CPU Monitor útmutató – 10+ CPU figyelő eszközök áttekintése

A legjobb CPU figyelő szoftver és eszközök

A CPU monitor sok információt mondhat arról, hogy egy eszköz milyen jól teljesít, és megvilágíthatja azokat az eszközöket, amelyek küzdenek a hálózat igényeinek lépést tartani.

Rövid idő van az összes értékelés elolvasására? Itt van a miénk a legjobb CPU-figyelő eszközök listája:

 1. A SolarWinds mérnöki eszközkészlete (INGYENES Kipróbálás) Több mint 60 eszközgyűjtemény az infrastruktúra-megfigyeléshez, amely magában foglalja az összes csatlakoztatott készülék CPU-figyelését.
 2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) Minden egyben hálózat, szerver és alkalmazásfigyelő rendszer. A hálózati eszközök és szerver ellenőrzések tartalmaznak CPU-figyelőket.
 3. Atera (INGYENES Kísérlet) Az MSP-k számára kifejlesztett távoli megfigyelési platform, amely szervermegfigyelési funkciókat tartalmaz.
 4. StackPath szerver sűrűsége Felhő alapú megfigyelő platform, amely kiszolgáló és hálózati berendezés CPU figyelését tartalmazza.
 5. ManageEngine OpManager Hálózati teljesítményfigyelő, amely ellenőrzi az összes hálózati eszköz CPU teljesítményét. Windows Server és Linux rendszeren fut.
 6. Monitis Ez az eszköz a webhelyek fenntartására összpontosít. Funkciói között szerepel a szerver CPU figyelése.
 7. SysGauge Megfigyelő eszközkészlet, amely magában foglalja a szerver és az eszköz CPU figyelését. Ingyenes és fizetős verziókban érhető el.
 8. AppDynamics Alkalmazásfigyelő, amely nyomon követi a szerver állapotát, beleértve a CPU teljesítményét.
 9. Nagios XI Hálózati monitor, amely magában foglalja a szerver figyelési funkcióit, például az élő CPU kihasználtságát és a kapacitás ellenőrzését.
 10. Auvik Hálózati infrastruktúra figyelő csomag, amely magában foglalja a hálózati eszközök CPU-jának állapotát.
 11. A Connectwise automatizálása Nagyon testreszabható infrastruktúra-figyelő csomag, amely szkripteket tartalmaz a feladat automatizálásához. Az eszköz CPU-ellenőrzéseket tartalmaz a hálózati eszközök és szerverek számára.

Az eszközök megfelelő karbantartása attól függ, hogy képes-e megfigyelni a rendszereket, és ellenőrizze, hogy a túlzott CPU-használat nem csökkenti-e a termelékenységet egy feltérképezésig.

A legjobb CPU-figyelő eszközök

A CPU-t vagy a központi feldolgozó egységeket ugyanúgy kell kezelni, mint a fizikai eszközöket, hogy működésbe kerüljenek. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a CPU-megfigyelő szoftverek legjobb eszközeit, és megtudjuk, melyik a legjobb a CPU-k figyelésére..

1. A SolarWinds mérnöki eszközkészlete (INGYENES KERESÉS)

SolarWinds Engineers eszközkészletElőször ezen a listán van A SolarWinds mérnöki eszközkészlete amelynek megvan a maga CPU monitor és figyelemmel kísérheti a a csatlakoztatott eszközök maximális CPU-terhelése. A CPU terhelése: grafikonok hogy láthassa, ha a CPU idővel csökken. A grafikonok különösen akkor hasznosak, ha megvizsgálják, vannak-e vírusok, vagy bármilyen más probléma, amely problémát okozhat egy eszköz számára.

Annak megakadályozása érdekében, hogy mindent önnek kell figyelnie, A SolarWinds mérnöki eszközkészlete saját riasztási funkcióval rendelkezik. A riasztások riasztást idéznek elő, amikor a meghatározott küszöbértéket elérték. tudsz állítson be metrikus küszöbértékeket a CPU-terheléshez, úgy, hogy ha a rakomány meghaladja ezt az ábrát, an A riasztást e-mailben vagy SMS-ben küldjük el. Ez tartja a kapcsolatot mindennel, ami zajlik, és ügyel arra, hogy ne maradjon le semmiről.

A SolarWinds mérnöki eszközkészlete megvan a maga automatikus keresésének szolgáltatás, amely automatikusan felfedezi a hálózathoz csatlakoztatott eszközöket. Miután felfedezték egy eszközt, akkor a teljesítményét olyan mutatók segítségével követheti nyomon, mint például CPU terhelés és memóriahasználat. Az automatikus felfedezés használata minimalizálja a szoftver konfigurálására és frissítésére fordított konfigurációs időt.

Nem számít, milyen méretű a szervezet, A SolarWinds mérnöki eszközkészlete egy olyan eszköz, amely a piacon az egyik legjobb CPU-figyelő terméket biztosítja. A SolarWinds mérnöki eszközkészlete elérhető a (z) oldalon ablakok 1 495 dollárból (1 146 font). Letöltheti a 14 napos ingyenes próbaverzió.

A SolarWinds Engineer eszközkészleteTöltse le a 14 napos INGYENES próbaverziót

2. Paessler PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

PRTG Network Monitor kép

Bárki, aki ismeri Paessler PRTG hálózati monitor tudni fogja, hogy ez az eszköz a piacon a legteljesebb CPU-figyelési tapasztalatokat kínálja. Val vel PRTG hálózati monitor megfigyelheti ablakok, Mac, és Linux eszközök a CPU teljesítményével kapcsolatos kérdésekre. Ezt az eszközt felhasználhatja mérje meg a kulcsfontosságú mutatókat, például a CPU kihasználtságát százalékban és CPU kihasználtság túlóra.

A PRTG Network Monitor-ok A megfigyelési képességeket az érzékelők vezetik. A CPU-hoz sok különféle érzékelő tartozik PRTG hálózati monitor. Ide tartoznak a SNMP CPU terhelésérzékelő, Windows CPU terhelésérzékelő, Windows folyamatérzékelő, SNMP Linux terhelés átlagérzékelő, és a SSH terhelés átlagérzékelő. Az SNMP CPU terhelésérzékelője megjeleníti a több CPU terhelését százalékban az Ön által választott időszakban (élő, két nap, 30 nap és 365 nap).

Ön nem korlátozódik mindent manuálisan követni. PRTG hálózati monitor felhasználja figyelmeztet, hogy e-mailben és SMS-ben értesíti Önt egy küszöbértékről túllépte. Tehát ha a CPU kihasználtsága meghaladja a meghatározott küszöbértékeket, akkor figyelmeztetést kap az intézkedésre.

Az ára PRTG hálózati monitor attól függ, hogy hány érzékelőt kell használni. Ez egy ingyenes verzióval kezdődik, amely ingyenesen akár 100 érzékelőt kínál Önnek. A fizetett verziók PRTG hálózati monitor Kezdjen 1600 dollártól (1 227 font) 500 szenzorért. tudsz letölt egy 30 napos ingyenes próbaverziót PRTG hálózati monitor.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. Atera (INGYENES Kísérlet)

CPU Monitor útmutató - 10+ CPU figyelő eszközök áttekintése

Atera egy olyan szoftvercsomag, amely támogatja kezelt szolgáltatók (MSP). A platform felhőszolgáltatás, így az MSP-nek nem kell telepítenie a megfigyelő szoftvert a webhelyére. Ugyanakkor a megfigyelt távoli rendszereknek ügynökprogrammal kell rendelkezniük.

Az Atera rendszer RMM. Ez azt jelenti:távfelügyelet és -kezelés.Az eszközkészlet figyelő része magában foglalja a hálózatok, szerverek és alkalmazások tevékenységeinek és állapotának felügyeletét. Az Atera szervermegfigyelő funkciói a következőket foglalják magukban CPU figyelés. A szolgáltatás figyelemmel kíséri a CPU felhasználását, és nyilvántartást vezet a kiszolgáló maximális CPU feldolgozási teljesítményéről is.

Az Atera vezetési funkciói magukban foglalják a képességet megsemmisíteni az elhagyott folyamatokat amelyek rágják a CPU-időt. Az Atera egyéb szerverkarbantartási segédprogramjai tartalmazzák a következő képességeket: tiszta lemezek, ideiglenes fájlok eltávolítása. Ez is képes defrag lemezs. A szolgáltatás létrehozhat rendszer-visszaállítási pontokat, biztonsági másolatot készíthet a szerverekről, és visszaállíthatja a mentett fájlokat.

Mint szoftver-szolgáltatásként, az Atera magában foglalja az összes olyan szoftvert, feldolgozási és tárolóeszközt, amely a platform futtatásához szükséges. A szolgáltatást havonta előfizetőnként fizetik fel. Lehetőség van egy éves előfizetésre is, amely alacsonyabb díjat kínál.

Az Atera platformot három kiadásként forgalmazzák: Pro, Növekedés, és Erő. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió ezen verziók bármelyikét, hogy kipróbálhassa.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. A StackPath szerver sűrűsége

Szerver sűrűség képernyőképe

StackPath szerver sűrűsége egy SaaS figyelő megoldás amely képes megfigyelni a CPU metrikáját, például CPU terhelés és CPU-használat. A szerver sűrűsége biztosítja az alapvető információkat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megtudja, mikor az eszköz CPU-felhasználása elfogadható paramétereken belül van. Ezt a műszerfal szempontjából könnyedén figyelemmel lehet kísérni, a kivitelezés egyszerűsége miatt.

Ön is meghatározhatja egyedi riasztási paraméterekSzerver sűrűsége riasztásokat küld keresztül email, SMS, webhook, Laza, és Pagerduty. Ez biztosítja, hogy bárhol is legyen, ne hagyjon ki egyetlen olyan elemet sem, amely egy eszközt teljesen lemeríthet.

Átfogó, Szerver sűrűsége egy olyan termék, amely bármilyen méretű hálózathoz alkalmazható. Az ára Szerver sűrűsége attól függ, hogy hány kiszolgálót szeretne figyelni. Ha csak egy szervert kell figyelnie, akkor havonta akár 10 dollárt (7,67 fontot) is fizethet. A következő árpont két szerver havonta 20 dollárért (15,34 fontért). A legnagyobb nyilvános ár havi 250 dollár (191,73 font) 25 szerverre. A 25 plusz szerver árajánlataival közvetlenül kapcsolatba léphet a céggel. Letölthet egy 14 napos ingyenes próbaverziót a szerversűrűségről.

5. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager készlet képernyőképe

A „legjobb” CPU-figyelő eszközlista nem lenne teljes ManageEngine OpManager. ManageEngine OpManager egy olyan hálózati megfigyelő platform, amely jól használható a CPU megfigyelő eszközök számára. Ezzel a programmal figyelemmel kísérheti a fő mutatókat, például processzor, memória, és lemezfelhasználás. Ha egy számítógép vagy szerver lemezfelhasználása túl magas, akkor nagyon gyorsan megismerheti azt.

Számos CPU-mutató elérhető a ManageEngine OpManager segítségével. Ezek tartalmazzák CPU kihasználtság, CPU foglalat, CPU sebesség, holtidő, PSU redundancia, felhasználói idő, processzor sorban, és kiváltságos idő. Ez mélyreható CPU-figyelési élményt nyújt, amely meghaladja a legtöbb többi versenytárs által kínált alapvető CPU-figyelési tapasztalatokat.

Annak biztosítása érdekében, hogy folyamatosan lépést tartson a CPU teljesítményével kapcsolatos összes aggálytal, egy értesítési szolgáltatás van. tudsz konfigurálja a metrikus CPU kihasználtsági küszöbértékeket hogy a metrika meghaladja a konfigurált paramétert. Ha csökkenteni kívánja a felesleges értesítéseket, akkor megadhatja, hogy hányszor sértsék meg a mutatót a riasztás kiváltása előtt..

ManageEngine OpManager megvásárolható mint Alapvető verzió vagy a Vállalkozás verzió a ablakok és Linux. Az Essential verzió 715 USD-t (548 £) fizet, és akár 25 eszközön is használható. Az Enterprise verzió 19 975 dollárért (15 317 font) érhető el, és akár 500 eszközön is használható. Itt van még a 30 napos ingyenes próbaverzió.

6. Monitis

Monitis screenshot

Monitis elsősorban a webes teljesítményfigyelő platform amely a CPU-t is figyeli. A monitis figyeli CPU kihasználtság hogy értékelje a hálózaton belüli egyes eszközök egészségi állapotát. Megfigyelheti más elemeket is, például memória, hajtás, Betöltés, és lemez I / O további részletekért.

Tovább Monitis tudsz konfigurálhatja saját riasztásait a CPU kihasználtsága alapján. Ezt megteheti a Intelligens ügynök vezérlő (amelyre letölthető ablakok és Linux). Itt felveheti a figyelni kívánt kiszolgálót vagy eszközt. Ezután megteheti írja be a kívánt triggerértékeket a Felhasználó és Kernel mezőkbe. Miután túllépték ezeket a határértékeket, riasztás szól.

Érdemes megjegyezni Monitis úgy tervezték, hogy gyorsan elinduljon. Monitis azt állítja, hogy rendelkezhet ezzel a programmal üzemkész és kevesebb, mint 3 perc alatt fut, telepítés nélkül. Hozzáférés Monitis online azt jelenti, hogy nem korlátozódik egyetlen eszközre, amikor megfigyeli hálózatát.

A. Árképzési struktúrája Monitis egyedi igény szerint készül. A fizetendő összeg számos tényezőtől függ, például üzemidő-figyelés, valódi felhasználói megfigyelés, teljes oldal betöltése monitorok, szerverek, alkalmazásfigyelők, alszámlák, és biztonsági monitorok. Letöltheti a 15 napos ingyenes próbaverzió a Monitis.

7. SysGauge

Sysgauge képernyőképe

SysGauge egy olyan program, amely szűkebb megközelítést kínál a CPU figyelésére. Ezzel a termékkel ellenőrizheti a processzor és a csatlakoztatott eszközök memóriahasználata. Valójában, SysGauge megvan a maga A CPU monitornak nevezett GUI modul. A CPU monitor képes figyelni CPU-használat, CPU megszakítási idő, CPU megszakítási arány, és CPU frekvencia. Ez egy kisebb megfigyelő terméknél jelentős mélységű.

Továbbá, SysGauge saját riasztási rendszert is hozzáadott. A felhasználók beállíthatják a saját riasztási paramétereiket és e-mail értesítéseket kapni miután átléptek egy küszöböt. Ha szükséges, a felhasználó egyéni parancsokat is végrehajthat, hogy reagáljon az eseményekre, amikor azok bekövetkeznek. Ez teszi SysGauge alkalmas a CPU teljesítményével kapcsolatos problémák megoldására élő hálózati környezetben.

A Három változatnak van SysGauge elérhető; Ingyenes, Pro, és Végső. Az ingyenes verziója SysGauge kínál akár 10 számláló, monitorok és profilok ingyenes. A Pro verzió 50 számlálót, monitort és profilt kínál 50 dollárért (38 £). Az Ultimate verzió 100 számlálót, monitort és profilt kínál 125 dollárért (95 font). A termék ingyenes verziója kiváló választás az SMB-k számára.

SysGauge elérhető a (z) oldalon Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, és Windows Server 2016. tudsz letöltés SysGauge.

8. AppDynamics

AppDynamics kép

Bárki, aki ismeri az alkalmazás teljesítményének figyelését, szinte biztosan tudja AppDynamics. AppDynamics önmagában is félelmetes CPU-figyelő eszköz. Kapásból, AppDynamics elkülönül önmagától a tömegből automatikus keresésének funkció. AppDynamics tud automatikusan felfedezi a hálózatban lévő eszközöket és alkalmazásokat.

A konfigurálás után használhatja AppDynamics a CPU kihasználtság az infrastruktúra szintjén felfedezett eszközök száma. Alkalmazási szinten is megteheti megtekintheti a folyamatspecifikus processzorok metrikáit. Ez megadja azt a mélységet, amely a hálózat összes eszközének CPU-teljesítményének megtekintéséhez szükséges.

Az összes használatát folyamatosan megtartják a használatával riasztási küszöbértékek. AppDynamicsA riasztási rendszer a mesterséges intelligenciát használja. A mesterséges intelligencia segítségével megállapíthatjuk, hogy a CPU használata miként felel meg a rendellenes viselkedésnek. A küszöb alapú riasztásoknak az AI-rendszerbe helyezése előnyös, mivel csökkenti a szükségtelen riasztásokat, amelyek gyakran ki vannak téve Önnek, amikor egy eszköz CPU-je váratlanul eléri a csúcspontját..

A Három változatnak van AppDynamics amit meg lehet vásárolni; APM Pro, APM Advanced és APM Peak. Ezek mindegyike CPU-figyelést kínál, de az árak megtekintéséhez kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal. Ön értékelheti Az AppDynamics ingyenes próbaverzióként letölthető.

9. Nagios XI

XI. Nagios-kép

Nagios XI egy másik szilárd választás, ha CPU-figyelési képességekkel rendelkező hálózati monitort keres. Nagios XI jelentése elérhető Linuxon és Microsofton (keresztül VMware Workstation Player vagy Hyper-V). A grafikus felhasználói felület teljesen testreszabható, így a felügyeleti élményt az igényei szerint építheti fel.

Nagios XI vége 30 különféle plugin a CPU megfigyelésével kapcsolatos. A plug-inek tartalmazzák Ellenőrizze az SNMP CPU terhelését, CPU használat Solaris esetén, Linux és ablakok, és Ellenőrizze a CPU terhelését. Mindezek a bővítmények saját CPU-figyelő elemeket kínálnak, amelyek hozzáadhatók a megfigyelési környezet kibővítéséhez.

Hogy lépést tudjon tartani a CPU-használat fejleményeivel, A XI. Nagios értesítési funkcióval rendelkezik. tudsz konfigurálhatja az e-mail és szöveges értesítéseket figyelmeztetni, amikor a processzor használata eléri a problémás szintet. A riasztási preferenciák külön felhasználói fiókokon kezelhetők, így csak az érintett felhasználók kapnak frissítési információkat a CPU figyeléséről.

CPU figyelő eszközként, Nagios XI átjárható CPU-figyelési élményt kínál. Nagios XI 1,995 dollárból (1 529 font) érhető el a Standard Edition számára. Ez magában foglalja a riasztást, a jelentést és a konfigurációs varázslókat. Az Enterprise Edition 3.495 USD-t (2.679 £) fizet az SLA-jelentések és az ütemezett jelentések számára. tudsz Töltse le a Nagios XI-t egy ingyenes próbaverzióra.

10. Auvik

Auvik kép

Auvik egy olyan hálózatfigyelő termék, amelyet bármilyen méretű vállalat használ a csatlakoztatott infrastruktúra állapotának figyelemmel kísérésére. Auvik automatizált nyilvántartási funkciót használ a csatlakoztatott eszközök megkereséséhez és a szoftveres környezetbe történő felvételéhez. Ez lehetővé teszi a CPU kihasználtság a hálózati infrastruktúra.

Amikor egy eszköz CPU-kihasználtsága túl magasra fordul, konfigurálhatja az Auvik-ot riasztás küldésére. Az Auvik figyelmeztetései testreszabhatók így kiválaszthatja, hogy mit küszöbértékek elindítandó riasztások. Alapértelmezés szerint, Az Auvik több mint 50 riasztással van konfigurálva. A CPU-riasztások típusai a következőket tartalmazzák: A Hypervisor CPU modul sikertelen és A Hypervisor CPU modul leromlott.

Auvik kínál a skálázható árképzési terv amely a kezelt eszközök számának függvényében változik. Önnek azonban kapcsolatba kell lépnie Auvik közvetlenül árajánlat kérésére. Ennek ellenére 500 USD (383 £) díjat számítanak a fedélzeten való felszállásra Auvik és az alkalmazottak képzése. tudsz letölthető az Auvik ingyenes próbaverzió.

11. ConnectWise Automate

Connectwise automatizálja a képet

Végül megvan A ConnectWise automatizálja. Val vel A ConnectWise automatizálja megtekintheti a számítógépen az egyes folyamatok CPU-használatát. tudsz a folyamatok ablakon keresztül teljes láthatóságot szerezhet az eszköz CPU-mutatói felett. Az aktív programokat ezután tevékenységük alapján osztályozzák. A rossz teljesítmény nélkül futó programokat a jelöljük Jó program. A nemkívánatos szoftverekkel jelöljük Grayware és azokat, amelyek a rosszindulatú programoknak megfelelő folyamatokat használják, a rendszernek tekintjük Vírus vagy spyware.

A telepítés folyamata A ConnectWise automatizálja háromágú. Először telepítenie kell a A ConnectWise automatizálja szerver Windows Server rendszeren amely az IIS-t és az Oracle MySQL adatbázis-kiszolgálót futtatja. Másodszor, meg kell telepítse a ConnectWise automatizált vezérlőközpontot a munkaállomásokra. Az utolsó lépés, amit meg kell tennie, a szoftver eszköz telepítése Windows, Linux vagy Mac rendszerre.

A ConnectWise Automate testreszabható árstruktúrát működtet. Ennek eredményeként árajánlatot kérnie kell közvetlenül a társasággal. Ha azonban szeretné, hogy a ConnectWise Automate tesztelésre kerüljön, akkor ezt megteheti a ingyenes próbaverzió.

CPU figyelő szoftver termék kiválasztása

Noha a fenti eszközök jó CPU-figyelési élményt nyújtanak, A SolarWinds Engineer eszközkészlete és Paessler PRTG hálózati monitor a legegyszerűbb csomagok biztosítása a piacon. A SolarWinds Engineer eszközkészlete automatikusan felfedezheti az eszközöket, így megnézheti, hogy a CPU-használat hogyan változik az idő múlásával. A felhasználás grafikonon keresztüli figyelemmel kísérése javítja a teljesítményromlás észlelésének képességét.

Hasonlóképpen, a CPU figyelő érzékelők sokfélesége PRTG hálózati monitor a Windows és Linux eszközök figyelésének egyik legfontosabb választása. PRTG hálózati monitor különösen alkalmas a kisebb szervezetek számára, mert ingyenes verziót kínál azoknak, akik költségvetési lábbelikkel rendelkeznek.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 65

Adblock
detector