9 legjobb dokkolótartály-megfigyelő eszköz

9 legjobb dokkolótartály-megfigyelő eszköz

A Docker a világ egyik legszélesebb körben használt konténerévé vált, de nem marad kihívásainak. A legjobb dokkolókonténer-megfigyelő eszközök segítik az átláthatóság hiányának kiküszöbölését. A gazdagép és az alkalmazásréteg között valahol található megfigyelő szolgáltatások trükkösek a megfelelő szoftver nélkül.

Minden szerszámot mélyebben az alábbiakban fedünk le, de ha csak egy pillantásra van ideje, itt van a miénk a kilenc legjobb Docker konténermegfigyelő eszköz listája:

  1. SolarWinds szerver & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet) Az iparági státusz Windows operációs rendszeren fut, amely képes megmérni a Docker teljesítményadatait, például a CPU-t, a memóriát, az üzemidőt és egyebeket..
  2. ManageEngine Applications Manager (ingyenes próbaverzió) Műszerfal nézetet nyújt a konténerekről, beleértve a processzor, a lemezfelhasználás, a rendelkezésre állás és az egészség mutatóit.
  3. Az AppOptics Docker megfigyelése APM-mel (INGYENES PRÓBAVERZIÓ) Alkalmazás- és infrastruktúra-figyelő rendszer, amely magában foglalja a Docker teljesítményfigyelőt.
  4. SolarWinds Librato (INGYENES Kísérlet) Valós idejű figyelőplatform a Docker-alapú alkalmazásokhoz, előre konfigurálva a Docker-mutatók figyelésére.
  5. Dynatrace Könnyen konfigurálható on-line szolgáltatás automatikus felismeréssel a konténerek és a mikro-szolgáltatások telepítésekor.
  6. Datadog Jól működik a Dockerrel, észlelheti és jelentheti a tárolók létrehozását és / vagy megsemmisítését.
  7. Sematext Futtatható egy dokkológépen dokkoló futtatás paranccsal vagy a docker összeállításán keresztül a Docker metrikák figyelésére.
  8. Sumo Logic Docker kompatibilis alkalmazás- és naplómegfigyelő szoftver metrikák és grafikonok megfelelő műszerfal használatával.
  9. SignalFx Átfogó infrastruktúra-figyelő, amely jól integrálódik a Dockerhez, és számos mutatót képes figyelni.

Mielőtt megvizsgálnánk magukat az eszközöket, megvizsgáljuk, hogy miért kell felügyelnie a Dockert.

Miért kell figyelnem a dokkoló konténereket?? 

Alig néhány év alatt a felhasználói élményre vonatkozó elvárások példátlan szintre emelkedtek. A felhasználók nem kevésbé vannak elégedettek, mint a zökkenőmentesen működő alkalmazások. Az elvárásoknak való megfelelés és a magas színvonalú felhasználói élmény biztosítása azonban folyamatos karbantartást és teljesítménykezelést igényel.

Ha nem rendelkezik Docker megfigyelő eszközzel, akkor nincs referenciapontja annak ellenőrzésére, hogy a teljesítmény a legfrissebbek-e. Más szavakkal, nem fogja tudni mérni a teljesítményét. A szükséges láthatóság nélkül nem lesznek az eszközök, amelyek szükségesek a teljesítményromlás és a rossz felhasználói élmény elkerülésére.

Ezenkívül a szükséges láthatóság mellett képes lesz észlelni a teljesítményproblémákat gyártási szinten, és előnyeit élvezheti a hosszú távú kapacitástervezés.

A legjobb Docker konténerfigyelő eszközök

1. SolarWinds szerver & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet)

9 legjobb dokkolótartály-megfigyelő eszköz

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő egy olyan alkalmazásmonitor, amely láthatóságot biztosít a Docker számára. A program képes mérni a Docker teljesítményadatait, például: processzor, memória, uptime, és több.

A teljesítményre vonatkozó információk megtekinthetők a Irányítópult ez lebontja Konténer részletei és Konténer teljesítménye. A dolgok könnyebb megfigyelése érdekében, SolarWinds szerver & Alkalmazás Monitor teljesítmény grafikonokat tartalmaz, így láthatja, hogy a processzor és memória Dockernek van idővel megváltozott.

Kapacitástervezés az egyik leghasznosabb szolgáltatás, amely a SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő. A szoftver a jelenlegi felhasználási adatai alapján megjósolja, hogy a tároló kapacitása mikor fog lejárni a jövőben. Például van egy CPU kapacitás előrejelzési diagram tehát tudja, hogy rendelkezik-e forrásokkal a jövőbeli felhasználási követelmények támogatásához.

Mind dokkolófigyelő megoldás, mind alkalmazásfigyelőként, SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő mindent megad, amelyre szüksége van a konténeres infrastruktúra fenntartásához. A termék ára 2 995 USD (2 406 £). Itt van még a 30 napos ingyenes próbaverzió.

SolarWinds szerver & Alkalmazás MonitorDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

2. ManageEngine Applications Manager (ingyenes próbaverzió)

9 legjobb dokkolótartály-megfigyelő eszköz

ManageEngine Applications Manager egy olyan alkalmazásmonitor, amely képes a Docker figyelésére. A szoftver információkat nyújt a Docker gazdagépen lévő tárolókról, beleértve a metrikákat is processzor, lemez használat, elérhetőség, és Egészség. Ez az információ grafikonok formájában tekinthető meg a Elérhetőség vagy Teljesítmény története a Docker előre meghatározott ideig (ezek színkóddal vannak ellátva, hogy egy pillanat alatt könnyebben olvashatók legyenek).

Te is részletes jelentéseket készíthet ban ben ManageEngine Applications Manager. A jelentések részleteket tartalmaznak a következőkről: aktív fájlok, inaktív fájlok memória lapozás,és cache. Ezek az adatok hasznosak az erőforrások elosztásának hatékonyságának meghatározásához.

A szoftver tartalmaz egy riasztási rendszer melyik riasztási szabályok alapján értesítéseket generál. Konfigurálhatja a riasztások küldését email és SMS. Automatizál bizonyos tevékenységeket, például egy tároló indítását, leállítását vagy újraindítását. Az automatizálás hasznos a folyamatosan ismétlődő problémák kezelésére.

ManageEngine Applications Manager ingyenesen elérhető legfeljebb öt alkalmazás vagy szerver figyelésére. Két fizetett változat is megvásárolható; Szakmai és vállalati. A professzionális verzió 25 monitor esetén 945 USD (759 £), 250 monitoron pedig 7 195 USD (5780 £). Az Enterprise verziója 9 955 USD-tól (7 708 £) 250 monitoron és 83 995 USD-ig (67 476 GBP) 5000 monitor esetén. Az induláshoz letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverziót.

ManageEngine Application ManagerLegyen letölt 30 napos ingyenes próbaverziót

3. Az AppOptics Docker megfigyelése APM-mel (INGYENES Kísérlet)

9 legjobb dokkolótartály-megfigyelő eszköz

AppOptics jelentése egy felhőalapú alkalmazásfigyelő szolgáltatás a SolarWinds irányítása alatt áll. A rendszert 2017-ben alakították ki a Librato és a TraceView kombinációjával. Az AppOptics szolgáltatást két szintű piacon forgalmazzák. A szolgáltatás felső szintjét nevezzük APM, amely egy alkalmazás teljesítményfigyelője. Az AppOptics alsó szintű tervét hívják AppOptics infrastruktúra. Az infrastruktúra-rendszer szerepel az APM-tervben. Dokkfigyelés az AppOptics Infrastructure részét képezi.

Az AppOptics rendszernek ügynökprogramot kell telepítenie a megfigyelt rendszerre. Ezt az ügynököt nevezik SolarWinds Snap Agent. Ez az ügynök képes a Docker-tárolók erőforrás-felhasználásának nyomon követésére a következők beépítésével: egy Docket plug-in, amely ingyenesen elérhető az AppOptics Infrastruktúrával, de engedélyezni és konfigurálni kell.

A Docker plug-in jelentést készít a kiszolgáló állapotáról, mivel azok kapcsolódnak a docker tevékenységéhez. Ezek a tényezők magukban foglalják CPU-használat és memória aktivitás mindegyik tartályhoz és a Dockerhez. A beépülő modul arról is beszámol szerver I / O tevékenység és hálózati statisztikák, például a kiszolgálóról egy tárolóhoz küldött csomagok száma és az elveszett csomagok száma.

Ha csak a Dockert szeretné megfigyelni, akkor elegendő az AppOptics Infrastructure terv. Ha vannak más alkalmazások, amelyek érzése szerint hatékonyabban tudnának kézbesíteni, akkor érdemes megnéznie az AppOptics APM-et, amely szintén megkapja a Docker-figyelő infrastruktúra csomagot..

Az AppOptics előfizetési szolgáltatás, melynek előre felszámított díjai vannak. Az AppOptics APM terv drágább, mint az AppOptics Infrastructure. Kaphat egy 14 napos ingyenes próbaverzió a teljes AppOptics APM szolgáltatásból, hogy kiderüljön, szüksége van-e a csomag teljes szolgáltatásaira, vagy teljesíti-e az összes követelményt, csak az Infrastruktúra modul segítségével.

Az AppOptics Docker megfigyelése az APMStartalommal 14 napos INGYENES próbaverzióval

4. SolarWinds Librato (INGYENES Kísérlet)

9 legjobb dokkolótartály-megfigyelő eszköz

SolarWinds Librato egy valós idejű megfigyelő platform a Docker-alapú alkalmazásokhoz. Az eszköz előre konfigurált műszerfalakkal érkezik, és figyeli a mutatókat, például a CPU százalékos felhasználás, CPU fojtószelep, memóriahasználat, hálózati forgalom, és hálózati hibák. Ezek az adatok grafikonon tekinthetők meg, hogy láthassa a teljesítmény ingadozásait az idő múlásával.

A telepítési folyamat hihetetlenül egyszerű, csupán annyit kell tennie, hogy telepíti a Librato Agent. Ha ez megtörtént, megnyitja a Integrációk fül, választ Dokkmunkás és váltson a lehetőségre Bekapcsolt. Ezután készen áll a Docker-környezet figyelésére. Ez teszi SolarWindsLibrato kényelmes választás vállalati környezetben.

Az árképzés SolarWinds Librato egy kicsit összetettebb, mint a listán szereplő többi eszköz. Van egy ingyenes fejlesztői terv és egy fizetett gyártási terv. A fejlesztői terv legfeljebb 100 metrikus adatfolyamot támogat val,-vel maximális felbontása 60 másodperc.

A termelési tervben számlázunk minden egyes metrikus adatfolyamért, amelyet a mérési vállalkozásnak küldenek. az óra szerint. Az ár 0,318 dollártól (0,26 font) öt másodperces metrikus felbontástól kezdve 0,053 dollárig (0,043 font) 300 másodpercig plusz. Itt van még a 14 napos ingyenes próbaverzió.

SolarWinds LibratoStart 30 napos ingyenes próbaverzió

5. Dynatrace

9 legjobb dokkolótartály-megfigyelő eszköz

Dynatrace egy könnyen konfigurálható alkalmazás- és teljesítményfigyelő megoldás. A kezdéshez csak a telepítést kell elvégeznie Dynatrace egy Docker gazdagépen. A befejezés után a következő lépés a program végrehajtására automatikusan felfedezi a konténereket és a mikro-szolgáltatásokat. Miután a platform felfedezte az infrastruktúráját, megteheti a tárolt folyamatok megtekintése a műszerfalon keresztül valós idő. A szoftver a konténerekben található alkalmazások és mikroszolgáltatások teljesítményét is figyelemmel kísérheti.

Naplóelemzés egy másik hasznos szolgáltatás, amelyet a Dynatrace. Az alkalmazáshoz kapcsolódó összes naplóüzenet egy naplófájlban tekinthető meg. Minden naplóbejegyzés további információkat tartalmaz, amelyek felhasználhatók a keresés szűrésére. A naplóbejegyzés például megjeleníti a tároló kép, Az üzenetet naplózott azonosító, és a használt kimenet.

Ha skálázható Docker-megfigyelési megoldást keres, akkor Dynatrace kiváló választás. Annak érdekében, hogy megnézhesse a Dynatrace akkor közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel.

6. Datadog

9 legjobb dokkolótartály-megfigyelő eszköz

Datadog egy olyan alkalmazás- és szolgáltatásfigyelő platform, amely integrációt kínál a Dockerrel. Az a klaszter-ügynök észlel amikor tárolókat hoznak létre és megsemmisítenek, hogy a megfigyelő környezet lépést tartson a virtuális környezettel. A figyelemmel kísérhető mutatók tartalmazzák processzor, I / O, és memória. Mindez az információ egy üvegtáblán megtekinthető a műszerfalon keresztül numerikus értékek és grafikonok kombinációjával.

Az irányítópultok drag and drop-ok így testreszabhatók a látvány szerint. A teljesítményproblémák könnyebb diagnosztizálása érdekében, Datadog megadja neked láthatóság az alkalmazáskód teljesítménye felett. Ezen felül megtekintheti is processzor és memória előrejelzések hogy hosszú távon segítsen a kapacitástervezésben.

Az figyelmeztetések a programhoz mellékelt rendszer szintén magas színvonalú. tudsz állítson be riasztási küszöbértékeket diktálni, amikor riasztások készülnek. Nak nek csökkentheti a téves pozitív pozitív események valószínűségét figyelembe veszi a rendszeres ingadozásokat, amelyek hamis riasztást válthatnak ki. Ennek előnye, hogy csak törvényes figyelmeztetéseket lát.

Ennek négy változata létezik Datadog megvásárolható: infrastruktúra, APM, naplókezelés és szintetika. Ezeknek a tartományoknak a költségei: Az infrastruktúra havonta 15 dollár (12 font), APM havonta 31 dollár (24 font), naplókezelés 1,27 dollár (1,02 font) / millió napló esemény havonta, és a Synthetics 5 dollár (4 font). havonta 10 000 próbaüzem.

7. Sematext

9 legjobb dokkolótartály-megfigyelő eszköz

Sematext egy Docker megfigyelő ügynök, amelyet docker gazdagépen lehet futtatni docker run paranccsal vagy docker-compose segítségével. A megfigyelt mutatók tartalmazzák memória, processzor, lemez IO, memória hibás számlálók, hálózati hibák, hálózati forgalom, és több. Mindezek a mutatók elérhetők a dobozba beépített Docker műszerfalakkal.

Az egyik terület, ahol Sematext kiemelkedik a saját láthatóság a Docker naplók felett. Ban ben Sematext, a felhasználó képes naplóadatokban való keresés szűrőkkel. A naplóadatokat a következővel szűrheti házigazda, tartály, kép, vagy címkék. Az információkhoz való hozzáférés sokkal mélyebb perspektívát nyújt Önnek, ami a konténerekben zajlik.

Ennek öt változata van Sematext használható: Basic, Standard, Pro, Pro Silver és Custom. A Basic legfeljebb három házigazda számára ingyenes havonta 10 egyedi mutatóval. A szokásos változat öt ingyenes konténerrel 0,007 USD (0,0056 £), azután óránként konténerenként óránként 0,002 USD (0,0016 £). A. Árképzési lehetőségeinek teljes listája Sematext megtekinthető a cég webhelyén. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverzió.

8. Szumó logika 

9 legjobb dokkolótartály-megfigyelő eszköz

Sumo Logic egy olyan alkalmazás- és naplómegfigyelő megoldás, amely kompatibilis a Dockerrel. Sumo Logic tud figyelje a tárolókat valós időben. Az irányítópult nézete metrikus mezőkre és grafikonokra van felosztva. Az egyik irányítópulton a grafikon látható A 10 legfontosabb konténer a CPU fogyasztás szerint vagy a A forgalomból elküldött és fogadott 10 legnépszerűbb konténer a létrehozott tárolók száma és a házigazdák száma.

A fejlett elemzés az egyik olyan funkció, amely ezt teszi lehetővé Sumo Logic egy különösen erős termék. Az elemző képesség képes automatikusan észleli a rendellenességeket a virtuális infrastruktúrájában. Valójában ez azt jelenti, hogy a program képes automatizálni a teljesítményproblémák azonosításának folyamatát.

A Három változatnak van Sumo Logic: Sumo Free, Professional és Enterprise. A Sumo Free semmit nem fizet, akár 500 MB naplóbemenetet támogat, és. 4 GB naplótároló. A professzionális verzió 108 USD (86 font) / hó / hónap, legalább 3 GB naplóbemenettel és 30 GB naplótárral. Az Enterprise verzió havonta 180 USD (144 £) kerül, ugyanolyan naplózási korlátozásokkal, mint a Professional verzió. Feliratkozhat a 30 napos ingyenes próbaverzió.

9. SignalFX 

9 legjobb dokkolótartály-megfigyelő eszköz

SignalFx egy olyan infrastruktúra-figyelő, amely képes a Docker figyelésére. SignalFx lehetővé teszi a monitorozást otthont ad, konténerek, és alkalmazások egyetlen üvegtáblából. A figyelemmel kísérhető mutatók tartalmazzák Rendszer CPU használat, Memóriahasználat, Memória korlátozása, Hálózati bájt érkezett, Blokkolja az I / O kötetet, Teljes blokk I / O térfogat és több. A teljesítményproblémák diagnosztizálása érdekében az összes tárolót összesítheti a tárolók között.

A ... val figyelmeztetések rendszer, akkor nem kell mindent valós időben elkapnia. SignalFx a A riasztások szinte azonnaliak, és értesítik Önt, ha valami megváltozik a Docker környezetében. Például, ha CPU-használat ha eléri a szokatlanul magas korlátot, a program értesítést küld Önnek. A megbízhatóság növelése SignalFx szintén használ analitika, hogy figyelmeztetéseket küldjön a trendekről tudnod kell.

Ennek két változata létezik SignalFx megvásárolható: SignalFx Infrastruktúra megfigyelés és SignalFx Mikroszolgáltatások APM. SignalFx Az infrastruktúra megfigyelése havonta 15 dollár (12 font) áron kezdődik, 10 tartályonként gazdagépen. SignalFX A Microservices APM havonta 45 dollár (36 font) áron kezdődik. Letöltheti a 14 napos ingyenes próbaverzió.

Döntés a Docker konténermegfigyelő eszközről

A piacon található konténermegfigyelő eszközök sokfélesége megnehezítheti a választási lehetőségek ismeretét. A listán szereplő összes eszköznek megvan a maga erőssége. Egyesek jobb irányítópult-alapú tapasztalatokkal rendelkeznek, mások nagyobb mélységű mutatókat kínálnak, mások könnyebben konfigurálhatók. Válasszon egy olyan eszközt, amely leginkább megfelel a hálózati megfigyelés megközelítésének.

Szerszámok, mint SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő, Datadog, és Sematex mind kiválóan alkalmasak a Docker megfigyelésére. SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő egy egyszerű felügyeleti élményt nyújt kiváló minőségű grafikonokkal, Datadog kitűnő abban, hogy egy üvegtáblával látja el a konténeres környezetét, és Sematex nagyszerű, ha részletes mutatókat von be a Dockerből.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =

Adblock
detector