A SolarWinds Dameware áttekintése

Dameware áttekintés

Ebben a beszámolóban elolvassa a Dameware funkcióit és azok használatát. Olvassa el az alternatív távoli támogatási csomagokat és a Dameware összehasonlítását is.

Kinek lenne szüksége Dameware-re?

DameWare támogatási csoportnak távirányító hozzáférést biztosít a felhasználók számítógépéhez. Ez lehetővé teszi a technikus számára a támogatott végpontok elérését a problémák kivizsgálása és kijavítása érdekében. A Dameware távoli elérési rendszert titkosítás védi, tehát biztonságos az internet használata.

Az átviteli biztonság ez ideális csomagot jelent a központosított Help Desk számára egy több helyszínen működő vállalat. Jól működik azoknak a felügyelt szolgáltatóknak is, akik sok ügyfél számára kiszervezett Help Desk szolgáltatásokat nyújtanak. A szoftverházak felhasználhatják a Dameware szoftvert támogatási garanciák nyújtására vevőik számára.

Bármely webhely kiszolgálásának képessége azt jelenti, hogy ez a távirányító rendszer hasznos lehet a szoftvergyártók számára is, amelyek eladják a lakosságnak, valamint a vállalati rendszereket.

Bármely ügyfélszolgálat technikusa, akivel foglalkozik otthoni felhasználók tudja, hogy a nyelvi akadályok és az általános műszaki megértés meghosszabbíthatja az ügyfélszolgálat sikeres megoldásához szükséges időt. Bejutás a problémás eszközbe, a hibák okainak felfedezése és kijavítása sok időt, energiát és pénzt takarít meg.

Dameware csomagok

A Dameware rendszer két csomagban kínálják. Az olcsóbb opciót hívják Dameware Mini távirányító. Ez biztosítja az összes biztonságos távoli elérési funkciót, amelyekre szükség van a hibaelhárításhoz és a problémamegoldáshoz. Ez a csomag jól működik a Help Desk funkciókban, amelyek támogatják a távoli ügyfeleket.

A magasabb csomagot hívják Dameware távoli támogatás. Ez magában foglalja a Dameware Mini Remote Control összes képességét, valamint rendelkezik licenckezelési és felhasználói kezelési funkciókkal. Ezekre az extra eszközökre az informatikai osztályoknak szükségük van a szoftver biztosításának és az erőforrásokhoz való hozzáférés kezeléséhez. Azokat a MSP-ket, amelyek ezeket a szolgáltatásokat vállalati ügyfelek nevében nyújtják, szintén jobban kiszolgálnák a magasabb Dameware csomag, mint a Mini Remote Control csomag.

Távirányító képességek

A távoli elérési funkciók, amelyeket mindkét Dameware csomaggal kapnak, hozzáférést biztosítanak a gépekhez a helyi hálózaton és a távoli helyeken is. A szoftver képes kommunikálni a ablakok, Mac operációs rendszer, és Linux operációs rendszer. A technikus újraindíthatja a távoli számítógépeket, és a Wake on LAN funkcióval is használhatja a számítógépek indítását.

A Dameware szoftver nem fog hozzáférést adni az operátoroknak a világ bármely számítógépéhez. A távoli számítógépnek szüksége van egy darab kliens szoftverre, amelyre telepítve van a kommunikáció megkönnyítése érdekében. Ezt az ügyfelet nem telepíthetjük engedély nélkül, tehát a támogatási szerződések kezdeti szakaszában a műszaki szakembereknek telepíteniük kell az ügyfelet minden támogatott eszközre. Azonban azokban a vállalkozásokban, amelyekben az összes eszköz számára már engedélyt kaptak egy központi támogatási osztály javára, ezek a hozzáférési jogok felhasználhatók az ügyfélszoftver tömeges betöltése a hálózaton keresztül..

Ha a távirányítást egy eszköztulajdonos biztosítja, akkor az ügyfélnek le kell töltenie és telepítenie kell az ügyfélprogramot, mielőtt a távirányító munkamenet megkezdődhet..

Távoli megtekintés

A központi távirányító konzol tartalmaz egy nézetablakot, amely élő képet nyújt a távoli eszköz asztaláról. Ön is kap egy VNC Viewer (Windows, Mac OS és Linux esetén) és Intel AMT KVM a közvetlen újraindítás támogatása és a számítógép távoli be- és kikapcsolása.

Egyes kapcsolatok lassúak lehetnek, különösen akkor, ha az Ön által irányított távoli eszköz lassú helyi internetszolgáltatással rendelkező országban található. Ezekben az esetekben megteheti csökkentheti a továbbított képernyő nézetének felbontását a frissítés érdekében.

Bármely tapasztalt távoli támogatási technikus tudja, hogy a támogatott felhasználó bonyolítja a hibák megoldását, ha beavatkozik a problémák feltárásába vagy megoldásába. A Dameware Mini Remote Control gomb tartalmaz egy gombot, amelyet a technikus megnyomhat, hogy letiltja a távoli eszköz billentyűzetét és egérét a távirányító műveletei során..

Szoftver telepítés menedzsment

A Mini Remote Controller tartalmaz egy Telepítési csomagkezelőt. Ez lehetővé teszi egy szabványosított szoftver-telepítő csomag létrehozását, amelyet a távoli eszközökre tömegesen küldhet végrehajtás céljából.

A csomag az összes előre beállított tulajdonságot és inicializálási beállításokat emulálja, hogy szabványos telepítést kapjon. Ezek MSI (Microsoft Installer) a csomagok eszközcsoportok szerint testreszabhatók, így létrehozhat telepítési rutinok alkészleteit a különféle felhasználói szerepekhez vagy eszköztípusokhoz.

A kapcsolat biztonsága

A központi rendszergazda és a távoli végpontok közötti kommunikációra a A közlekedési réteg biztonsága 1.2 (TLS). Ugyanaz a biztonsági rendszer védi a HTTPS internetes tranzakciókat.

A Dameware konzol a végrehajtás lehetőségét kínálja két tényezős hitelesítés a kezelt rendszeren a felhasználói jogok kezeléséhez használt hozzáférési eljárásokról.

Bővített csomag funkciók

A teljes Dameware Remote Support csomag a következőket tartalmazza: engedélykezelés funkció. Ez lehetővé teszi, hogy nyomon tudja követni, mely szoftver van telepítve melyik végpontra. Szabványosíthatja az eszközkonfigurációkat, távolról ellenőrizheti és exportálhatja azokat. A hozzáférési jogokat a következő útján kezeljük Active Directory és hozzáférést kaphat egy távoli hely AD objektumaihoz, megváltoztathatja és exportálhatja azokat. Az AD hozzáférés lehetővé teszi a központi adminisztrátor számára a felhasználók hozzáadását és eltávolítását, valamint a jelszavak megváltoztatását.

A segédprogram távoli elérési lehetőségei hozzáférést biztosítanak az operációs rendszerhez, és vannak beépített rendszer-tesztelési eszközök, amelyek magukban foglalják traceroute és fütyülés.

Help Desk szoftver

A Dameware csomagban nagy hiányosság van a jegykezelő segédprogramjának hiányában. Magától értetődik, hogy minden távirányítót igénylő támogatást igénylő felhasználó először felveszi a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Tehát a Dameware-rel elvégzendő munkák nagy része valószínűleg egy támogatási igényből származik.

A Dameware nem tartalmazza a Help Desk szoftvert, mert azt úgy tervezték, hogy integrálódjon a SolarWinds webes Help Deskjéhez. Ezt a Help Desk rendszert egy jegyrendszer hajtja, amely lehetővé teszi a csapatvezetőknek a technikusok támogatására vonatkozó feladatok ütemezését, amikor a kérések egy támogatási portálon érkeznek be..

A rendszer magában foglalja vagyonkezelési eszközök készlet-felfedezéssel, naplózással és figyelő funkciókkal. Megvásárolhat egy kombinált csomagot, amely magában foglalja a Dameware Remote Support és a Web Help Desk is. Ezt hívják a Help Desk Essentials Pack csomagnak, amely 14 napos ingyenes próbaverzióban kapható.

SolarWinds Dameware Remote EverywhereRegisztráljon egy 14 napos ingyenes próbaverzióra

Dameware rendszerkövetelmények

A Dameware-hez szükséges erőforrások nem szokatlanok. Valószínűleg már rendelkezik a rendszerhez szükséges hardverrel. Az eszköz hasznos rugalmassága az, hogy számítógépen futtatható az eszközzel ablakok operációs rendszer. Tehát, ha a szerver fut Linux, nem kell újat felállítania Windows Server a Dameware futtatásához.

Operációs rendszer

A Dameware telepíthető a következő operációs rendszerek bármelyikét futtató számítógépekre:

  • Windows Vista
  • Windows Server 2008 (beleértve az R2-t)
  • Windows 7
  • Windows Server 2012 (beleértve az R2-t)
  • Windows 8
  • Windows 8.1
  • Windows 10
  • Windows Server 2016

Gazdagép

A Dameware rendszert futtató számítógépnek a következő tulajdonságokra van szüksége:

Merevlemez-terület: 1 GB (legalább 2 GB ajánlott az adatbázis bővítéséhez)

CPU: Négymagos, 2,0 GHz vagy nagyobb

RAM: 4 GB (8-16 GB ajánlott)

Pillanatképek

A Remote Support környezet lehetővé teszi nézetek megnyitását egyszerre több eszközön, még a különféle operációs rendszerekben is.

Dameware távoli asztali néző

A nyomozó eszközök segítenek a csatlakozási problémák felismerésében.

Dameware rendszer eszközök

A technikusok okostelefonjukon vagy táblagépükön keresztül hozzáférhetnek a rendszerhez és vezérelhetik a távoli eszközöket.

Dameware mobil eszköz alapú hozzáférés

A Dameware konzol Active Directory vezérlőelemei lehetővé teszik a felhasználói engedélyek kezelését.

Dameware Active Directory vezérlés

A licencek és a felhasználói kezelési funkciók a magasabb Dameware tervvel érhetők el.

Dameware licenc és felhasználói kezelés

Dameware licenc

A Dameware díjstruktúrája a rendszerhez hozzáférő szakemberek számán alapul. Az engedélyekért díjat számítanak fel egy ülésenkénti alap eltérő arányban, attól függően, hogy mennyi támogató személyzet fogja használni a Dameware szoftvert. Az összes töltési sáv lehetővé teszi, hogy korlátlan számú végfelhasználóhoz csatlakozzon.

A Dameware Remote Supportt vagy a Dameware Mini Remote Controlt 14 napos ingyenes próbaverzió alatt kaphatja meg.

SolarWinds Dameware Remote EverywhereRegisztráljon egy 14 napos ingyenes próbaverzióra

Dameware alternatívák

A Dameware funkciói támogatják a Help Desk csapatokat és a rendszergazdákat, amelyek több webhelyen elosztott felhasználókat szolgálnak fel. A távoli számítógépekhez való hozzáférés előnye az MSP-k és a szoftvertámogató csoportok számára is.

A Dameware nem az egyetlen távoli támogatási csomag a piacon, ezért ebben a szakaszban számos alternatív csomagot fogunk megnézni.

Dameware vs N-Central

Az N-Central egy távoli irányítás és felügyelet (azon minimális RVR érték) eszköz, amelyet a kezelt szolgáltatóknak ajánlunk. Ez jó megoldás lenne a házon belüli informatikai részlegek számára is.

Az N-Central szoftvere sokkal bonyolultabb, mint a Dameware. Azt két szerverre van szükség a helyszíni telepítés érdekében, ami a szolgáltatás kezelését sokkal bonyolultabbá teszi, mint a Dameware. Szüksége van egy üres kiszolgálóra, amelyen nincs operációs rendszer az alapvető N-Central szoftverhez, majd fut egy gép Windows Server a kapcsolatfigyelő funkciókhoz.

Az N-Central nem csupán RMM, mert számos kifinomult hálózati megfigyelő eszközt is tartalmaz. Ha csak csatlakozni szeretne egy távoli számítógéphez, és vezérelni azt, akkor az N-Central összes funkciója szükségtelen lehet.

A javításkezelés és a végpontkonfiguráció szabványosítása egyaránt lehetséges a Dameware és az N-Central használatával.

Az N-Central egyik nagy előnye a Dameware-hez képest, hogy adatcserét végezhet más, a Help Desk által használt csomagokkal, mint például az Autotask, a Connectwise és a Tigerpaw..

Az N-Central 12.0 verziót 30 napos ingyenes próbaverzió alatt értékelheti.

Dameware vs SolarWinds RMM

A SolarWinds RMM a kezelt szolgáltatók számára szabott eszközkészlet része. Ha MSP-t futtat, és szüksége van rá nyomon követheti a csapatmunkát a számlázáshoz, majd a SolarWinds RMM kibővítésének képessége az összes többi bevonásával SolarWinds MSP modulok egyértelmű előnyt kínálnak ennek az RMM megoldásnak a Dameware-hez képest.

Számos hasonlóság van a SolarWinds RMM és a Dameware Remote Support között. Mindkettő lehetővé teszi a távoli csomópontok szoftverének manuális frissítését távoli elérés útján vagy automatikusan tömeges vagy célzott automatizált terjesztési folyamatok révén. A SolarWinds RMM a végpontok ömlesztett távoli kezelésére szolgáló eszközöket tartalmaz, amelyeket a Dameware nem tartalmaz. A SolarWinds RMM-et és az összes többi SolarWinds MSP modult telepítheti a Windows Serverre, és 30 napos ingyenes próbaverzióra is beszerezheti őket..

Dameware vs Comodo One

A Comodo One egy ismert IT biztonsági cég terméke. Ez egy ingyenes eszköz, mindazonáltal veszteségvezető a vállalat rendszer- és kapcsolatbiztonsági szolgáltatásai szempontjából. Noha a távoli eszközökhöz való kapcsolódáshoz biztonsági védelemre lesz szüksége, ez a szolgáltatás külön díjköteles.

A Dameware-t rivális Comodo One modult hívják Comodo távoli megfigyelés és kezelés (CRMM). Ez végpont-hozzáférést és távoli asztali megosztást biztosít, amely pontosan verseng a Dameware-vel. A CRMM tartalmaz egy a professzionális szolgáltatások automatizálása (PSA) amely jegyvásárlást, feladat-elosztást, házirendek érvényesítését és naplózását biztosítja. Habár A Dameware magában foglalja a tevékenységek naplózását és az irányelv végrehajtását, nem rendelkezik jegyvásárlással vagy csapatmenedzsment funkciókkal.

A Comodo One tartalmazza ingyenes hálózati megfigyelési funkciók amit a Dameware nem nyújt; a Comodo One mellett fizetett extrák közé tartozik DDoS védelem és DNS szolgáltatások. Javításkezelés egy külön fizetett extra a Comodo One-nál, és lehetősége van arra is, hogy felhőalapú tárhelyet adjon a biztonsági másolatokhoz.

Csakúgy, mint a Dameware, a Comodo One is figyeli a működő eszközöket ablakok, Linux, és Mac operációs rendszer. A Comodo One használatához nem kell telepítenie egyetlen központi szoftvert sem, mert felhőalapú szolgáltatás. Ugyanakkor, akárcsak a Dameware esetében, a kezelt végpontokhoz ügynököt kell telepíteni rájuk, mielőtt távolról hozzáférnének.

Dameware vs OpenRSM

Az OpenRSM egy ingyenes csomag, amely a következő címen érhető el Sourceforge kódtár. Ingyenes RMM beszerzése remek lehetőség. Ne feledje azonban, hogy annak felülete nem olyan kifinomult, mint a Damewareé, és nem fog semmilyen támogatást kapni, ha problémái vannak a csomag telepítésével vagy futtatásával, amelyet a Dameware-vel kapnak. Az OpenRSM rendszer egy RMM megoldás, amely lehet ingyenes plug-inekkel bővítve. Ezek a kiegészítő modulok növelik a monitorozás képességét IoT és vezeték nélküli eszközök.

A Dameware-hez hasonlóan a hozzáféréshez minden távoli eszközre telepítenie kell egy ügyfélprogramot.

Az OpenRSM képes virtualizációk kezelésére, és extra hálózati megfigyelési funkciókkal rendelkezik, amelyek meghaladják a Dameware-be beépített alapvető Ping és Traceroute eszközök képességeit. Az OpenRSM eszközkezelési funkciója megegyezik a Dameware licenc, konfiguráció és hozzáférési jogok kezelési funkcióival.

Ha egyéni RMM környezetet akar létrehozni a webhelyéhez, akkor az OpenRSM több, mint a Dameware vonzza Önt. Hozzáférést kap az OpenRSM összes kódjához, ami azt jelenti, hogy egy programozói csapatot kérhet, hogy újraírja. A kód futtatásához van írva ablakok és Linux.

Dameware vs Teamviewer Remote Management

A Teamviewer olyan termékskálával rendelkezik, amelyek megkönnyítik a távoli kapcsolatokat. Például a vállalat termel ingyenes eszköz otthoni felhasználók számára hogy elérjék irodai számítógépük asztalát. Ez a távoli elérésű szoftver a cégnél is elérhető Távoli kezelés csomag.

Ez a rendszer elsősorban azoknak a vállalatoknak szól, amelyek elsősorban távközlõket alkalmaznak. Ugyanakkor a független szerződéssel rendelkező támogatási technikusok és a szoftvergyártók szintén felhasználhatják a problémákat tapasztaló ügyfelek számítógépéhez való hozzáférésre..

A Teamviewer sokkal olcsóbb, mint a Dameware, de valószínűleg nem lenne megfelelő egy nagyvállalat számára, amelynek számos végpontja van kezelésére. A Teamviewer szolgáltatás egy felhőalapú platform.

Mind az irányító számítógépre, mind a távoli számítógépre szoftverre van szükségük. Ez a szoftver telepíthető ablakok, Mac operációs rendszer, Linux, iOS, és Android. Mivel a feldolgozás nagy részét a Teamviewer szerveren végzik, a szolgáltatás helyszíni szoftverének sokkal kisebb lábnyoma van, mint a Dameware-nél..

Dameware vs AnyDesk

Az AnyDesk egy egyszerű távirányító rendszer. A technikus szoftver telepítésre kerül ablakok, Mac operációs rendszer, Linux, Unix, Android, iOS, és Raspberry Pi.

A távoli asztali néző lehetővé teszi, hogy egyszerre csatlakozzon több felhasználói végponthoz. A képernyő alján található menücsúszkával válthat a felhasználók között. Mint minden más távirányító rendszernél, beleértve a Dameware szoftvert is, a célkészüléknek telepítenie kell egy ügynökprogramot, mielőtt a technikus távolról elérheti azt..

A Dameware-hez hasonlóan az AnyDesk védi a távoli kapcsolatot a TLS 1.2. Az AnyDesk sokkal egyszerűbb csomag, mint a Dameware Mini Remote Control, és nem rendelkezik a Dameware Remote Support végfelhasználói licenckezelési funkcióival..

Ez az eszköz nagyszerű lenne a távoli munkavállalókat vagy a szoftverházat támogató kisebb cégek számára, amelyeknek javítaniuk kell az otthoni felhasználók telepítési problémáit.

Dameware vs BeyondTrust

Bár a távoli elérési modult magában foglalja, a BeyondTrust rendszer fő célja a széles körben elterjedt hálózatok biztosítása. A rendszer magában foglalja a sebezhetőség kezelését és a fenyegetések észlelését. A Remote Support modul közvetlenül versenyez a Dameware-vel.

Ennek a rendszernek a szoftvere külön vásárolható meg a szélesebb BeyondTrust rendszertől. Valójában drágább, mint a Dameware Remote Support, tehát valóban jól kell értékelnie ezt a rendszert, mielőtt úgy dönt, hogy magasabb árat fizet..

Ezt a rendszert a helyszínen vagy felhőalapú szolgáltatásként is beszerezheti. Helyiségekben a szolgáltatás saját készüléken fut, vagy futtathatja azt a virtualizációs rendszer által létrehozott tetején vSphere és Hyper-V, vagy telepítheti saját futó Cloud kiszolgálóira Égszínkék, vagy AWS.

Ha a helyszíni telepítést választja, beállíthatja a rendszert internetkapcsolatú kiszolgálóként, és bármilyen eszközön vagy böngészőn keresztül a vezérlőkonzolt elérhetővé teszi a műszaki szakemberek számára. A BeyondTrust támogatott végpontjai közé tartozik ablakok, Linux, és Mac operációs rendszer. Távirányítással is vezérelhető Android és iOS eszközök és számos különféle IoT modulok beleértve a kamerákat.

A kameravezérlő funkció számos érdekes lehetőséget kínál, amelyek túlmutatnak a távoli támogatáson. Ez lehetővé tenné a terepi dolgozók mobilkészülékeinek kameráinak elérését a saját élő videocsatornád konferenciájához. Ez lehetővé tenné a globális helyszíneken elosztott tanácsadói csoport események, helyszínek vagy előadások megtekintését.

A Dameware piaci rése

A Dameware jól illeszkedik az RMM piac közepén. Vagyis ez jó választás közepes méretű és nagyvállalatok számára, amelyek több helyszínen támogatást nyújtanak. A kombináció a Web Help Desk elkészíti a képet, és lehetővé teszi a Dameware számára, hogy teljes technikai támogatási kezelő rendszert biztosítson.

Az MSP-k használhatják a Dameware szoftvert, de valószínűleg a SolarWinds RMM A SolarWinds MSP-be integrált rendszer a legjobb megoldás nagyon nagy MSP-k számára. N-Közép- szintén vonzza az MSP-ket, és valószínűleg enyhén él ezen a piacon a Dameware fölött.

A független támogatási tanácsadókként dolgozó egyedüli szereplőknek valószínűleg jobb lenne az alacsonyabb költségvetés felhasználása TeamViewer vagy AnyDesk. Az ingyenes opció OpenRMS esetleg kísértheti a független szereplőket. Azonban a nem támogatott rajongói által kifejlesztett kód jobb választás lehet egy nagyvállalat számára, amely alapszoftvert keres a testreszabáshoz..

Dameware Mini távirányító biztosítja az összes olyan segédprogramot, amely ahhoz szükséges, hogy kapcsolatba lépjen a szoftvercsomagok vásárlóival, akik telepítési vagy teljesítményproblémákat tapasztalnak. A csúcs Dameware távoli támogatás A csomag jobb választás lenne azoknak a cégeknek, amelyeknek szükségük van olyan eszközre, amely támogatja a saját felhasználóikat.

A Dameware határozottan egy RMM csomag, amelyet ajánlunk, és annak Ingyenes 14 napos próba ajánlat érdemes megnézni.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4

Adblock
detector