8 legjobb RMM megoldás és eszköz

8 legjobb RMM megoldás és eszköz

Mi az RMM??

A Remote Monitoring and Management (RMM) olyan szoftver, amelyet általában a felügyelt szolgáltatók használnak, és amely lehetővé teszi számukra, hogy távolról megfigyeljék és adatokat gyűjtsenek ügyfeleik munkaállomásain és szerverein, bárhová a saját telephelyüket használják. Ez az eszközkészlet azonban hasznos lehet a házon belüli IT-támogatásban is. Az RMM valóban felgyorsíthatja a felhasználói támogatási rendszert, miközben javítja a rendszer biztonságát.

Az alábbiakban bemutatott eszközök sok részlettel lefedjük a részleteket, de ha van ideje rövid összefoglalásra, itt van a 8 legjobb RMM eszköz listája:

  1. SolarWinds RMM (ingyenes próbaverzió) A kezelt szolgáltatóknak szánt létesítménycsomag része.
  2. Atera (INGYENES Kísérlet) Felhőalapú RMM az MSP-k számára, PSA-val, távoli hozzáféréssel és kizárólag fizetős technikus árazási modellel.
  3. Site24x7 szerver megfigyelés (INGYENES Kísérlet) Átfogó online rendszerfigyelő csomag, amely jól működik az ügyfélhálózatok és -kiszolgálók távoli megfigyelésében.
  4. Paessler PRTG hálózati monitor Egységes hálózat-, szerver- és alkalmazásmonitor, amely távfelügyeleti funkciókat tartalmaz.
  5. Comodo One Ingyenes RMM és hálózati megfigyelő rendszer, amelyet egy tech biztonsági óriás kínál.
  6. A ConnectWise automatizálja Rendszerfigyelő, a folyamat automatizálására összpontosítva.
  7. Pulseway Az RMM, PSA és antivírus szolgáltatások egy csomagban.
  8. Kaseya VSA Távfelügyeleti és -kezelő rendszer, amely magában foglalja az automatikus feladat-támogatást.

Ha felügyelt szolgáltatót üzemeltet (MSP), a szoftverkezeléshez való közvetlen hozzáférés az ügyfél eszközökhöz nem csupán a problémák megoldásáról szól. Használhatja a rendszert a felhasználók beépítéséhez; különösen akkor hasznos, ha az ügyfelek telepítik a „saját eszközöket” házirendet (BYOD), vagy mobil eszközöket használnak az alkalmazottak számára.

Az RMM kiterjeszti az automatizált rendszergazdálkodási folyamatokat a távoli helyekre vagy az ügyfélhelyekre, és segít csökkenteni a manuálisan végrehajtott általános konfigurációs változatokat és hibákat. Ezek az eszközök csökkentik a költségeket is, mivel nem kell műszaki személyzetet vagy távoli személyzetet fenntartania. Az RMM rendszerszintű biztonságot nyújt, mivel hatékony távoli kapcsolatok biztonságát tartalmazza, és kiküszöböli a kevéssé ismert műszaki személyzet veszélyét a helyszíneken - ez olyan helyzet, amely ajándék lehet egy álarcos betolakodónak..

Az RMM szoftver megszerzése sok értelmet jelent azoknak a vállalkozásoknak, amelyek központosítják a létesítménygazdálkodást egy több helyről történő üzemeltetéshez, virtuális üzleti vállalkozásokhoz, amelyek független vállalkozókat, otthoni munkavállalókat vagy MSP-ket alkalmaznak.

Az opciókról a következő szakaszokban olvashat bővebben.

A legjobb RMM eszközök

A távoli megfigyelés és felügyelet elemei, amelyeket meg kell keresni, amikor megvizsgálja ezt a szoftverkategóriát, a vállalkozás helyzetétől függően változhatnak. Ha az összes rendszerkezelő szoftvert megújítja, akkor azoknak az eszközöknek, amelyek modulként működnek a szélesebb infrastruktúra-kezelő rendszerekben, vonzania kell Önt. Kereshet tiszta RMM funkciókat, amelyek segítenek a központosított IT-osztályokon, ha ki szeretné állítani a házon belüli támogatási osztályát. A szélesebb MSP-támogatási rendszerek részét képező RMM rendszereknek érdekelniük kell Önt, ha a vállalat szolgáltatója.

A legjobb RMM-eszközök listáján szereplő hat rendszer különféle piacokra támaszkodik. Az alábbi leírásoknak lehetővé kell tenniük, hogy kiválassza a vállalkozásának megfelelő RMM szoftvert.

1. SolarWinds RMM (INGYENES Kísérlet)

SolarWinds RMM

A SolarWinds az informatikai infrastruktúra-kezelő eszközök vezető gyártója, és kifejezetten az MSP-k számára készített szoftvercsomagot állít elő. A SolarWinds MSP rendszerek között megtalálhatja a Távfelügyelet és -kezelés modul.

A SolarWinds RMM eszköz, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy az MSP személyzete hozzáférhessen az ügyféltársaságok eszközéhez, nagyon egyszerűen használható operációs konzollal rendelkezik. A távoli eszközökhöz való hozzáférés nem korlátozódik a személyzet által végzett műveletekre. Az automatizált folyamatokhoz hozzáférést is lehet kapni az ügyfelek infrastruktúrájához, mindkét ellenőrzés céljából, teljesítménydiagnosztika, és szoftver menedzsment. Ez magában foglalja a firmware és az operációs rendszer vezérlését, valamint a javításkezelőt és a vírusvédelmi monitort.

A biztonsági figyelést javíthatja a SolarWinds kockázat intelligencia moduljának hozzáadásával. Az SolarWinds Mail Assure modul kiterjeszti a biztonsági védelmet az e-mail rendszerekre, és az ügyfelek számára helyreállítási szolgáltatásokat kínálhat SolarWinds biztonsági mentés modult. A SolarWinds által kínált MSP szolgáltatásokat az MSP Manager és a MSP készíti el A SolarWinds átveszi az irányítást, amely diagnosztikai eszközöket kínál. Ezeknek a moduloknak az a célja, hogy együtt működjenek az RMM segédprogrammal IT-szolgáltatáskezelő (ITSM) csomag kialakításában. Azonban ezeket az eszközöket külön vásárolják meg, és önálló szerszámokként is működhetnek, tehát megtagadhatja az RMM használatát anélkül, hogy a többi modult meg kellene vásárolnia..

A szolgáltatás konzolja web-alapú, így nem kell aggódnia, hogy a szoftver nem kompatibilis a gazda operációs rendszerével. Az RMM rendszerrel megfigyelhető távoli eszközök bármilyen operációs rendszert használhatnak, és a virtualizációkat is nyomon követhetik. Az RMM figyeli az asztali számítógépeket, laptopok, szerverek, és mobil eszközök.

Az irányítópult központosítja az összes segédprogramot, amelyre a támogatási személyzetnek szüksége lesz az ügyfél erőforrásainak megfelelő kezeléséhez. Az irányítópult képernyői tartalmazzák drag and drop funkció feladatok allokálása az erőforrásokra és az irányítási folyamatok számos automatizálása, amelyet az alkalmazottak vállalnak. Ez az elosztási funkcionalitás kiterjed a személyzet menedzsment funkcióira is, lehetővé téve a csapatvezető számára, hogy az irányítópulton keresztül projekteket allokáljon a személyzet számára.

A felügyeleti és követési funkciók kiterjednek az ügyfél infrastruktúrájának biztonsági és teljesítményfeltételeire is, amelyek riasztásként jelennek meg a kezelő műszerfalon. Ezeket az állapotokat a rendszer automatikusan regisztrálhatja jelentési modul.

A SolarWinds RMM-et kipróbálhatja a 30 napos ingyenes próbaverzió. Ez a kipróbálási ajánlat a SolarWinds MSP csomag többi elemére is kiterjed.

SolarWinds RMMStart 30 napos INGYENES próbaverzió

2. Atera (INGYENES Kísérlet)

Atera

Atera egy felhő alapú platform, amelyet kis- és középvállalkozásoknak szánnak. Ez a tökéletes eszköz a kezelt szolgáltatók számára, mivel ötvözi az RMM segédprogramokat a professzionális szolgáltatások automatizálása (PSA) funkciókat. Ez azt jelenti, hogy ez az eszköz biztosítja az összes olyan elemet, amelyre az MSP-nek szüksége van az ügyfelek támogatása és számlázása céljából.

A környezet hozzáférhető online így nem kell aggódnia a kiszolgálók vagy az Atera szoftver karbantartása miatt. A csomagot székhelyenkénti előfizetéssel számolják fel, így az egy üzemeltető vállalkozás megkapja az összes nagyszerű lehetőséget, amelyet egy nagyvállalat élvez ebből a környezetből, anélkül, hogy előtte nagy mennyiségű pénzt ki kellene forgatnia. Ahogy növekszik vállalkozása és egyre több alkalmazottat foglalkoztat, csak meg kell adj hozzá további feliratkozásokat az Atera számlájára.

Az Atera rendszer árazási politikájának és az online konfiguráció rugalmasságának köszönhetően ez nagyon vonzó javaslat a kis MSP-k számára, amelyek támaszkodnak távoli alapú szabadúszók ügyeleti személyzet számára. Önnek nem is kell irodahelyiséget biztosítania a támogató személyzet számára, és bérelhet stratégiai helyzetben lévő szolgáltatókat szerte a világon, hogy 24 órás támogatást nyújtson ügyfeleinek minimális költséggel.

Az alapvető eszközfigyelés mellett az Atera számos lehetőséget kínál folyamat automatizálás opciók. A megfigyelt eszközöket időszakonként szkennelik, generálva valós idejű adatok a teljesítmény- és lehetséges állapotproblémákkal kapcsolatos kezelőkonzolban. A csomag tartalmazza javításkezelés és készletfigyelés is.

Az Atera három kiadásban kapható. A legolcsóbb tervet hívják Pro és biztosítja az összes olyan eszközt, amelyre szükség lesz az ügyfél távoli webhelyének felszerelésének megfigyeléséhez és karbantartásához.

A következő csomag fel van hívva Növekedés. Ez lehetővé teszi az egyidejűbb üléseket. Ez magában foglal egy megfigyelő ügynököt, amely telepíthető a Mac-ekre, és egy mobilalkalmazást is biztosít Önnek a felügyeleti konzolba történő bejelentkezéshez. A Növekedési csomag egy csevegési rendszert is tartalmaz, hogy megkönnyítse a támogatott felhasználók számára az operátorokkal való kapcsolatfelvételt.

Az Atera által kínált csúcstervet nevezik Erő. Ez magában foglalja az adatbázis-támogatási funkciókat, mint például a pillanatképek mentése és replikációja az üzleti folytonosság érdekében, lehetővé téve további adatvédelmi szolgáltatások nyújtását az ügyfelek számára.

Az Atera összes terve megadja neked két tényezős hitelesítés az ügyfelekkel és az Atera rendszerrel folytatott kommunikáció védelme érdekében. Ez a biztonság az e-mailek 2FA-jára terjed ki. A tervek mindegyike elérhető a következő oldalon: egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

3. A Site24x7 szerver megfigyelése (INGYENES Kísérlet)

8 legjobb RMM megoldás és eszköz

Az Site24x7 szerver megfigyelés A segédprogram több kiadásban elérhető, és az egyik az MSP-khez készült. A rendszerben található infrastruktúra-megfigyelő eszközök teljes csomagja nagyon jól működne azoknál a vállalatoknál, amelyek rendszertámogatási szerződéseket kínálnak. Ennek oka az, hogy a Site24x7 az egy felhőalapú rendszer. Ezzel az eszközzel bármilyen hálózatot megfigyelhet a világ bármely részén, feltéve, hogy a hálózat csatlakozik az internethez.

A szolgáltatás árazási modellje: előfizetés-alapú. Ami az MSP-k számára nagyon érdekes javaslatot tette, hogy a díjakat nem technikusonként kell kiegyenlíteni. Ehelyett kiszolgálónként vagy URL-enként vannak kiegyenlítve. A cég kínál négy szolgáltatási szintű ár, de kevés pénzért kibővítheti a csomagot, hogy további kiszolgálófigyelést biztosítson. Ez nagyon gazdaságosnak bizonyulhat a több ügyfelet kiszolgáló MSP-k számára.

A Site24x7 nem csak a szervereket figyeli, hanem a webhelyek figyelésére is különösen jól teljesít. Ez a feladat magában foglalja a hálózatok, linkek, hálózati szolgáltatások, szerverek és alkalmazások viselkedésének nyomon követését.

A csomag figyelmezteti Önt státusz fenyegetések. Nézheti ezeket a figyelmeztetéseket az online konzolban, és küldheti el e-mailben vagy szöveges üzenetként. A szolgáltatás magában foglalja a mobil eszközökhöz való hozzáférést egy alkalmazáson keresztül, így nyomon követheti az infrastruktúra teljesítményét akkor is, ha nincs az irodában.

Online szolgáltatásként ez az eszköz lehet bármilyen operációs rendszerről elérhető böngészőn keresztül. Képes megfigyelni a futó eszközöket Windows, Windows Server, Linux, Ingyenes BSD Unix, és OS X. Mivel figyeli a hálózatokat, alkalmazásokat és kiszolgálókat, a Site24x7 nagyon jól alkalmas a virtualizációk figyelésére. Kommunikálni tud Microsoft Hyper-V és VMware virtualizáció, és Dokkoló konténerek.

Mivel távolról elérhető rendszerként a Site24x7 nem jelent problémát a többi felhasználó teljesítményének megfigyelésekor felhő alapú szolgáltatások. Ha nem tartja meg infrastruktúráját a helyszínen, akkor továbbra is használhatja a Site24 / 7-et a teljesítményfigyeléshez. Képesek online megfigyelni Microsoft Azure szerverek és Amazon Web Services.

A Site24x7 négy szolgáltatási szinten érhető el, amelyek a következők Indító, Pro, Klasszikus, és Vállalkozás. Minden egyes magasabb terv több szolgáltatást tartalmaz a csomagban. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a teljes Site24x7 szolgáltatásból. Ha úgy dönt, hogy a próbaidőszak végén nem fizet, akkor fiókja automatikusan átvált az ingyenes Site24x7 csomag. Ez legfeljebb öt URL vagy öt szerver figyelésére korlátozódik.

Site24x7 Server MonitoringStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. Paessler PRTG hálózati monitor

Paessler PRTG

Paessler PRTG hálózati monitor jelentése egységes infrastruktúra-felügyeleti rendszer. Lefedi a hálózatokat, szervereket és alkalmazásokat. Bár a rendszert árazási sávokban kínálják, minden ügyfél ugyanazt a szoftvercsomagot szállítja. A szoftver költsége attól függ, hogy a csomag hány részét aktiválja.

A Paessler terminológiában, a figyelő segédprogramot „érzékelőnek” hívják. A szoftvert az igényeinek megfelelően testreszabhatja úgy, hogy kiválasztja az aktiválni kívánt érzékelőket. A PRTG architektúrája alkalmas az MSP használatára. A monitor képes nyomon követni a távoli helyszíneken zajló eseményeket. Ez a képesség a multi-site WAN központi informatikai menedzsment részlegét szolgálja. Ezért nem kell az összes webhelyén műszaki informatikai személyzetet tartania. Ugyanez a forgatókönyv vonatkozik az MSP-kre is, így a Paessler ITSM-ként futtatható az ügyfelek infrastruktúrájának kezelésére.

A PRTG RMM alkalmazását egy harmadik féltől származó Help Desk felügyeleti rendszerrel kell kiegészíteni, hogy teljes MSP-támogatást kapjon. Ennek oka az, hogy a Paessler megfigyelő rendszer nem foglalja magában a teljes MSP-megoldások csoportmenedzsment és szolgáltatási szint-megerősítő funkcióit.

Noha a feladatmegfigyelés hiánya a PRTG gyengesége, ez a lehetőség néhány jelentős előnnyel jár. A PRTG integrált megközelítése azt jelenti, hogy automatikusan megkapja az összeset hálózat, szerver, és alkalmazásfigyelő eszközök amire szüksége van a távoli helyinfrastruktúra teljesítményének biztosításához. Az irányítópult megmutathatja a valós idejű forgalomáramlásokat az ügyfélhálózat körül, és akár a webhely és az ügyfél közötti kapcsolatokat is.

A PRTG kiváló hálózati topológia leképezési szolgáltatások és tartalmaz egy alkalmazáscsomag-megjelenítést, amely szemlélteti a felhasználói szoftverek és az azokat támogató szolgáltatások és hardver közötti függőségeket. Ez a szolgáltatás nagyszerű lehetőséget kínál a rendszer azon elemének azonnali észlelésére, amely a teljesítményproblémákat okozza.

A Paessler nem tesz különbséget a webhely tulajdonjogok között, tehát ha van PRTG licence, és aktiválja a távoli megfigyelő érzékelőket, akkor a szoftver segítségével ugyanolyan könnyen kezelheti az ügyféltársaságok létesítményeit, mint a saját távoli helyszíneit. A Paessler hozzáférés-szabályozási mechanizmusai lehetővé teszik definiálhat különböző felhasználói csoportokat a hozzárendelt hozzáférési szintekkel. Ez lehetővé teszi az MSP-k számára, hogy megtekintési jogosultságokat biztosítsanak az ügyfelek munkatársai számára, ami lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bizonyos fokú ellenőrzést végezzenek saját rendszerük felügyelete felett. Még ügynökségként is kínálhat PRTG-t, teljes ellenőrzést adva az ügyfél munkatársai számára, lehetővé téve, hogy csak szoftvercsomagot kínáljon opciós támogatással.

Az eszköz szoftver-szolgáltatásként (SaaS) opciója megkönnyíti a PRTG-megvalósítás megosztását az ügyfelekkel. Ez A Paessler rendszer felhőalapú verziója megszünteti a konzolszoftver telepítésének szükségességét az ügyfelek webhelyein. Az adatgyűjtéshez azonban minden helyre telepítenie kell az ügynök szoftvert. Kaphat 30 napos ingyenes próbaverziót a Cloud-alapú PRTG-ről korlátlan érzékelőkkel. Alternatív megoldásként dönthet úgy is, hogy a PRTG szoftvert telepíti a helyszínen. A csomag a Windows Server rendszeren fut. Letölthető 30 napos ingyenes próbaverzió is a helyszíni PRTG számára korlátlan érzékelőkkel. A próbaidőszak vége után folytathatja használja a szoftvert ingyen ha csak legfeljebb 100 érzékelőt aktivál.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

5. Comodo One

Comodo RMM

A Comodo egyik fő szereplője a kapcsolatbiztonsági szolgáltatások. A társaság létrehozott egy ingyenes, távoli megfigyelési és kezelési platformot, úgynevezett Comodo One. Ez egy „freemium” eszköz, mivel az alaprendszer szabadon használható, de meg kell fizetni a kiegészítő szolgáltatásokért, például a kapcsolat biztonságáért. Mivel az RMM az Internet nyilvános adathordozón keresztül történő távoli elérésről szól, valószínűtlen, hogy valamelyik vállalat ezt a szolgáltatást biztonság nélkül is használná. Tehát egy körforgalom útján fizet a Comodo Oneért. Tekintettel arra, hogy a Comodo kiváló hírnevet élvez kiberbiztonsági termékei miatt, érdemes megfizetni a Comodo One védelmét.

A Comodo One rendszert a következő formában kínálják egy felhőalapú szolgáltatás. Figyelemmel kíséri a LAN-okat, WAN-okat, más felhőalapú szolgáltatásokat és hibrid rendszereket. Az eszköz hatékony monitor is Webes alkalmazások. Mivel Cloud szolgáltatás, az operációs rendszer semleges. Figyelemmel kísérheti Linux, ablakok, és Mac operációs rendszer számítógépek és mobil eszközök operációs rendszerei.

A Comodo One tartalmaz egy távoli felügyeleti és kezelési modult. Ezenkívül rendelkezik egy mobil eszközkezelő opcióval, egy mobilalkalmazás-kezelővel, egy automatikus javításkezelővel, valamint egy távirányítóval és hozzáférési eszközzel. Ez nagyon átfogó ITSM csomag.

Az összes, az MSP-k számára érdekes szolgáltatás mellett a Comodo One rendszerfigyelő segédprogramokat is kínál, amelyek tartalmazzák a hálózati teljesítmény-figyelőt, a kockázatértékelési segédprogramot, a rendszer-ellenőrzési és készletkezelőt, a topológia leképezőt és a szabályok betartását lehetővé tevő eszközt..

Az RMM modul tartalmazza professzionális szolgáltatások automatizálása (PSA), amely jegykezelési és feladatkövetési képességeket nyújt Önnek a csapatvezetési igényekhez. Az eszköz megkönnyíti a távoli elérést és az asztali megosztást, amely lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy manuálisan javítsák a távoli eszközök problémáit.

Amíg a felügyeleti konzol van az interneten keresztül egy böngészőn keresztül érhető el, a megfigyelt végpontoknak ügynököt kell telepíteniük. Tehát bármilyen eszközt bárhol megfigyelhet, feltéve, hogy a távoli ügynök telepítve van rá. Mindkét kommunikációs utat titkosítani kellene a titoktartás biztosítása érdekében, és ekkor kezdődnek a Comodoért kiszámlázott extrák.

A távoli ügynököt telepítő hálózatok automatikusan leképezhetők és megfigyelhetők a Comodo One segítségével. A felfedezési szakasz hálózati leltárhoz vezet, amely útvonalat biztosít a távoli eléréshez. A Comodo One rendszer folyamatosan figyeli a bejelentkezett eszközöket, 18 rendszerteszttel keresi a biztonsági gyengeségeket és a jogosulatlan konfigurációs változásokat. A hasznos kiegészítő szolgáltatások közé tartozik DDoS védelem, DNS-szolgáltatások, Felhő-tárolás, mobil eszköz kezelése, és automatikus adatmentés.

6. A ConnectWise automatizálása

Connectwise Endpoint Management

A ConnectWise Automate egy olyan hálózatkezelő rendszer, amely magában foglalja RMM létesítmények. Az eszköz lehetővé teszi a végpontok, hálózatok, szerverek és szoftverek távoli figyelését. Ez egy nagyszerű informatikai támogatási rendszer, mivel állapotjelzéseket és közvetlen távoli hozzáférést tartalmaz. Távoli hozzáférést lehet biztosítani olyan automatizált folyamatokhoz, mint például javításkezelés, konfigurációs vezérlés, és szoftverfrissítés bevezetése.

Az eszköz közvetlen személyes közvetlen távoli eléréshez való felhasználásának lehetősége azt jelenti, hogy egy-egy támogatási feladathoz felhasználható. Ez magában foglalja a felhasználóval folytatott beszélgetéseket, és lehetővé teszi a technikus számára, hogy közvetlenül kijavítsa a rendszerhibákat. Ez a forgatókönyv lehetővé teszi az eszköz képzéshez, csoportfeladatokhoz és szemináriumokhoz való felhasználását is.

Ahogy a termék neve is sugallja, A segédprogram központi eleme az, hogy számos folyamat automatizálható szkriptekkel, amelyek mind a környezetben írhatók, mind végrehajthatók. A szkriptek munkafolyamatokként is alkalmazhatók, és vannak sablonok és előre írt folyamatok a csomagban. Tehát ez egy rugalmas eszköz, amely ideális az MSP-knek vagy az IT-támogatási osztályoknak, amelyek sok távoli felhasználót szolgálnak fel.

A csomag felhasználói menedzsment moduljai lehetővé teszik a fedélzeti beépítési folyamatok beállítását, amelyeket a felhasználó egy e-mailt követően indít. A szokásos beállítási eljárások a következők segítségével hozhatók létre csoport házirendek annak biztosítása érdekében, hogy a rögzített, megfelelő konfigurációt minden azonos típusú és funkciójú eszközre érvényesítsék. Egyéb önkiszolgáló szolgáltatások A rendszer egy része lehetővé teszi a felhasználók számára a fiókok állapotának ellenőrzését és az adminisztrációs feladatok elvégzését, például maguk a jelszavak megváltoztatását. Ezek a segédprogramok segítenek csökkenteni a hétköznapi feladatok számát, amelyet az informatikai támogatási technikusok elvárnak.

A ConnectWise Automate a következő néven kapható egy felhőalapú előfizetési szolgáltatás. Ez az árazási modell a rendszert teljesen skálázhatóvá és hozzáférhetővé teszi az összes támogató szervezet számára, az egyszemélyes szolgáltatástól a több szervezetet kiszolgáló MSP-k nagy csapatáig. A szolgáltatás letölthető 14 napos ingyenes próbaverzióként.

7. Pulseway RMM

Pulseway

A Pulseway-t az MSP-k támogatására fejlesztették ki. A csomag három modulra oszlik: Pulseway RMM, Pulseway PSA, és Pulseway Antivirus. A PSA modul segít feladatok hozzárendelésében a csapatokhoz, beleértve a jegyek elérését a felhasználók számára és az előrehaladás követését. Az RMM modul eszközöket nyújt a csapatának a távoli rendszerek hatékony kezeléséhez.

Ez egy felhőalapú szolgáltatás, így nem kell a konzolt saját szervereire telepítenie. Az eszköz képes figyelni Linux, ablakok, és Mac operációs rendszer rendszerekre, és különösen hatékonyan nyomon követi az alkalmazásokat és a webszolgáltatásokat. A Pulseway integrálódik a meglévő hozzáférés-kezelési rendszerekhez, például az Active Directoryhoz, és képes felügyelni VMWare, Citrix, és Hyper-V virtualizations.

A Pulseway szolgáltatási szolgáltatásai között szerepel munkafolyamat és szkriptek alapú feladat-automatizálás, javításkezelés, konfigurációs vezérlés, SNMP állapotjelzések, szoftver telepítés, és frissítéskezelés. A PSA modul végrehajtja az SLA és a biztonsági szabványok betartásának irányelveit és ellenőrzéseit.

A szolgáltatás irányítópultja az oldalon keresztül érhető el egy alkalmazás a mobil eszközökhöz, tehát nagyon alkalmas az egyes vállalkozók számára, akik 24 órás szolgáltatásokat kívánnak nyújtani. Ez azt is jelenti, hogy kiszabadíthatja tech csapatait a terepen, vagy barangolhat az asztalukról, anélkül, hogy kapcsolatba kerülne.

A szolgáltatás árazási modellje előfizetési alapon van, és felügyelt végpontonként kerül felszámításra. Ez a Pulseway rendkívül skálázhatóvá teszi. Magánszemélyeknek, kisvállalkozásoknak és nagyvállalatoknak egyaránt alkalmas, ideértve az MSP-ket is, amelyek sok ügyfelet kiszolgálnak.

A csapat teljesítményfigyelő funkciói figyelmeztetéseket is tartalmaznak, amelyek biztosítják a feladatok ütemezésének betartását, és lehetővé teszik további erőforrások hozzáadását az elmaradottnak tűnő feladatokhoz. mert folyamatos rendszerfigyelés, mind a saját házon belüli, mind az ügyfelek egészségét egyéni riasztások segíthetik, amelyek kombinálják a teljesítmény feltételeit. Ezek lehetővé teszik a válságok elhárítását és extra infrastruktúra kiosztását, vagy a meglévő erőforrások újraelosztását. A Pulseway által kínált további szolgáltatások közé tartozik egy felhőalapú adatmentési szolgáltatás és speciális webszerver-védelem.

Az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások és a csapattagok teljesítményének figyelését a jelentési rendszer a Pulseway-ben. A rendszer magában foglalja az előzetes írásbeli jelentéseket és összeállíthatja saját egyedi jelentésformátumait is.

Van egy ingyenes verzió egyéni használatra, amely lehetővé teszi két végpont támogatását. A szélesebb, fizetett változat, az úgynevezett Csapat, 14 napos ingyenes próbaverzió alatt érhető el. Azt is választhatja, hogy a Team-t helyszíni verzióként kapja-e. A csapat több fiókot és csoportszabályt foglal magában a technikus fiókokhoz, amely lehetővé teszi a csoportvezetők számára a hozzáférési jogok ellenőrzését.

8. Kaseya VSA

Kaseya VSA

Kaseya az egy felhőalapú IT-infrastruktúra-figyelő rendszer amelynek RMM képessége van egy termékben, az úgynevezett VSA.  A Kaseya VSA távoli elérési modulját Live Connect néven hívják fel. Ez a rendszer megkönnyíti a közvetlen, kézi és az automatizált folyamatokat kiszolgáló kapcsolatokat.

A VSA lehetővé teszi az MSP és munkatársainak a szokásos feladatok automatizálását. Ez a feladatlista tartalmazza a felhasználók fedélzetén történő beépítése. Az eszköz kezeli szoftver telepítése és nyomon követi az ügyfél operációs rendszerének, firmware-jének és szoftverének javításait és frissítéseit.

A Kaseya VSA nemcsak a rutin feladatokat kezeli. Az eszközben található riasztó rendszer értesíti az alkalmazottakat az ügyfelek hálózatának felszerelésével kapcsolatos bármilyen állapotprobléma. Ez a szolgáltatás azt jelenti, hogy nem kell megvárnia, hogy a felhasználók panaszokkal felhívják a telefont, mielőtt kiderül, hogy a hálózat feszültség alatt áll..

A Kaseya VSA nagyon hasznos modulja AssetIQ. Ez egy olyan dokumentációs platform, amely lehetővé teszi online súgó létrehozását a felhasználók számára, támogatási munkafolyamat-szkriptek írását a technikusok számára, vagy akár interaktív képzési kézikönyveket is nyújthat. A Kaseya VSA magában foglalja SLA és biztonsági szabványok megfelelőségének ellenőrzése. Egyéb szolgáltatások közé tartozik a biztonsági mentés és az online tárolás, valamint az antivírus szoftverével koordinált modul, amely biztosítja a szoftver és a fenyegetések adatbázisának rendszeres frissítését..

Az MSP-knek fontolóra kell venniük a telepítést is Kaseya BMS a VSA mellett. A BMS rendszer biztosítja az Ön PSA funkcióit jegyjegy-rendszer, feladatkövető és számlázási rendszer szállításához.

A Kaseya VSA alkalmazható egyéni szabadúszó technikusok és belső informatikai támogató alkalmazottak számára. A Kaseya online előfizetés-alapú szolgáltatása teljes mértékben skálázhatóvá teszi - csak a támogatott végpontokért fizet. Kaphat 14 napos ingyenes próbaverziót a Kaseya VSA-ról. Ha Ön MSP, akkor hasznos lenne mind a Kaseya VSA, mind a Kaseya BMS telepítése. Ön is kaphat 14 napos ingyenes próbaverziót az üzleti menedzsment rendszerről.

Az RMM eszköz kiválasztása

Sok nagyon jó RMM eszköz található a piacon. Sokuk nagyon hasonló, és nagyon nehéz választani közöttük. Egy jó példa erre a helyzetre a Kaseya VSA hasonlóságai, Pulseway, és A ConnectWise automatizálja.

A jelölt rendszerek közötti döntés meghozatalához jó kiindulási pont annak eldöntése, hogy jobb lenne-e velük egy felhőalapú szolgáltatás vagy ha inkább szeretné telepítse a szoftvert a saját szerverére. A jelölt rendszerek operációs rendszerrel kapcsolatos követelményeinek ellenőrzése szintén szűkíti a lehetőségeket, és az RMM-ek felé vezet, amelyek a szerver rendszerén dolgoznak.

A listánkban ajánlott eszközök által kínált ingyenes próbaverziók és ingyenes lehetőségek szintén segítenek eldönteni, melyik rendszer az Ön számára. Használja ki ezeket az ingyenes tesztelési lehetőségeket annak biztosítása érdekében, hogy az Ön által tervezett rendszerek teljesítsék az összes követelményt.

Használ RMM-et? Ajánlja mások számára a működtetett rendszert? Kipróbálta a listában szereplő eszközöket? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások alább, és ossza meg tapasztalatait a közösséggel.

A távoli megfigyelési és felügyeleti eszközök nélkülözhetetlenek a kezelt szolgáltatók számára, és hasznosak lesznek a házon belüli központosított IT részlegek számára is.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 86

Adblock
detector