Hogyan javítható a csomagvesztés

A csomagvesztés kijavítása

A csomagvesztés az egyik legfontosabb hálózati teljesítménymutató, de mi a csomagvesztés, mi okozza és hogyan javíthatja meg?

Mi a csomagvesztés??

A csomagvesztés minden adatcsomagra vonatkozik, amely elveszett vagy elveszett szállítás közben a számítógépes hálózaton keresztüli utazás során.

A csomagvesztés oka egy olyan hálózat meghibásodása vagy hiányossága, amely hálózaton keresztül továbbítja az adatokat, például hibás útválasztót, laza kábelcsatlakozást vagy rossz wifi jelet..

A csomagvesztés szándékos is lehet, például amikor VoIP hívások vagy video stream folyamán korlátozza az átviteli sebességet, hogy elkerüljék az időeltolódásokat, különösen a nagy hálózati torlódások idején. Ez alacsonyabb minőségű adatfolyamokat és hívásokat eredményez, amelyek negatívan befolyásolják a felhasználói élményt. A csomagvesztés kijavításához meg kell határoznia a hálózat azon részeit, amelyek hozzájárulnak a problémához.

A csomagvesztés kijavítása

 1. Ellenőrizze a fizikai hálózati kapcsolatokat – Ellenőrizze, hogy minden kábel és port megfelelő-e és nincs-e csatlakoztatva.
 2. Indítsa újra a hardvert – Az útválasztók és a hardverek újraindítása a hálózaton keresztül sok műszaki hiba vagy hiba megállítását segítheti elő.
 3. Használjon kábelcsatlakozásokat  – A vezeték nélküli kapcsolatok helyett a kábelcsatlakozások javíthatják a kapcsolat minőségét.
 4. Távolítsa el az interferencia forrásait – Távolítson el minden, ami zavart okozhat. Az elektromos vezetékek, a kamerák, a vezeték nélküli hangszórók és a vezeték nélküli telefonok mind interferenciát okoznak a hálózatokban.
 5. Frissítse az eszköz szoftvert – Az eszközök frissítése biztosítja annak biztosítását, hogy az operációs rendszerben nincsenek hibák, amelyek csomagvesztést okozhatnak.
 6. Cserélje ki az elavult vagy hiányos hardvert – A hálózati infrastruktúra korszerűsítése révén teljesen megszabadulhat a hiányos hardverektől.
 7. Használja a QoS beállításokat – A legfontosabb alkalmazások alapján rangsorolja a hálózati forgalmat. Például rangsorolja a hang- vagy videóforgalmat.

Hálózatfigyelő eszközök a csomagvesztés észleléséhez

Minél szorosabban kötött hálózat, jobb útválasztókkal és kapcsolatokkal rendelkezik, annál kevésbé valószínű a csomagvesztés. De mindig sok kommunikáció történik az interneten keresztül, és nem minden komló ismert az út mentén. Ez azt jelenti, hogy az adatkommunikáció során mindig el kell számolnunk a csomagvesztés bizonyos szintjét. Szerencsére néhány nagyon hatékony hálózati megfigyelő rendszer elérhető ma.

Az alábbiakban részletesebben ismertetjük azokat az eszközöket, amelyek a listát elkészítették, de ha csak idő áll összefoglalásra, itt van az öt legjobb hálózati megfigyelő rendszer listája:

 1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (INGYENES Kísérlet) – átfogó hálózati eszköz állapot-ellenőrző, a Windows Server rendszeren, amely SNMP-t alkalmaz az élő megfigyeléshez.
 2. Paessler csomagvesztés-figyelés PRTG-vel (INGYENES Kísérlet) – Hálózat-, szerver- és alkalmazásfigyelő eszköz, amely Ping-érzékelőt, Szolgáltatásminőség-érzékelőt és Cisco IP SLA-érzékelőt tartalmaz.
 3. ManageEngine OpManager – Hálózatkezelő rendszer Windows és Linux számára, amely SNMP-t használ az eszköz állapotának ellenőrzésére.
 4. Nagios XI – Ingyenes hálózatkezelő csomag, amely Linuxon fut.
 5. Ipswitch WhatsUp Gold – Windows alapú hálózatkezelő eszköz, amely SNMP eljárásokat használ a hálózati eszközökkel történő kommunikációhoz.

A csomagvesztés valószínűségének meghatározása

Hogyan javítható a csomagvesztés

A csomagvesztés kevésbé valószínű a magán, vezetékes hálózatokon, de nagy valószínűséggel a távolsági internetkapcsolatoknál. Az adatcsomagok hálózatokon keresztüli továbbításának IP-filozófiája minden router számára meghozza a döntést arról, hogy a csomagokat hogyan kell továbbadni a következőnek. A küldõ számítógép nem tudja irányítani az útvonalat, amelyet a csomag megtesz.

Az útválasztási döntések meghozatalához az egyes útválasztókra való támaszkodás jelent az útvonalon lévő minden egyes hozzáférési pontnak adatbázist kell vezetnie az egyes végső rendeltetési helyekre vonatkozóan a preferált irányokról. Ez a leválasztott stratégia az idő nagy részében működik. Az egyik útválasztó azonban nem tudja azonnal megtudni, hogy egy másik útválasztó túlterhelt-e vagy hibás-e a vonalon tovább.

  8 лучших альтернатив Paessler PRTG

Minden útválasztó rendszeresen tájékoztatja szomszédos készülékeit az állapot feltételeiről. Az egyik ponton felmerülő probléma a szomszédos útválasztókban végzett újraszámításokhoz vezet. Az egyik útválasztó forgalmi blokkját értesítik az összes útválasztóról az interneten, így minden útválasztó újrakalibrálja azokat az útvonalakat, amelyek egyébként áthaladtak a problémás útválasztón.. Az információs lánchoz időbe telik a terjedés.

Időnként egy útválasztó kiszámítja a legjobb utat, és elküldi a csomagot egy blokkolt útvonalon. Mire a csomag megközelíti a blokkolást, a problémahoz közelebb lévő útválasztók már tudnak róla, és a hibás szomszéd körül irányítják a csomagot. Ez az újratervezés túlterhelheti az alternatív útválasztókat. Ha egy útválasztó hibája megakadályozza az állapotértesítések kiküldését, akkor a csomagot az útválasztóhoz küldi.

Röviden: minél tovább kell utazni egy csomagnak, annál több útválasztón megy át. A több útválasztó több potenciális hibapontot jelent, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy csomag eldobódik.

Csomagvesztési szempontok

Soha nem fogja elérni azt a pontot, ahol vállalata hálózati infrastruktúrája nulla csomagvesztést eredményez. Különösen az interneten keresztül történő kapcsolatfelvételkor kell ezt a teljesítmény-húzást elvárnia.

Miután megértette a csomagvesztés okait, a hálózat egészséges állapotának megőrzése megkönnyíti a feladatot. Telepítsen egy hálózati monitort a megakadályozzák a berendezés meghibásodását és a rendszer túlterhelését, amely a csomagvesztést kritikus körülmények között növeli.

A csomagvesztés az üzleti pénzbe kerül, mivel extra forgalmat okoz. Ha nem foglalkozik a csomagvesztéssel, akkor kiegészítő infrastruktúrát és magasabb szintű internetes sávszélességet kell megtérítenie. mint kellene egy jól hangolt rendszerhez.

Eszközök a csomagvesztés észlelésére és hibaelhárítására

Ezek az eszközök egyaránt segít azonosítani a csomagvesztést okozó berendezéseket és folyamatos eszközfigyelést biztosít a csomagvesztés elkerülése érdekében amikor csak lehetséges.

1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (ingyenes próbaverzió)

SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő

Az SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő tartalmaz egy automatikus felismerés funkció amely leképezi az egész hálózatot. Ez a felfedező szolgáltatás automatikusan beállít és akkor tartósan ismétlődik, így a hálózatában bekövetkező bármilyen változás tükröződik az eszközben. Az automatikus felderítés feltölti a hálózati eszközök listáját és létrehoz egy hálózati térképet.

A monitor nyomon követi a vezeték nélküli eszközök és Virtuálisgép-rendszerek.

Az eszköz felveszi SNMP az összes hálózati eszköz figyelmeztető körülményeiről szóló üzenetek. A kapacitás figyelmeztetési szintjét beállíthatja pont útválasztók és kapcsolók, amelyek kapacitása közel van. Ezekben a helyzetekben a cselekvés segít feladja a többletkapacitást, ami csomagvesztést eredményez.

A felügyeleti konzol nevű segédprogramot tartalmaz NetPath , amely megmutatja a hálózati útvonalak által áttekintett linkeket. A grafika elkészítéséhez folyamatosan használt adatok vannak frissítve, és a problémás linkeket pirossal mutatja, így azonnal azonosíthatja a problémákat. Az útvonalon lévő összes útválasztó és kapcsoló csomópontként jelenik meg az útvonalon. Amikor a kurzort egy csomópontra vitte, a következőt jeleníti meg: késleltetés és csomagvesztés az adott csomópont statisztikája.

Hálózati teljesítményfigyelő kiterjeszti metrikáját az internetes csomópontokra. Még az is lehet lásd a szolgáltatók hálózatát, mint például a Microsoft vagy az Amazon, és jelentést készít az ezekben a rendszerekben található csomópontokról.

A NetPath nagyszerű láthatóságot biztosít a csomagvesztés problémáira és a lehetővé teszi, hogy azonnal azonosítsa a probléma okát. Az SNMP vezérlőmodul lehetővé teszi állítsa be az egyes eszközök beállításait távolról, így gyorsan megoldhatja a hálózat elvesztésével kapcsolatos problémákat.

Ha a hangrendszert egy adathálózaton keresztül üzemelteti, akkor fontolóra kell vennie a SolarWinds VoIP és Network Quality Manager. Ez az eszköz különös figyelmet fordít a sikeres VoIP-szállításhoz fontos hálózati feltételekre. Mivel a csomagvesztés komoly problémát jelent a VoIP szempontjából, ez a modul bekapcsolódik a metrikába. A rendszer tartalmaz egy vizualizációs modult, amely megmutatja a VoIP által követett útvonalakat, valamint az egyes csomópontok állapotát színkódolt állapotok. Ez az eszköz kiterjed A VoIP minőségének ellenőrzése a webhelyek között hogy fedezze a teljes WAN-ját.

Mindkét SolarWinds termék közös platformon fut és összeilleszthető. Az összes SolarWinds infrastruktúra-figyelő rendszer működik Windows Server. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió mindkét eszköz számára.

  10 legjobb SQL szoftver és lekérdezés-optimalizáló eszköz

A SZERKESZTŐ Választása

SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő: Töltse le a teljes hálózatát, hogy láthatóvá váljon a csomagvesztés, és azonosítsa a probléma forrását.

Letöltés: Töltse le az INGYENES 30 napos próbaverziót a SolarWinds.com webhelyen

Hivatalos oldal: http://www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

2. A Paessler csomagvesztésének megfigyelése PRTG-vel (INGYENES Kísérlet)

Paessler PRTG műszerfal

A Paessler nagy szerepet játszik a hálózati megfigyelő szoftverek ágazatában, és szaktudása egyetlen gyilkos termékbe állítja: a PRTG-t. A társaság árakat számít érzékelők számával. A „érzékelő”Egy hálózati vagy eszközállapot, vagy egy hardverjellemző. Foglalkoztatnia kell három érzékelő a csomagvesztés megakadályozása vagy megoldása.

Az Ping érzékelő kiszámítja az egyes eszközök csomagvesztési arányát. Az Szolgáltatásminőség-érzékelő ellenőrzi a csomag elvesztését a hálózat minden linkjén. A harmadik a Cisco IP SLA érzékelő amely csak a Cisco hálózati berendezéseitől gyűjt adatokat.

A PRTG folyamatos rendszerfigyelési rutinjai fejezetben olyan körülmények, amelyek csomagvesztést okoznak. Mindenekelőtt meg kell győződnie arról, hogy semmilyen szoftverhiba vagy hardverhiba nem tönkreteszi a hálózatot. A PRTG használ SNMP ügynökök, hogy folyamatosan figyeljék a hiba állapotát a hálózat egyes hardverelemein. Állítsa be a riasztási szinteket az egyes hálózati eszközök feldolgozási kapacitása alapján, és vegye feleségül a hálózat egy élő csatornánkénti sebességének élő monitorához.  A forgalom felépítése a hálózat egyik területén túlterhelést okozhat a kapcsolódó kapcsolón vagy útválasztón, és ennek következtében a csomagok eldobását okozhatja.

A PRTG rendszer figyelemmel kíséri az alkalmazás teljesítményét. Megakadályozhatja a hálózati túlterheléseket, ha egy alkalmazás által generált forgalomban hirtelen emelkedést észlel csak azáltal, hogy ideiglenesen blokkolja. Te is nyomon követheti a forgalom forrását egy adott végpontig a hálózaton, és blokkolja ezt a forrást a túlterhelés elkerülése érdekében.

A PRTG irányítópultja tartalmaz néhány nagyszerű megjelenítést, amelyek színkóddal ellátott tárcsákat, táblázatokat, grafikonokat és hisztogramokat tartalmaznak. A PRTG térképezési funkciói lenyűgözőek és kínálnak fizikai elrendezési nézetek mind a LAN-on, mind a WAN-k valós térképen. A Térképszerkesztő lehetővé teszi a saját hálózati ábrázolások készítését a megjelenítendő réteg kiválasztásával, és a protokollok, alkalmazások és végpontok azonosításának felvételével.

A Paessler PRTG felügyelete kiterjed a felhőbe, lehetővé teszi a távoli helyek figyelését, valamint vezeték nélküli eszközöket és virtuális környezeteket fed le. A PRTG telepíthető a ablakok operációs rendszer vagy választhat felhőalapú szolgáltatásként hozzáférhet a rendszerhez az interneten keresztül. Paessler kínál egy 30 napos ingyenes próbaverzió a PRTG.

A Paessler csomagvesztésének megfigyelése a PRTGDownload 30 napos INGYENES próbaverziójával

3. ManageEngine OpManager

OpManager műszerfal

Az OpManager egy nagyon kifinomult irányítópultot tartalmaz, amely sok információt képes összegyűjteni anélkül, hogy a nézőt túlterhelné.. Testreszabhatja az irányítópultot, és különböző verziókat készíthet a különböző csapattagok számára. A telepítési folyamat egy hálózati felfedezési fázissal ér véget, amely feltölti az OpManager rendszer adatbázist. A monitor elkészíti a hálózat grafikus ábrázolását, amely képes kiterjed a WAN-okra és vezeték nélküli berendezések. Ha van virtuális környezetek, Az OpManager leképezi a rendszer virtuális és fizikai elemeit is.

A hálózati megfigyelő rendszer használja SNMP folytassa a hálózat összes eszközének állapotának ellenőrzését. Az SNMP rendszer az eszközügynököknek lehetőséget ad arra, hogy a „csapdák.A vezérlő azonnal megjeleníti ezeket a riasztásokat az irányítópulton, és beállítható arra is, hogy az értesítéseket a email vagy SMS. Ez a megfigyelő rendszer segít megakadályozzák a csomagvesztést okozó vészhelyzeti feltételeket.

A riasztási naplózó rendszer a legegyszerűbb módszert nyújtja Önnek felismerheti és megoldhatja azokat a problémákat, amelyek csomagvesztést okoznak. Az egyik riasztási körülmény a csomagvesztés. Ez a riasztás egy adott hálózati eszközhöz van kötve. Az értesítésre kattintva az OpManager irányítópult megnyitja az adott berendezés oldalát, és megmutatja teljesítménymutatók vizuális formátumban. Ez gyors módja annak ellenőrzésére, hogy melyik állapot okozta megnövekedett csomagvesztési arányt.

Ha az útválasztó teljesítményének egyik aspektusa nem jelent problémákat, akkor rákattinthat a következőre is olvassa el a konfigurációváltási naplót. Ha emelt, a csomagvesztés mértéke a konfiguráció megváltozásával koordinálódik, visszaállíthatja az eszköz beállításait állapotába az említett változtatások előtt hogy kiderüljön-e ez a probléma megoldása.

  Mi a Microsoft Azure?

Az OpManager csak néhány kattintással megadja az összes szükséges információt a csomagvesztés megakadályozásához vagy megoldásához. Ez a rendszer telepíthető ablakok vagy Linux és elérhető a egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

4. Nagios XI

Nagios XI képernyő

Nagios Core van egy ingyenes és nyílt forráskódú program. Az egyetlen probléma az, hogy nincs felhasználói felület. A teljes grafikus felhasználói felület ellenőrzéséhez fizetnie kell a Nagios XI rendszerért.

Mint az összes többi ajánlás a listán, A Nagios XI felfedezi az összes hálózathoz csatlakoztatott eszközt és felsorolja őket az irányítópulton. Ezenkívül elkészíti a hálózat térképét. Folyamatos állapot ellenőrzése távolítsa el a potenciális csomagvesztést okozó teljesítményproblémákat.

A státusokat a szabadalmazottak ellenőrzik Nagios Core 4 megfigyelő rendszer az SNMP helyett. A Nagios azonban ingyenes plug-inekkel bővíthető, és SNMP-vezérelt megfigyelő rendszer érhető el a plug-in könyvtárban.  A forgalom átviteli sebessége, a CPU-tevékenység és a memória kihasználtsága úgy jelenik meg, mint állapotok az irányítópulton. Ha beállítja a riasztási szinteket ezen attribútumokon, akkor teheti meg kapjon elegendő figyelmeztetést az egyes hálózati eszközök túlterhelésének megakadályozására.

A Konfiguráció-menedzsment modul ellenőrzi az egyes hálózati eszközök beállításait és naplózza azokat. A napló rögzíti a konfigurációkban végrehajtott változtatásokat. Ha egy új beállítás befolyásolja a teljesítményt, például növekszik a csomagvesztés, akkor a Configuration Manager használatával azonnal visszaállíthatja a beállításokat egy eszköz korábbi konfigurációjára.

A Nagios XI műszerfalán néhány nagyon vonzó megjelenítés található színkódolt grafikonok, diagramok és tárcsák. Testreszabhatja az irányítópultot, és készíthet verziókat a különféle csapattagok, valamint a nem műszaki vezetők számára, akiknek tájékozódni kell.

A Nagios XI csomag tartalmazza az összes modult, amelyre szükség van az egyedi műszerfal összeállításához a drag-and-drop felületen keresztül. A rendszer standard jelentésekkel rendelkezik, és akár saját egyedi kimenetet is készíthet.

Nagios rögzíti és tárolja a teljesítményadatokat, így a felület elemző eszközeivel működtetheti a forgalmi eseményeket különböző forgatókönyvek alapján. A rendszer kapacitástervezési funkciói segítenek felismerni a potenciális túlterhelést, amely csomagvesztést okozhat.

A Nagios XI lefedi a virtuális rendszereket, a felhőszolgáltatásokat, a távoli webhelyeket és a vezeték nélküli rendszereket, valamint a hagyományos vezetékes LAN-okat. Csak ezt a monitort telepítheti CentOS és RHEL Linux. Ha nincsenek, de megvan VMware vagy Hyper-V gépek, ott telepítheti. A Nagios XI elérhető egy 60 napos ingyenes próbaverzió.

5. Ipswitch WhatsUp Gold

WhatsUp Gold műszerfal

Az Ipswitch termék, a WhatsUp Gold figyeli a hálózati eszközöket, és figyelmeztet a lehetséges hibahelyzetekre, beleértve az eszközmemóriát és a CPU kimerültségét. Ezeket a figyelmeztetéseket a SNMP és megteszed a kapacitás megszűnése és a csomagvesztést okozó hibaproblémák.

Ez a szoftver tartalmazza a következőket: hálózati felderítési szolgáltatás, amely összegyűjti az összes adatot a monitor számára. Folyamatosan frissíti a LAN topológiáját, felismerve a készlet-kiegészítéseket, áthelyezéseket és eltávolításokat. A felfedezési folyamat létrehoz egy eszközlistát és hálózati térképet. Ezt a térképet a Adat link és Hálózat rétegeket. A térkép piros színnel jeleníti meg a problémás eszközöket. A hálózati kapcsolatok leképezése kiterjed a Cloud-ra és magában foglalja a virtuális környezeteket és a vezeték nélküli eszközöket is.

A teljesítménymutatók, például a csomagvesztés, megjelennek az eszközlistában és a hálózati térképen.

A WhatsUp Gold műszerfal hozzáférést biztosít élő és történelmi adatok egyaránt. Ez elvégzi a forgalmi kereslet trendjeinek elemzését. Élő figyelmeztetések, amikor bizonyos feltételek teljesülnek az előre meghatározott szabályok szerint, és beállíthatja saját egyéni riasztási feltételeit. A riasztásokat e-mailben, SMS-ben vagy elakadt értesítésként küldhetjük el a csapat tagjainak.

A WhatsUp Gold telepítve van Windows Server és lehet kapni egy ingyenes próbaverzió.

Következtetés

Képesek vagyunk könnyedén orvosolhatja az előre nem látható felhalmozódást a csomagvesztés során nagyban segíteni fog a munkájának megfelelő elvégzésében. Bár a listán szereplő eszközök kissé drágák, ők fizetni magukért hosszú távon a termelékenység növekedésével és az alacsonyabb sávszélesség-követelményekkel.

Szerencsére a fentiekben vázolt drága eszközök mindegyike megtalálható ingyenes kipróbálásokhoz elérhető. Nézzen meg néhányat, hogy megtudja, melyik nyújtja a legjobb lehetőséget a csomagvesztés megakadályozására.

Tapasztalta meg a csomagvesztés túlzott mértékű szintjét, amely befolyásolta a hálózati teljesítményt? Úgy találja, hogy a hálózaton gyakran fordul elő túlterhelés? Mely eszközöket használja a hálózat figyelésére és a csomagvesztés megakadályozására? Az alábbi megjegyzés szakaszban hagyjon üzenetet tapasztalatairól, és segítsen a közösség többi tagjának tanulni az Ön tapasztalatából.

About the author

Comments

 1. színűségének meghatározása A csomagvesztés valószínűsége a hálózati terhelés, a hálózati infrastruktúra minősége és a hálózati eszközök állapota alapján változhat. A csomagvesztés valószínűségének meghatározásához használható eszközök közé tartozik a hálózati teljesítményfigyelő rendszer, amely lehetővé teszi a hálózati forgalom és a hálózati eszközök állapotának figyelését. A hálózati teljesítményfigyelő rendszer segítségével azonosíthatók a hálózati terhelési pontok, amelyek csomagvesztést okozhatnak, és lehetővé teszik a hálózati infrastruktúra javítását. Csomagvesztési szempontok A csomagvesztési szempontok közé tartozik a hálózati terhelés, a hálózati infrastruktúra minősége és a hálózati eszközök állapota. A hálózati terhelés növekedése csökkentheti a hálózati teljesítményt és növelheti a csomagvesztés valószínűségét. A hálózati infrastruktúra minősége, például a kábelek minősége és a hálózati eszközök állapota, befolyásolhatja a csomagvesztés valószínűségét. Eszközök a csomagvesztés észlelésére és hibaelhárítására Az eszközök közé tartozik a hálózati teljesítményfigyelő rendszer, amely lehetővé teszi a hálózati forgalom és a hálózati eszközök állapotának figyelését. A hálózati teljesítményfigyelő rendszer segítségével azonosíthatók a hálózati terhelési pontok, amelyek csomagvesztést okozhatnak, és lehetővé teszik a hálózati infrastruktúra javítását. Következtetés A csomagvesztés az egyik legfontosabb hálózati teljesítménymutató, amely befolyásolhatja a felhasználói élményt és a hálózati teljesítményt. A csomagvesztés okainak és javítási lehetőségeinek megértése segíthet a hálózati infrastruktúra javításában és a felhasználói élmény javításában. A hálózati teljesítményfigyelő rendszerek használata lehetővé teszi a csomagvesztés észlelését és a hálózati infrastruktúra javítását.

Comments are closed.