A SolarWinds Wireshark válaszidő-megjelenítője: áttekintés

SolarWinds válaszidő

Csomag-elemző eszköz használata

A csomagok elemzése a hálózati adminisztráció nélkülözhetetlen részét képezi még a legtapasztaltabb hálózati rendszergazdák számára is. Amikor ideje optimalizálni a hálózat és az alkalmazások teljesítményét, egyszerűen szüksége van egy mély csomag elemző eszközre.

2014-ben, A SolarWinds válaszidő-megjelenítője a Wireshark számára először haladt a piac egyik legsokoldalúbb mély csomag elemző eszközévé.

A válaszidő-megjelenítőn keresztül a felhasználók elolvashatják a Wireshark csomag elfogó fájljait, és lebonthatják alkalmazásuk válaszidejét, hálózati válaszidejét, alkalmazásazonosítóját és forgalmi mennyiségét. Ezeknek az adatpontoknak a segítségével a felhasználó láthatja, hogyan befolyásolja az alkalmazás teljesítményét. A platform erőssége miatt a SolarWinds piacvezetővé vált a mély csomag elemzés és a hálózatkezelés világában.

A SolarWinds hullámokat hajtott végre, mivel az informatikai szakemberek számára egy koherens csomag elemző eszközt biztosít, amely a hálózatukban zajló események középpontjában áll. A rendszergazdáknak nem kell órákat tölteniük egy lassú alkalmazás hibaelhárításával.

Dióhéjban a SolarWinds válaszidő-megjelenítője a Wireshark számára egy olyan alkalmazás, amely képes:

 • Elemezze a Wireshark rögzítési fájljait
 • Az alkalmazás- és hálózati válaszidők lebontása
 • Bontja le a megjelenített adatokat és a tranzakciók mennyiségét

A SolarWinds válaszidő-megjelenítője a Wireshark számára adatokat vesz a Wireshark-tól és automatikusan elemzi azokat. A csomagok elemzésének elindításához a felhasználónak csak annyit kell tennie, hogy exportál egy .PCAP fájlt a Wireshark-ból a Response Time Viewerbe. A felhasználó ezután megnézheti a hálózat és az alkalmazás válaszidejét. Ez segít megbecsülni, hogy a gyenge teljesítmény gyökerezik-e egy alkalmazásban, vagy maga a hálózat.

Mi a SolarWinds??

A SolarWinds olyan vállalat, amely informatikai menedzsment szoftvert biztosít a vállalkozások és az egyéni felhasználók számára. SolarWinds Válaszidő néző és Hálózati teljesítményfigyelő világszerte nagyon népszerűvé váltak az informatikai szakemberek körében. A társaság olyan hálózati menedzsment megoldás-szolgáltatóvá vált, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy egyszerű felhasználói felületek révén figyelemmel kísérjék informatikai infrastruktúrájukat.

Mi az a Wireshark??

vezeték nélküli képernyőképeket

A Wireshark egy ingyenes és nyílt forráskódú eszköz a hálózati forgalom és a csomagátvitel elemzésére. Sokan úgynevezett „csomagos szippantóra” hivatkoznak. Elérhető Windows, Unix és Linux rendszereken. A Wireshark elemzi a hálózati protokollok figyelésére használt kliens-szerver tranzakciókban történő csomagátvitelt. A magjában a Wireshark szól a rossz felhasználói élmény elhárítása.

Más szavakkal, a Wireshark a professzionális adminisztrátorok eszközkészletének alapvető alkotóeleme. A program hírnevet szerzett az egyik legnépszerűbb eszköz a kézi csomagelemzés elvégzéséhez. A Wireshark problémája az, hogy ha nem használ elegendő szűrőt, akkor gyorsan elárasztódhat irreleváns adatokkal. Itt jön be a SolarWinds.

A válaszidő-megfigyelő a Wireshark-tól beszerzett adatokat veszi és szűrőket ad hozzá, mielőtt az adatokat visszajuttatja a Wireshark-ba. A Wireshark-csomaggyűjtésből származó adatokat a mély csomag-elemzés még tovább bontja. A felhasználó számára ez nem csak növeli a hálózat átláthatóságát, hanem sokkal könnyebbé teszi a hálózati hatékonyság észlelését.

Mi az a mély csomag elemzés??

Mielőtt eljutnánk a SolarWinds Response Time Viewer-hez, fontos, hogy elmagyarázzuk a mély csomag elemzést. A mély csomag elemzés és a mély csomag ellenőrzés a nevek egy olyan típusú adatfeldolgozás, amely megvizsgálja a számítógépen keresztül cserélt adatok tartalmát.

A számítógép csomagokban küldi el a hálózatnak az információkat, amelyek címkével azonosítják a nevüket, honnan jönnek és hova tartanak. A mély csomag elemző eszköz, például a Response Time Viewer lehetővé teszi ezen csomagok tartalmának további ellenőrzésre történő megnyitását. Az informatikai rendszergazdák ezt az információt felhasználhatják hálózati infrastruktúrájuk hibaelhárításához.

A mély csomagok elemzése elsősorban a tapasztalatok minőségének ellenőrzésére szolgál. A piacon a legnépszerűbb mély csomag ellenőrző eszköz a Wireshark. A Wireshark adatgyűjtési és megjelenítési szűrést kínál az összetett adat képernyők mellett az adatok elemzéséhez. Megmérheti a hálózat és az alkalmazás válaszidejét. A hálózat válaszideje az, hogy mennyi ideig tart egy csomag átvitele a küldőtől a vevőig. A hálózati késleltetés számos tényezőtől függ, például a hálózati útválasztástól, a sorosítási késleltetéstől és a fényterjedés késleltetésének sebességétől.

A SolarWinds válaszidő-megjelenítője a Wireshark számára lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megmérje ezeket a tényezőket, és meghatározza, hogyan optimalizálhatja hálózatát a teljesítmény javítása érdekében. A tapasztalatok megfigyelésének mély csomag elemző eszközével az adminisztrátor javíthatja a végfelhasználói élményt. Röviden: ezek az eszközök optimalizálhatják a vállalati szintű hálózati infrastruktúra teljesítményét.

SolarWinds válaszidő-megjelenítő Wireshark-hoz (INGYENES SZERSZÁM)

napelemek válaszideje néző

A SolarWinds válaszidő-megjelenítője a Wireshark számára kiegészíti a Wiresharket, mert lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy mély csomag elemzést végezzen sokkal jobb szűrőkkel, mint amit a Wireshark alapértelmezés szerint használ. A mély csomag elemzés, amelyet mély csomag ellenőrzésnek vagy csomag elemzésnek is neveznek, lebontja az átvitt csomagokat és felméri a teljesítményproblémákat. A válaszidő-megjelenítő hálózati diagnosztikai eszközként működik.

Rögzíti a Wireshark hálózati forgalmát, és .PCAP fájlban exportálja azt a Response Time Viewerbe. Ezt a felhasználó elemezheti. A SolarWinds szoftvere nagyon sokoldalú abban, hogy képes csomagok rögzítésére és a csomagátvitel elemzésére. A platform mélysége szintén meglepő; A SolarWinds Response Time Viewer mintegy 1200 alkalmazást képes felismerni.

A mély csomag elemzés lehetővé teszi az alkalmazás teljesítményét befolyásoló változások vagy problémák azonosítását. A SolarWind platformon keresztül eldöntheti, hogy az alkalmazás hibás vagy lassú-e a hálózati hatékonyság hiánya miatt. Ez hihetetlenül hasznos egy változatos vállalati szintű IT-infrastruktúra fenntartásához.

Kétségtelen, hogy a SolarWinds egyik legnagyobb eladási pontja az ára. A mély csomagok elemzése rendkívül költséges vállalati szinten, de A válaszidő-megjelenítő ingyenesen letölthető. A Response Time Viewer kiterjedt funkcionalitása a legdrágább, telepíthető csomagelemző megoldást is fel tudja állítani.

A szélesebb körű szolgáltatásokat kereső vállalkozások a SolarWinds Network Performance Monitor segítségével további DPI technológiát is használhatnak, és kimerítő csomag-elemzést végezhetnek. Noha ez nem ingyenes, 3000 dolláros versenyképes áramellátása kiemeli a sok versenyt. Ez ideális választást jelent kkv-k és vállalkozások számára, amelyek maximális költséghatékonyságot kívánnak elérni.

SolarWinds válaszidő ViewerDownload 100% INGYENES eszköz

A SolarWinds Response Time Viewer használata a Wireshark-hoz

Használata érdekében Wireshark válaszidő-nézője, telepítenie kell a Wireshark programot. A Wireshark ingyenesen letölthető a közösségi weboldalon. Hasonlóképpen, a Response Time Viewer letölthető a SolarWinds webhelyről. A két eszközhez való könnyű hozzáférés rendkívül kényelmessé teszi őket mind az új, mind a haladó felhasználók számára.

Ha a Response Time Viewer programot szeretné letölteni, ennek a szoftvernek az egyik fő felhasználása az alkalmazás lassú reakcióidőinek okának meghatározása. A SolarWinds megkönnyíti a Wireshark-adatok importálását a válaszidő-megjelenítőbe .PCAP-fájl segítségével.

Miután az adatok a Válaszidő-megjelenítőn vannak, különféle mutatókra bontható: az alkalmazás válaszidejére, a hálózati válaszidőre, az adatmennyiségre és a tranzakciók mennyiségére a teljesítmény ingadozásainak figyelésére. Ezek a mutatók kiválóan alkalmasak a diagnosztika futtatásához a helyi hálózaton és a virtuális felhőalapú alkalmazásokon.

Újabb felhasználók számára a SolarWinds Response Time Viewer használata nem lehet egyszerűbb. Ön egyszerűen elkezdi elkapni a hálózati csomagokat, és exportálhatja azokat a SolarWinds rendszerbe. Ezután csak keresse meg a rögzített fájlt, és kattintson a elemez gomb. Ez alacsonyan tartja az általános elemzési időt, így nem kell költenie a korosztályt, hogy a menükben szitáljon, mielőtt a témához kezdené.

Amint az exportált fájl betöltődik, megkezdheti a csomagok elemzését a Response Time Dashboard segítségével. Ha a kurzort egy alkalmazás felett mozgatja, egy kis narancssárga négyzetet emel fel, amely megadja a hálózat és az alkalmazás válaszidejének bontását. Ez mindent elárul, amit tudnia kell arról, hogy mi lassítja az alkalmazás teljesítményét.

A SolarWinds kétirányú utcaként is felvette a fájlok exportálását. Észre fogja venni, hogy szűrő használatával könnyedén exportálhatja a fájlokat a Wiresharkba. Egyszerűen jelölje ki a szűrni kívánt alkalmazást, majd kattintson a gombra Export. Ez lerövidíti a csomag adatok kereséséhez szükséges időt. Sok más csomag elemző eszköznél ez a folyamat meglehetősen időigényes.

A Response Time Viewer sok szempontból szűrőként működik. A csomag elemző eszközök egyik leggyakoribb problémája az, hogy túl sok információval szolgálnak az Ön számára. Ez problematikus, mivel a hálózati csomagok elemzése lehetetlen, ha nem tudja félreállítani a zajt. A SolarWinds Response Time Viewer nagyszerű munkát végez azzal, hogy lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerű metrikákkal és keresési funkcióval könnyen azonosítsa a hálózati csomagokkal kapcsolatos problémákat..

Lassú alkalmazás-válaszidő kezelése

A fentebb kifejtettek szerint a SolarWinds elsődleges célja a diagnosztika futtatása lassú válaszidővel rendelkező alkalmazásokon. Felhő alapú szervereknél a Response Time Viewer életmentő eszköz a hibaelhárítás szempontjából, mivel nem kell ellenőriznie egy alkalmazást vagy szervert a csomagelemzés futtatásához..

Miután meghúzta a Wireshark-nyomkövetést és exportálta azt a SolarWinds-be, elkezdheti megbontani a hálózati késleltetés és az alkalmazás késleltetése közötti különbséget. A hálózati válaszidő és az alkalmazás válaszidejének ablaka az alábbi képen látható:

napenergesek válaszideje nézetorszáma

Mint láthatja, a SolarWinds válaszidő-megjelenítő lehetővé teszi az informatikai környezetben jelenlévő hálózati késleltetés és alkalmazás késleltetés közötti különbség összehasonlítását. Exportálhatja ezt az adatkészlet kiválasztásával és a Kiválasztott exportálás gomb az oldal jobb alsó sarkában.

Előnyök

 • A Wireshark natív funkcióin alapszik, és javítja a szűrési folyamatot.
 • A Wiresharkból importált csomagkapcsolat-elemzés egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy megnyomja az „Elemzés” gombot az alkalmazás áttekintésének megkezdéséhez.
 • A SolarWinds válaszidő-megjelenítő mutatói megkönnyítik a válaszidő-adatok megtekintését. Az elemzésre kattintás után megmutatja a hálózaton megjelenő válaszidőt, az alkalmazás válaszidejét, az adatmennyiséget és a tranzakciók mennyiségét.
 • A felhasználói felület hihetetlenül egyszerűen használható. A fülön keresztül navigálhat számos eszköz között, amelyek mindent lefednek a MySQL-től a HTTP-ig és a Skype-ig. Beírhatja a keresősávba egy adott adat megkeresését is.
 • Több fájlformátumot támogat, például a PCAP, PCAPNG, CAP, 5VW BFT, TR1 és SNOOP. Ez sokoldalú fájl lefedettséget biztosít, amely megfelel az informatikai szakemberek igényeinek.
 • A SolarWinds kiváló támogató közösséget élvez. A Thwack-on működő támogatási fórumuk több mint 150 000 felhasználónak ad otthont, akik segítenek bármilyen technikai problémával kapcsolatban. Ez nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy az új felhasználók megtanulják és elhárítsák a platformot.

Hátrányok

 • A SolarWinds válaszidő-megjelenítő csak a Wireshark csomag rögzítésével működik. A legtöbb felhasználó egyébként is használja a Wiresharket, de érdemes megjegyezni, hogy az nem kompatibilis a piacon lévő összes platformon..
 • Ha kiterjedt hálózatkezelési megoldást keres, a SolarWinds válaszidő-megjelenítője nem az, amit keres. Ez egy nagyszerű mély csomag elemző eszköz, de ha további hálózati felügyeleti funkciókat keres, akkor jobban fizet, ha olyan programért fizet, mint például a SolarWinds Network Performance Monitor..

Jó választás a hálózatfelügyelethez?

Annak ellenére, hogy a SolarWinds Response Time Viewer kiváló csomag-elemző eszköz, elmarad a teljes hálózati megfigyelési megoldástól. Ha olyan platformot keres, amely képes teljes hálózati infrastruktúra kezelésére, akkor a SolarWinds Hálózati teljesítményfigyelő (NPM) valószínűleg jobban illeszkedik.

SolarWinds Network Performance MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

Noha a Response Time Viewer segítségével elvégezheti a részletes válaszidő-elemzést, az olyan eszközök, mint az NPM, lehetővé teszik a hálózat összes aktív berendezésének adatainak elemzését. Tehát ha a SolarWinds Response Time Viewer funkciót kívánja használni a teljes hálózati megfigyelő eszköz stand-in-ként, érdemes kipróbálnia egy alternatív programot, például az NPM-et. Ha azonban csak csomag-elemző eszközt akar, akkor a válaszidő-megjelenítő legyen az első számú választás.

Mély csomag elemzés az egyszerűséggel

Sok új felhasználó elvárja, hogy a Response Time Viewer összetett legyen, ám csak néhány percet igénybe vesz a felhasználó intuitív kialakításában. Az egyik ok, amiért a Wireshark elriasztotta az újabb felhasználókat, az az, hogy túlterheli őket adatokkal. Az UI és a metrikák szempontjából mezítlábú megközelítéssel a Response Time Viewer megkönnyíti a csomag elemzését.

Nem kell órákat költenie manuális hibaelhárításra; egyszerűen kattintson elemez és kezdje el optimalizálni a hálózatát. A tortán a jegesedés az, hogy nem kell órákat pazarolnia annak eldöntésére, hogy a hálózat vagy az alkalmazás hibás-e a rossz teljesítmény miatt. Az egyéni felhasználók számára ez nagy különbséget jelent, de egy vállalati szintű szervezet számára ez monumentális különbséget fog eredményezni.

A hálózatkezelés világában az idő pénz. A Response Time Viewer kiváló munkát végez az elemzéssel töltött idő csökkentésével. Noha a Response Time Viewer nem rendelkezik problémáival - elsősorban a nem Wireshark csomag elemzés támogatásának hiánya miatt -, ez egy nagyszerű eszköz. Ha olyan programot keres, amely támogatja a Wireshark használatát, akkor feltétlenül fontolóra kell vennie ennek a programnak a letöltését. A mély csomagok elemzéséhez nincs jobb választás.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 45

Adblock
detector