9 legjobb adatbázis-dokumentációs eszköz

9 legjobb adatbázis-dokumentációs eszköz

Az adatbázis kezelésekor a dokumentáció nem mindig az első dolog, ami mindenkinek szem előtt tartása. Ezenkívül az adatbázisok részletes dokumentációjának elkészítése sem jelent apró teljesítményt. A dokumentáció azonban megkönnyíti a fontos információk további elérését. A referenciapont birtoklása segít mindenkinek, akinek szüksége van az adatbázis kezelésére. Mindenki adatbázis-tervezőktől, fejlesztőktől, üzleti elemzőktől és adminisztrátoroktól részletes információforrással rendelkezik az adatok értelmezéséhez.

A visszatartáshoz szükséges erőforrás magasabb termelékenységet jelent az egész szervezetben, mivel a felhasználók hozzáférhetnek a szükséges adatokhoz. Az adatbázis-dokumentációs eszköz használata nagyon hatékony módszer a dokumentáció készítésére.

Csak idő van egy gyors pillantásra? Itt található a 9 legjobb adatbázis-dokumentációs eszköz:

  1. ApexSQL Doc Adatbázis-dokumentációs eszköz az SQL, MySQL, SSIS, SSAS, SSRS és Tableau számára. Fejlesztői és DBA verziókban érhető el.
  2. RedGate SQL Doc Automatikusan dokumentálja az adatbázisokat. A RedGate SQL eszközöv része.
  3. dbForge Documenter Automatizált dokumentáció a MySQL és a MariaDB számára. Kompatibilis a felhőalapú adatbázis-szolgáltatásokkal.
  4. Dataedo Az adatbázis-kezelő rendszerek hosszú listáját lefedve ez az eszköz magában foglalja az ERD létrehozását és a változások követését.
  5. DBScribe DDL-alapú adatbázis alapú dokumentációs eszköz a MySQL számára.
  6. SentryOne DOC xPress Az SQL Server dokumentációs asszisztense. Vásárolja a szoftvert egyenesen, vagy válasszon egy éves előfizetést.
  7. Innovasys X dokumentum Adatbázis-dokumentációs eszköz az Oracle, SQL Server, OLE DB és Access adatbázisokhoz.
  8. Database Note Taker Célja az adatbázis-tervezési, létrehozási és karbantartási folyamatok támogatása.
  9. A GenesisOne T-SQL forráskód-leolvasó Kódgenerátor, amely lehetővé teszi az automatikus szkript létrehozását az adatbázis replikálásához vagy visszaállításához.

A legjobb adatbázis-dokumentációs eszközök

Az alább felsorolt ​​eszközök közül sok az automatizálást használja a dokumentumkészítési folyamat hatékonyabbá tétele érdekében, így kevesebb időt tölthet a kézi feladatok elvégzésével és több időt tölthet fel az adatbázis kezelésével.

1. ApexSQL Doc

ApexSQL

ApexSQL egy adatbázis dokumentációs eszköz a SQL, MySQL, SSIS, SSAS, SSRS, és Csoportkép. A felhasználó képes hozzon létre egyedi leírásokat SQL-objektumokhoz a grafikus felhasználói felületen keresztül. A dokumentum elrendezése testreszabható, így a felhasználók teljes mértékben ellenőrizhetik dokumentációik szerkezetét.

Automatizálás és ütemezés lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy manuális bevitel nélkül rendszeresen készítsen dokumentumokat. ApexSQL dokumentumokat generál CHM, HTML, PDF, DOC, és DOCX hogy a dokumentáció az Ön által választott formátumban kézbesíthető legyen.

Két fő csomag vásárolható meg: Fejlesztő és DBA. A fejlesztői verzió 20 eszközzel érkezik, köztük az ApexSQL Analyze, ApexSQL Build, ApexSQL Doc, ApexSQL Script, és 1299 dollárba kerül (1,003 font)..

A DBA verzió 10 eszközzel érkezik, mint például az ApexSQL Audit, az ApexSQL biztonsági mentés, az ApexSQL kezelése, és példányonként 2499 dollárt (1930 fontot) fizet. Regisztrálhat és letöltheti az ingyenes próbaverziót.

2. RedGate SQL Doc

Redgate SQL Doc

RedGate SQL Doc egy dokumentációs megoldás az SQL-hez hogy automatikusan dokumentálja az adatbázisokat. A felhasználó áttekintést kaphat a adatbázis séma, tárgyak közötti függőségek, adatbázisközi függőségek, val vel kommentárok hogy segítsen a felhasználóknak megtalálni azt, amire szüksége van. Az SSMS-en belül adatbázisokat dokumentálhat azáltal, hogy jobb egérgombbal kattint az Object Explorer-re.

Az eszköz kompatibilis a HTML, PDF, Microsoft Word, és Árleszállítás fájlokat. A személyes megjelenés hozzáadásához a vállalatok saját márkájukkal létrehozhatnak egyedi dokumentációt.

RedGate SQL Doc a. részeként elérhető RedGate SQL eszközöv. Az ár függ a támogatott felhasználók számától. Egy-négy felhasználó között az ár egy felhasználónként 385 USD (297,41 £).

Öt-kilenc felhasználóval rendelkező szervezeteknél az ár 327 dollárra (252,61 font) és 308 dollárra (237,93 font) esik azon szervezeteknél, ahol 10 plusz felhasználó van. Letölthet egy 14 napos ingyenes próbaverziót.

3. dbForge Documenter

dbForge Documenter

dbForge Documenter egy dokumentumkészítő eszköz a MySQL számára és MariaDB amely automatikusan létrehozza a MySQL adatbázis dokumentációját. Részletek dbForge Documenter az adatbázisokból történő kihúzások objektumtípusok, tulajdonságok, tárgyak közötti függőségek, és DDL kódok. Miután az adatokat az adatbázisból kivették, az így ábrázolható HTML, PDF és ÁRLESZÁLLÍTÁS fájlok.

Az eszköz könnyen használható és nagymértékben testreszabható. A felhasználó választhat például a témák és a témák között testreszabhatja az egyes dokumentumok elrendezését. Az összes dokumentáció kereshető, így a felhasználó könnyen navigálhat. Például, ha egy objektumot beír a keresőmezőbe, a felhasználói felület kiemeli a megfelelő szöveget.

dbForge Documenter magas megoldásokkal és versenyképes áron járó megoldás. A standard kiadás licencnként 99,95 USD (77,21 £) kerül. A szoftver szintén kompatibilis a Amazon RDS, Google Cloud, Amazon Aurora, Jóslat, MySQL Cloud, és Alibaba felhő. Letöltheti az ingyenes próbaverziót.

4. Dataedo

9 legjobb adatbázis-dokumentációs eszköz

Dataedo egy fejlett adatbázis-dokumentációs eszköz, amely HTML, PDF és Excel fájlokat hozhat létre. Az Dataedo olyan adatbázisokat támogat, mint a SQL szerver, MySQL, Jóslat, PostgreSQL, MariaDB, IBM Db2, Azure SQL, Amazon RDS, Amazon Aurora, Google Cloud SQL, Percona MySQL, Az Azure SQL Data Warehouse, Amazon vöröseltolódás, és több.

Dokumentáció létrehozásához teheti adja hozzá az adatbázis-objektumok leírását, asztalok, és oszlopok hoz adat szótár. Az adatmodell megjelenítése megkönnyíti az adatbázis működésének megértését ER diagramok.

Készíthet ER diagramok által asztalok húzása és ejtése az adatbázisból az ERD szakaszba. Ezen felül lehetőség van adatbázisok és platformok közötti adatbázisok létrehozására az adatkezelés egyesítése érdekében.

A Három változatnak van Dataedo megvásárolható: Pro, Pro+, és Vállalkozás. A Pro verzió felhasználónként havonta 39 $ (30,11 £), e-mail támogatással és öt egyedi mezővel. A Pro + verzió felhasználónként havonta 79 dollár (60,99 font), 10 egyedi mezővel és prioritási támogatással.

Az Enterprise verzió havonta 159 USD (122,74 £) kerül felhasználásra 100 egyedi mező számára, olyan kiegészítő szolgáltatásokkal, mint például Sémaváltás követése és Üzleti szószedet. Letöltheti az ingyenes próbaverziót.

5. DBScribe

DbScribe 2

DBScribe egy adatbázis-dokumentációs eszköz az SQL szerver számára, amely támogatja a formátumokat, például HTML, Microsoft HTML súgó formátum, és Microsoft Word. A program használja DDL / XMLA kód az adatbázis dokumentálására. Az eszközzel egy varázsló és egy parancssori felület segítségével kölcsönhatásba léphet, amely elősegíti a dokumentáció létrehozásának folyamatát.

Vannak még testreszabható sablonok használhatsz épít szakmai dokumentumokat hogy megosszák a csapat többi tagjával. Tudod is mentse az egyedi profilokat felhasználható jövőbeli dokumentumokhoz. Ezek a szolgáltatások nagyfokú ellenőrzést nyújtanak a dokumentáció bemutatásának felett.

A táblák kezelésekor, DBSribe rendelkezik egy leírás szerkesztővel. A leírás szerkesztő lehetővé teszi az olyan elemek kezelését, mint például asztalok, oszlopok, indexek, kiváltó, kulcsok, és még egy helyről.

Ha olyan eszközt keres, amely könnyen használható és versenyképes árú DBScribe az összes négyzetet bejelöli. A DBScribe 1.4 használata az SQL Server számára licencenként 99 USD (76,44 £) kerül. Vannak más verziói is DBScribe elérhető az Oracle, a MySQL, a PostgreSQL és a DB2 számára. Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

6. SentryOne DOC xPress

SentryOne DOC xPress

SentryOne DOC xPress az adatbázisok dokumentációs eszköze. Val vel SentryOne DOC xPress tudsz automatikusan dokumentálja az adatbázisokat az SQL Server számára különféle formátumokban, beleértve: SSAS, SSIS, SSRS, Excel, és több.

Az eszköz is automatikusan beolvassa az adatbázis metaadatait a dokumentumok frissítése a felhasználó kézi beavatkozása nélkül. Az adatbáziskezelés és a szabályok betartásának elősegítése érdekében a következőkre van szükség: adat vonal elemzési szolgáltatás. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy megnézze, hogy az egyes objektumok módosítása hogyan befolyásolja az adatbázis többi részét. Te is az adatok függőségeinek megjelenítése megérteni, mi folyik itt. tudsz szótárakat készíteni val vel kommentárok az adatok változásának nyomon követése érdekében.

Két árképzési lehetőség áll rendelkezésre SentryOne DOC xPress: Éves előfizetési licenc és vállalati licenc. Az éves előfizetési licenc 749 USD (578,50 £) havonta kerül akár 10 forrásra. Az Enterprise licenccsomag a vállalat igényeihez igazodik. Letöltheti a kéthetes ingyenes próbaverziót.

7. Innovasys dokumentum! x

X dokumentum

Innovasys dokumentum! x egy adatbázis dokumentációs eszköz a Jóslat, SQL szerver, OLE DB, és Hozzáférés adatbázisok. Az eszközzel dokumentálhatja az adatbázis táblázatokat, oszlopokat, nézeteket, kapcsolatokat, indexeket, függőségeket, eseményindítókat, szerepeket, felhasználókat és egyebeket.

Van egy testreszabható HTML-alapú sablon amely segítségével kiválaszthatja a dokumentáció felépítését. A további kényelem érdekében hozzáadhat hiperhivatkozásokat a külső webhelyekhez az elemek leírásának elősegítése érdekében.

Interakció az adatbázis tartalmával a Innovasys dokumentum! x rendkívül egyszerű. Valójában, ha már használta SQL, T-SQL vagy PL-SQL, forráskód-megjegyzéseket, majd ezeket automatikusan felhasználják a dokumentációban. A forráskód olvasása és navigálása könnyebbé tétele érdekében a színek színezettek.

Alternatív megoldásként használhatja a Tartalomfájl-szerkesztő dokumentumok létrehozására és kezelésére, ha úgy akarja. Írja be a leírást a gombbal SQL Server felügyeleti eszközök vagy Access Table Designer az elemek, például táblázatok és indexek leírásainak hozzáadásához.

Innovasys dokumentum! x egyedüli termékként vagy csomagként elérhető a HelpStudio 2019.1 segítségével, a dokumentum neve! Az X és a Help Studio Bundle 2019.1 előfizetésért az Innovasys 482 $ (379 £), az licencért pedig 380 $ (299 £) kerül. A csomag verziója előfizetési licenc esetén 698 USD (549 £), vagy licenc esetén 571 $ (449 £). Letöltheti az ingyenes próbaverziót.

8. Adatbázis Note Taker

Database Note Taker

Database Note Taker egy adatbázis-dokumentációs eszköz , amely egyszerűsíti az adatbázis-kezelést számos adatbázis számára, beleértve a Microsoft SQL Server alkalmazást. Készíthet új projektet a programban, és kiválaszthatja az adatbázis típusát, ahonnan a sémaadatokat importálni szeretné. Ezután az adatbázis-objektumokat a Object Explorer.

Az Object Explorer kiemeli az adatbázis-objektumokat, amelyeket a dokumentáció nem támogat. Például van egy piros figyelmeztető ikon a kiegészítő összetevők mellett, amelyek kiegészítő dokumentációt igényelnek. Ezután az objektumra kattintva szerkesztheti az információkat. A szerkesztés befejezése után közzéteheti a XML vagy HTML formátum.

Annak elősegítése, hogy a vállalkozások együttműködjenek az adatbázis-változásokon, Database Note Taker rendelkezik a történelem követésével. Az előzmények követése megtudja, ki és mikor működött együtt a dokumentációval. A nyomkövetési funkció lehetővé teszi a módosítások és változtatások folyamatos frissítését.

Az egyik legnagyobb előnye Database Note Taker az, hogy személyes és kereskedelmi használatra egyaránt ingyenes. Ingyenesen letöltheti a programot értékelés céljából.

9. GenesisOne T-SQL Source Code Unscrambler

GenesisOne TSQL Source Code Unscrambler

A GenesisOne T-SQL forráskód-leolvasó egy adatbázis-dokumentációs eszköz, amely automatikusan generálja az adatbázis adatbázis-dokumentációját. Az adatbázisával a táblázatleíró szerkesztőn keresztül interakcióba léphet, majd azután dokumentáció előállítása ban ben PDF, PNG, és SVG formátumok.

Számos olyan szolgáltatás is létezik, amelyek elősegítik a navigációt GenesisOne. Beépített hiperhivatkozások lehetővé teszi, hogy mozoghasson az adatbázis elemek között, és lehetősége van automatikusan kinyomtatja a dokumentációt változások után. Ha nagyobb vizuális élményre van szüksége, akkor az objektumviszonyok grafikus perspektívája javítja az egyértelműséget.

Azoknak a vállalatoknak, amelyek olyan adatbázis-dokumentációs eszközt keresnek, amelyet a műszaki és nem technikai felhasználók kezelhetnek, nem kevesebbnek kell lenniük A Genesis One T-SQl forráskódjának lebontása.

Ennek két változata létezik A GenesisOne T-SQL forráskód-leolvasó megvásárolható: Egyhavi előfizetés és prémium. Az egyhavi előfizetési változat havi 29,95 dollárt (23,14 fontot) fizet. A prémium verzió 195 $ (150.65 £) és 49.95 $ (38.59 £) kerül minden további szerverre. Van egy ingyenes próbaverzió is.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 64 =

Adblock
detector