8 legjobb jelszókezelő a vállalatok és hálózatok számára

8 legjobb jelszókezelő a vállalatok és hálózatok számára

A jelszókezelő eszközök jelentősen csökkentik azt az időt, amelyet az informatikai támogató személyzetnek a felhasználók segítésére kell fordítania. A jelszókezelő rendszereknek képesnek kell lenniük arra, hogy érvényesítsék a vállalati irányelveket a jelszó erőssége és a rotáció vonatkozásában. A rendszernek képesnek kell lennie arra is, hogy tájékoztassa a felhasználókat a megfelelő jelszóformátumokról, generáljon javasolt jelszavakat, automatikusan kitöltse a jelszómezőket, és ha lehetséges, többtényezős hitelesítést biztosítson..

Ha nincs ideje elolvasni a teljes hozzászólást, itt van a legjobb hálózati jelszókezelők listája:

  1. SolarWinds Passportal (GET DEMO) Jelszókezelő és dokumentumkezelő a kezelt szolgáltatók számára.
  2. ITBoost Online jelszókezelő az MSP-k számára egy kísérő dokumentumkezelő rendszerrel.
  3. IT ragasztó Felhő alapú jelszókezelő rendszer és dokumentumkezelő, más rendszerkezelő eszközökkel együtt.
  4. Hypervault Ez a jelszókezelő informatikai osztályokhoz vagy MSP-khez. A felhőből szállítottuk.
  5. Dashlane Business Felhőn átadott jelszókezelő Windows, MacOS, iOS és Android alkalmazásokkal.
  6. Passbolt A jelszókezelő választható helyszíni vagy felhőalapú verziója, amely integrálódik az AD-vel és az LDAP-vel.
  7. LastPass csapatok Online jelszókezelő, amely felhőalapú jelszómegőrzőt is tartalmaz.
  8. ManageEngine Password Manager Pro Átfogó helyszíni jelszókezelés.

Ahogy az adatvédelmi szabványok egyre fontosabbá válnak, a vállalkozásoknak képesnek kell lenniük annak igazolására. E szabványok végrehajtása gyakran szükséges az ügyfelek megnyerése érdekében, és a szigorú hozzáférési biztonságot követve megvédi a társaságot az adatvesztés elleni peres eljárásoktól is.

A jelszókezelők sok olyan feladatot automatizálnak, amelyeket az informatikai támogató csoportjának elvégeznie kell annak érdekében, hogy a hálózat, a felszerelés, az adatok és az alkalmazások a megfelelő emberek számára elérhetőek maradjanak. Az átfogó jelszókezelő tartalmaz egy önkiszolgáló portált, csökkenti a stresszt, amely miatt a felhasználók hibásan írhatják be jelszavaikat, és lehetővé teszik a jelszavak visszaállítását, ha elfelejtik őket..

A megfelelően kezelt jelszórendszerek csökkentik a vállalata adatainak kockázatát, és csökkentik a felhasználók támogatásának költségeit.

A legjobb hálózati jelszókezelők

Nagyon sok jelszókezelő rendszer létezik a piacon, és ha a dolga az, hogy új szoftvert vásároljon vállalata számára, akkor sok időt töltene a piac kutatásával és az egyes lehetőségek vizsgálatával.

Ebben a jelentésben elolvashatja a vállalatok és azok hálózatainak legjobb jelszókezelőit. Az általunk bemutatott rövidített lista csökkenti a kutatáshoz fordított időt, kiemelve a jelenleg elérhető legjobb jelszókezelőt.

Az egyes lehetőségekről a következő szakaszokban olvashat bővebben.

1. SolarWinds Passportal (GET DEMO)

Passportal jelszavak képernyő

SolarWinds Passportal jelentése egy felhőalapú szolgáltatás amely magában foglalja a jelszókezelőt és a biztonságos dokumentumkezelőt. Úgy tűnik, hogy ez a szolgáltatások szokatlan kombinációja. Ennek a csomagnak mindkét része biztonságos tárolást igényel, tehát nagyon sok közös vonás létezik közöttük.

Ezt a szolgáltatási csomagot kínálják a következőknek kezelt szolgáltatók (MSP-k), de ugyanolyan könnyen működik az informatikai osztályokon. Az MSP-knek nyújtott szolgáltatás azt az elképzelést képviseli, hogy ezek a vállalkozások eladott menedzselt számlaszolgáltatásokat értékesíthetnek az ügyfelek számára. A szolgáltatásokat előfizetés útján számolják fel.

A jelszókezelő előlapként szolgálhat az üzleti hozzáférési jogkezelő rendszerek listájához, ideértve a következőket Active Directory, Office 365, Égszínkék szerverek és LDAP megvalósítások.

A Passportal azon képessége, hogy illeszkedjen a hozzáférési jogok rendszeréhez, lehetővé teszi a rendszergazdák számára központosítsa az összes jelszóval kapcsolatos feladatot egy felületen. A Passportalban végrehajtott változtatások automatikusan bekerülnek a hozzáférési jogrendszerekbe, amelyek védik a hálózatot, az eszközöket, a kiszolgálókat és a vállalat által használt alkalmazásokat. Felhívjuk egy további segédprogramot, amely hozzáadható a Passportalhoz Passportal Blink. Ez az önkiszolgáló szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a saját jelszavaik megváltoztatását. Ez a segédprogram jelentősen csökkenti az Ügyfélszolgálat által lehívandó hívások számát.

  6 лучших альтернатив анализатору безопасности Microsoft Baseline

A Passportal részeként megtalálható az automatikus felderítés funkció is jelszóval védett alkalmazások ezeket be kell építeni a jelszókezelőbe. Az eszköz képes érvényesítse a jelszó forgatását és magában foglalja egy jelszógenerátort bonyolult, törhetetlen jelszavak létrehozására. Ezeket a jelszavakat egy titkosított jelszó tároló és az alkalmazások, amelyekhez a felhasználók megpróbálnak hozzáférni, beállíthatók úgy, hogy automatikusan kitöltsék azokat a nem eltávolítható jelszavakat. Az ellenőrzési nyomvonal nyomon követi a jelszókezelőhöz való hozzáférést, és a védett alkalmazásokhoz való minden hozzáférést naplózza. tudsz kérjen demót kitölti adatait a saját webhelyén.

SolarWinds PassportalGet Demo

2. ITBoost

ITBoost műszerfal

Az ITBoost szintén a felhő alapú szolgáltatás amelyet az MSP-knek forgalmaznak. Nincs ok, amiért a házon belüli IT-részlegek ne használják ezt a rendszert a saját vállalati jelszavaik kezelésére. Ez az üzlet része ConnectWise, amely informatikai infrastruktúra-kezelő rendszerek szolgáltatója, és számos szoftverplatformot állít elő az MSP-k számára. Ez a jelszókezelő rendszer egy dokumentumkezelővel és egy konfigurációs kezelővel van csomagolva.

A jelszókezelő lehetővé teszi az adminisztrátor számára, hogy felhasználói fiókokat hozzon létre és vonjon vissza a hálózaton és a vállalati szinten. Ezenkívül lehetővé teszi a rendszergazda számára a jelszavak visszaállítását. A szolgáltatás egy jelszómegőrzőt tartalmaz, és naplózza az összes hozzáférési kísérletet ellenőrzési és biztonsági célokra.

A jelszókezelőhöz kapcsolódó dokumentumkezelő rendszer fő célja a. Létrehozása és kezelése tudásbázisok. A szolgáltatás tárolóhelyet foglal magában, és bármilyen fájlt tárolhat a felhőmeghajtókon.

Az ITBoost integrálódik a ConnectWise rendszerkezelő szolgáltatásaival: ConnectWise Control, A ConnectWise automatizálja, és ConnectWise kezelése. Integrálódik más szolgáltatók, köztük a Pulseway, SolarWinds, Atera és Kaseya által gyártott MSP RMM és PSA szoftverekkel is..

Az ITBoost szolgáltatásai három kiadásban érhetők el: Alapvető, Plusz, és Prémium. A jelszókezelő és a hozzáférés-ellenőrzési funkciók minden kiadásban megtalálhatók. Az ITBoost 14 napos ingyenes próbaverzióban érhető el.

3. IT ragasztó

ITGlue

IT ragasztó nagyon hasonlít mind az ITBoost, mind a Passportal számára. Ezenkívül egyesíti a jelszó- és dokumentumkezelést, valamint a jelszókezelést egy felhőalapú csomagban. Az IT ragasztót márkanév alatt forgalmazzák szolgáltatás az MSP-k számára de az informatikai osztályok felhasználhatják a házon belüli jelszókezelésre is. Ez az online szolgáltatás egy részlege Kaseya, amely rendszerellenőrző szoftvert állít elő, beleértve az RMM és PSA szoftvereket az MSP-k számára.

Ez a jelszókezelő képes kezelni a felületet és szinkronizálni Active Directory, ami nagyszerű eszköz azoknak a rendszergazdáknak, akik az AD felépítését zavarónak és natív felületének haszntalannak találják. Az eszköz tartalmazza hozzáférés követése és van biztonságos jelszómegőrző a felhőn tárolva. Egy másik nagyszerű lehetőség az eszköz azon képessége, hogy azonosítsa a veszélyeztetett fiókokat, és figyelmeztesse a rendszergazdát, hogy zárják le őket.

Az alapvető IT-ragasztói előfizetés kiegészítője egy olyan rendszer, amelyhez az MSP-k ügyfelei közvetlenül hozzáférhetnek, akik inkább a házon belüli jelszavaikat kezelik. Ezt úgy hívják MyGlue és az IT osztályok önálló csomagként telepíthetik az IT Glue helyett.

  Руководство по серверу приложений WebSphere и инструменты управления

Az IT ragasztó díjait előfizetés alapján, havonta, felhasználónként számítják fel. A szolgáltatásnak három kiadása van: Alapvető, Üzleti, és Vállalkozás. A jelszókezelés mindegyikében megtalálható.

4. Hypervault

Hypervault

A hipervault a felhő alapú szolgáltatás. Az eszköz felügyeli a hálózatok, eszközök, végpontok, szerverek és alkalmazások hozzáférési jogait. Ez jó eszköz mind az IT osztályok, mind az MSP számára.

A jelszókezelő rendszer bármilyen méretű csapat hozzáférési jogait képes kezelni. A felhasználók és az erőforrások közötti kapcsolat hierarchiában térképezhető fel, mint például az Active Directoryban. Az is beállítható csoportos hozzáférés az erőforrásokhoz. A Hypervault így viselkedik egységes front-end a sok különféle hozzáférési rendszer számára, amelyek valószínűleg jelenleg a hálózaton működnek.

A Hypervault csomag tartalmazza sablonok könyvtára. Ez valóban leképezés a Hypervault jelszókezelő rendszer és egy másik hozzáférési jogosultsági rendszer között. A sablonok közvetítésével sok összeegyeztethetetlen jelszókezelő rendszer egyesíthető a Hypervault felügyeleti konzolba. Bármely fiók létrehozása vagy a Hypervaultban végrehajtott módosítása automatikusan bekerül a megfelelő helyszíni hozzáférési jogkezelőhöz. A Hypervaultban beállított összes rekordot a rendszer tárolja egy biztonságos, felhő által üzemeltetett jelszómegőrző. A Hypervault és az ügyfél webhelye közötti minden kommunikáció titkosítva van, csakúgy, mint a böngésző hozzáférése a rendszerkonzolhoz.

A Hypervault jelszókezelő képes rá egy multi-factor hozzáférési rendszer a védett erőforrásokra. Maga a konzolhoz való hozzáférés kétfaktoros hitelesítéssel is védhető.

A Hypervault rendszer hasznos tulajdonsága, hogy fehéren is felcímkézhető, ami azt jelenti, hogy a cég nevét és emblémáját felveheti a műszerfalon, az összes többi interfészre és a rendszer összes jelentésére..

A Hypervault előfizetési díját felszámítják havonta felhasználónként. A nagyobb felhasználói létszámú fiókok alacsonyabbak az egy felhasználónként. Van még 10% kedvezmény ami csökkenti az árat azoknak a társaságoknak, amelyek évente előre fizetik a szolgáltatást. A Hypervault rendszert 7 napos ingyenes próbaverzióval lehet tesztelni.

5. Dashlane üzlet

Dashlane Business

A Dashlane Business egy felhő által üzemeltetett jelszókezelő rendszer. A felhasználói felületre és a felügyeleti konzolra egyaránt hozzáférhetők a különböző operációs rendszerek alkalmazásai. A Dashlane jelszavas védelmi szolgáltatásnak ez a kiadása a csapatok jelszavainak kezelésére irányul.

A Dashlane Business szolgáltatás előfizetői megkapják egy jelszó tároló és biztonságos tárolóhely, mindkettőt a Dashlane szerveren tárolták. A Dashlane tervben szereplő felhő színpadi tér felhasználónként szegmentálva van, és az üzleti szintű tárolóhely szintén szerepel.

A szolgáltatás egyéb szolgáltatásai közé tartozik egy jelszógenerátort erős jelszavak létrehozására véletlenszerű karakterekkel. Ezek a hosszú jelszavak nem emlékezettelenek, így a Dashlane felhasználói alkalmazás is meg fogja élni automatikusan töltse ki a jelszó mezőket a rendszer végfelhasználói számára. A rendszergazdák dönthetnek úgy is, hogy előírják két tényezős hitelesítés a hálózathoz és az üzleti egyéb forrásokhoz való hozzáféréshez. A Dashlane rendszer végrehajtja az irányelv végrehajtásához szükséges összes intézkedést.

A Dashlane Business figyeli a weboldalakat, és megakadályozza a fertőzött vagy veszélyes oldalak betöltését az üzleti alkalmazottak böngészőjébe. Az alkalmazások és a biztonságos böngészőfigyelés kombinációja biztonságos hozzáférést biztosít az üzleti erőforrásokhoz számos különböző eszközről. A Dashlane alkalmazás elérhető a ablakok, Mac operációs rendszer, iOS, és Android.

A szolgáltatás díjköteles havonta felhasználónként és ingyenes próbaverzióban érhető el.

6. Passbolt

Passbolt

A Passbolt mind helyszíni, mind felhőalapú szolgáltatásként elérhető. Van még egy ingyenes verzió a helyszíni szoftver. A jelszórendszer a vállalat összes erőforrását lefedi, beleértve a hálózatot, a kiszolgálókat, a végpontokat és az azokon futó alkalmazásokat.

A Passbolt rendszergazdai konzolja lehetővé teszi felhasználói fiókok létrehozását magánszemélyek számára, valamint csoportos hozzáférési jelszavakat.

  15 лучших сетевых топологий и картографических инструментов

A Passbolt ingyenes verzióját hívják Közösség. Két fizetős verzió van, az úgynevezett Üzleti és Vállalkozás. A Passbolt díjköteles kiadásai jóval több funkcióval rendelkeznek, mint az ingyenes verzió. Például az Business and Enterprise Passbolt szinkronizálható a következővel Active Directory és LDAP rendszereket. A két terv további hasznos eszközei a többtényezős hitelesítés, a hozzáférés naplózása és a rendszer auditálása.

A helyszíni szoftver telepíti a Debian és a CentOS Linux rendszert. A rendszert Windowson is Docker virtualizációval lehet kezelni. A Passbolt Cloud 14 napos ingyenes próbaverzióban érhető el.

7. LastPass csapatok

LastPass csapatok

A LastPass Teams a LastPass üzleti változata, amelynek alapváltozata magánszemélyeknek szól. A szolgáltatás szállított a felhőből és egy rendszergazda konzoljára koncentrál. A jelszórendszer felügyeleti központjában a rendszergazda beállítja a felhasználói fiókokat. Ezeket a fiókokat fel lehet függeszteni vagy eltávolítani, és jelszavaikat visszaállíthatják.

A felhasználók képesek jelszavak megosztására meghatározott fájlokhoz. Ezeknek a fájloknak a biztonságos tárolóhely amely szerepel a LastPass Teams rendszerben. A tároló területet titkosítással biztonságban tartják, csakúgy, mint az összes adatátvitelt a LastPass szerver és az ügyfelek hálózata között.

A LastPass Teams szolgáltatást előfizető vállalkozásoknak nem kell szoftvert telepíteniük a helyszínen. A konzol bármely internetes böngészőn keresztül elérhető. LastPass csapatok 14 napos ingyenes próbaverzióban érhető el.

8. ManageEngine Password Manager Pro

ManageEngine Password Manager Pro

A ManageEngine Password Manager Pro helyszíni szoftver, amely fut ablakok és Linux szervereket. A rendszer nem korlátozódik a jelszavak figyelésére a gazdagépen. Ezenkívül a jelszavakat a MacOS, az Unix, az Oracle, a Sybase, a MySQL, az SQL Server, a Juniper Networks és a Cisco Systems eszközökön is kezeli. A rendszer észleli a gyanús fióktevékenységeket az adatvesztés megelőzése érdekében.

Ezzel a jelszókezelővel beállíthatja és kezelheti a jelszavakat az összes vállalati erőforrás között. A szolgáltatások közé tartozik az időszakos jelszó visszaáll és a jelszó-erősség érvényesítése. Ez is képes végrehajtani több tényezős hitelesítés. A jelentéstételi funkciók között szerepel az ellenőrzési funkcióknak, amelyek igazolják az adatvédelmi szabványoknak való megfelelést, például a PCI-DSS és HIPAA.

A rendszer tartalmaz egy titkosított jelszó-tárolót. Ne feledje azonban, hogy ez egy helyszíni rendszer. A társaságnak saját távoli tárolását kell megszerveznie készítsen biztonsági másolatot a jelszó adatbázisról biztonságosan megtervezheti a katasztrófa utáni helyreállítást. Szerencsére a Password Manager Pro tartalmaz tárolóreplikációt és biztonsági mentési szolgáltatásokat ezen irányelvek végrehajtásához.

A Password Manager Pro négy verziója van: Ingyenes, Alapértelmezett, Prémium, és Vállalkozás. Az ingyenes verzió tíz erőforrás őrzésére korlátozódik. A fizetett kiadások ára a rendszergazdák számától függ. A Password Manager Pro Enterprise verziója két rendszergazda számára elérhető egy 30 napos ingyenes próbaverzió alatt.

Vállalati hálózati jelszókezelő kiválasztása

A jelszókezelés fontos feladat, amelyet nem szabad a véletlenszerű kézi folyamatoknak hagyni. Számos rendszergazda támaszkodik táblázatokra a felhasználói fiókok adatainak tárolására. Ez a stratégia még a kisvállalkozások számára sem elég jó. Egyrészt, ha a hackerek felfedezik ezt a fájlt, miközben feltárják a hálózathoz csatlakoztatott erőforrásokat, azonnal észrevehetők korlátlan hozzáférést szerezhet a társaság összes adatához. Bárki, aki bekerülhet egy pénzügyi menedzser számlájába, azonnal hozzáférhet a fizetés-engedélyezési funkciókhoz, és kitisztíthatja a vállalat bankszámláját..

Nagyobb társaságok természetesen befektetnie kell egy jelszókezelő rendszerbe. Még csak a jelszómegőrzés is jó indulás. Az ajánlott vállalati és hálózati jelszókezelők ezen listáján szereplő eszközök funkcionálisan különböznek. Ezen eszközök leírásán keresztül meg kell határoznia egy olyan eszközt, amely tartalmazza az összes olyan funkciót, amelyre a vállalatnak szüksége van.

Használja ki az ingyenes próbaverziókat, amelyeket a listánk számos eszköze kínál. Amint megismeri ezeket az eszközöket működésben, jobb képet kap arról, melyik a legmegfelelőbb a vállalkozása számára.

Kép: Jelszómaszk a Pixabay-től. Közösségi terület.

About the author

Comments

  1. nt, és sok más. A jelszókezelő rendszernek képesnek kell lennie arra, hogy automatikusan kitöltse a jelszómezőket, generáljon javasolt jelszavakat, és többtényezős hitelesítést biztosítson. A dokumentumkezelő rendszernek pedig biztonságos tárolást kell biztosítania a fontos dokumentumok számára, és lehetővé kell tennie a dokumentumok megosztását a megfelelő emberekkel. A SolarWinds Passportal egy nagyon hatékony és biztonságos megoldás a jelszókezelés és dokumentumkezelés terén, amely segít csökkenteni az informatikai támogató személyzetnek a felhasználók segítésére fordított időt, és biztosítja a vállalatok számára a szigorú hozzáférési biztonságot.

Comments are closed.