A helyi hálózat IP-címek keresése – Útmutató és eszközök

Hogyan lehet IP-címeket keresni a helyi hálózatban

A hálózatépítés szokásos módja az, hogy a rendszer automatikusan kiossza az IP-címeket. Ennek a stratégiának az a problémája, hogy nem kell kiválasztania a címeket. Itt van néhány egyszerű parancssori lekérdezések a hálózati eszköz IP-címeinek megtalálására és információk a az összes IP-cím hozzárendelés nyomon követése.

Amikor hálózati problémákat tapasztal, lépéseket tehet a probléma kivizsgálására és megoldására. Ezért valószínűleg meg kell tudnia a készüléke címeit, hogy azonosítsa az eszközt, amely a probléma oka.

Az alábbiakban nagyon sok részlettel foglalkozunk. Ha csak ideje van egy gyors pillantásra, itt van a legjobb IP-cím-leolvasó és nyomkövető eszközök listája:

 • Terminál vagy parancssor Az alapvető IP-letapogatás a parancssorból hajtható végre.
 • Angry IP Scanner Ingyenes IP-cím-szkenner, amely telepíthető Windows, Linux és Mac OS rendszerekre. Nem hajtja végre a DHCP-egyeztetést.
 • SolarWinds Ping Sweep a mérnöki eszközkészlettel (INGYENES KERESÉS) Nagy teljesítményű eszköz, amelyet a Mérnök eszközkészletéhez (Windows) mellékeltek egy grafikus felhasználói felülettel.
 • SolarWinds portolvasó (INGYENES SZERSZÁM) IP-cím-szkenner, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a hálózatuk IP-címeinek szkennelését. A szkennelés a grafikus felhasználói felületen (GUI) vagy a parancssoron keresztül futtatható.
 • Paessler PRTG hálózati szkennelő eszközök (INGYENES Kísérlet) IP-szkenner a teljes hálózati megfigyelő rendszer részeként. Fut a Windows Server rendszeren.
 • SolarWinds IP Tracker (INGYENES LETÖLTÉS) Könnyű, ingyenes eszköz, amely akár 256 IP-című hálózatot is képes lekérdezni. Nem fog egyeztetni a DHCP-kiszolgálóval, de észreveszi az ismétlődő címeket.
 • MyLanViewer - Ingyenes IP-cím-szkenner Windows rendszerhez. Felismeri a szélhámos eszközöket és a hamis DHCP-kiszolgálókat.
 • SolarWinds IP-cím-szkenner (INGYENES Kipróbálás) A vállalat IPAM-megoldásának része. Telepíti a Windows Serverre, és egy fizetett termék, de 30 napos ingyenes próbaidőszakon keresztül kaphatja meg. Az IPAM összehangolja a DNS és a DHCP szervereket, hogy teljes DDI megoldást kapjon.
 • ManageEngine OpUtils (ingyenes próbaverzió) Csomag, amely ötvözi az IP címkezelőt és a kapcsoló portkezelőt, valamint egy köteg extra hálózati felügyeleti eszközöket. A segédprogram ingyenes verziója hálózati szkennert biztosít.

IP-címek megtalálása a hálózaton:

Rendben hogy megkapja a hálózathoz csatlakoztatott összes eszköz IP-címeinek listáját, kovesd ezeket a lepeseket:

 1. Nyisson meg egy terminál ablakot a parancssorhoz jutáshoz.
 2. Adja ki a parancsot ipconfig és nyomja meg a gombot Visszatérés. Linux típuson ifconfig helyette.
 3. Írja be a parancsot arp -a hogy több információt szerezzenek.

Ez ad neked egy szűk IP-címlista, de akkor további eszközöket kell használnia a hálózati problémák további kivizsgálásához vagy hibaelhárításához.

Ebben az útmutatóban megismerheti a hálózat IP-címeinek gyors megismerésének módját, majd elolvas néhány olyan alapvető eszközt, amelyek az információkat könnyebben emészthető formátumban kapják meg, és lehetőséget adnak a címek kezelésére..

Ha csak a saját IP-címét szeretné megtalálni, akkor próbálja ki ezt az útmutatót > Hogyan keresse meg IP-címét 30 másodpercen belül.

Elemezze a vizsgálati eredményeket

Az ipconfig parancs eredményt ad vissza a számítógépen beállított hálózati adapterek mindegyikére. Azok az adapterek, amelyek nem aktívak, megmutatják az eredményt, A média leválasztva, így figyelmen kívül hagyhatja ezeket.

Meg kell keresnie az adapter eredményeit, amelyek megjelennek IPv4 cím és Alapértelmezett átjáró bejegyzés.

Az ipconfig eredmények

Most már két eszköz címe van a hálózatán. Az IPv4 cím a használt számítógép hálózati címe, és az alapértelmezett átjáró eredménye az útválasztó IP címe..

Az ARP eredmények megadják a hálózat összes kiosztott címének listáját.

arp eredmények

Ha több eredménysorozatot lát, keresse meg azt, amelynek IP-címe a számítógép IP-címeként jelenik meg a ipconfig eredmények. Az alább látható IP-címek listája az összes többi címet mutatja, amelyeket a hálózatán kiosztottak. Tehát a teljes lista tartalmazza ezeket a címeket, beleértve a számítógép címét is.

A fenti ARP eredményekben négy cím szerepel a címkén dinamikus és hat cím, amelyeket: statikus. Ha egyáltalán nem végzett semmiféle beavatkozást a címek manuális kiosztására a hálózaton lévő eszközökre, akkor az összes fizikai eszköznek dinamikus címekkel kell rendelkeznie.. A statikus címeket az útválasztó használja az adminisztrációhoz. A lista első címe az útválasztó címe. Ennek meg kell egyeznie a Alapértelmezett átjáró cím, amelyet látott a ipconfig eredmények.

A jelen szakasz ábráin láthatja, hogy a ipconfig és arp a parancsok felfedték az útválasztó címét, annak a számítógépnek a címét, amelytől a parancsokat kiadták, és további négy hálózathoz csatlakoztatott eszköz hálózati címeit.

Cím kiosztása

Nagyon fontos nyomon követni a hálózat kiosztását. Kétféle módon választhatja ki az IP-címeket. Az egyik módszer, amely a statikus IP-cím, beír egy címet az egyes eszközök hálózati beállításaiba. A feladat elvégzésekor központi nyilvántartást kell vezetnie az ilyen címkiosztásról, és ügyeljen arra, hogy ne ismételje meg a címeket.

A címek kiosztására használt második módszer a dinamikus IP-cím rendszer. Ezt a forgatókönyvet a hálózati rendszergazdák széles körben használják. Ebben a forgatókönyvben minden eszköznek, amikor csatlakozik a hálózathoz, kapcsolatba kell lépnie egy központi szerverrel és kérnie kell egy címet. Ez a szerver a DHCP rendszer. A DHCP a Dinamikus gazdagép konfigurációs protokoll. A hálózati terminológiában a hálózathoz csatlakoztatott számítógépet „host” -nak nevezzük.

A DHCP alatt egyetlen eszköznek sem adnak állandó címet. Helyette, a címeket minden eszközhöz "bérleti díjban" alkalmazzák. Ez a bérleti szerződés lejár, majd a számítógép vagy új bérleti szerződést kap ugyanazon a címen, vagy bérleti szerződést új címre.

Dinamikus vagy statikus címek

A dinamikus címzési módszer sokkal több eszközt igényel, mint a statikus cím allokálási módszer. Azonban könnyebb automatizálni, mint a statikus cím módszerét. Ha kis hálózattal rendelkezik, akkor egyszerűen működhet egy statikus módszer is. A DHCP rendszerrel elérhető automatizálás azonban vonzóbbá teszi a nagy hálózatok rendszergazdái számára.

A hálózatok hostneveket és IP-címeket használnak az eszközök azonosításához. A dinamikus címrendszerben a gazdagépnév változatlan marad, de a hozzá társított IP-cím gyakran változik. A címváltozás miatt automatizálni kell a hálózatokban tárolt gazdagépek neve és IP-címe közötti leképezést Domain névszerver. A dinamikus címzés tehát automatizálási eszközöket igényel. Másrészt, ha manuálisan kell címet adnia minden hálózathoz csatlakoztatott számítógépnek, mobil eszköznek és nyomtatónak Nagyon időigényes a nagy hálózatok rendszergazdái számára.

Ahogy egy kicsi hálózat növekszik, az IP-cím allokációinak rögzítését nagyon szigorúan ellenőrizni kell. A hozzárendelt címek felsorolásának bármilyen csúszása hálózati katasztrófákat okozhat. Tehát olyan eszközökre lesz szüksége, amelyek segítenek az IP-címek kiosztásának megfigyelésében még kis hálózatokban is.

DDI

A teljes körű dinamikus címzési rendszernek három elemre van szüksége, amelyeket összefoglalóan „DDI.Az abban a rövidítésben szereplő két D jelöli DNS és DHCP; az „én” jelentése IP-címkezelés, amelyet gyakran rövidítünk IPAM. Ez a trió azért szükséges, mert a DNS-kiszolgálót frissíteni kell, amikor a DHCP-kiszolgáló új címet rendel. Az IP-címkezelőre van szükség a hálózaton jelenleg élő címek ellenőrzéséhez, amelyek az aktuális állapotnak megfelelnek a DHCP-kiszolgálón lévő rekordoknak..

Javított IP-vizsgálati eredmények

egy IP-cím szkenner csak többé-kevésbé ugyanazt az információt fog kapni, amelyet az arp paranccsal kapott. Van néhány IP-címolvasó eszköz, amely hozzáadhat egy kis kiegészítő információt, és vonzóbb formátumban nyújthatja be őket. A A jó szkenner eszköznek lehetővé kell tennie az eredmények fájlba mentését is így összehasonlíthatja az IP-cím használatát az idő múlásával, vagy összeegyeztetheti a cím használatát a DNS-kiszolgálóval és a DHCP-kiszolgálóval, ha eljut olyan pontra, ahol ezeket a funkciókat az útválasztótól távol kezelik.

A legtöbb IP-címolvasó csak hozzáad egy kezelőfelületet ahhoz az arp-parancshoz, amelyet saját maga kipróbált. Egy alternatív módszer a Ping nevű segédprogramot használja és többször futtatja a parancsot annak ellenőrzésére, hogy mely címek válaszolnak. Ez a szoftverkategória a Ping seprő eszköz.

IP-címolvasók

Ha egy eszköz csak a hálózatot söpöri, és szigorúan véve felsorolja az aktuális címeket, ez egy címszkenner. Ha kis hálózata van statikus IP-címekkel, akkor a hálózaton jelenleg használt IP-címek listája lehet az összes szükséges nyomkövetés.

A jelenleg használt címek szkennelésének alapvető feladata szükséges hálózati menedzsment felelősség mert lehetővé teszi a jogosulatlan kapcsolatok ellenőrzését. Remélhetőleg a hálózatbiztonsági rendszere elég átfogó, hogy a kívülálló személyek nem csak csatlakozhatnak hozzá, és egy fel nem használt címet oszthatnak maguknak. De azért, hogy biztos lehessek benne, rendszeresen meg kell vizsgálni a hálózatot. Ha olyan rendszert működtet, amely lehetővé teszi bárki számára a csatlakozást, például egy BYOD wifi útválasztót az alkalmazottak magáncélú felhasználására, akkor tanácsos ellenőrizni a hálózathoz csatlakoztatott eszközök címeit, és ezekről naplót vezetni.

Ha képet szeretne kapni arról, hogy milyen típusú információt kaphat egy IP-cím-szkennerről vagy egy Ping-söprés-eszközről, nézd meg a következő két eszközt:

Angry IP Scanner

Angry IP Scanner

Ez ingyenes IP szkenner telepíthető ablakok, Linux, és Mac operációs rendszer. A szkenner az IP-címek egy sorát várja el paraméterként a kereséshez, de ha csak nagyon széles tartományt ír be, akkor nem kell aggódnia, hogy megjelenik a nem használt címek listája, mert az eszköz csak a használt címeket jeleníti meg..

A szkennelés kimenete a hálózat minden egyes eszközének IP-címét mutatja, együtt a hostname és az érintkező válaszidő. Arra is lehetősége van, hogy az egyes készülékeket megtekintse Mac cím és annak listája nyitott portok. A kimenet menthető ide szöveg, CSV, vagy XML formátumok.

SolarWinds Ping Sweep (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

SolarWinds Ping Sweep

Hogy megnézze, hogy a Ping seprő eszköz működik, kipróbálhatja a SolarWinds Ping Sweep funkció. Az eszköz tovább működik ablakok és van egy grafikus felülete. A sweep megkezdése előtt be kell írnia egy címsort. A söprés eredményei mindegyiket megmutatják IP-cím használatban, a host név az eszköz és a válaszidő az a csomópont. Mentheti az eredményeket szöveg, CSV, vagy HTML formátum.

Sajnos ez az eszköz nem ingyenes. Ez egy nagyon nagy, több mint 60 szerszámcsomag részét képezi, az úgynevezett Engineer's Toolset-nek. Az eszközkészlet egy kicsit drága, de tele van minden olyan hálózati adminisztrációs eszközzel, amelyre szüksége lesz. A csomagot kipróbálhatja a 14 napos ingyenes próbaverzió.

SolarWinds mérnöki eszközkészletTöltse le az INGYENES próbaverziót a SolarWinds.com webhelyről

TOVÁBBI IRODALOM: 10 legjobb Ping Sweep eszköz és szoftver

SolarWinds portolvasó (INGYENES SZERSZÁM)

SolarWinds PortScanner képernyőképe
SolarWinds portolvasó egy IP-cím szkenner amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy IP-címeiket beolvassák a hálózatukban. A szkennelés futtatható a grafikus felhasználói felület (GUI) vagy a parancssort.

A szkennelések vannak többszálú az IP-címek gyors megtalálásának biztosítása érdekében. A keresés futtatásakor megadhatja gépnevekhez, IP-címtartományok, és port tartományok annak meghatározása, hogy mely információk jelennek meg a képernyőn. A szkennelés aktiválása után a képernyőn megjelenik az IP-címek listája.

Az IP-címek mellett megtekintheti a TCP és UDP pontok (nyisd ki, zárva és szűrt) az IP-címekhez társítva. A gyakorlatban ez lehetővé teszi ezen portok állapotának ellenőrzését annak ellenőrzése érdekében, hogy a hálózat biztonságos-e.
Az IP-címek és a port állapotának együttes ellenőrzése lehetővé teszi az IP-k kezelését, miközben egyidejűleg figyeli a biztonsági réseket. Láthatjuk a gazdanevek, MAC címek, és operációs rendszer csatlakoztatott eszközök.
A későbbi keresések futtatásának megkönnyítése érdekében mentheti a szkennelési konfigurációkat. Hasonlóképpen, miután befejezte a szkennelést, exportálhatja az eredményeket egy XML, CSV, vagy Excel fájlt. Az ilyen konfigurációk és eredmények mentése megkönnyíti a szkennelések futtatását és az eredmények visszaadását.

Portszkennelési megoldásként, SolarWinds portolvasó azoknak a szervezeteknek felel meg, amelyeknek gyors és alacsony karbantartási igényű IP-szkennelési megoldásra van szükségük. A grafikus felhasználói felület vagy a parancssori felület használatával a program elérhetővé válik a felhasználók számára, függetlenül attól, hogy melyiket részesítik előnyben. A legjobb, SolarWinds portolvasó kapható, mint a ingyenes eszköz.

SolarWinds Port ScannerDownload 100% INGYENES eszköz

IP-címkövető eszközök

Egy szinttel feljebb a szkennelés követés. egy IP tracker észreveszi, amikor egy kiosztott IP-cím leesik vagy nem reagál. Ez a helyzet nagyon ritka egy kicsi hálózaton, de ha egyszer telepít egy külön DHCP szerver, Az elveszített vagy megváltozott IP-címek nagy problémává válnak. Ha megpróbálja saját IP-címeit kiszolgáló nélkül kiosztani, akkor a végén fog végezni másodpéldányos címek és DNS-hibák, így a dolgok tracker nélkül nagyon gyorsan kikerülhetnek a kezéből.

Amikor a hálózat adminisztrációjának minden feladatára gondol, a Az IP-címek kiosztása nagyjából megközelíti a lista elejét. Kevés adminisztrátor gondolja azonban, hogy továbbra is ellenőrizze az IP-címeket. A nyomonkövetési lehetőségek hiánya a legtöbb hálózaton katasztrófát okozzon. Végül tűzoltást végez, és megpróbálja kitalálni, hogy két eszköz miként érte el ugyanazt az IP-címet, és kíváncsi lennék, miért van az, hogy a hálózat egyik része továbbra is blokkolja.

Ezek címmegkövető kérdésekkel foglalkoznia, amelyek előtt meg kell lépnie. A címek helytelen elosztása a probléma gyűrődését okozza, és előfordulhat, hogy először nem ismeri fel a hálózat traumáinak kiváltó okait. A hálózati címmel kapcsolatos problémák elkerülése az intelligens munkavégzés első lépése. Tegye a vitatott események megelőzését és az alhálózat jobb méretű prioritásait hálózatához, és sok rendszeres probléma megszűnik.

Itt van két IP-cím tracker lehetőség, amelyet meg kell vizsgálnia.

Paessler PRTG hálózati szkennelő eszközök (INGYENES Kísérlet)

A helyi hálózat IP-címek keresése - Útmutató és eszközök

PRTG tól től Paessler egy kombinált hálózat-, szerver- és alkalmazásfigyelő rendszer, amely egy érzékelőcsomagból áll. Minden érzékelő külön monitor. A rendszer első telepítésekor ez megtörténik vizsgálja meg a hálózatot az összes csatlakoztatott eszköz számára és sorolja fel őket a leltárba.

A monitor felsorolja az egyes eszközök aktuális IP-címét. Mivel a hálózati felfedezés folyamata folyamatos folyamat, észreveszi, ha valamelyik eszközt hozzáadnak a hálózathoz vagy eltávolítják, és tükrözi a berendezés leltárában bekövetkező változásokat. Ezenkívül frissíti a leltárt és az összes figyelőképernyőjét, amikor egy eszköz IP-címe megváltozik.

A PRTG az tisztán ellenőrző rendszer, tehát nincs olyan DDI funkció, mint például a DHCP vagy a DNS beavatkozás, és nem tartalmaz címütközéseket. Ez az oka annak, hogy a PRTG-t ide sorolják egy IP-cím-szkenner és nem egy IP-címkövető.

A hálózati felderítő rendszer által előállított IP-cím eredmények a PRTG-képernyők sok részén megjelennek. Más szenzorok megkönnyítik az egyes IP-címek által képviselt eszközök teljesítményének megértését. Például van Ping érzékelő amely a hálózaton keresztül az eszközre küldött csomag körüli utazási idejének tesztelésére szolgál.

A PRTG helyszíni szoftver, amelyet telepít Windows Server. A Paessler díja a rendszerért az aktivált érzékelők sávjában. Minden vásárló ugyanazt a csomagot szállítja, amely tartalmazza az összes érzékelőt. Az ügyfél ezután dönti el, mely érzékelőket kapcsolja be, a fizetett juttatásig. A szoftver ingyenesen használható akár 100 érzékelő számára. A fizető ügyfelek ingyenesen megkapják az első 100 érzékelőt is. Paessler kínál a PRTG 30 napos ingyenes próbaverziója korlátlan érzékelőkkel.

Paessler PRTG hálózati szkennelőeszközökTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

SolarWinds IP Tracker (INGYENES LETÖLTÉS)

SolarWinds IP Tracker

A SolarWinds sokkal jobb megoldást kínál rá IP Tracker mint amellyel Ping Sweep eszköz, mert ez az önálló segédprogram teljesen ingyenes. A szoftver telepítésre kerül ablakok.

Ez az eszköz képes észlelni az IP-cím helytelen elosztását, ami duplikációkat eredményez. A szolgáltatás egyik hiányossága az, hogy nem képes közvetlenül összehangolni a DHCP-kiszolgálóval vagy a DNS-kiszolgálóval. Ezt a funkciót azonban általában csak az IP-címkezelőtől és a SolarWinds IP-címkezelő az összes ilyen feladatot lefedi, ha ez az a fajta fedezet, amely érdekli.

SolarWinds IP-címkezelőTöltse le az INGYENES próbaverziót a SolarWinds.com webhelyen

MyLANViewer

MyLanViewer

A MyLANViewer az szabadon használható és fut tovább ablakok. Az eszköz átvizsgálja a hálózatot, majd felsorolja az összes eszközt, amelyet egy a GUI felület. A lista felépítése kissé megegyezik a Windows Intéző könyvtárstruktúrájával. Az eredménylista minden csomópontja kibővíthető, hogy megjelenjen az eszköz IP-cím, Mac cím, operációs rendszer, munkacsoport, és Ping idő.

Ez az eszköz figyelemmel kíséri a rendszert és az akaratát értesíti Önt, ha új eszköz csatlakozik a hálózathoz. Rejtett eszközöket és szélhámos DHCP-kiszolgálókat is felismerhet. Tehát az IP-címek folyamatos figyelése biztonsági eszközként működik.

IP-címkezelés (IPAM)

A nagy hálózatok megkövetelik IP-címkezelés egyeztetési rendszerek DHCP és DNS rögzíti a hálózaton ténylegesen használt IP-címek valóságát. A hálózati IP-letapogatás az IP-kezelés alapvető eleme. Ha éppen új, kicsi hálózatot indít, Az IP-cím szkennelésének mindennek szüksége van. A hálózat növekedésével azonban el kell lépnie az IP-cím követésére és az IP-címkezelő használatára.

IP címkezelő (IPAM) a feladatok szükségesek, mivel sok eszköz, amelyhez címet rendeltek, kikapcsolódik vagy leválasztódik a hálózatról, mielőtt a bérleti szerződéseik lejárnak. Ezekben a forgatókönyvekben, a cím lemondásáról szóló eljárásokat nem mindig hajtják végre. Tehát a DHCP-szerver úgy véli, hogy egy cím akkor van használatban, amikor valójában nem. Amikor egy címet elhagyó eszköz újracsatlakozik, akkor automatikusan megy át a címkérési eljáráson, nem pedig csak a már meglévő címmel folytatja. Az IPAM eszköznek kölcsönhatásba kell lépnie a DHCP szerverrel az elhagyott címek eltávolítása a kiosztási regiszterből, és elérhetővé tétele a készletben. Az IP-címkezelőnek együttműködnie kell a DNS-kiszolgálóval a rekordok frissítéséhez, amikor az IP-címek megváltoznak.

SolarWinds IP-cím-szkenner (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

SolarWinds IP-cím-szkenner

A SolarWinds a IP címkezelő (IPAM), amely integrálja az IP-cím szkennert. Ennek a csomagnak köszönhetően jobb IP-cím-nyomonkövetési lehetőséget biztosít, mert automatizálja a kézi folyamatok sokaságát, amelyre általában szüksége van, hogy minden címzési problémát teljes mértékben meg lehessen oldani..

A teljes IP-kezelési rendszernek integrálnia kell a DHCP szerver és a DNS szerver. A DHCP-kiszolgálónak az allokálás előtt ellenőriznie kell az elérhető IP-címeket az IPAM adatbázisban. Az IP-címek és a hostnevek közötti DNS-kiszolgáló bejegyzései elavulttá válnak, amikor a címek bérbeadása lejár, és új címekkel helyettesítik azokat. Ezt a koordinációt a DHCP, a DNS és az IPAM között „DDI.A SolarWinds IPAM egy teljes DDI koordinációs megoldás. Bár az eszköz nem tartalmaz DHCP-kiszolgálót vagy DNS-kiszolgálót, a cím kompatibilitása érdekében összehangolja e két rendszerrel.

Az SolarWinds IP-cím-szkenner egyesíti az ICMP Ping és az SNMP funkciókat az összes címmel kapcsolatos adat gyűjtésére, beleértve a hálózat minden csomópontjának MAC-címét és gazdanevét, valamint IP-címét. A szolgáltatás automatikusan fut a háttérben, időszakonként, és nem igényel kézi beavatkozást. A szkenner az összes címkészletet is frissíti, hogy megjelenjen az újonnan elérhető címek, és az összes felfedezett címet kiosztottként jelölje meg. A SolarWinds IPAM képes együttműködni az IPv4 és IPv6 címekkel

Az IP-címsorozatok élő jelentései megjelennek az IPAM irányítópultján. A SolarWinds rendszerfigyelő eszközeit egy közös platformon, az Orion néven építik fel. Az IPAM a rendszer része, így könnyen integrálható más SolarWinds megfigyelő és kezelő segédprogramokkal. Mint minden telephelyen, a SolarWinds szoftverrel, az IPAM telepítésre kerül a Windows Serverre. Az eszközt a 30 napos ingyenes próbaverzió.

SolarWinds IP-cím-szkennerTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

ManageEngine OpUtils (ingyenes próbaverzió)

IPAM ManageEngine

A ManageEngine két verziója van OpUtils, az Ingyenes kiadás és a Szakmai kiadás. Sok esetben az eszköz ingyenes verziója megegyezik a fizetett termékkel, de teljesítménykorlátozásokkal; az OpUtils esetében a két kiadás különféle segédprogramokat tartalmaz.

A Free OpUtils tartalmazza a Hálózati szkenner, amely ellenőrzi az egyes IP-címek csatlakozási / használati állapotát. Ez az alapvető követelmény minden IP-címkövetési gyakorlathoz. Az eszköz számos szkennelési lehetőséget kínál. Ezek Ping-vizsgálat, SNMP-vizsgálat, MAC-cím-vizsgálat és DNS-vizsgálat. A segédprogram elindításához be kell írnia az IP-címek tartományát vagy listáját, de ha nem tudja, mely címeket használja a DHCP-kiszolgáló, akkor csak a lehető legszélesebb tartományt adja meg..

Az OpUtils professzionális kiadása köti össze egy IPAM megoldás val vel kapcsoló porttérképező. Az IP-címkezelő sokkal átfogóbb eszköz, mint a Hálózati szkenner az OpUtils ingyenes kiadásában.

Az IPAM hasznos eszköz a hálózat IP-címeinek jelenlegi használatának ellenőrzésére. Meg fogja találni azokat a címeket, amelyeket a DHCP-kiszolgálón használtakként jelöltek meg, de már nem aktívak. Ez lehetővé teszi az elhagyott címek visszajuttatását a rendelkezésre álló címek DHCP készletébe.

Ha végrehajtja alhálózati címzés a hálózatán az OpUtils IPAM figyelmezteti a címkészlet kimerülésére. Emellett útmutatást nyújthat az alhálózat méretének átméretezésén keresztül, hogy kiterjessze a hálózati címkészletet a nagyobb követelményekkel rendelkező hálózati szakaszokra. Az eszköz kölcsönhatásba léphet és frissíthet Microsoft DHCP szerverek és Active Directory.

Az OpUtils tovább folytatódik Windows Server és Linux. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a segédprogram Professional kiadásának.

ManageEngine OpUtilsDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

TOVÁBBI IRODALOM: A DHCP végleges útmutatója

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 49

Adblock
detector