A PRTG Network Monitor áttekintése

A PRTG Network Monitor áttekintése

Függetlenül attól, hogy régóta támogatja-e a PRTG hálózati megfigyelés új arcú megközelítését, vagy sem, vitathatatlan, hogy Paessler PRTG hálózati monitor a mai napig az egyik legátfogóbb ellenőrzési tapasztalatot hozta létre. Kevés eszköz biztosítja a láthatóság, a könnyű használat és a skálázhatóság keverékét, amelyet ez a program tesz. Ebben a PRTG Network Monitor beszámolóban azt vizsgáljuk meg, hogy mi emeli ki ezt a terméket a tömegből.

PRTG hálózati monitor keverékek automatikus keresésének, hálózati megfigyelés, NetFlow elemzés, felhő figyelése, VMware figyelése, és adatbázis-figyelés egy csomagba. Ez nem egy szakasz, amely ezt sugallja PRTG hálózati monitor szinte minden olyan felügyeleti környezetet kínál, amelyre vágyhat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mit PRTG hálózati monitor kínálni kell.

Funkció
Leírás
automatikus keresésének Automatikus felfedezés IP-tartományonként
Hálózatfigyelés SNMP-t, WMI-t és NetFlow-t használ
NetFlow elemzés NetFlow, sFlow, jFlow és IPFIX
figyelmeztetések E-mail, SMS, Push értesítések Windows, Android és IOS App használatával, és az egyéni értesítési szkriptek
jelentések Ütemezhető jelentések elérhetőek HTML, PDF, CSV és XML formátumban
Felhő figyelés Amazon CloudWatch megfigyelés, e-mail szerver megfigyelés, Microsoft OneDrive megfigyelés, Dropbox megfigyelés, Google Analytics megfigyelés és Google Drive megfigyelés
VMWare figyelés VMware virtuális gép érzékelő, VMWare Host hardver érzékelő, VMWare Host hardver állapot érzékelő, VMWare Adatbolt érzékelő és VMWare Host teljesítmény érzékelő
Árazás Lásd az árképzési táblázatot

Ha szeretné követni az alábbi beállításokat és lépéseket, letölthet egy teljes mértékben működő 30 napos ingyenes próbaverziót.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

Beállít

A PRTG Network Monitor képernyőképe

A telepítési folyamat lesz az első kapcsolat, amellyel kapcsolatba lép PRTG hálózati monitor. Szerencsére a telepítési folyamat befejezése nem tart túl sokáig. PRTG hálózati monitor rendelkezik egy központi szerverrel, amelyet a hálózat egész területén található szonda táplál. A beállítás egyik legjobb eleme, hogy nem kell manuálisan beállítania az eszközöket, mert van egy automatikus keresésének funkció (erről részletesebben a következő szakaszban foglalkozunk).

A telepítéshez mindössze az egyes eszközök bejelentkezési hitelesítő adatai és az SNMP beállítások szükségesek. Ez azt jelenti, hogy készen állsz és futhatsz PRTG Network Monitor viszonylag gyorsan és fájdalommentesen.

automatikus keresésének

automatikus keresésének

Noha a telepítési folyamat meglehetősen egyszerű, az automatikus felismerés valójában lezárja az üzletet a gyors telepítésnél. Az automatikus felfedezéssel, PRTG hálózati monitor be tudja szkennelni a hálózatát IP-tartományon keresztül. Amikor megtalál egy eszközt, automatikusan hozzáadódik a megfigyelési környezethez. Ennek előnye az, hogy nem kell manuálisan konfigurálnia a hálózaton lévő eszközöket.

Irányítópult

PRTG NM műszerfal képernyőképe

A műszerfal egy, ha nem a legfontosabb része a hálózatfigyelő terméknek. Az érintetlen műszerfalon ellenőrző tevékenységének 99% -át fogja végezni. Átfogó PRTG hálózati monitor élvezetessé teszi a műszerfalon eltöltött időt. Az irányítópult valós időben mutatja az összes élő használati adatot.

Amint az a fenti képen látható, az irányítópult a kijelzők kombinációját egyesíti az adatok megtekintéséhez. A képernyő jobb felső sarkában látható új riasztások, naplóbejegyzés, kritikus eszközök, figyelmeztető eszközök, és összes fel eszközök. Ezek mindegyike színkóddal van ellátva, így könnyebben láthatja őket. Ezeket a színeket a főképernyőn is használják, hogy jelöljék az egyes eszközök egészségi állapotát. A piros jelzi, hogy egy eszköz kritikus állapotban van, és azonnali figyelmet igényel.

Az egyik legismertebb kijelző a PRTG hálózati monitor a Térkép nézete. Az első használatkor a térképszerkesztő kissé trükkös lehet, ha nem ismeri a HTML-t. Ugyanakkor, ha megkaptad, elkészítheti többrétegű térképeket a csatlakoztatott eszközök megtekintéséhez. Az PRTG térkép az alábbi képen látható a bal oldalon:

PRTG Térkép-képernyőkép

Hálózatfigyelés (csomagvesztési képességek)

PRTG hálózati monitor csomag-szippantó érzékelő képernyőképe

Ha egy hálózati megfigyelő eszköz piacán vagy, akkor magától értetődik, hogy a platform élő hálózati megfigyelési tapasztalata elengedhetetlen a hálózat hatékony ellenőrzéséhez. Ennek az az oka, hogy rendelkeznek olyan eszközökkel is, amelyek megfigyelik a hálózatot, ugyanúgy, mint a program láthatósága.

Ez azonban olyan terület, ahol PRTG hálózati monitor kiemelkedik. PRTG a. kombinációját használja SNMP, NetFlow, és WMI az infrastruktúra állapotának felmérése és a hálózati sávszélesség figyelése. Ezek biztosítják az alapvető képességeket, amelyek felbecsülhetetlen értékűek a hálózat általános megfigyelésekor, és olyan specifikus kérdések kezelésekor, mint a csomagvesztés.

Csomagvesztés az a hely, ahol a szolgáltatás megszakítása vagy hiba miatt az adatátvitel elveszik. PRTG hálózati monitor segít a csomagvesztés kezelésében azáltal, hogy megadja az összes eszközt, amelyre szükség van a probléma elhárításához. Függetlenül attól, hogy a csomagvesztés a sávszélesség korlátozásának vagy a hardverhibáknak köszönhető-e, akkor nagyon gyorsan meg tudja mondani, hogy van-e probléma.

Kulcsérzékelők, mint a Csomagoló szippantó érzékelő, Cisco IP SLA érzékelő, és QoS egyirányú érzékelő mindegyik lehetővé teszi a hálózat teljesítményének megtekintését. Például a Csomagoló szippantó érzékelő lehetővé teszi élő és történelmi hálózati adatok megtekintése tárcsák és kördiagramok segítségével. Néhány másodperc alatt láthatja, hogy vannak-e problémák. Fel tudsz emelni kördiagramok adatok megjelenítése, mint Legjobb beszélgetők, Legfontosabb kapcsolatok, és Legfontosabb protokollok hogy hajtsa végre a hajsza és látjon mindent, amire szükség van a fejlesztésekhez.

Lásd még:
Végső útmutató a csomagvesztéshez
Az SNMP kifejtette

NetFlow elemzés

A NetFlow elemzés egy másik szolgáltatás, ahol PRTG hálózati monitor jól teljesít. PRTG hálózati monitor felhasználható a hálózati sávszélesség és a forgalom figyelésére. Ez lehetővé teszi a szolgáltatásminőség megfigyelésének létfontosságú elvégzését és annak megfigyelését, hogy szükség van-e az internet-szolgáltatás előmozdítására. Amellett, hogy kompatibilis a NetFlow, sFlow, jFlow, és IPFIX, PRTG hálózati monitor emellett számos további felhasználót kínál a felhasználók számára NetFlow érzékelők. Ezek felsorolása az alábbiakban található:

  • NetFlow V5 érzékelők
  • NetFlow V9 érzékelők
  • IPFIX érzékelők

Ezek mindegyike különleges megfigyelési környezetet biztosít Önnek, hogy mikroszkópot vehessen magához NetFlow elemzési tevékenységek. Például a NetFlow V5 érzékelő mutatja az eszközökkel kompatibilis eszközök adatait NetFlow. Ezzel az érzékelővel megtekintheti a forgalom típusait IRC, CÉL, FTP / P2P, DHCP, DNS, ident, ICMP, SNMP, IMAP, POP3, SMTP, NetBIOS, RDP, SSH, Telnet, VNC, HTTP, HTTPS, UDP, és TCP. Mint láthatja, ez egy egészséges forgalmatípus, amelyet kizárólag ezen az érzékelőn keresztül lehet kezelni.

figyelmeztetések

Figyelmezteti a PRTG Network Monitor-ot

A riasztások egyike azoknak a szolgáltatásoknak, amelyek szükségessé válnak a nagyobb hálózatok számára. A kézi megfigyelés napjai elmúlnak, és a riasztások az ellenőrzés folyamatának automatizálásának egyik leggyakoribb módjává válnak. Val vel PRTG hálózati monitor választhat értesítések fogadására, ha problémás vagy szokatlan viselkedést észlel a hálózatán vagy eszközén.

PRTG hálózati monitor nemcsak az alapokat tartalmazza e-mail és SMS-ben értesítést de lehetővé teszi push értesítések fogadását is. Tehát, ha letölti a PRTG alkalmazás egy Windows rendszerhez, iOS, vagy Android telefonon, akkor értesítéseket küldhet közvetlenül a telefonjára. Ezek az alkalmazások ingyenesen érhetők el, így nem kell külön fizetniük a használatért.

Érdemes megemlíteni ezt A PRTG Network Monitor riasztási rendszere szintén API-t használ miáltal írhat egyéni értesítési szkripteket. Ez lehetővé teszi annak eldöntését, hogy milyen információkat lát, amikor először válaszol egy új hálózati problémára. Ez felbecsülhetetlen, ha lehetővé teszi, hogy a teljesítmény problémáira a megfelelő információkkal válaszoljon, amelyek segítenek Önnek.

jelentések

Számos alkalommal figyelhet egy aktív hálózatot, amikor lassítani szeretné a dolgokat, hogy konkrétabb trendeket keressen. Jelentések készítése a tökéletes módszer erre. A jelentés segítségével elkészíthet egy dokumentumot, amely lehetővé teszi Önnek (és a csapat többi tagjának) a hálózat pontosabb ellenőrzését. Tovább PRTG hálózati monitor előállíthat történelmi jelentéseket egy választott időszak alatt. Választhat a napi, a hónap vagy az egész év megfigyelése között (szükség esetén több napot is megfigyelhet).

A jelentések itt készülnek HTML, PDF, CSV, és XML. A jelentéskészítést akkor is ütemezheti, amikor csak akarja. Akár napi, akár havi jelentést választ, nem kell minden esetben manuálisan kérnie egy jelentést. Ugyanakkor még a kézi jelentési folyamat is egyszerű, mivel megnyithatja a Jelentések oldalt, megnyithat egy asszisztenst és új jelentést adhat hozzá.

Felhő figyelés

Ahogy a modern hálózati beállítások bonyolultabbá válnak, a felhőmegfigyelés olyan kérdés, amely sokkal fontosabbá vált számos szervezet számára. PRTG hálózati monitor ezt szem előtt tartotta, és számos olyan funkciót biztosított, amelyek célja a felhők által vezérelt környezet figyelésének megkísérlésére szolgáló felhasználók segítése. A dobozból, PRTG hálózati monitor ajánlatok Amazon Cloudwatch Monitoring, Mail Server megfigyelés, Microsoft OneDrive Monitoring, Dropbox figyelés, Google Analytics figyelés, és Google Drive megfigyelés.

Amikor arra kerül sor a válaszidő meghatározása: felhő szolgáltatások, használhatja a PRTG Cloud HTTP érzékelő. Val vel PRTG Cloud HTTP Érzékelő használhatja a PRTG hálózati felhő, hogy megtudja, milyen gyorsan reagál a szolgáltatás. Az PRTG felhő megtalálható az USA-ban, Európában és Ázsiában. A PRTG Cloud HTTP érzékelő azt jelenti, hogy a legtöbb felhőszolgáltatást lefedi a világon.

Alternatív megoldásként használhatja a Cloud Ping érzékelő nak nek monitor az A szerver ping ideje. Ezek megtalálhatók Tokióban, Írországban, Észak-Virginiában és Oregonban. Noha ennek földrajzi eloszlása ​​nem olyan széles, mint a HTTP-érzékelő, szépen kiegészíti a meglévő lefedettséget.

Amazon CloudWatch megfigyelés

Amazon CloudWatch EBS érzékelő PRTG NEtwork monitor

Az is érdemes mélyebben áttekinteni Amazon CloudWatch megfigyelés mint PRTG hálózati monitor Számos CloudWatch érzékelőt kínál, amelyek hihetetlenül hasznosak. A fenti képen látható a Amazon CloudWatch EBS érzékelő kijelző. Felsoroltuk A PRTG Network Monitor-okAz alábbi CloudWatch érzékelők:

Amazon Cloudwatch érzékelő
Célja
Amazon CloudWatch EBS Figyelemmel kíséri az Amazon Elastic Book Store teljesítményét
Amazon CloudWatch EC2 Figyelemmel kíséri az Amazon Elastic Compute Cloud teljesítményét
Amazon CloudWatch ElastiCache Figyelemmel kíséri az Amazon ElastiCache felhőszolgáltatás teljesítményét
Amazon CloudWatch ELB Figyelemmel kíséri az Amazon elasztikus terheléselosztó szolgáltatás teljesítményét
Amazon CloudWatch RDS Figyelemmel kíséri az Amazon Relational Database Service teljesítményét
Amazon CloudWatch SNS Figyelemmel kíséri az Amazon Simple Notification Service teljesítményét
Amazon CloudWatch SQS Figyelemmel kíséri az Amazon Simple Queue Service teljesítményét

VMWare figyelés

Nem kevésbé fontos, mint a felhőszolgáltatások VMware megfigyelés. A virtuális gépek növekedése a vállalati hálózatokon keresztül nyilvánvaló, és ez egy olyan tendencia, amelyre a PRTG megfelelőnek ítélte támogatást. Ha virtuális környezetet használ, használhatja PRTG hálózati monitor a fő mutatók figyelésére, például memóriahasználat, processzor, és lemez sebessége. Más szavakkal: láthatja, hogy a virtuális szolgáltatás hogyan teljesít, anélkül, hogy sok lehetőség között kellene keresnie.

Az alábbiakban táblázatot adott a VMWare Monitoring érzékelőkről:

Érzékelő
Célja
VMWare virtuális gép érzékelő Egyszerű objektum-hozzáférési protokollt (SOAP) használ virtuális gép figyelésére
VMWare Host hardver érzékelő Figyelemmel kíséri az ESX / ESXi szerver teljesítményét.
VMWare Host hardver állapotérzékelő Figyelemmel kíséri a host rendszer teljesítményét.
VMWare Adatbolt-érzékelő Figyelemmel kíséri a merevlemez használatát és az adattár állapotát
VMWare Host teljesítményérzékelő Figyeli a gazdaszervert a SOAP segítségével

Adatbázis-megfigyelés

PRTG hálózati monitor saját adatbázis-megfigyelő funkcióival is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a népszerű adatbázisok, például a Microsoft SQL, Oracle SQL, MySQL, és Postgre SQL. Az adatbázis felügyeleti tapasztalata: PRTG hálózati monitor úgy lett kialakítva, hogy minimalizálja a lekérdezési és visszatérési időket. Ez azt jelenti, hogy az adatbázisának folyamatosan frissített nézete van.

A riasztórendszer szintén nagyon hasznos, mivel értesíti Önt, ha hiba lép fel, vagy az adatbázis korlátozott lemezterülettel vagy memóriával rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal tegyen lépéseket egy adott problémára ahelyett, hogy további diagnosztikát kellene futtatnia.

De mi igazán teszi A PRTG Network Monitor adatbázis-figyelése nagyszerű, az előre meghatározott érzékelők. Vannak felett 200 adatbázis-figyelő érzékelő a piacon a legismertebb szolgáltatók számára. Az olyan neveket, mint a Microsoft, az Oracle és az IBM, mind a saját érzékelőjük fedezi PRTG hálózati monitor. Ez azt jelenti, hogy készen áll arra, hogy különféle adatbázisokat figyeljen közvetlenül a dobozból, anélkül, hogy összetett konfigurációkat kellene futtatnia.

Biztonság

Noha nem kifejezetten a biztonságra tervezték, érdemes ezt megjegyezni PRTG hálózati monitor megvan a maga fürt feladatátvételi megoldás. Ez azt jelenti, hogy ha egy klaszter központi csomópontja leesik, akkor a szolgáltatást egy másik csomópont veszi át. Ennek a képzeletbeli mondata a következő feladatátvételi toleráns monitorozás. Ha megvásárolta a PRTG Network helyszíni licencét, akkor alapértelmezés szerint egy fürt-feladatátvételt tartalmaz.

Egy másik út PRTG hálózati monitor A tűzfalmegfigyelési képességein keresztül támogatja a hálózati biztonságot. A PRTG Network Monitor elemzi a hálózati forgalmat, és értesítéseket küld Önnek, ha a tűzfal állapota megváltozik. Ez azt jelenti, hogy ha a tűzfal figyelmeztetés nélkül esik le, akkor azonnal értesítést kap erről, hogy gyorsan cselekedhessen.

A gyakorlatban ez segít online maradni, mivel lehetőséget ad gyors reagálásra, ha a rendszer kompromittált. Ennek hiányában a rendszer védetlen marad a tűzfal nélküli külső fenyegetésekkel szemben. Láthat más hasznos adatokat is, például a leggyakrabban használt kapcsolatokat, a legaktívabb feladókat és a leggyakrabban használt protokollokat NetFlow hogy megfigyelhető-e valamilyen szokatlan tevékenység.

Árazás

A. Rugalmas árképzési struktúrája PRTG az egyik oka annak, hogy kiemelkedő termékré vált. Az árstruktúra érzékelők szerint mozog, és kis- és nagyszervezetek számára egyaránt alkalmas. Az árstruktúra az alábbiakban látható:

SensorsPrice
100 Ingyenes
500 1 600 USD (1 253 £)
1000 2850 USD (2 232 £)
2500 5950 USD (4661 £)
5000 10 500 USD (8 226 £)
Korlátlan 14 500 USD (11 360 £)

Mint láthatja, van egy ingyenes verzió, amely kényelmes lépcsőzetes termékként szolgál a kisebb cégek számára. Ez lehetőséget kínál a program kipróbálására anélkül, hogy pénzügyi kötelezettségvállalást vállalna egy nagyobb vásárlásra. Az első fizetett változat 1600 dollár (1 253 font) versenyképes árat kínál, amely lényegesen alacsonyabb, mint sok más csúcskategóriás hálózati megfigyelő terméknél..

A skála másik végén még a legnagyobb szervezeteket is támogatja a PRTG hálózati monitor amely korlátlan érzékelőket kínál 14500 dollárért (11 360 font). Noha a legtöbb szervezetnek nincs szüksége erre, jó, hogy nincs korlátozva a felügyeleti képesség.

A PRTG Network Monitor felülvizsgálati ítélete: Hidd el a hype-t

PRTG hálózati monitor egy olyan termék, amely sok nevet felismer, és teljes mértékben megfelel annak a hypenek, amely körülveszi. Ez a piacon elérhető egyik leginkább költséghatékony, méretezhető és sokoldalú hálózati megfigyelő rendszert kínálja. Az egyszerű telepítési folyamattól és az automatikus felfedezéstől kezdve a jelentések ütemezéséig, PRTG hálózati monitor olyan figyelési élményt nyújt, amelyből még az újszülöttek is a legtöbbet hozhatják ki.

A hálózati felhasználás adatainak az irányítópulton keresztül történő megnézése nagyon egyszerű és elvégezhető felhasználói felület jelentése A PRTG Network Monitor legérdekesebb tulajdonsága. Függetlenül attól, hogy figyeli a hálózati sávszélességet, a felhőalapú szolgáltatásokat vagy a VMware technológiát, a folyamat nagyjából ugyanaz. Az eredmény egy hálózati megfigyelési élmény, amely ugyanolyan erős élményt nyújt az elosztott számítógépes környezetekben, mint a hagyományos hálózati környezetekben..

Akár kkv-k keresik az első hálózati megfigyelő eszközt, akár egy multinacionális, olyan eszközt keresnek, amely biztosítja a skálázhatóságot, PRTG Network Monitor a termék az Ön számára. Keményen szorul arra, hogy megoldást találjon, amely a termék sokoldalúságát biztosítja jobb áron. Ha szeretne kipróbálni Paessler PRTG Network Monitor azt javasoljuk, hogy vásárlás előtt töltse le az ingyenes próbaverziót.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4

Adblock
detector