CCNA: A végső útmutató

CCNA the Ultimate Guide

Az CCNA A tanúsítás a világ egyik legelismertebb hálózati tanúsítványa. Ha olyan képesítést keres, amely megerősíti az iparági vezető pozícióját, akkor ez a bizonyítvány az út. A CCNA bizonyítékként szolgál a vállalkozás által irányított és kapcsolt hálózaton történő futtatás, konfigurálás és hibaelhárítás ismereteivel kapcsolatban..

Vannak a a CCNA tartománya a leggyakrabban hivatkozott alapvizsgán (CCNA útválasztás és váltás). CCNA Cloud, CCNA együttműködés, CCNA Cyber ​​Ops, CCNA Data Center, CCNA IndustrialCCNA biztonság, CCNA szolgáltató, és CCNA vezeték nélküli az összes többi típusú CCNA vizsga, amelyet megtehet. A CCNA alapvető tanúsítása azonban a leggyakrabban tárgyalt.

Maga a vizsgálat 90 percet vesz igénybe. A vizsga a következő témákra terjed ki:

 • Hálózati alapok
 • LAN kapcsoló technológiák
 • Útválasztási technológiák
 • WAN Technologies
 • Infrastruktúra-szolgáltatások
 • Infrastruktúra biztonsága
 • Infrastruktúra menedzsment

A vizsga során tartalmat fog találni a OSI modell, IP címzés, útválasztók, útválasztási protokollok, hálózati biztonság, és WAN / LAN hálózati tervezés. A vizsga teljesítésével jelezheti a jelenlegi és a jövőbeli munkaadóknak, hogy szorosan megérti ezeket a tantárgyakat, és készen áll arra, hogy élő környezetben alkalmazzák őket..

Hogyan jelentkezhetek a CCNA vizsgára??

A CCNA-hez való regisztrációhoz kapcsolatba kell lépnie Pearson VUE. A Pearson VUE egy Cisco partnervállalat, amely vizsgakörnyezetet biztosít Önnek a teszt elvégzéséhez. Regisztrálhat online. A CCNA ára 325 USD (251 £). Ha azonban megy a ICND1 és ICND2 vizsga útvonalat két vizsga helyett egy, mindegyikért 165 USD-t (127 £) kell fizetnie.

A világ minden táján elérhető teszthelyek. A vizsga regisztrációjára szüksége lesz legális név, a ti Cisco tanúsító igazolvány vagy teszt-azonosító szám, cégének neve, email cím, és fizetési mód.

Hogyan vesznek CCNA vizsgákat??

A CCNA vizsga megszerzéséhez el kell mennie egy hivatalos vizsgálati központba. Fontos ezt megjegyezni a tesztet nem lehet online elvégezni. A vizsgán való részvételkor meg kell adnia az azonosítóját. Az ön személyi igazolványán kívül semmi nem engedélyezett a tesztelő központban. A vizsga befejezésekor laminált papírt és egy tollat ​​kell használni a számításokhoz és a vizsgához kapcsolódó egyéb megjegyzésekhez.

A vizsga (k): és mi történik, ha sikeresen letette a vizsga

A tanúsítás megszerzéséhez el kell végeznie a két vizsga egyikét. Ezek a:

 • ICND1 vizsga (100-101) és ICND2 (200-101)
 • Kombinált CCNA vizsga (200–120)

A vizsga teljesítése után CCNA tanúsítvánnyal kell rendelkeznie három évre jóváhagyták. Ha ez a hároméves időszak lejár, akkor újra meg kell tennie a vizsgát, hogy megőrizze igazolását. Ez az oka annak, hogy a CCNA-t annyira nagyra értékelik. A Cisco a tanúsított szakemberek háromévenkénti újbóli tesztelésével biztosítja, hogy a szabványok továbbra is magasak maradjanak. Ez különösen fontos, tekintettel a technológia változásának ütemére. Az újratelepítés arra készteti Önt, hogy lépést tartson a legújabb technológiai fejleményekkel.

Lehetősége van arra is, hogy egy lépéssel tovább menjen más fejlett tanúsításokhoz, például a Cisco hitelesített internetes szakértő (CCIE) és Cisco Certified Network Professional (CCNA) tanúsítvány.

Felkészülés a vizsgára

Most, bár bárki megteheti a CCNA-t, maga a vizsga messze nem könnyű. Ha nem ad időt a tanulásra, akkor nem fog átadni. A vizsga felkészüléséhez szükséges idő nem csak a vizsgakészítő képessége és elkötelezettsége szerint változik, hanem attól is, hogy öntanulják-e vagy sem. A megállapított kurzusok használata valószínűleg a legjobb módja annak, hogy felkészüljenek a vizsgára, mivel egy tapasztalt szakember segítségére lesz, aki végigvezeti Önt.

Ugyanakkor a CCNA osztály valószínűleg jóval meghaladja az 1000 dollárt. Ez magas szám, és sokan arra ösztönözték a tanúsításokat, hogy önálló tanulásra törekedjenek. Ha azonban inkább egyedül megy van elég ingyenes és fizetett forrás odakinn hogy lehetővé tegye ezt. Ha napi több órán át elkötelezett és tanul, akkor valószínűleg egy-két hónap alatt elmúlik.

A CCNA átadásának alapvető forrásai

Most a CCNA annyira népszerű, hogy szó szerint több száz online forrás létezik, amelyekre felhívhatják a szükséges tudnivalókat. Függetlenül attól, hogy könyveket, cikkeket, tanfolyamokat vagy videókat szeretne, keverje össze az elfogyasztott tartalmat annak érdekében, hogy a lehető legszélesebb körű ismerete legyen. Tartalmaztunk egy rövid listát a legjobb CCNA-könyvek közül, amelyek segítenek a tanulás kezdeti szakaszában:

 • A Cisco CCNA útválasztása és átkapcsolása a 200-125 hivatalos Cert Guide könyvtárban (2016) - teljes képet nyújt a CCNA vizsgáról. Tartalmaz egy CCNA Network Simulator-ot, laboratóriumi gyakorlatokat és rengeteg vizsgakérdést.
 • 101 laboratórium a Cisco CCNA vizsgahez: 200-125 és 100-105 - Ez az útmutató egy olyan gyakorlati összpontosítással rendelkezik, amely arra készteti Önt, hogy megtanulja az élő hálózati problémák megoldását. Ez felbecsülhetetlen annak biztosítása érdekében, hogy ne hagyja figyelmen kívül a gyakorlati ismereteit.
 • CCNA útválasztás és váltás - Teljes tanulmányi útmutató - Todd Lammle CCNA kísérő útmutatója az egyik leginkább tiszteletben tartott a piacon. Ennek oka az, hogy a CCNA hozzáférhető megközelítésének keverékét biztosítja gyakorlati kérdésekkel, laboratóriumokkal és egy hálózati szimulátorral.
 • CCNA Routing and Switching Portable Command Guide - Ez egy könyv, amelynek célja annak áttekintése, mely parancsok kapcsolódnak az útválasztáshoz és a kapcsoláshoz. Ha keresnie kell egy kulcsszót vagy promptot, akkor ez a forrás az Ön számára.
 • 31 nappal a CCNA útválasztási és váltási vizsga előtt - Ez a könyv azoknak szól, akik közel állnak a vizsga adataihoz és szeretnének néhány nehéz áttekintést végezni a vizsga teljesítése előtt. Ezt egy olyan naptár hajtja, amely napi témát állít fel az elvégzendő tevékenységek ellenőrző listája mellett.

Mennyire nehéz a CCNA?

Az egyik legnyilvánvalóbb dolog, amely befolyásolja a CCNA-felvételi döntését, a vizsga nehézsége. A nehézség CCNA útválasztás és váltás A vizsga nagyban függ a tudásától és szakértelmétől. Ha azonban nem mélyen megérinti a Cisco technológiát, akkor sok új információt kell elsajátítania..

A CCNA vizsga időnként hajlamos a homályos információra. Ez azt jelenti, hogy még ha hosszabb ideig is keményen tanul, továbbra is nagyon könnyen megbukik. Nagyon könnyű figyelmen kívül hagyni azokat a kis témákat vagy tudás-zsebeket, amelyek nagyban megváltoztatják a végső pontszámot. A vizsga nehézsége az egyik oka annak az emberek két vizsga választását választják (ICND1 és ICND2) egy helyett. A CCNA vizsga két vizsgára felosztásával sokkal könnyebben bonthatja a témákat, és ennek megfelelően megcélozhatja a felülvizsgálatot.

Miért kellene minősítést szereznem?

A CCNA-igazolás megszerzésének számos előnye van, egészen a büszkeségtől és a foglalkoztathatóságtól kezdve a magasabb fizetésig. A helyzet az, hogy a CCNA-t széles körben tiszteletben tartják, és a tanúsítványtulajdonosok bizonyítják a lényeges hálózati ismereteket. Ennek eredményeként a tudás azok a tisztviselők, akik átadják a CCNA-t, magasabb fizetést kaphatnak, mint a tanúsítás nélküliek.

Növekszik a fizetés

A magasabb fizetés esélye az egyik leggyakoribb ok, amiért az adminisztrátorok úgy döntöttek, hogy a tanúsítás érdekében dolgoznak. Egy legfrissebb felmérés szerint a CCNA átlagos fizetési tartománya 39 000–119 000 USD (30 226– 92 225 GBP) volt. Hasonlóképpen, a Cisco szerint a CCNA átlagos fizetése 79 942 USD (61 995 £) .

Általánosságban elmondható, hogy egy olyan kevésbé fejlett tanúsítás, mint az A +, hozzávetőlegesen 30 000 dollárral (23 250 font) indul, és a CCNA körülbelül 40 000 dollárral (31 000 font) kezdheti el. Fontos megjegyezni, hogy olyan karrierje van, ahol a jövedelmek lényegesen hat számjegyű tartományba is növekedhetnek. Ez még inkább igaz, ha a CCNA használatával lép egy újabb fejlett tanúsításra.

Nyissa meg a fejlettebb tanúsításokat

Természetesen, amint az öv alá kerül a CCNA vizsga, nem kell pihennie a babérjain; egyenesen beleszerezhet más tanúsítványokat. További Cisco minősítések mint például a CCIE, CCNP, CCNA Biztonság, és CCNA Wireless lehetővé teszi, hogy tovább fejlesztje tudását. Ez nem csak a mindennapi munkája során segít, hanem elősegíti a pályafutás további előrehaladását és a fizetésnövekedést is..

A tudás fejlesztése

A CCNA bevételének egyik legfontosabb motivációja az, hogy egyszerűen javítja tudását. Nincs olyan belépési követelmény, amely megakadályozhatja a vizsga elvégzését. Még akkor is, ha teljesen új vagy a hálózati adminisztrációban, elindulhat és megtanulhatja a készségeket, hogy sikeres adminisztrátort lehessen. A gyakorlati és elméleti ismeretek keverékét fogja tanulni, amelyet karrierje hátralévő részében magával vihet.

Lehetséges munkalehetőségek

A CCNA átadása olyan szakemberek körébe kerül, akiknek ellenőrzött ismerete van a hálózatépítésről és a hálózati adminisztrációról. A CCNA elvégzésével elért karrierpályák meglehetősen szélesek, és gyakran találkoznak hálózatmérnökökkel, technikusokkal, támogatómérnökökkel, rendszergazdákkal és elemzőkkel, akik CCNA vizsgákat tartanak. Noha munkája felelőssége pozíciónként eltérő, ezek a tipikus címek, amelyekhez a CCNA nyit ajtót.

Miért nem kellene megtennem a vizsgát??

Noha a CCNA vizsga még nagyon sok a potenciális jelöltekkel szemben, számos oka van annak, hogy a CCNA nem olyan tekintélyes, mint régen. Noha a CCNA továbbra is valós értéket képvisel abban, hogy segítsen megérteni az alapvető hálózati fogalmakat, fontos, hogy realisztikus legyen a tanúsítás korlátaival kapcsolatban..

 • A CCNA elavulttá válik

A hálózatépítés világa megdöbbentő mértékben megváltozott az új technológiák, a VOIP telefonrendszerek, a felhőszolgáltatások és az SDN növekedésével, ami megzavarja a CCNA-vizsga által meghatározott hagyományos koncepciókat. A hagyományos hálózatépítési megközelítés, amelyet kihangsúlyoznak CCNA útválasztás és váltás elegendő ahhoz, hogy megértse az alapokat, de nem elég ahhoz, hogy egyedül megkeresse ezt a gyorsan változó tájat.

 • A CCNA korlátozott ismereteket nyújt Önnek

Ennek eredményeként nagy a hiány a hálózati ismeretekben, amelyet a CCNA vizsga során nyer, és amelyben hálózati szakértővé kell válnia. A CCNA-ba való belépéskor fontos megjegyezni, hogy további képességek és kompetencia fejlesztésére van szükség, ha karrierjéből a legtöbbet szeretné kihozni. Miközben a CCNA továbbra is nagy tiszteletben tartja a hálózati közösséget, ne tévesse be azt a hibát, amikor azt gondolja, hogy ez a képesítés elég ahhoz, hogy.

 • Sok időt és pénzt kell befektetnie

A CCNA vizsga teljesítéséhez jelentős időt és pénzt kell befektetnie az előkészítésbe. A CCNA vizsga átadása órákig tart, és ha nem ismeri a Cisco technológiájátNem fogod tudni elkerülni ezt a folyamatot. Nem garantálja azt sem, hogy a tanúsítást akkor is eléri, ha napi órákat állít be.

Szükségem van egy laboratóriumra a CCNA vizsga tanulmányozásához? (És használhatom-e szimulátort ?!)

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés a CCNA törekvésével az, hogy a laboratórium elengedhetetlen-e a CCNA átjutásához. Miközben nincs szüksége laboratóriumra a vizsga teljesítéséhez, javasoljuk, hogy használjon otthoni laboratóriumot. Ha van tapasztalata a Cisco termékekkel a laboratórium kihagyásával, ez nem a legrosszabb dolog a világon, de ha itt korlátozott a tapasztalat, akkor határozottan meg akarja kezét venni egy otthoni laboratóriumban..

Ennek oka az, hogy a CCNA vizsga nagymértékben az Ön folyékonyságán alapul a Cisco berendezésekkel, például útválasztókkal és kapcsolókkal. Ha ezeket az összetevőket ténylegesen nem tudja megfigyelni egy élő hálózati környezetben, akkor nem fogja átadni a CCNA-t. A laboratóriumok bevonása a tanulmányba szinte mindig hasznos lesz, amikor a vizsga napjára kerül.

Ha nem akarja választani a laboratóriumi útvonalat, akkor inkább szimulátorokat használhat. A szimulátorok utánozzák a valódi útválasztók és kapcsolók viselkedését, hogy modell-megfigyelő környezetet biztosítsanak. Ez jobb, mint nincs laboratóriumi munka, de nem rendelkezik ugyanolyan képességekkel, mint a szokásos laboratórium. A szimulátoroknak szokása is az automatikus javítás beavatkozása és megakadályozása, hogy saját hibáit elkövesse.

Ne feledje, hogy nagy a különbség a valódi útválasztó és a hálózati szimulátoron történő konfigurálása között. Ha csak tapasztalata van a szimulált útválasztókkal, akkor valószínűleg az első alkalom, amikor egy igazival lép kapcsolatba egy idegmegőrző tapasztalattal.. A hálózati laboratóriumi gyakorlat lehetőséget nyújt önbizalmának növelésére így készen állsz arra, hogy fellépjen, amikor elér egy élő környezetet.

Online közösség

Az egyik legjobb cselekvési módszer, ha el akarod vállalni a CCNA-t, ha csatlakozik a körülvevő közösséghez. Számos különféle fórum található online, amelyek megosztják az információkat, betekintést és forrásokat a CCNA vizsga során. Ezenkívül lehetőséget kínál arra, hogy beszélgethessen a hasonló gondolkodású szakemberekkel, és feltehesse saját kérdéseit a vizsgáról.

A legjobb online közösség közé tartozik a Cisco Learning Network és a Reddit CCNA alhirdetése. Ezek a fórumok sok felhasználóval aktívak. Míg az online közösségek kiváló forrásként szolgálhatnak, a hivatalos döntésekkel még egyszer ellenőriznie kell néhány információt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy helyes-e. Míg a tízből kilencedik alkalommal nem lesz probléma, nem tudja ellenőrizni mindenki ismereteit, akikel online kapcsolatba került, tehát hivatalos forrásokkal való ellenőrzés jó módszer a referenciák összehasonlítására.

CCNA: Érdemes a harcot  

Amint láthatja, a CCNA-vizsga elindításának folyamata egyszerű. Nincs korlátozás a belépésre, és mindaddig, amíg jelentkezik és kifizeti a vizsgadíjat, a jelenlegi bizonyítványtól függetlenül képes lesz a teszt elvégzésére. Miután alkalmaztad, neked kell keményen tanulni a nagy napra. Annak ellenére, hogy a CCNA nagy elkötelezettség, ez nyerhető csata.

Függetlenül attól, hogy önálló tanulást választ, vagy egy olyan osztályba beiratkozik, ahova odajut, mindaddig, amíg keményen dolgozik. A CCNA nem olyasmi, amelyet csak részleges időbeli befektetéssel lehet átadni, és a siker érdekében minden tőle telhetőt meg kell adnia. A bizonyítvány megszerzésekor többet fog jutalmazni az ismeretek, a kilátások és a fizetés növekedése, amelyet az új tapasztalataival együtt jár.

Lásd még:
Az első munkahely megtalálása a kiberbiztonságban - Útmutató

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 45

Adblock
detector