8 legjobb Cisco hálózati megfigyelő eszköz

8 legjobb Cisco hálózati megfigyelő eszköz

A Cisco Systems kapcsolókat és útválasztókat, valamint sok más típusú hálózati eszközt gyárt. A társaságnak nagy hálózati hardverkatalógusa van, beleértve az átjárókat, a tűzfalat és a vezeték nélküli hozzáférési pontokat.

Függetlenül attól, hogy az összes hálózati berendezéshez a Cisco-t választotta, vagy ha a vállalat terméke a hálózati szolgáltatásokat nyújtja, megfigyelnie és kezelnie kell azokat.

Ebben az útmutatóban megmagyarázjuk a következőket: az Ön számára elérhető lehetőségek amikor hálózati megfigyelő szoftvert keres. Nagyon sok hálózati eszköz van a piacon, és sok időbe telnék az összes ellenőrzése. Ez az útmutató a keresést mindössze tíz rendszerre szűkíti.

A legjobb hálózati megfigyelő eszközök Cisco eszközökhöz

Itt található a listánk a nyolc legjobb Cisco-hálózatfigyelő eszköz:

  1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (INGYENES Kísérlet) Az iparágban vezető hálózati monitor
  2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) Hálózati, szerver- és alkalmazásfigyelő csomag
  3. Site24x7 Cisco hálózatfigyelés (INGYENES Kísérlet) Felhő alapú minden egyben figyelő rendszer az IT infrastruktúra, alkalmazások és végfelhasználók számára.
  4. ManageEngine OpManager Hálózat és szerver megfigyelő eszköz
  5. Cisco Network Assistant A Cisco Systems által gyártott hálózati monitor
  6. Spiceworks Network Monitor Ingyenes, hirdetéssel támogatott hálózati monitor
  7. LogicMonitor Felhő alapú hálózati megfigyelő szolgáltatás
  8. Zabbix Ingyenes hálózati monitor

Ezen eszközök mindegyikéről a következő szakaszokban olvashat bővebben.

1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (ingyenes próbaverzió)

Solarwinds Network Performance Monitor

A SolarWinds az infrastruktúra-megfigyelő és -kezelő eszközök vezető gyártója, és nagy tapasztalattal rendelkezik a Cisco-eszközökkel való kommunikációban. Az SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő tud kommunikálni Cisco ASA tűzfalak valamint a cég kapcsolói és útválasztói.

Az eszköz átvizsgálja a hálózatot a telepítéskor, és felfedezi az ahhoz csatlakoztatott összes eszközt. Ez a hálózati topológia térkép automatikus generálásához vezet. A Network Performance Monitor öt percenként folytatja az összes regisztrált eszköz lekérdezését állapotukra. Ennek az állapot-ellenőrzésnek az eredményei az eszköz irányítópultján jelennek meg - így értelmezve színkódolt grafikonok és diagramok valamint az adatok. Az időszakos ellenőrzések automatikusan frissítik az eszközleltárt és a hálózati topológia térképet.

A megfigyelő rendszer lehetővé teszi, hogy az eszközügynökök értesítsék a hálózati teljesítményfigyelőt a problémákról anélkül, hogy az állapotigényre kellene várniuk. Ezeket a vészhelyzeti értesítéseket riasztásoknak nevezzük, és az eszköz műszerfalán jelennek meg. A Network Performance Monitor SMS-ben vagy e-mailben is továbbíthat riasztásokat a csapat tagjai számára.

Ezek az állapot-ellenőrző és riasztási üzenetek az ÁME-ben meghatározott eljárások szerint működnek Egyszerű hálózatkezelési protokoll (SNMP). Ez azt jelenti, hogy a Network Performance Monitor képes kommunikálni szinte az összes hálózati eszközzel, függetlenül attól, hogy ki gyártotta őket - a hálózati eszközök minden gyártója az eszköz SNMP eszköz-ügynökeit a termékre szállítás előtt betölti termékekre..

A SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer képes kommunikálni a Cisco kapcsolókkal a NetFlow jegyzőkönyv. Ez a Cisco számára natív alkalmazás, amely rögzíti a csomagfejléceket és forgalmi statisztikákat gyűjt. Az elemző statisztikákat is gyűjthet az interneten keresztül IPFIX, sFlow, és J-Flow, amelyek más gyártók által gyártott hálózati eszközök által használt jelentési nyelvek. A NetFlow Analyzer képes forgalomformáló intézkedéseket végrehajtani azáltal, hogy sorokat hoz létre olyan kapcsolókon, amelyek bizonyos forgalomtípusokat rangsorolnak.

Kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverziót a Network Performance Monitor-ról, és a SolarWinds ugyanazt a próba ajánlatot kínálja a NetFlow Traffic Analyzer számára. Ez a szoftver a Windows Server rendszeren fut.

SolarWinds Network Performance MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

SolarWinds NetFlow Traffic AnalyzerTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

PRTG Network Monitor screenshot feltöltése

Paessler PRTG hálózati monitor egy olyan monitorok gyűjteménye, amelyeket „szenzoroknak” nevezünk. Az eszköz képes a hálózatok, szerverek és alkalmazások figyelésére. A fő rendszer, amelyet a felügyeleti csomag a hálózati eszközök figyelésére használ, az SNMP. Ez egy PRTG-t ad automatikus keresésének funkció a telepítés során és folyamatosan frissített eszközleltár. Az eszköz automatikusan lehívja a hálózati topológia térképeket a leltár adataiból.

Az összes hálózati eszköz állapotát a műszerfal jeleníti meg. A megértést megkönnyítik az adatmegjelenítések, például a színkóddal ellátott diagramok, mérők és grafikonok. A PRTG képes megfigyelni az összes hálózati eszköz állapotát, nem csak a Cisco Systems által gyártott eszközöket.

Amikor PRTG-t vásárol, fizet az érzékelők juttatásáért. A Paessler az összes lehetséges érzékelő teljes csomagját kiszállítja az összes vásárlóhoz. Azonban testreszabhatja a megvalósítást úgy, hogy eldönti, mely érzékelőket aktiválni. A Cisco System Health érzékelő kifejezetten ellenőrzi a Cisco eszközök hardver állapotát.

A csomagban található egyéb monitorok között szerepel egy NetFlow érzékelő - vannak sFlow és J-Flow érzékelők is. Egy másik Cisco-specifikus monitor a csomagban az IP SLA érzékelő. Ez elérheti a „szolgáltatási szint Megállapodás”A Cisco kapcsolóin gyűjtött adatok a VoIP átvitel minőségének ellenőrzése céljából. A Cisco ADSL érzékelő képes kapcsolati átviteli és kapacitási adatokat szerezni a Cisco útválasztóktól.

A forgalomformáló intézkedéseket a PRTG-n keresztül nyomon lehet követni a Cisco CBQoS érzékelővel. Ez összegyűjti a sorinformációkat a Cisco kapcsolóktól. A Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) tűzfala lekérdezhető a PRTG SNMP Cisco ASA VPN Traffic érzékelőjével és a Cisco ASA VPN felhasználók érzékelőjével..

Kaphat egy 30 napos ingyenes PRTG próbaverziót korlátlan érzékelőkkel. Ha csak legfeljebb 100 érzékelőt aktivál, a szoftver örökre szabadon használható. A csomag a Windows Server rendszeren fut.

Paessler PRTG Network MonitorTeljesen funkcionálisan ingyenes 30 napos próbaverzió

3. Site24x7 Cisco hálózati megfigyelés (INGYENES Kísérlet)

8 legjobb Cisco hálózati megfigyelő eszköz

Az Site24x7 Cisco Network Monitoring modul támaszkodik a SNMP a hálózati eszközök állapotának nyomon követésére szolgáló rendszer. Az Egyszerű hálózatkezelési protokoll tartalmaz egy ügynökprogramot, amely kérésre jelentést küld a vezérlőnek. Az összes Cisco kapcsoló és útválasztó SNMP-ügynököt tartalmaz, a Site24x7 pedig SNMP-kezelőként működik, és állapotjelentéseket gyűjt ezekről a Cisco-eszközökről. A Site24x7 képes a Cisco tűzfalak és a hálózathoz csatlakoztatott egyéb eszközök figyelésére is.

A Site24x7 is egy felhőalapú szolgáltatás, így a használatához nem kell karbantartania a szoftvert a saját webhelyén. Képes kommunikálni a Cisco eszközök hosszú listájával. Az SNMP rendszer lehetővé teszi a Site24x7 számára, hogy automatikusan észlelje a megfigyelt hálózat összes hálózati eszközét, és létrehoz egy élő topológiai térképet és eszközleltárt ebből a hálózatból. Mind a térkép, mind a készlet automatikusan frissül, ha bármely eszközt áthelyeznek, hozzáadnak vagy eltávolítanak.

Az eszközügynököknek nem kell megvárniuk az információkérelmet, ha észlelik a megfigyelt berendezésekkel kapcsolatos problémákat. Ebben az esetben az ügynök egy „csapda”Üzenet a Site24x7 rendszer számára, amely az üzenetet a következőre értelmezi riasztás vagy figyelmeztetés a rendszer irányítópultján.

A Site24x7 ingyenes és fizetős változatban is elérhető. Az ingyenes verzió csupán öt webhely vagy szerver figyelésére korlátozódik. Tehát ez a szolgáltatás nagyon kis vállalkozások számára is megfelelő. Négy fizetős kiadást hívnak Indító, Pro, Klasszikus, és Vállalkozás. Ezek mindegyike elérhető a 30 napos ingyenes próbaverzió.

Site24x7 Cisco Network MonitoringStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. ManageEngine OpManager

OpManager Plus képernyő

Az OpManager, a ManageEngine-től egy hálózati és szervermegfigyelő csomag. Képes kezelni Cisco ASR sorozat, Catalyst sorozat, Nexus és UCS eszközök. Ez egy általános hálózati megfigyelő eszköz, amely képes kommunikálni az összes szállító, nem csak a Cisco Systems által gyártott eszközökkel. A Cisco WLC rendszerének a vezeték nélküli hozzáférési pontokkal történő telepítésével képes vezeték nélküli hálózatokat és rendszeres LAN-okat nyomon követni.

A hálózati monitor képes kommunikálni a Cisco által létrehozott NetFlow, IP SLA, CBQoS és NBAR protokollokban. Az NBAR rendszer Hálózati alapú alkalmazásfelismerés. Ez azonosítja az útválasztókon áthaladó forgalom áthaladó alkalmazásait. Ez a rendszer lehetővé teszi forgalomformáló intézkedések végrehajtását alkalmazásonként, egyes alkalmazások blokkolását vagy a forgalom átirányítását az alkalmazásának megfelelően.

Az OpManager lehetővé teszi, hogy az összes kapcsolót és az útválasztót az összes eszközről megtekinthesse egy konzolról. Az OpManager által a hálózati megfigyeléshez használt fő protokoll az SNMP, ami azt jelenti, hogy folyamatosan ellenőrzi az összes eszköz állapotát, beleértve a Cisco Systems által biztosított eszközöket is. A legtöbb SNMP implementációhoz hasonlóan az OpManager összeállítja a eszközleltár amikor működésbe lép. Az eszköz felhívja a hálózati topológia térkép és rendszeresen frissíti a térképet és a leltárt a rendszeres SNMP állapotkérdezésekkel.

Az eszköz műszerfal nagyon jól megtervezett és sok információt képes megjeleníteni minden képernyőn. Ez magában foglalja a szemetet is diagramok és grafikonok és megjeleníti az eszközügynökök által küldött riasztásokat, amelyek állapotadatokat észlelnek. Készítheti saját riasztási szabályait, és még az irányítópultot testreszabhatja. A ManageEngine 30 napos ingyenes próbaverzióval kínálja az OpManager alkalmazást. A szoftver Windows Server és Linux rendszeren fut.

5. Cisco Network Assistant

Cisco Network Assistant

A Cisco Systems hálózati megfigyelő rendszere ideális megoldásnak tűnik azok számára, akik olyan hálózatot kezelnek, amely tartalmazza a Cisco eszközöket. A tény, hogy ez az eszköz ingyenes még vonzóbbá teszi. Van azonban fogás. Az eszköz csak a legfeljebb 80 eszközzel rendelkező hálózatot képes figyelni. Tehát ez jó választás lehet kis- és középvállalkozások számára. Egy másik hátránya, hogy a szolgáltatás jellemzőinek többsége csak a Cisco termékekre működik, tehát ha van vegyes eszköz-szolgáltatókkal rendelkező webhely, akkor nem fog teljes információt kapni a nem Cisco-eszközökről.

A hálózati asszisztens nyomon követi és naplózza az összes Cisco eszközt, és rajzol egy a hálózati topológia térkép. A rendszer állapotjelentéseket tartalmaz, mind ütemezett, mind igény szerint, és riasztásokat jelenít meg a teljesítményküszöbökről és az eszköz állapotáról. Ezenkívül az egyes eszközökre és a várható élettartamra vonatkozó jótállási információkat is megjeleníti, a Cisco utólagos értékesítési adatbázisából.

Ennek a terméknek az egyedülálló tulajdonsága az eszközhozzáférési szolgáltatás. A legtöbb hálózati monitor értelmezni fogja a parancsokat és végrehajtja azokat az eszközön - például a sorba állítás végrehajtása. Ez az eszköz lehetővé teszi az eszköz kezelőmenüjének elérését a monitor irányítópultján.

A monitor szoftvere fut Windows Professional, Windows Ultimate, Windows Server, és Mac operációs rendszer. Az eszköz hasznos kísérője lehet a teljes hálózati megfigyelő szoftvernek, de hacsak a hálózatának csak és mindig lesz Cisco eszközei, akkor nem lesz elegendő a webhelyének megfigyeléséhez..

6. Spiceworks Network Monitor

Spiceworks screenshot

A Spiceworks a hálózatokat többféle márkanévvel kezelheti, ideértve a Cisco Systems által szállított berendezéseket is. Ezt az eszközt kis hálózatokhoz tervezték, mert rendelkezik legfeljebb 25 eszköz. Használata azonban ingyenes. A társaság a műszerfalon történő reklámozásból keres be pénzt, tehát ezt meg kell bánnia.

Az eszköz szabványos hálózati monitorként működik, és nincs külön eszköz a Cisco eszközök kezelésére. Ez azonban tartalmaz egy automatikus keresésének szolgáltatás, amely megadja a folyamatosan frissített hálózati eszközök listáját. A monitor az SNMP használatával rendszeres időközönként lekérdezi az összes készüléket állapotokról, és magában foglalja a SNMP csapda rendszer, amely riasztási üzeneteket eredményez az irányítópulton. A riasztások testreszabhatók.

A Spiceworks készít egy másik eszközt, a Spiceworks Inventory nevű eszközt, amely jobb nyomon követést biztosít minden eszközén, és magában foglalja a szoftver ellenőrzési és frissítési lehetőségeit is. Ez az eszköz igény szerint futtat felfedezési eljárásokat.

Egy másik Spiceworks eszköz, amely segít ellenőrizni a Cisco-eszközök teljesítményét, az Connectivity Dashboard. Ez a segédprogram egy hibaelhárítási eszköz, amely ellenőrzi a két végpont közötti kapcsolat állapotát, amelyek lehetnek a hálózaton vagy az interneten. Akárhogy is, a szolgáltatás visszajelzése azonosítja a Cisco készülékkel kapcsolatban felmerülő problémákat.

Annak ellenére, hogy ingyenes eszközök gyártója, a Spiceworks biztosítja teljes szakmai támogatás hálózati megfigyelő szoftveréhez. A vállalat lenyűgöző felhasználói közösséget is működtet, ahonnan tippeket kaphat a Spiceworks többi felhasználójától.

A Spiceworks Network Monitor, a Connectivity Dashboard és a Spiceworks Inventory telepítve van ablakok. A Spiceworks Inventory online szolgáltatásként is elérhető.

7. LogicMonitor

LogicMonitor

A LogicMonitor online szolgáltatás, ezért nem kell aggódnia a szoftver telepítése vagy karbantartása miatt. Telepítenie kell egy adatgyűjtő ügynököt a rendszerére. A kommunikáció a gyűjtő és a távoli kezelő eszköz között minden titkosított.

Ez a monitor automatikusan felfedezi az összes eszközt, bejelentkezik egy regiszterbe, és létrehoz egy hálózati topológia térkép. A leltár tartalmazza az egyes eszközök gyártmányát és modelljét, így gyorsan azonosítani tudja a Cisco berendezéseit.

A LogicMonitor hálózati monitor SNMP-t használ az eszközállapotok naplózására, és az SNMP csapdákat riasztásokké dolgozza fel az irányítópulton. Az eszköz a Cisco-t használja NetFlow A forgalom szintjét és a sávszélességet figyelő rendszer.

A LogicMonitor ügynök kommunikálni fog a Cisco útválasztóival, kapcsolókkal és vezeték nélküli hozzáférési pontokkal (AP). Figyelemmel kíséri az eszközmodul és a kártya CPU elérhetőségét, a memóriakészletet és a hőmérsékletet. Gyűjtheti a VoIP szolgáltatásminőségével, az IP SLA-val és a forgalomformáló intézkedésekkel kapcsolatos forgalmi statisztikákat és beállításokat. Az eszköz extra funkcióval rendelkezik, amikor foglalkozik Cisco Nexus kapcsolók.

A Nexus kapcsolókkal a LogicMonitor elvégezheti a konfigurációkezelést és a felügyeletet is. A CPU és a memória állapotának monitorozása mellett a monitor nyomon tudja követni a felügyelő kártya állapotát és redundancia állapotát, az ejektor és a vonal kártya állapotát, a FRUN állapotot és az áramfelvételt, a VDC állapotot, a ventilátor teljesítményét és a hőmérsékletet.

A LogicMonitor három szolgáltatási szinten érhető el: Starter, Pro és Enterprise - ezek egyike sem ingyenes. A LogicMonitor 14 napos ingyenes próbaverzióját azonban beszerezheti.

8. Zabbix

8 legjobb Cisco hálózati megfigyelő eszköz

A Zabbix remek ingyenes hálózati monitor amely kibővíthető speciális funkcionalitással. A kiegészítők mechanizmusát „sablonok”A Zabbixben. A szokásos figyelő rendszer az SNMP-t használja, így ezzel a monitorral eszközfelismerést, állapot lekérdezést és riasztásokat kap.

A Cisco berendezésekhez rendelkezésre álló sablonok lehetővé teszik a csatornák számára, hogy közvetlenül csatlakozzanak a Cisco eszközökhöz, lekérdezzék őket és frissítsék a beállításokat. Vannak sablonok minden típusú Cisco berendezéshez, beleértve a tűzfalakat is. Ezek a sablonok a következőhöz érhetők el ingyenes a felhasználói közösségből.

A szolgáltatás műszerfal nagyon vonzó és testreszabható. Kap egy hálózati térkép oldalt, amelyet a rendszer automatikusan frissít SNMP állapotértékelések. Emellett eszközleltárt kap az irányítópulton. A felszerelés állapotát és eseményeit a képernyőn szövegesen, valamint színkódos táblázatokban és grafikonokban jelenítik meg. A monitor számos szabványos jelentéssel érkezik, de saját is megírhatja, vagy megszerezheti azokat a felhasználói közösségből.

Más ingyenes hálózati monitorokkal ellentétben, nincs korlátozás azon eszközök számára, amelyeket a Zabbix segítségével meg lehet figyelni. A nagy szervezetek félhetik a szokásos Zabbix rendszertől, mivel nem tartalmazza a professzionális támogatási szolgáltatást. Tudod azonban fizetni a támogatásért, amely öt szolgáltatási szintű csomagban érhető el: bronz, ezüst, arany, platina és Enterprise. A cég támogató központokat működtet az Egyesült Államokban, Írországban, Japánban és Oroszországban.

A Zabbix tartalmaz néhány extra funkciót, amelyek általában nem szerepelnek a szokásos hálózati monitorokban. Ezek magukban foglalják a forgalom elemzését, az előrejelzési funkciókat és a rendellenességek észlelését a behatolás megelőzése érdekében.

Cisco figyelő eszköz kiválasztása

A listánk olyan eszközöket tartalmaz, amelyek alkalmasak kis hálózatokhoz, és mások, amelyek jóak lennének a nagy rendszerek számára. Néhányan jól működnének bármilyen méretű társaság. A lehetőségek szűkítésének következő lépése az, hogy megszüntesse azokat az eszközöket, amelyek nem felelnek meg a hálózati méretnek és az eszközök számának. Figyelembe kell vennie a hálózati berendezés szolgáltatóit is. Ha az összes hálózati berendezés a Cisco Systems-től származik, akkor használhatja a listában szereplő monitorokat. Ha más gyártó eszközei vannak, akkor valószínűleg jobb lenne elkerülni a Cisco Network Assistant alkalmazást.

A megfigyelő eszköz kiválasztásakor a többi szempont, a költségvetés, valamint a webhelyek és a kiszolgálók száma legyen. A listában szereplő eszközök többsége figyelemmel kíséri WAN és tartalmazzák Felhő alapú szolgáltatások. Vannak olyanok is, mint például a PRTG, amelyek szoftvereikért díjat számítanak fel webhelyenként és kiszolgálónként.

Rájön, hogy a SolarWinds és a ManageEngine más infrastruktúra-kezelő eszközöket állít elő, amelyek integrálódnak az útmutatóban ismertetett segédprogramokkal. Ez a kibővíthető működőképesség előnyt jelenthet Önnek, ha meg kell figyelnie a mobil eszközöket, fel kell vennie a help desk funkciókat, vagy hozzá kell adnia speciális megfigyelő eszközöket a virtualizáció vagy biztonsági eszközök.

Élvezze az új monitor keresését a Cisco-eszközökhöz. Most már tudja a legjobb eszközöket, amelyekre összpontosíthat, az időbeli nyomás kikapcsol, és kihasználhatja az ajánlott eszközök ingyenes ajánlatait, hogy valóban átlépje az ütemét..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Adblock
detector