8 legjobb Linux letöltési menedzser

8 legjobb Linux letöltési menedzser

A Windows felhasználók sok lehetőséget élveznek, amikor a letöltéskezelőt akarják használni. Olyan rendszerek, mint a Töltse le a Accelerator Plus szoftvert és RealDownloader kezelje gyorsan a videoletöltéseket, de ezek a nagyszerű ingyenes eszközök nem érhetők el Linux alatt.

Szerencsére van néhány jó ingyenes letöltési menedzser a Linux számára. Azonban egy sokkal kisebb piaccal, mint a Windows felhasználói bázisa, a Linux eszközök szolgáltatói sokkal kevesebb pénzt költenek a reklámozásra, így nehezebb megtalálni őket.

Itt található a legjobb ingyenes letöltéskezelők listája a Linux számára:

  1. Xtreme letöltéskezelő (XDM)
  2. uGet
  3. Egyenletes áramlás
  4. FlareGet
  5. Persepolis
  6. MultiGet
  7. DownThemAll
  8. KGet

A következő szakaszokban áttekintjük ezeket az eszközöket.

1. Xtreme letöltéskezelő (XDM)

Xtreme letöltéskezelő

Xtreme letöltéskezelő a Sourceforge-tól és a Github-tól szerezhető be. Ez egy ingyenes eszköz ennek is vannak verziói ablakok, Unix, és Mac operációs rendszer. Valószínűleg ez a legközelebb a Linux gyors letöltési képességeihez, amellyel Linux alatt érkezel Töltse le a Accelerator Plus szoftvert. Felgyorsíthatja a letöltéseket, hogy ötször gyorsabbá tegye azokat. A DAP-hoz hasonlóan az XDM képes újra megszakítani a hivatkozásokat, és folytathatja a megszakított letöltéseket.

A letöltő nagyszerű videó letöltésre sokféle forrásból, ideértve a Youtube, Google Video, Vimeo, és Dailymotion. Az XDM modul integrálható a Google Chrome, Mozilla Firefox, Vivaldi, és Opera webböngészők. A kiegészítő észlel egy lejátszott videót, és felajánlja, hogy töltse le az Ön számára, pontosan ugyanúgy, mint a RealDownloader. Szintúgy mint RealDownloader, Az XDM-nek van társa fájl konverter. Megadhat egy fájltípust is, amelyre a segédprogram konvertálja a fájlokat a letöltés során.

Az XDM néhány nagyszerű tulajdonsága sokkal könnyebbé teszi a letöltést, különösen az integrált antivírus-ellenőrzések. A letöltéseket sorba állíthatja és megadhatja, hogy a letöltő minden művelet befejezése után leállítsa a rendszert. Ez azt jelenti, hogy biztonságban lehet Hagyja, hogy a letöltések felügyelet nélkül működjenekht amíg alszol.

2. uGet

uGet

Az uGet letöltő ingyenes és működik tovább Windows XP és Windows 8 között, Unix, és Android valamint Linux. Ez egy nyílt forráskódú projekt, ami azt jelenti, hogy bárki letöltheti a forráskódot, ellenőrizheti, vagy akár módosíthatja, akár továbbfejlesztheti.

Az uGet interfész lehetővé teszi új letöltési kérelmek hozzáadását, míg mások még futnak. Ez létrehoz egy ütemező várólistát, így letölthet egy egész videó sorozatot anélkül, hogy emlékeznie kellene arra, hogy visszatérjen a forráshoz, és sorba állítsa a következő epizódot később. A letöltő képes folytatni a megszakadt letöltéseket; akkor is szüneteltetheti az egyes letöltéseket, hogy a letöltések a listában lent lejjebb maradjon. A hitelesítést igénylő FTP-kiszolgálókról történő letöltések továbbra is futhatnak uGet mert ezekben az esetekben, a felület kéri a szükséges felhasználónevet és jelszót.

Beállíthatja, hogy a letöltő automatikusan belépjen, ha egy URL-t másol felismert videofájltípussal. A letöltő folyamatosan fut a háttérben és megkérdezi, hogy szeretne-e másolatot szerezni egy fájlról, ha a nevet a vágólapra helyezi. Megadhatja azt is, hogy egy adott típusú videókat töltsön le, mihelyt felismerte őket uGet a böngészőben. Van egy uGet plugin a Mozilla Firefox számára.

A többszálú architektúra elősegíti a letöltéseket. Ez ugyanaz a módszertan, mint a Töltse le a Accelerator Plus szoftvert célokra. Míg a DAP a fájlokat öt részre bontja egyidejű letöltésre, Az uGet 16 szegmensre oszthatja őket. Egy ingyenes eszközhöz sok funkcióval rendelkezik uGet.

3. Egyenletes áramlás

Egyenletes áramlás

Egyenletes áramlás egy egyszerű letöltő, kifejezetten a Linux GNOME környezet. Van egy böngésző-bővítmény verzió is, amely elérhető Google Chrome. A program kódja bárki számára elérhető, másolható vagy módosítható, így átfésülheti és ellenőrizheti, hogy nem jelent-e biztonsági fenyegetést..

A programnak van egy GUI felület, de funkcióit szándékosan ritkán tartják fenn. A cél itt az gyors és hatékony letöltési szolgáltatást nyújt minimális CPU és memória használatával. A letöltõ a többszálú építészet mint például a DAP, és szüneteltetheti és folytathatja az egyes letöltéseket. Az interfész sorban áll, és az egyes letöltéseket prioritássá teheti úgy, hogy kevésbé fontos fájlokra állítja be a sávszélességet.

Egyenletes áramlás nem olyan funkciókban gazdag, mint a listán szereplő többi letöltő, de kevesebb számítógépes erőforrást fog felhasználni, így más tevékenységekkel folytathatja a letöltések előrehaladtát.

4. FlareGet

FlareGet

FlareGet egy fizetett letöltéskezelő, de van egy ingyenes verzió is. Vannak verziók a ablakok és Mac operációs rendszer valamint Linux. A letöltőnek van néhány nagyszerű tulajdonsága, amelyek gyors ügyfélgévé teszik a fájlátvitelt.

Az FlareGet A rendszer felosztja a fájlokat, és tölti le az összes szegmenst ugyanúgy, mint a Töltse le a Accelerator Plus szoftvert. Egyéb funkciók közé tartozik sávszélesség-korlátozás hogy az internetszolgáltatást elérhetővé tegye más tevékenységekhez a Linux számítógépen, miközben letölt a háttérben haladást. A rendszer magában foglalja sorba állítási és ütemezési felület amely beavatkozás nélkül folytatja a fájlok letöltését. Ha a letöltés meghiúsul, a rendszer folytatja az újrapróbálkozást. Ezenkívül lehetőséget nyújt az egyes letöltések szüneteltetésére és folytatására, és folytathatja azokat a letöltéseket is, amelyeket rendszerhiba szakított meg.

A háttér folyamat, amely a FlareGet felület fog figyelje a YouTube-videókat megjelenik a böngészőben, és felajánlja a letöltést. Ez a szolgáltatás minden böngészőtípusra aktív. A letöltő a vágólapot is ellenőrzi, és automatikusan betölti a másolt URL-eket anélkül, hogy be kellene illesztenie azokat.

5. Persepolis

Persepolis Download Manager

Persepolis jelentése egy ingyenes, nyílt forráskódú rendszer ami elérhető Linux, Unix, ablakok, és Mac operációs rendszer. Az interfész több ablakot nyit meg a letöltésekhez. Az alapablak egy ütemező, amely lehetővé teszi több fájl letöltését letöltésre. Miután minden letöltés befejeződött, a sorban következő kezdődik. Az egyes letöltések előrehaladását egy overlay ablak mutatja.

Az Persepolis A letöltő működik egy többszálú architektúra, a letöltések felgyorsítása a fájlokat egyidejűleg átmásolva. A háttérfolyamat figyelemmel kíséri a videolejátszók böngészőit, és felszólítja Önt, hogy észlel-e egy videót.

6. MultiGet

MultiGet

MultiGet elérhető a Linux, ablakok, Unix, és Mac operációs rendszer. Ez egy ingyenes program és a kód nyílt forráskódú. A letöltõ egy GUI felületen keresztül érhetõ el, amelynek alsó részében nagy haladásmérõ látható. Az ablak felső részén látható az ütemezett letöltések sora. Az aktuális letöltési fájl felosztásra kerül a szegmensek egyidejű letöltésére a többszálú architektúrában.

A. Legújabb verziója MultiGet úgy működik, mint egy torrent ügyfél. Képes azonos forrásból származó szegmenseket keresni különböző forrásokból. Ezeket a szegmenseket egyszerre tölti le és összeállítja egy fájlba. A rendszer lehetővé teszi az egyes letöltések szüneteltetését és folytatását és az URL-eket közvetlenül a vágólapra is tölti be.

7. DownThemAll

DownloadThemAll

Nem kell aggódnia, mely operációs rendszerrel fog működni ez a letöltő, mert az az egy kiegészítő Firefox számára, tehát minden olyan rendszeren működni fog, amely a web böngészőt tárolja. A kiegészítő formátum az eszköz felületét teszi böngésző-alapúvá. Megjelenik a fő képernyő a letöltések listája ütemezés szerint és az egyes letöltésekről részleteket kap, ha rákattint a fájl bejegyzésére a listában. Ezek a részletek felbukkanó ablakban jelennek meg.

Szüneteltetheti és folytathatja a letöltéseket, és megpróbálhatja folytatni a megszakadt hivatkozásokat. A beállítások DownloadThemAll lehetővé teszi adja meg a fájlok egyidejű letöltésének számát, így nem korlátozódhat egy fájl egyszerre letöltésére - bár ezt a módszert érvényesítheti, ha akarja. A letöltő észleli a videók jelenlétét a böngészőben, és felajánlja letöltését. Emellett opcióként jelenik meg a helyi menüben, amikor a jobb egérgombbal kattint egy videofájl linkjére. A DownloadThemAll ingyenes.

8. KGet

KGet

Az KDE csoport termékcsaládot fejleszt ki Linux számítógépek számára, beleértve a Plazma asztal. A KDE által Linuxhoz elérhető szoftvercsomag tartalmazza a kGet letöltéskezelő. A letöltő HTTP, DTP és BitTorrent protokollokat használ az átvitel közvetítésére. Még akkor is, ha nem letölt torrentekkel, a letöltő képes fájlok szegmenseit forgatni különböző szerverekről, egyszerre letölteni és összeszerelni őket egységes fájlba. A többszálú architektúra automatikusan elosztja a fájlokat szegmensekre, és ezeket a szakaszokat egyszerre tölti le még akkor is, ha mind ugyanazon szerverről származnak. A fájlok sorozata ütemezhető egy sorba, amely a KGet felület.

Szüneteltetheti és folytathatja a letöltéseket és megszakíthatja a fájlátvitelt. Ez a letöltő ingyenesen használható.

Fájlok letöltése

A letöltéskezelők közül néhány torrent ügyfélként is felhasználható. Nincs semmi illegális a letöltéssel kapcsolatban Peer-2-Peer (P2P) hálózatok vagy a fájlok szegmenseinek beszerzése különböző szerverekről. Így, akkor nem fog bajba kerülni, ha torrent kliens van a számítógépen. Problémák csak akkor jelentkeznek, ha a nem hivatalos forrásokból letölt fájlokat a szerzői jogok tulajdonosának engedélye nélkül.

A szerzői jog tulajdonosai különösen aktívak lesznek az illegális letöltések visszaszorításában, és az Internet szolgáltatója (ISP) köteles együttműködni a szerzői jogokkal foglalkozó ügyvédekkel, ha bírósági végzéssel kézbesítik őket. Az összes internetes tevékenységének át kell haladnia az internetszolgáltatóján, így a vállalat könnyen láthatja, mit csinál, és tárolhatja tevékenységeinek nyilvántartásait. Így, légy nagyon óvatos a letöltött adatoknál. A szórakoztató fájlok, például a videó és a zene különösen veszélyesek.

Lehet, hogy a letöltés megkezdésekor nem veszi észre, hogy megsérti a törvényt. A bíróságon azonban, A tudatlanság nem tekinthető hiteles védelemnek és akkor számítanak fel vagy fizetnek bírságot, ha tudták, mit csinálnak. Ökölszabályként, ha fizetnie kell egy fájl letöltéséért, akkor valószínűleg engedélyt kap annak másolására. De akkor is óvatosnak kell lennie, mert vannak olyan gátlástalan webhelyek és online szolgáltatások, amelyek fizetnek a kalóz videókért való hozzáférésért.

Letöltõprogram kiválasztása Linuxhoz

Az összes letöltő a Linux asztali verzióin keresztül működik, és nem a parancssorban. Lehetőség van parancsokkal történő letöltésre, de akkor nem kapja meg a sor megjelenítését, az előrehaladás figyelőit vagy a GUI interfészek más elérhető funkcióját, amely megkönnyíti a letöltést.

Ezek Linux alapú letöltők az összes nagyszerű tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket a Windowshoz írt letöltési kezelőkből szerezhet. Élvezze a letöltési tevékenységeket, de ne felejtsen elõvigyázatosan alkalmazni a fájlok letöltését.

Van kedvenc letöltési kezelője a Linux számára? Olyan letöltéskezelőt használ, amely nem szerepel a listánkon? Rendszeresen használja azokat a letöltőket, amelyeket itt bemutatunk ebben az útmutatóban? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások alább, és hagyja, hogy a közösség tanuljon az Ön tapasztalata alapján.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − = 18

Adblock
detector