6 legjobb fájltevékenység-figyelő eszköz – a megtekintett fájlok figyelése

6 legjobb fájltevékenység-figyelő eszköz - a megtekintett fájlok figyelése

Az érzékeny fájlokhoz való hozzáférés ellenőrzésének a teljes kiberbiztonsági stratégia részét kell képeznie. A bizalmas adatok ellopásának megakadályozása érdekében fontos az illetéktelen személyek bizalmas adatok ellopásának megakadályozása. A fájl tevékenység figyelése az eszközök mély csomagellenőrzést használnak annak ellenőrzésére, hogy a felhasználók hogyan működnek együtt a fájlokkal a hálózaton keresztül.

A fájlmegfigyelő szoftver megmutatja, hogy kik, mikor és mit tettek a fájlokhoz. Ebben a cikkben megnézzük a hat legjobb fájltevékenység-figyelő eszköz:

  1. SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
  2. ManageEngine DataSecurity Plus
  3. LANGuardian
  4. Teramind
  5. PA fájl látvány
  6. FileAudit

A legjobb fájltevékenység-figyelő eszközök

1. SolarWinds szerver & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet)

6 legjobb fájltevékenység-figyelő eszköz - a megtekintett fájlok figyelése

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő egy olyan alkalmazás- és fájlmegfigyelő eszköz, amely nyomon követi a fájl változásait valós időben. Az irányítópulton megtekintheti a fájl tulajdonságait, például tartalom, méret, kor, és számol. Ezek a monitorok folyamatosan tájékozódnak a hálózaton belüli változásokról. Például a fájlkor-figyelő megmondja, hogy a fájl mikor került utoljára módosításra.

A gyorsított konfiguráció SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő ideálisvá teszi a kkv-k számára. A szoftver telepítése után a program elindul automatikusan felfedezi a csatlakoztatott eszközöket. Kevesebb, mint egy óra alatt rendelkezhet egy funkcionális fájlmegfigyelő platformon, a megfigyelési sablonokkal együtt, a dobozon kívül.

Természetesen nem kell mindent elkapnia valós időben: SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő érted csinálja. Monitorok, mint a fájl számláló monitor figyelmeztet, ha egy könyvtárban a fájlok száma meghaladja a konfigurált küszöböt. A riasztások funkció kiemeli a potenciálisan rosszindulatú tevékenységeket, így közelebbről megnézheti. A riasztások testreszabhatók hogy kiválaszthassa a használni kívánt paramétereket.

Ha fájlmegfigyelő megoldásra van szüksége az alkalmazásfigyelő képességekkel, akkor SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő erősen ajánlott. SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő 2 995 dollár (2349 font) áron kezdődik. Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió is, amelyet itt letölthet ezen a linken keresztül.

SolarWinds szerver & Application Monitor (SAM) Töltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

2. ManageEngine DataSecurity Plus 

6 legjobb fájltevékenység-figyelő eszköz - a megtekintett fájlok figyelése

ManageEngine DataSecurity Plus egy fájlmegfigyelő szoftverplatform, amely megjeleníti a fájl- és felhasználói tevékenységeket a hálózaton. Láthatja, hogy kik, mikor és mihez fértek hozzá a fájlhoz. Számos a vizuális megjelenítés grafikonként jelenik meg és kördiagramok amelyek teljes áttekintést mutatnak Önnek.

Láthatja például a kördiagramot Minden fájl és mappa változás amelyre bontásra kerül teremt, Töröl, Módosít, Engedély módosítása, Átír, átnevezés, és Mozog. Megtekintheti a fájlkiszolgálón belül a legaktívabb felhasználókat, a legtöbb hozzáférést igénylő fájlokat és a legtöbb módosított fájlt is.

Egy prémium funkcióval együtt ManageEngine DataSecurity Plus jelentése fájlhozzáférési elemzés. Fájlhozzáférési elemzés emelje ki a hozzáférési trendeket, figyelje a hozzáférési időket és rendellenes fájlhozzáférést észlel. Az eszköz például azonosíthatja, hogy egy fájlhoz munkaidőn kívül került-e hozzáférés, és ha a felhasználó jogosult-e a tartalom elérésére.

A. Beépített könyvvizsgálata és jogszabályi megfelelése ManageEngine DataSecurity Plus szintén rendkívül hasznosak. Az eszköz megfelel a követelményeknek PCI DSS, HIPAA, GDPR, SOX, GLBA, és FISMA. A hozzáférési jogosultságok ellenőrzésével jobban ellenőrizheti a fájlokhoz való hozzáférést, és biztosíthatja, hogy ne hagyja nyitva magát a büntetésekre vagy más kötelezettségekre.

mert ManageEngine DataSecurity Plus A fájlkiszolgáló, amely ellenőrzi az árat, évente 745 USD (584 £). Az ár magában foglalja a fájl integritásának figyelését, a fájl-interakciók nyomon követését, a riasztásokat, a ransomware észlelését / karanténját és egyebet. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverziót.

3. LANGuardian

6 legjobb fájltevékenység-figyelő eszköz - a megtekintett fájlok figyelése

LANGuardian egy fájl tevékenységfigyelő, amely használ mély csomag ellenőrzés a felhasználói tevékenység nyomon követése. LANGuardian egy népszerű eszköz, mert ügynöke nélkül, és nem befolyásolja a hálózati teljesítményt, amikor fájlok figyelésére használják (ezáltal a program ideális több webhely kezelésére). A diagramok a fájltevékenység alapján készülnek. Ezek a táblázatok mutatják a Idő, Bejelentkezés név, Osztály, Érzékelő, Forrás IP / alhálózat, és Fájlkiszolgáló IP / alhálózat.

A szoftver által használt mély csomag-ellenőrzés lehetővé teszi, hogy megkülönböztesse, ki csinál mit a hálózatán. Felhasználói metaadatok a hálózati csomagokból származik, hogy figyelemmel kísérjék a felhasználói tevékenységeket a hálózaton belül. A gyakorlatban ez megmutatja, hogy mikor vannak a felhasználók nyisd ki és bezárja a fájlokat a fájlmegosztásban, Letöltés vagy feltöltés fájlok.

Az eszköznek van egy riasztások funkció hogy értesítsen a gyanús tevékenységekről. Például a felhasználót egy éber ha a fájlnevezések aránya növekszik, vagy a felhasználó nagy mennyiségű fájlt másol. Figyelmeztetések kéznél vannak megjelöl gyanús tevékenységet korán csökkenti a rosszindulatú szoftverek, például a ransomware valószínűségét, hogy kiszabadítson a játékból.

LANGuardian állandó licencként vagy előfizetésként érhető el. Az ár a hálózat felhasználói számától és a szükséges érzékelők számától függ. A pontos ár megtekintéséhez közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal. Van egy ingyenes próbaverzió is.

4. Teramind

6 legjobb fájltevékenység-figyelő eszköz - a megtekintett fájlok figyelése

Teramind egy fájl tevékenységfigyelő szoftver, amelyet kifejezetten a felhasználói tevékenység figyelésére fejlesztettek ki. A termék figyeli fájlhozzáférés, Teremtés, törlés, és írási műveletek. A felhasználói tevékenységeket képernyőfelvétel és szöveges naplók segítségével figyeljük, így alaposabban megvizsgálhatjuk a felhasználói tevékenységeket annak legitimitásának ellenőrzése céljából.

Van egy értesítési rendszer is, amely naprakészen tartja a hálózat fejleményeit. Például a értesítési rendszer értesíti a fájlok feltöltésekor a felhőbe e-mail mellékletként vagy egy felhőalapú szolgáltatáson keresztül, például a Google Drive, Dropbox vagy OneDrive. Arra is lehetősége van, hogy blokkolja a felhőbe történő feltöltéseket, ha úgy gondolja, hogy egy tevékenység rosszindulatú természetű.

Teramind helyszíni vagy felhőalapú megoldásként érhető el. Mindegyiknek három termékverziója van: Teramind Starter, Teramind UAM, és Teramind DLP. A helyszíni verziók havonta 60 USD-tól (£ 47) indulnak 10 végpontnál, havonta pedig 150 USD-ig (117 £) 10 végpontonként. A felhőalapú verziók havi 60 dollárból (47 euró) kezdődnek öt felhasználónál, 150 dollárig (117 euróig) további tartalom alapú adatok kiszűrési szabályai esetén.

5. PA fájl látvány

6 legjobb fájltevékenység-figyelő eszköz - a megtekintett fájlok figyelése

PA fájl látvány egy fájlfigyelő megoldás valós idejű fájlfigyelő képességek. A szoftver figyeli a fájl létrehozása, törlés, módosítás, és fájlok mozgatása. Figyelemmel kíséri a IP-cím, dátum / idő és számítógép név az interakciókból, hogy elősegítse a különböző felhasználók azonosítását és a gyanús tevékenységek felismerését. A figyelést megkezdheti, amint befejezi a beállítási folyamatot, amely mindössze néhány perc alatt elvégezhető.

A programnak is van automatikus riasztások. PA fájl látvány figyelmeztet a fájlokban végrehajtott változtatásokra, hogy így tudjon észlelheti a naplózást. A riasztásokhoz számos kiegészítő információ tartozik, ideértve a Felhasználói fiók, felhasználói IP cím, számítógép név, célfájl, mi volt a tevékenység és a dátum idő. Ha ezen információk rendelkezésre állnak, akkor az összes szükséges információt egy helyre helyezi, így elkezdheti a támadást.

Amikor az ellenőrzésről van szó, PA fájl látvány kiváló választás. Nem csak megfelel PCI, HIPAA, FISMA AC-19, SOX, és ISO 27001/27002, de jelentésekkel is rendelkezik. A jelentések szövegesen generálhatók, HTML, PDF vagy .CSV. A jelentések mutatják konkrét felhasználók, meghatározott időtartam, és az időtartam.

A termék két verziója megvásárolható: PA File Sight Ultra, és PA File Sight Lite. A Lite verzió 199 USD-től (156,18 £) indul 1-9 licenc esetén, és figyelemmel kíséri a fájltevékenységeket, és riasztásokat generálhat. Az Ultra verzió 599 USD-tól (470 £) kezdődik 1-9 licencért, és mindent megtehet, amit a Lite verzió képes, de hozzáteszi az integrációt Microsoft SQL Server, jelentések, speciális figyelmeztetések, és az a képesség, hogy blokkolja a külső meghajtókat.

6. FileAudit 

6 legjobb fájltevékenység-figyelő eszköz - a megtekintett fájlok figyelése

FileAudit egy valós idejű fájlmegfigyelő eszköz amelyet arra terveztek, hogy nyomon kövesse az alkalmazottak fájlokkal való interakcióját. A platform figyeli fájl változások, ír olvas, törlés, és tulajdonjog. Ha kéznél van az információ, akkor biztos lehet abban, hogy a károk megtétele előtt azonnal felfedezheti és megcélozhatja a számítógépes támadásokat.

Vannak még automatikus e-mail értesítések hogy értesítse Önt a felhasználói műveletekről. Riasztásokat generálnak bizonyos események, például egy fájl törlése vagy ha a felhasználót megtagadták a hozzáférést egy fájlhoz. Ezen információk megőrzése segít a gyanús viselkedés mielőbbi diagnosztizálásában.

Ennek négy változata létezik FileAudit megvásárolható: Csapat, Kicsi, Közepes, és Vállalkozás. A Team verzió havi 50 dollárt (£ 39) fizet 100 felhasználóra és egy kiszolgálóra. A kicsi verzió 85 dollárba (66 fontba) kerül 500 felhasználó és három szerver számára.

A közepes verzió 140 dollárra (109 fontra) kerül 1000 felhasználó és öt szerver számára. Az Enterprise verzió öt szervert támogat, több mint 1000 szerverrel (de közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal). Az ingyenes verziót itt töltheti le.

A megfelelő eszköz kiválasztása

A fájltevékenység figyelése a dokumentumkezelés szerves része egy vállalati környezetben. Szerszámok, mint SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő és ManageEngine DataSecurity Plus erre a célra épültek. Minden eszközt könnyű használni, egyszerű konfigurációval és a fájl interakciók általános perspektívájával.

A fájlhoz való hozzáférés elemzési szolgáltatása, amely a csomaghoz tartozik ManageEngine DataSecurity Plus hasznos azoknak a vállalkozásoknak, amelyek automatizálni akarják fenyegetéseik észlelését. Az automatizálás osztalékot fizet a válaszidőre, ha rosszindulatú tevékenységre reagál.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 3 =

Adblock
detector