7 legjobb hálózati tűzfalszoftver

7 legjobb hálózati tűzfalszoftver

A hálózati tűzfal szoftver nélkülözhetetlen a magánhálózathoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozására. A tűzfal dönt arról, hogy a kapcsolat engedélyezett-e vagy le van-e tiltva. A tűzfal első számú célja a rosszindulatú forgalom bejutása a hálózatba.

Nincs idő elolvasni az egész posztot? Itt van oa hét legjobb hálózati tűzfal szoftver ur listája: 

  1. SolarWinds biztonsági eseménykezelő (ingyenes próbaverzió) SIEM megoldás valós idejű tűzfalkezeléssel és automatizált változáskezeléssel.
  2. Zscaler felhő tűzfal Felhő alapú következő generációs tűzfal, amely SSL-ellenőrzéssel, szemcsés tűzfalszabályokkal és valós idejű megfigyeléssel rendelkezik.
  3. Barracuda CloudGen tűzfal Felhőalapú tűzfal, amely a nulla napos fenyegetéseket képes felismerni a hálózati tevékenység figyelésével és a VPN terheléselosztásával.
  4. GFI Languard Kerio Control Hálózati tűzfal behatolás-megelőző rendszerrel, mély csomag ellenőrzés, konfigurálható forgalmi házirendek és használati jelentések.
  5. pfSense Nyílt forráskódú tűzfal, amely bármilyen hardverre telepíthető, és web-alapú felhasználói felülettel rendelkezik kiegészítőkkel.
  6. IPFire Nyílt forráskódú tűzfal behatolás-megakadályozó rendszerrel, riasztásokkal, Stateful Packet Inspection és kiegészítőkkel.
  7. SophosXG tűzfal Következő generációs tűzfal műszerfallal, automatikus fenyegetés-reagálással, homokozóval és SSL-ellenőrzéssel.

Mi a különbség a fogyasztói és a vállalati tűzfalak között?

A fogyasztói tűzfalakat otthoni felhasználók számára tervezték, hogy megvédjék az egyes eszközöket, és a tartalom- / csomagszűrés segítségével blokkolják az alapvető kibernetikai támadásokat. A vállalati tűzfalak csomagszűrést használnak, de olyan fejlettebb funkciókat is tartalmaznak, mint az SSL ellenőrzés, a fenyegetés intelligencia és az antivírus képességek.

Ezek a platformok méretezhetők és kifinomultabb támadások megakadályozására szolgálnak. Például sok vállalati tűzfalak SSL-ellenőrzést használnak fejlettebb titkosított támadások észlelésére, amelyeket a ravasz támadók használnak a kevésbé fejlett védelem elkerülésére..

Mi a különbség a hálózati tűzfalak és a webhely-alkalmazások tűzfalai között?

A hálózati tűzfalak ellenőrzik a hálózathoz való hozzáférést, hogy elkerüljék a nem kívánt forgalmat. A Weboldal Alkalmazási Tűzfalak (WAF) megakadályozzák a webhelyek és alkalmazások támadásait. A WAF-ok elsősorban az SQL injekciós támadásokat, az alkalmazásréteg támadásokat és az online szolgáltatásokat veszélyeztető rosszindulatú programokat akadályozzák meg.

A 7 legjobb hálózati tűzfal szoftver

1. SolarWinds biztonsági eseménykezelő (ingyenes próbaverzió)

7 legjobb hálózati tűzfalszoftver

SolarWinds biztonsági eseménykezelő egy SIEM és tűzfal menedzsment megoldás. A SolarWinds biztonsági eseménykezelőjével tudsz figyelje a tűzfalat és biztonsági események valós időben. A szoftver felismeri a gyanús tevékenységeket, például a port szkennelését, vagy amikor a tűzfal blokkolja az eszközt. A platform a tűzfalszabályok alapján működik, amelyek nem jönnek be, de testreszabhatók is.

A gyanús tevékenységek felfedezéséhez a felhasználó egyéni rendszerszűrőket használ, amelyek szabályozzák, hogy a tűzfal eseményei és eszközök milyen képernyőn jelenjenek meg. Amikor a rendszer veszélyt észlel, a felhasználó automatizálja a változáskezelést, hogy a konfigurációkat automatikusan megváltoztassa a hálózaton keresztül. A változáskezelés letiltja a sebezhetőségeket, mihelyt felfedezik őket.

A jelentések lehetővé teszik a biztonsági események részletesebb rögzítését. Több száz különféle alapértelmezett jelentés létezik, amelyek megfelelnek a rendeleteknek, ideértve a HIPAA, FISMA, PCI DSS, SOX, ISO, DISA, Stigs, FERPA, NERC CIP, GLBA, GPG13, és több.

SolarWinds biztonsági eseménykezelő ajánlott azoknak a vállalkozásoknak, amelyek egyszerű, megbízható SIEM és tűzfal menedzsment megoldást akarnak. A program 4665 dollárral (3540 font) indul. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverzió.

SolarWinds biztonsági eseménykezelőTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

2. Zscaler Felhő tűzfal 

7 legjobb hálózati tűzfalszoftver

Zscaler Felhő tűzfal egy felhőn alapuló, következő generációs tűzfalmegoldás, amely képes ellenőrizze a HTTP / HTTPS forgalmat. Zscaler felhő tűzfal úgy működik, hogy a felhasználó forgalmat irányít a felhő tűzfalához, ahol azt megvizsgálják. Van egy SSL-ellenőrzés is, így titkosított forgalom révén elkaphat támadókat, akik megpróbálnak belépni a hálózatba.

A felhasználó képes figyelemmel kíséri a biztonsági eseményeket valós időben. Az alkalmazás forgalmát fel lehet bontani felhasználók, helyek, kikötők, és protokollok. Ezen kívül mély csomagok ellenőrzése is történik az FTP, a DNS és a TDS csomagokkal.

A hálózaton belüli forgalom vezérléséhez vannak szemcsés tűzfalszabályok, amelyek a felhasználó, a hely, az alkalmazás, a csoport és az osztály függvényében változnak. Például konfigurálhatja a hálózatot úgy, hogy csak a HTTP / HTTPS forgalmat engedélyezi a vendég Wifi-felhasználók számára.

Zscaler felhő tűzfal nagyszerű azoknak a szervezeteknek, amelyek alacsony költségű és könnyen telepíthető tűzfalat igényelnek. A. Árinformációinak megtekintése Zscaler felhő tűzfal közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel. Kérhet egy bemutatót.

3. Barracuda CloudGen tűzfal

7 legjobb hálózati tűzfalszoftver

Barracuda CloudGen tűzfal egy felhőalapú tűzfal a VPN terheléselosztás és fejlett fenyegetésvédelmi képességek. Barracuda fejlett fenyegetésvédelem (ATP) beolvassa a bejövő kapcsolatokat és fájlokat a rosszindulatú viselkedés és a rosszindulatú programok azonosítása érdekében.

A szoftver képes felismerni az ismert és nulla napos fenyegetések egy valamivel Behatolásjelző és megelőző rendszer. A rendszer aláírás-alapú szakaszt használ a fenyegetések valós időben történő keresésére, ideértve a következőket DoS, DDoS, SQL injekciók, vírusok, és spyware.

Az eszközt a Barracuda NextGen Admin, amely áttekintést nyújt a hálózati tevékenységekről. Itt megtekintheti a Állapottérkép, Geo Maps, Konfigurációs frissítések, Fájlfrissítések, Sessions, Úszó engedélyek, Statisztika Gyűjtemény, Szkenner verziók, és több.

Barracuda CloudGen tűzfal ideális azoknak a vállalkozásoknak, amelyek több webhelyet védenek a fejlett és az új fenyegetésekkel szemben. A tűzfal a helyszínen vagy a felhőben is elérhető. Kérjen értékelést a saját webhelyükön.

4. GFI Languard Kerio Control

7 legjobb hálózati tűzfalszoftver

GFI Languard Kerio Control egy hálózati tűzfal a mély csomag ellenőrzés. GFI Languard Kerio Control támaszok IPv4 és IPv6 és van egy Behatolásmegelőző rendszer hogy elkerüljék a támadókat. Van egy fejlett átjáró víruskereső is, amely átvizsgálja az internetes és az FTP-forgalmat a vírusok, trójaiak és kémprogramok elkerülése érdekében. Az a víruskereső automatikusan frissül hogy készen álljon a legújabb fenyegetések blokkolására.

A tűzfal jól konfigurálható, és a felhasználó képes konfigurálja a forgalmi irányelveket annak szabályozására, hogy mely kapcsolatok léphetnek kapcsolatba a hálózattal. A forgalmi irányelvek úgy konfigurálhatók, hogy befolyásolják meghatározott URL-eket, a forgalom típusai, alkalmazások, a tartalom típusai, és több.

Annak megakadályozása érdekében, hogy hiányoljon valami fontosat, GFI Languard Kerio Control rendelkezik használati jelentéssel. Használati jelentések engedj felhasználói tevékenység megtekintése és figyelje meg, hogy mely oldalakat látogatják meg az alkalmazottak és a keresési kifejezéseket, amelyeket a webhelyeken használtak. Rendszeresen ütemezheti a jelentéseket, így rendszeresen ellenőrizheti a felhasználói tevékenységeket. Vannak iOS és Android értesítések is, amelyek tudatják Önt, amikor a biztonsági események zajlanak.

Különféle árazási lehetőségek érhetők el GFI Languard KerioControl; beleértve kezdő, kicsi, közepes és nagy. A KerioControl Starter felhasználónként 32 dollárt (25,05 fontot) fizet, és 10–19 felhasználót támogat. A kicsi verzió egy felhasználónként 31 USD (24,27 £) kerül felhasználásra 20-49 felhasználók számára, a közepes költségek 30 USD (23,48 £) egy felhasználónként 50-249 felhasználók számára, a nagy változat pedig 28 USD (21,92 £) egy felhasználónként, 250-2999 felhasználó esetén. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverziót.

5. pFSense

7 legjobb hálózati tűzfalszoftver

pfSense egy nyílt forráskódú tűzfal termék, amely konfigurálható a webes felhasználói felület. pfSense bármilyen hardverre telepíthető, lehetővé téve bármilyen méretű szervezet igényeinek való alkalmazkodást. A grafikus felhasználói felületen keresztül megtekintheti az adatokat forgalmakat, interfészek, és átjárók a hálózat kezelésére. Van egy jelentési funkció is, így közelebbről megnézheti az erőforrás-felhasználást.

Az egyik oka annak pfSense annyira széles körben használják a csomagjait. Csomagok, mint például Tintahal, pfBlockerNG, squidGuard, Darkstat és Horkant adjon hozzá további funkciókat és funkciókat a programhoz.

Például a pfBlockerNG blokkolja a bejövő és kimenő forgalmat IP-cím és domain név alapján. A pfBlockerNG programot is használhatja a megvalósításhoz Az IP és a DNS feketelistája hogy megakadályozza a gyanús felhasználókat abban, hogy csatlakozhassanak az Ön webhelyéhez.

Ha olcsó, nyílt forráskódú tűzfalmegoldást keres, amelyet akkor könnyű konfigurálni pfSense egy olyan termék, amelyet érdemes megfontolni. Letöltheti a pfSense ingyen (további támogatást is megvásárolhat a NETGATE ha további segítségre van szüksége). Letöltés pfSense ingyen.

6. IPFire

7 legjobb hálózati tűzfalszoftver

IPFire egy nyílt forráskódú tűzfal Linux alatt. A tűzfal a QoS és a biztonsági beállítások keverékét tartalmazza, így a hálózat biztonságban maradhat, miközben magas a teljesítmény. A veszélyek azonosításához a szoftver egy Behatolásmegelőző rendszer amelyek azonosíthatják és blokkolhatják az online fenyegetéseket, például a DoS támadásokat. Az A rendszer figyelmeztet támadásra és automatikusan blokkolja a támadást.

A felhasználó konfigurálhatja a platformot is szűrje a DOS támadásokat a tűzfalon hogy ne befolyásolják a hálózat teljesítményét. IPFire szintén használ Átfogó csomagvizsgálat csomagok szűrésére a rosszindulatú tartalomra. A felhasználó egyedi konfigurációkat és biztonsági irányelveket is létrehozhat annak meghatározására, hogy mely kapcsolatok engedélyezhetők.

Az eszközt rendszeresen frissítik, hogy megvédjék a legújabb fenyegetéseket. A grafikus jelentések átfogó képet nyújtanak a felhasználótól a hálózatról. Ezen kívül van egy sor kiegészítői amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára IPFire mint a Vezeték nélküli elérési pont, egészségügyi menedzsment eszköz, vagy biztonsági mentési megoldás.

IPFire egy olyan megoldás a vállalkozások számára, amelyek a hálózati teljesítmény veszélyeztetése nélkül szeretnének védeni a kibertámadások ellen. A kkv-k is támogatottak, mivel a program ingyenesen letölthető. A platformot ingyen letöltheti.

7. Sophos XG tűzfal

7 legjobb hálózati tűzfalszoftver

Sophos XG tűzfal egy következő generációs tűzfal, amely képes felfedezni a gyanús forgalmat és fejlett fenyegetések. Az eszköz a mély tanulás és a behatolás-megelőző rendszer kombinációját használja az új fenyegetések felismerésére.

Miután felfedezte a problémát, Sophos XG tűzfal használ egy automatikus fenyegetés-reagálás automatikusan reagálni és elszigetelni a veszélyeztetett rendszert. A homokvihar homokos dobozok segítik a fenyegetés karanténba helyezését és a terjedésének megakadályozását.

A titkosított forgalomban rejtett veszélyek észlelése, Sophos XG tűzfal felhasználások SSL ellenőrzés. Az SSL ellenőrzés ideálissá teszi a programot az egyre gyakoribb titkosított támadások leküzdésére.

A programnak van egy irányítópultja is, ahol a felhasználó láthat egy a rendszerek áttekintése, hálózati támadások, forgalom, felhasználói és eszköz betekintést, és riasztási üzenetek. A megjelenítések és a grafikonok lehetővé teszik egy pillanat alatt a biztonsági események figyelését. Megtekintheti például a webes tevékenységek grafikonját, hogy észlelje a forgalom szokatlan ingadozásait.

Sophos XG tűzfal iKiváló választás azoknak a szervezeteknek, amelyek fejlett tűzfalmegoldást keresnek, amely képes titkosított támadások észlelésére. Az olyan funkciók, mint a mélyreható tanulás és az SSL-ellenőrzés, még a legkifinomultabb támadásokat is fel tudják fedezni. Az árazási információkért forduljon közvetlenül a céghez. Elindíthatja a 30 napos ingyenes próbaverziót.

Hálózati tűzfalszoftver: Az első védelmi vonal

Az online támadókkal szembeni védelem tűzfal nélkül lehetetlen. Tűzfal szükséges az illetéktelen vagy gyanús forgalom bejutásának megakadályozására a hálózatba. A hálózati tűzfalszoftver megakadályozza, hogy az állandó számítógépes bűnözők megszakítsák vagy megsértsék a szolgáltatást.

A megbízható tűzfalakkal rendelkező vállalatok könnyen pihenhetnek, tudva, hogy fel vannak készülve a legújabb fenyegetések felfedezésére és kezelésére. Hatalmas tűzfal-eszközök állnak rendelkezésre, amelyek segítenek az online támadók megakadályozásában.

Tűzfalkezelő eszközök, mint például SolarWinds biztonsági eseménykezelő, és a modern tűzfalak Zscaler, és GFI Languard Kerio Control mind a legfontosabb szabadalmaztatott tűzfalszoftverek, amelyek segítenek a védekezés konfigurálásában és a támadások leállításában.

Vannak olyan nyílt forrású alternatívák is, mint például pfSense és IPFire amelyek szintén nagyon hatékonyak kiegészítőkkel és hatalmas konfigurációs lehetőségekkel.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 78 =

Adblock
detector