A legjobb VoIP megfigyelő eszközök és szoftverek 2020-ig

legjobb VoIP megfigyelő szoftver

A VoIP rendszerek jó hírnevet képviselnek a hálózatépítés során a legtöbb karbantartási rendszer közül. A VoIP telefonrendszerek minimális toleranciát mutatnak a rossz teljesítmény szempontjából, mivel csak egy kis késés és a csomagvesztés pusztító hatással lehet a hangminőségre. A VoIP megfigyelő eszközök használata az egyetlen módja annak, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a hálózat támogatja-e a VoIP rendszereket.

A VoIP megfigyelő eszközökkel megmérheti a hálózat minőségét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a telefonhívásai nem hallják-e a zavaró hangot. Alapvetően a VoIP megfigyelő eszköz lehetővé teszi, hogy megnézze, mennyi késés és csomagvesztés van jelen a hálózatán. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a 2020-ra vonatkozó legjobb VoIP-figyelő eszközöket és szoftvereket.

Itt van a miénk a 2020-ig elérhető legjobb VoIP-figyelő eszközök listája:

  1. SolarWinds VoIP és Network Quality Manager (INGYENES PRÓBAVERZIÓ) Átfogó csomag a VoIP figyelő és elemző segédprogramokból. Fut a Windows Server rendszeren
  2. SolarWinds Call Detail Record Tracker (INGYENES SZERSZÁM) VoIP minőség-figyelő eszköz, amely telepíthető a Windows Serverre.
  3. Paessler PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ) A VoIP-hez kapcsolódó monitorok egy egységes hálózat-, szerver- és alkalmazáskezelő csomag részeként. Fut a Windows Server rendszeren
  4. ThousandEyes VoIP megfigyelő eszközök, amelyek tartalmazzák a kapcsolat tesztelését és a hívás-szimulációs funkciókat
  5. ExtraHop A VoIP megfigyelő csomag, amely megfigyeli az élő hívások állapotát, és felméréseket gyűjt az általános hálózati hívás teljesítményére
  6. dotcom-monitor szerver megfigyelés A szerver teljesítményére összpontosítva, ez a csomag az alkalmazásokat, például a VoIP protokollokat is figyeli
  7. Riverbed SteelCentral UC szakértő Hálózati megfigyelő rendszer, amely magában foglalja a VoIP adatgyűjtést és az állapot ellenőrzését
  8. VoIP Spear Speciális VoIP-monitor, amely magában foglalja a hívásminőségi osztályozást és az állapot ellenőrzését
  9. Colasoft Capsa Hálózati monitor VoIP elemző modullal. Ez ingyenes és fizetős verziókban is elérhető
  10. VoIPmonitor Ingyenes, nyílt forráskódú speciális VoIP monitor, amely élő megfigyelő és elemző modulokat tartalmaz

1. SolarWinds VoIP és hálózati minőségmenedzser (INGYENES KÖZPONTI)

SolarWinds VoIP megfigyelő szoftver

Először ezen a listán van SolarWinds VoIP és Network Quality Manager. SolarWinds VoIP és Network Quality Manager lehetővé teszi a VoIP-hívások és a WAN-teljesítmény figyelését. A nyomon követhető VoIP-mutatók tartalmazzák jitter, késleltetés, Átlagos vélemény pontszám (MOS) és csomagvesztés. Ezek a mutatók megmutatják, ha a VoIP hívások rossz minőségű-e.

Abban az esetben, ha széles körű hibaelhárítást kell végrehajtania, akkor átjárhatja a hívás-nyilvántartást, és olyan információkat találhat, amelyek megmutatják, mi okozza a rossz teljesítményt. Hívásokat kereshet a következővel: hívás kezdete, hívás célállomásahíváskezelő, hívási idő, hívás állapota, és hívás minősége. Ez elősegíti a hibaelhárítási folyamat gyors haladását.

SolarWinds VoIP és Network Quality Manager hozzáférhető a szervezetek számára, mert egyszerű felhasználói felületet kínál kevesebb, mint egy órán belül telepíthető. A telepítés gyorsan nyomon követhető, mivel a platform automatikusan felfedezi a Cisco IP SLA-kompatibilis eszközöket. Az automatikus felfedezés azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell mindent manuálisan konfigurálnia.

Átfogó SolarWinds VoIP és Network Quality Manager egy olyan választás, amely bármilyen méretű szervezet számára alkalmas, amely VoIP-megfigyelő eszközt keres. SolarWinds VoIP és Network Quality Manager 1,602 USD-tól (1 225 £) kezdődik. 

SolarWinds VoIP és hálózati minőségmenedzserTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

2. SolarWinds Call Detail Record Tracker (INGYENES SZERSZÁM)

A legjobb VoIP megfigyelő eszközök és szoftverek 2020-ig

Hívás részleteinek nyilvántartása egy ingyenes VoIP monitor, amely elérhető a SolarWinds számára. Ez jó lehetőség, ha a SolarWinds szoftver kompetenciáját és megbízhatóságát akarja, de nem akarja fizetni annak érdekében, hogy a vállalat legmodernebb részét használja VoIP hálózat- és minőségmenedzser.

A Call Detail Record Tracker végrehajtja a nevében megfogalmazott funkciókat. Ez lehetővé teszi a VoIP-hez kapcsolódó állapotrekordok közötti keresést a hálózaton. Ezeket a nyilvántartásokat a Cisco CallManager rendszernek kell szolgáltatnia. A CallManager Cisco Unified Communications Manager néven is ismert.

Az adatkereső akár 48 órán keresztül tárolhatja és összesítheti a hívás részleteit (CDR), így végrehajthat bizonyos elemzési funkciókat az eszközön belül, vagy adatokat exportálhat más hálózati elemző segédprogramba.

Ezzel az eszközzel statisztikák származtathatók a jitterről, a késésről, a csomagvesztésről és a MOS-ról (átlagos vélemény pontszám).

A hívás részleteinek nyilvántartási nyomkövetőjében az a nagyszerű, hogy ingyenes. Funkcionalitása azonban még a SolarWinds Network és a Quality Manager lehetőségeihez sem igazán közel áll.

Ez az eszköz informatív kiegészítő eszközként szolgálhat az átfogóbb hálózati teljesítményfigyelő szoftver számára. Ezekben az esetekben ez segíthet a hálózati rendszergazdának a VoIP forgalom nagyításában, ha bizonyos problémák érkeznek a hálózati infrastruktúra elemeivel. A SolarWinds Call Detail Record Tracker telepítésre kerül a Windows Server kiszolgálóra, és elérhető a letölthető ingyenes eszközként.

SolarWinds Call Detail Record TrackerDownload 100% INGYENES eszköz

3. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

PRTG Network Monitor screenshot

PRTG hálózati monitor egy olyan hálózati megfigyelő eszköz, amely VoIP-megfigyelési élményt nyújt ingyenes QOS és IP SLA figyelés. A QoS figyelése a PRTG Network Monitor segítségével a PRTG oda-vissza érzékelő mely intézkedéseket késleltetés, jitter, csomagvesztésduplikált csomagok, és Átlagos vélemény pontszám. Hasonlóképpen van egy Cisco IP SLA érzékelő a Cisco eszköz adatainak figyelésére.

A szélesebb körű megfigyelési élmény teljesen személyre szabható az Ön igényei szerint. Az az irányítópult testreszabható az Ön által választott kütyüket és mutatókat is tartalmazza. Az irányítópulton látható adatok teljes ellenőrzése alatt áll. A VoIP-figyeléshez azt javasoljuk, hogy használja a PRTG oda-vissza érzékelőt, hogy pillanatképet készítsen a VoIP-hívás teljesítményéről, amikor bejelentkezik..

A VoIP-hívásainak teljesítését nem is kell manuálisan követni. Ehelyett az értesítési rendszer segítségével frissítheti Önt, ha a VoIP-hívások rossz minőségűek. PRTG Network Monitor küld értesítések e-mailben, SMS, és értesítések. Ezek nagyszerűek, mivel biztosítják, hogy tudja, a pillanatban, amikor a VoIP-hívások minősége romlik.

PRTG hálózati monitor ingyenes és fizetett eszközként érhető el. A PRTG oda-vissza érzékelőt és a Cisco IP SLA érzékelőt teljesen ingyenesen használhatja. Ha azonban a hálózatot több érzékelővel szeretné megfigyelni, akkor 500 érzékelőt megvásárolhat 1 384 dollárért (1 057 font) és 13 226 dollárért (10 104 dollárért) korlátlan érzékelőkhöz. Letöltheti a PRTG hálózati monitor.

PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

4. ThousandEyes

ThousandEyes screenshot

ThousandEyes egy olyan hálózati megfigyelő platform, amely a piacon az egyik legjobb VoIP-megfigyelő eszköz. ThousandEyes korrelálja a VoIP teljesítményét az olyan alapvető teljesítménymutatókkal, mint a késleltetés, csomagvesztés, és jitter. Ezek az alapvető mutatók, amelyek azt mutatják, hogy a VoIP szolgáltatások mennyire jól működnek.

Az egyik dolog, ami teszi ThousandEyes Különleges, hogy szimulálhatja a VoIP hívásokat az ügynökök és az irodák között. Ez lehetővé teszi, hogy tesztelje VoIP szolgáltatását. Itt van még a hangteszt funkció, ami lehetővé teszi tesztelje a SIP-kapcsolatot, mielőtt elindít egy TRP hívást.

Az ThousandEyes A platformot a hibaelhárításra gondolva tervezték meg. Például nyomon követheti az infrastrukturális hibákat, hogy összeköttetést és interfészt készítsen a SIP és az RTP hálózati útvonalakkal.

ThousandEyes éves előfizetési alapú árazási modellt működtet. Az árképzési struktúra testreszabható számos tényező alapján, például teszt egységek, végpontok, és készülékek. A teljes ajánlat megkapásához vegye fel a kapcsolatot az értékesítési csapattal. Ha szeretne kapcsolatba lépni a ThousandEyes értékesítési csapat, akkor itt megteheti.

5. ExtraHop

Extrahop képernyőképe

Ha olyan hibaelhárításra tervezett VoIP-figyelő eszközöket keres, akkor ExtraHop az ipar csúcsán helyezkedik el. Az ExtraHop segítségével megnézheti a VoIP hívások teljesítményét az egész hálózaton keresztül a Az ExtraHop VoIP-SIP hívja az irányítópultot. Az irányítópulton keresztül láthatja, hogy hány hívás sikeres vagy sikertelen.

Számos mérőszámot lehet monitorozni ExtraHop. A SIP VoIP Call Dashboard telepítésével megteheti figyelje a hívás munkamenet állapotát, hívás hangereje, terhelés elosztáshívásminőség továbbítása, és Nem VoIP protokollok. A megfigyelt mutatók tekintetében megteheti aktív hívások megtekintése, hívási kísérletek, híváshiba, 5xx hibakódok, rövid hívások, hívás hossza, és híváshiba.

ExtraHop az egyik legkényelmesebb VoIP-figyelő eszköz, mivel lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy automatikusan felfedezzék a készülékeket a hálózaton belül. Ennek előnye, hogy elkerülheti a teljes hálózat konfigurálásának kellemetlenségét a semmiből.

Hogy a legtöbbet hozhassa ki a VoIP megfigyelésből ExtraHop le kell töltenie a SIP VoIP Call irányítópult itt. Kipróbálhatja a ExtraHop.

6. dotcom-monitor szerver megfigyelés

dotcom monitor

Dotcom-monitor szerver megfigyelés Prémium VoIP megfigyelést és SIP protokoll figyelést kínál. A termék középpontjában a VoIP infrastruktúra rendelkezésre állásának figyelése áll. Ban,-ben ServerView megjelenítheti, tudod kilépő hívás sikerének megtekintése, bejövő hívások átirányítása, belső kiterjesztés csatlakoztathatósága, és hangposta elérhetősége.

Az összes legjobb VoIP-figyelő eszközhöz hasonlóan a dotcom-monitor szervermegfigyelés is teljes riasztási rendszer. A riasztások értesítést kapnak arról, ha a VoIP hívások nem akkor teljesülnek, amikor kell. A felhasználók értesítéseket kapnak, ha hibaüzenetek érkeznek a szerverről, és a várt hívás eredménye nem érkezik meg.

Miután létrehozta a VoIP hívásokat, teljesítménye gyenge dotcom-monitor szerver megfigyelés segít megmutatni a kiváltó okot. A SIP figyelő hiba észlelése rögzíti a hiba tulajdonságait, hogy így kezelje a kiváltó okot. SIP felügyeleti jelentéseket is generálhat a teljesítmény távolról történő értékeléséhez.

A beállított célok számától és az ellenőrzés gyakoriságától függően számos különböző árképzési lehetőség áll rendelkezésre a dotcom-monitor szerver megfigyelésére. Az árak 79,00 USD-tól (£ 60) kezdődnek 10 célpont és 15 perces ellenőrzési gyakoriság esetén. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverzió nak,-nek dotcom-monitor szerver megfigyelés.

7. Riverbed SteelCentral UC szakértő

Folyami meder SteelCentral

Riverbed SteelCentral UC szakértő egy egységes kommunikációs megfigyelő platform, amelyet a megfigyelésre terveztek Cisco, Microsoft és Avaya környezetben, de szilárd VoIP-figyelési élményt kínál. Ezzel az eszközzel számosféle módon kereshet hívásokat és telefonokat. Például megteheti keressen korábbi, sikertelen vagy rosszul teljesített hívásokat. Ez egy referenciapontot biztosít, amelyen keresztül további hibaelhárítást végezhet.

A hálózat minden tevékenységét az irányítópulton keresztül figyeljük. A műszerfal lehetővé teszi egy a hívások áttekintése a teljes hívási szám feltüntetésével, rövid hívószám, a jó minőségű adatfolyamok százaléka, a híváshibák száma, és az összes teljesítési százalék. A hívásteljesítmény ilyen látása lehetővé teszi, hogy azonnal értesítse a problémákat.

Az egyik legerősebb tulajdonsága Riverbed SteelCentral UC szakértő a hop-by-hop média útvonal. A hop-by-hop útvonal megmutatja a médiaforgalom útvonalát, hogy megjelenítse a hangforgalom hálózati útvonalát. Ez hasznos a hálózati teljesítménnyel kapcsolatos problémák okának megállapításához.

Annak érdekében, hogy megnézhesse a Riverbed SteelCentral UC szakértő közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal. Van is egy ingyenes próbaverzió erről a termékről, amelyet itt letölthet ezen a linken.

8. VoIP lándzsa

VoIP Spear

VoIP Spear egy VoIP figyelő eszköz, amelyet a hangkommunikáció minőségének és teljesítményének nyomon követésére használnak. VoIP Spear van a világ minden táján található szerver tesztelése át Észak Amerika, Európa, Ázsia, és Dél Amerika. Ez biztosítja, hogy bárhol is legyen, a legpontosabb VoIP-hívásminőség-profil áll rendelkezésére.

Ez a VoIP figyelő megoldás teszteli a VoIP-hívások minőségét és kiértékeli a hívás teljesítményét a Mean Opinion Score segítségével (MOS). Mindezt online módon lehet megfigyelni, így nem kell szoftvert telepítenie a készülékére. Ez mindenki számára hozzáférhetővé teszi internetkapcsolatot.

VoIP Spear az egyik legversenyképesebb árú VoIP-figyelő eszköz a piacon. Hat változat vásárolható meg; Lite, Plusz, Prémium, Hordozó, Carrier Plus, és Carrier Grande. A Lite verzió a legolcsóbb, havonta 10 USD-t (7,64 GBP) fizet egy végpontért. A legdrágább változat a Carrier Grande csomag, amely 100 végpontért havonta 250 dollárt (190 fontot) fizet. Van egy ingyenes személyes terv is; az árképzéssel kapcsolatban felveheti a kapcsolatot a céggel.

9. Colasoft Capsa

Colasoft Capsa

Colasoft Capsa egy olyan hálózati megfigyelő eszköz, amelynek saját VoIP elemző modulja van, amely felhasználható a VoIP telefonrendszerek minőségének nyomon követésére. Val vel Colasoft Capsa elemezheti a VoIP hívásokat, és grafikus formátumban megtekintheti az eredményeket a grafikus felhasználói felületen keresztül. Ban,-ben A VoIP nézetben megnézheti olyan mutatókat, mint a jitter, veszteség, átlagos vélemény pontszám (MOS), ellenőrzési folyamatok és médiaáramlás.

A VoIP elemzés nagy részét a VoIP összefoglaló nézet. A VoIP összefoglaló nézete fel van osztva egy felső és alsó ablakra. A felső panelen megnézheti a MOS_A terjesztésMOS-V eloszlás, call codec típusa, hívás állapot eloszlása, és hívás esemény eloszlása. Az alsó ablaktáblában megtekintheti a forgalmi statisztikákat, a SUP statisztikákat és a hívás statisztikákat.

A Három különböző verziója létezik Capsa; Capsa Free, Capsa Standard, és Capsa Enterprise. A Capsa Free ingyenesen elérhető, és akár 10 IP-címet is képes figyelni. A Capsa Standard 295 USD (225 £) áron vásárolható meg, és akár 50 IP címet is képes figyelni. A Capsa Enterprise 995 dollárért (759 font) vásárolható, és korlátlan IP-címeket fed le. A Colasoft Capsa-t itt töltheti le.

10. VoIPmonitor

VOIPmonitor screenshot

Végül megvan VoIPmonitor. VoIPmonitor egy nyílt forrású csomag-szippantó Ajánlott: VoIP hívások elemzéséhez. Ez az eszköz bármilyen méretű szervezet számára alkalmas, és akár 20 000 hívást támogatott egyetlen kiszolgálón. Te tudod használni VoIPmonitor web-GUI-ként és olyan metrikákkal, mint például késleltetés és csomagvesztés.

A VoIPmonitornak van egy riasztási rendszere is, amely lehetővé teszi a mutatók automatikus nyomon követését. Például, ha Átlagos működési pontszám, jitter vagy Csomagvesztés jelezze a problémát, majd riasztást generál, hogy naprakész legyen.

Nyílt forráskódú VoIP megfigyelő eszközként, VoIPmonitor ingyenesen elérhető. Befogadhat VoIPMonitor az Ön igényeitől függően a szerveren vagy a felhőben. Letölthet VoIPmonitor forráskódként. Letöltheti a VoIPmonitor itt.

Kerek fel: A legjobb VoIP-megfigyelő eszközök

Nagyon sok a verseny a VoIP-megfigyelő eszközök területén, de kizárólag a használhatóság alapján SolarWinds VoIP és Network Quality Manager a legjobbnak kell lennie a piacon. A telepítési folyamat elég egyszerű, hogy kevesebb, mint egy órán belül képes legyen üzembe helyezni az eszközök automatikus felismerésével. Ettől kezdve a felhasználói felület elegendően egyszerű, hogy mindent megtaláljon, amire szüksége van.

A VoIP-hívások teljesítménymérői, például a késés és a csomagvesztés könnyen hozzáférhetők, és nyomon követhetők az értesítési rendszeren keresztül. Akár egy kkv-n, akár egy nagyobb szervezeten belül dolgozik SolarWinds VoIP és Network Quality Manager rendelkezik az alapvető figyelési képességekkel, amelyek segítenek Önnek.

Ha azonban az ár a legfontosabb aggodalom, mint a PRTG hálózati monitor kiváló lehetőség, mivel ingyenesen letölthető, attól függően, hogy hány érzékelőt szeretne használni. Az PRTG oda-vissza érzékelő minden olyan mutatót megad, amelyre szükség van a hanghívások teljesítményének figyelemmel kíséréséhez. Ez biztosítja, hogy Ön a teljesítmény oka felé forduljon, amikor az előfordul.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =

Adblock
detector