8 legjobb adatbázis-diagram eszköz

8 legjobb adatbázis-diagram eszköz

Az adatbázisok tervezése összetett folyamatnak tűnik, de a modern adatbázisdiagram eszközökkel ez nem ez a helyzet. Rengeteg olyan szoftver termék található, amely lehetővé teszi a felhasználók számára adatbázis-tervek létrehozását és importálását az adatbázis-objektumok közötti kapcsolatok megtekintésére.

Ha kevés az ideje, itt van a nyolc legjobb adatbázisdiagram-eszközöket tartalmazó lista:

  1. Lucidchart Online adatbázis-tervező adatmegjelenítő és együttműködési funkciókkal.
  2. Dezign Adatbázis-modellező és tervező szinkronizálási lehetőségekkel.
  3. SqlDBM Online adatbázis-tervező előre és hátra tervezéssel, így importálhat egy meglévő adatbázisból.
  4. dBForge Studio az SQL Server számára Az SQL Server adatbázis-tervező eszköze, amely vizuális tervező eszközzel és séma-szinkronizálással rendelkezik.
  5. DbDesigner Online adatbázis-tervező eszköz és modellező eszköz a MySQL, SQL Server, PostgreSQL, Oracle és SQLite számára.
  6. DbSchema Adatbázis-tervező és séma szinkronizálás SQL és NoSQL adatbázisokhoz.
  7. SmartDraw Adatbázis-tervező eszköz, amely alternatívájaként szolgál a Microsoft Visio számára intelligens formázással és tartalomsablonokkal.
  8. Navicat Data Modeler Adatbázis-tervező: MySQL, Oracle, MariaDB, SQL Server, PostgreSQL és SQLite.

A legjobb adatbázis diagram eszközök

1. Lucidchart

LucidChart

Lucidchart egy adatbázis-tervező eszköz, amely lehetővé teszi automatikusan létrehoz, szerkesztés, és import diagram diagramok. A szoftver kompatibilis az olyan adatbázisokkal, mint a MySQL, PostgreSQL, Oracle és SQL Server. Új adatbázis létrehozásához választhat az alakzatok könyvtárából.

Miután befejezte az adatbázis tervezését, exportálhatja azt a DBMS-be. Alternatív megoldásként közzéteheti és megoszthatja csapata többi tagjával egy másik integrált szolgáltatáson keresztül. Lucidchart integrációk vannak a Google, Dropbox, doboz, Dzsesszmuzsika, Okta, egy bejelentkezés, Microsoft Office, Microsoft Azure, Laza, HipChat, JIRA, és több.

Ennek négy változata létezik Lucidchart: Ingyenes, Pro, Team és Enterprise. Az ingyenes verzió egyetlen felhasználó számára ingyenes. A Pro verzió havi 9,95 USD (7,68 GBP), évente fizetett, vagy 11,95 USD (9,23 GBP) egy hónapban, és korlátlan dokumentumokat / formákat tartalmaz.

A csapat verziója havonta 27 dollárral (20,85 font) kezdődik három felhasználó számára. Az Enterprise verzió egyedi árcédulát hordoz, és olyan funkciókat ad hozzá, mint a központi adminisztrációs vezérlés és a dokumentumok megőrzése. Iratkozzon fel ingyenes próbaverzióra.

2. DeZign

Dezign

Dezign egy adatmodellező és adatbázisdiagram eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználó számára adatbázisok létrehozását és modellezését. Az eszköz automatikusan generálja a diagramokat a népszerű adatbázisokhoz. A terv entitás-kapcsolati diagramok segítségével jeleníti meg az adatbázis-entitások közötti kapcsolatokat. A szerkesztő az drag-and-drop így könnyen kifogásolhatja az elemeket.

Ha át kell adnia az adatbázisokat, létrehozhat testreszabott jelentéseket és exportálhatja azokat PDF, Szó, és HTML formátumokat. Diagramokat exportálhat képként png, jpeg-image, bitmap, gif-image és Windows metafile formában.

Ennek négy változata létezik Dezign megvásárolható: Standard, Professional, Expert és All Products Pack. A szokásos változat havi 10 dollárba (7,72 fontba) kerül egy éves terv szerint. A professzionális változat havi 32 dollárba kerül (24,71 font) havonta azzal a képességgel, hogy meglévő adatbázisokat visszafordítson.

A Szakértői változat havi 43 dollárba (33 fontba) kerül, további együttműködési szolgáltatásokkal és az adatbázisok modellből történő frissítésének lehetőségével. Az Összes termék csomag havonta 88 dollár (67 font), és számos termékhez való hozzáférést is magában foglal, beleértve a Datanamic SchemaDiff Professional terméket. Letöltheti a 14 napos ingyenes próbaverziót.

3. SqlDBM

SQLDBM

SqlDBM egy SQL diagram eszköz és adatbázis-modellező, amelyet adatbázisok létrehozására és importálására használhat. Az SqlDBM kompatibilis a SQL szerver, MySQL, PostgreSQL, Hópehely, és Amazon vöröseltolódás. Az intuitív grafikus felhasználói felületen (amely sötét és világos témákban is elérhető) létrehozhat adatbázis-objektumokat, például táblázatokat, objektumokat és kapcsolatokat..

A GUI által kínált egyik leghasznosabb szolgáltatás a Módok megtekintése. A nézet üzemmódok lehetővé teszik az adatbázisok perspektívájának megváltoztatását és a képernyőn megjelenő elemek kiválasztását. Például, Csak táblázatnevek és Csak a kulcsok opciói lehetővé teszi, hogy prioritássá tegye az egyes elemek figyelését.

Az együttműködés támogatása, SqlDBM lehetővé teszi megoszthatja a diagramokat és a változásokat más URL-címmel rendelkező felhasználókkal. Csak másolja és illessze be a linket egy e-mailbe, és a csapata átkattinthat a diagramra. A diagramok minden verziója mentésre kerül a felhőben, így ha vissza kell térnie egy korábbi verzióra, megteheti.

A program három verziója érhető el: Ingyenes, Single Unlimited és Team Unlimited. Az ingyenes verzió egyszerre csak egy aktív projektet támogat. Az egységes korlátlan költségek havonta 15 USD (11,58 GBP), korlátlan projektek és revíziók esetén. A Team Unlimited három licencet kap, és havonta 45 dollárt (34,75 fontot) fizet. Itt próbálhatja ki a SqlDBM online mintáját.

4. dBForge Studio az SQL Server számára

dbForge Studio for Oracle

dBForge Studio az SQL Server számára egy diagram képességekkel rendelkező SQL felügyeleti eszköz. A felhasználó létrehozhat egy adatbázis diagramjait a Data Explorer val vel drag-and-drop. A tároló funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy helyen tárolja a logikusan kapcsolódó objektumokat. A felhasználó táblákat helyez egy tartályba, majd minimalizálja. A konténerek ideálisak azoknak a vállalatoknak, amelyek nagy adatbázisokkal dolgoznak

A platform emellett lehetőséget kínál a táblázatok közötti logikai kapcsolatok kezelésére a Virtuális kapcsolatkezelő. A kezelő lehetővé teszi a felhasználó számára a logikai kapcsolatok vizuális megjelenítésének megtekintését és szerkesztését. A felhasználó ezután felhasználhatja ezeket a virtuális kapcsolatokat generál séma szkripteket kiválasztott táblaviszonyok alapján.

Miután befejezte a rajz megtervezését, kinyomtathatja. Az oldal beállításaival teljes mértékben ellenőrizheti a nyomatok elrendezését. Az oldalbeállítások, amelyeket módosíthat, tartalmazzák oldal tájolása, papírméret és forrás, fejléc és lábléc, nyomtatási margók, és több.

A szoftver három verziója vásárolható meg: Standard, Professional és Enterprise. A szokásos verzió 249,95 dollár (193 font), és olyan funkciókkal rendelkezik, mint például a kód kitöltése. A professzionális verzió 499,95 dollárt (386,07 font) fizet, az adatok összehasonlításával és szinkronizálásával. Az Enterprise verzió 699,95 dollárt (540 font) fizet a DB dokumentációval és a forrásvezérléssel. Letöltheti az ingyenes próbaverziót.

5. DbDesigner

DbDesigner

DbDesigner egy online adatbázis-tervező eszköz fordított és előre irányuló mérnöki képességekkel. Meglévő adatbázist importálhat a MySQL, PostgreSQL, és Jóslat vagy exportálni MySQL, MS SQL, PostgreSQL, Jóslat, és SQLite. Az adatbázisok exportálhatók PDF és PNG formátumban. Az eszköz nagyon felhasználóbarát, mini-térképpel és billentyűparancsokkal segíti a felhasználót a navigálásban.

Az eszköznek számos olyan funkciója van, amelyek támogatják az együttműködési környezeteket. A felhasználók megoszthatják az adatbázisdiagramokra mutató hivatkozásokat és hozzárendelhetnek hozzáférési szinteket: Tulajdonos, Szerkesztő, és Néző. Projektjeit az irányítópulton keresztül is kezelheti, ahol projekteket nyithat vagy törölhet. Lehetőség van a projektek verzióelőzményeinek megtekintésére, hogy nyomon követhesse a végrehajtott módosításokat.

Három egyedi terv vásárolható meg: Starter, Basic és Unlimited. A kezdő verzió ingyenes és két adatbázis-modellt támogat, modellekenként 10 táblával. Az alap verzió havonta 5 dollárt (3,86 font) fizet, 5 adatbázis-modellel és modellenként 25 táblával.

A korlátlan verzió havonta 15 dollárt (11,58 font) fizet, korlátlan modellekkel és korlátlan táblázatokkal. Elindíthatja az ingyenes próbaverziót.

6. DbSchema

DbSchema

DbSchema egy adatbázis dokumentációs és kezelő eszköz a SQL, NoSQL, MongoDB, és Felhő adatbázisok. Interaktív elrendezési funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi adatbázisok tervezését diagramokkal. Az olyan elemeket, mint a táblák és az idegen kulcsok, áthúzhatják a vászonra. A séma különböző részeire több elrendezést is létrehozhat. Amikor elkészült az adatbázis tervezésével, be tudja nyomtatni PDF vagy HTML5.

Különösen a MongoDB felhasználók számára, DbSchema számos funkciót kínál, ideértve a visszafejtés. Visszafordíthatja más külső adatbázisok mérnöki sémáit. Ezen felül a DBSchema rendelkezik egy Lekérdezés-szerkesztő ahol a felhasználó lekérdezheti az adatbázist. Van egy vizuális lekérdezés-készítő is, így a felhasználó vizuális formátumban is létrehozhat lekérdezéseket.

A séma szinkronizálási funkció nagyszerűen alkalmazható olyan környezetekben is, ahol a sémát több adatbázisra szeretné alkalmazni. A szinkronizálási folyamat rávilágít a projektek és az adatbázisok közötti különbségekre. Te is ossza meg a Séma projektet csapatával a változásokkal kapcsolatos együttműködés érdekében.

A Három változatnak van DbSchema megvásárolható: tudományos, személyi és kereskedelmi. Az akadémiai engedély költsége 63 USD (48 £) az oktatási intézmények számára. A Személyes verzió 127 USD (98 GBP) egy felhasználó számára, aki az engedélyt több számítógépen is felhasználhatja. A kereskedelmi verzió 197 dollárba (152 fontba) kerül azokra a vállalatokra, amelyek támogatják egy fejlesztőt vagy adminisztrátort. Letöltheti a 15 napos ingyenes próbaverziót.

7. SmartDraw

SmartDraw

SmartDraw egy web alapú tervező eszköz amely lehetővé teszi az adatbázis-diagramok automatikus létrehozását. A diagram létrehozásához csak annyit kell tennie: exportálni egy CSV fájlt. Miután az adatbázis elkészült, szerkesztheti azt drag and drop segítségével. A diagramtervezési funkciónak van intelligens formázás hogy az ábrák szerkesztése, hozzáadása vagy törlésekor a diagramok automatikusan beálluljanak.

Az új felhasználóknak a program használatának további elősegítésére testreszabható diagramsablonok vannak, amelyek segítségével hatékonyan elkészítheti a diagramot. Több mint 34 000 különböző szimbólum választani.

A akadálymentesség valami SmartDraw nagyon jól csinál. Számos integráció van más eszközökkel, például Microsoft Office, G Suite, összefolyás, és Jira így kezelheti az adatbázisokat, ahogy te látja. Diagramokat importálhat és exportálhat ide és onnan is Microsoft Visio.

A. Egy felhasználónak van egy verziója SmartDraw és több felhasználó verziója. Az Egy felhasználói verzió havi 9,95 USD (7,68 £) költségekkel jár, és több mint 4500 sablonnal érkezik. A Többszörös verzió 5,95 dollárba (4,59 fontba) kerül öt + felhasználó számára, olyan további funkciókkal, mint az adminisztráció vezérli a fiókkonszolidációt. Regisztrálhat, hogy megpróbálja SmartDraw erről a linkről itt.

8. Navicat Data Modeler

Navicat Data Modeler

Navicat Data Modeler egy adatbázisdiagram készítő eszköz a MySQL, Jóslat, MariaDB, PostgreSQL, és SQLite. Az adatbázismodelleket SQL-parancsfájlok írása nélkül is létrehozhat és szerkeszthet. Van azonban SQL kód generálás ha SQL szkriptet akar létrehozni.

Visszafejtés lehetővé teszi a meglévő adatbázis-struktúrák importálását a programba. Az adatbázis változásait nyomon követheti a Szinkronizálás az adatbázisba funkció. Miután összehasonlította a modell és az adatbázis közötti különbségeket, a szinkronizálás segítségével frissítheti az adatbázist.

A Navicat elérhető a következőhöz: ablakok, Mac operációs rendszer, és Linux. A Navicat Data Modeler Enterprise verziója három fizetési opcióval rendelkezik: Havi előfizetés, Éves előfizetés és Állandó licenc.

A havi előfizetés havi 22,99 USD (17,75 £). Az éves előfizetés 229,99 USD (177,54 £) költséget jelent évente. Az Állandó licenc 459 dollárt (354,32 fontot) fizet licenc alatt. Letölthet egy 14 napos ingyenes próbaverziót.

Az adatbázisdiagram eszköz kiválasztása

Adatbázisok diagramokkal történő tervezése a legegyszerűbb módszer az adatbázis létrehozására. Nincs szükség kódolási ismeretekre, hogy az alakjait a helyére húzza az adatbázis-struktúrák megjelenítéséhez. Az olyan eszközökkel, amelyek adatokat importálhatnak a külső adatbázisokból, a diagramok készítése könnyebb, mint valaha.

Szerszámok, mint Lucidchart, DbForge Studio az SQL Server számára, és DbDesigner mind az adatbázisdiagramok kezelésére szolgáló legfelső szintű platformok. Ha több felhasználóra van szüksége a diagramok elkészítéséhez, akkor az együttműködési képességekkel rendelkező eszköz elfogadása kötelező.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 11 =

Adblock
detector