5 legjobb eseménykezelő eszköz és szoftver

5 legjobb eseménykezelő eszköz


Ideális eseménykezelő eszköz átfogóbbnak kell lennie, mint egy egyszerű Help Desk eseménykövetési rendszernek. Támogatnia kell az informatikai rendszer fejlődését is a váratlan veszély újbóli előfordulásának megelőzése érdekében. Ez azt jelenti, hogy az ideális eseménykezelésnek kiterjedt jelentési és elemzési funkciókat kell tartalmaznia. Az ITIL folyamatok integrálása szintén nagyon hasznos, mivel segíti a rendszer adaptálását, miután azonosította az esemény okát és megtervezte a rendszerhibák kijavítását..

Ebben az útmutatóban öt szoftvercsomagot tanulhat meg, amelyek véleményünk szerint az üzleti élet legjobb eseménykezelő eszközeit képviselik. Itt van a miénk az öt legjobb eseménykezelő szoftver listája:

  1. SolarWinds internetes ügyfélszolgálat (INGYENES Kipróbálás) Helyszíni szoftver az infrastruktúra kezelésére és a Help Desk hívásainak feldolgozására.
  2. ManageEngine Service Desk Plus Bővített szolgáltatási támogatási rendszer, amely telepíthető Windows és Linux rendszereken.
  3. SolarWinds szolgáltatási pult (ingyenes próbaverzió) Felhő alapú Service Desk és IT Asset Management platform. Tartalmazza a jegykezelést, a tudásbázist és az önkiszolgáló platformokat.
  4. Spiceworks Help Desk Átfogó felhasználói támogatási rendszer, amely események nyomon követésére képes.
  5. Zendesk Suite Kiterjesztett Service Desk eszköz, amely magában foglalja a hibafigyelést és a változáskezelési funkciókat.

Az eszközökről a következő szakaszokban olvashat bővebben.

1. SolarWinds internetes ügyfélszolgálat (INGYENES KÖVETELMÉNY)

SolarWinds Help Desk Samanage képernyőképe

A neve SolarWinds internetes ügyfélszolgálat arra gondolná, hogy ezt a szolgáltatást a felhő futtatja. Ugyanakkor helyszíni szoftvereket telepít a saját szerverekre, de böngészőn keresztül érheti el őket, vagyis saját belső felhőt hoz létre.

Ez a csomag nem csupán egy Helpdesk rendszer. Megvan vagyonkezelés és verziószabályozó funkciók, amelyek segítenek a szoftver és a hardverkészlet nyomon követésében. A szerencse az előkészített és az eszköz kedvezője automatizált eszközkeresés a rutinok létrehoznak és karbantartanak informatikai eszközök adatbázisát. Ez a szolgáltatás gyors hozzáférést biztosít az informatikai eszközök rendelkezésre állásának és felhasználásának ellenőrzéséhez, így állandó képet nyújt a berendezés teljesítményéről..

A szoftvert az ITIL folyamatok szem előtt tartásával tervezték, és megkönnyíti a szükséges változtatások megtervezésének, végrehajtásának és hozzáigazításának a feladatát, amelyre szükség van a felmerülő veszélyek újbóli előfordulásának megelőzése érdekében..

Ezekkel a nagyszerű változáskezelési funkciókkal együtt a SolarWinds rendszernek is van Helpdesk funkciója. Ezeket a kiváló feladatkövetési funkciók és a csapatkezelési segédprogramok egészítik ki.

A Web Help Deskbe beépített jelentési és elemző eszközök segítenek a menedzsmentben SLA ellenőrzés - ez szintén kiváló lehetőséget nyújt a kezelt szolgáltatók számára. Az irányítópulton beállíthat paramétereket, amelyek riasztást adnak ki, ha a teljesítménycélok kudarcot vallnak. Ez a figyelmeztető rendszer szintén hasznos az események nyomon követésére és annak biztosítására, hogy a megoldáshoz szükséges válaszidők szűkösek legyenek.

A Web Help Desk szoftver fut Windows, Windows Server, Linux és Mac OS. Tesztelheti a rendszert egy 14 napos ingyenes próbaverzióval. A próbaidőszak után leállíthatja annak használatát, vásárolhat licencet, vagy átválthat a Web Help Desk Free Edition kiadásra, amely nem rendelkezik a fizetett szoftver teljes képességével.

SolarWinds Web Help DeskDownload 14 napos ingyenes próbaverzió

A SolarWinds Web Help Desk Free Edition letöltése 100% -ban ingyenes eszköz

2. ManageEngine Service Desk Plus

ServiceDesk Plus műszerfal

A Service Desk Plus helyszíni szoftverként vagy szoftverként elérhető az interneten. A ManageEngine három szolgáltatási szintet kínál a Service Desk Plus számára, és az eseménykezelési szolgáltatások csak a magasabb szintű csomagokban érhetők el. A teljes csomag tartalmazza IT vagyonkezelés segédprogramok, amelyek a hálózaton működő összes hardver és szoftver leltár-adatbázisát biztosítják Önnek. ITIL-alapú projektmenedzsment eljárásokat is kap a top tervvel.

A Service Desk Plus eseménykezelő funkciói a rendszer Help Desk funkcióit foglalják magukban. A modul tartalmaz teljesítményfigyelést és SLA követés. Az eszköz további ITIL-szolgáltatásai között szerepel egy szolgáltatáskatalógus, amely lefedi mind az üzleti, mind a műszaki szolgáltatásokat. Útmutatást nyújt az információgyűjtéshez, amikor veszély merül fel, és továbbítja a szkriptekhez és a munkafolyamatokhoz, az átmenet vizsgálatáig a megoldásig.

Azok a szolgáltatások, amelyek megakadályozzák az észlelt veszély újbóli előfordulását a Tudásbázis amely útmutatást tartalmaz a felhasználók számára, valamint a szolgáltatási eljárások és szkriptek kiigazításait az újonnan azonosított potenciális hiba figyelembevétele érdekében.

Az alapvető rendszerhiányok, amelyek események előfordulásához vezetnek, változáskezelési eljárásokat indítanak a Service Desk Plus rendszerben. Miután megoldódott egy esemény, a következő feladat az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy soha nem fog megismétlődni, és ha az ok infrastruktúrához kapcsolódott, akkor a rendszer fejlesztését kell végeznie.. munkafolyamatok a változáskezelő modulban végigvezeti a csapatot a készlet fejlesztésének és javításának folyamatán, hogy elkerülje a visszatérő hibákat.

A Service Desk Plus három csomagban kapható. Az Alapértelmezett csomag biztosítja az alapvető Help Desk funkciókat, amelyek számos követelményt tartalmaznak az események kezelésére. Az informatikai eszközkezelés csak akkor érhető el, ha felmegy a Szakmai terv. A legmagasabb szintű, az Enterprise Edition nevű terv magában foglalja az alsóbb tervek összes szolgáltatási pultját és eszközkezelő modulját, és kiterjedt ITIL változáskezelési funkcióval is rendelkezik..

Az Vállalkozás A terv tartalmazza a változáskezelést, a szolgáltatáskatalógust, a problémakezelést és a konfigurációkezelést. A Service Desk Plus jelentési és elemzési funkciói kiválóan támogatják a menedzsmentet a problémamegoldás és a rendszerfejlesztés során.

A szoftver helyszíni verziója telepíti a Windows és a Linux rendszert. Kaphat 30 napos ingyenes próbaverziót a felhő által üzemeltetett verzióról vagy a helyszíni rendszerről.

3. SolarWinds szolgáltatási pult (ingyenes próbaverzió)

SolarWinds szerviz

SolarWinds szerviz szolgáltatást szolgáltatnak az interneten keresztül. A társaság azonban megadja a rendszerek számára a szoftvert, amelyet az ügyfelek kérésre telepíthetnek telephelyükre. Ezt az online szolgáltatást a ITIL szabványok, így biztosítja, hogy vagyonkezelési és ügyfél-támogatási rendszerei teljes mértékben képesek legyenek kezelni az eseménykezelést. A Service Desk nyert díjat, és a lista tetején szerepelt egy legújabb összehasonlító jelentésben, amelyet itt letölthet.

A SolarWinds Service Desk rendszer az eseménykezelő megoldás középpontjában áll. Ez három fő elemet tartalmaz: jegyvásárlás, önsegély-portál és egy tudásbázis. A szolgáltatás három csomagszinten érhető el. A társaság bemutatja a Alapértelmezett csomag, mint amely megfelel az eseménykezelési követelményeknek. Ez azonban csak a Help Desk felügyeleti rendszerére utal. A teljes ITIL által meghatározott eseménykezelési életciklushoz szükséges összes funkció megszerzéséhez a legmagasabb tervet kell követnie.

Az Üzleti A terv a Help Desk funkciókat, valamint a változások kezelését, a szolgáltatáskatalógusokat és az SLA teljesítménykövetését nyújtja. A felső terv, az úgynevezett Szakmai, licenceket és szerződéseket kezel, valamint fejlett automatizálást biztosít. A munkafolyamatok és a vizsgálati szkripteknek a Service Deskbe való beillesztése segíti az ügynökök csapata irányítását, amikor a felhasználó által bejelentett probléma forrását vizsgálják. A szoftverbe beépített ITIL folyamatok kiterjesztik a vizsgálati fázist a megoldási javaslatokra és a projekt menedzsment feladatokra.

A SolarWinds Service Desk ügynökénként / eszközönként kerül felszámolásra. Ez a szolgáltatást bármilyen méretű szervezet számára elérhetővé teszi. Kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverziót, amely a Professional csomag teljes verziója, és így tesztelheti a rendszert.

SolarWinds Service DeskStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. Spiceworks Help Desk

Spiceworks ügyfélszolgálat

A Spiceworks Help Desk figyelemre méltó tulajdonsága, hogy az szabadon használható. Ez egy csodálatos üzlet, figyelembe véve a szoftver kifinomultságát. A hátránya, hogy a rendszer ad-támogatott úgy, hogy a nyilvánosság folyamatosan megjelenik a műszerfal oldalán. A Spiceworks Help Desk nem fizetett változata.

Ez egy telepített szoftvercsomag ablakok és Mac operációs rendszer. Ehelyett dönthet úgy, hogy online használja a rendszert, és elkerülheti a szoftver karbantartását a saját szerverein. A Spiceworks Cloud Help Desk-nek hívott online verzió nem olyan átfogó, mint a helyszíni szoftver. A Cloud Help Desk azonban bárhonnan eszközről elérhető, így nem kell aggódnia a szoftver és az operációs rendszer kompatibilitása miatt, és hozzáférhet a Help Desk műszerfalához, amelyen futó mobil eszközökről van szó. Android vagy iOS.

A Spiceworks nagyon aktív felhasználói közösség és több ezer bővítmény érhető el a közösségi fórumon. Ezek lehetővé teszik a rendszer adaptálását az esetleg más alkalmazásokkal való integrációhoz - sok kiterjesztést az alkalmazások szolgáltatói írtak..

Az ügynök irányítópultja jegyzetelési és üzenetküldési funkciót tartalmaz, amely kiváló csatorna az incidensekkel kapcsolatos együttműködési megoldásokhoz.

5. Zendesk Suite

Zendesk jegy-nézet

A Zendesk túlnyomórészt Help Desk rendszer. Kiváló jelentéstételi és elemzési modulja azonban érdemes bevezetést nyújtani ebben az útmutatóban az eseménykezelő eszközökhöz.

A Zendesk nagyon széles körben használt rendszer. Összekapcsol számos olyan utat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a problémák megoldását, mielőtt segítségért fordulnának az informatikai személyzethez. Ezek a szolgáltatások körül forognak Tudásbázis kereshető tanácsadási adatbázissal. A következő segítségnyújtási vonal a kapcsolatfelvételi csatornák. A Zendesk egy csevegőablakot tartalmaz, amely interaktív vizsgálatok révén felgyorsítja a válaszokat és a problémamegoldást.

A Zendeski jegykezelő rendszer lehetővé teszi az ügynökök kijelölését a következő rendelkezésre álló asszisztensként. A jegyeket telefonhívással vagy e-mailen keresztül, valamint csevegéssel lehet felvenni. Ezek nyomon követhetők, továbbíthatók, megoszthatók és egyesíthetők.

A Zendesk Suite is elérhető a felhőben így nem kell karbantartania a szoftvert a helyszínen. A figyelési és jelentési funkciók lehetővé teszik az ügynöki teljesítmény és a várt forgalom referenciaértékeinek felmérését. A jelentési funkció támogatja az SLA céljainak való megfelelést is.

A Zendeskit havonta ügynökként számolják fel. A rendszer két szintben érhető el, amelyek: Szakmai és Vállalkozás. Mindkét szint alkalmas az eseménykezelés támogatására. Ingyenesen kipróbálhatja a Zendesk-t, hogy a tempójában keresztülhaladhassa.

Az eseménykezelés tervezése

Az átfogó eszközök beszerelése és az összes berendezés teljes leltárba vétele felkészíti Önt arra, amikor problémák merülnek fel a rendszerrel. Veszélyek merülnek fel mind a hardver, mind a szoftver miatt. A zavarok bizonyos szintje elkerülhetetlen. A megfelelő eszközökkel és képzett személyzettel azonban minimalizálhatja a rendszerhibák által okozott károkat, és fenntarthatja vállalkozását.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 52

Adblock
detector