Hálózati késési útmutató és 10 legjobb hálózati késleltetési teszt eszköz

a legjobb hálózati késleltetési tesztelő eszközök

Ha hálózatot működtet egy vállalat számára, a kézbesítési sebesség létfontosságú. Nemcsak arra kell ügyelnie, hogy jó válaszidővel rendelkezzen, hanem biztosítania kell, hogy a hálózat sebessége megfelelő legyen minden egyes úton, amelyet a felhasználók kommunikációja megtesz. Ez sok munka és minden út kézi tesztelése minden időt igénybe vesz. Be kell szereznie egy tesztelő eszközt annak biztosítása érdekében, hogy a késleltetés ne befolyásolja a hálózat teljesítményét.

Kereshet olyan késési tesztelő eszközöket, amelyek a szélesebb segédprogramok részét képezik, vagy szűkítheti a keresést egyszerű eszközökre, amelyek kibővített Ping szolgáltatást kínálnak..

Az alábbiakban részletezzük azokat az eszközöket, amelyeket néhány részletben kiválasztottunk, de ha kevés az ideje, itt van a listánk a tíz legjobb hálózati késleltetés-tesztelő eszköz:

  1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (INGYENES Kísérlet) - A Windows Server rendszeren futó átfogó hálózati megfigyelő rendszer.
  2. SolarWinds Ping Sweep a mérnöki eszközkészlettel (INGYENES KERESÉS) - Egy praktikus ping-teszt segédprogram, amely egy több mint 60 hálózati megfigyelő eszközcsomag részét képezi.
  3. Paessler hálózati késleltetés-érzékelők PRTG-vel (INGYENES Kísérlet) - Hálózati monitor, amely jelentést tud tenni az oda-vissza időről, a csomagok érkezési sorrendjéről, a csomagvesztésről és a jitterről.
  4. Hálózati pinger - Ping sweep és Traceroute eszköz Windows rendszerhez, amely a hálózati teljesítmény grafikonjait mutatja.
  5. ManageEngine Ingyenes ping eszköz - Ingyenes Ping segédprogram Windows és Linux számára.
  6. PingPlotter - Egy rekurzív Ping segédprogram grafikus kimenettel.
  7. NirSoft NetworkLatencyView - Ingyenes eszköz a Windows számára, amely a Ping használatával teszteli a hálózati teljesítményt.
  8. Angry IP Scanner - Ingyenes Ping sweep eszköz Windows, Linux és Mac Os rendszerekhez.
  9. Apróság - Ingyenes eszköz a Windows számára, amely Ping-sávot hajt végre.
  10. NetScan Tools - Ez egy Ping-alapú hálózati teljesítmény eszköz a Windows számára.

Mi a hálózati késés??

A késés a hálózaton belüli forgalom sebessége. Mint ilyen, nem igazán beszélhet a „jó” vagy „rossz” késéssel kapcsolatban. Az elfogadható átviteli idő a használt alkalmazástól függ. A video lejátszáshoz és az interaktív VoIP hívásokhoz gyorsabb sebességre van szükség, mint az e-mail kézbesítéshez. Tehát ki kell dolgoznia, hogy milyen sebességre van szüksége a hálózati forgalomhoz a felhasználók számára nyújtott szolgáltatások szempontjából.

Hálózati késési útmutató és 10 legjobb hálózati késleltetési teszt eszköz

A késés mérése

A lappangást mindig euróban fejezik ki ezredmásodperc (Kisasszony). Van azonban két olyan mutató, amely kifejezi a lappangást. Bármelyiket is használja a hálózatán végzett teszteléshez, próbáljon meg minden rekordot ugyanabban a teszt kategóriában tartani.

A késés leggyakoribb mérőszámát „oda-vissza út”(RTT). Ahogy a neve is sugallja, ez az idő, amíg a csomag eljut a hálózat egyik pontjáról a másikra. Az alternatív mérést „ideje az első bájthoz”(TTFB). Ez rögzíti az időeltolódást a pillanat között, amikor a csomag első része elhagyta a hálózat egyik pontját, és az az idő, amikor a csomag megérkezett a rendeltetési helyre. Az RTT-t gyakrabban használják, mint a TTFB, mert egy helyről futtatható, és a távoli rendeltetési helyre nincs szükség speciális adatgyűjtő szoftver telepítésére..

A Ping használatával

Minden hálózathoz csatlakoztatott számítógép rendelkezik az operációs rendszerbe beépített ingyenes késleltetés-tesztelő eszközzel fütyülés. Ez a szolgáltatás az Internet Layer protokollon működik, a Internet Control Message Protocol (ICMP). Minden hálózati rendszergazda használja a Ping programot, és ez hasznos eszköz a gyors ellenőrzéshez. Nem kell szoftvert telepítenie a távoli számítógépre, és jelentést kap vissza a számítógépre, ahonnan elindítja a parancsot.

Egy tipikus Ping-végrehajtás 32 bájtnyi adatot küld egy adott rendeltetési helyre, és rögzíti azt az időtartamot, amikor a válasz visszaérkezett. A késleltetés kifejezése: oda-vissza út amely magában foglalja a tesztcsomag és a válaszcsomag átviteli idejét. Ezt az időt milliszekundumban mutatjuk be.

Nem kell tudnia a rendeltetési hely IP-címét, ha egy RTT-t tesztel egy webhelyre, mert a Ping elfogadja a domain név címként a tényleges IP-cím helyett. Alapértelmezés szerint a Ping négy tesztcsomagot küld, de a parancs egyik opciója lehetővé teszi, hogy más tesztszámot adjon meg.

A Ping parancs eredménye megmutatja az egyes tesztek RTT-jét, majd összefoglalja az eredményeket. Látni fogja az elküldött csomagok számát, a kapott válaszok számát és az elveszett csomagok számát. Meg fogja látni az elveszett csomagot is, az összes elvégzett teszt százalékában kifejezve. A második összefoglaló sor megmutatja a minimális, maximális és átlagos menetidő a teszt tételhez.

Problémák a ping-del

A Ping kiválóan alkalmas gyors vizsgálathoz, amikor egy adott út lassúnak tűnik. azonban, az eszköz nem fog segíteni a késéssel kapcsolatos problémák megoldásában és nem teszi lehetővé, hogy több útvonalat ellenőrizhessen egy paranccsal. Szerencsére számos kifinomultabb Ping-alapú eszköz áll rendelkezésre. Ezek általában lehetővé teszik teszteljen több utat ugyanabból a konzolból. A Ping tesztet gyakran futtathatja néhány eszközzel is. Ezek az állandó Ping eszközök élő megjelenítést jelentenek a lappangási teszt eredményeiről.

Látási megoldások

A késés egy bonyolult kérdés, amelyet forgalomformáló módszerekkel, például sorbaállítási algoritmusokkal lehet kezelni. Egyes forgalmakat prioritássá tehet a „szolgáltatásminőség” (QoS) módszertanokkal. Ezek lehetővé teszik szerezzen időérzékeny alkalmazásforgalmat az összes hálózati eszközön keresztül, minden más forgalom előtt. Ez nagyszerű, ha a hálózaton élő IP-telefon alkalmazásokat közvetít videofelvételekkel.

Ha bizonyos forgalmat egyértelműen átfuttat a hálózat kapcsolóin és útválasztóin, más forgalmatípusok akadályozódhatnak. Néhány perces késés azonban az e-mail továbbításában érdemes fizetni, ha megtakarítja, hogy a hálózati kábelt ki kell cserélnie, hogy elegendő sávszélességet biztosítson az összes forgalom számára, hogy a legnagyobb sebességgel át tudjon lépni..

A legjobb késési tesztelő eszközök

Van néhány kiváló késési tesztelő eszköz. Sok lehetővé teszi más hálózati feltételek tesztelését is. Például, jitter a patakok érkezési sebességének változása az adatfolyamban. A csomagok érkezésének szabálytalan üteme ugyanolyan szolgáltatási problémákat okozhat a video streaming és az IP telefonálás területén, mint a lassú kézbesítés..

Egy másik hasznos mutató a elérhető sávszélesség a hálózat minden szakaszán - figyelemmel kell kísérnie a potenciális kapacitást, a medián kihasználtságot és ezen összeköttetések maximális kihasználását. Ez az információ lehetővé teszi kapacitásigény terv amikor az üzleti vezetők új szoftvert kérnek a hálózaton történő futtatáshoz, vagy új végpontok felvételét a személyzet szintjének növekedése érdekében.

1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő

A SolarWinds kiváló infrastruktúra-felügyeleti eszközöket állít elő, és központi modulja a Hálózati teljesítményfigyelő. A SolarWinds összes rendszermenedzsment rendszere közös platformon van írva, így mindenki kölcsönhatásba léphet egy teljes menedzsment rendszer létrehozása érdekében.

Ez a figyelő eszköz képes ellenőrizni az összes hálózati eszközt. A megfigyelési rendszer nagy részét a SNMP üzenetküldő rendszer. Ez lehetővé teszi az eszközök számára, hogy a központi vezérlőt értesítsék bármilyen teljesítménybeli problémáról.

A Network Performance Monitor a latencia tesztelési lehetőségeket tartalmazza a A tapasztalat minősége Irányítópult. Ez megmutatja a hálózati válaszidőket és a hálózati késleltetést.

A felvásárlás előnye egy komplett felügyeleti rendszer a lappangási teszt segédprogramja helyett az, hogy a lassú szegmensek felfedezése csak az első feladat - ezt követően meg kell javítania a problémát. A Network Performance Monitor által összegyűjtött adatok segítenek annak meghatározásában, hogy mi okozza a forgalom lassú szállítását. Megállapíthatja, mely hálózati eszközök hibákat tapasztalnak és melyek túlterheltek.

Olyan információkat is beszerezhet, amelyeket a Ping nem tud megmondani arról, hogy miért tapasztalják a felhasználók rossz válaszidejét. Képzelje el, ha panaszt kap a lassú teljesítmény miatt a Help Desk-nél, de a Ping-teszt nem jelent problémát. A szoftver lassú szállítása nem mindig a hálózat hibája. A teljes teljesítményfigyelővel képes lesz azonosítani az útvonalak szűk keresztmetszeteit, a portok torlódásait és a szerverek túlterhelt processzorait.

Ha a SolarWinds hálózati sávszélesség-elemző csomagot választja, javíthatja a forgalomfigyelő képességeit. Ebben a csomagban szerezhető be a SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer és a Network Performance Manager. Ez az eszköz növeli a hálózati tevékenységekkel kapcsolatos információkat azáltal, hogy megvizsgálja a hálózati eszközök közötti forgalom mennyiségét.

Az összes SolarWinds termék telepítve van Windows Server. Kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverziót a Network Performance Monitor, a NetFlow forgalom elemző és a hálózati sávszélesség elemző csomag számára..

Ingyenes hálózati tesztelő eszközhöz próbálja ki a SolarWinds Flow eszközcsomagot. Ez az eszközkészlet használja NetFlow v5, amelyet a Cisco Systems talált ki. A NetFlow rögzíti a csomagfejléceket, amikor áthaladnak az útválasztón, és a rendszer képes közvetlenül a forgalomirányítóban összesíteni a forgalmi adatokat. Ha már van rögzített áthaladó csomagfejlécek, újra futtathatja azokat a hálózaton keresztül, hogy visszajátszhassa az aktuális eseményeket, és megnézze, hogy a berendezés teljesítménye miként befolyásolta a késleltetést. Az eszközcsomag egy másik szolgáltatása extra forgalmat generál az Ön számára, így szolgáltatások és végpontok hozzáadásával kipróbálhatja a hálózati teljesítményt és a késleltetést..

SolarWinds Network Performance MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

2. SolarWinds Ping Sweep a mérnöki eszközkészlettel (INGYENES KERESÉS)

SolarWinds Ping Sweep

Egy alternatíva SolarWinds a hálózati eszközök csomagja a Mérnök eszközkészlete. Ez a köteg több mint 60 közmű szinte minden olyan eszközt tartalmaz, amelyre szükséged lesz a hálózat figyelésére és kezelésére, valamint a SolarWinds Ping Sweep a csomag része.

A Ping Sweep eszköz és a SolarWinds Traceroute, volt az első szerszám, amelyet a vállalat gyártott. Szóval, ez az eredeti SolarWinds hálózati megfigyelő eszköz.

A Ping Sweep eszköz a következők számára kerül forgalomba: IP-címkezelés a hálózatokon. Az eszköz kimenete azonban megjeleníti minden, a sweep során felmerült cím fordulási idejét, ezáltal ideális késési tesztelő eszköz.

Az eszköz GUI felülettel rendelkezik. A söpörés elindításához adjon meg egy IP-címtartományt. Ezután minden címet, amely az adott tartományban található, felsorolja a kimeneten. Kiválaszthatja a használaton kívüli címek kizárását. A címek nem egymást követő listájában is kereshet, feltöltetve őket egy fájlba az eszközbe. Ez nemcsak a válaszadási időket adja meg, hanem egy nagyszerű eszköz az ön megtisztításához DHCP címkészlet és visszautasítja az elhagyott címeket, hogy ezeket újra elérhetővé tegye. A finomítás eredményei exportálhatók XML, CSV vagy szöveges fájlokba.

A Ping Sweep telepítve van Windows Server. 14 napos ingyenes próbaverziót kaphat a Mérnök teljes eszközkészletéről.

SolarWinds Ping Sweep a mérnöki eszközkészlettelTöltse le a 14 napos INGYENES próbaverziót

3. Paessler hálózati késleltetés-érzékelők PRTG-vel (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

PRTG hálózati monitor Ping Jitter Sensor képernyőképe

Paessler PRTG egy átfogó infrastruktúra-megfigyelő eszköz. Fedezi hálózatok, szerverek és alkalmazások. A PRTG rendszer számos segédprogramból áll, amelyeket „érzékelők.Mindegyik érzékelő figyeli a hardvert, a rendszer állapotát vagy a szolgáltatást.

A PRTG csomagban elérhető egyik érzékelő a Ping Jitter érzékelő. Ez az eszköz a hálózati eszközök elérhetőségének ellenőrzésére szolgál, de megadja a csomagok oda-vissza útjának idejét is.

A PRTG csomag tartalmaz néhány további érzékelőt, amelyek nagyszerű késleltetési méréseket nyújtanak Önnek. Ezek a Cisco IP SLA érzékelők. Az érzékelő által megadott információk olyan tényezőkre vonatkoznak, amelyek károsíthatják a VoIP-kapcsolatok minőségét. Ezek a tényezők magukban foglalják oda-vissza idő, csomag érkezési sorrendje, csomagvesztés, és jitter. Egy másik késleltetési mérési lehetőség a PRTG-ben a QoS érzékelő. Valójában ez két érzékelő. Az egyik megadja a csomagok oda-vissza futási idejét, a másik pedig az egyirányú késleltetést, tehát ez egyike azon kevés eszközök közül, amelyek időt adnak az első bájtos mutatóhoz.

Minden ügyfél megkapja a teljes PRTG szoftvercsomagot. A rendszer árazási modellje a vevő által bekapcsolt érzékelők számától függ. Ha csak legfeljebb 100 érzékelőt aktivál, akkor ezt megteheti használja a rendszert ingyen. A Paessler 30 napos ingyenes próbaverziót kínál korlátlan érzékelőkkel.

Paessler hálózati késésérzékelők PRTGDownload 30 napos INGYENES próbaverzióval

4. Hálózati pinger

Hálózati pinger

A Network Pinger az egy ingyenes eszköz ami folyik ablakok. Ennek az egyszerű segédprogramnak van egy csodálatos felülete, amelyet főként a kijelzőpanel vesz fel a söpörés eredményeihez. Ez az eredmény egy rekurzív ping. Megvizsgálja az összes rendeltetési hely IP-címét, amely a keresés paramétereként megadott tartományon belül van. Az oldalsó panelek a söpöréssel összegyűjtött adatok grafikus ábrázolását mutatják. Ezek magukban foglalják a kapcsolattartási kördiagramot és egy vonaldiagramot, amely a válaszidőket mutatja. Megtekintheti az RTT-t (oda-vissza időt) minden kapcsolatfelvételi kísérletnél.

A Ping funkció mellett a Network Pinger tartalmaz egy a traceroute olyan eszköz, amely megadja az egyes ugrások válaszidejét egy adott rendeltetési címre mutató hivatkozásban. Az eszköznek van egy kapcsoló portképezője is. Az eszköz segítségével kapcsolatba léphet a távoli számítógépekkel a beépített távoli asztal, az SSH, a Telnet és a Rlogin segédprogramok segítségével..

5. ManageEngine Ingyenes ping eszköz

ManageEngine Ping és Traceroute

Ez a nagyszerű ManageEngine segédprogram valójában egy Ping és Traceroute eszköz. Az ingyenes csomag tartalmaz egy a DNS-keresés jellemző és speciális mértéke webhelyek válaszideje.

Ennek az eszköznek a Ping szakasza megmutatja az összes adott gazdagépet és a Ping adatait mindegyikre, ideértve az oda-vissza utazás idejét. A képernyő folyamatosan frissül, és élő frissítéseket kap az RTT-kről az IP-címek listájához.

Az eszköz egyik problémája az, hogy az egyes címeket külön-külön kell megadnia, nem pedig egy címtartomány megadását. Ha azonban megjelennek a képernyőn, akkor ott maradnak, még akkor is, ha meg kell állítania a monitort, hogy más segédprogramokra váltson.. A Ping eredmények idősor-grafikonon is megjeleníthetők.

Az traceroute A segédprogram megmutatja a oda-vissza időt az adott úticélhoz vezető útvonal egyes ugrásain, és egy sávot mutat mellette. Ez megkönnyíti az RTT megértését, kiemelve a leghosszabb kereszttel járó komlót.

Az DNS-keresési segédprogram hivatkozik a helyi hálózati DNS-kiszolgálóra vagy a legközelebbi internet-alapú szerverre, ha nem létezik helyi rekord a megadott URL-ekhez. Megadhat IP-címet vagy URL-t is ennek a segédprogramnak a keresési kifejezésére.

Az Internetes válasz fül egy szép grafikont mutat a webszerverre adott válaszidő egy adott webcímre vonatkozóan. Ez a grafikon tovább fog frissülni, és megmutatja az RTT-t a TCP munkamenet létrehozásának, átirányítási idő és a weboldal válaszideje közötti bontásban..

Ez egy nagyszerű eszköz, amellyel jelentéseket is nyomtathat belőle PDF formátum, amelyet elmenthet vagy e-mailen küldhet.

6.PingPlotter

PingPlotter

A PingPlotter három kiadásban érhető el: Ingyenes, standard és profi. Az ingyenes verzió valójában egy 14 napos ingyenes próbaverzió a Professional Edition. A szerszámgép összes verziója Ping és Traceroute, mindkét teszt eredményeinek grafikus formában történő megadása.

Az eszköz konzoljának füllel ellátott képernyője van, hasonlóan egy webböngészőhöz. Minden célhoz elindít egy új lapot, amely megjeleníti a számítógép és a rendeltetési hely közötti komló listáját. A tesztek élőben futnak Az egyes ugrások latenciájára vonatkozó összesített eredményeket három adat oszlopban mutatjuk be. Ezek megmutatják a komló átlagos, minimális és jelenlegi fordulási idejét.

Az egyes sorok végén látható megjelenítő oszlop ábrázolja a minimum, maximum, és átlagos RTT egy sorban. Függőleges vonal grafikon fut a kijelző összes rekordján, amely az összes komlóra megadja az aktuális RTT-t. A főképernyő alsó panelje az időbeli aktuális kapcsolat késleltetését és feszültségét mutatja. Az összefoglaló fül megmutatja várakozási eredmények az összes jelenleg nyitott csatlakozásra a tesztrendszerben.

Ez egy nagyszerű eszköz, amelyre telepíthető ablakok, iOS, és Mac operációs rendszer. Az ingyenes verzió csak 10 percig tárolja az előzményeket, de a két fizetett változat korlátlan időn belül mutatja az adatokat. A fizetett verziók riasztási rendszert is tartalmaznak, és Ön dönthet úgy, hogy fut TCP vagy UDP ping tesztek - csak az ICMP Ping érhető el az ingyenes kiadással.

7. NirSoft NetworkLatencyView

NetworkLatencyView

A NirSoft NetworkLatencyView eszköz kissé különbözik a listán szereplő összes többi késleltetési tesztelőtől. Ahelyett, hogy egy adott rendeltetési helyre mutató hivatkozásokat vizsgálna, a segédprogramot meghallgatja az összes új TCP kapcsolatot és figyeli a monitorokat, amíg azok fennmaradnak. Az eszköz jelentései az alábbiakon alapulnak fütyülés, így ugyanolyan késleltetési visszajelzést kap, mint a többi eszköz.

Ez egy ingyenes eszköz és telepítésre kerül ablakok. A megjelenő ablak 10 érzékelési teszt RTT-értéket jeleníthet meg minden egyes észlelt kapcsolathoz. Ez a tíz teszt átlagát is mutatja. Ezáltal a megjelenítési terület nagyon széles. Ugyanakkor átméretezheti az oszlopok méretét, kinyújthatja az ablakot vagy görgethet jobbra az összes adat megtekintéséhez. Az eredmények menthetők ide CSV, HTML, XML, fül határolt, vagy szöveges fájl elemzéshez más alkalmazásokban.

8. Angry IP Scanner

Angry IP Scanner

Dühös IP szkenner van egy ingyenes Ping segédprogram ez folytatódni fog ablakok, Linux, és Mac operációs rendszer. A felület egyszerű elrendezése ezt hasznos eszközzé teszi a forgalmas rendszergazdák számára. A Ping-söpörést elindíthatja a „from” és „to” IP-címek megadásával, vagy a hostnév és a CIDR-jelölés-eltolás megadásával. Az is lehet, hogy nem egymást követő IP-címek listáját írhatja be úgy, hogy fájlból tölti be őket az interfészbe.

Az eszköz minden címet pingol az adott tartományon belül, és megjeleníti az összes kimenetet. Ennek eredményeként sok fel nem használt cím jelenhet meg a képernyőn. Ezt a nagyszámú irreleváns rekordot elkerülheti a preferenciák az eszköznek azt a szakaszát, amely csak az élő IP-címeket jeleníti meg. Ezt a követelményt tovább finomíthatjuk egy olyan opcióval, amely korlátozza a kimeneti listát, hogy csak azokat a gazdagépeket jelenítse meg, amelyek nyitott portokkal rendelkeznek.

A tesztek a klasszikus módszerrel is elvégezhetők ICMP üzenet, val vel TCP, vagy velük UDP. Bár a segédprogram sok gazdagépet ping egyetlen futtatás közben, csak az egyes Ping szondakat fogja futtatni igény szerint. A szolgáltatás nem ismétlődik meg folyamatosan. Ha frissíteni szeretné a jelentést, akkor újra meg kell nyomnia a Start gombot.

Az alapértelmezett kimenet csak az egyes felfedezett IP-címek átlagos RTT-jét, az adott rendeltetési hely gazdagépnevét és az eszköz nyitott portjainak számát mutatja. A kimeneti képernyőt testreszabhatja extra adatkategóriák kiválasztásával. Ide tartoznak a Csomagvesztés terület.

A kiadott tesztek számát a preferenciák képernyő. Az alapértelmezett szondák száma címenként három. A teszt kimenete exportálható CSV, XML, szöveg vagy IP-Port formátum.

9. Pinkie

Apróság

A Pinkie egy hálózati megfigyelő eszközkészlet, amely magában foglalja egy Ping-söpörés választási lehetőség. Az eszköz szabadon használható és folytatni fogja ablakok.

Az eszköz egy egyszerű Ping opciót is tartalmaz, amely csak egy rendeltetési hely IP-címét fogja próbálni, amelyet URL-ként is megadhat. Ez a szolgáltatás fog folytassa a Ping-csomagok kiadását a cél felé, megmutatva az RTT-t és a „itt az ideje élniAz egyes szondacsomagokban megadott beállítás.

Az Ping Sweep opció a címek egy sorát teszteli. A teszt azonban nem folyamatos, és a a gomb megnyomásával újra el kell indítania a segédprogramot Indítsa el a Ping Sweep-t gombot az eredmények frissítéséhez. A képernyő keresési szakaszában található jelölőnégyzet segítségével kizárhatja a nem élő IP-címeket. A képernyőn megjelenő eredmények a szonda IP-címét, gazdagépnevét és RTT-jét mutatják. Az Ping Sweep A kimenetet másolhatja a vágólapra, majd beillesztheti egy szöveges fájlba.

Egyéb segédprogramok a Pinkie-ben egy portszkenner, egy traceroute megvalósítás, a DNS-keresés funkció, és a tömeges DNS-referencia létesítmény, amely a fájlok címlistáját használja. Itt van még a alhálózati számológép és a TFTP szerver a kötegben. Ez egy nagyon hasznos eszközcsomag, amely segít a hálózaton ellenőrzéshez szükséges összes eszköz egy felületen tartásában.

10. NetScan Tools

NetScan Tools

A NetScan Tools Basic Edition az egy ingyenes hálózati tesztelő eszközkészlet ami folyik ablakok. Az eszköz ingyenes, mert hirdetések támogatják. Ha meg akar szabadulni ezektől a hirdetésektől, akkor vásárolhat NetScan Tools Pro. Három Ping-alapú segédprogramot kap a NetScan Tools mindkét kiadásában. A csomag Traceroute eszközt is tartalmaz, tehát négyféleképpen próbálhatja ki hálózatának késleltetését.

Az első a tiéd fütyülés Az options a standard parancs egyenes grafikus értelmezése. Írja be a domain nevet, a host nevet vagy az IP címet, és az eszköz öt Ping szondát küld az adott rendeltetési helyre. A kimenet megmutatja az egyes szondák RTT-jét és élettartamát. Megváltoztathatja az egyes futtatások során elküldött csomagok számát a Beállítások menü.

A Grafikus ping opció egy folyamatosan végrehajtott ping tesztet jelenít meg egyetlen rendeltetési helyre. A célt megint meg lehet adni gazdagépnév, domain név vagy IP cím alapján. A teszt addig ismétlődik, amíg nem dönt - még akkor is folytathatja, ha elmozdul ettől a képernyőtől, és megpróbál egy másik segédprogramot. A grafikon sora mutatja az egyes kísérletek RTT-jét.

A Ping szkenner lehetővé teszi egy sor IP-cím tesztelését. A kimenet a Ping teszt eredményeit mutatja az adott tartományon belüli minden címre. Választhat azonban a nem válaszoló címek kivágására. Az eredmények tartalmazzák az IP-címet, a hostnevet, az oda-visszautazási időt és az állapotjelentést a tartomány minden egyes címére. A képernyőn egy helyi menü elérhető, amikor a jobb egérgombbal kattint. Ez lehetővé teszi a teszt kimenetének kinyomtatását vagy fájlba mentését.

Az traceroute eszköz új nézetet ad a hálózati késleltetésről. Ez megmutatja a számítógép és az adott rendeltetési hely közötti minden ugrást. Az egyes ugrások RTT-je megjelenik az egyes közbenső útválasztók IP-címeivel és címével együtt. Ez a parancs egyszer fut. A parancsot újra ki kell adnia, ha frissítést szeretne kapni a kapcsolat egyes hivatkozásainak sebességéről.

A csomagban található egyéb eszközök a DNS-keresés jellemző és a Kicsoda lekérdező eszköz.

Látási eszközök

Bár a hálózaton és az interneten sokféle módszer létezik a késés mérésére, fütyülés a leggyakrabban használt segédprogram tesztelje a csatlakozási sebességeket. Amint az a látencia tesztelésének opcionális listájából látható, minden vállalat, amely sebesség-tesztelés céljából hálózati megfigyelő eszközöket gyárt, feltétlenül vegye fel a Ping eszközt alkalmazásaiba.

Ebben az útmutatóban elolvasta tíz alternatív eszköz amely késési tesztelési lehetőségeket kínál Önnek. Az első feladat, amikor szűkíti ezt a listát, megvizsgálja az operációs rendszereket, amelyeken minden opció fut, és csak azokra a rendszerekre összpontosít, amelyek azon a rendszeren futnak, amelyen a megfigyelési lehetőségeket futtatni kívánja. Szerencsére a listánkban szereplő összes eszköznek van a ingyenes verzió, egy ingyenes próbaverzió, vagy teljesen szabadon használhatók. Számos eszköz nagyon könnyű és nem foglal sok helyet, ezért letölthet néhány közülük teljesítményük összehasonlításához.

Gyakran teszteli a hálózati késleltetést? Melyik eszközt használja? Bíz a szabványos Ping parancssorban? Kipróbálta az útmutatóban felsorolt ​​eszközök egyikét? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások alább, és ossza meg tapasztalatait a közösséggel.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Adblock
detector