Az Exchange-kapcsolat tesztelése

Az Exchange-kapcsolat tesztelése

A Microsoft Exchange e-mail szervercsomag használja öt különféle protokoll az e-mail kliensekkel folytatott kommunikáció elősegítése érdekében. Ez a változatosság nagyszerű, mert rugalmasságot jelent, ami azt jelenti, hogy nem csapdába esik abban, hogy csak a Microsoft Outlook szoftvert használja felhasználói e-mail kliensének. Ez a szolgáltatáskínálat azonban azt jelenti a kapcsolatproblémák vizsgálata nagyon bonyolult folyamat lehet.

Szerencsére használhatja automatizált eszköz hogy ellenőrizze az e-mail kliens kapcsolatát, és ellenőrizze, hogy az összes csatlakozási szolgáltatás megfelelően működik-e az Exchange kiszolgálón. A kapcsolatellenőrző szolgáltatás használata megkönnyíti a csatlakozási problémák kiküszöbölését, és e-mail szervere egyidejűleg megfelelően működik.

Microsoft Remote Connectivity Analyzer

A Microsoft egy ingyenes online eszközt hozott létre, amely segít ellenőrizni a kapcsolatok összes aspektusát, amely a Microsoft számos termékéhez szüksége van. Az e-mail rendszer számára elérhető ellenőrzéseket a segédprogram első, alapértelmezett lapján találja meg. Az eszköz neve Távkapcsolat-elemző. Ellenőrizheti az összes szolgáltatást, amelynek lehetővé kell tennie az Outlook-ügyfelek számára a kiszolgáló automatikus felfedezését. A szerszám meztelen is SMTP, POP, és IMAP szolgáltatásokat és két tesztet tartalmaz az Exchange szerverek számára.

Az Csatlakozási elemző lehetővé teszi annak megerősítését, hogy az Exchange szerver megfelelően kommunikál. Ha a felhasználók továbbra sem tudnak csatlakozni, akkor ellenőriznie kell ügyfeleik beállításait, és az eszköz magában foglalja ezeket az ellenőrzéseket is.

A Remote Connectivity Analyzer négy tesztmódot tartalmaz az Exchange lapon:

 • Microsoft Exchange ActiveSync csatlakozási tesztek
 • A Microsoft Exchange Web Services kapcsolat tesztelése
 • Microsoft Office Outlook csatlakozási tesztek
 • Internetes e-mail tesztek

A tesztelési platform az Felhőalapú így a böngészőn keresztül érhető el.

  5 лучших инструментов ИТ-документации

A Microsoft Exchange Web Services kapcsolat tesztelése

Ha senki nem tud csatlakozni a szerverhez, vagy ha az Exchange beállításának végső szakaszában van, akkor először meg kell győződnie arról, hogy nincs-e valami baj a mögöttes kapcsolódási szolgáltatásokkal, amelyek miatt a szerverek kommunikálnak a külvilággal.

Amikor eljut a Remote Connectivity Analyzer webhelyre, válassza a lehetőséget Szinkronizálás, értesítés, elérhetőség, és Automatikus válaszok ban,-ben A Microsoft Exchange Web Services kapcsolat tesztelése a képernyő egy része.

Indítsa el az Exchange tesztet

Az Exchange Web Services (EWS) tesztek futtatnak egy e-mail klienscsatlakozási kísérletet egy teszt felhasználói fiók hitelesítő adatok felhasználásával, így a teszt futtatásához meg kell adnia a tesztelő felhasználói fiókjának bejelentkezési adatait..

Írja be a tesztfiók részleteit a tesztelő bemeneti formájába.

Csere teszt űrlap

Megadhatja a tartomány \ felhasználónév tesztfiókjának e-mail címét. A tesztelő két különféle módszert használhat a kiszolgálóhoz történő csatlakozásra. Az Outlook kliens szoftverbe beépített egy Autodiscover módszer. Ha a felhasználóknak nehezen tudnak csatlakozni az Exchange szerverhez, ezt a funkcióval kapcsolatos probléma okozhatja. Próbálja ki először a tesztet az Automatikus felfedezés lehetőségnél. Ha a teszt sikertelen, próbáljon ki egy másik futtatást, de használja ezt a lehetőséget, hogy írjon az Exchange szerver URL-jébe.

Az űrlap kitöltése után be kell írnia egy ellenőrző kódot, a képernyőn megjelenő szó másolásával. Kattintson a Ellenőrizze gombot az ellenőrző kód érvényesítéséhez, majd kattintson a gombra Végezzen tesztet a képernyő alján.

Az eredményképernyő megmutatja, hogy a teszt sikeresen kapcsolódott-e, és ha nem, akkor hol merültek fel problémák. Kattintson a gombra Bontsa ki az összes lehetőséget az eredmények teljes szövegének megtekintéséhez. Ez az információ javaslatokat tartalmaz a hibák előfordulása esetén végrehajtandó intézkedésekről.

Dönthet úgy, hogy ismét futtatja a tesztet pontosan ugyanazokkal a paraméterekkel, vagy kattintson a gombra Elölről kezdeni hogy visszatérjen és megváltoztasson néhány beállítást, mielőtt újabb futtatást indítana. Ezt az opciót akkor választja, ha futtat egy Autodiscover tesztet, majd vissza akar menni és futtat egy tesztet egy adott kiszolgáló URL-jével.

  12 лучших брандмауэров веб-приложений (WAF)

Microsoft Connectivity Analyzer Tool

Ha a teszteket a Távkapcsolat-elemző az összes zökkenőmentesen működik, de a felhasználók továbbra sem tudnak kapcsolódni az Exchange szerverhez, ki kell próbálnia az e-mail kliens hozzáférését a hálózaton belül. A Microsoft Connectivity Analyzer egy letölthető segédprogram, amelyet az egyik irodai számítógépén futtathat, és ellenőrizheti a csomópont és az Exchange Server közötti hálózati kapcsolatot..

Az eszközt a Remote Connectivity Analyzer webhelyen szerezheti be. Kattintson a Ügyfél fül a webhely fő részében. Ez a negyedik lap. Görgessen le a képernyőn a További eszközök szakasz, és kattintson a gombra Telepítés most.

Töltse le az Exchange tesztet

Engedélyezze a fájl letöltését a megjelenő párbeszédpanelen található Telepítés gombra kattintással. Ez az eszköz varázsló formájában van, és végigvezeti a hálózat tesztelésén. A kezdeti képernyő bemutatja a problémameghatározások listáját.

Ezek a lehetőségek:

 • Nem tudok bejelentkezni az Office Outlook alkalmazásba
 • Nem tudok e-maileket küldeni vagy fogadni a mobil eszközön
 • Nem tudok bejelentkezni a Lync-be a mobil eszközön vagy a Lync Windows Store App-en
 • Nem tudok e-maileket küldeni vagy fogadni az Outlook alkalmazásból (csak az Office 365 esetén)
 • Nem tudom megtekinteni egy másik felhasználó szabad / elfoglalt információit
 • Más problémákat tapasztalok az Outlook alkalmazásával kapcsolatban (csak angolul)
 • Nem tudom beállítani az Egyesítést az Office 365, Azure vagy más szolgáltatásokkal, amelyek az Azure Active Directoryt használják

A varázsló adaptálja a tesztelési stratégiáját annak a lehetőségnek megfelelően, amely a legjobban leírja a felmerült csatlakozási problémát.

Mindegyik lehetőségnél meg kell adnia a teszt postafiók felhasználónevét és jelszavát. A tesztfelhasználó e-mail címét megadhatja felhasználónévként. A következő képernyők attól függnek, hogy melyik problémát választotta. Az eredmény képernyőn ki kell emelnie, hogy van-e probléma a hálózatban. Ez valószínűleg az Exchange kiszolgálón kívüli probléma, például egy hibás DNS-rekord.

Tesztelje az e-mail rendszerét

Ha problémák merülnek fel az Exchange szerver csatlakoztathatóságával kapcsolatban, sok szempontból figyelmen kívül lehet hagyni. Az első teszt felfedheti, hogy az Exchange kiszolgálója megfelelően van-e beállítva tehát meg kell vizsgálnia a kiszolgálót és a hálózatot, amelyen keresztül kapcsolódnak az e-mail kliensek.

  Virtuális gép létrehozása Linux rendszeren a KVM segítségével

Csakúgy, mint a kommunikációs szoftverek bármely kategóriája, az Exchange szervere a szokásos protokollokon működik, amelyeknek kompatibilisnek kell lenniük a többi megfelelő végrehajtással. Rendszergazdaként azonban valószínűleg már tisztában van azzal, hogy az együttműködő programok láncának egyik eleme néha nem töltődik be. Vagy néha nem kötődik az automatizált folyamatokhoz, és egy láncban lévő megszakadt lánc megállítja minden működését.

Kezdje azzal, hogy megerősíti az Exchange kiszolgáló beállításait, majd vezesse ki a kapcsolatot a kapcsolat többi elemével. Az ebben az útmutatóban ismertetett automatizált eszközök segíthetnek a probléma gyökerében és a felhasználók e-mailben történő visszakapcsolásában.

Monitor Exchange Server

A pánik, amikor érzed Az Exchange nem fog működni vagy hirtelen lelassul, azt mondja, hogy ez az alkalmazás túl fontos ahhoz, hogy véletlenszerű legyen. Folyamatosan ellenőriznie kell a Microsoft Exchange teljesítményét, és ez azt jelenti, hogy nyomon kell követni a támogató szolgáltatásokat és hardvereket.

SolarWinds Microsoft felügyeleti eszközök (INGYENES KÍVÁNY)

SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő

SolarWinds Microsoft felügyeleti eszközök tartalmaz egy modult, amely nyomon követi az Exchange Server teljesítményét. Ez a Szerver és alkalmazásfigyelő, amely telepítésre kerül a Windows Serverre.

A SAM figyeli a tárolókapacitást, és figyelmezteti Önt, ha a hely kifogy. Ezenkívül figyelemmel kíséri a rendellenes e-mailes tevékenységeket, és segít a támadás alatt álló sorok leállításában, vagy további erőforrások elosztásában, hogy lehetővé tegyék a forgalom valódi növekedését, amelyet konzultációk vagy értékesítési meghajtók okoznak. Kipróbálhatja a Microsoft felügyeleti eszközeit egy 30 napos ingyenes próbaverzión.

Figyelemmel kíséri a vállalat levelezési mennyiségét, és maradjon a követelmények előtt.

SolarWinds a Microsoft felügyeleti eszközeiTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

About the author

Comments

 1. ogy a teszt sikeres volt-e vagy sem, és részletes információkat ad a kapcsolat állapotáról és a problémák okairól, ha vannak. A Microsoft Exchange Web Services kapcsolat tesztelése nagyon hasznos eszköz lehet az Exchange szerverek üzemeltetői számára, akiknek szükségük van a kapcsolatproblémák gyors és hatékony megoldására.

 2. ények megjelenítik, hogy az Exchange Web Services kapcsolat megfelelően működik-e, és ha nem, akkor melyik szolgáltatásban van probléma.

  Overall, this comment is written in Hungarian and discusses the benefits and challenges of using a Microsoft Exchange email server package, which utilizes five different protocols to facilitate communication with email clients. The comment also suggests using automated tools to check the email clients connection and ensure that all connection services are working properly on the Exchange server. The comment mentions the Microsoft Remote Connectivity Analyzer and the Microsoft Exchange Web Services connection test as two tools that can be used to troubleshoot connection issues.

 3. yan működnek az Exchange Web Services, és ha bármilyen probléma van, akkor azokat részletesen leírja. A Microsoft Connectivity Analyzer Tool A Microsoft Connectivity Analyzer Tool egy ingyenesen letölthető szoftver, amely segít ellenőrizni az Exchange szerverek és az Outlook kliensek közötti kapcsolatot. Ez a szoftver lehetővé teszi az összes szükséges teszt futtatását, beleértve az SMTP, POP és IMAP teszteket is. A szoftver használata egyszerű, csak töltsük le és telepítsük a számítógépre, majd indítsuk el. A szoftver automatikusan elvégzi az összes szükséges tesztet, és jelentést készít az eredményekről. Tesztelje az e-mail rendszerét Az e-mail rendszer tesztelése fontos lépés a kapcsolatproblémák megoldásában. Az e-mail rendszer tesztelése során ellenőrizheti az összes kapcsolódási szolgáltatást, és meggyőződhet arról, hogy azok megfelelően működnek-e. A tesztelés során ellenőrizheti az SMTP, POP és IMAP szolgáltatásokat, valamint az Exchange Web Services-t is. Monitor Exchange Server A Microsoft Exchange Server monitorozása fontos lépés a szerver teljesítményének és stabilitásának biztosításában. A SolarWinds Microsoft felügyeleti eszközei ingyenesen letölthetők, és lehetővé teszik a szerver teljesítményének és állapotának folyamatos figyelését. Az eszközök lehetővé teszik a szerver teljesítményének és állapotának figyelését, valamint a problémák azonnali észlelését és megoldását. Az eszközök használata egyszerű, és lehetővé teszik a szerver teljesítményének és állapotának folyamatos figyelését. Az eszközök segítségével könnyen megoldhatók a kapcsolatproblémák, és biztosítható a szerver stabilitása és teljesítménye.

Comments are closed.