A gazdagép-behatolás-érzékelő rendszerek magyarázata – 6 legjobb HIDS eszköz áttekintése

6 legjobb HIDS eszköz

Mi a HIDS vagy a behatolás-érzékelő rendszer??

A HIDS rövidítés a gazda behatolásjelző rendszerének. Figyelemmel kíséri a számítógépet / hálózatot, amelyre telepítve van, a behatolásokra és a visszaélésekre egyaránt. Ha megtalálja, akkor naplózza a tevékenységet, és értesíti a rendszergazdát.

A HIDS hasonló az intelligens biztonsági kamerák otthonában történő használatához; Ha egy betolakodó behatolna a házába, a kamera elkezdi a felvételt, és riasztást küld a mobilkészülékére.

Itt van a listánk a hat legjobb HIDS eszköz:

  1. SolarWinds biztonsági eseménykezelő (ingyenes próbaverzió) Kiváló HIDS átfogó jelentéssel az adatbiztonsági előírások betartása érdekében. A Windows szerveren fut, de adatokat gyűjt Linux és Unix rendszerekről.
  2. Papertrail (INGYENES TERV) A SolarWinds felhőalapú naplógyűjtője ingyenes és fizetős verziókban egyaránt.
  3. ManageEngine eseménynapló-elemző (INGYENES Kísérlet) Ez az eszköz megvizsgálja a Windows Server vagy Linux naplófájl-adatait, és más forrásokból származó fenyegetési intelligenciát ad hozzá.
  4. OSSEC Ingyenes naplófájl-feldolgozó, amely mind gazda-, mind hálózati alapú észlelési stratégiákat valósít meg. Telepítés Windows, Linux, Unix és Mac OS rendszereken.
  5. Sagan Ingyenes gazdagép-behatolás-érzékelő rendszer, amely mind aláírást, mind anomáliát alapú stratégiákat használ. Futtatható Linux, Unix és Mac OS rendszereken.
  6. Splunk Ingyenes host alapú behatolás-érzékelő rendszer fizetett kiadással, amely hálózati alapú módszereket is magában foglal. Telepítés Windows, Linux és Mac OS operációs rendszerekre, valamint a felhőalapú verzió is.

A behatolás észlelése fontos védelmi módszerré vált a hálózatok számára az emberi elemekkel rendelkező rendszerekben rejlő biztonsági hiányosságok leküzdése érdekében. Nem számít, mennyire szigorúak a felhasználói hozzáférési irányelvek, a hackerek mindig megkerülhetik őket, ha becsapják az alkalmazottakat a hozzáférési hitelesítő adatok közzétételébe..

A hozzáféréssel rendelkező hackerek évekig elfoglalhatják a vállalati rendszert anélkül, hogy észreveszik őket. Az ilyen típusú támadást egy Fejlett tartós fenyegetés (APT). Az IDS-k kifejezetten arra törekszenek, hogy kivonják az APT-ket.

A HIDS eszköz a naplófájlok figyelésére összpontosít. A legtöbb alkalmazás naplóüzeneteket generál, és ezeknek a rekordoknak a fájlokba történő tárolása lehetővé teszi, hogy idővel átkutathassa azokat, és észrevegye a behatolás jeleit. A rendszer minden naplóüzenetének összegyűjtésének egyik nagy problémája az, hogy végül meg fogod tudni nagy mennyiségű adat. A naplóüzenetek rendezett módon történő tárolása segít azonosítani a megfelelő fájlt az adatok és alkalmazások és dátum szerinti megszerzéséhez. Szóval, a képesség első lépése érdemes információkat szerezhet a naplózó rendszeréből a naplófájl-kiszolgáló fájlneveinek és könyvtárszerkezetének a rendezése.

A HIDS megvalósításának következő lépése az automatizált észlelés beszerzése. A HIDS naplóüzeneteken fog keresni konkrét események úgy néz ki, mintha rosszindulatú tevékenységeket rögzítettek volna. Ez egy HIDS eszköz lényege, és az észlelési módszer meghatározza, hogy melyik rekordokat kell visszaállítania politikák és a szabály alap.

Sok HIDS lehetővé teszi írja be saját riasztásgeneráló szabályait. Amit azonban valóban keres, amikor egy biztonsági rendszert választ, egy előre elkészített szabálykészlet, amely magában foglalja a szoftvert író biztonsági szakértők szakértelmét..

A HIDS csak annyira jó, mint az általa biztosított politikák. Nem várható el, hogy lépést tartson az összes legújabb támadási vektorral, miközben időt szentel a munkája mindennapi feladatainak is, és nincs értelme mindent megpróbálni, ha tudsz ilyen szakvélemény amelyet HIDS eszközként nyújt Önnek.

A naplófájlok fontossága

A napló- és eseményüzenetek száma meglehetősen nagy, és csábító csak figyelmen kívül hagyni őket. Azonban a peres eljárások kockázata, amelyet az adatok nyilvánosságra hozatala válthat ki, vagy az a veszteség, amelyet egy vállalkozásnak ezen keresztül okozhat adatvesztés azt jelenti, hogy az adatok védelmének elmulasztása most tönkreteheti vállalkozását.

A biztonság és az adatvédelem kérdései mostanra váltak beépítve a szerződéses követelményekbe és számos olyan szabvány létezik, amelyeket az iparág követ most az érdekelt felek megnyugtatása és az üzlet biztonságának megőrzése érdekében. Az adat integritási szabványoknak való megfelelés magában foglalja a naplófájl-karbantartás követelményeit.

Attól függően, hogy a vállalat milyen szabványt alkalmaz, naptárfájlokat kell tárolnia évekig. Tehát a naplófájlok kezelése fontos üzleti követelménnyé vált. Miközben naplószervert állít be, akkor az is lehetséges integrálja bele a biztonsági intézkedéseket, és ezt csinálja a HIDS.

Naplófájl biztonság

A naplófájl integritásának fenntartása a HIDS nélkülözhetetlen része. Az eseményüzenetek azonosíthatják a behatolást, így a naplófájlok a hackerek célpontjai. A betolakodó bejárhatja a nyomvonalait naplófájlok manipulálásával, hogy eltávolítsa a vádat. Ebből adódóan, naplószerver, amely biztonsági másolatot készít a naplófájlokról és ellenőrzi a jogosulatlan módosításokat fontos az adatbiztonsági előírások betartásának szempontjából.

A HIDS rendszerek nem tudják hatékonyan megvédeni a rendszer erőforrásait, ha a forrásinformáció veszélybe kerül. A naplófájlok védelme a hálózat hitelesítési rendszerére is kiterjed. A naplófájlok automatizált védelmi rendszere nem tudna megkülönböztetni az engedélyezett és a jogosulatlan naplófájlokhoz való hozzáférést a felhasználói engedélyek biztonságának figyelése nélkül..

HIDS vs NIDS

A host alapú behatolás-érzékelő rendszerek nem az egyetlen behatolás-védelmi módszer. A behatolásérzékelő rendszereket két kategóriába sorolják. A HIDS az egyik ilyen ágazat, a másik a hálózati alapú behatolás-érzékelő rendszerek.

Mind a HIDS, mind a NIDS megvizsgálja a rendszerüzeneteket. Ez a napló és az esemény üzenetek megtekintését jelenti. azonban, A NIDS a csomagos adatokat is megvizsgálja amint áthalad a hálózatok mentén. Az a hüvelykujjszabály, amely a két módszer között megosztja a behatolás észlelésének felelősségét, az, hogy a NIDS élő adatokat gyűjt az észleléshez és A HIDS megvizsgálja a fájlokban szereplő rekordokat.

A NIDS előnye, hogy gyorsabban reagál, mint a HIDS. Amint egy gyanús esemény bekövetkezik a hálózaton, a NIDS-nek észlelnie kell azt, és riasztást kell felhívnia. A hackerek azonban alattomosak, és folyamatosan módosítják módszereiket az észlelés elkerülésére. Egyes tevékenységi minták csak rosszindulatúvá válnak, ha szélesebb összefüggésben veszik figyelembe.

Hogy jobb-e HIDS-et vagy NIDS-t szerezni, nem nagy kérdés, mert valóban mindkettőre van szüksége.

Key HIDS attribútumok

A tevékenységek történelmi adatainak elemzésével a HIDS képes észlelni az idővel bekövetkező aktivitási mintákat. Még a közepes méretű hálózatokon is, a napi naplóbejegyzések mennyisége nagyon nagy lehet, ezért fontos, hogy válasszon egy hatékony rendezési és keresési eszközt.

A HIDS nem érdemes használni, ha túl lassú. Emlékezz arra az új rekordok folyamatosan halmozódnak fel, így a gyors HIDS gyakran jobb lehet, mint egy nagyon jól bemutatott eszköz. Az intelligens rendszergazdák a sebesség elérése érdekében inkább kompromisszumot mutatnak a bemutatás során. Ugyanakkor egy gyors és jól bemutatott HIDS eszköz a legjobban elérhető.

HIDS és SIEM

A SIEM kifejezést sokat fogja találni, amikor megvizsgálja a hálózati biztonsági rendszereket. Ez a rövidítés jelentése Biztonsági információk és eseménykezelés. Ez egy összetett kifejezés, amely kombinációval fejlődött ki Biztonsági információkezelés (SIM) és Biztonsági események kezelése (SEM). A biztonsági információkezelés megvizsgálja a naplófájlokat, tehát megegyezik a HIDS fájlokkal. A biztonsági eseménykezelés figyeli az élő adatokat, ezzel egyenértékűvé téve a NIDS-t. Ha hibrid behatolásérzékelő rendszert hajt végre, akkor létrehozzon egy SIEM-et.

Behatolásmegelőző rendszerek

Behatolás-érzékelő rendszerként a HIDS a hálózati védelem fontos eleme. Ez azonban nem biztosítja az összes olyan funkciót, amelyre szüksége van ahhoz, hogy megvédje vállalata adatait a lopásoktól vagy a károsodástól. Önnek is képesnek kell lennie cselekedjen az IDS által szolgáltatott információk alapján.

A fenyegetések orvoslása manuálisan is elvégezhető. Lehet, hogy rendelkezésére állnak hálózati menedzsment eszközök, amelyek segítenek megakadályozni a betolakodókat. A felderítés és a kármentesítés összekapcsolása azonban létrehoz egy behatolás-megelőző rendszer (IPS).

A behatolás-észlelés és a behatolás-megelőzési stratégiák egyaránt azon a feltevésen működnek, hogy egyetlen tűzfal, sem antivírus-rendszer nem tévedhetetlen. Az IDS a második védelmi vonal, és sok informatikai biztonsági szakértő figyelmezteti ezt senki sem támaszkodhat a hálózat védelmére irányuló stratégiájára a határain mert bármilyen biztonsági rendszert alááshatnak felhasználói hibák vagy rosszindulatú munkavállalói tevékenységek.

A „behatolás-megelőző rendszer” kissé tévedés, mivel az IPS a biztonság megsértését megszünteti, mihelyt felfedezték őket, ahelyett, hogy olyan rendszert készítettek volna vízszigetelővé, hogy valószínűleg nem történt behatolás..

Fejlett fenyegetésvédelem

Egy másik kifejezés, amelyet a haladó tartós fenyegetések kezelésekor láthat, az ATP. Ez a fejlett fenyegetésvédelem jelentése. Alapvető formájában egy ATP rendszer megegyezik az IDS-sel. Néhány ATP szolgáltató azonban a veszélyekkel kapcsolatos intelligenciát a rendszerek meghatározó jellemzőjeként hangsúlyozza. A fenyegetés-intelligencia szintén része az IDS és a SIEM rendszer meghatározásának.

A HIDS-ben a fenyegetés-intelligencia az adatkeresési kifejezések és a rendszer tesztek szabályalapján alapul, amelyek azonosítják a rosszindulatú tevékenységeket. Ez biztosítható kódolt ellenőrzések vagy házirendekként beállítható szabályok formájában. A fenyegetés-intelligencia az IDS-n belül is megfogalmazható az AI-n keresztül. Az automatizált rendszerek politikát formáló stratégiái azonban csak annyira átfogóak lehetnek, mint a bevezetés szabályaikba építésükhöz kötött következtetési szabályok..

Az ATP szolgáltatók meghatározó jellemzőként hangsúlyozzák központi fenyegetés-tudatosítási szolgáltatásaikat. Ezeket a szolgáltatásokat vagy az ATP szoftver további előfizetéseként kínálják, vagy beletartoznak a vételárba. Ez információmegosztó elem, amely lehetővé teszi az ATP szoftver szolgáltató számára az új házirendek és észlelési szabályok terjesztését az új támadási vektorok más szervezetek általi sikeres azonosításán alapul. Néhány HIDS-szolgáltató magában foglalja ezt a szolgáltatást, és néhányat a HIDS-t olyan felhasználói közösségek támogatják, amelyek új észlelési irányelveket osztanak meg. A HIDS szolgáltatók ugyanakkor nem annyira erősek szolgáltatásaik ezen fenyegetés-információ terjesztési elemén, mint az ATP szolgáltatók.

HIDS kimutatási módszerek

Mind a HIDS, mind a NIDS detektálási módszereik alapján két alkategóriára osztható. Ezek:

  • Anomália-alapú észlelés
  • Aláírás-alapú észlelés

A NIDS és a HIDS között nincs közvetlen leképezés a két stratégia egyikére sem. Vagyis nem mondható el, hogy a NIDS inkább az egyik módszerre támaszkodik, a HIDS pedig a másik kimutatási módszerre. Mind a HIDS, mind a NIDS felhasználhatja mindkét detektálási stratégiát.

Az aláírás-alapú stratégiával rendelkező HIDS ugyanúgy működik, mint az antivírus rendszerek; az aláírás-alapú NIDS úgy működik, mint egy tűzfal. Vagyis az aláírás-alapú megközelítés az adatmintákat keresi. A tűzfal kulcsszavakat, csomagtípusokat és protokoll tevékenységeket keres a bejövő és kimenő hálózati forgalomra, míg a NIDS ugyanazokat az ellenőrzéseket hajtja végre a hálózaton belüli forgalomra. Egy víruskereső program konkrét bitmintákat vagy kulcsszavakat keres a programfájlokban, a HIDS ugyanezt teszi a naplófájlokhoz.

Anomália váratlan viselkedés lenne egy felhasználó vagy egy folyamat által. Erre példa lehet ugyanaz a felhasználó, aki ugyanazon a napon jelentkezik be a hálózatba Los Angelesből, Hong Kongból és Londonból. Egy másik példa lenne, ha egy szerver processzora hirtelen reggel 2: 00-kor kezdte volna keményen dolgozni. Egy anomálián alapuló HIDS naplófájlokban keresi ezeket a szokatlan tevékenységeket; egy anomálián alapuló NIDS megkísérelné észlelni ezeket a szabálytalanságokat, amikor azok előfordulnak.

A HIDS és a NIDS közötti választáshoz hasonlóan az a döntés, hogy aláírás-alapú észlelésre vagy anomália-alapú IDS-re megy-e, mindkét.

Ajánlott HIDS eszközök

Az ajánlások átolvasásával szűkítheti a host-alapú behatolás-észlelési rendszerre vonatkozó keresését. Ez a lista képviseli a fajta legjobbját a HIDS egyes szempontjai szerint.

Meg fogod találni ingyenes szerszámok amelyek közül néhány nagyon gyenge felhasználói felülettel rendelkezik, de a listára tette, mert nagyon gyors adatfeldolgozási sebességgel rendelkeznek. A listában olyan eszközöket is talál, amelyek általános naplófájlkezelési eljárásokat tartalmaznak, és amelyeket kifejezetten a jól ismert előírások betartására írtak adatbiztonsági szabványok. Más eszközök átfogóak, és mindent megadnak a HIDS-ben, mind a háttér, mind az interfész számára.

1. A SolarWinds biztonsági eseménykezelője (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

Solarwinds Napló- és eseménykezelő

A SolarWinds olyan HIDS-et hozott létre, amely automatizálja a helyreállítási képességeket, ezáltal behatolás-megelőző rendszerré, a Biztonságra Eseményszervező.  Az eszköz megfelelőség-ellenőrzési jelentéseket tartalmaz, amelyek segítenek a PCI DSS, SOX, HIPAA, ISO, NCUA, FISMA, FERPA, GLBA, NERC CIP, GPG13 és DISA STIG nyomon követésében..

A segédprogramba beépített naplófájl-védelmi szolgáltatások magukban foglalják a titkosítást az átvitel és a tárolás során, valamint a mappák és a fájlok ellenőrző összegének megfigyelését. tudsz naplóüzenetek továbbítása és a mappák és fájlok biztonsági mentése vagy archiválása. Tehát az eszköz naplófájlkezelési és integritási tulajdonságai kivételesek.

Az eszköz folyamatosan figyeli a naplófájlokat, beleértve azokat, amelyek még nyitottak új rekordokra. A lekérdezéseket nem kell manuálisan kiadnia, mert a biztonsági eseménykezelő automatikusan felhívja a figyelmeztetéseket amikor figyelmeztető feltételt észlelnek. A csomagban van egy elemző eszköz is, amely lehetővé teszi az adatok integritásának és az emberi szembe történő behatolás manuális ellenőrzését.

Noha ez a szoftver csak a Windows Serverre települ, naplóadatokat gyűjt más operációs rendszerekről, ideértve a Linuxot és az Unix-ot is. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a SolarWinds biztonsági eseménykezelőjének.

SolarWinds biztonsági eseménykezelőTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

2. Papertrail (INGYENES TERV) 

Papertrail screenshot

A SolarWinds fut a Felhőalapú naplókezelő szolgáltatás, úgynevezett Papertrail. Ez naplóösszesítő amely központosítja a naplófájl tárolását. A Papertrail képes kezelni Windows eseménynaplók, Syslog üzenetek, Apache szerver naplófájlok, Ruby on Rails programüzenetek, router és tűzfal értesítéseket. Az üzeneteket élőben lehet megtekinteni a rendszer irányítópultján, miközben naplófájlokba utaznak. A naplófájlok kezelése mellett az eszköz analitikus támogatási segédprogramokat is tartalmaz.

A naplóadatokat mind tranzit, mind nyugalmi állapotban titkosítják, és a naplófájlokhoz való hozzáférést hitelesítés biztosítja. A fájlokat a Papertrail szerveren és a A SolarWinds gondoskodik a biztonsági mentésekről és az archiválásról, így pénzt takaríthat meg a fájlkiszolgálók vásárlása, kezelése és karbantartása során.

A Papertrail alkalmaz mind anomália, mind aláírás-alapú észlelési módszerek és élvezheti a házirend-frissítéseket, amelyeket a Papertrail többi ügyfelet érintő fenyegetésekből tanultak. Összeállíthatja a saját észlelési szabályait is.

A SolarWinds előfizetéses Papertrail csatornát kínál számos tervvel, amelyek közül a legalacsonyabb ingyenes.

SolarWinds Papertrail Log AggregatorRegisztráljon INGYENES tervet itt

3. ManageEngine eseménynapló-elemző (INGYENES Kísérlet)

ManageEngine eseménynapló-elemző

A ManageEngine eseménynapló-elemzője jelentése mind HIDS, mind NIDS. A naplókezelő modul összegyűjti és tárolja syslog és SNMP üzenetek. Az egyes Syslog üzenetek metaadatait szintén tárolja.

A naplófájlokat tömörítés és titkosítás is védi, a hozzáférést pedig hitelesítés védi. A biztonsági mentések automatikusan visszaállíthatók amikor az analizátor a naplófájl hamisítását észleli.

Az irányítópult testreszabható, és különféle képernyők és funkciók rendelhetők a különböző felhasználói csoportokhoz. A jelentések többek között a PCI DSS, a FISMA és a HIPAA megfelelőségi ellenőrzését tartalmazzák. Bekapcsolhatja rendszermegfelelőségi figyelmeztetések.

Az Eseménynapló-elemző fut ablakok vagy Linux és integrálható a ManageEngine infrastruktúra-kezelő eszközeivel. A Ingyenes kiadás ennek az eszköznek a száma elérhető, legfeljebb 5 naplóforrást engedélyezve. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverzió a Prémium kiadás. További árképzési lehetőségeket kínál lépjen kapcsolatba az értékesítési csapatával.

ManageEngine eseménynapló-elemzőTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

4. OSSEC

OSSEC képernyőképe

Az OSSEC az egy ingyenes, nyílt forráskódú HIDS a Trend Micro gyártója. Ez magában foglalja a rendszerfigyelő funkciókat is, amelyeket általában a NIDS-eknek tulajdonítanak. Ez egy nagyon hatékony naplófájl-adatfeldolgozó, de nem tartozik felhasználói felülettel. A legtöbb felhasználó feltette Kibana vagy Graylog az OSSEC elején.

Ez az eszköz megszervezi a naplófájlok tárolását és megvédi a fájlokat a manipulációtól. A behatolás észlelése rendellenességen alapul, és a „politikák.Ezek a szabálykészletek ingyen megszerezhetők a felhasználói közösségtől.

Az OSSEC szoftver telepíthető a következőre: ablakok, Linux, Unix, vagy Mac operációs rendszer. Figyeli Windows eseménynaplók és a nyilvántartást is. A gyökérfiókot őrzi Linux, Unix, és Mac operációs rendszer. A támogatás ingyenesen elérhető az aktív felhasználói közösségből, vagy fizethet a Trend Micro számára egy profi támogatási csomagért.

5. Sagan

Sagan screenshot

Sagan egy ingyenes HIDS ami telepítésre kerül Unix, Linux, és Mac operációs rendszer. Képes gyűjteni Windows eseménynapló üzeneteket, annak ellenére, hogy nem fut a Windows rendszeren. A Sagan feldolgozását eloszthatja, hogy a naplókiszolgáló CPU-jának fénye maradjon. A rendszer használja mind anomália, mind aláírás-alapú észlelési módszerek.

Beállíthatja, hogy a műveletek automatikusan megtörténjenek behatolás észlelésekor. Az eszköznek néhány egyedi jellemzője van, amelyek közül a legismertebb HIDS hiányzik. Ezek tartalmazzák egy IP-helymeghatározó létesítmény ez lehetővé teszi a riasztások felhívását, ha a különböző IP-címekkel kapcsolatos tevékenységek azonos földrajzi forrásra vezethetők vissza. Az eszköz lehetővé teszi a beállításokat is időbeli szabályok a riasztások kiváltására. A rendszert úgy írták, hogy kompatibilis legyen Horkant, amely egy hálózati érzékelő rendszer, amely a Saga NIDS képességeket nyújt, ha hálózati adatgyűjtővel kombinálják. A Sagan tartalmazza egy szkriptvégrehajtási lehetőség ez az IPS.

6. Splunk

Splunk

A Splunk HIDS és NIDS funkciókat is kínál. Ennek az eszköznek az alapcsomagja szabadon használható és nem tartalmaz semmilyen hálózati alapú adatfigyelmeztetést, tehát tiszta HIDS. Ha keres egy anomália-alapú HIDS, ez egy nagyon jó lehetőség. A Splunk legfelsõbb kiadása az Splunk Enterprise és van ennek egy szoftver-szolgáltatásként (SaaS) verziója, amelyet úgy hívnak Splunk Cloud. Az ingyenes verzió és az Enterprise verzió között ül Splunk fény, amely bizonyos szolgáltatási korlátozásokkal rendelkezik. Van egy Splunk Light online változat is, az úgynevezett Splunk könnyű felhő.

A Splunk olyan munkafolyamat-automatizálási funkciókkal rendelkezik, amelyek behatolás-megakadályozó rendszerré teszik. Ezt a modult hívják Adaptív működési keret és összekapcsolja az automatikus szkripteket a riasztások kiváltására. A felismert problémák megoldásának automatizálása csak a Splunk jobban fizetett opcióival érhető el.

A Splunk irányítópultja nagyon vonzó az adatok megjelenítésével, például vonali grafikonokkal és kördiagramokkal. A rendszer magában foglalja egy adatelemző a Splunk összes kiadásában. Ez lehetővé teszi a rekordok megtekintését, összefoglalását, rendezését és keresését, valamint ábrázolását grafikonon.

A Splunk minden szintje Windows, Linux és MacOS rendszereken fut. Kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverziót a Splunk Lightról, egy 60 napos ingyenes próbaverziót a Splunk Enterprise-ról és egy 15 napos ingyenes próbaverziót a Splunk Cloudról..

HIDS kiválasztása

Olyan sok naplókezelő eszköz érhető el elemzési lehetőségekkel a piacon, hogy nagyon hosszú időt tölthet az összes HIDS lehetősége felmérésével. A jelen útmutatóban található listával, most már sok a kutatás és a következő lépés azokra az eszközökre való összpontosítás, amelyek a szerver operációs rendszerén futnak. Ha felhőalapú szolgáltatásokat szeretne használni, akkor a Papertrail és a Splunk Cloud érdekelheti leginkább.

Szerencsére a listánkban szereplő összes eszköz szabadon használható vagy elérhető ingyenes próbaverziók, így telepíthet néhány jelöltet, hogy pénzügyi kockázat nélkül futhassák őket az ütemükön.

Jelenleg működik egy HIDS? Melyik rendszert választotta? Fontosnak tartja, hogy fizet egy eszközért, vagy boldog egy ingyenes segédprogram használatával? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások alább, és ossza meg tapasztalatait a közösséggel.

Kép: IT biztonság a Pixabay-től. Közösségi terület.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Adblock
detector