A 7 legjobb ingyenes SCP-kiszolgáló Windows, Linux és Mac rendszerekhez

7 legjobb ingyenes SCP szerver


Mi az SCP szerver??

Az SCP vagy a biztonságos másolási protokoll a fájlok biztonságos átvitelét szolgálja a helyi gazdagép és a távoli gazdagép között vagy két távoli gazdagép között.

Itt található a legjobb SCP-kiszolgálók listája:

  1. SolarWinds Ingyenes SFTP és SCP szerver (INGYENES LETÖLTÉS) - Ingyenes SCP implementáció a Windows számára a vezető hálózati megfigyelő szoftvergyártóktól.
  2. Bitvise - SFTP és SCP eszköz a Windows számára.
  3. FreeSSHd - Ingyenes hálózati segédprogramcsomag a Windows számára, amely tartalmazza az SFTP-t.
  4. OpenSSH for Windows - Szövegalapú parancssori eszköz a Windows számára, amely magában foglalja az SCP-t.
  5. Cygwin for Windows - Ingyenes SSH és SCP eszköz a Linux számára, amelyet Windows operációs rendszerre alakítottak át.
  6. OpenSSH SCP Server - SCP eszköz, amely a legtöbb Linux disztrójára előre telepítve van.
  7. Dropbear SCP - Könnyű SCP szerver, amelyet beágyazott rendszerekben való felhasználásra szántak.
  8. MacOS natív SCP szerver - SCP szerver, amely a Mac OS operációs rendszerbe tartozik.

Amikor egy „SCP szerverről” beszélünk, akkor valójában „adatátvitelt SSH szerverre” értünk, amely az SSH biztonságának, titkosításának és titkosságának minden előnyeit magával hozza. Mint ilyen, önmagában nem létezik olyan SCP „szerver”. Inkább egy SSH szervert használunk a fájlmásoláshoz.

SSH az a "Biztonsági héj,Amely magában foglalja a titkosítást a nem biztonságos hálózatokon keresztüli átvitel biztonságossá tétele érdekében. Az SCP megvalósításakor létre kell hoznia egy SSH szervert. Ez a szolgáltatás gondoskodik az extra biztonságról, hogy egy szabványos hálózati másolási műveletet biztonságos másolás tranzakcióvá alakítson.

Számos olyan protokoll létezik, amelyek megkönnyítik a fájlátvitelt a hálózaton keresztül. Néhány korábbi, amelyek ma is használatban vannak, a File Transfer Protocol és a Triviális fájlátviteli protokoll (FTP és TFTP). Egy másik, biztonságosabb módszer a biztonságos Másolat (SCP). Míg az FTP biztonságosabbá tehető a használatával A szállítási réteg biztonsága (TLS), Az SCP természetéből adódóan biztonságosabb mert ez valójában csak egy SSH munkamenet, amelyet kizárólag a fájlok átvitelére használnak. A TLS / SSL-sel rendelkező FTP-t „FTPS” -nek nevezik.

SCP és SFTP: Az FTP biztonságos alternatívái

Bár az FTP-t manapság továbbra is széles körben használják a hálózatokban és az interneten, természetéből fakadóan nem biztonságos. Ahol a munkamenethez bejelentkezéshez szükséges hitelesítő adatok szükségesek, a felhasználónevet és a jelszót szöveges formában kell elküldeni, azaz minden elfogó el tudja olvasni őket.

Az SCP az FTP-feladatok biztonságos alternatíváinak egyike. A másik lehetőség a Biztonságos fájlátviteli protokoll (SFTP), más néven SSH FTP mert az SCP-hez hasonlóan SSH-t is használ a védelemhez.

Az SCP és az SFTP közötti különbségek

Az SFTP és az SCP között az a különbség, hogy az utóbbi tisztán fájlátviteli rendszer, míg Az SFTP parancsokat tartalmaz a távoli számítógép könyvtárszerkezetének lekérdezésére és megváltoztatására.

FTP SSH felett

A biztonságos FTP alternatívák zavarának fokozása érdekében meghallhatjuk az „FTP SSH-n keresztüli” kérdést is inkább technika, mint protokoll. Megnyit egy standard FTP-munkamenetet egy SSH-munkameneten belül, amelyet „alagútként” osztályoznak. Ha egyszer megérti, hogy az FTP-nek két különálló kapcsolat szükséges a munkamenet kialakításához, akkor rájössz, hogy az SSH-n keresztüli FTP hamarosan rendetlensé válhat..

Az FTPS hozzáadja az SSL-t

Az FTPS módszertan hozzáad egy eljárást, amely magában foglalja Secure Socket Layer (SSL) védelmet (a Transport Layer Security helyettesítve) egy FTP munkamenetbe. A protokolloknak ez a kombinációja azonban biztonsági hiányosságokkal is rendelkezik, mivel a biztonsági intézkedések megkezdésének parancsát szöveges formában küldik és elfoghatók..

Helyettesítse a TFTP-t az SCP-vel a titkosításhoz

A TFTP-nek egyáltalán nincs biztonsági intézkedése és csak fizikailag biztonságos magánhálózatokon szabad használni. Te tudnál a TFTP helyettesítő SCP hogy titkosítást adjon a konfigurációs fájlok terjesztéséhez a hálózaton, mivel ez könnyebb biztonságos fájlátviteli rendszer, mint az SFTP.

SCP szerver bevezetése

Az SCP a cp Unix paranccsal kapja a nevét, amelyet általában a fájlok másolására használnak. Mivel a Secure Copy-t „cp with encryption” -ként fejlesztették ki, sokkal könnyebb megismerni azt Unix és Unix-szerű rendszereken (Linux, Free BSD és Linux változatok). Ez általában parancsként is megvalósul. Az SCP-kiszolgálók, a grafikus felhasználói felületekkel rendelkező SCP-segédprogramok és a Windows-rendszerek SCP-jét nagyon nehéz beszerezni. Megtalálható parancsként egy SSH szervercsomagban. Tehát annak érdekében, hogy az Ön számára az SCP-kiszolgáló lehetőségeinek listáját biztosítsuk, az SSH-kiszolgálókat is belefoglaltuk ebbe az útmutatóba.

Itt található a legjobb SCP-kiszolgálók listája:

Windows SCP szerverek

1. SolarWinds SFTP / SCP szerver (INGYENES SZERSZÁM)

SolarWinds-free-SCP-szerver

SolarWinds informatikai eszközök átfogó készletét karbantartja, amely kombinációt is tartalmaz SFTP / SCP szerver. Az alkalmazás Windows szolgáltatásként fut, ami azt jelenti, hogy alapvető működésének ismernie kell a Windows rendszergazdákat.

A Linux alapú SCP-vel ellentétben, SolarWinds SFTP / SCP szerver támogatja a virtuális felhasználók létrehozását. Ezek olyan felhasználói fiókok, amelyek felhasználhatók az SCP-kiszolgálóra való hitelesítéshez a fájlok másolása céljából. A fiókok azonban nem natív Windows-fiókok, és valójában nem léteznek a rendszerben. Ez megfelelő szintű biztonságot nyújt. Abban az esetben, ha egy SCP-fiók hitelesítő adata veszélybe került, akkor nem lehetett közvetlenül felhasználóként a rendszerbe bejelentkezni.

A SolarWinds SFTP / SCP szerver grafikus felületet kínál és az SCP-re összpontosít, nem pedig általános SSH szerver. A Windows alternatívái vagy drágák, vagy kevés ismert beszállítóktól származnak, ami kockázatot jelent.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A HIVATALOS SALWINDS-OLDALON:

www.solarwinds.com/free-tools/free-sftp-server/

SolarWinds SFTP / SCP ServerDownload 100% INGYENES eszköz

2. Bitviselet

Bitvise-ssh-server-beállítások

Mivel az SFTP és az SCP egyaránt fut az SSH felett, a Bitvise SSH szerver támogatja mindkét biztonságos fájlátviteli protokollt.

A Bitvise lehetővé teszi bármelyik Windows használatát natív felhasználói fiókok vagy virtuális felhasználók. Ez nagy rugalmasságot biztosít, mivel nincs szükség teljes körű Windows felhasználói fiókok létrehozására a biztonságos fájlkönyvtárakhoz ad-hoc hozzáférés biztosítása érdekében..

Bitvise is lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a kapcsolatokat csak az SCP-re korlátozzák. Sok SCP megvalósításban az SCP hozzáférés SSH (shell) hozzáférést jelent. Ez általában nem az Unix-szerű operációs rendszerek problémája, mivel ezeknek a rendszereknek a fiókszintű biztonsága be van építve. De a Windows rendszereknél ez a hozzáférés véletlenül akaratlan hozzáférést eredményezhet például a Power Shellhez hasonló dolgokhoz. Ezt szem előtt tartva, a Bitvise támogatja az SCP-hozzáférés engedélyezésének lehetőségét, de nem engedélyezi az alaphéj-hozzáférést.

3. FreeSSHd

freesshd-opciók

A FreeSSHd így hangzik. Ez egy Ingyenes SSH démon a Windows számára. Az Unix szóhasználatban a démon hasonlít egy Windows-szolgáltatásra.

A FreeSSHd bármilyen újabb Windows rendszeren futhat, amely a Windows NT 4-nél is magasabb (és ezek nagyjából mindegyik), és nagyon kicsi memóriát és erőforrást eredményez. Támogatja a virtuális felhasználókat és a könnyen használható felületet a szolgáltatás figyelésére, indítására vagy leállítására.

4. OpenSSH for Windows

OpenSSH_CLI

Az Open SSH az összes SSH-kiszolgáló nagymamája. 1999 óta van, amikor először jelentették meg az OpenBSD operációs rendszer részeként. Technikai szempontból az OpenSSH egy eszközkészlet, de a nehéz emelők nagy részét az Open SSH program végzi. Úgy tervezték, hogy más operációs rendszerekre is továbbítsa, és ezért valószínűleg a legszélesebb körben használt SSH szerver a bolygón. Az SSH-val szállított SCP, így az Open SSH valószínűleg az SCP kategóriában is vezető szerepet tölt be.

A Microsoft Open SSH szerver még fejlesztés alatt áll, de itt elérhető egy kiadás előtti verzió (2017. október 17-től). A Windows rendszergazdájának beépítése néhány időbe telhet, mivel a telepítéshez és a működéshez főleg a Power Shell parancssori ismereteire van szükség.

Noha az előzetes kiadás már elérhető, az Open SSH olyan erős vonalú, hogy valószínűleg a Windows defacto SCP szerverévé válik, ugyanúgy, mint más operációs rendszerekben..

5. Cygwin Windowson *

* A legtöbb Linux rendszergazda tisztában van egy Cygwin nevű alkalmazásprojekttel. Igaz azt is mondani, hogy szinte senki más nem hallott róla, azonban valószínűleg sok Windows rendszergazda részesülhet Cygwin előnyeiből.

A 7 legjobb ingyenes SCP-kiszolgáló Windows, Linux és Mac rendszerekhez

A Cygwin egy nyílt forráskódú projekt, amely olyan Windows DLL fájlt biztosít, amely valóban nagy mennyiségű POSIX API funkciót tartalmaz. Mit is jelent ez? Ez azt jelenti, hogy sok Linux alkalmazás újrafordítható a Cygwin használatához, és ezért ezek az alkalmazások Windows rendszeren is futtathatók.

Cygwint említik ebben a cikkben, mivel sok olyan Linux SSH és SCP szerver létezik, amelyek látszólag csak Linux csomagként érhetők el, de egy kicsit mélyebbre hatva gyakran kiderül, hogy Cygwin csomagokkal is rendelkeznek. A Windows rendszergazdáknak, akik bármilyen Linux alkalmazással rendelkeznek, meg kell vizsgálniuk, van-e elérhető Cygwin csomag.

Linux SCP szerverek

5. OpenSSH SCP szerver Linuxhoz

openssh-logo

A legtöbb Linux disztribúció Open SSH telepítésével érkezik, bár általában nem alapértelmezés szerint fut. Valószínűleg el kell indítania az Open SSH démont az SSH kapcsolatok engedélyezéséhez, amelyek viszont lehetővé teszik az SCP fájl másolatait.

A csomag neve a legtöbb esetben openssh-server.

$ apt-cache keresés openssh-server
openssh-server - biztonságos shell (SSH) szerver, a távoli gépek biztonságos eléréséhez

A telepítésnek olyan egyszerűnek kell lennie, mint a csomagkezelő telepítési parancsának futtatásával.

$ apt-get install openssh-server

A kiszolgáló telepítése és futtatása után a meglévő rendszerhasználók SCP-ügyféllel képesek lesznek fájlokat csatlakoztatni, és fájlokat másolni a kiszolgáló könyvtáraiban, illetve azokból a könyvtárba, ahol olvasási engedélyük van. Az FTP-vel ellentétben, amelyet általában úgy állítanak be, hogy több felhasználó hozzáférhessen azonos feltöltési és letöltési könyvtárakhoz, az SSH alapértelmezés szerint a felhasználókat otthoni könyvtárába engedi. Lehet, hogy módosítania kell a fájlrendszer engedélyét, ha azt akarja, hogy a felhasználók hozzáférhessenek a kiszolgáló más könyvtáraihoz.

6. Dropbear SCP szerver

Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a teljes körű SCP-kiszolgáló nem megvalósítható vagy kívánatos. Ebben az esetben a kisebb lábnyomú SCP-kiszolgálók, például a Dropbear segíthetnek. A Dropbear olyan beágyazott rendszerekre irányul, mint például az útválasztók, amelyeknek szükség lehet SSH vagy SCP funkcionalitásra, de SCP szerverként használható bármely POSIX kompatibilis platformon.

Azoknak a rendszergazdáknak, akik szeretnék testreszabni a Dropbear-t, rendelkeznie kell valamilyen mérsékelt ismeretekkel. Az olyan feladatokhoz, mint például az alapvető SSH letiltása, de az SCP működésének megőrzése, a Dropbear makefile módosítása és a végrehajtható fájl újrafordítása szükséges..

 macOS SCP szerverek

7. a macOS natív SCP szervere

Unix-szerű operációs rendszerként a macOS natív támogatást nyújt az SSH és ezért az SCP számára. Az SSH engedélyezéséhez a MacOS számítógépen keresse meg a Rendszerbeállítások menüpontot -> Az Applet megosztása és engedélyezze a Távoli bejelentkezés lehetőséget. Ez lehetővé teszi az SSH használatát a gépen lévő összes felhasználó számára.

macos_sharing_settings

Záró szavak

Számos oka van az SCP FTP és FTPS feletti választásának, de kevesebb ok van az SCP feletti SFTP választására. Mind az SCP, mind az SFTP valójában az SSH munkamenet speciális típusai, tehát ugyanazokat az előnyöket és hátrányokat biztosítják, mint a standard SSH shell munkamenet. Ezzel szemben az FTP és az FTPS kevésbé biztonságos, tehát ha valamelyik ilyen típusú kiszolgálót futtat, akkor az SCP-re vagy az SFTP-re kell átállnia..

Lásd még:

  • A legjobb TFTP szerverek
  • A legjobb SFTP szerverek
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 63 =