A 15 legjobb virtuális gép-megfigyelő eszköz és szoftver

A 15 legjobb virtuális gép-megfigyelő eszköz és szoftver

A virtuális környezet lehetőséget kínál a helyszíni erőforrások kihasználásának kiterjesztésére. A könnyű használatnak köszönhetően ez a legtöbb üzleti hálózatban általános megoldás VMWare és a Microsoft Hyper-V virtuális gép (VM) szoftver. Amikor azonban az erőforrás-figyelésről van szó, a forgalom extra rétege, amely a virtuális gép beállításaival elkerülhetetlen, megkönnyítheti az erőforrások leképezését. Amint vállalkozása növekszik, nyomon követve ezt a virtuális gép megoldást, gyorsan kiszabadulhat a kezéből.

A virtuális gép megfigyelése segít az erőforrásokkal kapcsolatos kérdések kezelésében, amikor erőforrásokat oszt el az egyik gépről a másikra. A hálózati forgalmi problémák elkerülhetetlenek, ha a távoli erőforrásokat azonnal és helyben elérhetővé teszik. Nyomon kell követnie a keresletet és alkalmaznia kell az erőforrásokat annak érdekében, hogy a hálózati felhasználók boldogok legyenek. A kapacitástervezés a virtuális gépkezelés és a kulcsfontosságú része a felhasználás figyelése segít a kereslet előtt tartani, és alacsony válaszidőt is tart.

Az alábbiakban bemutatjuk az egyes eszközök sok részletét, de ha csak idő áll rendelkezésére összefoglalásra, itt van a legjobb virtuális gép-figyelő eszközök listája:

 1. SolarWinds virtuális gépmonitor (INGYENES LETÖLTÉS) Ingyenes eszköz, amely figyeli a VMWare és a Microsoft Hyper-V virtualizációkat a Windows Server rendszeren.
 2. Site24x7 szerver megfigyelés (INGYENES Kísérlet) Felhő alapú szolgáltatás, amely lehetővé teszi a Hyper-V és VMWare virtualizáció, valamint AWS és Azure Cloud kiszolgálók figyelését.
 3. SolarWinds virtualizációs menedzser (INGYENES Kísérlet) A Windows Server kiszolgálón futó, a VMWare és a Hyper-V, az Amazon EC2 és az Azure figyelő fizetős eszköz.
 4. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) Szélesebb körű hálózat, szerver és alkalmazásfigyelő csomag, amely speciális figyelési funkciókat tartalmaz a Citrix Xen, a Microsoft Hyper-V, a VMWare, a Parallels Virtuozzo tárolók és az Amazon EC2 számára..
 5. AppOptics APM (INGYENES Kísérlet) Egy felhőalapú alkalmazásteljesítmény-monitor, hozzáadott infrastruktúra-megfigyeléssel, amely nagyszerű virtualizációs figyelőt tesz lehetővé.
 6. ManageEngine Applications Manager (ingyenes próbaverzió) Lefedi a Microsoft Hyper-V, a Microsoft Azure, a Microsoft Office 365, a VMware ESX / ESXi, a VMware Horizon View, a Citrix Xen, a Docker, az Amazon EC2, az Amazon RDS és a Cloud-alapú OpenStack operátorokat..
 7. LogicMonitor Felhő alapú hálózati megfigyelő szolgáltatás, amely magában foglalja a VMware vCenter, ESX / i, Microsoft Hyper-V és Citrix XenServer lefedettségét..
 8. Veeam One Erőforrás-figyelő eszköz, amely figyeli az összes hardvert, szoftvert és szolgáltatást, amelyek hozzájárulnak a VMWare vSphere és a Hyper-V virtualizációhoz.
 9. Quest Foglight A Citrix Xen, a VMWare és a Hyper-V virtualizációs figyelője, amely fut, Windows, Linux és Solaris rendszeren fut..
 10. eG Enterprise Megfigyelőrendszer a VMware vSphere, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V, Oracle VM Server, Red Hat Enterprise virtualizáció, AIX LPAR, Solaris Container virtualizációk számára.
 11. Aptare Virtualization Manager Ez az eszköz figyeli a VMWare-t, az Amazon Web Services-t, a Microsoft Azure-t és az OpenStack-ot.
 12. WhatsUp Gold virtualizációs figyelő kiegészítő Kiegészítés a központi WhatsUp Gold hálózatfigyelő rendszerhez.
 13. ESXi beágyazott host kliens Ingyenes ESXi kliensmonitor, amelyet a VMWare nyújt.
 14. Turbonomic Ez az eszköz figyeli a helyszínen található VMware, Hyper-V és XenServer megvalósítást, valamint a felhőn kívüli erőforrásokat.
 15. 5Nine Manager Ez az eszköz az Azure és Hyper-V verziójú Microsoft virtuális gépek figyelésére összpontosít.

A felhőalapú erőforrások integrálása manapság az üzleti rendszerek általános jellemzője. A hagyományos virtualizációs módszerek képezték a kommunikáció alapját a helyszíni terminálok és az alkalmazáson kívüli alkalmazások és fájlkiszolgálók között. Így, A virtuális gépek figyelő eszközének beszerzése, amely felismeri a szervereket, függetlenül attól, hogy azok helyben vagy felhőben vannak - alapvető követelmény minden rendszer eszköz számára.

A legjobb virtuális gép-figyelő eszközök és szoftverek

Összeállítottunk egy elemzést a legjobb virtuális gép-figyelő eszközök és elkészítette a segédprogramok listáját, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor szoftvert vásárol. Ezek a virtuális gépek figyelő eszközei az iparág vezetői, és időt takarítanak meg a virtuális környezet nyomon követésekor. A következő szakasz információkat nyújt ezekről a virtuális gép-figyelő eszközökről.

1. SolarWinds virtuális gépmonitor (INGYENES LETÖLTÉS)

Solarwinds virtuális gép monitor

Ez ingyenes eszköz a SolarWinds-től mindenkinek a kiindulópontja a minőségi virtuális gépfigyeléshez. Ez nem egy átfogó rendszer; funkcionalitása csak egy szerver figyelésére korlátozódik. Ez a konfiguráció azonban számos kis üzleti hálózatot leír, így ez az eszköz továbbra is megfelel az Ön igényeinek.

A Virtuálisgép-figyelő a szerver teljesítményének két kulcsfontosságú tényezőjét priorizálja: CPU kihasználtság és memóriahasználat. Igény esetén gyors összefoglalást kap a két állapotról. A képernyő színkódolt állapotszinteket használ, sárgán jelzi a figyelmeztetéseket, vörös pedig kritikus körülmények között, így a teljesítménymutatók könnyen érthetők. Az összefoglaló képernyőn megkapja a CPU és a memóriafelhasználás ezen állapotszintjeinek mindegyikét. Egyéb teljesítménytényezők, amelyekre ez a praktikus eszköz kiterjed hálózati használat, a konfigurált virtuális gépek száma, és a futó virtuális gépek száma.

Az igény szerinti frissítéseken kívül a VM Monitor folyamatosan működik, miután elindította. Kicsinyítheti azt a tálcára, hogy képernyő-helyet fordítson más figyelő műszerfalakra. Az erőforrások áttekintése szűrhető, hogy csak aktív virtuális gépeket tartalmazzon.

Az figyelmeztetések és Kritikai az összegző képernyőn számolt feltételek a monitor szabályalapjában meghatározott teljesítményküszöbre vonatkoznak. A virtuális gép monitor működik Windows Server és figyeli a VMWare és a Microsoft Hyper-V virtualizációs szoftver teljesítményét. Ez egy egyszerű eszköz, amely főcímeket ad a virtuális környezetéről, időt szabadít fel arra, hogy más infrastruktúrára összpontosítson.

SolarWinds VM MonitorDownload 30 napos ingyenes letöltés a SolarWinds.com

2. A Site24x7 szerver megfigyelése (INGYENES Kísérlet)

A 15 legjobb virtuális gép-megfigyelő eszköz és szoftver

Site24x7 szerver megfigyelés online kínálják a Szoftver mint szolgáltatás modell. Nincs helyszíni verzió. Az eszköz a. Terméke Zoho Group, amely szintén tulajdonosa ManageEngine.

Ezt a figyelő rendszert számos speciális kiadásban kínálják, amelyek a normál vállalkozások, az MSP-k és a web-alapú vállalkozások számára szolgálnak. Kompetenciája magában foglalja szerverek, hálózatok és alkalmazások - egy olyan kombináció, amely ideális a virtualizációk figyelésére. A rendszer képes ellenőrzésre Microsoft Hyper-V és VMWare virtualizációk a helyszínen és AWS és Microsoft Azure-alapú felhőkiszolgálók.

A szolgáltatás konzoljához böngészőn keresztül lehet hozzáférni, és telepíthet egy alkalmazást a mobil merülésekhez is, hogy hozzáférést érjen el. Az a tény, hogy a rendszer távoli szerverekre épül, felszabadítja képességeit, hogy a világ bármely pontján megfigyelje a hálózatokat. A szolgáltatás eszközei között szerepel az élő állapotfigyelés és a teljesítmény elemzése a történeti adatok alapján.

A rendszer a következővel kezdi meg szolgáltatását az infrastruktúra felfedezése és naplózása. Felismeri a virtualizációkat, és leképezi az összes hozzájáruló forrást. Amint az első felfedezési szakasz befejeződött, a rendszer folytatja a hálózat topológiájának és a virtualizációk ellenőrzését, automatikusan módosítva nyilvántartásait, ha a végrehajtás valamely aspektusát megváltoztatja..

A vizualizációs képernyők nagyon világosak. Az egyes monitorok egyszerűsége a virtuális gép számára hasznos, mivel nagyszerű áttekinthetőséget nyújt arra, ami néha rendkívül bonyolult technológiának tűnik.

A rendszer nézet több képernyőre van elosztva, és te is fúrja le hogy megtekinthesse a virtuális gépek és a gazdagépek leképezését, az egyes kiszolgálók teljesítményét és a virtualizációt biztosító hálózaton belüli tevékenységeket. Az állapotok színkóddal vannak ellátva a probléma azonnali azonosításához, az erőforrás-figyelmeztetések pedig a állandó állapotfrissítés a virtualizáció megvalósításának minden hozzájáruló elemén.

Testreszabhatja a riasztási szinteket, és megelőzheti a virtuális gép környezetét érintő esetleges veszélyeket, még mielőtt erőforráshiány merülne fel. A csomagban szereplő jelentések tartalmazzák SLA menedzsment jelentési és erőforrás-felhasználási naplók.

Az elemzési szolgáltatások segítenek a virtuális gépek újból átalakításában a gazdagépekhez, ha bármelyik kiszolgáló túlterheltnek tűnik. A csomagban található jelentések felhasználásával bizonyíthatja az erőforrás-igényeket az érdekelt felek számára.

Ez egy nagyszerű eszköz a csapatvezérelt virtuális gépfigyeléshez. Ez előfizetés alapján kerül felszámolásra, és a megfigyelt kiszolgálók számáért fizet, nem pedig azért a műszaki szakemberek számára, akiknek hozzáférést szeretnének a monitorhoz. Az infrastruktúra-megfigyelés árszervezése nagyon skálázható. Vegye ki a Indító terv, amely akár 10 szervert és kiegészítő kapacitást is lefed, ha több szerverre van szüksége.

Ez egy nagyon átfogó rendszer, amely nagyvállalatok számára is megfelelő. A kisvállalkozások azonban szintén használhatják. Mi több, a Site24x7 szabadon használható ha csak öt szervert kell figyelnie. Tehát a Site24x7 jó választás minden üzleti méretre. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a rendszer. Az előfizetés automatikusan átvált az ingyenes kiadásra a próbaperiódus végén, ha úgy dönt, hogy nem fizet. Ez a szolgáltatás bármikor frissíthető a szélesebb körű fizetett szolgáltatásra.

Site24x7 Server MonitoringStart 30 napos ingyenes próbaverzió

3. SolarWinds virtualizációs menedzser (INGYENES Kísérlet)

SolaWinds Virtualization Manager

Ha a virtuális gép rendszere egy kicsit bonyolultabb, mint egy szerver, akkor valószínűleg lépnie kell a SolarWinds Virtualization Manager alkalmazáshoz. Ez az eszköz nem csak egy szervert fed le, hanem a virtuális környezet körülményeinek sokkal mélyebb figyelését is kínálja. A csomaggal nem korlátozódik a helyszíni virtuális gép-kiszolgálókra, mert az integrálódhat Amazon EC2 és Égszínkék szervereket a megfigyelési környezetbe.

A Virtualization Manager irányítópultja részletes teljesítménymutatókat mutat, és adatmegjelenítő elemeket, például tárcsákat és élő teljesítmény vonaldiagramokat tartalmaz. A rendszer mindkettőt megmutatja VMWare és Hyper-V környezetben, külön metrikus listákat vezet az egyes támogató operációs rendszertípusokról, ha a hálózaton fut mindkét rendszer. A riasztások színkóddal vannak jelölve: a sárga figyelmeztetéseket, a piros pedig a kritikus körülményeket jelöli. A lehetséges riasztási helyzetek listája készen áll a műszerfal külön panelen. Ez a segédprogram figyeli azokat a szolgáltatási feltételeket, amelyek elérték a teljesítményromlási pontot, és megközelítik a Figyelem feltétel.

  10 legjobb eszköz a behatolás teszteléséhez

Az eszköz legfontosabb frissítései a virtuális gép figyelő felett tartalmazzák a kapacitástervezési támogatást és a „terjeszkedés kezelése.E két eszköz kombinációja prediktív ajánlásokat nyújt Önnek. Ennek a tervezési funkciónak köszönhetően jobban fel van fegyverkezve, hogy a környezeti egyik területen megszabaduljon a túlkapacitástól, és a rendszer más területein újrafelhasználja az alulfelhasználott erőforrásokat..

A szimulációs modul lehetővé teszi, hogy tesztelje a további felhasználók vagy alkalmazások hálózathoz történő hozzáadásának hatásait. Ez a modell CPU-használat, memória rendelkezésre állása, tároló kapacitás, és hálózati igények egy adott forgatókönyvhöz. Az szétterpeszt A szolgáltatás megmutatja, hol vannak a virtuális gépek tétlen, és lehetővé teszi azok kikapcsolását, valamint a hozzájuk rendelt erőforrások újraelosztását.

Ez egy nagyon hasznos szolgáltatás, amely segít Hozza ki a legtöbbet a költségvetéséből, és hagyja abba, hogy a halott folyamatokat az erőforrás-igények miatt félrevezeti. A spektrum másik végén, a szóródásfigyelő megmutatja, hogy melyik virtuális gép gördíti be az összes erőforrást. Ez lehetővé teszi az allokációk korlátozását ezekre a csomópontokra is kiindulási pontot nyújt a nem hatékony szoftver- vagy rendszerrel való visszaélések kivizsgálásához.

Az irányítópult tartalmaz egy Application Stack amely egyszerűen megmutatja az erőforrások rétegeit és az egyes állapotok feltételeit. A verem a riasztási feltétel szimbólumok sorával van jelölve felhasználói csoportok, alkalmazások, adatbázisok, ügyletek, szerverek, és otthont ad. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan megnézze, hogy a kapacitással kapcsolatos problémák miként befolyásolják az alkalmazás teljesítményét és a szolgáltatás minőségét.

Az Perf Stack A Virtualization Manager szolgáltatás egy olyan segédprogram, amely számos SolarWinds infrastruktúra-kezelő eszközben elérhető. Tehát, ha már használt másik SolarWinds terméket, akkor ismeri a PerfStack-et. Ez az Application Stack grafikus megfelelője. Élő adatokat mutat egy sor grafikonon az erőforrások számára a virtuális környezetben. Az egyes grafikákat kiválasztja, amelyek érdeklik, és húzza őket egy táblára. Ez lehetővé teszi saját verem létrehozását megmutatja, hogy az egy erőforrás, például adatbázis vagy hálózat iránti igény csúcsai és vályái befolyásolják más erőforrások teljesítményét, például az alkalmazás válaszideje vagy a CPU felhasználása.

A virtualizációs menedzser sok információt tartalmaz, és az összefoglaló nézetek valóban hasznosak annak megakadályozására, hogy az adatok túlterheljék. Hamarosan megszokja a virtuális gép figyelő műszerfalának bemutató formátumát, és felépíti a saját munkamódszereit. Ezek segítségével átválthat az összefoglalók és a részletek között, és ugorhat a tervezési eszközökre, hogy a virtuális környezet megmaradjon.

A SolarWinds Virtualization Manager nem olcsóbb - az árak 2 995 USD-tól kezdődnek. Tudod azonban kipróbálhatja a rendszert ingyenesen 30 napig.

SolarWinds virtualizációs menedzserTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót a SolarWinds.com webhelyen

4. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

Paessler virtuális megfigyelés

A Paessler nagyszerű hálózati megfigyelő rendszert állít elő kiterjed mind a hálózati eszközök figyelésére, mind a forgalom elemzésére. Ez a szolgáltatás integrálja a virtuális gép teljesítményének nyomon követésére szolgáló funkciókat. Noha a Paessler PRTG teljes körű szolgáltatást nyújtó hálózati monitor, mégis bejön egy ingyenes verzió. A Paessler az érzékelők számával határozza meg árait, amelyeket a rendszer figyel. Az „érzékelő” szolgáltatási szempont, például hálózati sebesség, vagy megfigyelési pont, például port. A PRTG nagy hálózatokra irányul, de az ingyenes verzió kisvállalkozások számára is megfelelő.

A Paessler PRTG virtuális gép alkalmazás-figyelő képességei a következő platformokra terjednek ki:

 • Citrix Xen
 • Microsoft Hyper-V
 • VMWare
 • Párhuzamos Virtuozzo konténerek
 • Amazon EC2

A monitor képességei lehetővé teszik, hogy a teljes hálózatot ezen eszköz segítségével figyelje, nem csak a virtuális környezetet. Az alapul szolgáló hálózati forgalom elemzése tipikus üzenetküldő rendszereken működik, amelyek a fő hálózati berendezésgyártók firmware-ének részét képezik. A fizikai hálózati eszközöket a SNMP rendszer. A PRTG kiterjeszti a hálózatfelügyeletet a helyszíneken és a felhőbe.

A szerver teljesítményének figyelése a következőkre összpontosít CPU terhelés, lemez használat, és hálózati átviteli sebességek. A gazdagépek fizikai szempontjai, amelyeket a PRTG figyel, beleértve a szerverét hőfok, jelenlegi energiafogyasztás, akkumulátor feszültsége, és ventilátor sebesség.

Ezek a szerver metrikák szolgáltatás kiemeléshez vezetnek, amely figyelmeztet a túlterhelt szerverekre. Ezzel a tudással a virtuális gépeket kiszolgálók között eloszthatja, hogy tisztességesebb terhelést és jobb teljesítményt érjen el. Beállíthatja a saját teljesítmény-figyelmeztetési szinteit a kiszolgálóattribútumok között. Ezek az egyéni riasztások lehetővé teszik, hogy megnézze, mely szerverek vannak túlterhelt. A figyelmeztetések megjelennek az irányítópulton, de küldheti el őket is SMS, email, vagy egy API-n keresztül.

Az irányítópult és az értesítések egyaránt szűrhetők hozzon létre egyedi nézeteket korlátozott vezérlőkkel a különböző csapattagok számára. A figyelmeztetési forrás vagy a súlyosság függvényében értesítéseket küldhet különféle címzetteknek.

Az ingyenes PRTG 100 érzékelőre korlátozódik. Ön is kaphat a teljes rendszer 30 napos ingyenes próbaverziója, amelynek nincs korlátozása a figyelhető érzékelők számára.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

5. AppOptics APM (INGYENES Kísérlet)

A 15 legjobb virtuális gép-megfigyelő eszköz és szoftver

AppOptics APM egy alkalmazás teljesítményfigyelő. Mint ilyen, képes az alkalmazások által létrehozott virtualizációk figyelésére. Az APM szolgáltatás magában foglalja az infrastruktúra figyelését is, mivel sok esetben aA szorosítási teljesítmény romlását valamilyen mögöttes támogató szolgáltatás okozza és nem maga az alkalmazás.

Az AppOptics APM kifejezetten képes a Hyper-V, Azure és Docker virtualizációk működésének figyelésére. A szolgáltatás mindegyik esetben nyomon követi a virtualizációt megvalósító kiszolgáló teljesítményét, bekapcsolva CPU és memória elérhetősége és elegendő mennyiség biztosítása lemez terület elérhető a virtuális gép működéséhez.

Az AppOptics rendszer a felhőben és megköveteli, hogy az ügynökszoftver telepítve legyen a megfigyelt rendszerre. A műszerfal és a rendszer összes feldolgozási energiája a felhőben található, és a szoftver árába beletartozik. A felhasználók bármelyik általános webböngészőn keresztül hozzáférhetnek az AppOptics konzolhoz.

Az AppOptics az előfizetéssel felszámítva évente előre. Nincs korlátozva a technikusok száma, amelyet az ügyfél cég hozzáférhet az AppOptics rendszerhez, és nincs korlátozva a szolgáltatás felügyelete vagy feldolgozása. Tudod kapni egy 14 napos ingyenes próbaverzió az AppOptics munkatársa, hogy lépést tegyen a rendszerrel.

AppOpticsStart 14 napos ingyenes próbaverzió

6. ManageEngine Applications Manager (ingyenes próbaverzió)

ManageEngine Applications Manager

A ManageEngine a világ egyik legnagyobb erőforrás-megfigyelő szoftver szolgáltatója, ám az utóbbi években néhány megbotlik a virtuális gépek megfigyelő piacán. A társaság azon döntésképtelensége, hogy miként akar kezelni a virtualizációkat, gyengíti a piaci pozícióját, és elveszíti azt a legfontosabb helyet, amelyet szoftver nagy része megérdemel.

A társaság a múltban önálló virtualizációs csomagokat készített, de ezek már megálltak az út mentén. Most virtualizációs funkciói két megfigyelő eszközön oszlanak meg: Applications Manager és az OpManager. A felügyeleti feladatok ilyen megosztása bonyolultabbá teszi a kérdéseket.

Az OpManager a ManageEngine fő terméke, kiváló hálózati megfigyelési képességeket biztosít. Ezek a képességek tartalmazzák az erőforrások figyelését a virtualizáció támogatására. Azok a rendszerek, amelyeket az OpManager képes lefedni tartalmazzák a VMware ESX szoftvert szerverek, Citrix XenServer, és Microsoft Hyper-V környezetben. Ennek oka azonban, hogy az OpManager nem címezi ezt a részt sokkal hatékonyabb virtuális gép-megfigyelési képességeket kap a ManageEngine Applications Manager segítségével. A VM szoftver kompatibilitása deklarált listája az Applications Manager számára:

 • Microsoft Hyper-V
 • Microsoft Azure
 • Microsoft Office 365
 • VMware ESX / ESXi
 • VMware Horizon View
 • Citrix XenServer
 • Citrix XenApp
 • Dokkmunkás
 • Amazon EC2
 • Amazon RDS
 • Felhő alapú OpenStack operátorok

Annak érdekében, hogy a ManageEngine használatával teljes spektrumot elérhessen a virtuális gépek megfigyeléséhez, valószínűleg be kell szereznie mind az OpManagert, mind az Alkalmazások kezelőt. A jó hír az, hogy ez a két segédprogram ugyanazon a platformon épül. Zökkenőmentesen integrálódnak, és akár adatokat is megoszthatnak. Az OpManager és az Applications Manager egyaránt futnak ablakok vagy Linux. Tudod kapni az OpManager ingyenes verziója akár 10 eszköz figyelésére.

Az Application Manager irányítópultja több panelt tartalmaz. A műszerfal fő kommunikációs közege az alábbiakból áll vonali grafikonok élő adatok alapján. Az interfész nagyszámú képernyőt tartalmaz, amelyek mindegyike eseménylistákat vagy grafikus ábrázolásokat tartalmaz, például kördiagramok, vonaldiagramok és hisztogramok.

A rendszer automatikusan beállítja és leképezi a rendszeren működő összes alkalmazást. Megjelenik a leképezési funkció erőforrás-függőségek, és ez a szolgáltatás különösen hasznos a virtualizáció figyelésében. A fizikai infrastruktúra, a helyszíni hálózat, a felhőszolgáltatásokhoz való internetkapcsolatok és a hálózati eszközök egészsége szintén szerepel az Alkalmazások kezelőjének feladatkörébe. Ez a nézet az OpManager által összegyűjtött hálózati eszközök riasztásainak tetején található.

A monitor kapacitástervező modult tartalmaz, amely a történeti adatokból trend- és varianciatérképeket készít. Ez lehetővé teszi azon alkalmazások és virtuális gépek észlelését, amelyek erőforrásokat használnak fel. Szimulálhatja a kereslet rendszerhez történő hozzáadásának következményeit is.

Ha csak az Alkalmazáskezelőt vagy az OpManagert választja, Az Applications Manager valószínűleg jobban illeszkedik. A mögöttes hálózati teljesítmény érdekes, főleg mivel az OpManagerben virtualizációs hálózati használati nézeteket kaphat. Az Applications Manager azonban sokkal több információs réteggel rendelkezik, és olyan rendszertevékenységek részleteit tartalmazza, amelyekre az OpManager éppen nem tartozik. Az Applications Manager lényegesen olcsóbb, mint az OpManager. Letölthet egy 30 napos ingyenes próbaverziót is.

ManageEngine Application ManagerLegyen letölt 30 napos ingyenes próbaverziót

7. LogicMonitor

LogicMonitor

A LogicMonitor egy hálózati menedzsment rendszer, de integrálja a virtuális környezetek figyelését. Tehát használhatja egész rendszerű monitorként, vagy csak a virtuális gép megvalósításának ellenőrzésére korlátozhatja. A LogicMonitor rendszer kínál VMware vCenter megfigyelés, ESX / i felügyeleti házigazdákat, és magában foglalja az egyes virtuális gépeket is, ideértve ESX és ESXi.

  SFTP команды шпаргалка

A LogicMonitor végez Microsoft Hyper-V teljesítménykövetés mind a hipervizor, mind az egyedi virtuális gép szintjén. Ez a rendszer kölcsönhatásba léphet Citrix XenServer technológia.

Ennek a monitornak a szoftvere elérhető a felhőben. Ez platform-semleges, és képes felügyelni a felhő által biztosított virtuális gép szolgáltatásokat, valamint a helyszíni rendszereket. Ez azonban nem egy teljesen helyszíni kivitelezés, mert telepíteni kell gyűjtők a szerverekre és a hálózati eszközökre. Ezek a gyűjtők az átjárón keresztül vezetnek a központi LogicMonitor szerverre. Az összes internetes kommunikáció titkosítva van, ahogyan a LogicMonitor szerveren tárolt adatok is vannak. Az információ valós időben dekódolódik, amikor egy érvényes felhasználói fiókkal érik el, amely hozzáférési hitelesítő adatokat igényel.

A monitor kezdődik egy automatikus felderítési folyamat, amely leképezi az egész hálózatot, beleértve a hálózatot is XenServer, VMWare és Hyper-V megvalósítások. A rendszer kiterjed: amazon felhőkiszolgálók és Microsoft Azure.

A virtuális gép alapvető technológiája a monitorozási témák széles skáláját vonja maga után. Valójában annak érdekében, hogy a virtuális gép fut, figyelnie kell a hardvert, az operációs rendszereket, a hálózati teljesítményt, az alkalmazások és a szolgáltatások végrehajtását, és mindenekelőtt az erőforrások felhasználását. Van virtuális kapcsolóid, amelyekkel versenyezni lehet, és ellenőriznie kell, hogy a tároló- és alkalmazáskiszolgálók ne terheljenek túl, és hozzáférhető-e elfogadható szállítási sebességgel. A LogicMonitor műszerfal lefedi ezeket a kérdéseket.

A virtuális gép figyelő által követett hardveres teljesítmény-jellemzők tartalmazzák a szerverek általános állapotát. Ezekre összpontosítanak memóriahasználat, CPU terhelés, lemez késés, lemez adatsebessége, lemez IO / s, és VMkernel swap kamatlábak hogy fenntartsa a szolgáltatási szintet.

A rendszer riasztásokat a felhasználó küldheti el email, SMS, vagy Lassú értesítések. Besorolás és forrás szerint meghatározhatja, hogy melyik csapat tagjai kapnak riasztásokat. Ha kiszervezi a virtuális környezet egy részét, akkor a szolgáltató támogatási csoportja automatikusan értesítést kap. A műszerfal testreszabható a szerep függvényében is, így biztonságosan megoszthatja a konzolokat a csapat minden tagjával, még a junior személyzettel is. Létrehozhat egy csak adat nézetet, hogy a pénzügyi és a c-Suite tagok megtekinthessék az eseményeket a virtuális gép rendszerében.

A LogicMonitor nem ingyenes, de kap egy 14 napos ingyenes próbaverziót, hogy megpördüljön. A csomag három kiadásban érhető el: Starter, Pro és Enterprise. Ez a skálázhatóság azt jelenti, hogy a LogicMonitor bármilyen méretű vállalkozás számára alkalmas.

8. Veeam One

Veeam One

A Veeam One figyeli a hálózati erőforrásokat, és megvizsgálja a rendszerhasználatot VMWare vSphere és Hyper-V virtualizációs megvalósítások. Az eszköz figyelési képessége kiterjed a felhőalapú szolgáltatásokra is. A Veeam különösen erős a rendszer biztonsági mentése és helyreállítása terén. A Veeam One szolgáltatást úgy tervezték, hogy integrálódjon a vállalat Biztonsági mentési és replikációs kezelőjébe.

A Veeam One rendszer használja valós idejű monitorozás éjjel-nappal. Azok a monitorok ellenőrzik 200 előre beállított érzékelő, és hozzáadhatja saját testreszabott figyelési feltételeit és riasztási szabályait. A kapacitásmodul betekintést nyújt a folyamatban lévő erőforrás-felhasználásba, valamint a történeti adatokra alapozott trendelemzést. Az adatgyűjtő összetevők lefedik az összes fizikai infrastruktúrát, amely támogatja a virtualizációt és ellenőrzi a kapacitáskorlátozás figyelmeztetéseit.

Nem kell támaszkodnia a Veeam One által biztosított irányítópult-megjelenítések és jelentések értelmezésére, mert Ön is hozzáférést nyers adatokhoz. Ez lehetővé teszi a saját testreszabott jelentések, alkalmazások és riasztási szabályok elkészítését.

A Veeam One fizetett termék. Van azonban egy ingyenes verzió. A Veeam One Free magában foglalja a fizetett rendszer összes virtuálisgép-figyelő képességét. A rendszer ingyenes verziójára nincs korlátozott kapacitás, ami az iparban ritka. A Veeam One Free azonban nem rendelkezik a Veeam One beépített kapacitási funkcióival. Az ingyenes verziónak hiányzik a díjkövetés és a számlázás funkciói sem.

Megjelenik mind az ingyenes, mind a fizetős verzió riasztási értesítések a képernyőn. Ezeket e-mailben is el lehet küldeni, de a fizetett felhasználók testreszabhatják a riasztási feltételeket.

A Veeam One különösen hatékony a cég biztonsági mentési kiszolgálószoftverének ügyfelei számára. A bérlők követése ezt is jó választássá teszi a szolgáltatók számára, mind a felhőalapú tárolás biztosítása, mind a szoftver-szolgáltatásként. Ha úgy gondolja, hogy jobban szolgálna a teljes, fizetett Veeam One szolgáltatás, kipróbálhatja egy 30 napos ingyenes próbaverzión.

9. Küldetés

Quest Foglight

A ködlámpa egy olyan rendszerfigyelő rendszer, amelynek a következő verziói vannak felhőmegfigyelés és virtuális gép környezet menedzsment. A rendszer együtt működik VMWare és Hyper-V, a vSwitch-en gyűjtött információkra összpontosítva, a szerver fizikai teljesítményére vonatkozó adatokkal kombinálva.

A rendszer felállítja magát egy automatikus felderítési funkció. Azonosítja a kiszolgálókat és az ügyfél virtuális gépeiket, és megvizsgálja a közöttük áthaladó forgalmat a hálózati teljesítmény kiemelése érdekében. Ennek az eszköznek a forgalmi elemzési adatgyűjtési szakasza megvizsgálja a csomagszintű adatokat annak azonosítása érdekében, amelyek virtuális gépek és alkalmazások generálják a legtöbb forgalmat.

A ködlámpa rendszer is képes figyelni Citrix XenApp és XenDesktop környezetben. Az alkalmazásfigyelő műszerfal megjeleníti az összes elemet a Citrix VDI verem, kiemelve a feszült infrastruktúrát, amely befolyásolhatja a teljesítmény elérését. A rendszer ügyesen feltérképezi virtuális környezetének topológiáját, hogy elősegítse az egyes virtuális gépek és figyelemmel kísérheti a kiszolgálók és a virtuális gépek közötti fizikai forgalom áramlását.

A monitor irányítási funkciókra is kiterjed. tudsz állítsa be az egyes alkalmazásokhoz vagy virtuális gépekhez hozzárendelt erőforrások dinamikus beállításához az alulfelhasználás vagy a túlkapacitás figyelembevétele a hálózat különböző területein. A monitor irányítópultja számos nézetet nyújt a Citrix felhasználói munkamenet-tevékenységeiről, az általános virtuális gép-összefoglalóktól az alkalmazási tevékenységig.

A ködlámpa-figyelő rendszer szorosan nyomon követi NetScaler teljesítmény és hálózati késés. Az a fizikai eszközök és a virtuális kapcsolók terhelése más megfontolások. A ködlámpa monitor azonosítja az inaktív virtuális gépeket, és lehetővé teszi a zombi folyamatok eltávolítását az erőforrások felszabadítása érdekében. Ez egy nagyszerű szolgáltatás, mert sajnos, a virtuális gép környezete hajlamos a függő folyamatokra és az elhagyott munkamenetekre amelyek bezárják az erőforrás-allokációkat.

A ködlámpa-rendszer adatokat keres és tárol egy tesztágy felépítéséhez. Az irányítópult megmutatja a trend és a variáns teljesítményét és elkülöníti a rendszer egyes hardver elemeinek adatait. Ez segít felfedezni a szűk keresztmetszeteket és az erőforrások helytelen elosztását.

Az adatminták és a rendszeres használati statisztikák kapacitástervezési funkciót nyújtanak Önnek. Ezzel az eszközzel meg lehet határozni, hogy a teljesítmény javítása érdekében hol módosíthatja az erőforrások elosztását, és kiküszöbölheti a megnövekedett kereslet hatásait. A ködlámpa monitor tartalmazza prediktív képességek, amelyek javaslatokat tesznek a riasztási feltételek megoldására. Ez az élő adatokkal is működni fog, hogy elősegítse a hálózat kihasználtságát menet közben.

Ha több szállítói környezetet működtet mindkettővel VMWare és Hyper-V a helyszínen működő szoftver, akkor te is egyesítse a felügyeleti és irányítási feladatokat egy helyen ködlámpa rendszerrel. A monitor kiterjed a felhő tárolására is, így a kapacitást megváltoztathatja az extra helyszíni rendelkezések, például a kiegészítő tárolás beállításával.

A Quest Fogfény nem ingyenes. Hozzáférhet azonban egy ingyenes próbaverzió hogy érezzék magát a rendszer iránt. Ködlámpa fut ablakok, Linux, és Solaris operációs rendszer.

10. eG Enterprise

eG Enterprise

Az eG Enterprise megfigyelő rendszer kiterjed VMware vSphere, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V, Oracle VM Server, A Red Hat Enterprise virtualizációja, AIX LPAR, Solaris konténer virtualizációk és az azokat támogató infrastruktúrák. Az eG Enterprise virtuális gépfigyelésének mögött rejlő nagy pont az, hogy a szerver memóriájának és a CPU kihasználtságának ellenőrzése nem adja meg a virtualizáció állapotának teljes képét. A hálózaton, a tárolókiszolgálón, az adatbázisban vagy a virtualizációs platformszoftverben felmerülő problémákat is látnia kell.

A rendszer felülete böngésző alapú. Grafikus kijelzőket, élő adatok és riasztások listáját és szakaszokat tartalmaz a kapacitás tervezéséhez. Az erőforrások közötti kapcsolatokat az irányítópulton leképezik a rendszer telepítésekor. Az eG Enterprise különösen erőteljesen azonosítja az erőforrások kölcsönös függőségét. Ezekre a kapcsolatokra példa az alkalmazás és a virtuális gép platform kölcsönhatása, valamint a virtuális gép szoftver mögöttes fizikai infrastrukturális igényei. Ez az alapvonal tájékoztatja az eG Enterprise szabályait a riasztási körülményekről, amelyek rontják a környezet teljesítményét.

Nem csak riasztásokat fog kapni, hogy például egy adott virtuális gép válaszideje lassú; akkor értesítést kapunk, ha az adatbázis túlterhelt, és hogy ez okoz-e egy adott virtuális gép rossz teljesítményét.

Az a képesség, hogy a legalacsonyabb szintű teljesítmény-problémák kiváltó okát meg tudja határozni, az eG Enterprisenak ad hatalmat. Ez azt jelenti, hogy nem kell pazarolnia az időnkénti láncolást a veremrétegeken keresztül annak érdekében, hogy megtudja, mi a baj. A többszemélyes szállítói környezetek általánosak, és az eG Enterprise a virtualizációs rendszerek lehetséges kombinációinak széles skálájához egységesíti a szolgáltatási köteg figyelését.. Tehát az egyes platformokat külön-külön fogja látni, de a több környezetet támogató mögöttes erőforrásokat a teljes kereslet alapján figyelik, nem platformonként.

Az egységesített verem megközelítés előnye, hogy lehetővé teszi, hogy megnézze, melyik virtuális gép tárolja az erőforrásokat, és megnehezíti a hálózat többi részét.. A műszerfal nagy színkóddal ellátott veremdiagramot tartalmaz, amely bemutatja a peronok párhuzamos fennmaradását a támogató szinteken. Az EG ezt nevezi in-n-out monitorozás. Az külső nézet az összes virtuális gépet sávban mutatja, az egyes szolgáltatások erőforrás-felhasználásának arányában. Az belső nézet ismét arányosan mutatja a verem egyes rétegeit, az egyes virtuális gépek használatával ezen a szinten, egymás mellett.

Az eG Enterprise másik szép megjelenítési tulajdonsága egy munkafolyamat-stílusú diagram nyomon követi a virtuális géphez szükséges összes erőforrást, és viszont az erőforrásokat, amelyeket az egyes támogató szolgáltatások igényelnek. A lánc minden eleme megmutatja állapotát. Tehát, ha az egyik csomópont riasztást mutat, akkor pontosan tudja, hová kell mennie annak érdekében, hogy a virtuális gép visszatérjen jó állapotban.

  Учебник по планированию емкости сети

A virtuális gépek figyelő piacát zsúfolják néhány nagyon lenyűgöző eszköz, amelyeket néhány nagyon nagy szoftverház biztosít. Az eG Enterprise csomag tartalmaz néhány igazán hasznos funkciót, amelyek hiányoznak a nagy fiúk számára. Így, ez a kis srác csomagol egy puncsot, és megérdemli a helyét a virtuális gépek megfigyelő rendszereinek legjobb szolgáltatói között. Nincs az eG Enterprise ingyenes verziója, de megszerezheti egy ingyenes próbaverzió.

11. Aptare Virtualization Manager

Aptare Virtualization Manager

Az Aptare Virtualization Manager azokra a tárolókiszolgálókra koncentrál, amelyek virtualizált környezetben működnek. Ez az eszköz figyelni fogja a virtuális hálózat tárolófelhasználását, és jelentést készít arról, hogy melyik virtuális gép használja fel a kapacitást.

Az Aptare Virtualization Manager felülete tartalmazza a tervező eszköz. Ez az eszköz a korábbi adatok alapján előre tudja megjósolni a tárolási kapacitás igényeit. A monitor emellett nyomon követi a virtuális gép hozzáférését a tároláshoz, és azonosítja a lehetséges szűk keresztmetszeteket és a hozzáférési vitás kérdéseket.

A felügyeleti funkciók kiterjednek a gazember folyamatok azonosítására, amelyek zárolják a tárolási allokációkat. Ezzel a felügyeleti eszközzel felszabadíthatja a függő folyamatok számára elkülönített helyet, elérhetővé téve azt a környezet többi virtuális gépén.

Az Aptare Virtualization Manager használható a következővel VMWare Termékek: ESX, ESXi, vSphere, és vCenter; Amazon Web Services: Amazon elasztikus számítási felhő (EC2), Amazon egyszerű tárolási szolgáltatás (S3), Amazon számlázási rekordok; Microsoft Azure: Virtuális gép, Lemez, tábla és sor tárolása, Blob tárolás; és OpenStack-kompatibilis szerverek. Noha ennek az eszköznek korlátozott funkcionalitása van, akkor hasznos lesz, ha úgy érzi, hogy a jelenlegi virtuális gép figyelő segédprogramja nem ad elegendő részleteket a tárhelykezelésről.

12. A WhatsUp Gold virtualizációs figyelő kiegészítő

A 15 legjobb virtuális gép-megfigyelő eszköz és szoftver

A virtuális gép-környezet figyelése bonyolult. Neked kell ellenőrizze mind az infrastruktúrát, mind a szoftvert, és folyamatosan ellenőrizze az összes elemet a teljesítmény romlásának elkerülése érdekében. A WhatsUp Gold lefedi az összes olyan szöget, amelyet meg kell nézni a virtualizáció sikeres fenntartása érdekében.

A központi WhatsUp Gold szoftver a hálózati teljesítmény figyelését valósítja meg, figyelemmel kísérve az eszközöket, amelyek összekapcsolják a hálózati kapcsolatokat. Sokkal többet kell még nyomon követni annak érdekében, hogy a virtuális gép rendszere működőképes maradjon. A virtualizációs megfigyelő kiegészítő ezeket az extra feladatokat fedezi.

A kiegészítő kulcsfontosságú tulajdonsága a WhatsUp Gold hálózati felfedező funkciójának kiterjesztése. Ez lesz az összes virtuális gép-összetevőre alkalmazni kell a kapcsolatok és függőségek feltérképezési folyamatait hogy a fő csomag a hálózati eszközökre vonatkozik. A rendszer-ellenőrzés a WhatsUp Gold kiindulópontját adja, és ettől kezdve a kiegészítő felépít egy térképet, amely megmutatja az egyes virtuális gépeket támogató alkalmazáscsomagot. Képes leszel megtudhatja, mely kiszolgálók támogatják a virtuális gépeket valamint a kiszolgálóattribútumok és a virtualizációs kiszolgálószoftver állapota.

Amint a virtuális gép rendszere folytatja a szokásos műveleteket, a kiegészítő folyamatosan ellenőrzi a teljesítményt, felhívva a figyelmet a szoftver, a kiszolgálók és a hálózat esetleges hibáira. A WhatsUp Gold által gyűjtött adatok valós időben jelenik meg az irányítópulton, és mentésre kerül az elemzési funkciók forrásinformációjaként. Ezekkel a tervezőeszközökkel kiderítheti, hogy valamelyik szerver nincs-e túlterhelve, és megteheti a megfelelő lépéseket.

A WhatsUp Gold és a virtualizációs megfigyelő bővítmény az Ipswitch alkalmazás teljesítményének megfigyelő kiegészítőjével együtt megvásárolható a Rendszergazda csomagjában. A WhatsUp Gold Total Plus csomag biztosítja az alap alkalmazást az összes kiegészítővel együtt. Bármelyik módon dönt a WhatsUp Gold és a Virtualizáció figyelési kiegészítő beszerzéséről, kérheti őket egy 30 napos ingyenes próbaverzióra mielőtt vállalná a vásárlást.

13. ESXi beágyazott host kliens

ESXi beágyazott host kliens

A VMWare ingyenes környezetet hoz létre ESXi rendszerei számára, amely az ESXi beágyazott host kliens. Az ügyfél felhasználói felülete böngésző alapú, és így az operációs rendszer semleges. Ezen felül a figyelő eszköz használatához telepítenie kell és működnie kell a VMWare szoftvert. Nem működik Citrix vagy Hyper-V rendszerekkel. Ez a segédprogram nem funkciógazdag, és nem biztosítja a listán szereplő többi lehetőség teljes rendszerfigyelési képességét. azonban, alkalmas lenne kisvállalkozások virtualizációs megvalósításaira és laboratóriumi forgatókönyvekre.

Az eszköz továbbfejlesztett felületet kínál az ESXi ügyfelek számára. Ezen a segédprogramon keresztül új virtuális gépeket állíthat be, és mindegyikre konfigurálhatja a tárhelyet. Az eszköz felügyeleti aspektusa betekintést nyújt a host állapotokba. Ezenkívül élő adatokat fog felsorolni a virtuális gép környezetében bekövetkező eseményekről.

Ez egy egyszerű eszköz, de az a tény, hogy ingyenes és közvetlenül a VMWare-től származik, megkísérelte telepíteni..

14. Turbonomikus

Turbonomic

A felhő növekedését a virtuális környezet biztosításában a Turbonomic termékbemutatója láthatja. A közelmúltig a virtuális gépek termékei prioritást jelentettek a helyszíni erőforrásoknak, majd azután talán felhőalapú szolgáltatásokkal foglalkozott. Tubonomic esetében a az eszköz címe, mint segédprogram a Cloud erőforrások figyelésére. Ó, és egyébként megfigyelheti az esetleges helyszíni virtuális gép-kiszolgálókat is.

A Turbonomic nem rejlik a helyszíni virtuális gépek figyelésén, és a rendszer nagyon jól képes megbirkózni a hibrid implementációkkal. Ez a nagyon átfogó virtuális környezetek felügyeleti eszköze három csomagban található: Essentials, Advance és Premier.

Bár ez a megfigyelő szoftver nem ingyenes, kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverziót a Premier csomagról. Az árazás a monitor által lefedett munkaterhelések számán alapul. Az Essentials csomag korlátozza a 750 munkaterhelést, de a másik két kiadás korlátlan kapacitással rendelkezik. A monitor integrálja a vezérlő mechanizmusokat és integrálja az AI-t cselekvési ajánlási folyamataiba. Minél több automatizálást érhet el a magasabb tervekkel, de minden kiadás tartalmaz kapacitástervezési képességeket.

A Turbonomic egyszerű megfigyelő modulja nagyszerű megjelenítési funkciókat tartalmaz, például táblázatokat és grafikonokat. Az eszköz kölcsönhatásba léphet VMware, Hyper-V, és XenServer környezetek.  A telepítési folyamat automatizált és befejezi a rendszer állapotfelmérését. A Turbonomic motor által végzett letapogatás leképezi az összes virtuális környezetet. A fedélzeten történő befejezését a-val fejezi be azon ajánlások listája, amelyekben a rendszerproblémák találhatók, és hogyan kell ezeket megoldani. Amint ez a kezdeti szakasz befejeződik, a Turbonomic folyamatosan figyeli a környezetet, riasztásokat készít az irányítópulton, és támogatja azokat cselekvési ajánlásokkal.

Beállíthat egy műveleti szabályt a Turbonomic magasabb kiadásaiban automatikusan végrehajtja a felbontást, ha konkrét riasztások merülnek fel. Ez az automatizálás nem kötelező, és manuálisan is elindíthatja az ajánlott műveleteket, vagy figyelmen kívül hagyhatja azokat.

Ez egy jó eszköz azoknak a szervezeti egységeknek vagy szolgálatoknak, amelyek betartják a szolgáltatási szintű megállapodásokat. Ezeket az SLA-kat közvetlenül a felügyeleti rendszerbe lehet fordítani, mint a szolgáltatás minőségi követelményeit. Beállíthat riasztási szinteket a szolgáltatás szempontjaira, ideértve válaszadási idők a kézbesítéshez és a tranzakció teljesítménye a számlázáshoz.

A monitor lehetővé teszi az erőforrások újraelosztását különböző alkalmazások vagy felhasználói csoportok számára, és kiemeli azokat a területeket, ahol a felhőalapú erőforrások kibővítése elkerülhetetlen. Másik oldalán, A Turbonomic AI motor megmutatja, hol tartózkodott túl, lehetőséget adva az online szolgáltatások csökkentésére és a költségek csökkentésére. Ez a kapacitásmegjelenítés kiterjed a tervezési funkciókra is. Az interfész kapacitásvizsgálati részt nyújt, ahol megteheti megtekintheti a felhasználói bázis bővítéseinek hatásait, vagy új alkalmazások és szolgáltatások beépítését. Ez egy nagyszerű tervezési eszköz az ajánlatok feldolgozására, mivel lehetővé teszi a kiegészítő szolgáltatások hatékonyabb megtervezését.

A monitor irányítópultja testreszabható és különféle nézeteket és vezérlőelemeket oszthat ki a csapat tagjai számára. A felhasználói felület létrehozásának képessége, amely egyáltalán nem tartalmaz vezérlőelemeket, lehetőséget nyújt Önnek az ügyfelek vagy az igazgatók hozzáférésének lehetővé tétele a rendszerben anélkül, hogy kockáztatná a virtuális gép beállítását.

15. 5Nine Manager

5Kilenc interfész

5Nine célja az adatközpontok megvalósítása a Microsoft Cloud Platformon. Tehát, ha a VMWare-t szeretné használni, akkor ez a termék valószínűleg nem az Ön számára lesz. Ha az összes virtuális környezete Hyper-V, akkor olvassa tovább. 5Nine integrálja a felhő-alapú Azure-kiszolgálók a virtuális gép infrastruktúrájába zökkenőmentesen. Ez egy jó megoldás, ha más vállalatok adatait kezeli, mivel azonosítja a bérlőig terjedő igényeket, megvizsgálhatja az egyes gazdagépek teljesítményét és nyomon tudja követni a felhasználói tevékenységeket..

A szolgáltatás irányítópultja nagymértékben testreszabható, ami lehetővé teszi különböző felhasználói fiókokat hozhat létre, különböző hozzáférési jogokkal. Ez egy másik szolgáltatás, amely vonzza a szolgáltatásokat üzemeltető vállalkozásokat. Korlátozott irányítópultot adhat az ügyfeleknek, és lehetővé teszi számukra a saját virtuális gép-allokációjuk kezelését. Más véleményeket meg lehet adni a csoport tagjainak, a saját csoportjuk különböző szolgálati időszakaival, és ez lehetővé teszi, hogy az igazgatók és a társaság többi érdekelt fele élő eredményekkel láthassa a teljesítményadatokat. A testreszabható jelentések javítják a csomag adatmegosztási funkcióit.

5Nine a termékét úgy alakította ki, hogy kifejezetten az legyen bejelöli a szolgáltató számára szükséges összes négyzetet. Ha azonban házon belüli létesítményt működtet, az erőforrás-elosztás-figyelési funkciók minden bizonnyal nem ártanak az SLA- és költségközponti házirendeknek, amelyeket a vállalat működtet.

Az 5Nine Manager egy fizetett szolgáltatás, de ingyenes kipróbálást is kaphat.

Virtuálisgép-figyelő eszköz kiválasztása

Ez az értékelés megadta neked a virtuális gépek felügyeleti eszközeinek széles választéka választani. Melyik a legjobb neked? Ezt a körülményei diktálják. Néhány virtuális gép-figyelő eszköz valóban rendszerszintű infrastruktúra-kezelő rendszer, amely jellemző nagyszerű virtualizációs funkciók. A listában szereplő egyéb eszközök csak kis segédprogramok, amelyek javítják a virtuális gép adatait, vagy javítják a virtuális gép teljesítményét.

A virtuális gép eszközök biztosítása nagyon széles terület. A SolarWinds lefedi a spektrum mindkét végét egy kicsi, ingyenes eszköz és egy "harangok és sípok" megfigyelő rendszerrel.. A Paessler és a ManageEngine a piac minden pontjára is törekszik. Néhány kis szereplő fantasztikus termékeket kínál, amelyek vonzóak lehetnek a kis- és középvállalkozások számára, hanem olyan képességeket is kínálnak, amelyek valóban segítenek a nagy és bonyolult virtualizált hálózatokkal rendelkező vállalkozásoknak.

Ahogy elismeri a jelentés nyilatkozatait, a hálózatfelügyeleti ipar jelenleg átalakul. Tíz évvel ezelőtt a virtualizáció még gyerekcipőben volt, a felhőszolgáltatások pedig új tendencia. Mindkét fogalom uralja a hálózatba kötött szolgáltatásokat. Nem lehetetlen megjósolni, hogy hamarosan a felhőalapú szolgáltatások és az azokat lehetővé tevő virtualizációs technológia lesz a hálózati szolgáltatás szabványos módszere.. A helyszíni szerver- és alkalmazáskezelés bonyolultsága a múlté lesz.

Van javaslata a virtuális gép figyelő eszközeire? Használ egy virtualizációs figyelő rendszert, amelyet figyelmen kívül hagytunk? Ön szerint hogyan fog változni egy rendszergazda munkája a felhőalapú szolgáltatások növekedésével? Hagy egy üzenetet az alábbi megjegyzés szakaszban, és ossza meg gondolatait a közösséggel.

About the author

Comments

 1. tuális környezet lehetőséget kínál a helyszíni erőforrások kihasználásának kiterjesztésére, és a könnyű használatnak köszönhetően a legtöbb üzleti hálózatban általános megoldás a VMWare és a Microsoft Hyper-V virtuális gép (VM) szoftver. Az erőforrás-figyelés azonban kulcsfontosságú, és a virtuális gép megfigyelése segít az erőforrásokkal kapcsolatos kérdések kezelésében. A virtuális gép-figyelő eszközök listája számos lehetőséget kínál a felhasználók számára, és a felhőalapú erőforrások integrálása manapság az üzleti rendszerek általános jellemzője. A virtuális környezet tehát nagy előnyöket kínál az üzleti szektor számára, és a megfelelő eszközök használatával hatékonyan kezelhetők az erőforrások és a hálózati forgalom.

 2. tuális környezet lehetőséget kínál a helyszíni erőforrások kihasználásának kiterjesztésére, és a könnyű használatnak köszönhetően a legtöbb üzleti hálózatban általános megoldás a VMWare és a Microsoft Hyper-V virtuális gép (VM) szoftver. Az erőforrás-figyelés azonban kulcsfontosságú, és a virtuális gép megfigyelése segít az erőforrásokkal kapcsolatos kérdések kezelésében. A virtuális gép-figyelő eszközök listája számos lehetőséget kínál a felhasználók számára, és a felhőalapú erőforrások integrálása manapság az üzleti rendszerek általános jellemzője. A virtuális környezet lehetőséget kínál a hatékonyabb erőforrás-kihasználásra, és a megfelelő figyelő eszközök segítségével könnyen nyomon követhető és kezelhető a rendszer.

 3. tuális környezet lehetőséget kínál a helyszíni erőforrások kihasználásának kiterjesztésére, és a könnyű használatnak köszönhetően a legtöbb üzleti hálózatban általános megoldás a VMWare és a Microsoft Hyper-V virtuális gép (VM) szoftver. Az erőforrás-figyelés azonban kulcsfontosságú, és a virtuális gép megfigyelése segít az erőforrásokkal kapcsolatos kérdések kezelésében. A virtuális gép-figyelő eszközök listája számos lehetőséget kínál a felhasználók számára, és a felhőalapú erőforrások integrálása manapság az üzleti rendszerek általános jellemzője. A virtuális környezet lehetőséget kínál a hatékonyabb erőforrás-kihasználásra, és a megfelelő figyelő eszközök segítségével könnyen nyomon követhető és kezelhető a rendszer.

Comments are closed.

Adblock
detector