6 legjobb alternatíva a Microsoft Baseline Security Analyzer számára

6 legjobb alternatíva a Microsoft Baseline Security Analyzer számára


Ha a Microsoft biztonsági elemzője megmutatja korát, ideje alternatívát keresni. A biztonság manapság állandó küzdelem a gyors javítás és a rosszindulatú személyek között, akik a szoftverek kihasználásait és sebezhetőségét próbálják megtalálni. Nem hiperbolondos azt mondani, hogy amint az utolsó biztonsági lyuk megjavul, a következőt olyan hackerek találják meg, akik szinte azonnal. Ezek a biztonsági kockázatok váltak elsődleges veszélynek mind a nagy, mind a kisvállalkozások számára.

A bejegyzés többi részében részletesen megvizsgáljuk az összes kiválasztott eszközt, de ha nem volt ideje átnézni az egész cikket, itt található a a Microsoft Baseline Security Analyzer legjobb alternatívái:

  1. A SolarWinds hálózati biztonsági eszközei a mérnök eszközkészletével (INGYENES KÖVETELMÉNY) - A SolarWinds Engineer eszközkészlete tartalmaz egy biztonsági eseménykezelőt, egy javításkezelőt és egy felhasználói eszközkövetőt, amelyek segítenek a rendszer biztonságának szigorításában..
  2. PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) - Ez a hálózati, szerver- és alkalmazásfigyelő eszközök csomag érzékelők sorozatát tartalmazza, amelyek segítenek a rendszer biztonságának szigorításában.
  3. OpenVAS - Nyílt forráskódú, ingyenes sebezhetőség-felismerő rendszer.
  4. Nessus - Az OpenVA eredeti verziója, ez a sebezhetőségi szkenner elérhető online vagy helyszíni telepítéshez.
  5. Nexpose - Ez az eszköz integrálódik a Metasploit-hoz, hogy átfogó sérülékenységi sávot kapjon.
  6. Retina CS - Ez a sebezhetőség-elemző magában foglalja a testreszabott eszközkonfigurációt és a kockázati potenciálkövetőket.

Az elmúlt év során számtalan hasznot fedeztek fel mind a szoftver, mind a hardver szintjén. A sértések némelyike ​​annyira súlyos, hogy a fertőzött gazdagépektől származó összes biztonságos adatot teljesen elveszítheti. Ez nem csak a kis- és középvállalkozások aggodalma, amelyek biztonságosabb lehet, mint a nagyvállalatok.

Bárki megcélozható, méretétől függetlenül. A Macy ügyfeleinek online adatait 2018-ban feltörték. 2018-ban egy harmadik féltől származó támogatási partner eredményeként a Sears, a Kmart és a Delta Airlines ügyfelek hitelkártya-adatait ellopták, ez egy olyan megsértés, amely a nyilvánosságra nem hozott személyek számát érintette. Panera Kenyér, Adidas, UnderArmor, a csak 2018-ban zajló hosszú listája a világ minden üzletágát lefedi.

Egyes becslések szerint az InfoSec jogsértéseket okozott rossz javítás és rutin sérülékenységi ellenőrzések az összes jogsértés 80% -a. Papíron a sérülékenységek javítása egyszerű feladatnak tűnik, de ha egy adott vállalkozás egyedi javításainak száma eléri a több ezer szintet, akkor a probléma nyilvánvalóvá válik. A szoftver, a hardver és a konfigurációs sérülékenységek kézi kezelése szinte lehetetlen feladat, amely elkerülhetetlenül kudarcot vall.

Írja be az MBSA-t

Még a legvékonyabb biztonsági beállítások is tartalmazzák ezt a Microsoft által kifejlesztett egyszerű eszközt, amely biztosítja, hogy a Microsoft termékei naprakészek legyenek, és erős védelmet biztosítsanak a legfrissebb szoftverkihasználásokkal szemben. A Microsoft Baseline Security Analyzer már több mint egy évtizeden keresztül elérhető a Microsoft terméksorozatain, és gyorsan megvizsgálhatja a Microsoft gazdagépeit a hálózaton, és segít a Microsoft termékcsaládjának javításában a legújabb biztonsági kiadásokkal, hogy enyhítse a sérülések esélyét..

Sajnos ez az eszköz rendkívül korlátozott, és csak a Microsoft szoftver állapotát fogja értékelni. A legtöbb szervezet különböző fejlesztők által kifejlesztett eszközöket fog futtatni, és kizárólag az MBSA-ra támaszkodva a sebezhetőség értékeléséhez hasonló a vörös szőnyeg lerakása a leendő hackerek számára.

Az SQL-adatbázisoktól kezdve a helytelenül konfigurált kapcsolókig az adattárolás vagy az adott hálózatot negatív módon befolyásoló személyek számára az előnyben részesített beviteli módszer lehet.. Az MBSA korlátozott hatálya szerszámkészlet nulla védelmet nyújt túl sok potenciális belépési pont ellen.

Robusztusabb sebezhetőségi megoldás szükségessége

Ahogy a hálózat mérete növekszik, gyorsan rávilágít a kézi megoldások nagymértékben csökkenni fognak. Noha a képzett, hozzáértő személyzet nem cserélhető ki, addig a személyzet kiegészítése további eszközökkel a potenciális sérülékenységek felismerése érdekében messze megy a biztonságosabb előfeltételek felé.

A sérülékenységi szkennerek számosféle funkcióval, specifikációval és tervezési céllal rendelkeznek. Vannak olyan részletes konfigurációs vizsgálatok, amelyek célja az eszközkonfigurációk gyengeségeinek észlelése, amelyeket ki lehet használni a hálózathoz való hozzáféréshez. Mások koncentráltan megvizsgálhatják az ismert szoftver sebezhetőségeket, észlelhetik a potenciális SQL injektálási sorozatokat, vagy azonosíthatnak az ismert biztonsági ablakokat tartalmazó szoftververziókat. A valós idejű fenyegetés-intelligencia egyre fontosabbá válik a behatolás észlelésének és megelőzésének eszközeként.

Amit igényel a szervezet, az üzleti életben változik. Bizonyos ágazatokban az információbiztonság abszolút maximális mértékére lesz szükség. A hálózat minden kapcsolójának, útválasztójának és végpontjának minden lehetséges ajtót be kell zárni, még a lehetséges használhatóság rovására. Jó példa erre bármely olyan szervezet, amely pénzügyi információkkal foglalkozik, vagy kutatási és tervezési cégek, amelyek a legnagyobb titkot és biztonságot követelik.

Bármikor, amikor szükség van az „abszolút maximális” biztonsági szintre, a hálózat használhatóságának kompromisszuma lesz.. Minél könnyebb a szervezeten belüli emberek hozzáférni az információkhoz, annál nagyobb a behatolás lehetősége.

Számos sebezhetőségi szkenner skálán osztályozza az azonosított sebezhetőségeket. Noha ez szoftverenként eltér, az ötlet ugyanaz. Minden sérülékenységet rangsorolnak annak érdekében, hogy segítsék az adminisztrátorokat annak meghatározásában, mely hibákat kell bezárni, és melyeket lehet nyitva hagyni. A hálózat egyes lyukainak bezárása szinte lehetetlen, és még ha lehetséges is, a hálózat súlyosan akadályozott használhatósága valószínűleg nem érinti a „tökéletes biztonságot”.

A legjobb alternatívák a Microsoft Baseline Security Analyzer számára

Az ebben a cikkben bemutatott eszközök kiválasztásakor a következő kritériumokat vettük figyelembe:

  • Könnyű telepítés, integráció és használat
  • Eladó hírneve az iparban
  • A szoftvert folyamatosan karbantartják és naprakészen tartják
  • Bőséges telepítési és támogatási irodalom, segítség és személyzet rendelkezésre állása

1. A SolarWinds hálózati biztonsági eszközei a mérnök eszközkészletével (INGYENES KÖVETELMÉNY)

uEaiVG2.png

A SolarWinds által tervezett eszközök kombinációja, amely átfogó hálózati megoldást nyújt, a SolarWinds termékek mindegyike különös figyelmet fordít arra, hogy ha más SolarWinds eszközökkel együtt használják, átfogó és koherens megközelítést ad a hálózatkezelés egésze számára.

Biztonsági eseménykezelő megfelelőségi jelentéstételt biztosít, és elősegíti a hálózatok gyors kijavítását és valósidejű eseménykorrelációt. Az egyablakos ügyintézés a részletes eseményfigyeléshez, amely kiválóan felismeri a lehetséges biztonsági fenyegetéseket. A Security Event Manager fejlett keresést és kriminalisztikai elemzést kínál a biztonsági események hatásának felmérésére..

Patch Manager kifejezetten egy átfogó javításkezelő megoldásként szolgál a csatlakoztatott hálózati eszközökhöz, amelyek felszámolják az elavult szoftverek által okozott lehetséges biztonsági réseket. A Network Configuration Managerrel együtt használva ez a két program képes biztosítani a hagyományos sebezhetőségi szkennelő funkcióját, megjelölve a frissítéseket igénylő eszközöket, és azonosítva a konfigurációs hibákat, amelyek behatoláshoz vezethetnek..

Végül, SolarWinds felhasználói eszközkövető további biztonsági réteget biztosít az eszközök gondos nyomon követése és azonosítása révén.

Együtt használva, ezek a termékek hatékony hálózati menedzsment és biztonsági megoldást kínálnak. Még külön-külön is kiválóan teljesítik előírt funkcióikat. Töltse le a Mérnöki eszközkészletet egy 14 napos ingyenes próbaverzióra.

SolarWinds mérnöki eszközkészletLetöltése 14 napos ingyenes próbaverzió a SolarWinds.com webhelyen

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

PRTG hálózati monitor

Egy másik hálózati menedzsment megoldás biztonsági funkcióval, a PRTG egyedülálló módon vállalja az árazást és a telepítést. A PRTG „szenzoronként” figyeli a hálózatokat, és az adott eszköz minden alkotóeleme egyetlen érzékelőt képvisel. Például egy kapcsoló portjának forgalom szempontjából történő figyelése egyetlen érzékelő lenne. A PRTG árazása a telepített érzékelők teljes számán alapul, rugalmas rugalmasságot biztosítva a PRTG-t használók számára..

Ezek az érzékelők sokféle funkciót tudnak biztosítani, és ha megfelelő helyre telepítik, az adminisztrátorok számára megoldást kínál számos különböző hálózati területre. Szenzorok telepíthetők egy adott eszközön, amelyek nyomon követik az alkalmazás frissítéseit, például az eszköz frissített javításának biztosítása érdekében..

Ezek az érzékelők hálózati portokon is telepíthetők a forgalom figyelésére. A szoftver aktívan nyomon tudja követni a szokatlan forgalmat vagy a rendszer viselkedését, és erről jelentést küldhet a rendszergazdának, segítve ezzel megállítani a behatolást a pályáikban..

Ez a lenyűgöző rugalmasság teszi a PRTG-t jó megoldásnak kis- és középvállalkozások számára, amelyek sokoldalú hálózati sebezhetőségi szolgáltatást akarnak, amely több, mint pusztán a hálózat lyukainak keresése. A PRTG Network Monitor 30 napos ingyenes próbaverzióban érhető el.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót a Paessler.com webhelyen

3. OpenVAS

openVAS

Az OpenVAS az egyik jelenleg elérhető premier nyílt forráskódú sérülékenység-letapogató alkalmazás, amely eddig folyamatos fejlesztéseken és közösségi teszteken alapszik. Nyílt forráskódú projektként a forráskód szabadon elérhető, és ambiciózus adminisztrátorok megkísérelhetik az igényeiknek való megfelelést.

A többi nyílt forráskódú szoftverekhez hasonlóan a termék szabad jellege azt jelenti, hogy hiányzik a hivatalos terméktámogatás. Van valami tanulási görbe az OpenVAS használatakor, és a szoftver kihasználása bizonyos időt igényel, hogy megtanulják, hogyan működik. Széles körű tudástár és jelentős közösségi támogatás nyújt segítséget az új felhasználók számára a szkennelési profilok testreszabásához az igényeikhez, biztosítva a biztonsági rések magas fokú azonosítását és csökkentve a hamis pozitív üzeneteket. Még a közösségi támogatás mellett is, a hivatalos képzés vagy terméktámogatás hiánya csalódást okozhat egyes felhasználók számára.

Ennek ellenére az OpenVAS jó eredményeket mutat sebezhetőségi szkennerként, és számos szervezet használja őket hálózataik biztonságának elsődleges eszközéül..

4. Nessus

Nessus

A Tenable által kifejlesztett és az OpenVAS eredeti kódbázisa által kifejlesztett Nessus egy olyan szoftver, amelynek a sérülékenység azonosítása már régóta történt. Erős terméktámogatást és az unokatestvére, az OpenVAS számos erőssége kínál.

A Nessus aktív és passzív hálózati szkennelést is végez, és felhasználható mind felhő, mind helyi eszközök szkennelésére. Hosszú listája van a szkennelési profiloknak, miközben a szkennelési szabályok testreszabásának széles skáláját kínálja. A biztonsági rés prioritása a rendszergazdának megadja a szükséges információkat a biztonsági kockázatok gyors felméréséhez és a megfelelő lépések végrehajtásához.

A Nessus licencmodell rugalmas és lehetővé teszi az eszközökön alapuló telepítést az egyes IP-k helyett. A Tenable felhőalapú SaaS szkennelési megoldást és egy helyszíni szoftver telepítését is kínálja, így az adminisztrátorok örömmel fogadják a telepítési lehetőségeket. A szoftver irányítópultjának további testreszabása lehetővé teszi a Nessus számára, hogy rugalmasan illeszkedjen bárhová is.

Azok számára, akik szeretik az OpenVAS szolgáltatásait, de professzionálisan kiegészített megoldást keresnek teljes terméktámogatással, a Tenable's Nessus vonzó választást kínál.

5. Necpont

Nexpose

A Nexpose egy sebezhetőségi szkenner, amelyet a Rapid7 fejlesztett ki, a Metasploit keretrendszer készítői számára. A szoftver legfontosabb értékesítési pontja az, hogy könnyen beilleszthető a Metasploitba, hogy valós, élő sebezhetőségi teszteket végezzen egy zárt keretben. Ez nagymértékben lehetővé teszi a Nexpose felhasználóinak, hogy pontosan teszteljék rendszereiket a kockázatnak való kitettség szempontjából, és segít azonosítani a lehetséges megoldások gyors megoldásait.

A Nexpose saját, kontextualizált kockázatértékelési rendszerrel rendelkezik, amelynek célja, hogy az adminisztrátoroknak gyors módja legyen az azonosított sebezhetőségek kockázati szintjének felméréséhez. Ezek a kontextualizált pontszámok kockázati prioritásokat jelentenek az azonosított problémákhoz, és segítenek a felhasználókat azonnali figyelmet igénylő hiányosságok kezelésében.

Az élő és aktív monitorozás, a részletes kijavítási jelentésekkel együtt, a hálózat biztonságának fokozására szolgáló, végrehajtható lépések rövid listáját tartalmazza. Egyes szoftverekkel ellentétben, amelyek egyszerűen felsorolják a sebezhetőségeket és a hozzájuk kapcsolódó kockázatokat, a Nexpose okosan felsorolja azokat a tényleges lépéseket, amelyeket az adminisztrátorok megtehetnek a rendszerük biztonsága érdekében.

A Nexpose egyedülálló helyreállítási jelentése és a Metasploitba való egyszerű integráció teszi a Nexpose rugalmas lehetőségét mind az új, mind a tapasztalt biztonsági szakemberek számára.

6. Retina CS

retina-CS

A BeyondTrust által kifejlesztett Retina CS állítja, hogy az egyetlen olyan biztonsági réskezelő szoftver, amelyet „az alapoktól kezdve” fejlesztettek ki, figyelembe véve a környezeti biztonsági rést. A Retina könnyű hálózati felderítő eszköze mindent felismerhet, a hagyományos hálózati eszközöktől az IoT eszközökig és a felhőinfrastruktúráig.

A testreszabott eszközkonfiguráció és a kockázati potenciál lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy segítsék a Retina CS-t a saját környezetfüggő biztonsági prioritásaik meghatározásában. Ezen eszközök fenyegetéseinek elemzése valós helyreállítási lépéseket és potenciális megtérülést eredményez. Az integrált javításkezelés és a sebezhetőség vizsgálata a Retina CS számára a hálózatok védelméhez szükséges eszközkészletet biztosítja.

A Retina CS célja a felhőalapú SaaS-ok és a helyszíni központi telepítések egyaránt, egészen a vállalati szint eléréséig. Ezenkívül a konfiguráció megfelelőségét is segíti annak biztosításában, hogy a nagy szervezetek megfeleljenek a megfelelési előírásoknak.

A Retina CS egy nagy teljesítményű eszköz, amelyet a vállalati vállalkozás szem előtt tartásával terveztek..

Az eszközök működőképessé tétele

A legfontosabb és túl gyakran elhanyagolt lépés jó biztonsági ellenőrzés az a a szkennelési profilok megfelelő konfigurálása és a koncentrált sebezhetőségi tesztelés. Elegendő, ha a cikk saját, erre a célra jutó részét indokolja, hogy emlékeztesse az adminisztrátorokat. Sebezhetőségi szkennerek és a biztonsági szoftverek gyakran rendelkeznek saját alapértelmezett vagy előre beállított szkennelési profilokkal, amelyeket általános szkennelési megoldásokként terveztek, amelyeket „dobozból” lehet használni. Ezeknek a szkennelési szabályoknak a testreszabása elengedhetetlen minden hálózat vagy platform megfelelő ellenőrzéséhez. Hasonlóképpen, ha saját zárt teszteket végez a sebezhetőségekkel kapcsolatban, akkor betekintést nyerhet annak meghatározásába, hogy mely sérülékenységekre van azonnali figyelem.

A megfelelő szoftver kiválasztása

A használni kívánt sebezhetőségi szkenner eldöntése számos tényezőtől függ:

Üzleti típus: A fentiek szerint a biztonsági igények vállalkozásonként változnak. Értékelje meg, hogy mi a biztonsági céljait a szervezet struktúrája, ágazata (i) és mérete alapján. Arra is szól, ha a szervezet valamelyik ágazatának fokozott biztonságra van szüksége a többi ágazathoz képest.

Eszközök azonosítása: Jegyezze fel, hogy hány eszközt kell megfigyelni és kiértékelni a sebezhetőségeket, azok helyét, egyedi funkcióit és az általános működés szempontjából betöltött jelentőségét. Egyes alkalmazások inkább meghatározott eszközökre irányulnak. Fontos figyelembe venni mindkét hardvert és szoftveres eszközök, mivel mindegyiknek megvan a maga sajátos biztonsági problémája vagy kockázata. A nyilvános eszközök, például a webszerver kiszolgáltatottabbak a támadások kihasználása érdekében, mint a jól védett irodai rendszerek.

A létező biztonság azonosítása: A meglévő biztonsági gyakorlatok és megvalósítások megértése nyilvánvalóan kritikus lépés egy új biztonsági ellenőrzési réteg hozzáadásakor. Ha például van egy robusztus biztonsági megoldás egy bizonyos gyártótól, akkor ésszerű lehet olyan megoldásokat használni, amelyek jól integrálódnak a meglévő biztonsághoz.

A biztonsági kockázat és a kívánt biztonsági szint felmérése: Néhány szervezetnek magasabb szintű biztonságra van szüksége, mint másoknak. Valószínűleg őket rosszindulatú behatolások célozzák meg, vagy természetesen sokkal nagyobb nyilvánossággal szembesülnek velük. A megcélzás potenciális kockázatának és a szükséges biztonsági szintnek a felmérése döntő tényező lesz a kiszolgáltatható szoftverek fajtájának megvalósításában.

Miután áttekintette, mi lesz szüksége a szervezetre egy biztonsági megoldásban, ideje elkezdeni kutatni a lehetséges lehetőségeket. Az itt bemutatott lista rövid áttekintést nyújt az információbiztonsági iparágban működő megbízható megoldásokról, de a megfelelő megoldás kiválasztása szempontjából kritikus jelentőségű a saját mélyreható kutatása. Még egy jól átvizsgált szoftver, amely több forrás kritikus elismerésével jár, nem biztos, hogy megfelelő a szervezet számára. A fenti ellenőrzőlista felhasználásával, valamint az egyes lehetséges szoftverválasztások alapos áttekintésével a szükséges szoftverek kiválasztásához szükséges eszközöket kap.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 61