AppDynamics vs New Relic

AppDynamics vs New Relic Header

Praćenje infrastrukture jedna je od onih niša za upravljanje mrežama koja je zasićena konkurencijom. Ipak, u ovom neizmjerno konkurentnom sektoru, malo je alata koji su dominantni kao AppDynamics i Novi Relic. Ove dvije platforme zaradile su svoje pruge kao neke od najopsežnijih i najtransparentnijih platformi za nadzor mreže u igri. U ovom ćemo članku pogledati to AppDynamics vs Nova relikvija rasprava da se odluči što je bolje.

AppDynamics

Put još u 2008. godinu, AppDynamics prvi je lansirao Jyoti Bansal; od tada je tvrtka postala jedan od najpoznatijih svjetskih pružatelja usluga nadzora. AppDynamics nudi platformu za praćenje performansi aplikacija koja je dizajnirana kako bi vam pomogla nadgledati niz aplikacija i mrežne infrastrukture od vrha do dna.

Jedna od stvari koja čini AppDynamics posebna je njegova upotreba motora s inteligentnim performansama. To uključuje:

 • App iQ
 • Mikroservisi iQ
 • Osnovni iQ
 • Dijagnostički iQ
 • Signal iQ

AppDynamics je rješenje koje je uglavnom usmjereno na veće tvrtke. Bilo je vrlo uspješno kao rješenje nadgledanja infrastrukture s brandovima kao što su Cisco, Expedia, Nasdaq, i DirecTV koristeći proizvod tijekom godina.

Nova relikvija

Nova relikvija je još jedno rješenje za nadziranje performansi aplikacija koje se može datirati sve do 2006. Ovo SaaS-ovo rješenje nudi niz mogućnosti praćenja infrastrukture koje omogućuju korisnicima procjenu zdravlja uređaja na cijeloj mreži. S Nova relikvija, možete pratiti na prostoru, oblak-based, i hibridne instalacije kako biste imali transparentnost nad cjelokupnom mrežnom infrastrukturom.

Postoji nekoliko različitih Nova relikvija proizvodi koje možete koristiti za strukturu okruženja za praćenje, uključujući:

 • Novi Relic APM
 • Nova relikvijarska infrastruktura
 • Novi Relic preglednik
 • Nova mobilna mreža Relic
 • Nova reliktna sintetika
 • Novi relikvijski uvidi

Nova relikvija također je imala uspjeha s većim imenima, ali nije imala iste poteze s većim organizacijama kao AppDynamicsNova relikvija koriste ga tvrtke iz Zendeska, Hearsta, Office Depota i Trulia.

AppDynamics vs New Relic Usporedba

FeatureAppDynamicsNovi relikvija
Montaža SaaS, lokalna ili hibridna platforma SaaS
Prilagođene nadzorne ploče Da Da
Programski jezici Java, .NET. PHP, Node.js, C ++, Python, Go Java, .NET, Mode.js, PHP, Python, Ruby, Go
Podesiva upozorenja Da Da
Izvještaji Da Da
Apis REST API REST API
Dodaci i proširenja Preko 130 proširenja Preko 100 dodataka
Kompatibilan je s trećom stranom Amazon EC2, AWS EC2, AWS elastični predmemorija
Microsoft Azure ServiceBus, Postgre SQL baza podataka, Apache, Docker, IBM Websphere, Zabbix, Linux, Splunk, Citrix i Oracle
Amazon EC2, Amazon Elastic Book Store, Amazon RDS, Amazon SQS, Oracle Database, MySQL, Citrix NetScaler, Microsoft Azure SQL, Baza podataka, Apache HTTPd i Red Hat
cijena Obratite se prodajnom timu Proračuni počinju od 199 USD mjesečno

Nadgledanje aplikacija

AppDynamics APMSa Upravljanje performansama aplikacija AppDynamics (APM) rješenje možete pratiti performanse aplikacija na vašoj mreži. AppDynamics omogućava vam gledanje performansi poslovanja i aplikacija u stvarnom vremenu. Status povezanih uređaja i aplikacija obojen je bojama tako da možete vidjeti ima li grešaka jednim pogledom (to možete jasno vidjeti na gornjoj slici).

Jedno područje gdje AppDynamics stvarno se ističe Nova relikvija je AutoDiscovery. AppDynamicsAPM rješenje može automatski otkriti prilagođena putovanja putem aplikacija. Ovo putovanje mapirano je na vizualnom prikazu u boji. Ovo automatsko otkrivanje registrira akcije poput Dodaj u košaricu i prikazuje ga u formatu da biste mogli vidjeti što se događa ispod haube.

Značajka automatskog otkrivanja je najkorisnija za postizanje transparentnosti tijekom cijelog korisničkog putovanja. Stoga ako želite postići potpunu transparentnost tijekom putovanja krajnjeg do krajnjeg korisnika AppDynamics ima izrazitu prednost nad Nova relikvija. AppDynamics nudi i dijagnostiku na razini koda koja vam omogućuje pregled osnovnog uzroka grešaka u radu i problema s performansama. Ovo je neprocjenjivo za rješavanje problema s cijelom mrežom.

Nova relikvija također pruža veliko iskustvo praćenja aplikacije. S Nova relikvija, možeš prikaz vremena odgovora aplikacije, propusnost, stope pogreške, aplikativni histogrami, mjerni podaci transakcija, i servisne karte. Pregledavanje histograma programa omogućuje vam pregledavanje vremena odziva svih povezanih aplikacija. Ovo je izvrsno jer možete usporediti više aplikacija odjednom da biste utvrdili postoje li hitni problemi s performansama.

Također možete pratiti vanjske usluge tako što ćete pregledati grafikone koji prikazuju prvih pet vanjskih usluga na temelju vremena odziva i poziva u minuti. Slično je i s JVM analizator performansi koji vam omogućuje pregled podataka poput aktivnost niti, Podaci HTTP sesije, klasa opterećenja, iskrcati broje, i metrike baze podataka veze. Ove značajke omogućuju vam da utvrdite da li se pojavljuju problemi kako biste ih mogli riješiti.

Nova relikvija vjerojatno nudi jednostavnije iskustvo praćenja ta dva, ali dubinu AppDynamics nema premca na tržištu. Značajka automatskog otkrivanja pruža krajnju vidljivost u svim vašim aplikacijama. Ako ozbiljno tražite uslugu što je moguće krajnjem korisniku AppDynamics je bolji izbor dva proizvoda.

Nadgledanje baza podataka

Nova relikvija dopušta vam da prikaz vremena odziva na bazu podataka i propusnost, vrijeme proveo u bazama podataka, Analiza SQL upita, sporo SQL izvješća, i operacije predmemoriranja baze podataka. Jedna od stvari koja čini Nova relikvija posebno je korisna mogućnost filtriranja na određenu bazu podataka. S AppDynamics možete pregledati potrošnju resursa, stanja čekanja, planove izvršenja, SQL procedure, pohranjene procedure, objekte baze podataka, promjene događaja, sesije korisnika, statistiku shema i planove izvršenja.

AppDynamics podržava širok raspon dobavljača baza podataka, uključujući Amazonski RDS, MySQL, Proročanstvo, Postgre SQL, SQL Server, Scalatra, Scala, Sybase ASE, Sybase IQ, Mongo DB, DB2, i Cassandra. U kontrastu, Nova relikvija nudi podršku za Proročanstvo, MySQL, Microsoft SQL Server, Microsoft Azure SQL Baza podataka, Mongo DB, i Postgre SQL. Više o dobivanju punog popisa dodataka i njihovoj instalaciji možete saznati s ove poveznice ovdje.

Montaža

AppDynamics dostupan je u više tipova instalacije i može se primijeniti kao SaaS platforma, na prostoru, ili hibridna platforma. S druge strane, Nova relikvija dostupna je samo preko SaaS-a. Ako tada tražite fleksibilne mogućnosti implementacije AppDynamics je proizvod za vas.

Prilagođene nadzorne ploče

Nova nadzorna ploča Relic Insights

Nova relikvija korisnicima omogućuje gledanje različitih mjernih podataka o izvedbi izravno na nadzornoj ploči. Da biste prilagodili svoje iskustvo, možete prevući i ispustiti mjerne podatke o izvedbi na nadzornu ploču. Postoji niz mjernih podataka o izvedbi koji su izvorni Nova relikvija da vi odaberete, ali možete izraditi i vlastite metrike. Možete odabrati metrike koje želite nadzirati i oko toga graditi svoje korisničko iskustvo.

AppDynamics nadzorna ploča je također prilagodljiva. Možete prikazati mjerne podatke o izvedbi aplikacija, poslužitelja i baze podataka. S AppDynamics, možete prilagoditi iskustvo korisnika. Na primjer, ako želite da korisnici mogu vidjeti prilagođene nadzorne ploče, tada biste konfigurirali njihov račun s Prilagođeni preglednik nadzorne ploče uloga. Postoji niz prilagođeni predlošci nadzorne ploče koju možete koristiti za izgradnju u početku.

Prilagođene nadzorne ploče područje su gdje AppDynamics i Nova relikvija potpuno su ujednačene. Svaka od njih nudi mogućnost izrade prilagođenih nadzornih ploča na način koji je dostupan novim i iskusnim korisnicima.

Programski jezici

U pogledu programskih jezika, oba proizvoda imaju podršku za čitav programski jezik. AppDynamics podržava upotrebu Java, .NETO, PHP, Node.js, C++, Piton, i Ići. Također, Nova relikvija nudi podršku za Java, .NETO, Mode.js, PHP, Piton, Rubin, i Ići. Njih dvije su u rangu po pitanju podrške za programske jezike.

Upozorenja

Upozorenja Appdynamics-a

U većim mrežama je bitno uspostaviti sustav upozorenja kako biste mogli pratiti rad svojih aplikacija. Bez upozorenja, lako je zaostati i propustiti ključne probleme s izvedbom koji mogu dovesti do prekida rada. AppDynamics i Nova relikvija prepoznali su to i korisnicima pružili upozorenja i obavijesti kako bi mogli biti u toku s trenutnim događajima.

AppDynamics sustav upozoravanja radi tako što korisnik kreira skup Zdravstvena pravila (prikazano gore). Zdravstvena pravila su u osnovi popis uvjeta pokretanja upozorenja. Postoji veliki broj ovih konfiguriranih zadanih postavki, poput "Upotreba CPU-a je previsoka”. Izvan okvira, također postoji niz predložaka poput Predložak ukupne uspješnosti aplikacije koji prati mjerne podatke kao što su učitavanje aplikacije i vrijeme odziva.

Kada su u pitanju upozorenja na Nova relikvija, jedna od najkorisnijih stvari su upozorenja o dostupnosti. Nova relikvija koristi pinger za provjeru dostupnosti aplikacija slanjem redovnih zahtjeva. Ako se aplikacija pokrene, poslat će vam se upozorenje da vas obavijesti da je usluga offline. To vam omogućuje da što prije uđete i vratite uslugu na mreži.

Nova relikvija, možete konfigurirati vlastita pravila upozorenja. Možete definirati i pravila upozorenja za različite grupe aplikacija, kao i rad s kanalima za upozoravanje poput HipChat, Jira, PagerDuty, i Logorska vatra. Na temelju raspona dostupnih konfiguracija, AppDynamicsUpotreba zdravstvenih pravila pruža prilagodljivu značajku upozoravanja od Nova relikvija.

Izvještaji

Izvješća vam pružaju mogućnost razmišljanja o vašim podacima o prošloj upotrebi i pružaju vam mogućnost da proslijedite ključne informacije ostalim članovima vašeg tima. Svaki od tih pružatelja usluga uključuje punu mogućnost izvještavanja. S AppDynamics možete uzeti podatke izravno s nadzorne ploče i pretvoriti ih u izvješće. Vrste izvještaja uključuju zdravstvena izvješća o aplikaciji, izvješća nadzorne ploče, izvješće revizije kontrolera, i izvješće s početnog zaslona.

Možeš stvarajte izvješća koliko vam trebaju ili možete zakazivati ​​izvješća na redovnoj osnovi. Zakazivanje izvješća osobito je korisno jer vam omogućuje povremeno prijavljivanje podataka o izvedbi. Nove relikvije mogućnosti izvještavanja omogućuju vam izradu i primanje prilagođenih izvješća. Vrsta izvješća koja možete generirati uključuju izvješća o dostupnostiizvješća o korištenju domaćina, izvješća o analizi kapaciteta, i izvješća o analizi skalabilnosti.

U Dodatku, Nova relikvija ima izvješća koja vam omogućuju stvaranje i pregled periodičnih SLA podataka na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj osnovi. Sva ova izvješća mogu se preuzeti u obliku .csv datoteka. Samo zbog jednostavnosti, Nova relikvija ovdje donosi pobjedu zbog dostupnih opcija pretpakiranog izvješća.

Apis

API-ji su postali jedan od najčešćih načina da pružatelji mrežnih nadzora omogućuju korisnicima da izgrade svoje vlastito okruženje praćenja. AppDynamics i Nova relikvija svaki od njih ima svoje API-je tako da korisnici mogu organizirati svoju mrežu onako kako žele od glave do pete.

Međutim, AppDynamics ne zaustavlja se ni kod ekstenzija; nudi i upotrebu a REST API. REST API vam omogućuje izrađuje prilagođene aplikacije i dodaci za prilagodbu iskustva praćenja. Korištenje API-ja za izvlačenje metrika aplikacija i konfiguriranje novih aplikacija uobičajeno je za korisnike sustava AppDynamics.

Nova relikvija također nudi svoj REST API koji se može koristiti za poboljšanje mogućnosti temeljne platforme za nadzor. S Nove relikvije API-jeve podatke iz kojih možete dohvatiti Nova relikvija proizvoda, umetnite vlastite podatke i prilagodite konfiguracije. Trenutno možete koristiti API-je za poboljšanje upozorenja, APM-a, preglednika, infrastrukture, uvida, mobitela, dodataka i sintetike.

Na primjer, ako želite upotrijebiti API-je za poboljšanje nadzora vaše infrastrukture, mogli biste upotrijebiti API upita Insights za izvlačenje podataka o korištenju pretplate. Isto tako, možete upotrijebiti API upozorenja o infrastrukturi za upravljanje načinom na koji primate upozorenja.

Dodaci i proširenja

Za iskustvo prilagođenog praćenja, gotovo sigurno trebat će vam opcija dodavanja proširenja. To je nešto što oboje AppDynamics i Nova relikvija olakšali su u jednom ili drugom obliku. AppDynamics Exchange je AppDynamicsOdgovor na proširenja i omogućuje korisnicima da izrade i zatraže proširenja prema potrebi. Trenutno postoje dostupno je preko 130 proširenja da se preuzme besplatno.

Ovo su nevjerojatno korisni podaci za poboljšanje vašeg nadzora. Na primjer, ako koristite Cloud uslugu iz Amazona, postoji niz proširenja koja biste mogli koristiti. Proširenje nadzora za Amazon AWS SQS, AppDynamics Nadogradnja za nadgledanje za upotrebu s AWS EC2, AWS proširenje za automatsko skaliranje, i AWS EBS Monitor Extension, sve vam omogućuju nadzor AWS usluga.

Nova relikvija također ima svoj sustav dodataka za nadgledanje snopa aplikacija. Tamo su preko 100 dodataka dostupno, ali možete i izgraditi vlastiti. Dodaci se mogu izrađivati ​​iz Ruby SDK, Java SDK ili pomoću API-ja. Svi dodaci se mogu naći u direktoriju Plugin Central. U Centralni imenik dodataka, možete tražiti dodatke koje su objavili drugi programeri. Nakon što vidite dodatak koji vam se sviđa, jednostavno pritisnite gumb za preuzimanje i instalirajte ga.

Na temelju jednostavnosti procesa dodataka i integracije koju nudi Središnji imenik dodataka, Nova relikvija nudi dostupnije značajke dodataka od njih AppDynamics. Iako oba proizvoda omogućuju vam da strukturirate svoje okruženje za praćenje po svojoj volji, Nova relikvija ovdje ima prednost.

Kompatibilnost treće strane

Budući da su moderne mreže postale složenije s više specijaliziranih platformi i usluga trećih strana, postalo je potrebno koristiti alate za nadzor mreže koji se mogu povezati s njima. Integracija s proizvodima trećih strana često je jedini način da se poveća transparentnost usluge. Gore smo to spomenuli AppDynamics i Nova relikvija za to upotrijebite dodatke i proširenja. U ovom ćemo dijelu detaljnije pogledati usluge s kojima je svaki proizvod kompatibilan.

AppDynamics Exchange knjižnica nudi podršku za niz usluga i proizvoda trećih strana, uključujući; Amazon EC2, AWS EC2, AWS ElastiCache,  Microsoft Azure ServiceBus, Postgre SQL, apaš, Lučki radnik, IBM Websphere, Zabbix, Linux, Splunk, Citrix, i Proročanstvo. To vam daje čvrste temelje za integraciju s drugim proizvodima.

U kontrastu, Nove relikvije dodaci uključuju podršku za Amazon EC2, Amazonska trgovina blokovima Amazon, Amazonski RDS, Amazon SQS, Oracle baza podataka, MySQL, Citrix NetScaler Microsoft Azure SQL baza podatakaApache HTTPd, i Red Hat Enterprise Linux nabrojati nekoliko. Na temelju široke širine ponuđenih pružatelja usluga, Nova relikvija ovdje ima jasnu prednost. Raspon pružatelja usluga na popisu Nova relikvija web stranica znatno je šira od one koja se nudi AppDynamics ekstenzije.

cijena

Cijene će biti jedna od glavnih značajki. Bez obzira na proračunska ograničenja, Nova relikvija ima jasnu prednost za sve organizacije osim za najveće. Nova relikvija navodno je povoljnija opcija te dvije cijene AppDynamics mogu ga ostaviti izvan dosega mnogih malih i srednjih organizacija.

Cijena koju ćete platiti za upotrebu Nova relikvija može se izračunati na Nova relikvija web stranica. Krajnji trošak ovisit će o brojnim čimbenicima, uključujući vašeg davatelja usluga u oblaku, veličinu primjerka, vrijeme izvođenja instance i količinu instanci. Pro računi za Nova relikvija startujte po cijeni od 199 USD (151 £) mjesečno za svakog domaćina. Ako kupujete ovo kao godišnji plan, tada cijena pada na 149 USD (113 €).

S druge strane, trebate kontaktirati prodajni tim tvrtke AppDynamics kako biste vidjeli cijenu za APM Pro, APM Advanced, ili APM vrh. Priča se da je cijena AppDynamics-a 3.600 USD (2.737 £) po jedinici godišnje.

To vrijedi napomenuti Nova relikvija nudi niz opcija cijene na temelju vrste platforme koju želite implementirati. Možete birati između Novi Relic APM, Nova relikvijarska infrastruktura, Novi Relic preglednik, Nova reliktna sintetika, Nova mobilna mreža Relic, i Novi relikvijski uvidi.

AppDynamics vs New Relic: Presuda

S obzirom na širinu značajki koje nudi svaki proizvod, neosporno je da su oba vrhunski alat u gotovo bilo kojem okruženju. Međutim, ako imate proračun kako biste ga olakšali, preporučujemo da krenete s tim AppDynamics. Dubina njegovih mogućnosti praćenja primjene, mogućnosti automatskog otkrivanja i proširenja daju mu prednost nad Nova relikvija.

Međutim, ako tražite proizvod koji je jednostavniji i malo manje složen, tada biste trebali krenuti Nova relikvija umjesto toga. Korisničko sučelje je intuitivno i moći ćete pokrenuti sofisticirano upravljanje aplikacijama bez probijanja banke. I dalje imate REST API i još uvijek imate mogućnost proširenja na osnovni program pomoću dodataka.

Konačno, vaš izbor rješenja praćenja aplikacije ovisit će o vašem okruženju. Veća okruženja koja upravljaju velikim brojem aplikacija bolje posuđuju AppDynamics od Nova relikvija (kao što pokazuje njihovo privlačenje s većim tvrtkama!). U kontrastu, Nova relikvija bolje je za one srednje velike organizacije koje još nisu dostigle vrhunac.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 90

AppDynamics vs New Relic

AppDynamics vs New Header Relic

Monitorizarea infrastructurii este una dintre acele nișe de gestionare a rețelei care este saturată de concurență. Cu toate acestea, în acest sector imens competitiv, există câteva instrumente la fel de dominante AppDynamics și New Relic. Aceste două platforme și-au câștigat dungile ca fiind unele dintre cele mai cuprinzătoare și transparente platforme de monitorizare a rețelei din joc. În acest articol, vom analiza AppDynamics vs Religie nouă dezbaterea pentru a decide care este mai bine.

AppDynamics

Înapoi în 2008, AppDynamics a fost lansat pentru prima dată de Jyoti Bansal; de atunci compania a devenit unul dintre cei mai cunoscuți furnizori de monitorizare a rețelei din lume. AppDynamics oferă o platformă de monitorizare a performanței aplicației concepută pentru a vă ajuta să monitorizați stiva aplicației și infrastructura de rețea de sus în jos.

Unul dintre lucrurile care face AppDynamics deosebită este utilizarea motoarelor inteligente de performanță. Acestea includ:

 • Aplicația iQ
 • Microservices iQ
 • IQ de bază
 • IQ de diagnostic
 • IQ de semnal

AppDynamics este o soluție care se adresează în special companiilor mai mari. A avut un mare succes ca soluție de monitorizare a infrastructurii cu mărci precum Cisco, Expedia, Nasdaq, și DirecTV folosind produsul de-a lungul anilor.

Religie nouă

Religie nouă este o altă soluție de monitorizare a performanței aplicației care poate fi datată până în 2006. Această soluție bazată pe SaaS oferă o gamă de capabilități de monitorizare a infrastructurii care permit utilizatorilor să evalueze starea de sănătate a dispozitivelor din întreaga rețea. Cu Religie nouă, puteți monitoriza local, cloud-based, și instalații hibride astfel încât să aveți transparență asupra întregii infrastructuri de rețea.

Există o serie de diferite Religie nouă produse pe care le puteți utiliza pentru a vă structura mediul de monitorizare, inclusiv:

 • Nou APM Relic
 • Noua infrastructură a relicilor
 • Noul browser de relică
 • Religie mobilă nouă
 • Noi sinteze de relică
 • Noile perspective religioase

Religie nouă a avut, de asemenea, succesul său cu nume mai mari, dar nu a avut aceeași tracțiune cu organizații mai mari AppDynamicsReligie nouă este folosit de companii din Zendesk, Hearst, Office Depot și Trulia.

AppDynamics vs Comparația dintre capetele noi ale relicelor

FeatureAppDynamicsNoua relicvă
Instalare SaaS, local sau platformă hibridă SaaS
Tablouri de bord personalizate da da
Limbaje de programare Java, .NET PHP, Node.js, C ++, Python, Go Java, .NET, Mode.js, PHP, Python, Ruby, Go
Alerte configurabile da da
rapoarte da da
API-uri API REST API REST
Extensii și pluginuri Peste 130 de extensii Peste 100 de plugin-uri
Compatibil cu terții Amazon EC2, AWS EC2, AWS Elastic Cache
Microsoft Azure ServiceBus, baza de date SQL Postgre, Apache, Docker, IBM Websphere, Zabbix, Linux, Splunk, Citrix și Oracle
Amazon EC2, Amazon Elastic Book Store, Amazon RDS, Amazon SQS, Oracle Database, MySQL, Citrix NetScaler, Microsoft Azure SQL, Baza de date, Apache HTTPd și Red Hat
Prețuri Contactați echipa de vânzări Conturile profesionale încep de la 199 USD pe lună

Monitorizarea aplicațiilor

AppDynamics APMCu Managementul performanței aplicațiilor AppDynamics (APM), puteți monitoriza performanța aplicațiilor în întreaga rețea. AppDynamics vă permite să vizualizați performanțele de afaceri și aplicații în timp real. Starea dispozitivelor și aplicațiilor conectate este codată color, astfel încât să puteți vedea dacă există o defecțiune dintr-o privire (puteți vedea acest lucru clar în imaginea de mai sus).

O zonă în care AppDynamics chiar iese în evidență Religie nouă este Autodiscovery. AppDynamicsSoluția APM poate descoperi automat călătoriile personalizate prin aplicații. Această călătorie este mapată pe un afișaj vizual codificat prin culori. Această descoperire automată înregistrează acțiuni precum Adăugare în coș și o afișează într-un format, astfel încât să puteți vedea ce se întâmplă sub capotă.

Funcția de descoperire automată este cea mai utilă pentru a obține transparență pe întreaga călătorie a utilizatorului. Așadar, dacă încercați să obțineți transparență completă în călătoria utilizatorului final, atunci AppDynamics are un avantaj distinct față de Religie nouă. AppDynamics oferă, de asemenea, diagnostice la nivel de cod care vă permit să vizualizați cauza principală a defecțiunilor aplicației și a problemelor de performanță. Acest lucru este de neprețuit pentru depanarea aplicațiilor din rețeaua dvs..

Religie nouă oferă, de asemenea, o experiență vastă de monitorizare a aplicațiilor. Cu Religie nouă, poti vizualizați timpul de răspuns al aplicației, tranzitată, ratele de eroare, histograme de aplicare, valorile tranzacțiilor, și hărți de servicii. Vizualizarea histogramelor aplicațiilor vă permite să vizualizați timpii de răspuns ai tuturor aplicațiilor conectate. Acest lucru este excelent, deoarece puteți compara mai multe aplicații simultan pentru a vedea dacă există probleme de performanță presante.

De asemenea, puteți monitoriza serviciile externe prin vizualizarea graficelor care vă prezintă cele mai bune cinci servicii externe, pe baza timpului de răspuns și a apelurilor pe minut. În mod similar, există un Analizor de performanță JVM care vă permite să vizualizați informații cum ar fi activitatea firului, Datele sesiunii HTTP, numărul de sarcini de clasă, descărcarea numărului, și parametrii pool de conexiuni. Aceste caracteristici vă permit să spuneți dacă apar probleme, astfel încât să le puteți conduce.

Religie nouă oferă probabil experiența de monitorizare mai simplă a celor doi, dar profunzimea AppDynamics este de neegalat pe piață. Funcția de descoperire automată oferă vizibilitate de la capăt la toate aplicațiile dvs. Dacă sunteți serios în a face serviciul cât mai bun pentru utilizatorul final, atunci AppDynamics este alegerea mai bună a celor două produse.

Monitorizarea bazelor de date

Religie nouă îți permite să vizualizați timpul de răspuns la apelul bazei de date și tranzitată, timp cheltuite în apeluri la baze de date, Analiză de interogare SQL, rapoarte lente SQL, și operațiunile de cache a bazelor de date. Unul dintre lucrurile care face Religie nouă deosebit de ușor de utilizat este capacitatea de a filtra către o bază de date specifică. Cu AppDynamics puteți vizualiza consumul de resurse, stările de așteptare, planurile de execuție, procedurile SQL, procedurile stocate, obiectele bazei de date, modificarea evenimentelor, sesiunile de utilizator, statisticile schemelor și planurile de execuție.

AppDynamics acceptă o gamă largă de furnizori de baze de date, inclusiv Amazon RDS, MySQL, Oracol, Postgre SQL, SQL Server, Scalatra, Scala, Sybase ASE, Sybase IQ, Mongo DB, DB2, și Cassandra. În contrast, Religie nouă oferă suport pentru Oracol, MySQL, Microsoft SQL Server, Microsoft Azure SQL Bază de date, Mongo DB, și Postgre SQL. Puteți afla mai multe despre obținerea unei liste complete de pluginuri și instalarea lor de la acest link aici.

Instalare

AppDynamics este disponibil într-o serie de tipuri de instalare și poate fi implementat ca Platforma SaaS, local, sau platformă hibridă. Pe de altă parte, Religie nouă este disponibil numai prin SaaS. Dacă căutați opțiuni de implementare flexibile, atunci AppDynamics este produsul pentru tine.

Tablouri de bord personalizate

Noul tablou de bord Relic Insights

Religie nouă permite utilizatorilor să vizualizeze o varietate de valori de performanță direct prin tabloul de bord. Pentru a vă personaliza experiența, puteți trage și arunca valori de performanță în tabloul de bord. Există o serie de valori de performanță care sunt native Religie nouă din care să alegeți, dar vă puteți crea, de asemenea, propriile valori. Puteți alege valorile pe care doriți să le monitorizați și să vă construiți experiența de utilizator în acest sens.

AppDynamics tabloul de bord este, de asemenea, personalizabil. Puteți afișa valori despre performanța aplicației, serverului și bazei de date. Cu AppDynamics, puteți personaliza experiența de către utilizator. De exemplu, dacă dorești ca utilizatorii să poată vedea tablourile de bord personalizate, atunci îți configurai contul cu Vizualizator de bord personalizat rol. Există o gamă de șabloane de bord personalizate pe care îl puteți folosi pentru a construi de la început.

Tablourile de bord personalizate sunt o zonă în care AppDynamics și Religie nouă sunt complet echitabile. Fiecare oferă posibilitatea de a crea tablouri de bord personalizate într-un mod accesibil pentru utilizatori noi și experimentați.

Limbaje de programare

În ceea ce privește limbajele de programare, ambele produse au suport pentru o serie de limbaje de programare comune. AppDynamics sprijină utilizarea Java, .NET, PHP, Node.js, C++, Piton, și Merge. De asemenea, Religie nouă oferă suport pentru Java, .NET, Mode.js, PHP, Piton, Rubin, și Merge. Cei doi sunt la egalitate în ceea ce privește suportul pentru limbajele de programare.

Alerte

Alerte despre apidinamică

În rețelele mai mari, este esențial să ai un sistem de alertă pentru a putea urmări performanțele aplicației tale. Fără alerte, este ușor să fii lăsat în urmă și să ratezi probleme cheie de performanță care pot duce la dezactivare. AppDynamics și Religie nouă au recunoscut acest lucru și au furnizat utilizatorilor alerte și notificări, astfel încât să poată ține pasul cu evenimentele curente.

AppDynamics sistemul de alertă funcționează prin faptul că utilizatorul creează un set de Reguli de sănătate (prezentat mai sus). Regulile de sănătate sunt în esență o listă de condiții declanșatoare pentru alerte. Există o serie de configurați în mod implicit, cum ar fi „Utilizarea procesorului este prea mare“. În afara cutiei, există, de asemenea, o serie de șabloane, cum ar fi Șablon general de performanță al aplicației care monitorizează valorile precum încărcarea aplicației și timpul de răspuns.

Când vine vorba de alerte la Religie nouă, unul dintre cele mai utile lucruri sunt alertele de disponibilitate. Religie nouă utilizează un pinger pentru a verifica disponibilitatea aplicațiilor prin trimiterea de solicitări regulate. Dacă o aplicație coboară, atunci vi se trimite o alertă pentru a vă spune că serviciul este offline. Acest lucru vă permite să intrați și să obțineți serviciul înapoi online.

Cu Religie nouă, puteți configura propriile politici de alertă. Puteți defini, de asemenea, politicile de alertă pentru diferite grupuri de aplicații, precum și lucrul cu canale de alertă, cum ar fi HipChat, Jira, PagerDuty, și Foc de tabără. Pe baza gamei de configurații disponibile, AppDynamicsUtilizarea Regulilor de sănătate oferă o caracteristică de alertare mai personalizabilă decât Religie nouă.

rapoarte

Rapoartele vă oferă posibilitatea de a reflecta asupra datelor de utilizare anterioare și vă oferă posibilitatea de a transmite informații cheie altor membri ai echipei dvs. Fiecare dintre acești furnizori include capabilități complete de raportare. Cu AppDynamics puteți să luați date direct din tabloul de bord și să le transformați într-un raport. Printre tipurile de rapoarte se numără rapoarte privind sănătatea aplicației, rapoarte de bord, raport de audit al controlorului, și raportul ecranului de pornire.

Poti creează rapoarte după cum ai nevoie sau puteți programa rapoarte în mod regulat. Planificarea rapoartelor este deosebit de utilă, deoarece vă permite să verificați periodic datele de performanță. Relicta nouă capacitățile de raportare vă permit să creați și să primiți rapoarte personalizate. Tipul de rapoarte pe care le puteți genera include rapoarte de disponibilitaterapoarte de utilizare a gazdelor, rapoarte de analiză a capacității, și rapoarte de analiză a scalabilității.

în plus, Religie nouă are rapoarte care vă permit să creați și să vizualizați date SLA periodice zilnic, săptămânal sau lunar. Toate aceste rapoarte pot fi descărcate ca fișiere .csv. Bazat doar pe simplitate, Religie nouă câștigă câștigul aici datorită opțiunilor de raport preambalate disponibile.

API-uri

API-urile au devenit una dintre cele mai comune metode pentru furnizorii de monitorizare de rețea pentru a permite utilizatorilor să-și construiască propriile lor medii de monitorizare. AppDynamics și Religie nouă fiecare are propriile API-uri, astfel încât utilizatorii să își poată aranja rețeaua așa cum o doresc din cap până în picioare.

in orice caz, AppDynamics nici nu se oprește la extensii; oferă și utilizarea unui API REST. API REST vă permite să construiți aplicații personalizate și suplimente pentru a vă personaliza experiența de monitorizare. Utilizarea API-urilor pentru a trage valorile aplicațiilor și configurarea aplicațiilor noi sunt obișnuite pentru utilizatorii AppDynamics.

Religie nouă oferă, de asemenea, propria sa API REST, care poate fi utilizată pentru a îmbunătăți capacitățile platformei de monitorizare de bază. Cu Relicta nouă API-uri, din care puteți prelua date din Religie nouă produse, introduceți propriile date și ajustați configurațiile. În prezent, puteți utiliza API-uri pentru îmbunătățirea alertelor, APM, Browser, Infrastructură, Insights, Mobile, plugin-uri și Sintetice.

De exemplu, dacă doriți să utilizați API-urile pentru a îmbunătăți monitorizarea infrastructurii, puteți utiliza API-ul de interogare Insights pentru a trage date de utilizare a abonamentului. De asemenea, puteți utiliza API-ul de alertă Infrastructură pentru a gestiona modul în care primiți alerte.

Extensii și pluginuri

Pentru o experiență de monitorizare personalizată, aproape sigur va trebui să aveți opțiunea de a adăuga extensii. Aceasta este ceva care ambele AppDynamics și Religie nouă au facilitat într-o formă sau alta. Schimb AppDynamics este AppDynamics”Răspunde la extensii și permite utilizatorilor să creeze și să solicite extensii, după cum este necesar. În prezent, există peste 130 de extensii disponibile pentru a fi descărcat gratuit.

Acestea sunt incredibil de utile pentru îmbunătățirea experienței de monitorizare. De exemplu, dacă utilizați un serviciu cloud de la Amazon, există o serie de extensii pe care le puteți folosi. Extensia de monitorizare Amazon AWS SQS, Extensie de monitorizare AppDynamics pentru utilizare cu AWS EC2, Extensie de monitorizare autoScaling AWS, și Extensie de monitorizare AWS EBS, toate vă permit să monitorizați serviciile AWS.

Religie nouă are, de asemenea, propriul sistem de pluginuri pentru a putea monitoriza stiva de aplicații. Sunt peste 100 de plugin-uri disponibil, dar vă puteți construi și dvs. Plugin-urile pot fi construite din Ruby SDK, Java SDK sau prin utilizarea API-urilor. Toate pluginurile pot fi găsite prin directorul Plugin Central. În Directorul central al pluginurilor, puteți căuta pluginuri care au fost publicate de alți dezvoltatori. După ce vedeți un plugin care vă place, puteți pur și simplu să apăsați butonul de descărcare și să îl instalați.

Pe baza simplității procesului pluginului și a integrării oferite de directorul central al pluginurilor, Religie nouă oferă funcții de pluginuri mai accesibile decât AppDynamics. Deși ambele produse vă permit să vă structurați mediul de monitorizare așa cum doriți, Religie nouă are avantajul aici.

Compatibilitatea terților

Pe măsură ce rețelele moderne au devenit mai complexe cu platforme și servicii ale unor terțe părți mai specializate, a devenit necesară utilizarea instrumentelor de monitorizare a rețelelor care pot face legătura cu acestea. Integrarea cu produse terțe este adesea una dintre singurele modalități de a obține transparență asupra unui serviciu. Am amintit mai sus că amândouă AppDynamics și Religie nouă utilizați pluginuri și extensii pentru a face acest lucru. În această secțiune, vom analiza mai precis serviciile cu care fiecare produs este compatibil.

Biblioteca AppDynamics Exchange oferă suport pentru o serie de servicii și produse ale terților, inclusiv; Amazon EC2, AWS EC2, AWS ElastiCache,  Microsoft Azure ServiceBus, Postgre SQL, Apache, Docher, IBM Websphere, Zabbix, Linux, Splunk, Citrix, și Oracol. Acest lucru vă oferă o bază solidă pentru integrarea cu alte produse.

În contrast, Relicta nouă plugin-urile includ suport pentru Amazon EC2, Magazin Amazon Elastic Block, Amazon RDS, Amazon SQS, Baza de date Oracle, MySQL, Baza de date SQL Citrix NetScaler Microsoft Azure SQLApache HTTPd, și Red Hat Enterprise Linux a numi câteva. Pe baza ofertei proprii oferite, Religie nouă are aici un avantaj clar. Gama de furnizori enumerați pe Religie nouă site-ul web este considerabil mai larg decât cel oferit cu AppDynamics extensiile.

Prețuri

Prețul va fi una dintre caracteristicile preocupării cheie. Indiferent de constrângerile bugetare pe care le aveți, Religie nouă are un avantaj distinct pentru toate, cu excepția celor mai mari organizații. Religie nouă Se pare că opțiunea mai accesibilă a celor două și prețul de AppDynamics îl poate lăsa dincolo de îndemâna multor organizații mici.

Prețul pe care îl veți plăti pentru utilizare Religie nouă poate fi calculat pe Religie nouă site-ul web. Costul final va depinde de o serie de factori, inclusiv furnizorul de servicii cloud, dimensiunea instanței, timpul de rulare a instanței și cantitatea de instanțe. Conturi pro pentru Religie nouă începe la un preț de 199 $ (151 £) pe lună pentru fiecare gazdă. Dacă achiziționați acest lucru ca un plan anual, prețul scade la 149 USD (113 £).

Pe de altă parte, trebuie să contactați echipa de vânzări din AppDynamics pentru a vizualiza prețul pentru APM Pro, APM Advanced, sau Vârful APM. Se estimează că prețul AppDynamics este de 3.600 USD (2.737 de lire sterline) pe unitate pe an.

Este demn de remarcat faptul că Religie nouă oferă o gamă largă de opțiuni de prețuri în funcție de tipul de platformă pe care doriți să o implementați. Puteți alege între Nou APM Relic, Noua infrastructură a relicilor, Noul browser de relică, Noi sinteze de relică, Religie mobilă nouă, și Noile perspective religioase.

AppDynamics vs New Relic: The Verdict

Având în vedere lățimea caracteristicilor oferite de fiecare produs, este incontestabil faptul că ambele sunt instrumente de top în aproape orice mediu. Cu toate acestea, dacă aveți bugetul care să îl faciliteze, atunci vă recomandăm să continuați AppDynamics. Profunzimea abilităților sale de monitorizare a aplicațiilor, capabilitățile de descoperire automată și extensiile îi oferă avantajul Religie nouă.

Cu toate acestea, dacă căutați un produs mai simplu și puțin mai puțin complex, atunci ar trebui să mergeți mai departe Religie nouă in schimb. Interfața de utilizator este intuitivă și veți putea rula o gestionare sofisticată a aplicațiilor fără a rupe banca. Încă aveți o API REST și aveți totuși capacitatea de a vă extinde pe programul de bază cu ajutorul pluginurilor.

În cele din urmă, alegerea dvs. de soluție de monitorizare a aplicației va depinde de mediul dvs. Medii mai mari care gestionează o mulțime de aplicații se potrivesc mai bine AppDynamics decât Religie nouă (așa cum este prezentat prin tracțiunea lor cu companii mai mari!). În contrast, Religie nouă este mai bine pentru acele organizații de la mijlocii la mari care nu au atins destul de mult dimensiunea maximă.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 50

Adblock
detector