Apache Tomcat figyelési útmutató és eszközök

Apache Tomcat figyelési útmutató és eszközök


Apache Tomcat az egyik legszélesebb körben használt szerver a Java alkalmazások területén. Az Apache Tomcat egy nyílt forrású szerver, amelyet gyakran használnak a vállalati felhasználók számára fontos webes alkalmazásokhoz. Ugyanakkor, mint minden virtuális technológia esetén, az Apache Tomcat használata felelősséget jelent annak megfelelő ellenőrzése érdekében. Ebben a Tomcat megfigyelési útmutatóban megvizsgáljuk a Tomcat megfigyelésének módját és néhány eszközt, amellyel megfigyelheti.

>>>Ugrás közvetlenül az alább bemutatott megfigyelő eszközökre<<<

Hogyan figyelhetem a Tomcat-ot??

Apache Tomcat figyelési útmutató és eszközök

Noha a kisebb hálózatok rendszergazdái képesek lehetnek parancssori szkriptekre jutni, az ad-hoc megfigyelés nem a leghatékonyabb módszer az erőforrások kezelésére. A pontosabb megfigyeléshez külső megfigyelő eszközt kell használnia. Választhat a Java felügyeleti kiterjesztések (JMX bab) vagy a teljes alkalmazásfigyelő megoldás között. De ezt megelőzően megvizsgáljuk, hogy mit kell figyelned.

Azok a dolgok, amelyeket figyelemmel kell kísérnie a Tomcat segítségével

A Tomcat önálló szerver. Számos olyan mutató van, amelyeket figyelemmel kell kísérnie a teljesítményproblémák felfedezéséhez és a hosszú távú teljesítmény fenntartásához. Ezek:

  • memória - Az egyik első ellenőrizendő dolog, hogy mennyi memória van a kiszolgálón. Az alacsony memóriájú JVM gyenge teljesítményhez vezet.
  • üzemidő - Annak mérése, hogy a szerver fel van-e vagy le, elengedhetetlen a szolgáltatás felfüggesztésének biztosításához. Ha a figyelő eszköz jelentése szerint a szolgáltatás nem működik, elindíthatja a hibaelhárítást, hogy megtudja, miért.
  • Válaszidő - A szervernek válaszolnia kell a felhasználói kérések ASAP-jára. Ha a válaszidő túl hosszú, akkor fennáll a kockázata annak, hogy elveszíti a felhasználókat.
  • Hibaarány - A hibaarány rögzítése megmutatja, hogy vannak-e problémák a kódban. A hibaarány figyelése segít optimalizálni a szolgáltatást.
  • Teljesítmény kérése - A kérés teljesítésének megfigyelése megmutatja, hogy hány szál aktív. Ha túl sok szál aktív, az alkalmazás rosszul teljesít.
  • Ülések száma - A munkamenetek számának megmérésével megtudhatja, hogy a szerver hány egyidejű munkamenetet tud támogatni egyszerre.
  • Szemétgyüjtés - A szemétszedést bizonyos gyakorisággal kell futtatni, a szükséges memóriamennyiséggel a gyűjtés befejeztével.

Hogyan lehet lekérdezni a Tomcat metrikáját az MBeans segítségével

Ha JMX babot használ a Tomcat figyelésére, akkor a metrikák lekérdezéséhez JMX proxykat használ. Ennek érdekében azonban meg kell konfigurálnia a Tomcat szoftvert, és hozzá kell rendelnie a felhasználókat és a szerepeket. A következő szerepeket kell konfigurálnia: manager-Jmx és manager-gui.

Az első lehetővé teszi a felhasználó számára a JMX proxy szervlet és a Tomcat állapotának elérését; ez utóbbi lehetővé teszi a felhasználó számára az alkalmazáskezelő elérését, ahol figyelemmel kísérheti a teljesítmény problémáit.

A felhasználói szerepkör hozzárendeléséhez frissítenie kell a conf / tomcat-users.xml konfigurációs fájlt, és be kell írnia a következőt. (A parancs új tomcat-jmx felhasználót hoz létre, hozzárendeli a fent felsorolt ​​szerepeket a felhasználóhoz és létrehoz egy jelszót a fiókhoz):

”Rollok =“ manager-jmx, manager-gui ”/>

A Tomcat metrikák lekérdezéséhez hozzáférnie kell egy JMX proxy szervlethez, ahol a teljesítmény mutatókra lekérdezheti a böngészőt. A böngészőn keresztül lekérdezheti az Mbeans vagy a kezelt Java objektumok adatait, hogy megnézze a szerver adatait. A megfigyelésre rendelkezésre álló MBeans listáját az alábbiak beírásával tekintheti meg:

http: // localhost: 8080 / manager / jmxproxy

MBean keresésekor paramétereket adhat hozzá, amelyek segítenek a keresésben. A parancssorba felvehető paraméterek közé tartozik a tartomány, típus, név és attribútum. Azonban ezek a következők:

http: // localhost: 8080 / manager / jmxproxy /? get =: type =, name = “”&att =

Ha meg szeretné tekinteni a HTTP-csatlakozó maximális kérési feldolgozási idejét, akkor a következőt írja be:

http: // localhost: 8080 / manager / jmxproxy /? get = Catalina: type = GlobalRequestProcessor, name ="http-pentenopiridinio-8080"&att = maxTime

Az eredmény a következő:

OK - Attribútum get 'Catalina: type = GlobalRequestProcessor, name ="http-pentenopiridinio-8080"'- maxTime = 189

A Tomcat használatának korlátozása a metrikák lekérdezésére az, hogy egyszerre csak egy dolgot kereshet. Ezért javasoljuk egy harmadik fél szervermegfigyelő eszközének használatát a több mutató egyidejű nyomon követésére.

Az Apache Tomcat figyelésének legjobb eszközei

Ha egy sor mutatót szeretne figyelni egyidejűleg, akkor jobb, ha alkalmazást figyel meg. Ennek az útnak az egyik előnye, hogy széles választékot kínál a szolgáltatók szempontjából.

Ebben a szakaszban az Apache Tomcat megfigyelésének legjobb eszközeit vizsgáljuk meg, ideértve a következőket:

  • SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
  • ManageEngine Applications Manager
  • AppDynamics

1. SolarWinds szerver & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet)

Apache Tomcat figyelési útmutató és eszközök

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő ideális a Tomcat megfigyeléséhez, mert a kiszolgálóhoz épített, beépített monitor-sablonnal rendelkezik. Az eszköz képes figyelni Szabad memória, Teljes memória, Maximális memória, Teljes feldolgozási idő, Kérjen grófot, Bytes elküldve, Bájtok érkeztek, és Hibák száma.

Ahhoz, hogy még vonzóbb vizuális élményt nyújtsanak, SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő van beépített műszerfalak is. Az JBoss megfigyelő eszközök A szolgáltatás a következők teljesítmény - és használati adatait mutatja: Apache Tomcat és Geronimo.

Vannak még teljesítményjelentések kifejezetten a Kandúr és Geronimo. Ezeket azonban testreszabhatja, ha különféle információkat szeretne figyelni. Miután kiválasztotta a jelentések felépítésének módját, automatizálhatja a programot, és e-mailben elküldi azokat bizonyos felhasználóknak.

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő ajánlott azoknak, akik figyelni akarják Apache Tomcat egy könnyen használható eszközzel. A szoftver versenyképes ára 2 995 USD (2 389 GBP), és elegendő előkonfiguráció van ahhoz, hogy Ön gyorsan működhessen. Letölthet egy 30 napos ingyenes próbaverziót.

SolarWinds szerver & Alkalmazás MonitorDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

2. ManageEngine Applications Manager

Apache Tomcat figyelési útmutató és eszközök

ManageEngine Applications Manager egy olyan alkalmazásmonitor, amely a Tomcat szerverek figyelésére képes. A platform képes figyelje a CPU-t, memória, JVM használat, válaszidő, és memória szivárog. Ezen felül figyelemmel kísérheti a webes alkalmazások élő munkameneteit, a JDBC csatlakozási készletét és a szálkészleteket is. Mindezeket az adatokat átalakíthatjuk grafikonokká, hogy könnyen megmutathassuk a használati trendeket.

Az Tomcat szálmedence-monitor különösen akkor hasznos, mert lehetővé teszi a pool használatának figyelemmel kísérését. A program a szál felhasználási statisztikákat jeleníti meg egy grafikonon, alatta látható a mutatók listája. Lehetőség van konfigurálja a riasztásokat figyelmeztetni, ha bizonyos paraméterek teljesülnek. Ütemezheti a szállerakásokat is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kiszolgáló ne kerüljön túlzottá.

Az eszköz teljesítményjelentéseket is szolgáltat. A jelentések nem csak a a teljesítményadatok történelmi nyilvántartása hanem teljesítmény-előrejelzést kínálnak a gépi tanulás. Az előrejelzés megmondhatja, vajon szüksége van-e a kiszolgáló erőforrásokra, amelyekért fizet. A jelentés elkészítése után továbbküldhető a csapatnak.

ManageEngine Applications Manager egy olyan eszköz, amelyet azoknak a vállalkozásoknak terveztek, amelyek felhasználóbarát alkalmazásfigyelő eszközt keresnek. Megvan az összes csengő és síp, amely a Tomcat hatékony, versenyképes áron történő ellenőrzéséhez szükséges. Az ár 25 monitoron 945 USD-től (753 GBP) kezdődik, és 250 monitoron 7 195 USD-ig (5740 font) terjedhet. A program elérhető Windows és Linux rendszereken is. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverziót.

3. AppDynamics

Apache Tomcat figyelési útmutató és eszközök

AppDynamics egy alkalmazás teljesítményfigyelő megoldás amely képes figyelni Apache Tomcat. AppDynamics tud automatikusan felfedezi az alkalmazáskódot a Tomcat-on, és felülről lefelé nézve szemlélteti a teljes szolgáltatás teljesítményét. Ezzel az eszközzel figyelemmel kísérheti a teljesítmény, elérhetőség, és Egészség a szerverén.

Megfigyelheti a konkrétabb kérdéseket is. Halomhasználat, szemétgyüjtés, és memória szivárog csak néhány olyan trükkös kiszolgálói probléma, amelyet az AppDynamics képes kezelni. A szivárgásokat automatikusan figyeljük, és probléma esetén a felhasználó riasztást küldhet.

Riasztások küldése, AppDynamics felhasználások SLA alapbélés hogy felfedezzék a teljesítményproblémákat azok megjelenésének pillanatában. A riasztási rendszer reagálékonysága segíti a kezelést alkalmazásproblémák, mielőtt azok a végfelhasználót érintik. Van is kiváltó ok-elemzés, amely segít megtalálni a teljesítményproblémák forrását.

AppDynamics érdemes megfontolni azon szervezetek számára, amelyek átfogó Tomcat-figyelő eszközt akarnak, amely az alkalmazási folyamatok középpontjában biztosítja az átláthatóságot. Ha szeretné tudni, hogy az AppDynamics akkor kérjen árajánlatot az értékesítési csapattól. Ingyenes próbaverzió is rendelkezésre áll.

Tomcat figyelési tipp: Válasszon egy kényelmes módszert

Az Apache Tomcat figyelése számos nagyon specifikus mutató nyomon követésén alapszik, amelyekre a teljes kiszolgálómegfigyelési platform nélkül elveszítheti figyelmét, akár JMX babot, akár alkalmazásfigyelő eszközöket választ. A listán szereplő alkalmazásfigyelő eszközök közül javasoljuk SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő vagy AppDynamics használhatóságuk miatt.

A legfontosabb az, hogy ellenőrizze, hogy a Tomcatot Önnek megfelelő módon figyeli-e. Ha inkább egy külső alkalmazásmonitor felügyelete mellett dönt, akkor használjon teljesítménymérőt. Ha inkább manuálisan szeretne lekérdezni az MBeans-t, akkor nyugodtan tedd is így!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 12