A Wireshark „nincs interfész találva” hiba magyarázata

A Wireshark „nem található interfész” hibát magyarázta


"Nincs olyan felület, amelyen rögzíthetők."

Amikor elindítja a Wiresharket a hálózati csomagok rögzítésére, az eszköznek inicializálási rutinok sorozatán kell keresztülmennie. Az indítási folyamat vége felé a Wireshark megvizsgálja a gazdagépet hálózati kapcsolatok szempontjából. Ha a program nem talál olyan hálózatot, amely csatlakozik a számítógéphez, amelyen fut, akkor a következő üzenet jelenik meg:Nem található interfész.”

A hibaüzenet az alkalmazásablak azon részén jelenik meg, ahol várhatóan megjelenik az elérhető hálózatok listája. A csomagok elfogásához először ki kell választania az egyik ilyen hálózatot. Így, ha a Wireshark egyáltalán nem talál hálózatot, akkor nem léphet tovább a csomagmegfogási szakaszba.

Interfész hiba a hozzáférési engedélyek miatt

Amikor a Wireshark jelentése szerint nem talál semmilyen „interfészt”, ez azt jelenti, hogy egyetlen hálózatot sem tudott felismerni. Ennek a problémának számos oka lehet.

„Nem található interfész” a Windows 10 rendszeren

Meglepő módon a Windows rendszerben nem kell a Wiresharket rendszergazdai jogosultságokkal futtatni ahhoz, hogy a program hozzáférést biztosítson a hálózati funkciókhoz. Ennek oka az, hogy ami a számítógép hálózati eljárásait illeti, a Wireshark csak úgy jár el, ahogy a többi hálózathoz csatlakozó program viselkedik - a Wireshark rendszernek csak a hálózathoz kell hozzáférnie, amely minden felhasználó számára elérhető, nem csak az adminisztrátor.

A Wireshark programcsomag egyik eleméhez rendszergazdai jogosultságok szükségesek. Ez WinPcap, ez a mögöttes szolgáltatás, amely elősegíti a csomagok rögzítését. A Wireshark telepítése telepíti az Ön számára a WinPcap programot. A telepítési folyamat beállítja WinPcap a rendszer indításakor történő futtatáshoz, és azt beírja a regiszterbe, hogy rendszergazdaként működhessen. Ez a telepítési szakasz követeli meg a számítógép újraindítását.

„Nem található interfész” a Linuxon

A Linux felhasználók eltérő helyzetet jelentenek a Wireshark futtatásakor. Úgy tűnik, hogy a sudo parancs. Ez a művelet futtatja a programot a superuser privilégiumok. Ez gyakran megoldja azt a problémát, hogy a Wireshark nem fér hozzá a hálózati funkciókhoz egy Linux számítógépen. Újra, A Wiresharknak nem kell root felhasználóként futnia Linuxon, de a programcsomagnak van egy eleme. Ez dumpcap; a modul megfelelő beállításához a következő parancsot kell futtatnia.

  dumpcap setuid root

A Linux minden ízlése nem viselkedik pontosan ugyanúgy, tehát ha a dumpcap gyökérfolyamatként való kinevezése nem működik, próbáld ki a következő parancsot:

  setcap 'CAP_NET_RAW + eip CAP_NET_ADMIN + eip' / usr / sbin / dumpcap

Lehet, hogy a Wireshark kódot a bin könyvtárban tartja az sbin helyett. Ha a fenti parancs hibát ad vissza, próbálja meg:

  setcap 'CAP_NET_RAW + eip CAP_NET_ADMIN + eip' / usr / bin / dumpcap

Ha a fenti parancsok nem működnek a Linux verzióján, próbálkozzon:

  chown root / usr / sbin / dumpcap
  chmod u + s / usr / sbin / dumpcap

Ha a Wireshark kódja bin, és nem sbin, akkor módosítsa a „/ Usr / sbin /" nak nek "/ Usr / bin /”A fenti parancsban.

Tűzfal hibák

A tűzfala nem akadályozhatja meg a Wireshark hozzáférését a hálózathoz, mert A tűzfalak általában meggátolják a külső folyamatok számítógépre jutását hogy ne akadályozzuk meg a számítógépen zajló folyamatok hálózatba jutását. Ha azonban a probléma a számítógép tűzfalszoftverével kapcsolatos, próbálkozzon a következő teszttel.

Zárja be a Wireshark alkalmazást, és kapcsolja ki a tűzfalat. Nyissa meg újra a Wireshark-ot, hogy hálózatokat keressen. Ha most sikerül megtalálnia a hálózatot, akkor a probléma az öné tűzfal. Állítsa kivételként a Wireshark alkalmazást a tűzfalszabályokban, és kapcsolja be újra a tűzfalat.

Hálózati kártya hibák

Ha a számítógépen futó szoftver fenti teszteinek egyike sem oldja meg a problémát, akkor ezt meg kell tennie tesztelje a hálózati kártyát.

Ha csak Wi-Fi-vel és ki van kapcsolva a wifi vagy ha be van kapcsolva a hálózati beállításai repülőgép üzemmód, A Wiresharknak továbbra is látnia kell a hálózati adaptert. A wifi kikapcsolása vagy letiltása után nem kerül felhívásra a „nincs interfész” hiba. A Wireshark csak egy a számítógépen lévő sok hálózati kompatibilis alkalmazás közül. Nincs ok arra, hogy a hálózati interfész blokkolja a Wireshark alkalmazását, és lehetővé tegye minden más alkalmazás számára a hálózathoz való hozzáférést. Így, ha a Wireshark nem jut át ​​a hálózatba, akkor semmi nem kerülhet át.

Próbáljon ki bármilyen más, hálózaton aktív alkalmazást a számítógépen, hogy meg tudja-e férni a hálózathoz. Ha bármi bejuthat a hálózatba, akkor a probléma nem a fizikai hálózati kártyán vagy a hálózati adapter szoftverén rejlik. Ha semmi sem juthat el az internetre, azonosította a problémát és hívnia kell egy ügyfélszolgálatot a hálózati hozzáférési problémák kijavításához.

Általános tanácsok a Wireshark problémákhoz

Ha a Wireshark megnyitásakor továbbra is kommunikációs hibaüzeneteket kap, akkor frusztrált és stresszes lesz. Fontos, hogy szem előtt tartsuk a problémát és tudatja, hogy a hibát valószínűleg nem maga a Wireshark okozta. A hiba kijavításához a mögöttes szolgáltatásokra kell összpontosítania, amelyek közvetlenebb kapcsolatban vannak a hálózati interfésszel.

A probléma megközelítésekor tartson szem előtt három fontos tényt:

  • Hálózati kártyája nem blokkolja a Wiresharket és csak a Wiresharket
  • Lehet, hogy a hálózati interfész hibás, ebben az esetben az összes alkalmazást érinti
  • A Wireshark nem lép közvetlenül kapcsolatba a hálózattal, ezt a feladatot a WinPcap, az npcap vagy a dumpcap hagyja el.

Mindenekelőtt el kell ismernie, hogy a hálózat láthatóságának problémája mind az adatgyűjtési folyamat, nem pedig a Wireshark. Összpontosítania kell a WinPcap, npcap, vagy dumpcap nem maga Wireshark.

A Wireshark legújabb verziójának telepítésekor a telepítési folyamat ellenőrzi a releváns adatgyűjtési folyamatot, amelyet az operációs rendszeren futtatni kell. Ha a program felszólítja a telepítőt, hogy állítsa le, távolítsa el, cserélje vagy telepítse ezeket a rögzítő programokat, hagyjuk, hogy. A Wireshark problémáját az okozhatja, hogy hiányzik ezek az üzenetek a telepítővarázslóban, és nem engedi telepíteni a programok új verzióit. Próbálja meg eltávolítani a Wireshark programcsomagot, töltse le a legújabb verziót és telepítse újra. Vegye figyelembe a támogató szoftver telepítésével kapcsolatos üzeneteket.

Problémákat tapasztalt a Wireshark kapcsán? Sikerült olyan megoldást találnia, amely nem szerepel a jelen útmutatóban? Tájékoztassa a közösséget megoldásáról, üzenetet hagyva a Hozzászólások alább.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 44