7 legjobb hálózati mágikus alternatíva

7 legjobb hálózati mágikus alternatíva

Network Magic by Cisco Systems már nem elérhető. Ez a hasznos eszköz ideális volt otthoni és kisvállalkozási hálózatokhoz. A rendszer otthoni felhasználóknak verziót hívta Network Magic Essentials és elérhető volt ingyen. A kisvállalkozások kiadását hívták Network Magic Pro és mindössze 50 dollárba kerül.

Az alábbiakban bemutatott eszközök nagyon sok részletébe bejutunk, de ha csak összefoglalásra van idő, itt van a legjobb Network Magic alternatívák listája:

 1. A SolarWinds mérnöki eszközkészlete (INGYENES Kipróbálás) Több mint 60 hálózati megfigyelő és felügyeleti eszközcsomag, amelyek telepíthetők a Windows Serverre.
 2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) SNMP-alapú hálózati monitor, amely része egy átfogó infrastruktúra-figyelő csomagnak, amely a Windows Server rendszeren fut.
 3. Atera (INGYENES Kísérlet) Távfelügyeleti és -kezelő rendszer a kezelt szolgáltatók számára, amely magában foglal egy hálózati felderítési szolgáltatást.
 4. HomeNet Manager Olcsó hálózati monitor a kis Windows hálózatokhoz, telepítve a Windows rendszerre.
 5. Spiceworks IP szkenner Ingyenes, felhőalapú szolgáltatás, amely megvizsgálja a hálózatot, és jelentést készít a hozzá csatlakoztatott összes eszközről.
 6. Hálózati szkenner Otthoni használatra ingyenes, vállalkozások számára olcsó. Ez az eszköz felfedezi az összes eszközt, amely ugyanahhoz a hálózathoz kapcsolódik, mint a host.
 7. Axence NetTools Ingyenes eszközcsomag, amely megvizsgálja a csatlakoztatott eszközök hálózatát, és ellenőrzi a számítógép nyitott portjait is.

Ha alternatívát keres a Hálózati Mágia számára, akkor nehézségeket okozhat, mert ennek a hasznos eszköznek volt néhány egyedi tulajdonsága. Ezek voltak:

 • A hálózat automatikus megjelenítése
 • Jelentés az egyes eszközök IP-címéről
 • Jelentés az egyes eszközök hardver- és szoftververziójáról
 • Kommunikálni tud mind a Windows, mind a Mac OS-sel
 • Karbantartási segédprogramok a hibaelhárításhoz és a hálózati teljesítmény javításához
 • Sávszélesség-felhasználási előzmények számítógépenként

A rendszer Pro verziója néhány extra funkcióval rendelkezik:

 • Továbbfejlesztett wifi biztonság
 • Állapotjelzések
 • Ellenőrizze az internet-hozzáférést
 • Készítsen képernyőképeket a tevékenységekről a számítógépen

Noha ezeknek a szolgáltatásoknak számos más csomagban is elérhető, az alternatív rendszerek többsége vállalkozásoknak szól. A háztartási felhasználók kissé bonyolultnak találhatják őket igényeik szerint. Számos kiváló minőségű vállalati hálózatkezelő rendszer ingyenes verziót kínál kis hálózatok számára. Tehát egy otthoni hálózathoz nagyon átfogó rendszer megszerzése nem jelent problémát. A Mac-ok számára azonban nagyon kevés hálózati menedzsment rendszer van írva, tehát sokkal kevesebb a Network Magic alternatíva választása, ha Mac felhasználó vagy..

A legjobb Network Magic alternatívák:

Itt van egy lista a a Network Magic öt alternatívája. Ez nem egyezik pontosan a Cisco program funkcionalitásával. Ezek közül a lehetőségek közül sok olyan funkciókat is tartalmaz, amelyeknek a Network Magic nem volt, így valószínűleg jobban szereti őket, mint a megbízható régi hálózati menedzsment szoftver.

1. A SolarWinds mérnöki eszközkészlete (INGYENES KERESÉS)

SolarWinds Engineers eszközkészlet

Az A SolarWinds mérnöki eszközkészlete egy eszközcsomag, amely együttesen meghaladja a Network Magic Pro verziójának funkcionalitását. A csomagban olyan eszközcsoportot talál, amely felfedezi a hálózatát és naplózza annak összes berendezését. Ezek a Port szkenner, Váltás a Port Mapper-re, az SNMP sweep eszköz, egy IP hálózati böngésző, a MAC Address Discovery szerszám, és a Ping Sweep hasznosság.

Az eszközkészlet moduljait használhatja a hálózat figyelésére. Valós idejű teljesítményadatokat kap az Eszközkészletből Válaszidő figyelő, Memória monitor, CPU Monitor, Interfész Monitor, és traceroute létesítmény.

Ha azt akarta, hogy a Network Magic-t használja a hibaelhárításhoz és a teljesítményjavítás elemzéséhez, érdekli az eszközkészlet WAN gyilkos. Ez az eszköz forgalmat generál, így stressztesztelést végezhet a hálózaton és ellenőrizheti a szűk keresztmetszeteket, mielőtt extra valós igényt felveszne.

Az eszközkészlet számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek elősegítik a hálózatok biztonságának fokozását. Ide tartoznak a Router jelszó visszafejtése eszköz, a SNMP brute Force Attack tesztelő, és a SNMP Dictionary Attack hasznosság. Szűkítheti a behatolók észlelését a jobb konfiguráció és a naplófájl-kezelés révén.

A csomag több mint 60 eszközt tartalmaz, és átfogó hálózatkezelő rendszert hoz létre. Néhány kiegészítő szolgáltatás, amely nem volna elérhető a hálózatkezeléssel, többek között az IP-cím, a DHCP és a DNS-kezelés. Ezek az eszközök a Alhálózati számológép, az DHCP hatókör-figyelő, egy DNS-szerkezet-elemző, egy DNS-ellenőrzés eszköz és egy IP-címkezelő. A Mérnök eszközkészletét letöltheti a 14 napos ingyenes próbaverzió.

A SolarWinds Engineer eszközkészleteTöltse le a 14 napos INGYENES próbaverziót a SolarWinds.com webhelyről

2. Paessler PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

7 legjobb hálózati mágikus alternatíva

Paessler PRTG hálózati monitor egy infrastruktúra-megfigyelő csomag. A tevékenységeket nyomon követi hálózati eszközök, hálózati kapcsolatok, és szerverek. A zenekar előadása honlapok, alkalmazások, és virtualizations amelyekre ez a szoftver vonatkozik, és akár elérheti is felhő szolgáltatások és távoli helyek.

Dönthet úgy, hogy telepíti a PRTG Network Monitor szoftvert a helyszínen, vagy felhőalapú szolgáltatásként is elérheti azt. Ha az online verziót választja, akkor továbbra is telepítenie kell a kollektort a házon belüli rendszerére. A szoftver telepítésre kerül ablakok rendszerek.

A telepített PRTG szoftver első indításakor az meg fog történni az összes infrastruktúrát feltérképezni. Ez a kezdeti alapvonal megállapítja leltár az összes felszerelés. Ezenkívül létrehoz egy naplót az összes szoftveréről. A rendszer elrendezését a hálózati térkép. A monitor ezután folyamatosan működik, és nyomon követi a hálózathoz kapcsolódó tevékenységeket és a rendszerhez csatlakoztatott összes eszköz állapotát. A monitoring folyamat három módszert tartalmaz.

Az eszköz monitorja használja SNMP, amely ipari szabványú üzenetküldő rendszert használ a hálózathoz csatlakoztatott összes berendezés ellenőrzésére. A csomag-szippantó rögzíti a hálózat valós idejű forgalmát a tevékenységfigyelés pontosságának növelése érdekében. Ez csak a hálózaton átutazó csomagok fejléceit másolja az adatvédelem megóvása érdekében. Hálózati forgalmi üzenetküldő rendszerek a PRTG alkalmazásában áll, hogy mélyebb betekintést nyerjen a hálózat teljesítményébe. Ezek a rendszerek magukban foglalják NetFlow, IPFIX, jFlow, és sFlow, amelyeket az útválasztók és a kapcsolók használnak az állapotok és tevékenységek jelentésére.

A PRTG által végzett állandó ellenőrzések riasztásokat generálnak, amelyek állapotproblémák, szokatlan tevékenységek és kritikus körülmények miatt merülnek fel. Értesítést kapunk, ha bármilyen új eszköz csatlakozik a hálózathoz, és szokatlan tevékenységeket is láthat, így a monitor felhasználható a behatolás észlelésére. A hálózati tevékenység szűrhető a következővel IP-cím, által Mac cím, által port száma, vagy Alkalmazás. Mindez az észlelés kiterjed a távoli helyekre, és magában foglalja a vezeték nélküli hálózatokat is.

Noha a megfigyelő szoftver telepíti a Windows rendszert, képes együttműködni más operációs rendszereket futtató berendezésekkel. A Paessler PRTG rendszer különféle tervekben kapható, árazással a szám alapján érzékelők amit telepítesz. Az érzékelő egy ellenőrzött állapot. A szoftver szabadon használható akár 100 érzékelőhöz. Paessler kínál egy 30 napos ingyenes próbaverzió nagyobb megvalósításokhoz.

A SZERKESZTŐ Választása

A Paessler PRTG Network Monitor az első számú alternatívája a megszűnt Network Magic-nek

Letöltés: Töltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

Hivatalos oldal: www.Paessler.com

OS: Windows (de kölcsönhatásba lép más operációs rendszerek berendezéseivel)

3. Atera (INGYENES Kísérlet)

7 legjobb hálózati mágikus alternatíva

Atera egy olyan szoftvercsomag, amelyet segítésre terveztek kezelt szolgáltatók (MSP-k). Az online platform tartalmazza az összes olyan eszközt, amelyre az MSP-nek szüksége van, beleértve a technikus segédprogramokat az ügyfelek webhelyein található hálózatokhoz és kiszolgálókhoz való hozzáféréshez, valamint azon rendszerekhez, amelyekre az MSP-kezelőknek szükségük van az üzlet működtetéséhez. A technikus eszközöket „távfelügyelet és -kezelés”(RMM) rendszer. A csomag sokkal több funkcionalitással rendelkezik, mint a Network Magic, és képes több hálózatot egyszerre figyelni.

Az felhő alapú formátum Az Atera teljes kötegét tartalmazza az MSP és a szoftver együttes működtetéséhez szükséges összes kiszolgáló-feldolgozási idő és tárhely. Az ezt a szolgáltatást használó MSP-nek nem kell szoftvert telepítenie a webhelyére, és az Atera használatával vállalkozást indíthat, anélkül hogy bármilyen infrastruktúrába fektetett volna be. Emiatt, Az Atera egy nagyon jó csomag, amely vonzó a kis MSP-k számára, független szabadúszó szakemberek és induló vállalkozások.

A szoftver költségeit nem közvetlenül az ügyfél terheli. Ehelyett a platformot csak használó vállalkozások fizetni kell havi előfizetési díjat minden technikus számára. Az előfizetési modell miatt az Atera méretezhető. Mivel az MSP új ügyfeleket szerez és több technikát vesz fel, ezért csak növelnie kell előfizetéseinek számát.

Az Atera csomag számos olyan funkciót tartalmaz, amelyeket a Network Magic végrehajthat. Automatikusan megkeresi a hálózatot, és felfedezi az összes csatlakoztatott eszközt. Az ebből a folyamatból nyert információkat felhasználja egy eszközleltár összeállítására, részletezve az egyes eszközök gyártmányát és modelljét, valamint a firmware vagy az operációs rendszer verzióit. A hálózati felderítési folyamat folyamatos, és észleli a hardverkészlet minden változását az ügyfél webhelyén.

A hálózati mágiaval egyenértékű funkciókon túl az Atera szoftverleltárt készíthet, valamint automatikusan kidolgozhatja a javításokat és a frissítéseket. Az Atera lehetővé teszi a távoli technikusok számára, hogy kiszolgálókat és hálózatokat kezeljenek minden tevékenység megfigyelésével, a teljesítmény és a berendezés állapotának ellenőrzésével, valamint a problémák beavatkozásakor. Az Atera értékelésének legjobb módja a 30 napos ingyenes próbaverzió.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. A HomeNet Manager

HomeNet Manager

HomeNet Manager a SingleClick Systems gyártotta. A vállalat nem teszi elérhetővé szoftverét a saját webhelyén, de letöltheti a CNetből.

A felület nagyon felhasználóbarát, és nem fogja elárasztani a vállalkozásokat célzó extra professzionális hálózatkezelési funkciók. Ezt a csomagot otthoni felhasználók szem előtt tartásával tervezték.

A hálózati felderítési szolgáltatás automatikusan leképezi a hálózatot, és folyamatosan figyeli a hozzáadott vagy eltávolított berendezéseket. A rendszer nagyszerű tulajdonsága, hogy képes észlelhet más wifi-kompatibilis eszközöket, és közvetlenül kapcsolódhat hozzájuk egy eseti hálózatban a routerön keresztüli csatlakozás helyett. Ha telepíti ezt a szoftvert laptopjára, akkor információt szerezhet minden csatlakoztatott hálózatról, például egy nyilvános wifi hotspotról egy kávézóban.

A csomag segédprogramjai tartalmazzák az egyes eszközökre vonatkozó szoftverleltár-jelentés, amely tartalmazza az egyes eszközökre telepített tűzfal részletes vizsgálatát a hálózatán. Nevezheti át a felfedezett eszközöket, vagy eltávolíthatja őket a hálózatból. Miután elszámolta az összes hálózati csomópontot, beállíthatja a rendszert minden új eszköz blokkolására, ezáltal megakadályozva a nem kívánt eszközök behatolását. Ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik közvetlen közelében élnek a szomszédokkal, akik megszerezhetik a wifi jelszavadat, és ingyenesen használhatják az internet-hozzáférést..

A HomeNet Manager tartalmaz egy riasztási ablakot, amely jelentést készít állapot kudarcok a hálózat bármely eszközén. Dönthet úgy, hogy a vészhelyzeteket felugró üzenetként jeleníti meg, valamint megjeleníti azokat az állapotnaplóban.

Sajnos a HomeNet Manager csak a Windows rendszeren működik, de képes azonosítani más operációs rendszerekkel rendelkező számítógépeket, amikor ugyanahhoz a hálózathoz kapcsolódnak.

5. Spiceworks IP szkenner

Spiceworks IP szkenner

A Spiceworks IP Scanner egy felhőalapú szolgáltatás, de ehhez egy kis programot kell letölteni a számítógépére. A rendszer szabadon használható és megadja az alapvető hálózati felfedezési és eszközleltárolási funkciókat, amelyek a Network Magic segítségével élvezték. Ez a rendszer együtt fog működni Windows, macOS, valamint Ubuntu és Debian Linux. A rendszer irányítópultjára a szokásos webböngészőn lehet hozzáférni.

Az IP-szkenner automatikusan nyomon követi az összes hálózathoz csatlakoztatott eszközt, és leltárt készít minden eszközről, beleértve annak IP-címét, MAC-címét, gazdagépnevét, gyártóját, operációs rendszerét, leírását és a nyitott portok listáját..

Az a kis program, amelyet letöltött annak érdekében, hogy megszerezze ezt a segédprogramot, összegyűjti a hálózat adatait, és feltölti a felhőbe. A számítógépen lévő ügynök és a Spiceworks szerver közötti kommunikáció titkosítva van, mind a szállításon, mind a kiszolgálón pihenőhelyen. Egy speciális hozzáférési kulcsot kell használnia a hálózaton található információk megtekintéséhez. Ez megakadályozza a harmadik feleket abban, hogy információkat szerezzenek a hálózatán. Ez a program nem mindig fut, hanem igény szerint dokumentálja a hálózatot.

Az interfész lehetővé teszi a csatlakoztatott eszközök listájának szűrését és rendezését. Az állapotjelentést exportálhat egy CSV fájlba is, és importálhat táblázatba.

Mélyebb eszközért kipróbálhatja a Spiceworks Inventory-t, amely szintén a ingyenes, felhő alapú rendszer. Ez a rendszer valószínűleg megfelelőbb a kisvállalkozások számára, mivel nyomon követi a felhasználói tevékenységeket és a hálózatában lévő eszközökre telepített összes szoftvert a készletében. A Spiceworks Inventory rendszeresen ütemezhető, amely közeli élő hálózatfigyelő eszközt biztosít Önnek.

A Spiceworks Inventory fut a felhőn de a program letöltését megköveteli a számítógépre. Ez a program csak a Windows operációs rendszeren fog futni. Azonban képes nyomon követni a Mac és a Linux gépeket is.

6. Hálózati szkenner

Hálózati szkenner

A Lizard Systems által készített Network Scanner nagyon hasonló a Network Magichez. Az otthoni felhasználók ingyenesen rendelkezhetnek a szoftverrel és a vállalkozások engedélyt szerezhetnek 79,95 dollárért. Ez a segédprogram nem igényel adminisztrátori jogokat az adatgyűjtéshez, így bármely hálózathoz csatlakozott felhasználó lefuttathat és jelentést kaphat. Bár ez biztonsági kockázatnak tűnhet, ne feledje, hogy a felhasználónak telepítenie kellene a szoftvert a számítógépére, és a segédprogram parancsai nem teszik lehetővé a hálózat beállításának megváltoztatását. Ez az eszköz csak információkat szolgáltat - nem ellenőrzi a hálózati beállításokat.

Ez a hálózatkezelő eszköz átvizsgálja a hálózatot, és felfedezi az összes eszközt. Jelentést kap az egyes eszközök címeiről és állapotáról. A beolvasás felsorolja a hálózat megosztott mappáit, így nyomon tudja követni, hogy mely számítógépek tették a fájlokat mások rendelkezésére. Nincs korlátozva az IP-címek száma, amellyel ez a segédprogram képes megbirkózni. A jelentést szűkítheti IP-címtartományra vagy csak egy eszközre. Az is lehetséges, hogy a szkennelést egyetlen típusú eszközre összpontosítsa.

A szkennelés ellenőrzi az egyes eszközök portjait, és megállapítja, hogy be van-e kapcsolva, és hogy egy megadott felhasználó rendelkezik-e hozzáférési jogosultságokkal. Az interfészen keresztül nem változtathatja meg ezeket a hozzáférési jogokat. A szkennelési eredményekben szereplő információk azonban minden felhasználót megtudnak arról, hogy tudnak-e csatlakozni egy adott erőforráshoz, például a hálózathoz csatlakoztatott tárolóhoz.

A jelentési eredmények szűrhetők és rendezhetők, és adatokat exportálhat HTML, TXT vagy XML formátumba. A Network Scanner kifejezetten az eszközök és a hálózaton megosztott erőforrások azonosításával foglalkozik, beleértve a rendszer összes megosztott mappájának katalogizálását. Nem ad riasztást a hardver állapotáról, és nem hoz be belőle szoftverleltárt.

A szoftver csak Windows számára érhető el.

7. Axence NetTools

Axence NetToolsAz Axence tíz hálózati eszközcsomagot készített, és ezek is vannak szabadok. A csomag felülete angol, német, lengyel és spanyol nyelven érhető el. Sajnos ezek az eszközök csak Windows rendszeren futnak.

A leginkább hasonlító eszköz a Network Magic Hálózati, port- és szolgáltatásolvasó. Ennek egy automatikus felismerési funkciója van a hálózathoz csatlakoztatott összes eszköz ellenőrzésére. Ellenőrzi az egyes eszközökön futó szolgáltatásokat, és ellenőrzi, hogy azok működnek-e megfelelően. Példák a rendszer által keresett szolgáltatásokra a HTTP, POP3 és SQL szolgáltatások. Az eszköz 50 különféle szolgáltatást vizsgál.

Egy másik eszköz a csomagban, amely tükrözi a Network Magic funkciókat netstat, amely felsorolja a hálózathoz csatlakoztatott eszközök összes nyitott portját és az egyes tevékenységeket. Helyi információ felsorolja az egyes eszközök konfigurációs részleteit. Netcheck teszteli a hálózat fizikai tulajdonságait, például a vezetékek minőségét. Még egy hasznos eszköz a Sávszélesség-tesztelő.

A csomag tartalmaz Netwatch. Ez ellenőrzi a hálózaton lévő összes kiszolgálót, beleértve az e-mail kiszolgálókat is. Az eszköz által generált jelentés felsorolja a portok sorozatának tevékenységeit és a csomagvesztési arányt. A segédprogram tíz percenként ellenőrzi a gazdaszerverek DNS-bejegyzéseit is.

A WINTOOLS a segédprogram ellenőrzi a hálózat minden egyes Windows eszközének eseménynaplóit, és jelentést készít a CPU, a lemez, az oldalcsere és a memória használatával kapcsolatos teljesítményproblémákról..

Van egy SNMP böngésző, amely az SNMP hálózati megfigyelési szabványt követve lekérdezi az egyes eszközök állapotát.

traceroute egy nagyszerű eszköz, amely számos operációs rendszerben elérhető, és az Axence elkészítette a saját verzióját. Ez a segédprogram nyomon követi az adott IP-cím helyét, és jelentést készít az Ön és a cím közötti internetkapcsolat teljesítményéről. A Nézz fel funkció lehetővé teszi a DNS és WHOIS információk lekérdezését az adott címre vonatkozóan.

Gyermekfelügyelet

Az áttekintésben felsorolt ​​öt hálózati megfigyelő rendszer egyeztetheti vagy meghaladhatja a Network Magic hálózatkezelő funkcióit. Ha azonban kifejezetten a Hálózati varázslatot választotta annak érdekében, hogy képernyőképeket kapjon a számítógépes tevékenységekről a hálózatán, és ellenőrizze, hogy gyermekei mit csinálnak az interneten, akkor ezek az új lehetőségek nem fognak segíteni.

Valószínűleg csak a szélessávú felhasználási jelentések beszerzése és az otthoni hálózat számítógépeinek képernyőképeinek készítése jelenti rossz módszer a gyermekek internet-hozzáférésének ellenőrzésére. Jobb rendszerek vannak a szülői felügyelet bevezetésére. Sokkal jobb, ha megakadályozza, hogy gyermekei hozzáférjenek bizonyos típusú webhelyekhez, és olyan rendszert használnak, amely lehetővé teszi számukra a hozzáférést, de a tevékenységeikről beszámolnak. Ebben a tekintetben a Network Magic túl keveset és későn nyújtott be.

A szülői ellenőrző szoftver méltányosabb módszer a gyermekek internetes tevékenységeinek ellenőrzésére. Sokkal jobb megakadályozni, mint hibáztatni vagy szégyenkezni. Ha kifejezetten egy Network Magic helyettesítőt keres, amely tudatja velük, hogy mire készülnek gyermekei az interneten, akkor ezek a megelőző rendszerek jobb megoldásokat kínálnak, mint a jelenlegi stratégiája..

 • Net Nanny
 • Kaspersky Safe Kids
 • Qustodio
 • Witigo
 • KidLogger

A szülői felügyeleti szoftver valóban hosszú utat tett meg, mióta a Network Magic képernyővédő lehetőségére gondoltak. Ez az öt lehetőség sokkal jobb biztonságot nyújt gyermekei számára az interneten, és olyan funkciókat tartalmaz, mint a kapcsolattartási naplók, a közösségi média vezérlői és az internetes zaklatás védelme.

Búcsú, hálózati varázslat

Ha évek óta használja a Network Magic-ot, akkor valószínűleg vonakodik elengedni. Valld be, évek óta problémái vannak a Network Magic-rel. Még mielőtt a Cisco Systems lerontotta a szoftvert, már nem működött olyan jól, mint kellett volna. Nagyon jó, ha ingyenes szoftvert talál egy megbízható szolgáltatótól, amely mindent megtesz, amit szeretne. A hálózati ipar, beleértve a Cisco Systems-t, tovább lépett, és Önnek is.

Bármelyik Network Magic szolgáltatás közül a legjobban tetszett, valószínű, hogy ezt az eszközt az öt alternatíva egyikéből szerezheti be, és ez a szolgáltatás valóban jobb lesz, mint a Network Magic segítségével szerzett tapasztalata..

Ideje eltávolítani a Network Magic szoftvert és cserélni. A listánkban szereplő öt alternatíva még jobb. Bármelyiket is választja, hamarosan jobban szeretni fogja, mint a Network Magic-t.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 87 =

Adblock
detector