A SolarWinds Network Performance Monitor (NPM) áttekintése

A SolarWinds Network Performance Monitor áttekintése

Hálózatfigyelés a SolarWinds NPM segítségével

A SolarWinds a világ egyik vezető informatikai menedzsment szoftver gyártója. A társaság Hálózati teljesítményfigyelő (NPM) az egyik legfontosabb terméke. Ez a rendszer a hálózathoz csatlakoztatott eszközök állapotának figyelésére összpontosít. A hardver, amelyen a SolarWinds NPM szemmel tartja magában foglalja a hálózati eszközöket, például az útválasztókat és a kapcsolókat; végponti eszközök, ideértve a terminálokat, asztali számítógépeket és mobil eszközöket; és irodai felszerelések, például nyomtatók. Az állandó ellenőrzési folyamat összegyűlik mérőszámok amelyek szolgálnak hibaelhárítás feladatok.

Az NPM tartalmaz egy átfogó vezérlőelemekkel ellátott irányítópultot, amely segít a hálózati adatok nézeteinek testreszabásában, valamint a rendszer által jelentett események kiszűrésében. Ez egy nagyon rugalmas rendszer, amely bármilyen méretű hálózathoz megfelelő. Az NPM önálló csomag.

Az Orion Platform

A SolarWinds számos infrastruktúra-kezelő rendszert állít elő, és ezeket, beleértve a Network Performance Manager-et, egy közös platformon írják, az úgynevezett Orion. Az összes Orion-alapú szoftver egyidejűleg fog működni, ha együtt vásárolják, számos adatcsere-pont és közös modul révén.

Mennyibe kerül a SolarWinds NPM??

A Network Performance Monitor fix csomagként kerül értékesítésre. Nincsenek különféle csomagok változó funkciókészlettel. A rendszer ára azonban növekszik annak a hálózatnak a méretével, amelyen működni fog.

A hálózat méretét az „elemek” elnevezésű tényező határozza meg. Azok a tényezők, amelyek hozzájárulnak a megvásárolt hálózati megfigyelő szoftver licencének árszintjét meghatározó számláláshoz, a következő hálózati jellemzőket tartalmazzák:.

  • interfészek - ezek magukban foglalják a kapcsolóportokat és mind a fizikai, mind a virtuális interfészeket, például a VLAN-okat
  • csomópontok - ez azt jelenti a hálózati eszközök számát, mint például kapcsolók, útválasztók, hálózati hozzáférési pontok és szerverek
  • kötetek - ez a megfigyelt logikai lemezekre vonatkozik

Miután megvizsgálta a hálózatot, hogy megkapja mindegyik adatkategória számát, a leltár gyakorlásából származó három szám közül a legnagyobbat kell vennie. Ezt a számot kell használni a szoftver megrendelésekor.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A HIVATALOS SALWINDS-OLDALON:

www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

SolarWinds Network Performance MonitorTöltse le INGYENES 30 napos próbaverziót a SolarWinds.com webhelyen

A rendelkezésre álló tervek a következők:

PlanMax elemszámTámogatás és karbantartásPrice $
NPM SL100   100 1 év 2955
NPM SL250 250 1 év 6720
NPM SL500 500 1 év 10445
NPM SL2000 2000 1 év 19345
NPM SLX Határ nélül 1 év 32525

Minden terv ugyanazokat a funkciókat tartalmazza. A licenc megvásárlása feljogosítja a jogot a hálózatfigyelő szoftver örök használatára és kapacitása a kiválasztott tervvel megengedett maximális elemszámra korlátozódik. Ha hálózata túllépi a fizetett korlátot, akkor frissítenie kell a tervet. Az ár egyéves támogatást és karbantartást tartalmaz. A karbantartó elem hozzáférést biztosít a szoftver frissítéseihez és javításaihoz, amelyeket az első évben bocsátottak ki. Az első év végén éves díjat kell fizetnie a karbantartási és támogatási terv folytatása érdekében.

Mik a SolarWinds NPM elemei és jellemzői??

A Network Performance Monitor működési eljárásai az egyszerű hálózati megfigyelési protokollon alapulnak. Ez egy hálózati iparági szabvány, amely megköveteli egy ügynökprogram telepítését minden eszközre. Minden hálózathoz csatlakoztatható eszköznek már van telepítve egy SNMP ügynöke a firmware részeként. Az SNMP központi vezérlőt igényel, és a Network Performance Monitor biztosítja ezt a funkciót.

A SolarWinds Network Performance Monitor további fő jellemzői a következők:

NPM hálózati automatikus felfedezés

Az SNMP vezérlő kommunikál a hálózaton lévő eszközökre telepített összes ügynökkel. Nem kell beállítania a rendszert az összes eszköz címének és típusának megadásával mert az NPM rendszer az SNMP üzenetküldést fogja használni az összes ügynök felfedezéséhez. Ezután az egyes eszközök azonosítói megjelennek az irányítópulton.

NPM Network DiscoveryNPM hálózati felderítő eszköz

Az irányítópult kezdőlapja összesített adatokat szolgáltat, de megkapja azon eszközök listáját is, amelyek rendelkeznek a csomópont aktuális állapotának feltárásához és feltárásához. A hálózati tagság rendszeresen frissül, tehát ha eszköz hozzáadása, eltávolítása, átnevezése vagy áthelyezése történik, ezek a változások kézi beavatkozás nélkül megjelennek az NPM-adatokban..

A hálózati eszközök figyelése az NPM segítségével

A SolarWinds NPM fő feladata az SNMP ügynökök megkérdezése, hogy információkat gyűjtsenek az általuk támogatott összes eszköz állapotáról. Ez az adatgyűjtési és összehasonlítási funkció a Network Performance Monitor fő célja. Az információk könnyen elérhetők egy műszerfalon, amely a grafikai elemeket és a színkódolást integrálja, hogy kiemelje a hálózat felszerelésének állapotát.

NPM eszközök aktívak

NPM eszközök aktív Az SNMP adatszerkezetét nehéz megfejteni. azonban, az SNMP-ügynököktől küldött rendszeres üzenetek nagy mennyiségű potenciálisan releváns adatot tartalmaznak. A monitor átvizsgálja az ügynökök által jelentett összes mutatót, és értelmes információkká alakítja azokat. Még úgy is dönthet, hogy figyelmen kívül hagy egyes eszközöket, és prioritást élvez másokat.

NPM eszköz fúrásaNPM eszköz fúrása

Riasztási feltételek beállítása

Az SNMP-ügynökök kulcsfontosságú képessége az, hogy felülbírálják passzív jelentési módjukat, és „csapdát” üzenetet küldenek, amikor az állapot megváltozik a vezérlő információkérelmei között. A Network Performance Monitor ezeket a riasztásokat azonnal megjeleníti az irányítópulton. Az általános hálózati állapotok testreszabott riasztásokként állíthatók be. Könnyű beállítani az irányelv korlátait olyan figyelmeztetések létrehozására, amelyek nemcsak az SNMP csapda-munkamenetekről szólnak. Ez a képesség azt is lehetővé teszi, hogy kiszűrje a nem kritikus vagy hétköznapi állapotváltozási figyelmeztetéseket, hogy megakadályozza a valóban kritikus hibák azonosítását olyan karbantartási üzenetekkel, mint például a nyomtató alacsony festékkazetta figyelmeztetései..

NPM riasztás - több feltételNPM riasztás - több feltétel

A figyelmeztetések kezelése szűrhető és szakaszos, hogy a nem kritikus figyelmeztetések naplófájlokba menjenek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a viszonylag kisebb figyelmeztetéseket figyelmen kívül hagyják, mert meghatározhatja a feltételek olyan kombinációját, amelyek komoly problémává válhatnak. Az irányítópult lehetőséget ad arra, hogy bizonyos riasztási körülmények esetén külső programokat indítson. E-mail fiókokat is kinevezhet, amelyeket értesíteni kell az adott riasztásokról, és ezeket az értesítéseket SMS-ben is el lehet küldeni. Ezek a képességek lehetővé teszik egyes válaszok automatizálását, és azt is közvetlen információ az egyes eszközökért felelős személyek számára. Tehát, ha szolgáltatási szerződést kötött egy külső féllel, akkor a berendezés meghibásodásáról szóló értesítést közvetlenül a vállalat ügyfélszolgálatához is elküldheti, így megtakaríthatja a hívások kezdeményezésének és a sorban várakozásának idejét..

Teljesítmény elemzés

A lehetséges meghibásodásokkal kapcsolatos információk valószínűleg az a szolgáltatás, amelyet egy hálózati monitorcsomagban keresnek. A SolarWinds Network Performance Monitor azonban egy lépéssel tovább megy támogatja a hibaelhárítást és a rendszer leállásának megelőzésére irányuló erőfeszítéseit. Néhány hálózati eszköz segíthet azonosítani a potenciálisan fontos információk egy adott forrását, mások azonban nem. Az adatok összegyűjtése a különféle hálózati csomópontokból elemzéshez bonyolult lehet. Gyakran arra kell törekednie, hogy adatokat importáljon egy táblázatba, hogy világosabb képet kapjon az állapothatásokról és az esetleges károkról..

NPM csomópont részletek Vital Stats Core

A Network Performance Monitor teljesítmény-elemző funkciói lehetővé teszik az adatok gyűjtését a különböző csomópontokból és a különféle típusú adatok egymás mellett történő megtekintését. A drag and drop funkció lehetővé teszi a teljesítményjelentések összeállítását, hogy egymás mellett láthassák őket, élő vagy történelmi adatok megfigyelése. A diagramok grafikus megjelenítő kütyüi megkönnyítik a teljesítményhatások nyomon követését, amikor a céladat-forrásokat egy közös idővonalra igazítja. Az elemzés eredményeit vissza lehet adni a monitorhoz, mert az állapotfigyelmeztetésekre vonatkozó irányelveit finomítani tudja, miután jobb elemzési információkat kapott az elemzésből.

Jelentéskészítés és adatmegosztás

A SolarWinds NPM irányítópultjának elemző és adatmegjelenítő funkciói nagyszerű eszközök a teljesítményproblémák azonosításához. A rendszer jelentési lehetőségei lehetővé teszik az élő adatok, az összesített források és a korábbi adatok elemzésének pillanatfelvételeit.

NPM SLA jelentés végleges

Ezt a kimenetet elosztható formátumban is el lehet juttatni, amely lehetővé teszi a célok elérésének bemutatását, a csapat teljesítményének jelentését és az SLA-célok ellenőrzését.. A PerfStack nevû modul generálja az összeállított adat nézetek URL-jét, amelyet elküldhet az érdekelt feleknek a vita és az együttműködés előmozdítása érdekében.

Több gyártó támogatása

Valószínű, hogy hálózati berendezéseit több különböző beszállító gyártotta. Az SNMP-struktúra egyetemessége, amelyet a Network Performance Monitor használ, legyőzi a szoftver összeférhetetlenségének problémáját.

NPM többszörös hálózati összefoglaló

Noha a megfigyelő szoftver és az irányítópult csak Windows rendszerre telepíthető, az ellenőrizni kívánt eszközök operációs rendszere vagy firmware-típusa nem lenne szempont. A monitor képes kommunikálni az SNMP ügynökökkel, függetlenül attól, hogy mely operációs rendszerek támogatják az eszközöket.

7. Vezeték nélküli lekérdezés

A SolarWinds NPM nem korlátozódik a LAN figyelésére. A rendszer képességeit kiterjeszti a vezeték nélküli hálózatokra és a hibrid rendszerekre is. A monitor képes ellenőrizni a jel erősségét, és képes felismerni a holt zónákat. A műszerfal nagyszerű megjelenítést tartalmaz, amely megmutatja a wifi-készülék jelátlábnyomát. Ez az információ lehetővé teszi az útválasztók és átjátszók fizikai helyzetének megtervezését.

NPM integrált vezeték nélküli lekérdezés

A Network Performance Monitor vezeték nélküli szolgáltatásai valódi bónuszt jelentenek, mivel felismerik a hálózaton működő szélhámos eszközöket. Ez egy fontos hálózati biztonsági funkció, amely megkönnyíti a személyzet számára, hogy munkahelyén saját eszközét használja. A BYOD környezet különféle házirendek alkalmazását igényli a különféle eszköztípusok és felhasználói csoportok hozzáférésének elszámolására. A SolarWinds NPM tartalmazza ezeket a képességeket.

Virtuális környezet figyelése

NPM virtualizációs elem

Ha virtualizációkat futtat, akkor ez belekerül a Network Performance Monitor lefedettségébe. Az irányítópult egy szakasza a virtuális környezetekre vonatkozik, és ki fog terjedni még a felhőalapú szolgáltatásokra is, és beépíti őket a hálózati felfedezési folyamatba.

NetPath hálózati út elemzése az NPM segítségével

Az NetPath hálózati út elemzési szolgáltatás az SolarWinds NPM verziója vizuálisan ábrázolja a hálózati topológiát. Ezt az elrendezést nem kell beállítania az irányítópulton, mert a hálózati felfedezési szakaszban automatikusan összeállítja. A hálózati térkép megmutatja a forgalom mennyiségét link-enként és a teljes útvonalakon. A hálózati térkép virtuális környezeteket tartalmaz, és még az interneten keresztül folytatott adatfolyamokat is követi, hogy megmutassa a felhőalapú szolgáltatások elérési útvonalait. Ez azért van, mert A NetPath Traceroute elemet tartalmaz a forgalmi késések elhárításához.

NetPath DiagramNetPath - Hálózati út elemzése

A forgalmat a felhasználó, az alkalmazás, a protokoll vagy az eszköz figyeli. A hálózati térképek segítenek elkülöníteni a hálózat szűk keresztmetszeteit és hibáit. Ezzel az információval jobban eloszthatja a felbontási feladatokat a csapattagok szakembereinek és a szolgáltatóknak.

Mik a rendszerkövetelmények??

Ne feledje, hogy a A SolarWinds NPM szoftvert csak Windows rendszerre lehet telepíteni. A csomag két szolgáltatást hoz létre, amelyek egy alkalmazáskiszolgáló és egy adatbázis-kiszolgáló. Ez a két alkatrész nem telepíthető ugyanabba a gépbe. A rendszer hardverigénye növekszik az elemfigyelési képességek magasabb szintjeivel. Vagyis a futtatásához szükség van egy erősebb számítógépre NPM SL2000 mint futnod kell NPM SL100.

Szükséged van Windows Server 2012 vagy Windows Server 2016 a rendszer mindkét elemére. Az adatbázis-környezeten alapulnia kell Microsoft SQL Server 2012, 2014, vagy 2016.

Az a számítógép, amelyikre szükség van a monitor futtatásához legalább négymagos processzor 2,5 GHz-es órajel-sebességgel. Ennek a sebességnek legalább 3 GHz-nek kell lennie az SLX kiadáshoz. Az adatbázisnak otthont adó számítógépnek is rendelkeznie kell négymagos processzorral, de szüksége van egy sebességre legalább 3 GHz még NPM SL100 esetén is.

Az alább látható a memória, amelyre szükség van a monitor-szoftvert tároló számítógéphez és az adatbázis gazdagépéhez, a Network Performance Monitor minden egyes verziója esetén.

PlanApplication kiszolgáló RAMDatabase kiszolgáló RAM
NPM SL100   6-8 GB 8 GB
NPM SL250 6-8 GB 8 GB
NPM SL500 8-10 GB 10 GB
NPM SL2000 10-16 GB 10-64 GB
NPM SLX 18-32 GB 64-128 GB

Minden esetben két 146 GB-os 15K-os merevlemezre van szüksége. A hálózati kártyának legalább 1 GbE-nek kell lennie.

összefoglalás

Bár valószínűleg kísértés kipróbálhatja egy kis hálózathoz a Network Performance Monitor alkalmazást, funkcionalitása jobban megfelel a közepes és nagy rendszerekhez. Extra funkciói és vizualizációi valóban növelik az adminisztráció termelékenységét és a hálózat stabilitását nagy és bonyolult hálózatok esetén.

Van néhány nagyon szép kiegészítő szolgáltatás a SolarWinds Network Performance Monitor segítségével, amelyet általában nem várhat el erről a hálózati megfigyelő szoftver kategóriáról. Ezek tartalmazzák képes testreszabott riasztási feltételeket beállítani a kombinált hálózati adatforrásokból, tehát nem csak az egyes eszközök állapotát rögzíti. A NetPath modul egy másik jó segédprogram, amely kiterjeszti a a Hálózati Teljesítményfigyelőt a sávszélesség-elemző területre. A virtuális környezetek, vezeték nélküli hálózatok és internetes útvonalak figyelésének képessége hozzáteszi a LAN figyelési funkciókat a valóban globális felügyeleti szolgáltatás ez nagyon jól használható hibrid és összetett hálózati topológiák esetén.

A megrendelési folyamat valószínűleg a legnehezebb része annak kiszámítása, hogy hány elemet tartalmaz a hálózat. Azonban megkaphatja a rendszert, hogy ezt a számot ki tudja dolgozni az Ön számára, mert A SolarWinds 30 napos ingyenes próbaverziót kínál a Network Performance Monitor számára és az irányítópulton található menüpont elemszámot ad.

A Network Performance Monitor valóban a csúcskategóriás hálózatkezelő csomag. Kétségtelen, hogy ezek a nagyszerű tulajdonságok áron vannak, ezért valóban el kell vásárolnia a szoftvert az ingyenes próbaverzióhoz, mielőtt vásárol.

Ha azt tapasztalja, hogy valóban nem tudna élni a csomag minden felszerelése nélkül, amikor a tárgyalás vége közeledik, akkor a költség teljesen indokolt. Ha valóban nem használja a Network Performance Monitor számos kiegészítő szolgáltatását az ingyenes próbaverzió alatt, akkor talán sokkal kisebb rendszerrel tudja kezelni a hálózatát. Akárhogy is, az ingyenes próbaverzió alapvető lépést fog jelenteni a döntéshozatali folyamatában.

SolarWinds NPMDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 86

Adblock
detector