A SolarWinds Server & Application Monitor áttekintése

Solarwinds szerver és alkalmazásfigyelő


Az SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (SAM) Egy önálló rendszer adminisztrációs segédprogram, amely integrálható más SolarWinds adminisztrációs rendszerekkel. A társaság létrehozott egy Orion nevű platformot, amely számos rendszerfelügyeleti eszközének együttmûködését teszi lehetõvé.

A Kiszolgáló és az Alkalmazásfigyelő nyomon követi a szerverek fizikai állapotát, és figyeli a rajta futó alkalmazások által generált hálózati forgalmat. Az eszköz címében említett „alkalmazások” kritikus hálózati alkalmazásokra vonatkoznak, mint például a DHCP, az Active Directory és a DNS funkciók, nem pedig a szerveren futó szoftverek.

Ez egy átfogó felügyeleti környezet, amely bármilyen méretű vállalkozás számára megfelelő. Ennek a rendszernek a kiterjedt WAN-tevékenységfigyelő képességei azonban különösen hasznosnak teszik a nagyvállalatok számára, amelyek bonyolult, elosztott informatikai műveleteket végeznek.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A HIVATALOS SALWINDS OLDALON:

www.solarwinds.com/server-application-monitor/

SolarWinds szerver & Alkalmazás MonitorDownload INGYENES 30 napos próbaverzió a SolarWinds.com webhelyen

Mennyibe kerül?

A Szerver és az Alkalmazásfigyelő hat szintű árképzést kínál. A csomag minden verziója azonos funkciókat tartalmaz. Az árak a rendszer által kezelt szerverek kapacitásával együtt emelkednek.

A SolarWinds a „monitorok” tényezővel kiszámítja a kiszolgáló és az alkalmazásfigyelő különféle árpontjait. A monitor megfelel a következő három kritérium egyikének:

 • Alkatrész Monitor - szerver mérés, például teljesítményszámláló, folyamat, URL, szolgáltatás vagy szkript
 • Csomópont - A hálózathoz csatlakoztatott eszköz, például szerver, tápegység, virtuális gép, ESX gazdagép vagy nyomtató
 • Hangerő - logikai lemez

A rendelkezésre álló tervek a következők:

PlanMax elemszámTámogatás és karbantartási ár
SAM AL150   150 1 év $ 2.955
SAM AL300 300 1 év $ 5895
SAM AL700 700 1 év $ 10.915
SAM AL1100 1100 1 év $ 16.845
SAM AL1500 1500 1 év $ 22.885
SAM ALX Határ nélül 1 év $ 38.620

Jobb képet kaphat arról, hogy hány monitort kell előfizetnie, ha megnézi a monitor online bemutatóját. Ön is kaphat 30 napos ingyenes próbaverziót a SolarWinds szerverről és az Application Monitorról, és megmérheti az eszköznek a rendszeren történő megvalósításához szükséges monitorok számát.

A vásárlás feljogosítja a SolarWinds SAM szoftver örök használatának jogát, de csak az első évben kap támogatást és karbantartást. Ezt követően évente meg kell fizetnie a támogatást. Ha úgy dönt, hogy nem folytatja a támogatás kifizetését, a SolarWinds webhely közösségi oldalai más felhasználók segítségét kínálják. A nemrégiben felfedezett biztonsági hiányosságok kiküszöbölése érdekében a szoftverházak gyakran gyártanak új verziókat és javításokat, ezért mindig fontos, hogy az összes vállalati szoftvert naprakészen tartsák..

Mik a szerver és az alkalmazásfigyelő szolgáltatások??

1. Hardver kompatibilitás

A Kiszolgálót és az Alkalmazásfigyelőt csak a Windows operációs rendszert futtató számítógépre telepítheti. Azonban a kiszolgálók, amelyeket a rendszer megfigyelhet, számos különféle gyártóra és operációs rendszerre kiterjednek. A hardver, amelyet a rendszer megfigyelhet, támogatási szolgáltatásokra, például állványokra, tápegységekre és hőmérséklet-szabályozó rendszerekre is kiterjed. A fő támogatott szerver hardver sorok a következők:

 • IBM eServer xSeries szerverek
 • Dell PowerEdge szerverek
 • Dell PowerEdge pengetartók
 • HP ProLiant szerverek
 • HP BladeSystem házak
 • VMware vSphere hypervisor

A szerverek fizikai szempontjai, amelyeknél a SolarWinds SAM figyelemmel kíséri a merevlemez kapacitását és használatát, a CPU használatát, valamint a tömb, ventilátor és tápegység állapotát.

2. Az operációs rendszer kompatibilitása

Az operációs rendszerek, amelyekkel a monitor kölcsönhatásba léphet, a következők:

 • Microsoft Windows Server
 • Linux
 • Solaris
 • Unix
 • HP-UX
 • Linux

3. Az alkalmazás lefedettsége

A SolarWinds megfigyelő rendszer több mint 1200 különböző alkalmazást képes követni. Ezek a következő kategóriákba tartoznak:

 • Alkalmazáskiszolgálók
 • Hitelesítési szerverek
 • Webszerverek
 • Webes szolgáltatások
 • Együttműködési rendszerek
 • Ügyfélkapcsolat menedzsment
 • Adatbázis-kiszolgáló rendszerek
 • DHCP szerverek
 • Directory szerverek
 • ERP rendszerek
 • Infrastruktúra - üzemeltetők
 • Virtualizációs környezeti rendszerek
 • E-mail szerverek
 • Biztonsági alkalmazások

Az alkalmazásfigyelés sablonrendszeren keresztül működik. Létrehozhat egyéni sablonokat az alkalmazások figyelésére, amelyek nem szerepelnek az alapértelmezett rendszerek listájában, amelyet az eszköz követhet. Egyéni sablonokkal, nyomon követheti a házon belül kifejlesztett alkalmazások tevékenységeit.

4. Szkriptolási képességek

A SolarWinds rendszer lehetővé teszi saját szkriptek írását. Ezek felhasználhatók kombinált riasztási feltételek beállítására és a végrehajtandó műveletek meghatározására, ha ezekre a riasztási körülményekre kerül sor. Ha korábban már Nagios-alapú hálózati megfigyelő rendszert használt, importálhat Nagios szkripteket, és adaptálhatja azokat a SolarWinds környezethez. A Szerver és az Alkalmazásfigyelő több mint 1000 műveleti szkripttel, „sablonok” -kal kerül szállításra.

5. Felhő kompatibilitás

Az eszköz figyelési képességei felhőalapú szolgáltatásokra is kiterjednek. Figyelemmel kísérheti az Amazon AWS-fiókok tevékenységeit, és hozzáadhatja a Microsoft Azure felhőszolgáltatásait a megfigyelési környezethez.

A megfigyelés kimutathatja az erőforrások, köztük a felhőalapú szolgáltatások, adatközpontok, a távoli helyszíni tevékenységek, valamint a helyszíni hálózat és a virtuális szolgáltatások közötti interakciókat..

6. Többszintű megjelenítés

A Kiszolgáló és az Alkalmazásfigyelő tartalmaz egy úgynevezett eszközt Appstack amely lehetővé teszi az alkalmazást támogató szolgáltatások és infrastruktúra megtekintését. Ez a nézőpont lehetővé teszi az alkalmazás teljesítményének problémáinak gyors felismerését. A használt szoftver és a futtatást lehetővé tevő erőforrások közötti kölcsönös függőség nagyon fontos jellemzője a problémamegoldás és a válságelkerülés szempontjából..

Az Appstack képernyőkön minden alkalmazás szimbólumként látható, a szolgáltatás szintje alatt. A veremben látható minden elem színkóddal van ellátva, így a problémák azonnal rámutatnak.

Solarwinds Appstack

7. Virtuális környezet figyelése

Ha virtuális környezeti konfigurációt vesz fel a hálózatába, akkor ezt a megvalósítást a Szerver és az Alkalmazásfigyelő segítségével felügyelheti. A SolarWinds SAM megvizsgálhatja a következők teljesítményét:

 • Hyper-V
 • VMware ESX

A Szerverbe és az Alkalmazásfigyelőbe integrált virtuális környezetfigyelő funkciók áttekintést nyújtanak a virtuális gép rendszereiről.

Solarwinds virtualizációs összefoglaló

A monitor e funkciója nem teszi lehetővé a virtuális környezet tevékenységeinek alapos ellenőrzését. Ha kiterjedt virtuális gép-implementációval rendelkezik, akkor esetleg fel kell vennie a SolarWinds Virtualization Manager alkalmazást, amely közvetlenül integrálódik a Kiszolgálóhoz és az Alkalmazásfigyelőhöz.

8. Automatikus felfedezés

A rendszer első telepítésekor a hálózaton keresztül lép kapcsolatba a szerverekkel, és leltárt készít a rajta futó alkalmazásokról. Ez a szolgáltatás folyamatos szolgáltatás és a megfigyelő szolgáltatás kulcseleme.

A felfedezési folyamat nem csupán a szerverek és alkalmazások felsorolását tartalmazza, hanem a függőségeket is megvizsgálja, hogy képet szerezzenek a műszerfal rossz teljesítményének vagy meghibásodásának okairól.

Solarwinds alkalmazás összefoglalása

9. Az alkalmazás fókusza

A Szerver és az Alkalmazásfigyelő AppInsight funkciója lehetőséget nyújt arra, hogy mélyebb betekintést nyerjen bizonyos alkalmazásokba. Ez a szolgáltatás csak a Microsoft Exchange kiszolgálókat, a Microsoft Internet Information Services és a Microsoft SQL szervereket figyeli.

Solarwinds AppInsight

A felügyeleti csomag PerfStack funkciója összegyűjti a metrikák egy oldalát a tényezőknek az irányítópult más oldalairól történő húzásával. Ez a segédprogram nagyszerű lehetőség azon kulcsfontosságú teljesítményproblémák azonosítására, amelyek befolyásolják a legfontosabb alkalmazásokat.

Mik a rendszerkövetelmények??

A SolarWinds Server és az Application Monitor csak a Windows operációs rendszer számára érhető el. Futnod kell Windows Server 2012 vagy Windows Server 2016 az angol, japán, német vagy egyszerűsített kínai nyelvű változatra állítva. Önnek is szüksége van Microsoft Internet Information Services 8.0 vagy később, és .NET 4.6.2 fut a szerveren.

A Server és az Application Monitor szoftver két részből áll: a rendszerszoftverből és egy támogató adatbázisból. Ezt a két részt két különálló kiszolgálóra kell telepíteni, tehát legalább két Windows szerverre van szüksége a SolarWinds SAM telepítéséhez. Ha azonban van WAN, ne tegye a két elemet különféle helyek kiszolgálóira - mindkettőnek ugyanabban a fizikai helyen kell lennie. Ne feledje, hogy a SolarWinds rendszer egyetlen részét sem lehet telepíteni olyan kiszolgálóra, amelyen a Microsoft SharePoint, a Microsoft Exchange vagy a Research in Motion fut. Tehát, ha van ilyen alkalmazás, akkor külön kiszolgálóra lesz szüksége számukra.

Az adatbázishoz szükséges szoftver az SQL Server 2012, SQL Server 2014, SQL Server 2016 vagy SQL Server 2017.

A Kiszolgáló és az Alkalmazásfigyelő összes verziójának rendelkeznie kell olyan számítógépekkel, amelyek legalább négymagos processzorokkal rendelkeznek. Szüksége van két 146 GB-os 15K-os merevlemezre.

A rendszer fizikai kapacitásigénye növekszik a SolarWinds által kínált nagyobb tervekkel. A társaság hat szolgáltatási pontját három kategóriába sorolja: a kis hálózatokat a AL150 és AL300 terveket. Az AL700 és AL1100 a tervek közepes méretű hálózatokhoz alkalmazhatók. Nagy hálózatoknak szükségük van AL1500 vagy ALX tervek.

A következő követelmények vonatkoznak a kiszolgálóra, amely a fő megfigyelő szoftvert üzemelteti:

 • Kis hálózatok olyan szerverre van szüksége, amely 6–8 GB szabad memóriával rendelkezik, és az alkalmazásnak 10–20 GB-ot kell elfoglalnia a lemezen.
 • Közepes hálózatok olyan monitort kap, amely 8–16 GB RAM-ot és 15–40 GB lemezterületet igényel.
 • Nagy hálózatok egy olyan monitor szolgálja ki, amely 16–32 GB memóriát és 30–100 GB lemezterületet foglal el.

A kiszolgálónak, amely a megfigyelő rendszer adatbázis elemét tárolja, meg kell felelnie a következő fizikai követelményeknek:

 • Kis hálózatok adatbázis-kiszolgálóra van szükség, amely 4–8 GB-os memóriával rendelkezik az AL150 rendszerhez, és 8–16 GB-os memóriához az AL300 számára. 20–40 GB lemezterületre lesz szüksége.
 • Közepes hálózatok 16–64 GB RAM-ra és 50–100 GB lemezterületre van szükség az adatbázis-kiszolgálón.
 • Nagy hálózatok rendelkezzen olyan monitor-adatbázissal, amely 64–128 GB memóriát igényel, és 100–400 GB lemezterületet foglal el.

Az Orion platform

Mint ahogy a jelen áttekintésben korábban említettük, az SAM a SolarWinds Orion alkalmazásplatformján épül fel. Ez azt jelenti, hogy a szerver alkalmazás szoftver könnyen integrálható más SolarWinds infrastruktúra-kezelő rendszerekkel. Ezek a teljesítményfigyelő eszközök különösen a hálózati eszközök állapotára összpontosítanak. A többi Orion-alapú SolarWinds eszköz a következő:

 • SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
 • SolarWinds NetFlow forgalmi elemző (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
 • SolarWinds Network Configuration Manager (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
 • SolarWinds Virtualization Manager (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
 • SolarWinds Storage Resource Monitor (TÖBB INFORMÁCIÓ)

A Szerver és az Alkalmazásfigyelő különösen akkor hatékony, ha más SolarWinds eszközökkel kombinálják, beleértve a Hálózati teljesítményfigyelő. Noha önálló csomagként működik, számos SolarWinds csomag tartalmazza a Szervert és az Alkalmazásfigyelőt, és átfogóbb figyelési képességeket kínál..

Az Rendszerkezelő csomag a Solarwinds-től tartalmazza a Szervert és az Alkalmazásfigyelőt, valamint a cégét Virtualizációs menedzser, amely részletesebb irányítást biztosít a virtuális környezetek felett. A csomag tartalmazza a Tároló erőforrás figyelő és a Web teljesítményfigyelő. Ez az utolsó két eszköz a Rendszerkezelő csomag a tároló és a webkiszolgálók mélyebb nézetét kínálják, mint a Kiszolgáló és az Alkalmazásfigyelő megfelelő részei.

Az Alkalmazásteljesítmény-optimalizálás Pack tartalmazza a Szervert és az Alkalmazásfigyelőt, a SolarWinds-kel együtt Adatbázis-teljesítmény-elemző. Ahogy a neve is sugallja, a Network Performance Analyzer nagyobb megfigyelési teljesítményt nyújt a rendszerének adatbázisaihoz.

A Szerver és az Alkalmazásfigyelő opcionális kiegészítőként hozzáadható a SolarWinds-hez Hálózatkezelő, egy másik szerszámcsomag. Ez a csomag tartalmazza a SolarWinds Network Performance Monitorot, a NetFlow forgalmi elemző, és a Felhasználói eszközkövető szerszámok.

A SolarWinds SAM áttekintése

A SolarWinds Server and Application Monitor egy rendszergazdai eszköz, amely különösen a nagyobb vállalatok számára alkalmas, de kisebb hálózatok is futtathatják a szoftvert. A Szerver és az Alkalmazásfigyelő, valamint az összes csomag, amelyben szerepel, ingyenesen letölthető és 30 napig használható. Ez nagyszerű lehetőséget kínál a csomag kockázatmentes kipróbálására.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =