7 legjobb SharePoint rendszergazda eszköz

7 legjobb SharePoint rendszergazda eszköz

Microsoft SharePoint a világ egyik legnépszerűbb eszközévé vált webhelyek létrehozásához. Ezt azonban szorosan figyelemmel kell kísérni annak biztosítása érdekében, hogy az erőforrások megfelelően működjenek. A hosszú távú teljesítmény biztosítása érdekében mind a szerverek, mind az alkalmazások, mind a szolgáltatások teljesítményét irányítani és ellenőrizni kell. A SharePoint Administrator eszközök kulcsfontosságúak ezen erőforrások szemmel tartása érdekében.

A teljesítményfigyeléssel rendelkező SharePoint rendszergazdai eszközök a hálózati rendszergazdák számára láthatóságot biztosítanak a hálózati erőforrások felett. Ez jobb hibaelhárítást és jobb élményt jelent a végfelhasználó számára. Ebben a cikkben a legjobb SharePoint rendszergazdai eszközöket vizsgáljuk meg.

Miért van szükségem SharePoint rendszergazdai eszközre??

Mivel az egyik legszélesebb körben használt webhely-létrehozás, dokumentumkezelési és tárolási megoldás, a SharePoint hihetetlenül sokféle szolgáltatást tartalmaz..

A kiszolgálók, a gazdaságok és az alkalmazások mind nélkülözhetetlenek a SharePoint szolgáltatások nyújtásában, amelyet a modern vállalkozások ismernek. Ennek ellenére ezeket a komponenseket hatékonyan kell kezelni a stabil szolgáltatás biztosítása érdekében.

A SharePoint rendszergazdai eszközzel megfigyelheti ezeket az összetevőket olyan problémák esetén, mint a késés, és részletesebb hibaelhárítást végezhet, ha problémát talál. Amikor a kis teljesítménygel kapcsolatos kérdések nagy hatással lehetnek a végfelhasználókra, még fontosabb, hogy szorosan figyelemmel kísérjük a SharePoint teljesítményét.

Itt található a legjobb SharePoint rendszergazda eszközök listája:

  1. SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
  2. PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
  3. ManageEngine SharePoint Manager Plus
  4. SPDocKit
  5. GSX
  6. eG Enterprise
  7. Metalogix Diagnostic Manager

1. SolarWinds szerver & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet)

SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő képernyőképe

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő egy alkalmazásfigyelő megoldás, amely felhasználható a SharePoint teljesítményének kezelésére. Ezzel az eszközzel elháríthatja a hiba okát lassú az oldal betöltése és késleltetés.

A kérdéseket fel lehet osztani a helyétől, a szerver infrastruktúrájától és az alkalmazástól függően. Ezen információk mindegyike műszerfal nézetben jelenik meg, táblázatokkal és mérőórákkal, amelyek kulcsfontosságú mutatókat tartalmaznak.

A fő mutatók a SolarWinds szerver & Alkalmazás monitor tartalmazza kérések másodpercenként, kérjen várakozási időt, áteresztőképesség, és elutasított kérelmek. Összeállítva ez az információ mindent tud, amit tudnia kell a SharePoint erőforrások teljesítményének méréséhez.

A leghatékonyabb hibaelhárítás érdekében, SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő natív integrációt kínál a SolarWinds webes teljesítményfigyelő. Ezzel az integrációval meghatározhatja azokat a konkrét tranzakciókat vagy kapcsolatokat, amelyek miatt az oldalak lassan töltődnek be.

Ha könnyű és könnyen használható SharePoint megfigyelő eszközt keres, SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő jó választás. Az ár a SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő 2 995 dollártól kezdődik (2 308 font). Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió is, amelyet itt kipróbálhat.

SolarWinds szerver & Alkalmazás MonitorDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

2. PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

PRTG Network Monitor screenshot 2

PRTG hálózati monitor egy olyan infrastruktúra-figyelő platform, amely figyelemmel kíséri a SharePoint szervereket és alkalmazásokat. PRTG hálózati monitor a SharePoint Server előre konfigurált érzékelőivel érkezik, és testreszabhatóak a csatlakoztatott szerverek teljesítményének mérésére.

Például a WMI SharePoint folyamatérzékelő kifejezetten a SharePoint szerverek figyelésére tervezett érzékelő. A WMI SharePoint folyamatérzékelőn ellenőrizheti a az aktuális oldalkérések száma, aktív szálak száma, végrehajtott SQL lekérdezések száma, CPU kihasználtság, globális kupacméret, sablon gyorsítótár mérete, és több.

Más előre konfigurált érzékelők, például a Windows IIS alkalmazásérzékelő és a PerfCounter IIS alkalmazáskészlet-központ szintén képesek megfigyelni a SharePoint erőforrásokat..

Minden érzékelőt riasztások is figyelnek. A riasztási rendszer a PRTG Network Monitor egyik legerősebb szolgáltatása. Miután egy előre meghatározott küszöbértéket átléptek az érzékelőn belül, a felhasználó figyelmeztetést kap.

Például, ha a SharePoint szerver CPU-felhasználása meghalad egy bizonyos határértéket, akkor a felhasználó értesítést küld a következő útján email, SMS vagy azonnali értesítés. Az összes küszöb testreszabható, hogy eldönthesse, mikor és hogyan szeretne értesítést kapni.

PRTG hálózati monitor Ingyenesen érhető el kevesebb mint 100 érzékelőnél, így kiváló lehetőség a kisebb vállalkozások számára. A fizetett verziók PRTG hálózati monitor Kezdje 1600 dollárral (1233 font) 500 érzékelőnél. Az árazási modell skálázható és növelhető az érzékelők és a kiszolgálók telepítésének igényétől függően. Itt van még a 30 napos ingyenes próbaverzió elérhető verzió.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

3. ManageEngine SharePoint Manager Plus

ManageEngine SharePoint Manager Plus

ManageEngine SharePoint Manager Plus egy kifejezetten a SharePoint számára kifejlesztett SharePoint-kezelő eszköz. Ezen keresztül web alapú eszköz a felhasználó konfigurálhatja az egyedi vagy tömeges felhasználói engedélyek változásait, és csoportokat hozhat létre. A SharePoint megfigyelésére vannak SharePoint Usage Analytics. A használati elemzéseket keresési jelentésekre és forgalmi jelentésekre osztják.

A keresési jelentések megmutatják a felhasználó számára a felhasználók legnépszerűbb keresési kulcsszavainak listáját, valamint az egyes felhasználók objektumkeresésének gyakoriságát. Ezen felül a rangsorok megmutatják a top oldalak (találatok szerint) és a felső oldalak (oldalmegtekintések és egyedi látogatók szerint). Az ellenőrzési jelentések a következő nyelven érhetők el XLS, CSV, PDF, és HTML így könnyen átadhatók a csapat többi tagjának.

ManageEngine SharePoint Manager Plus egy elérhető letöltés Windows rendszerhez. Konkrétan a SharePoint kezelése esetén ez a lista egyik legjobb eszköze. Ha azonban többet szeretne megfigyelni egy teljesítményfigyelő megoldásról, akkor sok más eszköz is jobban megfelel.

A Három változatnak van ManageEngine SharePoint Manager Plus: az Próbaverzió, az Standard Edition, és a Professional Edition. A Próbaverzió 30 napig elérhető, a Professional Edition összes funkciójával.

A Standard Edition egy korlátozott verzió, amely 945 USD-t (728 £) fizet, 50 dobozban lévő jelentéssel. A Professional Edition magában foglalja a Standard Edition összes funkcióját, de engedélyek kezelését 1195 USD (921 £) áron nyújtja. Itt letöltheti az ingyenes próbaverziót.

4. SPDocKit

SPDocKit

SPDoCKit egy SharePoint adminisztrációs eszköz, auditálással és elemzéssel együtt. Ez az eszköz generálhat SharePoint dokumentáció, a bevált gyakorlatokról szóló jelentések, ellenőrzési jelentések, elemzési jelentések, és engedélyek kezelése.

A farmdokumentáció létrehozásával kiküszöbölhető az adatok manuális beillesztése a platformba. Az eszköz ezt úgy végzi el, hogy beolvassa a hálózatot, és kihúzza a konfigurációs beállításokat a SharePoint erőforrásokból. Ezen információk mindegyikét egy Szó, Excel, vagy PDF dokumentum.

Engedélyek kezelésére, SPDocKit a felhasználói engedélyek valós idejű perspektíváját nyújtja. Ezt láthatja egy táblázatban, amely felsorolja a felhasználók nevét és a birtokukban lévő engedélyeket. A SharePoint-csoportok létrehozhatók és törölhetők csak néhány kattintással.

A SharePoint használatának figyelésekor, SharePoint Analytics és Használati jelentések azok a tulajdonságok, amelyek ezt megteszik. A SharePoint analitika segítségével megnézheti a használati adatokat, például a találatok számát gazdaságonként, webhelyen vagy részhalmazonként, az utolsó becslés időpontját és a webhely látogatói listáját. Ezt az információt táblázatokként és mérőként mutatják meg Önnek.

Két fő árkategória van SPDocKit: Farm és Szaktanácsadó. A mezőgazdasági csomagokat a helyszíni gazdaságokat kezelők számára szánják. Ezzel szemben a Tanácsadó csomagok azoknak a vállalkozásoknak szólnak, amelyek ügyfelekkel dolgoznak.

A farm éves előfizetése 2 399 dollárt (1926 font) fizet gazdaságra / év. Ha hozzá szeretne adni SysKit Insights akkor ez az ár termelési gazdaságonként 3 399 dollárra (2 697 font) növekszik. A Tanácsadó éves előfizetése évente 1,999 dollárt (1541 fontot) fizet. Van egy ingyenes próbaverzió, amelyet itt tölthet le.

5. GSX (GSX Monitor & Analyzer)

GSX SharePoint teljesítményfigyelés

GSX egy SharePoint megfigyelő eszköz, amely teljesítményfigyelést kínál a SharePoint 2007, 2010, 2013, és Office 365. Ez az eszköz automatikusan felfedezi az összes csatlakoztatott SharePoint-kiszolgáló.

Miután a kiszolgálókat felfedezték, a SharePoint áttekintése képernyő megjeleníti a kiszolgálók állapotát különböző szerepekre bontva. A kiszolgálókat SQL-kiszolgálók, alkalmazáskiszolgálók és webes előtér-kiszolgálók kategóriába sorolják.

A. Által kínált megfigyelési tapasztalatok GSX elég kifinomult, hogy felismerje és elhárítsa a SharePoint használatával kapcsolatos különféle teljesítményproblémákat. Késleltetés, e-mail kapcsolat, és DNS-felbontás csak néhány olyan dolog, amelyet a GSX képes megfigyelni. Készíthet például egy diagramot a SharePoint webszolgáltatás válaszidejéről.

A további ellenőrzés érdekében konfigurálhatja a profil riasztásokat. A riasztásokat a következő küldi email, SMS, pager, felbukkanó üzenetek, és Az SNMP csapdák hogy frissítse Önt a SharePoint módosításain. A riasztások súlyosságuk szerint fontossági sorrendbe állíthatók, és ha a válasz nem érkezik, egy másik alkalmazott felé továbbadhatják.

GSX a megfelelő egyensúlyt kínálja a SharePoint teljesítményfigyelésének és adminisztrációs képességeinek. A kettő kombinációja teszi a GSX-et az egyik kiemelkedő eszközként ezen a listán. Az ár a GSX Monitor & Analyzer évente kiszolgálónként 1010 USD (778,60 £). Itt van még a 14 napos ingyenes próbaverzió amelyet itt letölthet ezen a linken keresztül.

6. eG Enterprise

Pl. Az Enterprise képernyőképe

eG Enterprise egy másik széles körben használt SharePoint megfigyelő megoldás. Ezzel az eszközzel mindent megfigyelhet webhelyekről, webes alkalmazásokról, webes alkatrészekről, adatbázisokról, naplókról és eseményekről. Mindezek az információk egy felhasználói felületen keresztül elérhetők az Ön számára.

Figyelemmel kísérheti a SharePoint szolgáltatások elérhetőségét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kulcsfontosságú szolgáltatások nem estek-e le. Van még valós felhasználói megfigyelés hogy megtekinthesse a webhelyén nyújtott felhasználói élmény minőségét. Más szavakkal, még a végfelhasználó előtt is találhat teljesítményproblémákat.

Annak biztosítása érdekében, hogy azonnal reagáljon a problémákra, Az eG Enterprise automatikusan felfedezi a SharePoint alkalmazásokat és az infrastruktúrától való függőség. Ezt az infrastruktúrát térképként tekintheti meg, amely megmutatja, hogy az egyes szolgáltatások hogyan kapcsolódnak a következőhöz. Ez felbecsülhetetlen a hibaelhárítás futtatásához és a probléma kiváltó okainak meghatározásához.

A verzió különféle változatai léteznek eG Enterprise vásárolni, beleértve a felhőben telepített verziókat is a helyszíni telepítésekhez. Van egy ingyenes felhőalapú egyszerű értékelési csomag, egy helyszíni Állandó licenc, egy helyszíni előfizetési verzió, egy SaaS felhőalapú verzió és egy helyszíni vagy a felhőn alapuló ellenőrzési szolgáltatás.

Annak érdekében, hogy megnézhesse a eG Enterprise árajánlatot kell kérnie. Letöltheti a eG Enterprise ezen a linken keresztül itt.

7. Metalogix Diagnostic Manager

A Metalogix Diagnostic Manager képernyőképe

Metalogix Diagnostic Manager egy másik SharePoint rendszergazdai eszköz és teljesítményfigyelő megoldás. Metalogix Diagnostic Manager támogatja a SharePoint Server 2016, Server 2013, Foundation 2013, Server 2010, Foundation 2010, a Windows SharePoint Services 3.0 SP1 vagy újabb, valamint a Microsoft Office SharePoint Server 2007 SP1 vagy újabb verziót. A SharePoint erőforrások egészségi állapotának figyelemmel kísérése nagyon egyszerű.

Az irányítópulton megtekintheti a egészségi állapot a SharePoint különféle szegmensekre bontva. Például van egy kördiagram, amely megmutatja a Farms, Szervercsoportok, szerverek, és Oldalak elszigetelve. Az erőforrásokat: Kritikai, Figyelem, vagy Rendben hogy tudja, hogy kell-e cselekednie.

Azonban konfigurálhatja a riasztásokat is, hogy automatikusan értesítse Önt. Riasztások bekapcsolva Metalogix Diagnostic Manager a teljesítmény küszöbértékek beállításával konfigurálhatók. Az értesítések tudatják Önnel, ha egy kulcsfontosságú szolgáltatás csökken, vagy ha a tartalom növekszik. Riasztásokat küld, függetlenül attól, hogy az erőforrások a helyszínen vagy a felhőben találhatók-e.

Az egyszerűség és az egészségfigyelő szolgáltatások által kínált szolgáltatások Metalogix Diagnostic Manager tegye ez a lista egyik elérhetőbb SharePoint-adminisztrátori eszközévé. A termék árának megtekintéséhez közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal. Letöltheti azonban a ingyenes próbaverzió nak,-nek A Metalogix Diagnostic Manager elérhető itt.

A legjobb SharePoint rendszergazdai eszközök: SolarWinds Server & Application Monitor, PRTG Network Monitor és ManageEngine SharePoint Manager Plus

Ha még nem ismeri a SharePoint adminisztrációs eszközöket, akkor SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő, PRTG hálózati monitor, és ManageEngine SharePoint Manager Plus a rendelkezésre álló leginkább felhasználóbarát eszközök.

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő felismeri a SharePoint-felhasználókat sújtó leggyakoribb teljesítményproblémákat. Az irányítópulton nincs túlzsúfolva információ, így valószínűleg nem fog hiányozni.

PRTG hálózati monitor figyelemre méltó, mert 100 ingyenes érzékelőt és érzékelővezérelt megfigyelési élményt kínál, amelyek könnyen beállíthatók és konfigurálhatók. A riasztások ezen érzékelőkhöz kötésével fenntartja a láthatóságot a SharePoint felett, és növeli a teljesítményfigyelés hatékonyságát.

Felhasználók és egyéb adminisztratív feladatok kezelésére, ManageEngine SharePoint Manager Plus tervezése és jellemzői jól működnek egy vállalati környezetben. A felhasználói engedélyek és a szolgáltatási csoportok megváltoztatása a piacon található sok más eszközhöz képest könnyű.

Nem számít a szervezet igényeinek, azt javasoljuk, hogy próbáljon ki legalább egy ingyenes próbaverziót, mielőtt elkötelezi magát egy termékkel. Ha egy terméket kipróbál a telepítés előtt, akkor ellenőrizze, hogy rendelkezik-e minden olyan képességgel, amelyre a SharePoint hatékony ellenőrzéséhez szüksége van.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 54

Adblock
detector