8 legjobb FTP és SFTP kliens Windows és Linux rendszerhez

Legjobb FTP és SFTP ügyfelek

FTP és SFTP nagy szerepet játszanak a WordPress szerverek adminisztrációjában, a hálózati rendszerek kezelésében és a fájlmegosztásban. Ingyenes és prémium termékek széles választéka található FTP és SFTP kliens szoftvermegoldások odakinn, hogy kipróbálhassa, tehát ebben a részben segítünk szűkíteni választásait, és megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb megoldást..

Az alábbiakban bemutatott eszközök mindegyikéhez nagyon sok részletet belefoglalunk, de ha kevés az ideje, itt van a miénk a legjobb FTP és SFTP ügyfelek listája:

 1. SolarWinds Solar-PuTTY (INGYENES SZERSZÁM) Ingyenes fájlátviteli segédprogram, amely tartalmazza az SFTP FTP és az SCP lehetőségeket
 2. WinSCP Széles körben használt ingyenes biztonságos fájlátviteli segédprogram
 3. FileZilla Ingyenes biztonságos fájlátviteli szolgáltatás Windows, Mac OS X és Linux rendszerekhez
 4. Cyberduck Ingyenes biztonságos fájlátviteli segédprogram, amely Windows és Mac OS rendszeren fut, és sok népszerű felhőalapú tárolórendszert támogat
 5. MonstaFTP Online szolgáltatás, amely fut a böngészőn keresztül. Telepíti az FTP, FTPS, SFTP és SCP programokat. Ingyenes és fizetős verziókban érhető el
 6. Kávéscsésze ingyenes FTP Ingyenes fájlátviteli segédprogram a Windows számára, amely tartalmazza az FTP-t, az FTPS-t és az SFTP-t
 7. Ipswitch WS_FTP megvalósítás Windows rendszerhez

Megjegyzés: Itt találjuk az ügyfélszoftvert. Ha te vagy adminisztrátor SFTP szerver szoftvert keres, nézd meg A 20 legjobb ingyenes SFTP és FTPS kiszolgáló Windows és Linux rendszerhez.

Mi az FTP??

A File Transfer Protocol (FTP), ahogy a neve is sugallja, egy protokoll, amelyet a fájlok hálózati számítógépek közötti átvitelére használnak. Az FTP a TCP (Transmission Control Protocol) portokat használja 20 & 21 alapértelmezés szerint. Az FTP lehetővé teszi a felhasználók számára fájlok letöltését, feltöltését, megtekintését, átnevezését, törlését és így tovább.

Az FTP egy viszonylag régi protokoll. Bár ez segít megmagyarázni néhány furcsa tulajdonságot, mint például a két port használata, ez a protokoll érettségére is utal. Az FTP eredeti szabványa, RFC 114, A jelenlegi szabvány, RFC 959, 1985-ben jelent meg.

Csatlakozási módok: aktív és passzív FTP

Két különálló FTP-kapcsolatmód van: aktív FTP és passzív FTP. Aktív FTP módban a 21-es portot az olyan vezérlőparancsok küldésére használják, amelyek diktálják, mi történik az FTP-munkamenet során. A 20. port az adat tényleges továbbítására szolgál. Passzív FTP módban 1023-nál nagyobb tetszőleges portot használunk a 20-as port helyett. Slacksite jó mélyre merül az aktív és a passzív FTP témájában, ha többet szeretne megtudni.

Átviteli módok: bináris vs. ASCII

Két különféle FTP átviteli mód is létezik: bináris és ASCII.

Szöveges fájlokhoz (azaz egy fájl, amely ember által olvasható olyan programmal, mint a Notepad, a vi vagy a nano), Az ASCII ajánlott. Ennek oka az ASCII átviteli mód támogatja a karakterfordítást a különböző rendszerek között (pl sor vége karakterek). Ez fontos lehet az átadáskor szkriptek.

Nem szöveges fájlokhoz, mint a JPEG képek, bináris átviteli mód ajánlott. Ennek oka az, hogy a karakterek fordítása ASCII módban megrongálhatja a nem szöveges fájlokat. Ha valaha átvitt egy képet két számítógép között, és a fogadó gépen nem volt látható, akkor a kiváltó ok az ASCII átviteli mód használata.

Ha ezzel egy kicsit nehéz lépést tartani, ne aggódjon túl sokat. A legtöbb esetben használhat bináris átviteli módot, és nem gondolhat tovább rá.

Az FTP biztonságos?

Egyszóval, nem. Az FTP fájlokat és hitelesítő adatokat küld a hálózaton keresztül a tiszta szöveg. Ez azt jelenti, hogy a Az FTP NEM titkosítva.

Ezért gyakran jobb olyan titkosított átviteli módszert használni, mint a FTPS (FTP Secure) vagy SFTP (SSH fájlátviteli protokoll).

Mi az FTPS??

Az FTPS valóban FTP a TLS (Közlekedési réteg biztonság) titkosítás. A múltban az FTPS SSL-t (Secure Sockets Layer) is használt. Az SSL sokkal kevésbé gyakori az FTPS-n ma a különféle biztonsági problémák miatt. Az FTPS használata a normál FTP helyett lehetővé teszi az FTP funkcionalitásának megszerzését, valamint a titkosítás és a tanúsítványok előnyeit.

Az FTPS kapcsolatoknak két fő típusa van: implicit és explicit. Az implicit FTP-t használó kiszolgálók meghallgatják a kapcsolatokat a 990-es porton, a 21. port helyett a FileZilla említette, az implicit FTPS egy örökölt protokoll ezen a ponton. Ez azt jelenti, hogy manapság nem látja az implicit FTPS-t, mint az explicit FTPS-t. Az explicit FTPS (a.k.a. FTPES) a 21. portot használja, mint a standard FTP, és lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy kifejezetten titkosított kapcsolatot kérjen..

  Végleges WiFi elemző útmutató, amely magában foglalja a 20 legjobb WiFi elemző eszközt

Mi az SFTP??

SFTP, inkább ellenkezőleg: NEM csak az FTP protokoll titkosított változata. Bár ugyanazt a célt szolgálja a fájlok átvitele és kezelése, a motorháztető alatt Az SFTP jelentősen különbözik az FTP-től és az FTPS-től. E különbségek nagy része abból fakad, hogy az SFTP az SSH (Secure Shell) protokoll tetején ül.

Az egyik fő különbség a kikötők használata. Két különálló port használatával szemben az SFTP csak egyet használ. Alapértelmezés szerint ez a port a TCP 22. portja (az alapértelmezett SSH port). Az SSH-port használata további előnye, hogy az SFTP általában „tűzfalbarátabb” és kevésbé valószínű, hogy alapértelmezés szerint blokkolja.

Ezenkívül az SFTP lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részesüljenek az SSH kulcsok használatából. Ha nem ismeri az SSH kulcsok és az aszimmetrikus kriptográfia előnyeit, nézd meg ez a cikk a Digital Ocean-től. Röviden: az SSH kulcsok további biztonsági réteget adnak a hitelesítési folyamathoz.

Személy szerint inkább az SFTP-t részesítem előnyben, mint az FTP / FTPS / FTPES-t, de mindkettő esetén vannak érv-érvek. Az SFTP gyakorlatilag elterjedt gyakorlata a legtöbb Linux / Unix szervernél, az egyetlen port használatának tűzfal előnyei és az SSH kihasználásának biztonsági előnyei okozzák a választásomat. Egyesek azonban érvelést tehetnek az FTPS-re egy adott környezet sajátosságai alapján (például ha már futnak FTP-kiszolgálók), az X.509 tanúsítványok, vagy a kiszolgálók közötti fájlátvitel támogatása.

Mi lenne az SCP és a FISH??

Ha fájlátviteli protokollokat kutat, akkor előfordulhat, hogy az SCP (Secure Copy) és a HAL (A Shell Protokollon átvitt fájlok). Ez a két protokoll hasonló az SFTP-hez, mivel SSH-t használnak a kapcsolat megkönnyítésére (a FISH is használhat rsh).

Az SCP egy népszerű megoldás, amely hasznosnak bizonyulhat, ha egyszerűen át kell vinni a fájlokat. Ha azonban távoli könyvtárakat kell felsorolnia, új könyvtárakat kell létrehoznia, fájlokat kell eltávolítania vagy egyéb adminisztratív feladatokat kell végrehajtania, akkor SFTP-t vagy FTP-t kell használnia..

A FISH nem olyan széles körben használt, mint az SCP vagy az SFTP, de hasznos lehet, ha az erőforrások és a szoftver szerveroldalon történő telepítésének képessége nagyon korlátozott.

Hol vannak az FTP & SFTP használt?

Az FTP-t és az SFTP-t számos felhasználási esetben használhatja. Bármikor, amikor fájlokat kell átvinnie az A számítógépről a B számítógépre, vagy a fájlokat egy távoli rendszeren kell kezelnie, ez az SFTP és az FTP lehetséges felhasználási esetét jelenti. Néhány a legnépszerűbb használati esetek közül:

 • Fájlok feltöltése a tartalomkezelő rendszerekbe (CMS), például WordPress.
 • *semmi szerver adminisztráció. Az SFTP itt a népszerű választás.
 • Fájlmegosztás. Az SFTP-hez hasonló protokoll használata különösen hasznos lehet a megfelelési követelmények teljesítéséhez (pl SOX, HIPPA, vagy FIPS).
 • Firmware frissítések. Számos eszköz támogatja a firmware frissítéseket FTP vagy SFTP útján.

Mit kell keresni egy FTP / SFTP kliensen??

A válasz erre a kérdésre valóban „attól függ”. Ha otthoni felhasználó vagy csak egy vagy két WordPress-webhelyet kezel, akkor valószínűleg megszabadulhat egy nagyon egyszerű fájlátviteli klienssel. Szüksége van egy egyszerű grafikus felhasználói felületre (GUI) és egy vagy két protokoll támogatására. Másrészt, ha Ön haladó felhasználó, vagy speciális megfelelési követelményeknek van alávetve, akkor sokkal szélesebb körű igényekkel állhat listája, amikor az FTP / SFTP kliens szoftver igényeire vonatkozik. Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan funkciót, amelyek érdemes figyelni:

 • jegyzőkönyvek & titkosítási módszer támogatása – Tudja, hogy csak SFTP támogatásra lesz szüksége? Olyan szerepet játszik, ahol az egyik kiszolgáló SFTP-t, egy másik FTPS-t, egy másik HTTPS-t és egy másik FTP-t használ? Hasonlóképpen érdekli (megfelelési okokból vagy egyéb okokból) az ügyfélszoftver által használt titkosítási módszerek biztonságát? Az ügyfélszoftver kiválasztásakor ezeket a pontokat figyelembe kell vennie.
 • ellenállás & csepp – Ez valóban kényelmi szolgáltatás, de az ügyfélszoftver-grafikus felhasználói felületekkel történő drag and drop valóban egyszerűsítheti a fájlátviteli folyamatot.
 • A fájl integritásának ellenőrzése – Honnan tudja, hogy az A helyről a B helyre költözött fájl ott megsérült-e? A hash vagy az ellenőrző összeg összehasonlítása segíthet abban. Néhány kliens szoftver gondoskodik erről az Ön számára.
 • A tevékenységek ütemezése – Mennyi időt takarít meg, ha Ön vagy csapata képes automatizálni a fájlátvitelt? Közepes vagy nagyobb méretű vállalkozás esetén az egyszerű dolgok automatizálása segíthet megtakarítani Opex.
 • Csatlakozási korlátok – Lehet, hogy képesnek kell lennie arra, hogy korlátlan kapcsolatot létesítsen, vagy csak egy vagy kettővel tud megszabadulni??
 • Fakitermelés – Az ellenőrzés, a megfelelőség és a hibaelhárítás szempontjából a részletes naplók nagyon fontosak lehetnek. A fakitermelés számít neked?
 • összehangolás & mentések – Képesnek kell lennie a fájlok automatikus szinkronizálására két különböző helyen? A mentési folyamat automatizálása tonna időt takarítana meg a csapattal? Ha igen, keresse meg ezeket a szolgáltatásokat az ügyfélszoftverben.
  Metasploit Cheat Sheet

A legjobb FTP és SFTP ügyfelek

1. SolarWinds Solar-PuTTY (INGYENES SZERSZÁM)

8 legjobb FTP és SFTP kliens Windows és Linux rendszerhez

SolarWinds nemrégiben megjelent Solar-PuTTY, egy olyan szoftver, amely a népszerűvé válik Gitt szoftvert, és egy kicsit tovább építi ki, hogy modernabb grafikus felhasználói felületet és számos kiegészítő funkciót hozzon létre. A szoftvert a közeljövőben részletesebben tárgyalom, ezért itt a SolarPutty FTP, SCP és SFTP funkcióira összpontosítunk..

Röviden: ez a hordozható szoftver hasznos eszköz az eseti fájlátvitelhez. Ingyenes, támogatja a drag-and-drop adatátvitelt, naplózást, hitelesítő adatok és munkamenetek tárolását és még sok más. Egy kicsit a Solar-PuTTY-t használtam a PuTTY helyett, mint egy SSH kliensként, és az SFTP kliens jó plusz volt.

Bár nem mondhatom, hogy jobban szeretem a Solar-PuTTY interfészét, mint a WinSCP-t az SFTP / SCP átvitelhez, az a tény, hogy SSH kliens is, nagy plusz. Ez és a munkamenetek tárolása megkönnyíti a Solar-PuTTY rendszeres használatát. Ha olyan darab ingyenes Windows szoftvert keres, amely „svájci hadsereg kés” típusú ügyfélszoftverként szolgálhat, próbálkozzon a Solar-PuTTY-val ingyen.

SolarWinds Solar-PuTTYDownload 100% INGYENES eszköz

2. WinSCP

8 legjobb FTP és SFTP kliens Windows és Linux rendszerhez

WinSCP egy népszerű fájlátviteli kliens a Windows számára, több mint 114 millió letöltéssel. Ingyenes, bővíthető és támogatható SFTP, FTP (S), SCP, és a WebDav (a HTTP kiterjesztése). A WinSCP támogatja a drag and drop alkalmazást, különféle nyelveket, szkripteket, és tartalmaz egy integrált szövegszerkesztőt.

Ez a szoftver jó ideje volt az SFTP és az SCP szoftver. A CLI (parancssori felület), a PuTTY integrációk és a nagy felhasználói bázis segítenek kibővíteni ezt az ingyenes szoftvert. Letöltheti a WinSCP-t itt.

3. FileZilla

8 legjobb FTP és SFTP kliens Windows és Linux rendszerhez

FileZilla egy ingyenes és nyílt forrású (a GNU General Public License) FTP kliens szoftver Windows, Mac OS X és Linux rendszerekhez.

A FileZilla egy népszerű és érett FTP kliens szoftver, amely támogatja az FTP, FTPS és SFTP fájlokat. A FileZilla „pro” verziója támogatja a WebDav-ot és a különféle felhőtároló szolgáltatókat (Amazon S3, Dropbox stb.). A FileZilla támogatja a húzást, a 4 GB-nál nagyobb fájlok átvitelét, a konfigurálható átviteli sebességkorlátozásokat és így tovább. A FileZilla egyik legnagyobb előnye a nagy felhasználói közössége. Ha nem akarja megpróbálni önmagát kitalálni, és problémákba ütközik, ez nagyon hasznos ingyenes forrás lehet. Ingyenesen letöltheti a FileZilla klienst itt.

A FileZilla egyik kritikája az volt, hogy a „bloatware” szoftvert megpróbálja hozzáadni a telepítés során. Noha ez érthető, mivel próbálnak pénzt keresni, ez sok felhasználó számára nem megfelelő. A FileZilla legalább lehetővé teszi a kiegészítő szoftverek letiltását a telepítés során. Ez valami olyan, amit tudnia kell, mielőtt vakára kattintana a szoftver telepítésére.

4. CyberDuck

8 legjobb FTP és SFTP kliens Windows és Linux rendszerhez

Cyberduck egy ingyenes és nyílt forráskódú fájlátviteli kliens, sokféle protokoll és felhőtároló szolgáltató támogatásával. A CyberDuck szilárd alternatíva azon felhasználók számára, akik el akarnak távolulni a FileZilla-tól, mivel számos azonos funkcióval és könyvjelzők importálásának lehetőségével rendelkezik a FileZilla-ból (valamint számos más alkalmazásban is)..

Míg a CyberDuck tiszteletreméltó funkciókkal rendelkezik a protokolltámogatás (az FTP, az FTPS, az SFTP és a WebDAV mind támogatott) és a biztonság szempontjából, számomra igazán kiemelkedett a felhőalapú tárolási szolgáltatók széles választéka. A CyberDuck támogatja az Amazon S3, az OpenStack Swift, a Backblaze B2, a Microsoft Azure támogatását & OneDrive, Google Drive, DRACOON és Dropbox.

A grafikus felhasználói felület nem alapértelmezés szerint húzza és dobja a „két ablaktábla” nézetet, mint sok más ügyfél, de nem volt probléma, hogy a Windows Intézőből a CyberDuck grafikus felhasználói felületbe húzom. A CyberDuck for Windows vagy Mac szoftvert közvetlenül a honlapjáról töltheti le itt.

5. MonstaFTP

8 legjobb FTP és SFTP kliens Windows és Linux rendszerhez

MonstaFTP az FTP új megközelítése. Ez egy PHP és Javascript alapú alkalmazás fut egy weboldalon és hatékonyan teszi böngészőjét FTP kliensé. Noha ez azt jelenti, hogy a szerver rendszergazdájának be kell állítania, és ezért ez nem ideális megoldás mindenkinek, úgy gondoltuk, hogy az ötlet itt is érdemes megjegyezni.

A MonstaFTP támogatja FTP, FTPS, SFTP, és SCP. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára .zip fájlok feltöltését és kibontását a szerver oldalon, a képernyőn megjelenő fájlok szerkesztését, a felhasználói felület testreszabását és a szoftver újbóli márkanevet. Ez érdekes megoldás lehet, ha rendszergazda vagy, aki megkönnyíti a felhasználók életét. Ellentétben azzal, hogy egyedül választják ki az ügyfelet (ami nem triviális támogatási terhet jelenthet az Ön számára), kiszolgálóoldalon is biztosíthatja az ügyfelet. A Windows Intézőből való húzás képessége szintén jó plusz.

A MonstaFTP Lite (ingyenes), üzleti (49 USD / év) és host (149 $ / év) verziók elérhetők ettől az írástól kezdve. Letöltheti az ingyenes verziót vagy licencet vásárolhat itt. A Lite verzió letöltésekor ingyenes 45 napos Host Edition próbaverziót is felvehet. Ha telepítés előtt meg akarja venni a tesztmeghajtót, bemutatója lehet a MonstaFTP-nek a böngészőből itt.

  Обзор сетевого монитора PRTG

6. Kávéscsésze ingyenes FTP

8 legjobb FTP és SFTP kliens Windows és Linux rendszerhez

Kávéscsésze Ingyenes FTP egy ingyenes FTP, FTPS, és SFTP ügyfél ablakok operációs rendszer. A fájlátviteli protokollokon kívül a HTTP-t is támogathatja. A grafikus felhasználói felület támogatja a drag and drop elemet, és ha rendben van a hirdetésekkel az ablak alján, meglehetősen könnyű használni.

A Coffee Cup FTP ingyenes verziója támogatja az archiválást, a kombinált könyvjelzőket, a történelmi fájlinformációkat és még sok minden mást. A szoftver fizetett változata, a Direct FTP olyan funkciókat kínál, mint a beépített kódszerkesztő, a kód kitöltési funkcióval. Letöltheti a Coffee Cup Free FTP-t itt. Megvásárolhatja a közvetlen FTP-t itt.

7. IP-kapcsoló

8 legjobb FTP és SFTP kliens Windows és Linux rendszerhez

Az IPswitch robusztus WS_FTP Professional Client szoftvert kínál a Windows számára, különféle fejlett funkciókkal. Az IPswitch szerint ezt a népszerű fájlátviteli klienst több mint 40 millió felhasználó bízza meg.

A WS_FTP Professional Client különféle átviteli protokollok támogatásával büszkélkedhet, beleértve az FTP, FTPS, SFTP, HTTP és HTTPS protokollokat. Ezáltal az IPswitch kliensszoftvere rendkívül bővíthető. Ha az egyik protokoll nem működik, akkor nem kell azonnal átmennie egy másik szoftverre a munka elvégzéséhez. Sok esetben a HTTP vagy a HTTPS átvitelt inkább az FTP-re vagy az SFTP-re szeretné választani, e két protokoll hozzáadása nagy plusz.

A WS_FTP Professional Client a biztonságot is nagyon komolyan veszi. A fájlátvitel 256 bites AES szállítási titkosítással biztosítható, a fájl integritását különféle módszerekkel, többek között az SHA512 segítségével hitelesítik., PGP A fájl titkosítása támogatott, és a kriptográfia validálva van a FIPS 140-2-vel. Ezek a szolgáltatások nagy plusz nemcsak azoknak az üzleti felhasználóknak, akik továbbra is kompatibilisek maradnak, hanem azoknak a felhasználóknak is, akik prémiumot jelentenek a biztonságért.

A WS_FTP Professional Client további előnye a feladatok automatizálása és az adatok biztonsági mentése. Például, ha törölni szeretne egy fájlt az A helyről, miután az átkerült a B helyre, akkor automatizálhatja ezt a folyamatot az átvitel mellett. Hasonlóképpen ütemezheti és tömörítheti a fontos adatok biztonsági másolatát számos helyre, beleértve a merevlemezeket, a hálózati megosztásokat, a fájlkiszolgálókat vagy az internetes tárhelyszolgáltatásokat. A szinkronizálási szolgáltatás segít a különféle könyvtárak szinkronban tartásában, és egyszerűsíti az adminisztrációt.

Ezenkívül ez az IPswitch szoftver számos további prémium funkciót tartalmaz, amelyek elősegítik, hogy ez egy holisztikus fájlátviteli kliens megoldás legyen. Ezek a szolgáltatások a következőket tartalmazzák: e-mail értesítések, korlátlan kapcsolatok, proxy szerver támogatás, naplózás, miniatűrök létrehozásának és megtekintésének képessége (gondoljuk a WordPress-t) és még sok más.

Annak ellenére, hogy tele van funkciókkal, a WS_FTP Professional klienst elég könnyűnek találtam az induláshoz. A drag and drop grafikus felhasználói felület meglehetősen intuitív és segít a fájlok átvitelében való merüléshez. Letöltheti az IPswitch FTP kliens ingyenes próbaverzióját itt.

8. Beépített Linux, Windows és macOS CLI programok

Ha nem tud vagy nem akar telepíteni semmilyen programot, akkor előfordulhat, hogy megszabadul a különböző modern operációs rendszerekben elérhető parancssori lehetőségektől. Itt rövid áttekintést nyújtunk arról, hogy mi érhető el Linux, macOS és Windows rendszeren.

Azok számára, akik kényelmesek a beépített Linux CLI-vel SFTP és FTP programok lehetnek minden, amire szüksége van. Ha elégedett az SSH parancssori használatával, akkor ennek a két programnak a használata elég egyszerűnek kell lennie. Nézze meg a Linux CLI alapú SFTP-alapok használatát ez a Digital Ocean cikk.

8 legjobb FTP és SFTP kliens Windows és Linux rendszerhez

8 legjobb FTP és SFTP kliens Windows és Linux rendszerhez

Tekintettel arra, hogy mindkettő * nix-alapú operációs rendszerek, a macOS SFTP parancssori program hasonló a fentebb leírt Linux SFTP programhoz. A High Sierra-val kezdve azonban a macOS a parancssorból elhagyta a sima szöveges FTP támogatását (ellenőrizze ezt Apple-beszélgetés a részletekért). Ha CLI egyszerű szöveges FTP támogatásra van szüksége, és újabb macOS-t futtat, telepítse a nyílt forráskódú szoftvert inetutils lehet, hogy ez az út. A brew install inetutils parancs felhasználható az inetutils eszközkészlet telepítésére. Megjegyzés: Az inetutils különféle kliens- és szerverprogramokat tartalmaz, amelyek közül sok egyszerű formában továbbítja az adatokat. Fontolja meg egy titkosított fájlátviteli módszer, például SFTP vagy FTPS használatát az inetutils telepítése helyett.

A Windows beépített parancssori FTP-programot is kínál, amelyre csak az „ftp” gépelésével, a parancssorba történő meghíváshoz lehet hivatkozni. Az SFTP-hez azonban nincs ilyen program, ezért telepítenie kell egy harmadik féltől származó eszközt, például PSFTP (a Putty alkotóitól).

8 legjobb FTP és SFTP kliens Windows és Linux rendszerhez

Említésre méltóak

Két ügyfélszoftvertermék éppen elmulasztotta a lista elkészítését (ha úgy gondolja, hogy újra kellene gondolnunk, tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban).

Klasszikus FTP egy olyan szoftver, amelyet érdemes fontolóra venni, ha Windows Home felhasználó, csak az FTP és az FTPS támogatására van szüksége (az SFTP nem támogatott). Tekintettel a listánkra, úgy döntöttünk, hogy kihagyjuk, mivel az ingyenes verzió csak nem kereskedelmi használatra érhető el.

FireFTP egy népszerű böngésző, amelyet hozzáadnánk a listánknak, ha a FireFox nem hagyta el a támogatást. Most a FireFTP azt ajánlja, hogy a felhasználók használják ki a kevésbé népszerű WaterFox böngészőt, ezért úgy döntöttünk, hogy elhagyjuk őket. A döntés oka nem az volt, hogy a FireFTP vagy a WaterFox nem megfelelő, csak az, hogy a böngészők megváltoztatása csak az FTP támogatás érdekében valószínűleg nem lenne ideális, tekintettel az alternatívák rendelkezésre állására..

Tudassa velünk, mit gondol!

Ez volt a Windows és Linux nyolc legjobb FTP és SFTP kliens listája. Kipróbálta a cikkben említett szoftvertermékeket? Gondolod, hogy van valami, amit kihagytunk? Kérdése van egy FTP-ről vagy SFTP-ről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban.

About the author