8 legjobb rendszerfigyelő eszköz Windows és Linux rendszerhez

8 legjobb rendszerfigyelő eszköz Windows és Linux rendszerhez

A szervezet növekedésével növekszik a kiszolgálók, eszközök és szolgáltatások száma is, amelytől függ. A „rendszer” kifejezés a szervezet összes számítógépes erőforrására vonatkozik. A rendszerinfrastruktúra minden elemének mögött álló szolgáltatásokra támaszkodik, vagy olyan szolgáltatásokhoz nyújt szolgáltatásokat, amelyek a felhasználóhoz közelebb állnak.

A hálózatépítés során jellemzően egy rendszert rétegzett veremként gondolunk. A felhasználói szoftverek a verem tetején ülnek, a rendszerszolgáltatások és szolgáltatások pedig a következő rétegen. A szolgáltatások és alkalmazások mellett operációs rendszerekkel és firmware-rel találkozhat. A szoftver elemek teljesítményét alkalmazáscsomagként kell ellenőrizni.

Később az útmutatóban részletesebben megvizsgáljuk az egyes eszközöket, de ha kevés az ideje, itt található a mi összefoglalónk a hét nyolc rendszerfigyelő eszköz felsorolása:

 1. SolarWinds Server Health Monitor (INGYENES LETÖLTÉS) – Ingyenes eszköz, amely a Windows Server rendszeren fut. Ez figyelemmel kíséri akár 5 szerver elérhetőségét, állapotát és teljesítményét.
 2. Site24x7 szerver megfigyelés (INGYENES Kísérlet) Felhő alapú megfigyelő szolgáltatás, amely nyomon követi a hálózatok, szerverek, alkalmazások és webhelyek teljesítményét.
 3. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) – Lefedi a hálózatokat, a sávszélességet, a kiszolgálókat és az alkalmazásokat. Ez az eszköz akár 100 érzékelő számára ingyenes.
 4. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (INGYENES KÍSÉRLET) – Átfogó felügyeleti rendszer, amely tartalmazza az egyes alkalmazásokat támogató összes erőforrás és szolgáltatás részleteit.
 5. Atera (INGYENES Kísérlet) IT-infrastruktúra-megfigyelő és -kezelő rendszer, amelyet felhőből szállítanak, és amelyet az MSP-k használnak.
 6. ManageEngine OpManager (ingyenes próbaverzió) – Átfogó hálózati eszköz teljesítményfigyelő, amely kombinálható a ManageEngine más erőforrás-kezelő eszközeivel.
 7. Nagios XI és Nagios Core – A Nagios XI fizetős monitor, a Nagios Core ingyenes. Mindkettőt ezer kiegészítő bővítheti, amelyek a felhasználói közösség fórumán elérhetők.
 8. WhatsUp Gold – Bővíthető hálózati megfigyelő eszköz SNMP eljárásokkal, amelyek az eszköz állapotfelmérésének alapját képezik.

A felhasználók észlelnek teljesítményproblémákat az általuk használt szoftverrel, ám ezek a problémák ritkán merülnek fel a szoftverben. Az alkalmazásköteg összes rétegét meg kell vizsgálni, hogy megtalálják a teljesítményproblémák kiváltó okát. Meg kell szüntetnie a valós idejű megfigyelés problémáit, mielőtt azok felmerülnének. A figyelőeszközök segítségével felismerheti a hibákat és a szolgáltatási hibákat, még mielőtt azok a felhasználókra hatnának.

A rendszerköteg tovább folytatódik a szoftver alatt. A hardverproblémákat megfigyelés útján lehet megelőzni. Figyelnie kell a kiszolgálókat, a hálózati eszközöket, az interfész teljesítményét és a hálózati kapcsolatok kapacitását. Az informatikai szolgáltatások zökkenőmentes működése érdekében különféle típusú interaktív rendszer elemeket kell figyelnie. Itt bemutatunk hat kifinomult rendszerfigyelő csomagot Windows és Linux rendszerre.

Miért rendszerfigyelés?

Megtudni, hogy a számítógépen vannak-e problémák, meglehetősen egyszerű, ha a számítógép közvetlenül az Ön előtt áll. (Tudva, mi okozza a problémát? Ez nehezebb.)

De egy önmagában ülő számítógép nem olyan hasznos, mint amilyen lehet. Még a legkisebb kis irodai / otthoni irodai hálózatnak is több csomópontja van: laptopok, asztali számítógépek, táblagépek, WiFi hozzáférési pontok, internetes átjáró, okostelefonok, fájlszerverek és / vagy médiaszerverek, nyomtatók és így tovább. Ez azt jelenti, hogy a “felszerelés” helyett az “infrastruktúra” a felelős. Bármely alkatrész rosszul viselkedhet, és problémákat okozhat a többieknek..

Ön valószínűleg a helyszíni szerverekre és a szolgáltatásokra is támaszkodik. Még egy személyes webhely felveti a szomorú kérdést: “Még mindig van webhelyem?” És amikor az internetszolgáltatónak problémái vannak, akkor a helyi hálózat hasznossága szenved. Szüksége van egy tevékenységmonitorra. A szervezetek egyre inkább támaszkodnak a felhőben tárolt szerverekre és szolgáltatásokra: SaaS alkalmazások (e-mail, irodai alkalmazások, üzleti csomagok stb.); fájl tárolása; felhő-tárhely a saját adatbázisaihoz és alkalmazásaihoz; stb. Ehhez kifinomult megfigyelési megoldásra van szükség, amely képes kezelni a hibrid környezeteket.

A sávszélesség-figyelő eszközök és a NetFlow- és sFlow-alapú forgalom elemzők segítenek tudatosítani a hálózat tevékenységét, kapacitását és egészségi állapotát. Ezek lehetővé teszik a forgalom figyelését, amikor az útválasztón és átkapcsolón keresztül érkezik, vagy megérkezik, és elhagyja a gazdagépeket.

De mi a hálózati gazdagépektől, azok hardverétől és az ott futó szolgáltatásokatól és alkalmazásoktól? A házigazdák és az alkalmazások aktivitásának, kapacitásának és egészségének figyelése a rendszerfigyelés középpontjában.

A rendszerfigyelés alapjai

Annak érdekében, hogy rendszere megfelelő legyen, a felügyeleti tevékenységeknek a következő prioritásokra kell kiterjedniük:

 • Elfogadható szállítási sebesség
 • Állandó rendelkezésre állás
 • Megelőző karbantartás
 • Szoftververzió figyelése és javítása
 • Behatolás észlelése
 • Az adatok integritása
 • Biztonsági ellenőrzés
 • Támadás enyhítése
 • Vírusmegelőzés és -detektálás

A finanszírozás hiánya kompromisszumot okozhat a teljes körű ellenőrzés terén. A monitorozás költségei ezért igazolhatók:

 • csökkenti a felhasználói / ügyfélszolgálati költségeket
 • megakadályozza a jövedelemkiesést a rendszer kiesése vagy a támadás sebezhetősége miatt
 • megakadályozza az adatok szivárgását, amely peres eljárásokhoz vezet
 • megakadályozza a hardverkárosodást és az üzleti szempontból kritikus adatok elvesztését

A rendszerfigyelés költségei csökkentik az informatikai költségvetés más területein felmerülő költségeket.

Alapvető rendszerfigyelő eszközök

Bárki, aki kíváncsi a munkaállomására vagy a laptop teljesítményére, valószínűleg találkozott a Windows Feladatkezelővel vagy a Linux ps és top verziójával. (A Sysinternals gyakorlottabb ismerete Windows rendszeren és a htop, atop, pgrep és pstree rendszereken Linuxon.)

A Windows Feladatkezelő magas szintű alkalmazás-felhasználási információkat jelenít meg.

A Feladatkezelő jó példa az alapvető tevékenységfigyelési információkhoz, amelyeket meg lehet tanulni egy gazdagépről, kezdve azzal, hogy mely folyamatok futnak, és amelyek jelenleg a legtöbb erőforrást fogyasztják.

A Windows Task Manager magas szintű rendszerhasználatot jelenít meg.

Másszon fel egy szintet, és megmutatja a kulcsfontosságú erőforrások, például a CPU, a memória, a lemez és a hálózati kapcsolatok jelenlegi és legutóbbi felhasználását. A többi lap további részleteket mutat a futó folyamatokról, az operációs rendszer szolgáltatásairól és az egyéb kulcsfontosságú adatokról.

  10 legjobb IT-automatizálási eszköz

Az Unix / Linux top bemutatja a rendszer és a folyamat jelenlegi kihasználását.

Az Unix és a Linux hasonló eszközökkel rendelkezik, mint például a top.

A Task Manager és a top folyamatosan frissíti a felhasználás megjelenítését. Ezek az egyszerű, valós idejű megfigyelő segédprogramok jóak egyetlen gép alapvető ad hoc megfigyelésére, hogy megnézhessék, mi fut és mi használja a rendszer erőforrásait.

Minimális rendszerfigyelő szoftver képességek

A kifinomultabb rendszerfigyelő csomag sokkal szélesebb körű képességeket kínál, mint például:

 • Több szerver figyelése. Kiszolgálók kezelése különböző gyártóktól, amelyek különböző operációs rendszereket futtatnak. Szerverek figyelése több helyszínen és felhő-környezetben.
 • A kiszolgálói mutatók széles skálájának figyelése: elérhetőség, CPU-használat, memóriafelhasználás, lemezterület, válaszidő és a feltöltési / letöltési arány. A CPU hőmérsékletének és az áramellátási feszültségek figyelése.
 • Alkalmazások figyelése. A leggyakoribb alkalmazások és szolgáltatások ismereteinek felhasználása a kulcsfontosságú kiszolgálói folyamatok – ideértve a webkiszolgálókat, az adatbázis-kiszolgálókat és az alkalmazáscsomagok – figyelésére.
 • Automatikus figyelmeztetés problémák, például a túlterhelt vagy lemerült szerverek vagy hálózati eszközök, vagy aggasztó tendenciák. Testreszabott figyelmeztetések, amelyek több módszerrel is felvehetik Önnel a kapcsolatot – e-mail, SMS szöveges üzenetek, személyhívó stb.
 • Riasztásokra adott válaszok indítása, bizonyos típusú problémák automatikus kezelése.
 • Történelmi adatok gyűjtése a szerver és az eszköz állapotáról és viselkedéséről.
 • Adatok megjelenítése. Az adatok összeroppantása és a trendek elemzése az adatok világító megjelenítésének megjelenítéséhez.
 • jelentések. A kijelzőn kívül hasznos előre meghatározott jelentések készítése, amelyek segítenek olyan feladatok elvégzésében, mint a kapacitás előrejelzése, az erőforrás-felhasználás optimalizálása, valamint a karbantartási és frissítési igények előrejelzése.
 • Testreszabható jelentések. Egyéni jelentések létrehozásának elősegítése.
 • Könnyen konfigurálható, olyan módszerek használata, mint például az automatikus felfedezés, valamint a szerver- és alkalmazástípusok ismerete.
 • Unintrusiveness: alacsony költségekkel jár a termelési gépek és szolgáltatások terén. Az ügynökök intelligens felhasználása a megfigyelés kiürítéséhez, ahol lehetséges.
 • skálázhatóság: Képes növekedni vállalkozásával, kis- vagy középvállalkozástól (SMB) nagyvállalattá.

A legjobb rendszerfigyelő eszközök

A fentiekben felsorolt ​​minimális rendszerfigyelő szoftver képességeken túl az ebben a posztban szereplő eszközök kiválasztásakor a következő kritériumok néhányát is figyelembe vettük:

 • Könnyű telepítés és használat, beleértve a dokumentáció, a közösségi fórumok és a támogatás elérhetőségét
 • Elkötelezettség a folyamatos frissítések, fejlesztések és folyamatos karbantartás mellett.
 • Valós problémamegoldó alkalmazhatóság és robusztus szolgáltatáskészlet.

1. SolarWinds Server Health Monitor (INGYENES LETÖLTÉS)

A SolarWinds termékcsaládot készít az átfogó hálózatfigyelés és -kezelés érdekében. A rendszerfigyeléshez kettő a legfontosabb: egy ingyenes eszköz, a Server Health Monitor, valamint egy költség-eszköz, a Server and Application Monitor..

A szabad Szerver állapotfigyelő (SHM) figyelemmel kíséri akár 5 szerver elérhetőségét, állapotát és teljesítményét – ha van megfelelő típusú szerver.

 • Támogatott szerverek: Dell PowerEdge ™, HP ProLiant ™ és IBM eServer ™ xSeries.
 • A támogatott pengékházak a következők: Dell PowerEdge M1000e, valamint HP BladeSystem c3000 és c7000.
 • És a támogatott hipervizorok a következők: VMware vSphere® ESX Hypervisor és ESXi ™ Hypervisor.

Az SHM az SNMP-t, WMI-t és CIM-et használja az egyes szerverek szokásos összetevőinek lekérdezésére, beleértve az áramellátást, a ventilátor sebességét, a hőmérsékletet, a processzort és az akkumulátort.

Az SHM telepítése után a konfiguráció egyszerű. Minden szerverhez meg kell adnia a gazdagép nevét vagy IP-címét, és hitelesítő adatokat kell megadnia az SNMP, WMI és / vagy VMware számára. A lekérdezés időközét is beállíthatja.

A SolarWinds Server Health Monitor összefoglalja a megfigyelt szerverek legfelső szintű állapotát.

Az irányítópult fül megjeleníti a megfigyelt szerverek általános állapotát. Kattintson egy kiszolgálóra, hogy megkapja a részleteit. A szerver minden érzékelője fel van sorolva, és rákattinthat egy érzékelőre a részletekért.

A SolarWinds Server Health Monitor a kiválasztott kiszolgálón részletes állapotra mutat.

Az SHM a valós idejű láthatóságot nyújtja a kiszolgálók kis gyűjteményének egészségi állapotában. Belépő szintű eszközként nem tartalmaz mechanizmust, amely riasztásokat küldhet Önnek, ha nem vagy a képernyő előtt, vagy jelentéseket készíthet olyan dolgokról, mint a történelmi trendek..

A SZERKESZTŐ Választása

Figyelemmel kíséri a szerver hardver állapotát, állapotát és elérhetőségét

Letöltés: Töltse le az INGYENES kiadást a SolarWinds.com webhelyről

Hivatalos oldal: www.solarwinds.com/free-tools/server-health-monitor/

2. A Site24x7 szerver megfigyelése (INGYENES Kísérlet)

Site24x7 lefedi a rendszerfigyelés összes aspektusát, láthatóvá téve a hálózat, a szerver és az alkalmazás teljesítményét. Ez a kompetenciák kombinációja nagyszerű azok számára, akik virtualizációkat végeznek. Az eszköz képes figyelni a Microsoft Hyper-V és a VMware szoftvereket, valamint a Docker tárolók tevékenységeit is..

Felhő alapú rendszerként a Site24x7 hely-semleges. Az infrastruktúra-kezelő csapatnak nem kell fizikailag ugyanabban az épületben kell lennie, mint a kezelt létesítmények. Az irányítópulthoz böngészőn keresztül lehet hozzáférni, és van egy alkalmazás, amely hozzáférést biztosít mobil eszközökön keresztül.

A szerverfigyelés folyamatosan frissíti az állapotokat, amelyek tartalmazzák a CPU-t, a memóriát, a lemezt, a hálózati felületet, a szoftver operációs rendszerét, a portot és a fájlrendszer ellenőrzését. Összességében az eszköz több mint 30 különféle szerver teljesítménytényezőt fed le.

8 legjobb rendszerfigyelő eszköz Windows és Linux rendszerhez

Az eszköz alkalmazásfigyelő képernyői állandó élő képet nyújtanak a hálózat összes tevékenységéről. Kutatja a feltárt hibák okait, a kódsor elemzéséig.

8 legjobb rendszerfigyelő eszköz Windows és Linux rendszerhez

A megfigyelés nem korlátozódik egy adott helyre. A Site24x7 csomag képes elérni a hálózatot, hogy ellenőrizze a több helyszíni és távoli rendszereket. Ha nem saját kiszolgálóit üzemelteti, de felhőforrásokat használ, akkor továbbra is telepítheti a Site24x7 figyelőt, hogy láthatóvá váljon a hálózati teljesítmény. Az eszköz figyelheti az AWS-t és a Microsoft Azure-kiszolgálókat.

A helyszíni 24 × 7-es oldal felügyeli a Windows, a Windows Server, a Linux, a FreeBSD Unix és az OS X rendszert futtató eszközöket. Az eszköz részletes információkat szolgáltat a hálózat minden kapcsolójáról, és vezeték nélküli hálózatokat is képes figyelni..

8 legjobb rendszerfigyelő eszköz Windows és Linux rendszerhez

A Site24x7 olyan csomagokban kerül forgalmazásra, amelyek megfelelnek a weboldal alapú vállalkozásoknak és az MSP-knek, valamint a szokásos tégla- és habarcscégeknek. A szolgáltatást előfizetés alapján számítják fel, és van egy korlátozott ingyenes kiadás, amely akár öt szervert is képes figyelni.

Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a rendszer. Ha úgy dönt, hogy nem vásárol a próbaidőszak végén, akkor átvált az ingyenes kiadásra.

  10 лучших бесплатных серверов TFTP для Windows, Linux и Mac

Site24x7 Server MonitoringStart 30 napos ingyenes próbaverzió

3. Paessler PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

A Paessler PRTG Network Monitor egy „elemeket tartalmazó” megoldás, amely figyeli a szervereket és az eszközöket, a hálózati forgalmat és egyebeket. A PRTG használhatja a NetFlow-ot és a sFlow-ot, és részletesebben tárgyaltuk azokat az ingyenes NetFlow forgalom elemzők feltárása során..

A PRTG Network Monitor Windows rendszeren fut. Figyelemmel kíséri a levélkiszolgálókat, webszervereket, adatbázis-kiszolgálókat, fájlkiszolgálókat és virtuális kiszolgálókat. A PRTG több helyet és felhőszolgáltatásokat is figyelemmel kísérhet. SNMP, WMI, NetFlow, sFlow, ping, ssh, REST API-kat és csomagszippantást használ..

Az eszköz beállítása kissé bonyolult, ám a telepítővarázsló és a video-útmutató végigvezeti a lépéseket. Az eszköz az automatikus felfedezés révén számos eszközt és szervert talál.

A Paessler PRTG eszközfa megjeleníti a hálózat szervereit, és érzékeli azokat.

A felhasználói felületen az elsődleges nézet az eszközfa, amely megmutatja a hálózat eszközeit (beleértve a kiszolgálókat), és az egyes érzékelőket.

A Paessler PRTG 10 legfontosabb kiszolgálói mutatója felveszi a kiszolgálók kritikus állapotát.

A szerver hardver oldalán az érzékelők figyelni tudják a CPU terhelését, a memóriát, a lemezt, a szerver helyiségkörnyezetét stb. Az alkalmazások oldalán több mint 200 érzékelőtípus található a közös hálózati szolgáltatásokhoz, beleértve a HTTP, SMTP / POP3 (e-mail) , FTP stb.

A Paessler PRTG észlel problémákat, megjeleníti azokat egy listában, és riasztásokat küld.

Megadhatja a riasztások küszöbértékét, és a PRTG több módszerrel, például e-mailben és SMS-ben is küldhet értesítéseket az észlelt problémákról. Számos előre meghatározott jelentést és lehetőséget kínál az egyedi jelentések tervezésére. A jelentések ütemezhetők is.

Az ingyenes verzió 100 érzékelőre korlátozódik egy 30 napos próba után, amelyet itt tölthet le. Mivel az érzékelő egyedi adatfolyam, az egyes kiszolgálók és eszközök általában több érzékelőt igényelnek.

A PRTG Network Monitor ingyenes verziója jól felszerelt eszköztárat biztosít egy kis hálózat figyelésére.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

4. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (INGYENES KÍSÉRLÉS)

A SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (SAM) a költség-Orion hálózati megfigyelő és felügyeleti eszközök csomagjának része; megvizsgáltuk az Orion csomag alkotóelemeit a legjobb sFlow forgalom elemzőkről szóló cikkünkben. Ahol a szerver állapotfigyelő képes kielégíteni egy kis üzlet igényeit, az SAM kiterjedhet a kisvállalkozásokról a nagyvállalatokra. A SolarWinds 30 napos ingyenes próbaverziót kínál a SAM-ról.

Amint a neve is sugallja, az SAM figyelemmel kíséri a kiszolgálók hardverének és virtuális kiszolgálóinak állapotát és teljesítményét több gyártótól, valamint több száz alkalmazás mély figyelését végzi. Figyelemmel kíséri több helyet és felhő-környezeteket, például Azure és AWS.

A SolarWinds Orion csomag automatikusan felfedezi a hálózat gazdagépeit és eszközeit. Akkor elkezdheti megfigyelni őket.

A SolarWinds Server és az Application Monitor grafikusan mutatja a szerver legfelső szintű állapotát.

Miután kiszolgálót azonosítottak és a megfigyelés már futott, nézze meg a Csomópont részletei pontot, és tekintse meg a SAM által a csomópont teljesítményére és állapotára vonatkozó adatokat..

A SolarWinds SAM a szerver adatait táblázatokban és grafikákban jeleníti meg.

A kiszolgáló állapotának adatai grafikusan és táblázatokban is megjelennek.

Második felfedezésre van szükség, így az SAM képes felismerni a korábban felfedezett csomópontokon futó alkalmazásokat.

A SolarWinds SAM alkalmazás-felderítés a kiválasztott listából ismert alkalmazásokat kereső kiszolgálókat keres.

Konfigurálhatja az alkalmazás-felderítő szkennelést annak meghatározására, hogy mely alkalmazásokat kell keresnie a SAM-nak. Ezután megadta a hitelesítő adatokat, amelyeknek az SAM-nak hozzáférnie kell a különböző csomópontok információihoz.

A SolarWinds SAM táblázatokban és grafikákban összegyűjti a hálózati alkalmazások állapotát.

Az egyik SAM észlelte az alkalmazásokat és megkezdte a szokásos vizsgálatot. Az Alkalmazás-összefoglaló a kiszolgálóin futó alkalmazások legfelső szintű állapotát jeleníti meg.

A SolarWinds SAM a kiszolgálók és alkalmazások állapotát táblázatokba gyűjti, bekapcsolva.

Az összefoglaló tartalmazza az alkalmazás riasztásait és eseményeit, a top 10 csomópontot CPU terhelés szerint, fizikai memória, virtuális memória, I / O műveletek stb. Szerint.

A SAM, a SolarWinds hálózati megfigyelő és felügyeleti eszközök csomagjával együttműködve, a szolgáltatások széles skáláját kínálja testreszabható műszerfalakhoz, elemzésekhez, riasztásokhoz, jelentések készítéséhez stb..

Az SAM és a SolarWinds csomag vállalati szintű csomagok, tehát nem olcsók és jelentős erőforrásokat igényelnek a kiszolgálón. A legtöbb alkatrész felár ellenében ragaszkodik. De ha a hálózata nagy vagy növekszik, érdemes feltárni a SolarWinds SAM-szettet.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A HIVATALOS SALWINDS OLDALON:

www.solarwinds.com/server-application-monitor/

SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelőLETÖLTÉS INGYENES 30 napos próbaverzióra a SolarWinds.com webhelyen

5. Atera (INGYENES Kísérlet)

Atera egy távfelügyeleti és -kezelő rendszer (RMM), amelyet a kezelt szolgáltatók (MSP) használnak. Az eszköz túlmutat a rendszerfigyelésen, mivel számos rendszerszintű adminisztrációs segédprogramot tartalmaz, például egy javítókezelőt.

Az Atera szolgáltatás lehetővé teszi az MSP technikusának, hogy figyelemmel kísérje az ügyfél IT infrastruktúráját az ügynök szoftver telepítésével az adott távoli helyre. Amint a szolgáltatás elindul egy új ügyféllel, az Atera rendszer megkeresi az ügyfélhálózaton, és naplózza az összes csatolt eszközt. Ez létrehoz egy felszerelési leltárt, és elindítja az egyes eszközök megfigyelési folyamatát.

8 legjobb rendszerfigyelő eszköz Windows és Linux rendszerhez

Atera az összes végponton és kiszolgálón is keres, hogy rögzítse a webhelyre telepített szoftvereket. Ez a keresés a rendszer licenckezelési funkcióinak felhasználásával valósul meg. Mind a berendezéskeresés, mind a szoftvernapló lehetőséget kínál az MSP számára a szerződések kiigazítására annak érdekében, hogy pontosan tükrözzék, hogy milyen szolgáltatást fogják ellenőrizni a szolgáltatás – sok ügyfél nem tudja pontosan, hogy az MSP-szerződés megkezdése előtt milyen eszközökkel és szoftverekkel rendelkeznek a helyszínen..

A megfigyelő rendszer magában foglalja a hálózatok, szerverek és alkalmazások felügyeletét. A kiszolgálómonitor ellenőrzi a kiszolgáló összes standard teljesítmény-problémáját. Ide tartoznak a CPU, a memória és a lemez kapacitása és kihasználtsága.

8 legjobb rendszerfigyelő eszköz Windows és Linux rendszerhez

Az alkalmazások teljesítménye szorosan kapcsolódik az azokat kiszolgálók státusához. Ez különösen igaz a virtualizációk esetében. Az Atera alkalmazások széles skáláját képes megfigyelni, beleértve a web- és e-mail szervereket, az adatbázisokat, a virtualizációkat és a kommunikációs szolgáltatásokat.

Az Atera rendszer magában foglalja az MSP házon belüli felhasználására szolgáló felügyeleti modulokat. Ide tartoznak a szerződéskezelés, az ügyfélkezelés és a csapatmenedzsment.

A megfigyelési folyamatokon túl az Atera tartalmaz egy Help Desk felügyeleti szoftvert, amely távoli hozzáférési és csevegési lehetőségeket is tartalmaz a Help Desk munkatársai számára..

Az Atera egy felhőalapú szolgáltatás, ezért az MSP-nek nem kell telepítenie semmilyen szoftvert annak használatához. A szolgáltatás irányítópultjaihoz való hozzáférés szabványos böngészőn keresztül történik. A szolgáltatást előfizetési alapon számítják fel, díjakat havonta technikusra vetik ki. Van egy éves tarifa is, amely olcsóbban működik. Az Atera tesztelhető a 30 napos ingyenes próbaverzió.

  12 legjobb hardvermegfigyelő eszköz és szoftver

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

6. ManageEngine OpManager (ingyenes próbaverzió)

A ManageEngine teljes hálózati menedzsmentkészletet készít, és néhány eszköz ingyenes verzióját kínálja. Ingyenes sávszélességet figyelő szoftverünk körében korábban megtekintettük a ManageEngine OpManager ingyenes kiadását..

Az OpManager beállítása többlépéses folyamat, de nem túl bonyolult. Miután megadta az alhálózatot és az SNMP paramétereket, az OpManager átvizsgálja az alhálózatokat, és felfedezi az eszközöket.

Az OpManager figyeli a fizikai és virtuális szerverek elérhetőségi és teljesítménymutatóit. Az Alkalmazásteljesítményfigyelés beépülő modul lehetővé teszi az alkalmazások figyelését. Az OpManager az SNMP-t, a WMI-t és a CLI-t SSH vagy telnet útján használja.

A ManageEngine OpManager bemutatja a szerverek összesített felhasználását és elérhetőségét.

A „Szerver 10 legfontosabb” fül mutatja a felfedezett fizikai szerverek legfontosabb felhasználását és elérhetőségét.

A ManageEngine OpManager hasonlóan jeleníti meg a virtuális szerverek elérhetőségét és felhasználhatóságát.

A „Virtualizációs összefoglaló” lap megjeleníti a virtuális szerverek metrikáját.

Az OpManager kifinomult riasztási és jelentési lehetőségeket tartalmaz. A riasztásokat küszöbértékek alapján állíthatja be; és számos különféle hasznos konzervjelentéssel rendelkezik, kezdve a hibaelhárítási támogatástól a kapacitástervezésig és a számlázásig, valamint az egyedi jelentések készítéséhez szükséges lehetőségekig.

A ManageEngine opManager előre meghatározott állapotjelentése a szerverekre vonatkozó egészségügyi adatokat gyűjti.

Az előre definiált jelentések tartalmazzák a „Network Health Status” -et, amely összesített összesített gazdagépet tartalmaz.

Az Application Performance Monitoring plug-in ingyenesen csak egy 30 napos próbaverzióhoz érhető el. Hozzáteszi az alkalmazáscsomagok és -kiszolgálók, a webszerverek és -szolgáltatások, az adatbázisok, a tárolók, valamint a nyilvános és hibrid felhőkörnyezetek figyelését..

Az ManageEngine OpManager ingyenes verziója egy lekerekített lehetőségeket kínál a 10 vagy annál kevesebb eszköz felügyeletéhez egy kicsi hálózaton.

ManageEngine OpManagerDownload INGYENES 30 napos próbaverzió a ManageEngine.com oldalon

7. XI Nagios és Nagios Core

A Nagios a hálózatfigyelés tartós szabványa. A Nagios Core a nyílt forráskódú ingyenes verzió, a Nagios XI pedig a kereskedelmi költség-változat, további funkciókkal és automatikus konfigurációs segítséggel. A Nagios elismertsége, hogy erős, megbízható, méretezhető és rendkívül testreszabható – és konfigurálható.

Az ingyenes verziónak van egy tanulási görbéje, de aktív közössége is van. Figyelemmel kíséri a kiszolgálókat, a szolgáltatásokat és az alkalmazásokat, akárcsak a kereskedelmi változat. Magában foglalja a jelentést e-mailben és SMS-ben, egy alap felhasználói felületet (beleértve a hálózati térképet) és az alapvető jelentéseket.

A Nagios Core-nek nincs automatikus felfedezése, és meg kell tanulnia a komplex konfiguráció beállítását és karbantartását. Ráadásul nagyon rugalmasságot ad az eszköz testreszabása és kiterjesztése érdekében. A közösség által kifejlesztett kiegészítők felfedezéseket végezhetnek és segíthetnek a konfiguráció megkezdésében.

Az ingyenes 60 napos próbaverzió segítségével felbecsülheti a költségtérítést, és ha úgy dönt, hogy az ingyenes változat mellett dönt, mentse el az automatikusan létrehozott konfigurációs fájlokat a / usr / local / nagios / etc könyvtárból, mielőtt eltávolítja az eval példányát. Ezután ezeket a fájlokat használhatja kiindulópontként az új telepítés konfigurációjához.

A Nagios XI kereskedelmi verziója gazdagabb funkciókkal rendelkezik, beleértve az eszközök és gazdagépek felfedezésének automatikus támogatását, az eszköz automatikus konfigurálását és a kereskedelemben támogatott kiegészítőket. Sokkal kifinomultabb felhasználói felülettel és fejlettebb jelentéssel rendelkezik, amely lefedi a trendeket, a kapacitástervezési támogatást stb.

A Nagios XI a Red Hat Linux és a CentOS futtatásához készült. Windows esetén használjon virtuális gép készüléket Hyper-V vagy VMware szoftverrel. Tartalmaz egy automatikus felfedező eszközt és egy konfigurációs varázslót új eszköz, gazdagép vagy alkalmazás hozzáadásához).

A Nagios XI Op Center műszerfal megjeleníti az általános hálózati állapotot.

A Nagios XI telepítése és megfigyelése után a Műveletek képernyő magas szintű képet nyújt a hálózat jelenlegi állapotáról, és a Műveleti központ lehetővé teszi az említett elemek elemzését..

A Nagios XI Host állapota oldalon a házigazdák láthatók, és lehetővé válik a lebontás.

A Host Status oldal a megfigyelt gazdagépek metrikájának összefoglalását mutatja. Az egyes gazdagépekre fúrva részletesen tekintheti meg a teljesítménydiagramokat, a kapacitástervezési információkat, a riasztásokat stb.

A Nagios XI Service Status a kiszolgálón futó szolgáltatások állapotát mutatja, lehetővé teszi a lebontást.

A Szolgáltatási állapot oldal összefoglalja a megfigyelt szolgáltatások állapotát.

A Nagios egy jól átgondolt megoldás a hálózati megfigyeléshez. Mint minden olyan eszköznél, amely teljesen ingyenes vs. kereskedelmi verziót kínál, akkor el kell döntenie, hogy rendelkezik-e (vagy fejleszti) kompetenciájával és idejével az ingyenes eszköz használatához, vagy költséghatékonyabb lenne-e fizetni az automatizálásért és a kereskedelmi változat támogatása.

8. WhatsUp Gold

A WhatsUp Gold az IPSwitch régóta működő hálózati figyelő eszköze. Ez egy szolgáltatásban gazdag, mégis egyszerű kiszolgáló- és alkalmazásfigyelő eszköz.

A WhatsUp kiszolgálókat, virtuális kiszolgálókat, felhőalapú szolgáltatásokat és alkalmazásokat figyel. Figyelemmel kíséri a hálózati forgalmat. A felhőmegfigyelés magában foglalja az Azure és AWS hibrid felhőkörnyezeteit.

Az ingyenes verzió egy ingyenes ötpontos licenc, amely akár öt erőforrás (például öt szerver) megfigyelésére szolgál..

A WhatsUp programot telepíteni kell a Windows rendszerre. A telepítés egyszerű és automatikus felfedezést használ. A felhasználói felület több nézetet biztosít, ideértve az interaktív hálózati térképet és a problémák kivizsgálásának lehetőségét. Az irányítópultok testreszabhatók.

Számos beépített jelentést és jelentés testreszabást is biztosít. Az értesítésnek többféle lehetősége van, beleértve az e-mailt és az SMS-t. A riasztásokra való automatikus válaszadáshoz aktivált műveleteket is megadhatunk.

A WhatsUp Gold lista nézete a megfigyelt gazdagépeket mutatja.

A WhatsUp lista nézete a felfedezett gazdagépeket és eszközöket mutatja, összefoglalva azok jellemzőit és állapotát.

A WhatsUp Gold térképnézete a megfigyelt házigazdák logikai térképét mutatja, lehetővé teszi a lebontást.

A térképnézet egy interaktív térkép a hálózat elemeinek és állapotának megjelenítéséhez. Fúrással leellenőrizheti az egyes csomópontok rendelkezésre állását és teljesítményét.

A WhatsUp Gold top 10 nézete a megfigyelt házigazdák kritikus állapotát mutatja.

A top 10 nézet a hálózat kritikus állapotát mutatja.

A költséghatékony alkalmazásteljesítmény-figyelő kiegészítő lehetővé teszi a közös alkalmazások és szolgáltatások figyelését.

A WhatsUp Gold ingyenes próbaverziója egy egyszerű és teljes értékű eszköz egy kis üzlet felügyeletéhez és kezeléséhez. A költséges verzióra való áttérés lehetővé teszi a nagy hálózatok lefedését.

Következtetés

A rendszerek felügyeletéhez szükséges eszközökön kívül szükség van egy protokollra a problémák megoldására és az eseményekre való reagálásra. A rendszerfigyelés bevált gyakorlatai elővigyázatosságot igényelnek, és figyelmet kell fordítani a tervezésre.

Az ingyenes eszközök csábítóak, főleg ha szűk költségvetéssel rendelkezik. A fizetett szoftverek ingyenes verziói általában korlátozottak, így csak kis hálózatokat tudnak támogatni. Néhány ingyenes program elsősorban a megismerhetőségből jutott be a tapasztalt hálózati rendszergazdák eszközkészleteibe. Ezek az alulfinanszírozott szerszámok azonban általában alul- és alátámasztva vannak.

Az új megfigyelő szoftver vásárlásában a tervezés kulcsfontosságú. Meg kell keresnie azokat a megfigyelő eszközöket, amelyek lefedik a teljes rendszerköteget. Ne feledje, hogy a felügyeletre fordított kiadások pénzt takarítanak meg az informatikai osztály más területein, és megakadályozzák a rendszer meghibásodása miatt az üzleti vállalkozás számára bevételkiesést.

About the author

Comments

 1. tógép mellett a rendszerfigyelés az egyetlen módja annak, hogy megtudja, hogy minden rendben van-e a hálózatban és a szervereken. A rendszerfigyelés lehetővé teszi a problémák előrejelzését és megelőzését, valamint a rendszer teljesítményének optimalizálását. Az alapvető rendszerfigyelő eszközök segítségével figyelemmel kísérhetjük a szerverek, hálózati eszközök és alkalmazások állapotát és teljesítményét. A legjobb rendszerfigyelő eszközök pedig még további lehetőségeket kínálnak, például a valós idejű figyelést és az automatikus értesítéseket. A rendszerfigyelés tehát elengedhetetlen a zökkenőmentes informatikai szolgáltatások biztosításához.

 2. tógép mellett a rendszerfigyelés az egyetlen módja annak, hogy megtudja, hogy minden rendben van-e a hálózatban és a szervereken. A rendszerfigyelés lehetővé teszi a problémák előrejelzését és megelőzését, valamint a rendszer teljesítményének optimalizálását. A rendszerfigyelés alapjai magukban foglalják a hálózati eszközök, a szerverek és az alkalmazások teljesítményének figyelését, valamint a rendszerbiztonság ellenőrzését. A legjobb rendszerfigyelő eszközök közé tartozik a SolarWinds Server Health Monitor, a Site24x7 szerver megfigyelése, a Paessler PRTG hálózati monitor, a SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő, az Atera, a ManageEngine OpManager, a Nagios XI és a Nagios Core, valamint a WhatsUp Gold. A rendszerfigyelés segít megelőzni a problémákat és biztosítja a zökkenőmentes informatikai szolgáltatásokat.

 3. tógép mellett a rendszerfigyelés az egyetlen módja annak, hogy megtudja, hogy minden rendben van-e a hálózatban és a szervereken. A rendszerfigyelés lehetővé teszi a problémák előrejelzését és megelőzését, valamint a rendszer teljesítményének optimalizálását. A rendszerfigyelés alapjai magukban foglalják a hálózati eszközök, a szerverek és az alkalmazások teljesítményének figyelését, valamint a rendszerbiztonság ellenőrzését. A legjobb rendszerfigyelő eszközök közé tartozik a SolarWinds Server Health Monitor, a Site24x7 szerver megfigyelése, a Paessler PRTG hálózati monitor, a SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő, az Atera, a ManageEngine OpManager, a Nagios XI és a Nagios Core, valamint a WhatsUp Gold. A rendszerfigyelés segít megelőzni a problémákat és biztosítja a zökkenőmentes informatikai szolgáltatásokat.

Comments are closed.