5 legjobb Ransomware védelmi eszköz

5 legjobb Ransomware védelmi eszköz

Mi az a ransomware??

Egyszerűen fogalmazva: a ransomware egy olyan típusú rosszindulatú program, amely titkosítja a veszélyeztetett rendszeren található fájlokat, majd felszólítja az áldozatokat, hogy fizetjenek váltságdíjat, hogy visszanyerjék saját adataikhoz való hozzáférésüket..

A „váltságdíjas” pénz bárhol lehet néhány dollártól százezrekig.

Természetesen soha nem garantáljuk, hogy az áldozatok a fizetésük után is visszatérnek a fájlokhoz. De mindenképpen értelme van a legjobb ransomware védelmi megoldásoknak.

Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk az összes ransomware szoftvert, de ha csak azt akarja tudni, hogy mely megoldások kínálják a legjobb védelmet, itt van az öt legjobb ransomware védelmi megoldás listája:

 1. Acronis Ransomware védelem Ingyenes megoldás, amely kézből-lábujjhoz jár, a ma leginkább az interneten lebegő ransomware legjobb változataival együtt. Az egyik legjobb megoldás a nulla napos támadásokra.
 2. Malwarebytes Anti-ransomware Viselkedési elemzést használ a rosszindulatú szándék feltárására; valami, amit egyetlen vírusvédelem sem valósít meg.
 3. Trend Micro RansomBuster Ezzel a ransomware védelmi eszközzel kezelheti a problémát azáltal, hogy az adatokat és a fájlokat biztonságos mappában tárolja, és megakadályozza az adatokhoz való minden jogosulatlan hozzáférést..
 4. Webroot SecureAnywhere Azoknak a felhasználóknak, akik olyan pontos eszközt akarnak, amely hatékonyan küzd a ransomware ellen, és könnyű az erőforrások felhasználása terén. Ez az eszköz tökéletes választás magánszemélyek és kisvállalkozások számára.
 5. Bitdefender Antivirus Plus Messze az egyik legjobb ransomware-ellenes megoldás. Ez egy teljes védelmi csomag azok számára, akik komolyan veszik a biztonságukat - nem csak a ransomware ellen.

Hogyan engedte meg az iTunes nulla napos támadó a ransomware telepítését a ravasz https://t.co/5iaAfbuGRE

- Dan Goodin (@ dangoodin001) 2019. október 10

Valóban védelemre van szüksége a ransomware ellen?

Ha úgy gondolja, hogy víruskereső megoldása elegendő védelmet nyújt a rosszindulatú programok támadásaival szemben, akkor még egy gondolat érkezik.

Látja, hogy egy antivírusos megoldás problémája az hiányozhat egy újonnan kiadott ransomware erről a legkorábban a következő frissítés után tudnak rá, amikor a gyártó frissíti feketelistáját vagy malware adatbázisát.

Közben, egy ransomware-ellenes megoldás képes megállítani a ransomware-támadást a folyamatok vagy programok nyomon követésével, ellenőrizve, hogy tüneti változásokat hajtanak végre, és gyanús viselkedést vagy tevékenységeket mutatnak-e.

És még akkor is, ha az antivírus egy rosszindulatú program támadást észlelne, az még mindig nem képes helyreállítani a ransomware által titkosított fájlokat.. A dekódolás az anti-ransomware eszközök erőssége.

És így van értelme ennek rendelkezzen egy vírusellenes szoftverek elleni védelmi szoftverrel, amely egy vírusvédelmi megoldás mellett fut. Ez csak akkor lehetséges, ha természetesen úgy dönt, hogy olyan vírusvédelmi megoldást telepít, amelynek szolgáltatásai között szerepel egy ransomware védelmi eszköz. Nézzünk meg néhányat.

Milyen súlyos fenyegetést jelent ez?

Ami a ransomware támadásokat illeti, a 2017. évet mindig emlékezzük meg, amikor az adott típusú rosszindulatú programok uralták a globális kiber-támadások címeit. Például:

 • A Ransomware alkotói jó ösztönzőket kapnak a kereskedelem folytatására: becslések szerint egyedül abban az évben 1 milliárd dollár fizetett váltságdíjat értek el
 • Az Sírni akar az év májusában megsemmisült ransomware, és a por lerakódásának idején pusztítást okozott a digitális világban.: lerontotta a kórházakat az Egyesült Nemzetek Egészségügyi Szolgálatának (NHS), sújtotta a kommunikációs szolgáltatókat, valamint körülbelül 10 000 más szervezetet, becslések szerint 200 000 személyi áldozatot, és több mint 150 országban eljutott az áldozatokhoz.

Petya A képernyő ransomewareForrás: Wikimedia Commons

Noha a fenyegetések az év végére elhaltak, mégsem volt pontosan a támadás vége. 2018-ban a ransomware fenyegetés folytatódott, és a bolygó néhány legnagyobb vállalatának, sőt egész városának hálózatát is váltságdíjnak tartották:

 • Márciusban Atlanta városát sújtotta a SamSam zsarolóprogramok de nem volt hajlandó fizetni az 51 000 dolláros váltságdíjat. Később a behajtási számla kezdeti becslése szerint körülbelül 3 millió dollár lesz. Ez a szám gyorsan elérte a 11 millió dollárt, és akár 17 millió dollárt is elérhetett volna.
 • Augusztusban, TSMC, egy nagy tajvani félvezető gyártó, amely olyan cégeket szállít, mint az Apple, a WannaCry ransomware új verziójával sújtotta; a támadás a vállalat gyártását megállította

A dolgok nem voltak sokkal jobb 2019-ben; Valójában a ransomware támadások száma megduplázódott, és ami még rosszabb, maguk a rosszindulatú programok még erősebbé váltak. Néhány példa:

 • A helyi amerikai kormányokat továbbra is célzották, példa erre a grúziai bíróságok igazgatási hivatala, amelynek rendszereit offline módon kopogtattak.
 • A nagy iparágakat is súlyosan sújtotta mint a norvég, a Norsk Hydro alumínium társaság esetében; a hackerek kezdeti váltságdíjat kértek, miután lábaikra kerültek a társaság hálózatában; később sikerült letiltani több mint 20 000 számítógépét, amelyek elterjedtek az egész világon. Végső kár: több mint 50 millió dollár.

Sajnos, ha ezeknek az elmúlt éveknek valami várható, a jövőbeli előrejelzés nem tűnik túl biztatónak. Várható, hogy a támadások továbbra is még pusztítóbbá válnak, míg a rosszindulatú programok egyre szellemesebbé válnak, mivel a hackerek okosabbak lesznek, és meghatározott iparágakat vagy áldozatokat céloznak meg..

Miért kellene egy kisvállalkozásnak aggódnia a ransomware miatt??

Egyszerűen fogalmazva, három fő oka van:

 • Növekvő tendencia: A kkv-kat egyre inkább a hackerek célozzák meg; tehát csak idő kérdése, mielőtt eltalálják - különösen, ha gyorsan növekszik.
 • A tökéletes cél: A kis- és középvállalkozások fiatalabb célokat jelentenek, mint az egyének, ők kevésbé biztonságosak, mint a nagyobb vállalkozások - édes helyen ülnek.
 • Nincs következmény: A kkv-k nem képesek hackerek nyomon követésére vagy üldözésére; még akkor sem tudnak sok mindent megtenni, ha megtudják, ki felelős a ransomware támadásért - ez ösztönzi a támadókat.

Hogyan befolyásolhatja a ransomware támadás a vállalkozását??

Amint láttuk, és a kezdeti adatvesztésen és a termelékenység romlásán kívül, a ransomware támadásból származó csapadék a támadás után hosszú ideig is érintheti a vállalkozásokat..

Nézzük meg, hogyan:

 • A támadás megállíthatja üzleti folyamatait - ha támadása alatt van a hardvere, akkor semmilyen módon nem tudja futtatni a folyamatait, vagy ellátni ügyfeleit. Ez az ügyfelek bizalmának elvesztését és végül a nyereség csökkenését eredményezi.
 • Az érzékeny és kritikus adatok elvesztése - egy rosszindulatú program okozhatja vállalkozása adatainak elvesztését, ami megállíthatja a munka folytatását. Ami még rosszabb, hogy az ügyfelek adatait is ellopták, ami veszélybe sodorja őket.
 • A téves információk terjedése - egy nem észlelt malware támadás átveheti az adatok és az alkalmazások irányítását, majd hamis adatok létrehozására és helytelen eredmények jelentésére felhasználhatja azokat. Ha öntudatlanul továbbra is használja őket, a végeredmény csak rosszabb lehet, és leronthatja vállalkozásának előrejelzési stratégiáját.
 • Szolgáltatásmegtagadási (DoS) támadások - A rosszindulatú szoftverek segítségével térdére állíthatja vállalkozását, egyszerűen elérhetetlenné téve a külvilág számára. Másrészt a hálózaton futó szkriptek felhasználhatók arra, hogy elszigetelje Önt az adatoktól vagy az ügyfelektől, amelyekre szüksége lehet a külvilágtól. Akárhogy is, vállalkozása olyan forrásoktól fog éhezni, amelyek visszafordíthatatlan károkat okozhatnak, ha például az értékesítés a valós idejű hozzáféréstől függ.

Ez csak néhány a sokféle módon, amiben vállalkozása kárt okozhat egy rosszindulatú program támadása által. Tehát a kérdés most: Melyek a legjobb ransomware védelmi megoldások közül?

A legjobb ransomware védelmi eszközök

1. Acronis Ransomware védelem

5 legjobb Ransomware védelmi eszköz

Noha az átfogóbb Acronis True Image biztonsági mentési segédprogram részeként is kínálják, a Acronis zsarolóprogramok Védelem eszköz egy ingyenes, önálló anti-ransomware eszköz, amely az összes funkcióval és képességgel rendelkezik. Plusz, hogy jön 5 GB tárolt online biztonsági mentés.

A felhőben tárolják az összes fontos adatot, amelyet a felhasználó megvéd. És ezt az online biztonsági mentést használják visszaállítási pontként egy ransomware támadás esetén.

természetesen, ez kiegészül a biztonsági mentési fájlok helyi gyorsítótárával - melyeket az Acronis Ransomware Protection védi a támadások ellen, megtagadva a hozzáférést. Minden olyan alkalmazás vagy folyamat, amely nem rendelkezik megfelelő engedéllyel, blokkolva van.

Eközben az eszköz figyelemmel kíséri a ransomware támadások jeleit, és más kritikus folyamatok „engedélyezési listájára” helyezi a felhasználót, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem véletlenül ne jelölje meg azokat a törvényeseket, akiknek hozzá kell férniük. Ami még fontosabb, ez az eszköz biztosítja a saját integritását azáltal, hogy blokkolja a saját fájljainak módosítására tett kísérleteket.

Végül, az Acronis Ransomware Protection egy rozsdamentesítő eszköz, amelyet a gyártó ingyenesen kínál, abban a reményben, hogy annyira tetszeni fog, hogy végül a prémium csomagot választja..

Nos, nem túl messze a jelöléstől - ez egy lenyűgöző anti-ransomware.

2. Malwarebytes Anti-Ransomware

5 legjobb Ransomware védelmi eszköz

Bár béta módban indult el, ez a rozsdamentesítő eszköz a mai piacon az egyik legjobb opcióvá vált. Egy meghatározott célra létrehozott eszközként nem fogyasztja fel a feldolgozási teljesítményt, és valójában kicsi a digitális lábnyoma. Ezenkívül a Malwarebytes a nagyobb, teljesebb Malwarebytes Endpoint Protection részeként használja & Reagálási megoldás. Ez azt jelenti, hogy biztosak benne, hogy ez egy nagyszerű eszköz, és bíznak a teljesítményében.

A telepítés után a háttérben fut, anélkül, hogy még kezdeti szkennelésre lenne szükség - egyszerűen elkezdi az eszköz védelmét, és valós időben reagál. A Malwarebytes szépsége a Ransomware visszagörgetése [PDF] technológia. A fájlokban végrehajtott bármilyen módosítás - például egy rosszindulatú program titkosítása - megfordítható. Ez biztonsági mentésekkel történik, amelyeket ez a rosszindulatú programok elleni megoldás pontosan erre a célra tart.

A Malwarebytes figyelemmel kíséri az összes, ami körül zajlik, és nyomon követi, melyik program vagy folyamat változtatta meg. Amikor rájön, hogy valami rossz történt könnyen visszatekerheti az időt és visszafordíthatja a végrehajtott változtatásokat, függetlenül attól, hogy módosítás, törlés vagy akár titkosítás történt-e.

Tehát azoknak, akik azt gondolják, hogy ez egy könnyű eszköz, csak azt mondhatjuk: „Csinálj nem alábecsülik. ”

A dolog, ami a Malwarebytes-t az egyik legjobb rosszindulatú program elleni eszközré teszi, az az úgy tervezték, hogy megvédje a legújabb online fenyegetéseket. Ezért, képes megcélozni a legújabb malware-fenyegetéseket hogy még a többi „nagy bajnoki” kártevőirtó megoldás közül néhány még nem volt képes megjelölni.

3. Trend Micro RansomBuster

5 legjobb Ransomware védelmi eszköz

RandomBuster ingyenes, és bár a Trend Micro Antivirus csomag kiemelt alkotóeleme, önálló programként is elérhető.

Ez az eszköz valamivel más módon kezeli a ransomware problémát - a ransomware malware csalogatásával a hamis fájlokat előre megválasztott stratégiai helyekre helyezik a rendszer körül, majd bármilyen rosszindulatú magatartás vagy támadási kísérlet esetén megfigyelhetők.

Ezután van egy Mappa pajzs - egy olyan szolgáltatás, amely két mappát hoz létre, ahol a bennük helyezett dokumentumok biztonságban vannak a támadásoktól. Egyetlen program sem szerkesztheti vagy törölheti a mappákba helyezett fájlokat, kivéve, ha erre külön engedélyt kapott. Természetesen új fájlok is létrehozhatók, és ez biztosítja azok védelmét a kezdetektől.

Ilyen módon, ahelyett, hogy minden folyamatot ellenőrizne, vagy nyomon kövesse a gépen végrehajtott változtatásokat, a RansomBuster mindössze két mappával (és az azok alatt lévő almappákkal) foglalkozik, hogy megállítsa a programokat, folyamatokat vagy szolgáltatásokat azok eléréséből, kivéve, ha . A felhasználók egyszerűen létrehozhatnak egy mappát, és az összes érzékeny adatot beilleszthetik bele.

Végül, egy másik nagyszerű dolog a ransomware-ellenes megoldásban az, hogy a gyártók - a Trend Micro - rendelkeznek egy külön ransomware forródrót-oldallal, ahol a látogatók különféle eszközöket találnak a képernyőzár-ransomware elleni küzdelemhez, fertőzött fájlokat küldhetnek nyomozás céljából, és még az adatok visszafejtése után egy rosszindulatú programok támadása lett.

4. Webroot SecureAnywhere

5 legjobb Ransomware védelmi eszköz

Webroot SecureAnywhere egy antivírus, amelyet minden típusú rosszindulatú program elleni védelemre hoztak létre, nem csak a ransomware ellen. És mégis, az anti-ransomware funkció annyira hatékony, hogy be kellett építenünk ebbe a listába.

Ennek az eszköznek egyedülálló tulajdonsága, hogy nyomon követi az összes folyamatot - jogszerű vagy egyéb -, és figyelmen kívül hagyja vagy eltávolítja őket attól függően, hogy melyik csoporthoz tartozik. Határozatlanság esetén az eszköz szorosan figyelemmel kíséri a programot vagy a folyamatot, amíg mindkét irányban döntést nem hozhat.

Mivel felhőalapú víruskereső, a Webroot SecureAnywhere könnyű az erőforrásokon arra a pontra, hogy észrevétlenül marad a feladat végrehajtása során. Egy másik előnye az, hogy a felhőfeldolgozás megkönnyíti a szkennelést - még teljes szkenneléskor is.

A Webroot SecureAnywhere megakadályozza, hogy az ismeretlen folyamatok online csatlakozzanak, vagy visszafordíthatatlan változásokat hajtsanak végre, és naplózza az összes mást. Mindeközben a Webroot Central mélyebben elemzi a folyamatokat egy felhőben lévő adatbázis alapján. Ha valamelyikük felvesz egy zászlót, az eszköz a naplóit használja az esetleges változtatások visszavonására, beleértve a titkosított fájlok visszafejtését is.

5. Bitdefender Antivirus Plus

5 legjobb Ransomware védelmi eszköz

Ez vitathatóan, az egyik legjobb ransomware-ellenes szoftvermegoldás. De megint Bitdefender Antivirus Plus egy teljes antivíruskészlet, és mint egy teljes körű védelmi rendszer, biztonságban tudja tartani a hálózatot a különféle támadásoktól, a ransomware elleni védelem nagyon figyelemre méltó.

Ez elsősorban a Biztonságos Fájloknak köszönhető, amely megakadályozza, hogy illetéktelen felhasználók hozzáférjenek az érzékeny dokumentumokhoz és az adattárolókhoz. A Bitdefendernek is van saját kártevő-ellenes motorja és többrétegű anti-ransomware védelme.

A ransomware elleni küzdelem mellett a Bitdefender Antivirus Plus az adathalász és csalás elleni védelem eszközeként is szolgál, és nyomkövetőellenes kiterjesztéssel rendelkezik az internetes nyomkövetők keresésére és blokkolására. Aggódik amiatt, hogy valaki kémked téged az irodájának vagy a nappali szobájának magánéletében? Ez a csomag webkamerás védelme megakadályozza, hogy az alkalmazások átvegyék a fényképezőgépet, miközben a Mikrofon figyelmezteti, ha egy alkalmazás megpróbálja elérni a mikrofonját.

Mindezt olyan funkciók támogatják, mint a jelszókezelő, a banki védelem, a VPN, a biztonságos online vásárlás és még sok más. Meglepő módon, bár ez egy nagy teljesítményű kártevőirtó megoldás, a Bitdefender továbbra is zavaró marad, és nem köti össze annak a számítógépnek az erőforrásait, amelyet állítólag védeni kell..

Összességében azt mondhatnánk, hogy ez egy csodálatos, sokoldalú hálózati védelmi csomag.

Döntés a ransomware védelmi eszközről

Ha azt kérdezi, melyiket ajánljuk a legjobban, még mindig meg leszünk osztva között Bitdefender Antivirus Plus és Webroot SecureAnywhere. Az előbbit ajánljuk vállalkozások és vállalkozások számára, míg az utóbbi ideális lenne egyéni vagy kisvállalkozások számára.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 46

Adblock
detector