9 legjobb SIEM eszköz: Útmutató a biztonsági információkhoz és az eseménykezeléshez

9 legjobb SIEM eszköz: Útmutató a biztonsági információkhoz és az eseménykezeléshez

Mi a biztonsági információ és eseménykezelés (SIEM)?

Az SIEM a biztonsági információk és eseménykezelés. A SIEM termékek valós idejű elemzést nyújtanak az alkalmazások és a hálózati hardverek által generált biztonsági riasztásokról.

Az alábbiakban részletesen ismertetjük az egyes termékeket, de ha Önnek hiányzik ideje, itt található a legjobb SIEM eszközök listájának összefoglalása:

 1. SolarWinds biztonsági eseménykezelő (ingyenes próbaverzió) Jó megjelenésű felület, sok grafikus adatmegjelenítéssel, a Windows Server rendszeren futó hatékony és átfogó SIEM eszköz előtt.
 2. ManageEngine EventLog Analyzer (INGYENES Kísérlet) A SIEM eszköz, amely kezeli, védi és bányászja a naplófájlokat. Ez a rendszer telepítve van Windows, Windows Server és Linux rendszereken.
 3. Splunk vállalati biztonság Ez az eszköz a Windows és a Linux számára világszerte vezető, mivel a hálózati elemzést a naplókezeléssel és a kiváló elemző eszközzel ötvözi.
 4. OSSEC A szabadon használható, nyílt forráskódú HIDS biztonsági rendszer, amely biztonsági információkezelő szolgáltatásként működik.
 5. LogRhythm biztonsági intelligencia platform A legmodernebb AI-alapú technológia alátámasztja ezt a forgalmi és naplóelemző eszközt Windows és Linux esetén.
 6. AlienVault egységes biztonsági menedzsment Nagy értékű SIEM, amely a Mac OS-en és a Windows-on is fut.
 7. RSA NetWitness Rendkívül átfogó és nagy szervezetekre szabott, de kicsit túl sok a kis- és középvállalkozások számára. Fut a Windows rendszeren.
 8. IBM QRadar Piaci piacvezető SIEM eszköz, amely Windows környezetben fut.
 9. McAfee Enterprise biztonsági menedzser Népszerű SIEM eszköz, amely fut az Active Directory-rekordokon a rendszer biztonságának megerősítése érdekében. Fut a Mac OS-en és a Windows-on is.

Mivel egyre több vállalkozás működik online, egyre fontosabb a kiberbiztonsági eszközök és a fenyegetések észlelésének beépítése az állásidő elkerülése érdekében. Sajnos sok gátlástalan számítógépes támadó aktív az interneten, csak arra vár, hogy megütötte a kiszolgáltatott rendszereket. A biztonsági információs és eseménykezelő (SIEM) termékek a számítógépes támadások azonosításának és kezelésének központi részévé váltak.

Ez a kifejezés némileg esernyőként szolgál a biztonsági szoftvercsomagok számára, a naplókezelő rendszerektől a biztonsági naplózás / eseménykezelésig, a biztonsági információkezelésig és a biztonsági események korrelációjáig. Sokkal inkább ezeket a szolgáltatásokat kombinálják a 360 fokos védelem érdekében.

9 legjobb SIEM eszköz: Útmutató a biztonsági információkhoz és az eseménykezeléshez

Bár a SIEM rendszer nem bolondbiztos, ez az egyik legfontosabb mutatója, hogy egy szervezet világosan meghatározott kiberbiztonsági politikával rendelkezik. Tízből kilencszer a számítógépes támadásoknak nincs egyértelmű megbeszélése a felszíni szinten. A fenyegetések észlelésére hatékonyabb a naplófájlok használata. A SIEM-ek kiváló naplókezelési képességei a hálózati átláthatóság központi csomópontjává tették őket.

A legtöbb biztonsági program mikroméreteken működik, kisebb veszélyekkel foglalkozik, de hiányzik a számítógépes fenyegetésekről alkotott kép. A behatolás-érzékelő rendszer (IDS) önmagában ritkábban képes többet megtenni, mint a csomagok és az IP-címek figyelése. Hasonlóképpen, a szolgáltatási naplók csak a felhasználói munkameneteket és a konfigurációs változásokat mutatják. Az SIEM ezeket a rendszereket és más hasonlókat összekapcsolja, hogy valós idejű megfigyelés és eseménynaplók elemzése révén teljes áttekintést nyújtson a biztonsági eseményekről..

Mi az a biztonsági információkezelés (SIM)?

A biztonsági információkezelés (SIM) a biztonsággal kapcsolatos adatok számítógépes naplókból történő összegyűjtése, megfigyelése és elemzése. Naplókezelésnek is nevezik.

Mi az a biztonsági eseménykezelés (SEM)?

A biztonsági eseménykezelés (SEM) a hálózati eseménykezelés gyakorlata, amely magában foglalja a valós idejű fenyegetések elemzését, megjelenítését és események kezelését.

SIEM vs SIM vs SEM - mi a különbség??

A SIEM, a SIM és a SEM gyakran felcserélhetők, de vannak bizonyos alapvető különbségek.

9 legjobb SIEM eszköz: Útmutató a biztonsági információkhoz és az eseménykezeléshez

Biztonsági információkezelés (SIM) Biztonsági eseménykezelés (SEM) Biztonsági információkezelés és eseménykezelés (SIEM)
Áttekintés A biztonsággal kapcsolatos adatok gyűjtése és elemzése számítógépes naplókból. Valós idejű fenyegetések elemzése, megjelenítése és események kezelése. A SIEM, ahogy a neve is sugallja, ötvözi a SIM és a SEM képességeket.
Jellemzők Könnyen telepíthető, erős naplókezelési képességek. Bonyolultabb telepítés, kiváló a valós idejű megfigyelésnél. Több komplex a telepítéshez, teljes funkcionalitás.
Példa eszközök OSSIM NetIQ Sentinel SolarWinds Napló & Eseményszervező

A SIEM képességei

A SIEM alapvető képességei a következők:

 • Naplógyűjtemény
 • Normalizálás - Naplók gyűjtése és normalizálása standard formátumba)
 • Értesítések és riasztások - A felhasználó értesítése a biztonsági fenyegetések azonosításakor
 • Biztonsági események észlelése
 • Veszélyre reagálás munkafolyamata - Munkafolyamat a múlt biztonsági eseményeinek kezelésére

A SIEM adatokat tárol a felhasználó belső eszközhálózatából, és azonosítja a lehetséges problémákat és támadásokat. A rendszer statisztikai modell szerint működik a naplóbejegyzések elemzése céljából. A SIEM szétosztja a gyűjtő ügynököket, és visszahívja az adatokat a hálózatról, eszközökről, szerverekről és tűzfalakról.

Mindezen információkat ezután továbbítja egy felügyeleti konzolhoz, ahol elemezni lehet a felmerülő veszélyek kezelése érdekében. Nem ritka, ha a fejlett SIEM rendszerek automatizált válaszokat, entitás viselkedés elemzését és biztonsági rendezést használnak. Ez biztosítja, hogy a kiberbiztonsági eszközök sérülékenységei a SIEM technológiával nyomon követhetők és kezelhetők legyenek.

Miután a szükséges információk elérték a kezelőkonzolt, az adatok elemzője megtekinti azokat, akik visszajelzést tudnak adni a teljes folyamatról. Ez azért fontos, mert a visszajelzés elősegíti a SIEM rendszer oktatását a gépi tanulás és a környező környezet megismerésének javítása érdekében.

Amint a SIEM szoftverrendszer azonosítja a fenyegetést, akkor kapcsolatba lép az eszköz többi biztonsági rendszerével, hogy megállítsa a nem kívánt tevékenységet. Az SIEM rendszerek együttműködő jellege miatt népszerű vállalati szintű megoldás. Ugyanakkor az átfogó számítógépes fenyegetések sok kis- és középvállalkozást arra késztettek, hogy a SIEM rendszer előnyeit is mérlegeljék.

Ez a változás viszonylag nemrégiben történt a SIEM elfogadásának jelentős költségei miatt. Nemcsak számottevő összeget kell fizetnie magáért a rendszerért; egy vagy két alkalmazottat kell kineveznie a felügyelethez. Ennek eredményeként a kisebb szervezetek kevésbé voltak lelkesek a SIEM elfogadásában. De ez megváltozott, mivel a kkv-k kiszervezhetik a kezelt szolgáltatókat.

Miért fontos a SIEM??

A SIEM a modern szervezetek központi biztonsági elemévé vált. A fő ok az, hogy minden felhasználó vagy nyomkövető virtuális nyomkövetést hagy maga után a hálózat naplózási adatainak. A SIEM rendszereket úgy tervezték, hogy ezeket a naplóadatokat felhasználják a múltbeli támadások és események betekintésére. A SIEM rendszer nem csak azonosítja a támadást, hanem lehetővé teszi, hogy megnézze, hogyan és miért történt.

Ahogy a szervezetek frissítik és egyre bonyolultabb IT infrastruktúrákat fejlesztnek, az SIEM az utóbbi években még fontosabbá vált. A közhiedelemmel ellentétben a tűzfalak és az antivírus csomagok nem elegendőek a hálózat teljes védelméhez. A nulla napos támadások még akkor is áthatolhatnak a rendszer védekezésében, ha ezeket a biztonsági intézkedéseket bevezetik.

A SIEM megoldja ezt a problémát a támadási tevékenység észlelésével és a hálózat múltbeli viselkedésének felmérésével. A SIEM rendszer képes megkülönböztetni a jogszerű felhasználást és a rosszindulatú támadást. Ez elősegíti a rendszer védettségének fokozását, valamint a rendszerek és a virtuális tulajdon károsodásának elkerülését.

A SIEM használata elősegíti a vállalkozásokat a különféle iparági kibermenedzsment-előírások betartásában. A naplókezelés az iparági szabvány módszer a tevékenységek auditálására egy informatikai hálózaton. A SIEM rendszerek biztosítják a legjobb módot ennek a szabályozási követelménynek a teljesítésére, és átláthatóságot biztosítanak a naplókban egyértelmű betekintés és fejlesztések előállítása érdekében.

Az alapvető SIEM eszközök

Nem minden SIEM rendszer épül fel azonos módon. Ennek eredményeként nincs egy mindenki számára megfelelő megoldás. Előfordulhat, hogy az egyik vállalat számára megfelelő SIEM megoldás hiányos a másikhoz. Ebben a szakaszban lebontjuk a SIEM rendszerhez szükséges alapvető jellemzőket.

Naplóadatok kezelése

Mint fentebb említettük, a naplóadatok kezelése minden vállalati szintű SIEM rendszer alapvető alkotóeleme. A SIEM rendszernek különféle forrásokból származó naplóadatokat kell összevonnia, mindegyiknek megvan a saját módja az adatok kategorizálására és rögzítésére. Amikor egy SIEM rendszert keres, azt akarja, amely képes hatékonyan normalizálni az adatokat (szüksége lehet egy harmadik fél programjára, ha a SIEM rendszere nem kezeli az eltérő naplóadatokat).

Miután az adatok normalizálódtak, ezután számszerűsítést nyer, és összehasonlítják a korábban rögzített adatokkal. A SIEM rendszer ezután felismeri a rosszindulatú magatartás mintáit, és értesítéseket küldhet, hogy figyelmeztesse a felhasználót a cselekvésre. Ezen adatok után elemző kereshet, aki új kritériumokat határozhat meg a jövőbeli figyelmeztetésekhez. Ez elősegíti a rendszer új fenyegetések elleni védekezésének fejlesztését.

Megfelelőségi jelentések

A kényelem és a szabályozási követelmények szempontjából nagyon fontos, hogy az átfogó megfelelési jelentési funkciókkal rendelkező SIEM rendelkezzen. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb SIEM rendszer rendelkezik valamilyen fedélzeti jelentést készítő rendszerrel, amely segít megfelelni a megfelelőségi követelményeknek.

A szabványok követelményeinek forrása, amelyeknek meg kell felelnie, jelentős hatást gyakorol a telepített SIEM rendszerre. Ha a biztonsági előírásait az ügyfélszerződések diktálják, akkor nincs sok mozgásteret a választott SIEM rendszer számára - ha nem támogatja a szükséges szabványt, akkor nem lesz olyan, amilyennel megszokta. Előfordulhat, hogy bizonyítania kell a PCI DSS, FISMA, FERPA, HIPAA, SOX, ISO, NCUA, GLBA, NERC CIP, GPG13, DISA STIG vagy sok más ipari szabvány megfelelését..

Fenyegetés intelligencia

Sértés vagy támadás esetén jelentést készíthet, amely részletesen leírja, hogyan történt ez. Ezután ezeket az adatokat felhasználhatja a belső folyamatok finomítására és a hálózati infrastruktúra kiigazítására, hogy megismétlődjön. Ez a SIEM technológiát használja, így folyamatosan fejlődik a hálózati infrastruktúra az új fenyegetések kezelése érdekében.

Finomhangoló riasztási feltételek

A jövőbeli biztonsági riasztások kritériumainak meghatározására való képesség elengedhetetlen a hatékony SIEM rendszer fenntartásához a fenyegetésekkel kapcsolatos információk segítségével. A riasztások finomítása a legfontosabb módja annak, hogy naprakészen tartsa a SIEM rendszerét az új fenyegetésekkel szemben. Innovatív számítógépes támadások jelentkeznek minden nap, így az új biztonsági riasztások hozzáadására tervezett rendszer használata megakadályozza, hogy elmaradjon.

Azt is szeretné biztosítani, hogy megtalálja a SIEM szoftverplatformot, amely korlátozhatja a kapott biztonsági riasztások számát. Ha riasztások elárasztottak, akkor a csapat nem lesz képes időben megoldani a biztonsági problémákat. A riasztások finomítása nélkül az események sokaságán át kell szitálni a tűzfalaktól a behatolási naplókig.

Irányítópult

A kiterjedt SIEM-rendszer nem jó, ha mögött van egy rossz műszerfal. Ha egy egyszerű felhasználói felülettel rendelkezik egy irányítópulton, a fenyegetések azonosítása sokkal könnyebb. A gyakorlatban egy megjelenítő eszköztárat keres. Azonnal ez lehetővé teszi az elemző számára, hogy észleljen rendellenességeket a kijelzőn. Ideális esetben olyan SIEM rendszert szeretne, amelyet konfigurálhat úgy, hogy az konkrét eseményadatokat jelenítsen meg.

A legjobb SIEM eszközök

A SIEM megoldás megvásárlásakor a piac rengeteg választékot kínál. A nagyobb cégektől kezdve, mint például az IBM, az Intel és a HE, a SolarWinds and Manage Engine-ig, szinte minden méretű és stílusú megoldás megtalálható. Még ingyenes nyílt forráskódú lehetőségek is vannak, bár a nyílt forráskódú projektek általában nagyon alacsony fejlesztési költségvetéssel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy ezek a lehetőségek valószínűleg nem a legjobbak.

A SIEM eszköz kiválasztása előtt fontos, hogy értékelje a céljait. Például, ha olyan SIEM eszközt keres, amely megfelel a szabályozási követelményeknek, a jelentések elkészítése az egyik legfontosabb prioritása.

Másrészről, ha egy SIEM rendszert szeretne használni a kialakult támadásokkal szembeni védelem érdekében, akkor magas szintű működésű normalizálással és széleskörű, felhasználó által definiált értesítési lehetőségekkel rendelkezik. Az alábbiakban áttekintjük a piacon található legjobb SIEM eszközöket.

1. SolarWinds biztonsági eseménykezelő (ingyenes próbaverzió)

Operációs rendszer: ablakok

SolarWinds

A belépő szintű SIEM eszközök szempontjából, SolarWinds biztonsági eseménykezelő (SEM) az egyik legversenyképesebb ajánlat a piacon. A SEM megtestesíti az összes alapvető funkciót, amelyet elvárhat egy SIEM-rendszertől, kiterjedt naplókezelési funkciókkal és jelentésekkel. A SolarWinds részletes, valós idejű eseményekre való reagálása kiváló eszközzé teszi azokat, akik a Windows eseménynaplóinak kihasználására törekszenek, hogy a jövőbeli veszélyekkel szemben aktívan kezeljék hálózati infrastruktúrájukat..

A SEM egyik legjobb dolga a részletes és intuitív műszerfal kialakítása. A megjelenítő eszközök egyszerűsége megkönnyíti a felhasználó számára a rendellenességek azonosítását. Üdvözlő bónuszként a cég 24 órás támogatást kínál, így hiba esetén felveheti a kapcsolatot velük.

A SZERKESZTŐ Választása

Az egyik legversenyképesebb SIEM eszköz a piacon, naplókezelési szolgáltatások széles választékával. A valós idejű eseményekre való reagálás megkönnyíti az infrastruktúra aktív kezelését, és a részletes és intuitív műszerfal teszi ezt a piacon a legkönnyebben használható. A 24/7 támogatással ez egyértelmű választás a SIEM számára.

Letöltés: Teljesen működőképes 30 napos ingyenes próbaverzió a SolarWinds.com webhelyen

Hivatalos oldal: https://www.solarwinds.com/security-event-manager/

OS: ablakok

2. ManageEngine EventLog elemző (ingyenes próbaverzió)

Operációs rendszer: Windows és Linux

ManageEngine eseménynapló-elemző

Az ManageEngine EventLog elemző jelentése egy SIEM eszköz mert összpontosít a naplók kezelésére és a rájuk vonatkozó biztonsági és teljesítményinformációk gyűjtésére.

Az eszköz képes összegyűjteni a Windows eseménynaplóját és a Syslog üzeneteket. Ezután ezeket az üzeneteket fájlokba rendezi, új fájlokra vált adott esetben, és ezeket a fájlokat értelmesen elnevezett könyvtárakban tárolja a könnyű hozzáférés érdekében. Az EventLog Analyzer ezután megvédi ezeket a fájlokat a manipulációtól.

A ManageEngine rendszer azonban több, mint egy naplószerver. Megvan analitikai funkciók amely értesíti Önt a vállalati erőforrásokhoz való jogosulatlan hozzáférésről. Az eszköz megvizsgálja a kulcsfontosságú alkalmazások és szolgáltatások - például a webszerverek, az adatbázisok, a DHCP-kiszolgálók és a nyomtatási sorok - teljesítményét is..

Az EventLog Analyzer auditáló és jelentési moduljai nagyon hasznosak az adatvédelmi szabványok betartásának bizonyításához. A jelentést készítő motor tartalmaz formátumokat a PCI DSSFISMAGLBASOXHIPAA, és ISO 27001.

A ManageEngine az EventLog Analyzer három kiadását készítette, köztük egy ingyenes verziót, amely akár öt forrásból származó naplókat gyűjt. A ManageEngine 30 napos ingyenes próbaverziót kínál a prémium kiadásról. A hálózati alapú verzió, az úgynevezett Distributed Edition szintén elérhető 30 napos ingyenes próbaverzióra.

ManageEngine EventLog AnalyzerLetöltése 30 napos ingyenes próbaverzió

3. Splunk vállalati biztonság

Operációs rendszer: Windows és Linux

Splunk vállalati biztonság

Splunk az egyik legnépszerűbb SIEM menedzsment megoldás a világon. A versenytől az különbözteti meg, hogy az analitikát beépítette a SIEM középpontjába. A hálózati és a gépadatok valós időben megfigyelhetők, mivel a rendszer felkutatja a potenciális sebezhetőségeket. Az Enterprise Security Notables funkciója riasztásokat jelenít meg, amelyeket a felhasználó finomíthat.

A biztonsági fenyegetésekre való reagálás szempontjából a felhasználói felület hihetetlenül egyszerű. Esemény-áttekintés elvégzésekor a felhasználó elindíthatja az alapvető áttekintést, mielőtt áttekintené a múltbeli esemény alapos kommentárjait. Hasonlóképpen, az eszköznyomtató kiváló munkát végez a rosszindulatú tevékenységek megjelölésével és a jövőbeni károk megelőzésével. Ajánlatkéréshez vegye fel a kapcsolatot az eladóval, így egyértelmű, hogy ezt a platformot nagyobb szervezetek szem előtt tartásával tervezték.

4. OSSEC

Operációs rendszer: Windows, Linux, Unix és Mac

9 legjobb SIEM eszköz: Útmutató a biztonsági információkhoz és az eseménykezeléshez

OSSEC a vezető host alapú behatolás-megelőző rendszer (HIDS). Az OSSEC nem csak nagyon jó HIDS, de ingyenesen használható. A HIDS módszerek felcserélhetők a SIM rendszerek által nyújtott szolgáltatásokkal, így az OSSEC beleilleszkedik a SIEM eszköz meghatározásába.

A szoftver a naplófájlokban rendelkezésre álló információkra összpontosít a behatolás bizonyítékainak keresésére. A naplófájlok átolvasása mellett a szoftver ellenőrzi a fájl ellenőrző összegeit is a hamisítás észlelése érdekében. A hackerek tudják, hogy a naplófájlok felfedhetik a rendszerben való jelenlétüket és nyomon követhetik tevékenységüket, így sok fejlett behatolású rosszindulatú program megváltoztatja a naplófájlokat, hogy eltávolítsa ezeket a bizonyítékokat.

Ingyenes szoftver részeként nincs ok arra, hogy ne telepítsük az OSSEC-et a hálózat sok helyére. Az eszköz csak a gazdagépén található naplófájlokat vizsgálja meg. A szoftver programozói tudják, hogy a különböző operációs rendszerek eltérő naplózási rendszerekkel rendelkeznek. Tehát az OSSEC megvizsgálja az eseménynaplókat és a regisztrációs hozzáférési kísérleteket Windows és Syslog rekordokon, valamint a root, illetve Linux, Unix és Mac OS eszközök root hozzáférési kísérleteit. A szoftver magasabb szintű funkciói lehetővé teszik a hálózaton keresztüli kommunikációt és az egy helyen azonosított naplórekordok központi SIM naplótárba történő összevonását.

Bár az OSSEC szabadon használható, a Trend Micro kereskedelmi művelet tulajdonában van. A rendszer előlapja külön programként letölthető, és ez nem túl jó. Az OSSEC-felhasználók többsége adatait Graylog vagy Kibana felé továbbítja felhasználói felületként és elemző motorként.

Az OSSEC viselkedését „házirendek” diktálják, amelyek tevékenységi aláírások, amelyeket a naplófájlokban kell keresni. Ezek az irányelvek ingyenesen elérhetők a felhasználói közösség fórumán. Azok a vállalkozások, amelyek inkább csak a teljes mértékben támogatott szoftvert használják, feliratkozhatnak a Trend Micro támogatási csomagjára.

5. LogRhythm biztonsági intelligencia platform

Operációs rendszer: Windows és Linux

LogRhythm

LogRhythm már régóta úttörõvé váltak a SIEM megoldások területén. A viselkedés elemzésétől a naplókorrelációig és a mesterséges intelligenciáig egészen ezen a platformon van. A rendszer kompatibilis az eszközök és naplófajták hatalmas választékával. A beállítások konfigurálása szempontjából a legtöbb tevékenységet a Telepítéskezelő kezeli. Például a Windows Host Varázsló segítségével szitálhat a Windows naplóin.

Ez megkönnyíti a hálózaton zajló események szűkítését. Először a felhasználói felületen van egy tanulási görbe, de az átfogó használati útmutató segít. A tortán jegesedik az, hogy a használati útmutató valójában hiperhivatkozásokat tartalmaz a különféle funkciókhoz, hogy segítsen az utazásban. Ennek a platformnak az árcédulája jó választást kínál középvállalkozások számára, akik új biztonsági intézkedések bevezetésére törekszenek.

6. AlienVault egységes biztonsági menedzsment

Operációs rendszer: Windows és Mac

AlienVault SIEM

Mivel az egyik versenyképes árú SIEM megoldás ebben a listában, AlienVault nagyon vonzó ajánlat. Alapjában ez egy hagyományos SIEM termék, beépített behatolás-észleléssel, viselkedésfigyeléssel és sérülékenységértékeléssel. Az AlienVault rendelkezik a fedélzeti elemzéssel, amelyet elvárhat egy ilyen méretű platformon.

Az AlienVault platformjának egyedülállóbb aspektusa az Open Threat Exchange (OTX). Az OTX egy olyan webportál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy feltöltsék a „kompromisszum indikátorait” (IOC), hogy segítsék a többi felhasználót a fenyegetések megjelölésében. Ez nagy forrás az általános ismeretek és a fenyegetések szempontjából. Ennek a SIEM rendszernek az alacsony ára ideálisvá teszi a kis- és közepes méretű vállalkozásokat, amelyek biztonsági infrastruktúrájuk fejlesztésére törekszenek.

7. RSA NetWitness

Operációs rendszer: Red Hat Enterprise Linux

RSA NetWitness SIEM

RSA NetWitness az egyik a piacon elérhető közép-SIEM opció. Ha teljes hálózati elemzési megoldást keres, ne keresse tovább az RSA Netwitness címet. Nagyobb szervezetek számára ez a piacon elérhető egyik legszélesebb eszköz. Ha azonban könnyen kezelhető terméket keres, érdemes másutt keresni.

Sajnos a kezdeti beállítás nagyon időigényes lehet, ha összehasonlítjuk a listán szereplő más termékekkel. Ennek ellenére az átfogó felhasználói dokumentáció segít a telepítési folyamaton. A telepítési útmutató nem mindenben segít, de elegendő információval szolgál a darabok összeállításához.

8. IBM QRadar

Operációs rendszer: Red Hat Enteprise Linux

IBM QRadar

Kb. Az elmúlt években az IBM SIEM-re adott válasza a piac egyik legjobb termékévé vált. A platform naplókezelési, elemzési, adatgyűjtési és behatolás-észlelési szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyek elősegítik a hálózati infrastruktúra működését. Az összes naplókezelés egy eszközön megy keresztül: QRadar Log Manager. Az elemzésnél a QRadar egy majdnem teljes megoldás.

A rendszernek olyan kockázatmodellezési elemzése van, amely képes szimulálni a lehetséges támadásokat. Ez felhasználható a hálózat különféle fizikai és virtuális környezeteinek figyelésére. Az IBM QRadar a lista egyik legteljesebb kínálata, és kiváló választás, ha sokoldalú SIEM megoldást keres. Ez az ipari szabványos SIEM-rendszer változatos funkcionalitása sok nagyobb szervezet számára ipari szabványtá tette.

9. McAfee Enterprise biztonsági menedzser

Operációs rendszer: Windows és Mac

McAfee Enterprise biztonsági menedzser SIEM

McAfee Enterprise biztonsági menedzser az analitika szempontjából az egyik legjobb SIEM-platformnak tekintik. A felhasználó az Active Directory rendszeren keresztül számos naplót gyűjthet az eszközök széles skáláján. A normalizáció szempontjából a McAfee korrelációs motorja könnyedén összehozza az eltérő adatforrásokat. Ez sokkal könnyebben észlelhető egy biztonsági esemény bekövetkezésekor.

A támogatás szempontjából a felhasználók hozzáférhetnek mind a McAfee Enterprise műszaki támogatáshoz, mind a McAfee Business műszaki támogatáshoz. A felhasználó dönthet úgy, hogy a webhelyét évente kétszer felkeres egy támogatási fiókkezelővel, ha úgy dönt. A McAfee platformja olyan középvállalatoknak szól, amelyek teljes biztonsági eseménykezelő megoldást keresnek.

A SIEM végrehajtása

Nem számít, milyen SIEM eszközt választott a vállalkozásába történő beépítéshez, fontos, hogy lassan alkalmazza a SIEM megoldást. Nincs gyors megoldás a SIEM rendszer megvalósítására. A SIEM platform IT-környezetbe történő integrálásának legjobb módja a fokozatos bevezetés. Ez azt jelenti, hogy bármilyen megoldást darabonként kell elfogadni. Arra kell törekednie, hogy valós idejű megfigyelési és naplóelemzési funkciókkal is rendelkezzen.

Ezzel lehetősége van az informatikai környezet áttekintésére és az elfogadási folyamat finomhangolására. A SIEM rendszer fokozatos bevezetése segítséget nyújt Önnek annak felismerésében, hogy nyitva tartja-e magát a rosszindulatú támadások ellen. A legfontosabb dolog annak biztosítása, hogy világos képet kapjon arról, hogy milyen célokat kíván elérni egy SIEM rendszer használatakor.

Az útmutató egészében számos különféle SIEM szolgáltatót láthat, amelyek rendkívül eltérő végtermékeket kínálnak. Ha szeretné megtalálni az Önnek megfelelő szolgáltatást, szánjon időt a rendelkezésre álló lehetőségek kutatására, és keresse meg a szervezeti céljainak megfelelőt. A kezdeti szakaszban érdemes felkészülni a legrosszabb esetre.

A legrosszabb esetre való felkészülés azt jelenti, hogy fel van készülve a legrosszabb támadások kezelésére is. Végső soron jobb, ha túlvédett a számítógépes támadások ellen, mint alulvédett. Miután kiválasztotta a használni kívánt eszközt, vállalja a frissítést. A SIEM rendszer csak annyira jó, mint a frissítései. Ha nem sikerül naprakészen tartania a naplókat, és nem finomítja az értesítéseket, akkor felkészületlenül fog készülni, amikor egy feltörekvő fenyegetés sztrájkol.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 18 =

Adblock
detector