8 legjobb Windows Server Update Services (WSUS) eszköz és szoftver

Mi a WSUS??

7 legjobb WSUS eszköz
A Windows Server Update Services, más néven WSUS néven ismert szoftverfrissítési szolgáltatás, amely a Windows Serverbe van csomagolva. A segédprogram automatikusan ellenőrzi, hogy vannak-e frissítések, gyorsjavítások és javítások a Microsoft szoftverhez, majd elküldi azokat a hálózat összes számítógépére.

Az összes szoftver frissítése fontos védelem a vírusok és a hálózati behatolások ellen. A hackerek állandóan új kihasználásokat fedeznek fel a szoftverekben, és amint új támadásaikat felfedezik, a szoftvergyártók versenyeznek a kiskapuk megszüntetésével. Ezeket a kihasználási leállításokat javítások és frissítések formájában adják ki.

Az alábbiakban részletesebben ismertetjük az e cikkben szereplő eszközöket, de ha csak gyors összefoglalásra van időd, itt van a mi a legjobb WSUS eszközök listája:

 1. SolarWinds diagnosztikai eszköz a WSUS Agent számára (INGYENES LETÖLTÉS) – Hibaelhárítási varázsló WSUS-kapcsolatokhoz, amelyek éppen nem működnek.
 2. Microsoft WSUS kliens diagnosztikai eszköz – A WSUS végleges kliens-diagnosztikai eszköze.
 3. ManageEngine Patch Manager Plus (ingyenes próbaverzió) – Javításkezelés a Windows, Mac OS, Linux és a Cloud rendszeren található szoftverek számára.
 4. Microsoft WSUS jelentéskészítő összesítő minta eszköz – Frissített konszolidációs szolgáltatás az állapotjelentésekhez a többkiszolgálós WSUS implementációkban.
 5. Az AFDesign WSUS eszköz a Spiceworks számára – Felhasználói közösség által biztosított előtér a standard WSUS folyamathoz.
 6. WSUS offline eszköz – Regisztrálja a szoftver frissítésének szükségességét offline eszközökön.
 7. BatchPatch – Windows-alapú felület a WSUS eljárásokhoz.
 8. SolarWinds Patch Manager (ingyenes próbaverzió) – Ez a segédprogram a javítások teljes kezelését biztosítja, és integrálja az SCCM figyelését; az eszköz frissítheti a szoftvert Mac OS, Unix, Linux és Windows rendszereken, de a szoftver csak a Windows Server rendszeren fut.

Különösen fontos az operációs rendszer legújabb verziójának frissítése. Az operációs rendszer egyik kihasználása a hackerek számára hozzáférést biztosít a számítógép alapjául szolgáló firmware-hez, és korlátlan hozzáférést biztosít számukra a készüléken tárolt szoftverekhez és adatokhoz. Ezért a WSUS nélkülözhetetlen eszköz minden olyan vállalkozás számára, amely a Windows Server környezetet futtatja.

A WSUS egy ingyenes automatikus frissítési szolgáltatás, de javításkezelő rendszerként kicsit kezdetleges. A rendszer naplókat állít elő, de ezeket nehéz lehet kézzel átfésülni. Szerencsére számos apró segédprogram szervezheti a WSUS által előállított adatokat, és segíthet nyomon követni a hálózaton működő szoftververziókat.

WSUS funkciók

A WSUS rendszeresen ellenőrzi a Microsoft kiszolgálóit szoftverfrissítésekkel, és letölt egy központi lerakatba. Rendszergazdaként lehetősége van bizonyos frissítések jóváhagyására vagy blokkolására. Megadhatja azt is, hogy a szoftver mely napján terjesztésre kerül. A terjesztési függvény előre konfigurálható az automatikus eljárások meghatározására a frissítések különböző osztályai számára. Így, megadhatja, hogy a kritikus és a biztonsági frissítések automatikusan telepítésre kerüljenek, míg a szervizcsomagok és az illesztőprogramok frissítései manuális jóváhagyásig megőrződjenek.

A érzékelési funkció a WSUS-ban jelentést készít az egyes gépek elérhető frissítéseiről. Ez a Microsoft szoftver leltárát tartalmazza az egyes végpontokon, az egyes programok verzióállapotával. A WSUS egyéb beállításai blokkolják a kézi módosításokat az egyes számítógépeken működő Microsoft termékeknél.

WSUS és SCCM eszközök

Bár a WSUS nagyon jól működik javításkezelő szolgáltatásként, a működésében jelentkező hiányosságokat más eszközökkel is pótolhatjuk. A WSUS csak a Microsoft termékekkel foglalkozik, tehát másutt kell keresnie olyan eszközöket, amelyek fedezik az egyéb szoftverek javításkezelését. SCCM, a Rendszerkiszolgáló konfigurációkezelő eszköz, egy másik fontos javításkezelő szolgáltatás, amely a Windows környezetben működik. Általában olyan eszközöket találunk, amelyek kölcsönhatásba léphetnek egymással mind a WSUS, mind az SCCM átfogóbb javításkezelő szolgáltatás készítésére.

Nem minden javításkezelő eszköz integrálódik a WSUS-hoz, így ebben a jelentésben csak azokra az eszközökre összpontosítottunk, amelyek vagy javítják a WSUS képességeit, vagy integrálják a WSUS-t egy szélesebb és átfogóbb javításkezelő rendszerbe az automatikus frissítés érdekében.

A legjobb WSUS eszközök és alternatívák

A listához tartozó eszközök kiválasztásakor fő szempontunk az eszköz megbízhatósága és robusztussága volt a különféle ipari felhasználási esetekben, a szoftver karbantartásának és frissítésének módja, a szoftver egyszerű beállítása és használata, a dokumentáció és támogatás elérhetősége, valamint az általános funkcionalitás és teljesítmény.

1. SolarWinds diagnosztikai eszköz a WSUS Agent számára (INGYENES LETÖLTÉS)

SolarWinds WSUS diagnosztikai eszköz

A SolarWinds az infrastruktúra-menedzsment szoftverek széles skáláját kínálja, és különösen erős a hálózati eszközök figyelő segédprogramjain. Ez ingyenes segédprogram A SolarWinds javítja a WSUS szolgáltatást, és egy lépés a csupasz WSUS képességek és a teljes javításkezelés között. Ha csak kis hálózattal rendelkezik, és nem igazán tudja megmagyarázni a teljes javításkezelő eszköz költségeit, ez az eszköz lehet a legjobb választás.

A SolarWinds diagnosztikai eszköz a WSUS ügynök számára figyeli a hálózat végpontjain futó WSUS ügynökök ügyfél állapotát. Ez alternatív képet ad a frissítési műveletekről, így nem kell csak a központi WSUS-kiszolgáló állapotjelentéseire támaszkodnia..

  Legjobb sávszélesség-figyelő - Ingyenes eszközök a hálózati forgalom használatának elemzéséhez

Ennek az eszköznek az ügynöki perspektívája segít megoldani azokat a helyzeteket, amikor az egész WSUS rendszer csak nem működik megfelelően. Nagyon szép, ha minden úgy működik, ahogy állítanák, de rendszergazdaként tudod, hogy munkád nagy része a rossz dolgokkal foglalkozik.. A SolarWinds azzal a feltételezéssel indult, hogy a dolgok rosszul fognak menni és ez az eszköz egyedi kiindulási pontot ad.

Mit csinálsz, ha egy végpont csak nem jelenik meg a WSUS-ban? Miért van szükség egyes frissítések örökre történő telepítésére, és néhányuk többször is meghiúsul? A WSUS olyan zárt csomag, hogy néha kicsit kifogásolható is. Tehát a problémák ellenőrzésekor elengedhetetlen annak biztosítása, hogy a WSUS áthaladjon a végpont gépeken lévő egyes ügynökök felé..

Ezzel az eszközzel elindulhat azzal, hogy megbizonyosodik arról, hogy minden WSUS ügynök ténylegesen működik-e, és hogy a központi WSUS-kiszolgáló kommunikál-e velük. A Diagnosztikai eszköz ellenőrzi az összes ügynök konfigurációs értékeit, és jelentést készít ezekről hogy kapsz egy alapvonalat. Tízből kilenc alkalommal ez az ellenőrzés megoldja a frissítések szinkronizálási problémáinak nagy részét. A nehezen javítható esetekben azonban más szintű segítséget is kínál a Diagnosztikai eszközhöz.

Az eszköz hibajelentéseket készít minden problémás frissítő ügynökről. A hibakódokat elmagyarázza, és az eszköz javaslatokat ad a szükséges lépésekről a probléma-ügynök megfelelő futtatásához. Ez az eszköz nagy segítség, és semmit sem jelent.

A SolarWinds diagnosztikai eszköz a WSUS Agent számára nagy segítség, ha a dolgok rosszul fordulnak elő. Használhatja azt rendszeres rendszerellenőrzések elvégzéséhez is, hogy megelőzze a lehetséges hibapontokat. Ez a felügyeleti konzol eszköz lefedi az összes olyan feladatot, amelyet a WSUS frissítő ügynökétől megszerezhet. Ha az SCCM konzol helyettesítésére is keres, akkor vizsgálja meg a SolarWinds javítókezelőt, amely szintén megjelenik a listán.

A SZERKESZTŐ Választása

A SolarWinds diagnosztikai eszköz tökéletes a hálózati rendszergazdák számára, akik figyelni és diagnosztizálni kívánják a WSUS problémákat. Annak a feltételezésnek a alapján, hogy a WSUS rosszul működik, lehetővé teszi a kapcsolatok tesztelését, a hiba okainak azonosítását és a Windows Update Agent hibák kijavítását. Nagyszerű eszköz, amelyet minden nettó adminnak használni kell.

Letöltés: Ingyenes letöltés a SolarWinds.com webhelyről

Hivatalos oldal: https://www.solarwinds.com/free-tools/diagnostic-tool-for-the-wsus-agent

OS: Windows Server

2. Microsoft WSUS kliens diagnosztikai eszköz

WSUS kliens diagnosztikai eszköz

A Microsoft tudatában van annak is, hogy a WSUS rendszer nem mindig működik tökéletesen, és a Microsoft frissítési folyamatának megkönnyítése érdekében rendelkezésre bocsátotta saját ügynöki diagnosztikai eszközét. Ez ingyenes segédprogram hasonló a SolarWinds diagnosztikai eszközhöz a WSUS ügynökök számára – a WSUS világában a „ügyfél” vagy a “ügynök”Ugyanazt jelenti.

Amint az a fenti képernyőképről látható, a Microsoft diagnosztikai eszköz a parancssorból fut. Nem rendelkezik a kifinomult grafikus felhasználói felülettel, amelyet a SolarWinds ingyenes eszköz kínál. Egy másik különbség a két eszköz között az, hogy a Microsoft eszköz fut az ügyfélgépen és nem működik központilag. Tehát lehetősége van arra, hogy meglátogassa az összes végpontot, telepítse a futtatható fájlt, és ott futtassa, vagy távoli felügyeleti szoftver segítségével telepítse a programot, és egy központi helyről futtassa. Másik út, a képernyőn megjelenő visszajelzés megnehezíti az elemzési nyilvántartások kiszámítását ebből a rendszerből.

Számos rendszergazda rendelkezik „először beszállító”Irányelv, amikor a diagnosztikai eszközök használatára van szükség. Ez a hozzáállás teljesen érthető. Jobb, ha az eredeti szoftverforgalmazó diagnosztikai eszközei által készített hibajelentéseket kap. Tehát, ha azt szeretné tudni, hogy egy Microsoft termék miért nem működik megfelelően, akkor jobb, ha egy Microsoft diagnosztikai eszközt használ. Ez különösen akkor áll fenn, ha más Microsoft termékek, például az Active Directory hozzájárulhatnak a probléma megoldásához. Ez az oka annak, hogy a Microsoft WSUS kliens diagnosztikai eszköz szerepel ebben a listában.

Ha támogatást kell hívnia a Microsoftnak, akkor számíthat arra, hogy futtatja ezt a segédprogramot, hogy állapotinformációkat adjon számukra, mielőtt segíteni tudnak a probléma megoldásában. Hogy az említett, A Microsoft egyértelmûvé teszi, hogy az eszközt „olyan formában nyújtják”, amely nem támogatja magát a segédprogramot.

Tehát, még ha nem is nagyon lenyűgözte ezt az eszközt, valószínűleg jobb letölteni és kéznél tartani, minden esetre. Az eszköz nem fizet semmit, és nagyon kevés helyet foglal el, tehát nem lesz sok baj, ha teljesítményproblémák esetén csak megtartja..

3. ManageEngine Patch Manager Plus (ingyenes próbaverzió)

ManageEngine Patch Manager Plus

A ManageEngine szoftvermegfigyelő szolgáltatást kínál, amely lehetővé teszi az összes segédprogram automatikus frissítését. Patch Manager Plus része a vállalat által kínált informatikai infrastruktúra-kezelési eszközök stabilitásának, és plug-inként integrálható a Spiceworks-hez is..

A Patch Manager Plus szoftver Windows és Windows Server környezetben fut. Vannak olyan ügynökök is, amelyek lehetővé teszik a rendszer számára, hogy a Mac OS és a Linux rendszereken is ellenőrizze a szoftver állapotát. A Patch Manager Plus ügynökök futtathatók Debian, Ubuntu, CentOS, RHEL és SuSE Enterprise Linux rendszereken.

  Повышение производительности сети за 10 шагов плюс лучшие инструменты для пропускной способности

Az eszköz átvizsgálja az összes elérhető végpontot, készítve leltár szoftverük. E termékek legfrissebb verzióinak ellenőrzésével kiderül, hogy mely modulok elavultak. A Patch Manager Plus ezután kommunikál az érintett szoftvergyártók szervereivel és letölti az összes szükséges javítást. Ezek a javítások ezután automatikusan telepíthető emberi beavatkozás nélkül. Megadhatja azonban, hogy az összes jóváhagyott javítást először fel kell tüntetni az irányítópulton az emberi jóváhagyás céljából.

A jóváhagyási folyamat megkövetelheti az új frissítés tesztelését. A Patch Manager Plus felület tartalmazza egy tesztrendszer , amely előbb kicsi eszközön kipróbálja az új frissítést, hogy felmérhesse a szoftverváltozások hatását, mielőtt azok a teljes hálózatra megjelennének.

Minden létesítmény Patch Manager Plus elérhetőek felhőkiszolgálón futó szoftverekhez. Ezeknek a szervereknek azonban Windows operációs rendszert kell futtatniuk. A segédprogram telepíthető helyben vagy felhőalapú szolgáltatásként. A ManageEngine a Patch Manager Plus ingyenes kiadását kínálja, de csak 25 eszközt fog figyelni. Ha nagyobb hálózattal rendelkezik, dönthet úgy a professzionális kiadás között, amely a LAN-okat lefedi, vagy az Enterprise kiadás között, amely alkalmas a szoftverek kezelésére a több helyről származó WAN-ok között. A fizetett lehetőségek bármelyikével 30 napos ingyenes próbaidőszakot kaphat.

ManageEngine Patch Manager PlusDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

4. Microsoft WSUS jelentéskészítő összesítő minta eszköz

WSUS jelentéskészítő összesítő minta eszköz

A Microsoft WSUS jelentéskészítő összesítő eszköz egy ingyenes Microsoft frissítő segédprogram és sokkal jobb felülettel rendelkezik, mint a Microsoft Diagnostic Tool. Ez a WSUS szerver elemének kiterjesztése, tehát csak egy helyre kell telepítenie, nem minden végpontra. Noha a Microsoft úgy tűnik, hogy több erőfeszítést tett ennek a létesítménynek a termelésében, mint a parancssori diagnosztikai eszköz, az eszköz dokumentációjában mégis kimondja, hogy ez nem nyújt támogatást. Tehát ne hívja fel a Microsoft ügyfélszolgálatát, ha nem tudja, hogy ez az eszköz megfelelően működjön.

Az “felteker”Az eszköz nevében szereplő elem arra utal, hogy az konszolidációs szolgáltatás olyan környezetekhez, amelyek több WSUS szervert tartalmaznak. Ez a jelentéskészítő eszköz összegyűjti az állapotjelentéseket a hálózat összes WSUS-kiszolgálójáról, és egységes adatként jeleníti meg őket. Ön dönti el, hogy egyesíti-e az összes adatot az összes szerverről, vagy felsorolja azokat. A jelentéskészítő eszköz teljesen testreszabható. A felhasználóktól elvárják, hogy saját jelentés szkripteket írjanak. Ez egy speciális feladat, és előfordulhat, hogy nincs kompetenciája saját szkriptek írásához, vagy nincs ideje a szkriptek nyelvének megtanulására. Itt található a „minta”Az eszköz neve egy része bekerül.

Amikor letöltöd ezt a segédprogramot, akkor számos előzetes írásbeli jelentési formátumot is kap a csomagba. Ezek példajelentések, amelyeket felhasználhat olyanként, mint amilyenek vannak, vagy módosítsa a kódot, hogy saját jelentéseket készítsen kevesebb idő alatt, mint amennyire szüksége lenne egy jelentéskészítési forgatókönyv létrehozásához. Ez nagyszerű segítséget nyújt az elfoglalt rendszergazdáknak, akiknek napközben kevés a szabadidejük. Ne feledje, hogy ez az eszköz csak egynél több WSUS-kiszolgálót tartalmazó hálózatokhoz használható. Tehát, ha csak egy kicsi hálózattal rendelkezik egy központi WSUS szerver, akkor nincs szüksége erre a segédprogramra.

5. Az AFDesign WSUS eszköz a Spiceworks számára

Tervezett WSUS eszköz

Spiceworks’ felhasználói közösség kiegészítőket és funkciókat készít az ingyenes Spiceworks hálózatkezelő segédprogramhoz. Az egyik ingyenes szerszámok állnak rendelkezésre a Spiceworks közösségből Az AFDesign WSUS eszköz. A program forráskódja megtalálható a segédprogram oldalán a Spiceworks közösség webhelyén.

Ez egy szkript automatizálja azokat a lekérdezéseket és műveleteket, amelyeket a szokásos wuauclt.exe program hajt végre, amely szállít a WSUS-szal. Ez a program kliens gépeken fut, tehát ha tetszik ez a WSUS eszköz, minden végpontra telepítenie kell. Ha van távoli felügyeleti szoftver, telepítheti és végrehajthatja a szkriptet a központi helyről.

Mivel a segédprogram csak a szokásos Microsoft futtatható fájlokat használja, akkor biztos lehet abban, hogy nem olyan harmadik féltől származó szoftvert futtat, amely megrongálhatja a hálózatot, vagy rosszindulatú programokat telepíthet.. A kódot magad átfésülheti és látom, nincs benne semmi rosszindulatú.

A program használja a szokásos WSUS-észlelési eljárás kiindulási pontként. Ez információkat ad arról, hogy az ügyfélügynök mely szolgáltatásai láthatók a kiszolgálón. Ez újraindítja az ügyféllellenőrző szoftvert, és ellenőrzési ellenőrzést futtat rajta. Ezzel korlátozott időkeret-jelentést kap, nem pedig egy címkével ellátott, végtelen folyamatban lévő naplófájlt.

A folyamat automatizálási szkript ellenőrzi az egyes ügyfeleket. Ez az a típusú segédprogram, amelyet valószínűleg magának is megírhat. Mivel azonban valaki ezt írta neked, az AFDesign WSUS eszköz időt takarít meg a diagnosztika futtatásához.

6. WSUS offline eszköz

WSUS offline eszköz

A WSUS olyan végpontokkal foglalkozik, amelyeknek nincs közvetlen hozzáférése az internethez, a WSUS Offline Update nevű folyamat segítségével. Ez a rendszer azonban csak „kritikai”És„Biztonság”Állapotjavítások, miközben a végpont szinkronban marad a Microsoft által elérhető teljes javításkészlettel. Az Anoop WSUS offline eszköz javítja ezt a hiányt.

Ez az eszköz ütemezi az összes elérhető javítást a végpont eszköz típusához, és egy központi letöltő szerverről szállítja őket. Anoop C Nair, aki az eszközt írta, csak fejlesztési és homokozó-környezetekhez javasolja, nem pedig élő rendszerekhez. Alapvetően az eszköz megjelöli az offline gépeket az összes frissítés telepítéséhez, nem csak a magasabb státusú frissítések telepítéséhez.

  Как провести тест стабильности сети

7. BatchPatch

BatchPatch

A BatchPatch egy vidám és színes GUI felületet ad a WSUS szerveréhez. A BatchPatch az alapjául szolgáló WSUS szolgáltatás tetején ül jobb menedzsment és jelentési funkciók biztosítása, mint az üres WSUS eszköz. Ez a segédprogram nem ingyenes – az eszköz ára 399 USD egy egyfelhasználói licencért egyéves támogatással. Az árak 2999 dollárra emelkednek egy 15 felhasználói licenc után, és 3745 dollárra emelkednek, ha kétéves támogatási csomagot vásárolnak vele.

A BatchPatch a központi szerveren működik, és tartalmaz egy ügyfél-lekérdezési részt, amely lehetővé teszi az egyes ügyfelek távoli elérését és az egyedi szkriptek futtatását diagnosztikai célokra.. Ezek a távoli funkciók lehetővé teszik az egyes végpontok manuális újraindítását vagy leállítását és alkalmazza a Wake on LAN alkalmazást. Az ügyfelekre történő offline telepítés a BatchPatch segítségével is kezelhető. Tehát ennek az eszköznek a funkcionalitása egyesíti a szerver és az ügyfél elemeit, bár egyetlen kliens számítógépre sem lesz telepítve BatchPatch program..

Először is, ez a segédprogram megadja neked az összes funkció, amelyet a szokásos WSUS csomag tartalmaz; ez csak megkönnyíti a parancsok láthatóságát. Jobb erőfeszítéseket tesz az egyes végpontok állapotának lekérdezésében, mint a szokásos WSUS rendszer. Egy sor Az előre írt jelentésformátumok segítségével megnézheti a hálózati eszközök állapotát. Összegző jelentési rendszer érhető el több WSUS-kiszolgálóval rendelkező hálózatok számára.

A BatchPatch meghaladja a WSUS-t, mert más rendszerszolgáltatók, például az Adobe és az Oracle frissítéseit kezeli. A BatchPatch szkriptnyelve lehetővé teszi a frissítéseket a szoftverfüggőségek jobb kezelése érdekében. Ez kiterjed a szolgáltatókra, így minden frissítéshez telepítheti a szükséges támogató szoftvert, függetlenül attól, hogy honnan származik a szoftver.

A BatchPatch egy lépést jelent az egyszerű WSUS-rendszerhez képest, mivel a teljes körű javításkezelő rendszer minden szervizszoftverhez. Ugyanakkor nem reklámozzák, mint az összes szoftver, azaz az alkalmazások javításkezelő eszközét és operációs rendszer szoftver és szolgáltatások. Az eszköz képességei között szerepel a frissítések letöltése, átvitele és telepítése, a problémás ügyfelek diagnosztizálása és a tevékenységek jelentése.

Kaphat egy ingyenes próbaverzió a BatchPatch. Ennek nincs határideje, de csak négy végpont lefedésére korlátozódik.

8. SolarWinds Patch Manager (ingyenes próbaverzió)

Solarwinds Patch Manager

Ez a lista számos olyan eszközt tartalmaz, amelyek a WSUS-vel működnek, kezdve a gyors jelentéskészítő segédprogramoktól a teljes körű javításkezelő rendszerekig. A legmodernebb javításkezelő eszköz, amely a WSUS-t használja, a SolarWinds Patch Manager.

A Patch Manager magában foglalja a fent felsorolt, a SolarWinds diagnosztikai eszköz által a WSUS Agenthez tartozó eszközöket. Ugyanakkor kiterjeszti ezt a segédprogramot is teljes javításkezelési funkciók. Azt integrálja az SCCM figyelést kapcsolatba lépni a futó ügynökökkel Mac OS, Linux, Unix, iOS és Android eszközök valamint a Windows operációs rendszerek teljes választékát. Szóval, ez a javításkezelő eszköz, bár az a Windows Server rendszeren fut, kiterjeszti a javítás képességeit az egész hálózatra, és nem csupán WSUS felügyeleti konzol vagy akár SCCM konzol helyettesítője..

A javítási folyamatok a diagnosztikai ellenőrzéssel, automatikusan alkalmazva, így nem kell külön vizsgálatot végeznie annak felmérése érdekében, hogy a hálózat valamelyik végpontja nincs-e szinkronban. Az eszköz beszámol a javítás frissítésének hibájáról. Az egyes sikertelen frissítési rekordokkal szemben megjelenő legördülő listából kiválaszthatja a végrehajtandó műveletet.

Az SCCM beépítésének köszönhetően a SolarWinds Patch Manager nem korlátozódik a rendszerszoftverek és szolgáltatások frissítésére. Beillesztheti az eszközökön futó összes szoftver frissítéseit, beleértve az alkalmazásokat is. A Patch Manager által kezelhető szoftvertípusok kiterjednek a virtuális környezet kezelő rendszerekre is. A felügyeleti beállítások kiterjednek a csoportházirend-objektumok vezérlésére, beleértve olyan tényezőket, mint például a helyi csoport házirendje.

A Patch Manager irányítópultja megjeleníti az eszközöket és az egyesekre telepített szoftvereket. Ez ad neked áttekintés, és egy csökkentett lista a sikertelen frissítéseket mutatja az eszközökön vagy eszközök, amelyek szoftververzióikban elmaradtak. A szoftver sebezhetőségét a jelentésekben is azonosíthatják, amelyeket a szervezet más szereplőire terjeszthetnek.

A SolarWinds támogatási szolgáltatást tartalmaz, amely szinte egyedi a hálózatkezelő piacon. Azt előzetesen teszteli a javításokat, amelyeket az összes fő szoftvergyártó kínál, így automatikusan telepítheti őket, anélkül, hogy rosszindulatú szoftverekkel vagy szoftverhibákkal kell szembenéznie. A Patch Manager ütemezőt tartalmaz, így javításokat és frissítéseket telepíthet munkaidőn kívül. A SolarWinds előszűrő szolgáltatása elengedhetetlen része annak, hogy az eszköz az alvás közben elvégzi az összes munkát az Ön számára.

Mindezek a tulajdonságok árba kerülnek. A SolarWinds Patch Manager ára 3690 dollártól kezdődik. Ez az alapár megkönnyíti a szoftver állandó használatát akár 250 hálózati csomópont lefedéséhez. A legnagyobb hálózat, amelyet a Patch Manager képes kezelni, 60 000 csomópontot tartalmaz, ami 147 495 dollárba kerülne. Kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverziót kipróbálni a SolarWinds Patch Manager alkalmazást.

SolarWinds Patch ManagerLegyen le 30 napos ingyenes próbaverziót a SolarWinds.com webhelyen

WSUS eszköz kiválasztása

A „WSUS eszköz”Nagyon széles, tehát ez az értékelés a teljes spektrumot lefedi. Ha csak azt szeretné megismerni, hogy hiba jelentést készített a sikertelen letöltésekről, akkor az ingyenes SolarWinds diagnosztikai eszköz jól szolgálná Önt.

Meglepően kevés eszköz a piacon, csak a WSUS fejlesztésére összpontosít. Sokkal valószínűbb, hogy így lesz szerezzen WSUS támogatást a javításkezelő rendszerekkel például a BatchPatch vagy a SolarWinds Patch Manager. Érdemes lehet megvizsgálni a hálózati eszközkezelő rendszereket és a végpont felhasználói kezelőket. Ezek közül sok jól integrálódik a javításkezelésbe, hogy javítsa a hálózat biztonságát.

About the author

Comments

 1. Hungarian:

  A WSUS, vagyis a Windows Server Update Services egy szoftverfrissítési szolgáltatás, amely a Windows Serverbe van csomagolva. A segédprogram automatikusan ellenőrzi, hogy vannak-e frissítések, gyorsjavítások és javítások a Microsoft szoftverhez, majd elküldi azokat a hálózat összes számítógépére. Az összes szoftver frissítése fontos védelem a vírusok és a hálózati behatolások ellen. A hackerek állandóan új kihasználásokat fedeznek fel a szoftverekben, és amint új támadásaikat felfedezik, a szoftvergyártók versenyeznek a kiskapuk megszüntetésével. Ezeket a kihasználási leállításokat javítások és frissítések formájában adják ki.

  A WSUS rendszeresen ellenőrzi a Microsoft kiszolgálóit szoftverfrissítésekkel, és letölt egy központi lerakatba. Rendszergazdaként lehetősége van bizonyos frissítések jóváhagyására vagy blokkolására. Megadhatja azt is, hogy a szoftver mely napján terjesztésre kerül. A terjesztési függvény előre konfigurálható az automatikus eljárások meghatározására a frissítések különböző osztályai számára. Így, megadhatja, hogy a kritikus és a biztonsági frissítések automatikusan telepítésre kerüljenek, míg a szervizcsomagok és az illesztőprogramok frissítései manuális jóváhagyásig megőrződjenek.

  A WSUS egy ingyenes automatikus frissítési szolgáltatás, de javításkezelő rendszerként kicsit kezdetleges. Szerencsére számos apró segédprogram szervezheti a WSUS által előállított adatokat, és segíthet nyomon követni a hálózaton működő szoftververziókat. Az ebben a cikkben szereplő eszközök közül a legjobbak a SolarWinds diagnosztikai eszköz a WSUS Agent számára, a Microsoft WSUS kliens diagnosztikai eszköz, a ManageEngine Patch Manager Plus, a Microsoft WSUS jelentéskészítő összesítő minta eszköz, az AFDesign WSUS eszköz a Spiceworks számára, a WSUS offline eszköz, a BatchPatch és a SolarWinds Patch Manager. Az operációs rendszer legújabb verziójának frissítése különösen fontos, mivel az operációs rendszer egyik kihasználása a hackerek számára hozzáférést biztosít a számítógép alapjául szolgáló firmware-hez, és korlátlan hozzáférést biztosít számukra a készüléken tárolt szoftverekhez és adatokhoz. A WSUS nélkülözhetetlen eszköz minden olyan vállalkozás számára, amely a Windows Server környezetet futtatja.

Comments are closed.