A SolarWinds Traceroute Tools áttekintése

A SolarWinds Traceroute Tools áttekintése

A SolarWinds termékek mérete és kiterjedése a teljes hálózatkezelő rendszertől a kis parancssori segédprogramokig terjed. A vállalat eszközlistája között két Traceroute segédprogram található. Ebben az útmutatóban mindkettőt megvizsgáljuk. Ezek:

  • SolarWinds Traceroute (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
  • Traceroute NG (INGYENES LETÖLTÉS)

Ezek közül az egyik egy kifinomult eszköz, grafikus felhasználói felülettel (GUI). A második egy ingyenes szöveg alapú segédprogram. Az összes SolarWinds termék úgy van írva, hogy futtassa a Windows Server környezet és mindkét eszköz célja az adott operációs rendszer futtatása.

SolarWinds Traceroute (ingyenes próbaverzió)

Solarwinds Traceroute

A SolarWinds Traceroute implementáció egy GUI kezelőfelületet helyez a Traceroute segédprogramra. A nyomkövetés végrehajtása kissé kifinomultabb, mint a Traceroute parancssor, amelyhez megszoktad az UDP helyett a TCP-vel valósul meg. A segédprogram mezőket is hozzáad jelentéstétel az útválasztó állapotáról és gyártásáról. Ezeket az információkat az SNMP üzenetküldő rendszeren keresztül gyűjtik. Ugyanakkor nem minden útválasztó engedi meg a kívülállóknak, hogy lekérdezzék ezeket az információkat, így ezeket az oszlopokat inkább házon belüli berendezések töltik be, nem pedig az útválasztók az interneten.

A SolarWinds Traceroute önálló vásárlásként nem érhető el. Ez a Mérnök eszközkészletének része, ami egy több mint 60 hálózati adminisztrációs eszközből álló csomag. Ez a csomag tartalmaz egy hálózati teljesítményfigyelőt és egy címkezelő rendszert. A SolarWinds Traceroute eszköz beépítése ebbe a csomagba segítséget nyújt Önnek a hálózaton található linkek állapotának gyors ellenőrzése. Az SNMP mezőknek a Traceroute implementáció kimenetébe történő felvétele azt jelenti, hogy ez az eszköz is nagy magánhálózatokon való használatra ahelyett, hogy az útvonalakat megvizsgálnák az interneten keresztül. Bekapcsolhatja a Mérnök eszközkészletét egy 14 napos ingyenes próbaverzió

A SolarWinds Engineer eszközkészleteTöltse le a 14 napos INGYENES próbaverziót

Traceroute NG (INGYENES LETÖLTÉS)

Solarwinds Traceroute NG

A SolarWinds Traceroute-tól eltérően, letöltheti a Traceroute NG külön-külön. Ez az ingyenes eszköz a Traceroute általános parancssorának továbbfejlesztése, amelyet valószínűleg most használ. Környezetet nyit, ahelyett, hogy a parancssorba és a programba továbbítja kezdő menüvel rendelkezik. Ez azonban szöveges környezet, és nem ismeri fel az egér műveleteit. Az "NG”Az eszköz nevében a„következő generációs,”, Amely kifejezi, hogy ez az eszköz egy lépést jelent a klasszikus Traceroute-hoz képest.

  10 лучших программных средств обнаружения RAT - плюс подробное руководство с примерами

A Traceroute NG másik előnye a szokásos Traceroute-hoz képest az, hogy lehetőséget ad TCP vagy ICMP (UDP) tesztek futtatásához. A hibajelentés a következőből származik: ICMP, de a TCP-csomagok beillesztése révén az átviteli idő jelentése pontosabban tükrözi a TCP-kapcsolatok útját. A Traceroute NG beállítható úgy, hogy folyamatosan frissítse és kiemeli az útvonalak változásait, értesítést küld Önnek, ha bármilyen későbbi probléma újratervezést eredményezett. Ez az eszköz alkalmas az internetkapcsolatok tesztelésére valamint a hálózati kapcsolatok állapotai.

SolarWinds Traceroute NGDownload 100% INGYENES eszköz

A Traceroute-ról

A Traceroute egy jól ismert hálózati funkció, amely megmutatja a valószínűbb utat, amelyet a megadott célállomással történő kapcsolatok követnek. Ez a technika UDP csomagok sorozatát küldi el, amelyek mindegyike ugyanarra a címzettet célozza meg. A létesítmény a „itt az ideje élni”Mező a csomag fejlécében, hogy megállítson minden csomagot az útvonalon lévő útválasztón. A TTL mező meghatározza az útválasztók maximális számát, amelyeken a csomagnak át kell mennie. Minden útválasztó, amely a csomagot fogadja, a TTL-számot egyével csökkenti. Ha egy útválasztó egy csomagot kap, amelynek TTL-je nulla, akkor a csomag eldobódik és jelentést küld a feladónak ICMP formátumban hogy az átvitel meghiúsult.

Traceroute tesztben, egy számítógép egy csomagot küld ki, amelynek TTL értéke 1 és ez provokálja az első útválasztót az útvonalon, hogy dobja el a csomagot és jelentést készítsen. A következő csomagnak, amely ugyanarra a rendeltetési helyre megy ki, TTL értéke 2, tehát az útvonal második útválasztója eldobja a csomagot és jelentést készít. A Traceroute rutin továbbra is fokozatosan magasabb TTL értékekkel rendelkező csomagokat küld ki amíg meg nem kapja a rendeltetési helyről a visszaszállítás visszaigazolását.

Az összes hibaüzenet, amelyet a Traceroute visszajuttat, a cél felé vezető útválasztók listájába kerül. Egy másik információ, amelyet a Traceroute szonda nyerhet az az idő, amelyre egy csomag eljutott az útvonalon lévő egyes útválasztókhoz, és hogy az útválasztó hibaüzenettel válaszoljon. Ezzel az egyszerű módszerrel a hálózati rendszergazda felismeri, hogy a hivatkozások lassítják a kapcsolatot. Traceroute valójában több csomagot küld minden ugráshoz így a visszaadott eredmények megmutatják az átlagos sebességet, és regisztrálják a csomagvesztést a teszt során.

  IDS против IPS

Útvonal-korlátozások

A Traceroute nem tudja elemezni, hogy mi történt egy korábbi kapcsolatnál, és nem tudja meghatározni azokat az útvonalakat, amelyeket a jövőbeli kapcsolatok megtesznek. Mindegyik útvonalon lévő útválasztó saját számításokat készít a szomszédos eszközök közül melyiknek kell továbbítania egy csomagot. Ez a döntés egy adott úticél elérésének leggyorsabb útvonalainak adatbázisán alapul. A sérült vagy túlterhelt útválasztók a későbbi szakaszban megváltoztatják ezeket a számításokat. azonban, az útválasztó problémáiról szóló értesítéseknek időbe telik az interneten való terjesztés, így a leghatékonyabb utat végül egy útválasztó újra kiszámítja, miután információt kapott a downstream problémákról. A hibaponthoz közelebb lévő útválasztók hamarabb megkapják ezt az információt, és így továbbítják a csomagokat egy másik útválasztóhoz, amely nem feltétlenül a legrövidebb útvonalon van.

Az a tény, hogy az útvonal-számítások folyamatosan változnak, azt jelenti Lehet, hogy a Traceroute jelentése nem tükrözi a korábbi kapcsolat pontos útvonalát. Különösen akkor hasznos, ha egy tartós, problematikus csatlakozással párhuzamosan használható. Ebben az esetben a hálózati rendszergazda ugyanazon az útvonalon kap visszajelentést, amelyet a lassú kapcsolat követi. A Traceroute NG beállítható úgy, hogy folyamatosan futjon, amely élő státuszt biztosít egy alapvető kapcsolat útvonalán, és láthatja, mikor változik ez az út az eredetileg előnyben részesített útvonal eszközhiba miatt.

Traceroute interfész típusok

A tapasztalt hálózati rendszergazdák megszokták a parancssori segédprogramok használatát a teljesítményproblémák kivizsgálásakor. A standard Traceroute kimeneti formátumát nagyon könnyű követni mivel az egyes rekordok mezői egy vagy két karakteren belül mindig azonos szélességűek, tehát rekordok halmozódása jelenik meg a képernyőn táblaszerű formátumban.

A Traceroute NG megnyitja a környezetet, tehát kicsit úgy működik, mint egy Windows grafikus felhasználói felület. Ez azonban nem reagál az egérre, és a korlátozott menüstruktúra a billentyűleütésekkel valósul meg. A Traceroute NG az egyes mezőket a kimenetben tökéletes táblának tűnik ki.  Ezt a formátumot nagyon könnyű követni, és az ingyenes eszköz megadhatja az összes szükséges információt a kapcsolatteljesítmény gyors teszteléséhez.

  IIS против Apache - какая серверная платформа лучше для вас?

A SolarWinds Traceroute grafikus felhasználói felületének felhasználásával az egyes rekordok mezői tökéletes táblává válnak.. Hozzáteszi a színt, és a parancsokat gombokkal hajtja végre, nem pedig gépelt szöveget. Egyes hálózati rendszergazdák szerint az ilyen típusú felület lehetővé teszi számukra a nyomkövetés gyorsabb végrehajtását, mint egy parancssori segédprogramban, ahol a gépelési hibák késleltethetik a Traceroute sikeres végrehajtását.. Mind a SolarWinds Traceroute, mind a Traceroute NG esetében a kimenet fájlba menthető. A SolarWinds Traceroute segítségével a kimenet fájlba mentése egérmutatóval és menüopciókkal érhető el, a Traceroute NG esetében a mentés funkció elérhető egy billentyűzet vezérelt menüben..

Nyomvonalak lehetőségei

Melyik a Traceroute megvalósítása jobb, SolarWinds Traceroute vagy Traceroute NG? Mindkettő előrehaladást biztosít a szokásos Traceroute paranccsal. Végül az eszköz kiválasztása a saját személyes preferenciáin, szokásain és munkamódszerein alapszik. Az a tény, hogy a Traceroute NG ingyenes, azt jelenti, hogy letöltésével és telepítésével semmit nem veszíthet. Ha nulla költségvetése van a hálózati adminisztrációs eszközöknek, akkor ez a segédprogram lesz az egyetlen lehetőség.

A SolarWinds Traceroute egy nagyon nagy, több mint 60 hálózati eszközt tartalmazó csomag része, tehát ha egy sor hálózati adminisztrációs eszköz piacán vagy, a Mérnök eszközkészlete nagyon jó ár-érték arányt képvisel, és a SolarWinds Traceroute abban a csomagban van, így Ön a tulajdonosa, függetlenül attól, hogy használja-e vagy sem.. A SolarWinds 14 napos ingyenes próbaverziót kínál a Mérnök eszközkészletéről.

A SolarWinds Engineer eszközkészleteTöltse le a 14 napos INGYENES próbaverziót

Kép: Európa hálózat a PXHere-től. Közösségi terület

About the author

Comments

  1. csökkenti eggyel, és ha a TTL nullára csökken, akkor az útválasztó eldobja a csomagot és visszaküld egy ICMP hibajelzést a küldőnek. A Traceroute ezt az elvet használja az útvonal meghatározására, mivel minden útválasztó visszaküldi az ICMP hibajelzést, amely tartalmazza az útválasztó nevét és IP-címét. Az útvonal-korlátozások lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy meghatározza a maximális TTL-számot, amelyet a Traceroute használhat, és így korlátozhatja az útvonalak számát, amelyeken a csomagok áthaladnak. A Traceroute interfész típusok lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy kiválassza a használni kívánt hálózati interfészt, ha több interfész áll rendelkezésre. A nyomvonalak lehetőségei lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy kiválassza a nyomvonalakat, amelyeken a Traceroute futtatása során a csomagok áthaladnak. A SolarWinds Traceroute és a Traceroute NG mindkét eszköze nagyon hasznos a hálózati adminisztrátorok számára, akiknek szükségük van az útvonalak és a hálózati kapcsolatok állapotának ellenőrzésére. A SolarWinds termékek mérete és kiterjedése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiválasszák az igényeiknek megfelelő eszközöket, legyen az egy kis parancssori segédprogram vagy egy nagyobb hálózatkezelő rendszer.

Comments are closed.

Adblock
detector