8 legjobb Citrix megfigyelő eszköz

8 legjobb Citrix megfigyelő eszköz

Citrix egy olyan név, amely a virtualizáció szinonimájává vált a hálózatépítésben. A virtualizált szerverek és alkalmazások vezető szolgáltatójaként a Citrix számtalan vállalkozás hálózatának bővítésében segített. Ezeknek a szolgáltatásoknak az ügyféloldalon történő nyomon követése azonban összetett problémákat vet fel. Ezért vizsgáljuk meg a piac nyolc legjobb Citrix megfigyelő eszközét.

Itt van a miénk a legjobb Citrix megfigyelő eszközök listája:

  1. SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
  2. Paessler PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
  3. eG Enterprise
  4. Dynatrace
  5. SysKit Monitor
  6. ControlUp
  7. ExtraHop
  8. Goliath Performance Monitor

A legjobb Citrix megfigyelő eszközök

1. SolarWinds szerver & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet)

8 legjobb Citrix megfigyelő eszköz

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő egy alkalmazásfigyelő megoldás, amely felhasználható a Citrix infrastruktúra figyelésére. Az eszköz lehetővé teszi a monitorozást CPU terhelés, teljesítményszámlálók, szolgáltatások, események és folyamatok mert XenApp és XenDesktop. Mindezeket az információkat lista formátumban és grafikon kíséri, amely az időtartam-opciókat tartalmazza (1 óra, 12 óra és 24 óra)..

Az egyik legvonzóbb jellemző a beépített megfigyelési sablonok hogy a program rendelkezik a Citrix számára. A teljesítménymutatók tartalmazzák CPU jogosultság, foglalás, megoszt, használat, IMA hálózati forgalom elküldve / fogadva, aktív kapcsolatok, biztonságosTicketAuthority mutatók, ICA munkamenet sávszélesség-mutatók, Az Adatbolt olvas / ír, A DynamicStore olvasás / írás, Titkosítási ActiveSync szolgáltatás,és végfelhasználói élmény.

Annak érdekében, hogy naprakész legyen a Citrix teljesítményével kapcsolatban, SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő figyelmeztetéseket kínál. A szoftver riasztásokat küld Önnek email és SMS ha bizonyos teljesítményproblémák merülnek fel. Például, ha egy munkamenet lecsúszik a feltérképezéshez, vagy ha az alkalmazás nem érhető el a felhasználó számára, akkor a program értesítést küld.

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő megbízható termék a citrommegfigyeléshez és az alkalmazás teljesítményének méréséhez. A felhasználói felület egyszerű és konfigurálható, így megtekintheti az összes információt, amely a szolgáltatások fenntartásához szükséges. A szoftver 2 995 USD (2 388,21 £) áron kapható. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverziót.

SolarWinds szerver & Alkalmazás MonitorDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

8 legjobb Citrix megfigyelő eszköz

Paessler PRTG hálózati monitor egy olyan hálózati megfigyelő eszköz, amely számos érzékelővel rendelkezik, amelyek figyelik a Citrix gazdagépeket. Keresztül PRTG Citrix XenServer Host érzékelő, figyelheti a CPU-használat, memóriahasználat, hálózati használat, a futó virtuális gépek száma, és a Xen gazdaszerverek átlagos terhelése. Hasonlóképpen: Citrix XenServer virtuális gép érzékelő meg tudja figyelni a Xen szerveren lévő virtuális gépeket. Ezen az érzékelőn keresztül ellenőrizheti a CPU-használatot, a memóriahasználatot, a lemezfelhasználást, a hálózathasználatot és a ballonmeghajtó célszámát.

A monitorozás lehetőségei is vannak XenServer biztonsági mentések. Például a IMAP érzékelő lehetővé teszi az e-mailek figyelését olyan kulcsszavak mellett, amelyek jelzik a biztonsági mentés befejeződését. Ennek az érzékelőnek a konfigurálásával képesek maradni a biztonsági mentések tetején és ellenőrizni, hogy szolgáltatásai naprakészek-e.

Az értesítési rendszer be van kapcsolva PRTG hálózati monitor nagymértékben testreszabható. Riasztásokat küldhet a következőn keresztül: email, SMS, vagy értesítések. A riasztásokat az igényeinek megfelelően ütemezheti. Például konfigurálhatja, hogy ne kapjon riasztásokat munkaidőn kívül.

A nagyszerű dolog PRTG hálózati monitor az, hogy az érzékelőrendszer megkönnyíti a konfigurálást. Csak annyit kell tennie, hogy elindít egy előre konfigurált érzékelőt, és készen áll a indulásra. PRTG hálózati monitor skálázható árazási modelljével rendelkezik. PRTG hálózati monitor 500 szenzor és egy szerver telepítéséért 1600 dollárral (1 276,31 font) kezdődik. Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. eG Enterprise

8 legjobb Citrix megfigyelő eszköz

eG Enterprise egy olyan hálózati megfigyelő szoftver platform, amely képes figyelni Citrix XenServer szolgáltatások. eG Enterprise egy top alkalmazásfigyelő megoldás, mert lehetővé teszi a felületes mutatók átlépését és a problémamegoldás kérdését. Figyelemmel kísérheti a Citrix infrastruktúra minden rétegét, és például az adatokat is CPU-használat val vel oszlopdiagramok és grafikonok hogy mindent láthasson, amire szüksége van.

Hogy lépést tartson a teljesítmény kérdéseivel, eG Enterprise riasztásokat használ. A riasztások automatikus alapvonalak segítségével működnek a szokatlan tevékenységek figyelésére. A riasztási házirendeket a Alarm Manager. Valójában teljes ellenőrzést gyakorol azon tevékenység felett, amelyről értesítést kapnak.

eG Enterprise számos verzióban elérhető (helyszíni és a felhőben); Könnyű értékelés, Állandó licenc, Feliratkozás, SaaS, és Audit szolgáltatás. A termék árajánlatának megtekintéséhez közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel. Letöltheti azonban az ingyenes próbaverziót.

4. Dynatrace

8 legjobb Citrix megfigyelő eszköz

Dynatrace egy virtualizációs megfigyelő platform, amely figyeli az összes fő szolgáltató virtuális erőforrásait. xen, Amazon EC2, Hyper-V, KVM, és VMWare csak néhány olyan szolgáltató, amelyet a Dynatrace támogat. A platform figyeli a teljes alkalmazás-infrastruktúrát a virtualizációs réteg mögött, hogy segítse a felület alatt rejtett problémák azonosítását.

Mitől Dynatrace tökéletes XenServer figyelésére, hogy képes automatikusan felismeri és pontosan meghatározza a kiváltó okot teljesítmény kérdéseket. Ez még hasznosabb, mivel az infrastruktúra-változásokat automatikusan frissítik, így új kiszolgálók automatikusan hozzáadódnak a megfigyelési környezethez.

Ha olyan virtualizációs megfigyelő megoldásra van szüksége, amely a virtualizációs rétegen kívül is láthatóságot biztosít Dynatrace természetes választás. Az ár megtekintéséhez Dynatrace akkor közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal. Letöltheti a 15 napos ingyenes próbaverziót is.

5. A SysKit Monitor

8 legjobb Citrix megfigyelő eszköz

SysKit Monitor egy agentless hálózati megfigyelő megoldás. Az eszköz valós idejű és történelmi teljesítményt követ. Figyelemmel kísérheti a végfelhasználók élő tapasztalatait is. tudsz figyelemmel kíséri a felhasználói tevékenységeket, például a bejelentkezéseket és mennyi időt töltöttek az ülések minden egyes állapota alatt.

A szekciókat három részre bontják; aktív, tétlen, és szétkapcsolt. A szoftver figyeli az operációs rendszert, a javításokat és a hálózathoz csatlakoztatott komponensek licenceit is. A valós idejű riasztások folyamatosan közzéteszik, így nem fog hiányozni semmi fontos.

A jelentési képességei Syskit Monitor szintén nagyon rugalmasak. Vannak felhasználói figyelő jelentések és szerver ellenőrzési jelentések mindent megmutat a teljesítményproblémák azonosításához. Amikor létrehoz egy felhasználói megfigyelési jelentést a Syskit Monitor láthat egy szekciónapló összefoglalása, a felhasználói tevékenység részletei, legaktívabb felhasználók, egy IP-címek és ügyfelek listája, és egyidejű használati jelentések.

A Három változatnak van SysKit Monitor megvásárolható: a Alapértelmezett, Szakmai, és Vállalkozás változatok. A szokásos verzió kiszolgálónként 199 USD (158,65 £) kerül, és ügynökök nélküli figyelést, felhasználói tevékenységi jelentéseket és alkalmazásjelentéseket tartalmaz.

Az Szakmai A verzió kiszolgálónként 299 USD-t (238,36 £) számít, és további funkciókat ad hozzá, például PowerShell adminisztráció és Licencjelentések. Az Vállalkozás A verzió kiszolgálónként 449 USD (357,94 £) kerül, és tartalmaz egy webalkalmazást, valamint teljesítményjelentéseket. Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió is.

6. ControlUp

8 legjobb Citrix megfigyelő eszköz

ControlUp egy teljesítményfigyelő szoftver, amely a Citrix infrastruktúrájában azonosítja a problémákat. A program átláthatóságot biztosít a hipervizoroktól egészen az egyes felhasználói munkamenetekig. A műszerfal teljesítményadatokat mutat valós időben. Az irányítópulton szereplő adatok tartalmazzák késleltetés, bejelentkezési idők, és alkalmazás indítási idő, táblázat formájában. Az asztal színkóddal van ellátva, így egy pillanat alatt láthatja a problémákat.

Miután megtaláltak egy problémát, a felhasználó számos intézkedést megtehet annak orvoslására. A felhasználó kiválaszthatja például a „Öld meg a politikát” opció távolítsa el a csoportházirend-korlátozásokat és lehetővé teszi a konfigurációk változtatását a korábbinál sokkal gyorsabb ütemben (különösen hasznos, ha reagálnak a teljesítményproblémákra).

Ennek a terméknek egyértelmű előnye a piacon lévő sokkal összehasonlítva, hogy képes figyelje több Citrix alkalmazást és asztali. A szoftver támogatja az összes Citrix virtuális alkalmazást, és Desktop verziók, így a teljes virtuális infrastruktúrát egy helyről kezelheti.

A Három változatnak van ControlUp megvásárolható: a Pro, Vállalkozás, és Platina változatok. A Pro verziónak egy napos adatmegőrzése van, a vállalati verziónak egy hónapja van, a platina verziójának pedig egy év. Az árajánlat megtekintéséhez közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel. Letölthet egy ingyenes próbaverziót.

7. ExtraHop

8 legjobb Citrix megfigyelő eszköz

ExtraHop egy olyan alkalmazásteljesítmény-figyelő platform, amely támogatja a Citrix infrastruktúra figyelését. Az ExtraHop Citrix ICA modul láthatóságot biztosít a XenDesktop és XenApp, és az ICA és CGP tranzakciókat jeleníti meg valós időben. Az Citrix ICA modul a dobozból konfigurálva van. A metrikákat fel kell bontani használó, ülés, és ügyfél típusa. Ebből a modulból megfigyelheti olyan kérdéseket, mint a lassú bejelentkezés és a hosszú betöltési idő.

Érdemes megjegyezni, hogy a sávszélességet a ExtraHop Citrix ICA modul is. A modul megmutatja a sávszélességet az alkalmazás által, így láthatja azokat sávszélességű sertések a virtuális infrastruktúrájában. Riasztási rendszerrel rendelkezik, amely értesíti Önt, ha a rendellenes viselkedést felismerik.

A fentről lefelé mutató perspektíva a felhasználásból származik ExtraHop kiválóan alkalmas arra, hogy egyenesen a teljesítményproblémák gyökereire merüljön. Ha egy alkalmazás nehézségeket tapasztal, akkor megtalálja és elkezdi a hibaelhárítást. Az ár megtekintéséhez ExtraHop akkor közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel. Ingyenes próbaverzió is letölthető.

8. Goliath Performance Monitor

8 legjobb Citrix megfigyelő eszköz

Goliath Performance Monitor egy olyan hálózati megfigyelő eszköz, amely figyelemmel kíséri a Citrix szervereket és alkalmazásokat. Az eszközt úgy fejlesztették ki, hogy biztosítsa a virtualizált infrastruktúra teljes végének a láthatóságát a végfelhasználói élményig.

Például figyelheti Végfelhasználói élmény adatok, mint például A munkamenet kezdete / vége, ICA / RTT, Sávszélesség, Csomagvesztés, Hálózati késés, ICA csatorna mutatók, A bejelentkezés időtartama, és elérhetőség. Az alkalmazások esetében figyelheti a folyamatokat munkamenetenként, az alkalmazás teljesítményét, a CPU-t, a memóriát, az IOPS-t, az átviteli sebességet, az alkalmazások elérhetőségét és egyebeket.

A programnak van egy intelligens riasztási rendszer. A riasztások küszöb alapon működnek, és akkor kerülnek aktiválásra, ha bizonyos indító feltételek teljesülnek. További elemzéshez használhatja a fejlett jelentési és elemzési modul amely 66 jelentést tartalmaz a dobozból. Például létrehozhat egy grafikont, amely megjeleníti a A bejelentkezés átlagos ideje a XenApp szolgáltatásaiban.

Goliath Performance Monitor számos árazási lehetőségben érhető el, például: állandó licenc, Feliratkozás, vállalati licencszerződések, és OEM opciók. Letölthet egy 30 napos ingyenes próbaverziót.

Citrix figyelő eszköz kiválasztása

A virtualizált infrastruktúra megfigyelése a megfelelő eszközök nélkül bonyolult lehet. A listán szereplő összes termék ideális a Citrix infrastruktúra teljesítményének figyelemmel kísérésére és a kulcsfontosságú szolgáltatások elérhetővé tételére. Szoftver, mint például SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő egy olyan figyelési tapasztalatra összpontosít, amely a kisvállalkozások számára egyszerűvé teszi a dolgokat.

Más eszközök, mint például Dynatrace koncentráljon a teljesítményproblémák láthatóságának növelésére és a kiszolgáló- vagy alkalmazásproblémák kiváltó okainak diagnosztizálására. Ha akkor akarja a legmegfelelőbb szolgáltatást Dynatrace valószínűleg a legjobb téged az automatikus frissítések miatt, amelyek naprakészek.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

Adblock
detector