7 legjobb fenyegetésellenes platform (TIP)

7 legjobb fenyegetésellenes platform (TIP)


A Threat Intelligence Platform (TIP) célja az ismétlődő támadók blokkolása és a közös behatolásvektorok azonosítása. Ez a feltörekvő technológia előrelépés a hagyományos antivírus (AV) és a tűzfal rendszerek területén. TIPP fog védje informatikai berendezéseit AI-alapú tanulási stratégiák alkalmazásával.

Az utóbbi években számos helyettesítő technológia alakult ki a hagyományos malware rendszerek által nyújtott védelem javítása érdekében. A rosszindulatú programok ellen összehasonlítják a számítógépen futó új programok kódját a korábban észlelt rosszindulatú programok aláírásainak adatbázisával.

Az alábbi eszközökről sokkal több információ található, de ha csak gyors pillantásra van idő, itt van a hét legjobb fenyegetés-intelligencia platform felsorolása:

  1. SolarWinds biztonsági eseménykezelő (ingyenes próbaverzió) Naplófájl-elemzési fenyegetés-felismerési stratégiát használ egy külső forrásból származó fenyegetés-riasztások élő közvetítésével együtt.
  2. ManageEngine Log360 (ingyenes próbaverzió) A Windows Server vagy Linux naplófájl-adatainak fenyegetéseit keresi, és három forrásból származó fenyegetési intelligenciát ad fel.
  3. SolarWinds fenyegetésmérő (INGYENES Kísérlet) Az MSP-k számára felhőalapú szolgáltatás. Ez egy olyan SIEM eszköz, amely lehetővé teszi az MSP-k számára, hogy a biztonsági megfigyelést hozzáadják szolgáltatásaik listájához.
  4. Atera (INGYENES Kísérlet) Az MSP-k számára készített rendszermonitor, amely magában foglalja a szoftver auditálását és a naplóelemzést.
  5. FireEye Helix biztonsági platform Egyesíti a felhőalapú SIEM fenyegetésérzékelő konzolt, AI tanulási módszereket és a fenyegetés intelligencia feedjét.
  6. AlienVault egységes biztonsági menedzsment Tartalmazza a fenyegetések észlelését, az eseményekre való reagálást és a fenyegetésekkel kapcsolatos információk megosztását.
  7. LogRhythm NextGen SIEM Magában foglalja a forgalmi adatok élő figyelését és a naplófájl-rekordok elemzését.

A hagyományos anti-malware modellben, egy központi kutatólaboratórium az új fenyegetéseket vizsgálja az azonosító minták meghatározására. Ezeket a rosszindulatú szoftverek tulajdonságait azután telepítik az összes telepített AV programra, amelyet a cég eladott az ügyfeleknek. A helyi rosszindulatú programok elleni küzdelem olyan adatbázisot tart fenn, amely tartalmazza a központi laboratórium által létrehozott aláírások ezen listáját.

Az AV-fenyegetések adatbázismodellje már nem hatékony a számítógépek védelmében. Ennek oka az, hogy a hackerek professzionális csapata ma már rosszindulatú programok gyártási sorozataiba kezd, új fenyegetésekkel jelentkezik minden nap. Mivel időbe telik a kutatólaboratóriumok új vírus észlelése, majd annak jellemzőinek azonosítása, a tipikus AV-megoldások számára az átfutási idő túl hosszú a hatékony védelem biztosításához.

Fenyegetés észlelése

A fenyegetés-intelligencia platform továbbra is tartalmaz fenyegetési adatbázist. Azonban ahelyett, hogy támaszkodnának a felhasználók furcsa viselkedéséről az AV gyártó székhelyére, az új kiberbiztonsági rendszerek célja az, hogy az összes kutatást és a fenyegetések orvoslását az egyes vásárlók berendezésein tartalmazzák. Valójában minden egyes TIP telepítés összetett észlelési, elemzési és felbontási köteggé válik. Már nem szükséges frissíteni a fenyegetés-adatbázist egy központi laboratóriumból, mivel minden gép elvégzi a kutatócsoport munkáját.

Az AV adatgyűjtés elosztott modellje sokkal hatékonyabban küzd a „nulla napos” támadások ellen. A „nulla napos” kifejezés olyan új vírusokra utal, amelyeket a világ legnagyobb AV laboratóriumai még nem azonosítottak, és amelyek ellen még nem létezik hatékony védelem. Mindegyik gép nem működik egyedül. A felfedezett új fenyegetésekkel kapcsolatos információkat megosztják a TIP adott márkájának felhasználói.

A TIP használja helymeghatározási eljárások miközben továbbra is támaszkodik egy fenyegetési adatbázisra, amelyhez hozzájárul a helyi elemzés, valamint a szoftver-szolgáltató laboratóriumaiból származó gyakori letöltések. Ezeket a letöltéseket annak a TIP-nek a felfedezései eredményezik, amelyet más ügyfelek más webhelyekre telepítettek.

TIP kiválasztása

Bár minden TIP hasonló stratégiát alkalmaz a rosszindulatú események észlelésére, nem minden TIP egyformán hatékony. Egyes gyártók egy meghatározott típusú eszközre és egy adott operációs rendszerre összpontosítanak. Lehet, hogy védelmi rendszereket kínálnak más típusú eszközökre és operációs rendszerekre is, de anélkül, hogy ugyanazt a sikerszintet érnék el, mint amelyet alaptermékükkel értek el.

Nem könnyű észrevenni a jó TIP-et, és a termelők promóciós webhelyein alkalmazott állítások, dicsekedések és homályos szakmai žargonok nagyon fárasztó feladatnak teszik a megfelelő TIP keresését. Szerencsére megtettük a lábmunkát az Ön számára.

A legjobb fenyegetés intelligencia platformok

Itt található részletesebb leírás mindegyikünkről a hét legfontosabb ajánlott tipp.

1. SolarWinds biztonsági eseménykezelő (ingyenes próbaverzió)

SolarWinds biztonsági eseménykezelő

Biztonsági eseménykezelő (SEM) a SolarWinds kombinációitól eseménykövetés a hálózatán a fenyegetés hírszerzés külső forrásból származik. Ez az eszköz nem csak a fenyegetéseket fogja észlelni, hanem automatikusan válaszokat indít a rendszer védelme érdekében.

A biztonsági megoldás középpontjában megtalálja naplóelemző eszköz. Ez figyeli a hálózati tevékenységeket, szokatlan eseményeket keres, és nyomon követi az alapvető fájlok változásait is. A SolarWinds TIP második eleme a számítógépes fenyegetés hírszerzési keretrendszere.

A Security Event Manager az ismert gyanús események adatbázisából működik, és szippantja a hálózatot az ilyen események felkutatására. Néhány gyanús tevékenységet csak a rendszer külön forrásaiból származó adatok kombinálásával lehet észlelni. Ezt az elemzést csak eseménynapló-elemzéssel lehet elvégezni, így nem valós idejű feladat.

Noha a SEM egy elkészített fenyegetés-aláírási adatbázissal kezdődik, az eszköz kiigazítja és kibővíti a fenyegetési profilok tárolóját, miközben működik. Ez a tanulási folyamat csökkenti a „hamis pozitív,”, Amely egyes fenyegetésvédelmi szolgálatokat az illegális tevékenység leállításához vezethet.

A SEM naplóelemzője folyamatosan összegyűjti a naplóbejegyzéseket az összeférhetetlen forrásokból és újraformálja azokat egy neurális közös elrendezésbe. Ez lehetővé teszi az analizátor keresését tevékenységi minták a teljes rendszeren, függetlenül a konfigurációtól, a berendezés típusától vagy az operációs rendszertől.

A Security Event Manager telepítésre kerül Windows Server és a SolarWinds a rendszert egy a 30 napos ingyenes próbaverzió. Ez a próbaperiódus időt ad arra, hogy kipróbálhassa a kézi szabálybeállítási képernyőket, amelyek lehetővé teszik a fenyegetés-intelligencia adatbázis fejlesztését, hogy pontosabban tükrözzék a webhely jellemző tevékenységeit. A megfelelőségi jelentéstételi modulnak teljes átadását is biztosítani tudja annak biztosítása érdekében, hogy a SEM teljesítse az összes jelentési igényt.

SolarWinds biztonsági eseménykezelőTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

2. ManageEngine Log360 (ingyenes próbaverzió)

7 legjobb fenyegetésellenes platform (TIP)

ManageEngine Log360 egy nagyon átfogó TIP, amely a naplóadatok minden lehetséges forrását megvizsgálja a rendszer biztonságának fokozása érdekében.

A ManageEngine már számos naplókezelő és elemző eszközt kínál. A társaság azonban úgy döntött, hogy egyesíti azokat egy kombinált modulba, amely lefedi a rendszerinformációk összes lehetséges fájl-alapú forrását. Az IT olyan külső információforrásokat is integrál, mint például a STIX / TAXII-alapú táplálkozás a feketelistára felvett IP címeken.

Csakúgy, mint az ellenőrzés Eseménynaplók, az eszköz integrálja a benne található információkat Active Directory. Ez segíti az eszköz észlelési motorját annak ellenőrzésében, hogy ki rendelkezik az üzenetek naplózását végző tevékenységekben felhasznált erőforrások kivel a sikerhez való jogával. Az eszköz figyeli az Active Directory változásait annak biztosítása érdekében, hogy a betolakodók nem tudnak maguknak megadni hozzáférési jogokat.

Ennek a biztonsági eszköznek az elérhetősége az interneten is elérhető, mert az ellenőrzési jelentéseket is gyűjti a Hálózatból AWS, Égszínkék, és Exchange Online.

Tudod, hogy az Exchange, az Azure, az Eseménynaplók és az Active Directory mind a Microsoft termékek. A Log360 azonban nem korlátozódik a Windows-alapú rendszerek figyelésére. Ezenkívül összegyűjti a naplóüzeneteket is Linux és Unix rendszer, például a Syslog üzenetek. Az eszköz megvizsgálja az összes IIS és Apache Web Server üzenetet, és kiterjed a. Által generált üzenetekre Jóslat adatbázisok.

A hálózati hardver és a kerület biztonsági rendszerei szintén fontos információkkal vannak megosztva, így a Log360 figyelmezteti a tűzfalakon, az útválasztókon és a kapcsolókon megjelenő naplóüzeneteket. Ha bármilyen más behatolás-érzékelő és -védelmi rendszer telepítve van, a Log360 integrálja eredményeit a fenyegetés-intelligencia összefoglalókba.

A Log360 nem hoz létre naplókat a naplókról, amelyekre valószínűleg figyelmen kívül hagyja. A rendszer létrehozza valós idejű riasztások, így a csapat értesítést kap, amint gyanús tevékenységet észlel. A felügyelet mellett a Log360 csomag rendszeresen ellenőrzi, összefoglalja és jelentést készít a teljes IT-rendszer biztonságáról.

A Log360 szoftvert telepítheti a következőre: ablakok és Windows Server. ManageEngine ajánlatok egy 30 napos ingyenes próbaverzió a Professional Edition  Van egy Ingyenes kiadás ez korlátozza a naplóadatok gyűjtését mindössze öt forrásból. Ha eltérő követelményei vannak, akkor megteheti megbeszéljük az árakat az Ön igényeinek megfelelő csomaghoz.

ManageEngine Log360Töltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. SolarWinds MSP fenyegetésfigyelő (INGYENES Kísérlet)

7 legjobb fenyegetésellenes platform (TIP)

Az Threat Monitor a. terméke SolarWinds MSP amely szoftvereket és szolgáltatásokat nyújt a kezelt szolgáltatók támogatására. Az MSP-k rendszeresen kínálnak hálózati és IT infrastruktúra-kezelési szolgáltatásokat, így a biztonsági megfigyelés hozzáadása az ilyen MSP-k rendszeres tevékenységeinek természetes kiterjesztése..

Ez egy biztonsági információk és eseménykezelés (SIEM) rendszer. A SIEM mind a megfigyelt rendszer élő tevékenységeit vizsgálja, mind a rendszernaplókon keresztül keresi a rosszindulatú tevékenységek nyomait. A szolgáltatás képes megfigyelni az MSP ügyfeleinek helyszíni rendszereit és az összes többi felhasználót Égszínkék vagy AWS szerver, amelyet az ügyfél használ.

A SolarWinds Threat Intelligence monitor előnyei abban rejlenek, hogy képesek információkat gyűjteni a hálózat minden pontjáról és a hozzá csatlakoztatott eszközökről. Ez átfogóbb képet ad a támadásokról, mint egyetlen gyűjtőpont. A fenyegetéseket viselkedési minták és a központi, folyamatosan frissített SolarWinds Threat Intelligence adatbázis hivatkozásával azonosítják. Az fenyegetés intelligencia adatbázis az egész világon bekövetkezett események feljegyzéseiből állítják össze. Tehát azonnal észreveheti, amikor a hackerek globális támadásokat indítanak, vagy ugyanazokat a trükköket kipróbálják sok különböző áldozat ellen.

A szolgáltatás riasztási szintjét az MSP üzemeltetője állíthatja be. A rendszer irányítópultja tartalmazza események vizualizációi, mint például tárcsák és táblázatok, valamint a csekkek és események élő listái. A szolgáltatást a felhőből nyújtják, és így is bármilyen webböngészőn keresztül elérhető. A SolarWinds Threat Intelligence előfizetési szolgáltatás, tehát teljes mértékben skálázható és bármilyen méretű MSP számára használható. Kipróbálhatja a szoftvert egy 30 napos ingyenes próbaverzió alatt.

SolarWinds Threat MonitorStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. Atera (INGYENES Kísérlet)

7 legjobb fenyegetésellenes platform (TIP)

Atera egy támogatási platform, amelyet a kezelt szolgáltatók (MSP-k). Ez szállított a felhőből, így az MSP-nek nem kell semmilyen szoftvert telepítenie a helyszínére, sőt, még nagyobb informatikai infrastruktúrát sem kell futtatnia. Csak egy internetkapcsolattal rendelkező számítógép és egy böngésző szükséges. Ugyanakkor a felügyelt rendszerhez speciális szoftvert kell telepíteni. Ez ügynöki program amely adatokat gyűjt és kommunikál az Atera szerverekkel.

Távoli szolgáltatásként az Atera képes bármilyen kliens létesítmény figyelésére, beleértve a felhőalapú alapú szolgáltatásokat is AWS és Égszínkék szervereket. A szolgáltatás magában foglalja az automatikus felderítési folyamatot, amely naplózza a hálózathoz csatlakoztatott összes eszközt. Végpontok és kiszolgálók esetében a megfigyelő rendszer átvizsgálja az összes szoftvert, és leltárt készít. Ez nélkülözhetetlen információforrás a szoftverlicenc-menedzsment számára, ugyanakkor fontos fenyegetésvédelmi szolgáltatás is. A szoftverleltár összeállítása után az operátor ellenőrizheti, hogy az egyes eszközökre milyen jogosulatlan szoftvert telepített, majd törölheti azt.

Az szerver monitor rendszeres feladatainak részeként ellenőrzi a folyamatokat, és ez rávilágít a futó rosszindulatú szoftverekre. Az operátor távolról hozzáférhet a szerverhez és megölheti a nem kívánt folyamatokat.

Az Atera figyelemmel kíséri a hozzáférési jogkezelőket az ügyfél webhelyén, ideértve a következőket Active Directory. Az Atera csomag Live Manager eszköze hozzáférést biztosít a Windows esemény naplózza, és kereshető forrást biztosít a lehetséges biztonsági sérülésekhez.

Az Atera csomagban még egy fenyegetésvédelmi szolgáltatás az javításkezelő. Ez automatikusan frissíti az operációs rendszereket és a kulcsfontosságú alkalmazásokat, amikor elérhetővé válnak. Ez a fontos szolgáltatás biztosítja, hogy a szoftverszolgáltatók által előállított bármely jogorvoslat a lehető leggyorsabban települjön.

Az Atert előfizetés alapján számítják fel a meghatározott díjszabással technikusonként. A vásárlók választhatnak egy havi fizetési terv, vagy egy éves díj között. Az éves fizetési időszak olcsóbb. Hozzáférhet a 30 napos ingyenes próbaverzió hogy átengedje az Aterat.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

5. FireEye Helix biztonsági platform

FireEye Helix biztonsági platform

FireEye Helix biztonsági platform egy felhőalapú vegyes védelmi rendszer hálózatokhoz és végpontokhoz. Az eszköz tartalmaz egy SIEM megközelítést, amely figyeli a hálózati tevékenységeket, valamint kezeli és keresi a naplófájlokat. Az fenyegetés hírszerzési csatornák A FireEyes által biztosított kiegészíti ezt a sokoldalú megoldást azáltal, hogy frissített fenyegetési adatbázist biztosít a megfigyelő rendszer számára.

A FireEyes kiemelkedő kiberbiztonsági cég, és szakértelmét felhasználja fenyegetésekkel kapcsolatos információk készítésére a Feliratkozás alapján. Az intelligencia formátuma és mélysége az ügyfél által választott tervtől függ. A FireEyes az egész iparágra kiterjedő figyelmeztetéseket kínál az új fenyegetésvektorok felett, amelyek lehetővé teszik az infrastruktúra-kezelők számára a védelem megtervezését. Ezenkívül egy fenyegetés-információs csatornát is kínál, amely közvetlenül a fenyegetések felderítésére és megoldására vonatkozik a Helix biztonsági platformon.

A Helix csomag tartalmazza a „playbooks,”Olyan automatizált munkafolyamatok, amelyek a probléma észlelése után a fenyegetések orvoslását teszik lehetővé. Ezek a megoldások néha tartalmaznak tanácsot a biztonságos gyakorlatokról és a háztartási tevékenységekről, valamint az automatikus válaszokat.

6. AlienVault egységes biztonsági menedzsment

AlienVault USM

AlienVault egységes biztonsági menedzsment (USM) a. terméke NÁL NÉL&T kiberbiztonság, Az AlienVault USM az úgynevezett nyílt forrású projektből fejlődött ki OSSIM, amely a „nyílt forráskódú biztonsági információkezelés”. Az OSSIM továbbra is ingyenesen elérhető az AlienVault USM mellett, kereskedelmi termékként.

Az OSSIM valójában téves, mert a rendszer teljes SIEM, beleértve a naplóüzenet-elemzés figyelését a valós idejű hálózati forgalom vizsgálatával. Az AlienVault USM ezen elemek mindegyikét tartalmazza. Az AlienVault számos olyan extra funkcióval rendelkezik, amelyek nem érhetők el az OSSIM-ben, például a naplókonszolidáció, a naplófájl-tárolás kezelése és az archiválás. Az AlienVault USM az egy felhőalapú előfizetési szolgáltatás ami jön teljes telefonos és e-mail támogatás, míg az OSSIM letölthető, és a közösségi fórumok támogatására támaszkodik.

A legfontosabb előny, amely a felhasználók számára elérhető mind az ingyenes, mind a fizetett biztonsági termékek számára, a hozzáférés a Nyílt veszélycsere (OTX). Ez a világ legnagyobb tömeg által biztosított fenyegetés-intelligencia platform a világon. Az OTX-en elérhető információk automatikusan letölthetők az AlienVault USM-hez, hogy rendelkezésre álljanak a legfrissebb fenyegetési adatbázisok. Ez biztosítja a SIEM számára szükséges észlelési szabályokat és felbontási munkafolyamatokat. Az OTX hozzáférés mindenki számára ingyenes.

7. LogRhythm NextGen SIEM

LogRhythm

A LogRhythm megfogalmazza NextGen SIEM mint egy veszélyes életciklus-kezelési (TLM) keret. A platform két LogRhythm terméket kínál, amelyek az Enterprise és az XM tartományok. Mindkét termék készülékként vagy szoftverként kapható. A LogRhythm Enterprise nagyon nagy szervezetekre irányul, amelyeknek a LogRhythm XM kis- és középvállalkozásokat szolgálja ki.

A SIEM jelentése Biztonsági események információkezelése. Ez a sűrű stratégia két tevékenységet kombinál, a biztonsági információkezelést (SIM) és a biztonsági eseménykezelést (SEM). A SEM valós időben figyeli a forgalmat, támadási mintákat keresve, amelyeket egy fenyegetési adatbázisban tárolnak. A SIM utal a fenyegetés-adatbázisra is, de összehasonlítja a naplófájlokban rögzített eseményeket a fenyegetés-észlelési szabályokban meghatározott mintákkal.

A NextGen SIEM szoftver telepíthető ablakok, Linux, vagy Unix. Az is lehetséges, hogy a fenyegetéskezelő rendszert teljesen független legyen a hardvertől, ha megvásárolja a rendszert a hálózathoz csatlakozó eszközként..

TIPP kiválasztása

A kiberbiztonsági szektor jelenleg nagyon élénk. A behatolás-fenyegetések növekedése, amely növeli a rosszindulatú programok állandó kockázatát, arra kényszerítette az iparágat, hogy teljesen átgondolja a rendszervédelemmel kapcsolatos megközelítését. Ez a helyzet eredményeként a nagy AV - gyártók nagy összegeket fektettek be innovatív Ai technikák és új stratégiák a hackerek és a számítógépes terroristák leküzdésére.

Az új piaci szereplők további nyomást gyakorolnak a kiberbiztonsági szolgáltatók jó hírnevére, és megtartják őket a kiberbiztonsági technológia határainak kitolása. A fenyegetés-intelligencia platformok fontos szerepet játszanak a kiberbiztonság elleni küzdelemben az SIEM-ek és a behatolás-megelőző rendszerek mellett.

Bár új TIP-ek mindig megjelennek, bízunk benne, hogy a listánkban szereplő ajánlott fenyegetés-intelligencia platformok továbbra is a csomag élén állnak. Ennek oka az, hogy az nekik szolgáltató vállalatok hosszú távú tapasztalattal rendelkeznek a területen, és bebizonyították, hogy hajlandóak innovációkat folytatni a fenyegetések előtt.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 49