A 6 legjobb Apache Web Server figyelő eszköz

A 6 legjobb Apache Web Server figyelő eszköz

Ha sok időt tölt online, akkor valószínű, hogy kapcsolatba lépett egy olyan webhellyel, amelyet támogat Apache webszerver. Az Apache HTTP Server a világ egyik legrégebbi és legnépszerűbb webszervere, amely olyan webhelyeket támogat, mint az eBay, a LinkedIn és a Facebook. A Windows és az Unix szerverek támogatása számos szervezetet segített a platformközi környezetben. Ebben az Apache webszerver útmutatóban megvizsgáljuk, mi az Apache webszerver és a legjobb megfigyelő eszközök ehhez.

Nincs idő elolvasni az egész posztot? Itt van az összefoglaló a 6 legjobb Apache webszerver-megfigyelő eszköz felsorolása:

  1. SolarWinds Apache Monitor a szerverrel & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet) Átfogó szerver- és alkalmazásfigyelő eszköz, amely egy kulcsmodul segítségével figyelheti az Apache kulcsfontosságú mutatóit.
  2. Paessler PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBA) Automatikusan felismeri a hálózati struktúrát a telepítéskor, és több mint tucat szervermegfigyelő modullal rendelkezik az Apache számára.
  3. Dynatrace Figyelemmel kísérheti és megjelenítheti az Apache-mutatókat az Apache-t futtató webszolgáltatások kontextusán keresztül.
  4. ManageEngine Applications Manager Dedikált Apache figyelőeszköze, amely ügynökök nélküli teljesítményfigyelést kínál különféle mutatókban.
  5. AppDynamics Valós idejű monitorozás a szűk keresztmetszetek azonosításához az automatikus felfedezés és a teljes üzleti tranzakciók teljesítménye révén.
  6. Anturis Dedikált Apache modullal rendelkezik a kulcsfontosságú teljesítménymutatók figyelésére.

Mi az Apache Web Server?

Apache webszerver egy nyílt forrású webszerver az Apache Software Foundation irányítása alatt áll. A webszerver egy szolgáltatás, amely a kiszolgáló és az ügyféleszköz között helyezkedik el. Apache webszerver szoftverként fut egy kiszolgálón, és ügyfél kéréseket vesz fel a felhasználó böngészőjéből. Ezután weboldal formájában válaszol a kérésre. Mitől Apache webszerver népszerű a modulok sorozata, amely további funkciókat kínál a vállalkozások számára.

A modulok lehetővé teszik a testreszabást kiegészítő szolgáltatások formájában. Például, IPv6, FTP, HTTP / 2, sávszélesség-szabályozás, WebDAV, terhelés elosztás, és URL átírás csak néhány a kiegészítő funkciók közül Apache webszerver kínálni kell. Ezek a funkciók nagyobb ellenőrzést biztosítanak a végfelhasználó számára nyújtott tapasztalatok felett.

Az Apache használatához csak annyit kell tennie, hogy töltse le a szoftvert a hivatalos webhelyről. A szoftver teljesen ingyenes, így a bank megszakítása nélkül elkezdheti webhelyének szolgáltatásainak fejlesztését.

A legjobb Apache Web Server figyelő eszközök

Ha éppen használ Apache webszerver, A szervermegfigyelő eszköz használata elengedhetetlen a kiváló élmény biztosításához. A webszerverek figyelésének csata része a szükséges eszközök és láthatóság biztosítása a teljesítménygel kapcsolatos aggályok kezelésére. A cikkben említett összes eszköz kiváló választás a Apache webszerver.

1. SolarWinds az Apache Monitor a szerverrel & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet)

A 6 legjobb Apache Web Server figyelő eszköz

A SolarWinds Apache Monitor a szerver teljesítményéhez val vel szerver & Alkalmazásfigyelő egy olyan alkalmazásfigyelő eszköz, amely képes figyelni Apache webszerver. A szerszám figyeli Az Apache webszerver üzemideje, hozzáférések, forgalom, tétlen dolgozók, elérhetőség, CPU terhelés, teljes hozzáférés, szerver kérés másodpercenként, memória, és még több a teljesítményproblémák azonosításához. Lehetséges a webszervert támogató egyéb infrastruktúrák, például a Linux, a MySQL és a PHP megfigyelése is.

Az Apache-n kívül az eszköz kínál automatikus alkalmazás és szerver felfedezés. Az automatikus felfedezés hasznos a hálózati környezet frissítésében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy teljes átláthatósága van a folyamatban.

A riasztási rendszer emellett magas szintű támogatást kínál Apache webszerver ellenőrzésére. Az A riasztási rendszer küszöbérték alapján működik és riasztásokat küld, ha egy eszköz vagy alkalmazás megfelel bizonyos teljesítményproblémáknak. Például, ha a szerver leáll, vagy a CPU terhelése eléri a problémás szintet, a program figyelmeztet.

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő 2 995 dollár (2382 font) áron kezdődik. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverzió.

SolarWinds Apache Monitor a szerverrel & Alkalmazás MonitorDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

A 6 legjobb Apache Web Server figyelő eszköz

Paessler PRTG hálózati monitor egy olyan infrastruktúra-figyelő eszköz, amelynek saját érzékelője van Apache webszerver. Az HTTP Apache ModStatus PerfStats érzékelő megmutatja a mutatók egy sorát, beleértve CPU terhelés, szerver rendelkezésre állása, kérések másodpercenként, byte / kérés, az aktuális elfoglalt munkavállalói szálak száma, és tétlen munkavállalói szálak száma. Az érzékelő ezeket az adatokat tárcsák formájában mutatja, amelyek élő és történelmi adatoknak tekinthetők.

Az érzékelő konfigurálása után a riasztási rendszer tudatja Önnel, hogy van-e olyan probléma, amely azonnali figyelmét igényli. értesítések vannak elérhető e-mailben, SMS és értesítések. Van még egy API, amelyet felhasználhat saját egyéni értesítési szkriptek létrehozására.

PRTG hálózati monitor ingyenes a 100 érzékelőnél kevesebb figyelő vállalkozás számára. Ha többre van szüksége, meg kell vásárolnia a fizetett verziók egyikét. PRTG hálózati monitor Kezdődik: 1600 USD (1 272 £) 500 érzékelőnél és egy kiszolgáló telepítése, legfeljebb 10 500 USD (8 352 £) 5000 érzékelőnél és egy szerver telepítésekor, vagy 60 000 USD (47 727 £) 5 kiszolgáló telepítésénél és korlátlan szenzoroknál. Itt van még a 30 napos ingyenes próbaverzió.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. Dynatrace 

A 6 legjobb Apache Web Server figyelő eszköz

Dynatrace egy alkalmazás teljesítmény-figyelő platform, amely Apache figyelési képességekkel rendelkezik. Az eszköz a teljesítményIrányítópult hogy megjelenik elérhetőség, kérelmek, válaszméretek, elfoglalt munkavállalók, alkalmazás verziója, konfigurációs út, infrastrukturális változások, és újraindul. Megtekintheti például egy Apache webszerver elérhetőségi grafikon, amely megmutatja, mikor volt a szolgáltatás utoljára offline mód.

A mély folyamatfigyelésnek nevezett szolgáltatás lehetővé teszi mikroszkóp eljuttatását a különféle folyamatokon belül futó Apache szolgáltatások válaszidejéhez. Megtekintheti például egy grafikont, amely lebontja, hogy mely szolgáltatások hajtják végre a legtöbb időt a végrehajtáshoz. A szolgáltatások közé tartozik Apache modulok, Adatbázis-tevékenység, PHP összeállítás, és PHP végrehajtás.

Az egyik oka annak Dynatrace a felügyelet legfontosabb eszköze Apache webszerver az övé rendellenesség-észlelõ motor. A rendellenességek felismerésére szolgáló motor automatikusan észleli a teljesítmény-rendellenességeket azonosítani a tevékenységet. Ha rendellenességet észlelnek, riasztással értesítik. A riasztás nem csak azt jelzi, hogy probléma van, hanem pontosan meghatározza a kiváltó okot, hogy korán meg tudja oldani.

A felülről lefelé történő láthatóság érdekében Apache webszerver egészen a folyamat szintjéig, Dynatrace kivételes választás. Ha azonban meg akarja tudni az elérhető árképzési lehetőségeket Dynatrace akkor közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel. Letöltheti a 15 napos ingyenes próbaverziót.

4. ManageEngine Applications Manager 

A 6 legjobb Apache Web Server figyelő eszköz

ManageEngine Applications Manager egy alkalmazásfigyelő szoftverplatform, amely kínál Apache webszerver ellenőrzésére. Val vel ManageEngine Applications Manager figyelheti a elérhetőség, válaszidő, CPU kihasználtság, Bájt át / másodperc, kérjen részleteket nak,-nek Apache webszerver, és több. A program által támogatott mutatók köre győződjön meg arról, hogy tud valaki, ami befolyásolja a végfelhasználókat.

Az riasztási rendszer mellékelve ManageEngine Applications Manager lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy küszöbértékeket állítson fel a teljesítménymutatók figyelésére. A riasztások keresztül érkeznek email és SMS így tudja, hogy mikor kerül sor előadási eseményre. A riasztások nagyon konfigurálhatók, így ellenőrizheti, hogy az eszköz milyen tevékenységekről értesít. Beállíthat például egy küszöbértéket a válaszidőre, hogy riasztásokat kapjon, ha a szerver lassan reagál.

Az jelentések funkcionalitás ManageEngine Applications Manager a programok egyik erős pontja. A jelentések korábbi teljesítményadatokat mutatnak a Apache webszerver de gépi tanulással is felhasználhatja a jövőbeli teljesítménytrendek előrejelzését. A gépi tanulás segít megtervezni a jövőt.

A Három változatnak van A ManageEngine Applications Manager elérhető: Ingyenes, Szakmai, és Vállalkozás. Az ingyenes verzió legfeljebb öt szervert vagy alkalmazást támogat. A Professional verzió 25 monitor esetén 945 USD-től (751 GBP) kezdődik, míg az Enterprise verzió 9 595 USD-től (7 632 GBP) kezdődik 250 monitor esetén. Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió is.

5. AppDynamics

A 6 legjobb Apache Web Server figyelő eszköz

AppDynamics egy alkalmazás teljesítményfigyelése, amely automatikusan felfedezheti az alkalmazás topológiáját, beleértve Apache webszerver. Az eszköz felhasználható az üzleti tranzakciók láthatóságának biztosítására. Az adatokat a AppDynamics mert Apache webszerver magába foglalja Betöltés, átlagos válaszidő, és hibák.

figyelmeztetések ban ben AppDynamicsfüggetlenül számolja ki a KPI-k kiindulási értékeit megkülönböztetni a rossz teljesítményt. A számítások elég pontosak a hamis pozitív eredmények kiküszöböléséhez, így nem kapnak irreleváns vagy helytelen riasztásokat. Adminisztratív szempontból ez biztosítja, hogy csak a fontos riasztásokra válaszoljon.

A Három változatnak van AppDynamics alkalmazás teljesítmény menedzsment elérhető: APM Pro, APM Advanced, és APM Peak. Az APM Pro az alapcsomag, amely magában foglalja az infrastruktúra figyelési képességeit. Az APM Advanced az alkalmazási verem láthatóságát is tartalmazza. Végül az APM Peak valós idejű üzleti teljesítmény-figyelést, üzleti utazást és tranzakció-elemzést kínál. Elindíthatja a 15 napos ingyenes próbaverziót.

6. Anturis

A 6 legjobb Apache Web Server figyelő eszköz

Anturis egy alkalmazásfigyelő platform, amelynek saját Apache figyelőeszköze van. Az Apache monitor olyan mutatókat gyűjt, mint a elfoglalt munkavállalók száma, tétlen dolgozók száma, kérések másodpercenként, Kbytes másodpercenként, Kbytes kérésre, CPU-használat, és memóriafelhasználás.

Az eszköz a forgalmi adatokat is figyeli (ami hasznos a kibertámadások általános típusainak, például a DDOS-támadások felismeréséhez). Ezek a mutatók tartalmazzák a másodpercenkénti kérelmek száma, másodpercenként kiszolgált bájtok száma, és a kérdekenkénti átlagos byte-szám.

A konfiguráció szempontjából, Anturis mindkettőt használja ügynöki alapú megfigyelés és ügynökök nélküli monitorozás. A programhoz egy webalapú GUI-n keresztül férhet hozzá. Abban az esetben, ha itt hiányzik valami fontos információ, a program e-mail értesítésekkel értesíti Önt a teljesítménygel kapcsolatos kérdésekről.

Az Anturis ingyenes és fizetett változatban érhető el. Az Ingyenes verzió Legfeljebb 5 monitort támogat e-mail riasztásokkal. A fizetett verziók Anturis 10 monitor esetén havonta 10 USD-tól (7,95 GBP) kezdődhet, 100 monitoron pedig havonta 95 USD-ig (75 £). A 30 napos ingyenes próbaverziót letöltheti, vagy itt megtekintheti az árakat.

Apache webszerver megfigyelés

Egy olyan eszköz használatával, mint a Dynatrace vagy SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő Ön képes lesz arra, hogy biztosítsa, hogy a válaszidő alacsony maradjon, és elkerülje az előre nem látható teljesítményproblémákat. Minél jobb a szerver teljesítménye, annál teljesebb felhasználói élményt nyújtanak a látogatók.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5

Adblock
detector