5 legjobb Wake-on-LAN eszköz

5 legjobb Wake-on-LAN eszköz

Mi az a Wake-on-LAN eszköz?

A Wake-on-LAN (rövidítve WoL) egy ipari szabványú hálózati protokoll, amelyet arra használnak, hogy távolról hozza ki a számítógépet az alacsony fogyasztású módokból - azaz, Alvás vagy hibernálás módok.

A Wake-On-LAN eszköz tehát egy hálózati adminisztrációs eszköz, amelyet a helyi hálózaton (LAN) lévő gépek ébresztésére használnak a WoL protokoll vagy a „mágikus csomag” elküldése olyan gépek kiválasztására, amelyeknél a Wake-On-LAN funkció engedélyezve van a BIOS konfigurációjában. Természetesen, amint éppen látjuk, a hálózati interfészkártyának (NIC) is támogatnia kell ezt a funkciót, és engedélyeznie kell azt.

Lásd még: 11 legjobb LAN-monitor

Közben, az mágikus csomag egy egyszerű, könnyű sugárzott keret amely a 102B hasznos teherében 6 bájtos összes 255 alhálózati maszkot tartalmaz (FF FF FF FF FF FF FF hexadecimálisan) és a célszámítógép 48 bites MAC címét tizenhat alkalommal megismételve.

5 legjobb Wake-on-LAN eszköz

A fenti kép a 192.168.2.26-ról a 255.255.255.255:9-re küldött WoL mágikus csomag diagramjának ábrája..

Ha csak egy gyors áttekintést szeretne, itt van az összefoglaló Az öt legjobb Wake-on-LAN eszköz listája:

 1. SolarWinds ébresztés-on-LAN a mérnök eszközkészletével (INGYENES Kipróbálás) Mágikus csomagokat generál a távoli hálózathoz csatlakoztatott számítógépek alvó vagy hibernált módból történő felébresztéséhez. A készlet 60 hálózati eszközének egyike.
 2. Aquila Technology Wake-on-LAN Hozzáférést biztosít a WoL szolgáltatáshoz egy intuitív grafikus felhasználói felületen, amely a hálózathoz csatlakoztatott számítógépeket és az állapotot MAC-cím szerint sorolja fel.
 3. EMCO WakeOnLan A hálózati felfedezéshez átfogó hálózati szkennelés révén képes felismerni a tartományokban és munkacsoportokban lévő számítógépeket.
 4. NirSoft WakeMeOnLan Beolvashatja a hálózati szakaszokat, és felismerheti a számítógépeket, ha a WoL szolgáltatás engedélyezve van, és megjelenítheti a MAC és az IP címeket.
 5. Ébredjen a LAN X-en Tartalmazza a kötegelt újraindítás képességeit, amely kiválóan használható a frissítésekkel.

A Wake-on-LAN beállítása a számítógépen

Vessen egy pillantást arra, hogyan engedélyezheti a WoL-ot egy számítógépen, és elérhetővé teszi azt a távoli indításhoz:

 1. Lépjen be a BIOS-ba - más néven a setup menü - a számítógépére jellemző módszer használatával.

5 legjobb Wake-on-LAN eszköz

 1. A WoL engedélyezése- valószínűleg egy kicsit mélyebbre kell ásnia, hogy megtalálja a pontos almenüt, amely tartalmazza az opciókat (általában speciális energiaellátási lehetőségek alatt van, és az alapértelmezett beállítás „Letiltva”).

5 legjobb Wake-on-LAN eszköz

 1. Ezután engedélyezze a NIC távoli ébrenlét opcióit - lépjen az Eszközkezelőbe, bontsa ki a „Hálózati adapterek” elemet, kattintson a jobb gombbal a hálózati kártyára, lépjen a Tulajdonságok elemre, kattintson az „Advanced” fülre, és engedélyezze a „Wake on Magic Packet” lehetőséget..

5 legjobb Wake-on-LAN eszköz

5 legjobb Wake-on-LAN eszköz

 1. Az operációs rendszert úgy is konfigurálni kell, hogy csak a WoL engedélyezhető legyen - Az „Energiagazdálkodás” lapon engedélyezze az „Engedélyezze ennek az eszköznek a számítógép felébresztését” és a „Csak mágikus csomagok engedélyezése a számítógép felébresztéséhez” lehetőséget.

5 legjobb Wake-on-LAN eszköz

És ez az; A számítógép most már készen áll a WoL csomagok elfogadására és a be- és kikapcsolásra, az utasításoktól függően. Ne felejtsük el, hogy a MAC vagy a Linux gépeken a beállítások kissé különböznek attól, amit itt láttunk. És ne felejtsen el engedélyezni a sugárzott csomagkezelést az útválasztóin.

JEGYZET: Telepíthet egy harmadik féltől származó WoL-csomag-szippantót a számítógépére a WoL-csomagok nyomon követése érdekében.

Miért lenne szüksége a Wake-on-LAN eszközökre?

Itt van két forgatókönyv, amelyek megkövetelik a WoL eszköz szolgáltatásait:

 • Lehet, hogy nem léphet be az irodába, de szüksége van valamilyen adatra a számítógépről; ennek a kérdésnek a legegyszerűbb módja az lenne, ha bekapcsolnák a WoL eszközt, majd távolról elérnék.
 • A rendszergazdák olyan számítógépen vagy kiszolgálón dolgozhatnak, amely más helyen található, mintha mellette lennének - még akkor is, ha egy másik kontinensen lennének.

Mindkét esetben mindössze annyit kell tennie, hogy néhány kattintással felébreszti a számítógépeket egy jó WoL eszközre.

Mi tehát a legjobb Wake-on-LAN eszköz?

Az alábbiakban találjuk az öt olyan eszközt, amelyeket a legjobb osztályú WoL-eszközöknek találtunk, amelyek hatékonyak, könnyen kezelhetők és könnyűek.

1. SolarWinds ébresztés-on-LAN a mérnök eszközkészletével (INGYENES KÖVETELMÉNY)

SolarWinds - WoL menü

SolarWinds Wake-on-LAN az egyik legnépszerűbb WoL-eszköz, és folyamatosan nagyszerű véleményeket kap az elégedett hálózati rendszergazdák. Talán az, ami vonzóvá teszi a legtöbb rajongó számára, az a tény, hogy az elvégzendő feladatokat látja el - távoli tápellátást a hálózatba csatlakoztatott számítógépen; nincs muss, nincs zavar.

De egy dolog biztos, az eszköz komolyan veszi a munkáját: több WoL-csomagot küld - időközönként -, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elérték-e rendeltetési helyüket. Ez nagyra értékelhető nagyobb hálózatokban vagy nagy forgalmú hálózatokban, ahol az adminisztrátor még kötegelt fájlokat is létrehozhat, amelyek automatizálják a feladatot.

A SolarWinds Wake-On-LAN egy kellemes eszköz, amelyet könnyen kezelhető felülettel lehet használni, amely felhasználható az adminisztrátor számítógépével azonos LAN-on lévő számítógépek vezérlésére. Úgy működik, mint a távoli, amelyek távolról is elérhetők - akár az interneten keresztül.

Ez a WoL eszköz letölthető önálló eszközként, vagy a SolarWinds nagyteljesítményű prémium eszköztárának részeként is megszerezhető: Mérnök eszközkészlete és elérhető a 14 napos ingyenes próbaverzió letöltésre és értékelésre.

SolarWinds Wake-on-LAN a mérnök eszközkészletével. Töltse le a 14 napos INGYENES próbaverziót

2. Aquila Technology Wake-on-LAN

AquilaWOL WoL menü

Tól től Aquila Technology kapunk egy olyan WoL eszközt, amely gazdag olyan funkciókkal, amelyek valóban segítenek az adminisztrátoroknak, például számítógépek pingolása, távoli asztali hozzáférés és vészleállítások végrehajtása révén.

Az egyszerű GUI segítségével az adminisztrátorok WoL-csomagokat is küldhetnek MAC-címekre sugárzott IP-n keresztül vagy egy teljesen minősített domain névre. A kapott válasz ekkor segít felfedezni a számítógépeket az eszköz könyvtárában, és felveheti azokat, valamint meghallgathatja a WoL-csomagokat is - vagyis nincs szükség további szoftverre a csomagok nyomon követése érdekében.

A konfiguráció exportálható és offline állapotban tárolható a későbbi felhasználáshoz, míg az Aquila eseménynaplói segíthetnek a hibaelhárításban.

Az Aquila WoL lehetővé teszi a CLI (Command Line Interface) és a GUI interfészek használatát is, és mind DHCP, mind statikus IP-címhálózatokban használható, és akár Linux gépek leállításához is használható..

3. EMCO WakeOnLan

emco WoL menü

Habár EMCO a WoL eszköz ingyenes és prémium verzióit kínálja, az előbbi nem fog csalódást okozni a rendszergazdák számára. Valójában ezt az eszközt szándékosan úgy tervezték, hogy egy nagy teljesítményű eszköz legyen, amely nagyobb vagy vállalati hálózatokra irányul, ahol nagy a forgalom.

Az EMCO WoL egyedülálló értékesítési pontja, hogy a hálózati rendszergazdák egyszerre és ütemtervben több távoli számítógépet is felébreszthetnek; ez időt takarít meg.

A hálózati szkennelő eszköz segítségével felfedezheti a tartományokban és munkacsoportokban lévő számítógépeket. Miután megtalálta, megtalálja a MAC-címeket a négy módszer egyikének felhasználásával - a Szomszéd felfedezés (ND), a NetBIOS, a WinAPI vagy a WMI.

Egy másik kivételes szolgáltatás, amelyet ez az eszköz hoz létre az asztalhoz, az a képessége, hogy valós időben megfigyelje a hálózatokat, és jól leírja az e-mail riasztásokat. És ez még a webes jelentéskészítő API és a biztonsági esemény korrelációk figyelembevételét sem veszi figyelembe.

4. NirSoft WakeMeOnLan

NirSoft WoL menü

Val vel A NirSoft WoL, az adminisztrátorok megválaszthatják a hálózat azon szakaszát - vagy alhálózatát -, amelyet át akarnak szkennelni, majd velük együtt dolgozni. Ennek oka az, hogy az eszköz lehetővé teszi az IP-címek tartományának beállítását a szkennelés megkezdése előtt.

Ha kész, a beolvasott hálózat eredményét elmentheti egy listába, amely releváns információkat tartalmaz, például MAC és IP címeket. Ez a lista segítségével küldi el a WoL csomagokat, amikor a szolgáltatásokra legközelebb szükség lesz - a számítógépek felébresztéséhez csak egy gombnyomásra van szükség. Természetesen a CLI-ből is futtatható.

A NirSoft gondoskodik arról, hogy rendszeresen frissítse eszközét, amely a Windows 8 és a Windows 10 számára elérhető, és szintén teljesen ingyenes.

5. Ébredjen a LAN X-en

WakeOnLANx WoL menü

Wake On LAN X egy olyan eszköz, amelyet a rendszergazdák szem előtt tartásával fejlesztettek ki, és elég robusztus szolgáltatáscsomag, amely lehetővé teszi olyan feladatok elvégzését, mint a PC be- és kikapcsolása, és szükség esetén akár sorozatba indítás is..

Ez egy olyan WoL eszköz, amelyet GUI és CLI módok segítségével lehet futtatni, könnyen konfigurálható a jobb teljesítmény és a mélyebb eredmények érdekében.

Az eszköz egyedülálló tulajdonsága, amely az eszköz jóvoltából hozzájárul ahhoz, hogy megmondja a rendszergazdáknak, hogy mikor indították el a számítógépet. Ha ez nem hat lenyűgözően, akkor mi lenne azzal, hogy meg tudja mondani, mennyi lemezterület áll rendelkezésre a számítógépen, és milyen számítógépes rendszerszolgáltatásokat is beállított „Automatikus” vagy egyszerűen tétlen.

Még mindig nem vagy lenyűgözve? Nos, mi a helyzet azzal, hogy távirányításra is használható? Mindezt ingyen, és kap képet arról, hogy miért van ebben a listában.

Habár megígértük, hogy öt legjobb ötvöző eszközt ad neked, van még néhány „finomság” az Ön számára:

Legjobb CLI WoL

Azok számára, akik inkább a parancssori interfészek használatával szeretnék csinálni a dolgokat:

 • MatCode MC-WOL - ez az adminisztrátorok számára, akik olyan non-nonsense WoL eszközt szeretnének, amely bekapcsolhatja a számítógépeket akkor is, ha ugyanazon vagy más LAN szegmensen vannak..
 • Gammadyne WOL - ez a WoL eszköz olyan számítógépeken használható, amelyek jelszavakat igényelnek, mielőtt bekapcsolhatnák és hozzáférhetnek egy adott porton keresztül.

Wake-on-LAN az okostelefonról

Amellett, hogy számítógépet vagy laptopot használ a WoL-csomagok küldésére, a rendszergazdák telefonjukkal is használhatják a hálózaton lévő gépek vezérlését. A következő videó bemutatja, hogy ez miként lehetséges, miközben bemutatja, hogyan konfigurálhatja a számítógépet a WoL-csomagokkal való együttműködésre.

A legjobb Wake on LAN eszközökkel figyelembe veendő dolgok

Mielőtt hagynánk Önt a legjobb Wake On LAN eszközök kiválasztásánál, mutasson néhány fontos pontot, amelyek megfontolása előtt megkezdené őket:

 • A WoL csomagokat egyedileg „címzik” minden számítógép és csak egyetlen gépet képes felébreszteni. A csomag hasznos terhelését szándékosan könnyedén tartják rövid utasításokkal, így a hálózati kártyán található áramkörökkel könnyen végrehajtható - ez általában minimális energiaigényt igényel. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy több csomagot is el kell küldenie annak biztosítása érdekében, hogy a kézbesítés és végrehajtás megtörténjen.
 • A WoL csomag küldésének minimális követelménye a cél MAC cím. Valójában az IP-címek és a DNS-nevek nem olyan fontosak, mivel a csomag a protokollrétegektől független szinten működik.
 • Mivel a WoL csomag alapvetően UDP csomag, a kézbesítés visszaigazolását nem küldik vissza a kézbesítés után; Valójában nincs garancia arra, hogy a csomagot egyáltalán kézbesítik. Ezért több csomagot (kötegelt fájlok segítségével) kell elküldeni annak biztosítása érdekében, hogy a célszámítógép valóban fel van-e állítva, esetleg a ping paranccsal.
 • A WoL mágikus csomagok sugárzott csomagok (az 'FFFFFFFFFFFF' csomópont számának köszönhetően), amelyeket általában összevonnak egy LAN-on. Nagyobb, átirányított hálózatokban ezért a konfigurációkat kell elvégezni, hogy az UDP csomagok útválasztókon áthaladhassanak, és más szegmensekben ébreszthessenek számítógépeket..

Miután ezeket a pontokat figyelembe vették, csupán a fent felsorolt ​​Wake on LAN eszközök egyikének kiválasztása és végrehajtása kérdése..

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector