Hogyan kezdje el hálózati rendszergazdaként?

Hogyan kezdje el hálózati rendszergazdaként?

A hálózati rendszergazda felelősségének sokféle módon átvállalható. Néhány ember, aki saját vállalkozást alapít vagy kisvállalkozásnál dolgozik, nettó adminisztrátori feladatokat látja el, és nem a képesítés, hanem szükségszerűség miatt.. A legtöbb azonban nem olyan szerencsés. Általában meg kell edzeni a cél felé, majd meg kell keresnie egy junior pozíciót, amely lehetővé teszi munkahelyi képzéshez és tanulmányokhoz szakmai vizsgákhoz..

Ebben az útmutatóban a következőkről olvashat az oktatási követelmények és a képzési lehetőségek ez a rendszeres hálózati adminisztrációs szerephez juttatja ahelyett, hogy tiszta ostoba szerencsére reménykedne.

Oktatási követelmények

A hálózati adminisztrációs munkához való jogosultsághoz felsőfokú végzettséggel kell rendelkeznie. Ez azt jelenti, hogy képesítést kap, amelyet az iskola befejezése után kap. Tehát a haladáshoz be kell néznie a helyi egyetemeket és főiskolákat.

A legjobb lehetőségek akkor fordulnak elő, ha Ön Bachelor fokozattal rendelkezik. Ha nincs ideje, ha nem engedheti meg magának, hogy ilyen sokáig távol maradjon a munkaerőpiacról, vagy ha csak nem jogosult egy képzésre, vannak rövidebb tanfolyamok, amelyekre lehetősége van a létrán a sikerhez. Az Egyesült Államokban meg kell keresnie a „társult fokozat„. Az Egyesült Királyságban fontolóra kell vennie egy „HND„.

Ha karrierjét külföldi munkavégzéshez kívánja használni, ne feledje, hogy nagyobb esélye van más országba való belépésre, ha Bachelor fokozattal rendelkezik. Az Egyesült Államok csak az igényelt szakirányú szakképzettséggel rendelkező szakemberek számára ad ki munkavállalási engedélyeket. Szerencsére a hálózati rendszergazda munkája megfelelő. Ugyanakkor négyéves képzést kell teljesítenie. Ha az Ön országa kínál hároméves Bachelor fokozat, az Egyesült Királysághoz hasonlóan az egyéves gyakorlati tapasztalatokat magában foglaló tanfolyam négy évre növeli a tanulmányi időtartamot, és az USA H1-B vízumára jogosít fel.

Ha rendelkezik képesítésével, amely kevesebb, mint négy évig tartott, akkor elvárják, hogy minden évben hároméves szakmai tapasztalatot mutasson be, amelyben oktatása négy év alatt volt.

A további vizsgálat

Ha örök asszisztens helyett teljesen képesített hálózati rendszergazdává válik, akkor folytatnia kell a tanulmányt és szakképesítés megszerzése. Ahogyan megközelíti a végső vizsgákat, el kell kezdenie körülnéznie a munkát. Ha a képzés magában foglalja a gyakorlatot, akkor a munkáltató felajánlja a folytatását, ahol az év tapasztalatait tölti. Ebben az esetben, nem szokatlan, hogy a vállalat szponzorálást kínál Önnek a végső tanévre, és várhatóan teljes munkaidőben kezd el ott dolgozni, amint befejezi a vizsgákat. Ha az oktatás befejezése előtt nem kap munkát, akkor meg kell határoznia a prioritásait.

Ügyeljen arra, hogy minden megszerzett munka lehetővé tegye a Cisco tanúsítási program követését. Nincs értelme ezen Cisco tanfolyamoknak olyan munka nélkül részt venni, amely kapcsolatba lép a hálózattal, mivel a kurzusterv feltételezi, hogy az iparban is dolgozol. A Cisco képzési útja sok pénzt igényel és időt igényel a tanulásra, tehát olyan szakmai gyakorlatot kell szereznie, amely megadja a tanulmányi időt, és amelyben a munkáltató vállalja, hogy megfizeti az Ön díjait..

Kis társaság vagy nagyvállalat

Nincs olyan kemény és gyors szabály, hogy jobb-e az első állása egy kisvállalatban vagy egy nagyvállalatnál van.

Egy kisvállalatban azonnal megkezdi a munkát a „munkaképzésen” ami általában azt jelenti, hogy egy mélyebb végén bedobnak egy kézikönyv és egy telefon, amely soha nem hagyja abba a csengetést panaszokkal, hogy rendezze.

A nagyvállalatok megértik a karriert és a képzési programokat és így nagyobb valószínűséggel integrálják a Cisco képesítéseket az Ön képzésébe. A nagyvállalatok azonban sokkal óvatosabbak attól, hogy ki hagyják szabadon a hálózatukat, és ebben a környezetben az első néhány évben láthatjuk, hogy látszólag udvariasságú és monoton mondali fülkében helyezkedik el. Kevesebb tapasztalatot kapsz egy nagyvállalatnál dolgozva, mert egy ilyen helyen általában egy nagy csapat működik a hálózat üzemeltetésében.

Mindkét esetben, gondoljon át a céljait, mielőtt interjút kezdene. Ha azt mondja egy nagy hálózat menedzsere számára, hogy az adminisztráció minden aspektusában szeretne részt venni, akkor valószínűleg nem bérel fel. Ha azt mondja egy kis cég vezetõjének, hogy csak a hálózat egyik aspektusára koncentrál, akkor valószínûleg nem fogja megkapni ezt a munkát sem.

Bármelyik típusú vállalkozásnál dolgozik, csak ne feledje, hogy a hálózati adminisztrációban elkövetett hibák tönkretehetik a társaságot, és így a vezetők nem fognak nagyon megbocsátani, ha rosszul cselekszik. Ha Ön az a fajta ember, aki szereti a kihívást, és bármilyen körülmények között sikeres lehet, akkor jobban megfelelhet egy kis cég által kínált „Minden üzlet Jack” munkamintájához. Ha hajlandó tévedni, vagy egyenesen szerencsétlen, koncentráljon jobban a „fülke munkahelyek,”Például az első sorban nyújtott támogatás, ahol kapcsolatba léphet a felhasználókkal, és szkriptek követésével javíthatja az egyszerű problémákat. Miután megismerte a hálózatot és a szokásos problémák rendszeres megoldásait, magabiztosabban jelentkezhet olyan pozíciókra, amelyek mélyebb műszaki ismereteket igényelnek, mint például a második vonal támogatása vagy a műszaki fejlesztő.

Cisco edzési út

Még akkor is, ha a cégnél dolgozik, nincs Cisco hálózati eszköz, be kell lépnie a Cisco tanfolyamra mert az általuk nyújtott tanúsítás az ipari szabvány. Miután megváltoztatta a Cisco útválasztó beállításait, ugyanazt teheti meg bármilyen más útválasztó esetében. Az egyetlen különbség az, hogy a konzol menüszerkezete kissé eltérhet. A Cisco tanfolyamokon azonban megismerheti a DHCP és a DNS szerver beállítását, az alhálózat tervezésének módját, az IP-címkezelésről, a kábeltípusokról és a kapacitásáról, valamint a hálózatfigyelő üzenetküldő rendszerekről, többek között a témáról.

A tantárgy nagy része általában a gyakorlati hálózati ismeretekre vonatkozik, nem pedig a Cisco termékek használatára.

CCENT

Az első szint, amelyet el kell érnie, a CCENT, azaz a Cisco tanúsított belépési hálózati technikus képesítés. Számos hálózattal kapcsolatos informatikai képzés integrálja ezt a képesítést, így ha egyet vesz ezek közül, akkor már a munka megkezdése előtt megkapja ezt az igazolást az övé alatt.

A CCENT alternatívája a Cisco hitelesített technikus (CCT) tanfolyam. Ha azt reméli, hogy valamely hatósággal hálózati rendszergazdavá válik, ne engedje, hogy a munkáltató a CCENT helyett erre a kurzusra tereljen téged.. A CCT nem képes arra, hogy továbblépjen a CCNA-ba.

CCNA

A CCNA jelentése Cisco tanúsított hálózati munkatárs. Minden ott lévő munkáltató CCNA-t akar, tehát ha nagy dollárt szeretne csinálni, akkor szüksége lesz erre a tanúsításra. Még akkor sem, ha nem akarja váltani a munkahelyet, és egy másik cégnél dolgozik, az a tény, hogy a munkáltatók olyan sorban vannak, akik CCNA-képesítéssel rendelkező szakemberek felvételére törekszenek, meg fogja tartani jelenlegi munkáltatóját a lábujjain, és a béreit az Ön által kínált ajánlatokkal összhangban tartja eljutni máshova.

Ha külföldön szeretne munkát szerezni, pár év tapasztalattal, diplomával, ÉS A CCNA azt jelenti, hogy a tengerentúli cégek csak telefonos interjú után bérelnek fel téged, és esetleg fizetik a repülési és áthelyezési költségeket. Alapvetően, A CCNA legyen a karrier célja.

Sajnos az elmúlt években a CCNA-táj meglehetősen bonyolultá vált. Nincs egyetlen CCNA tanfolyam; ehelyett egy speciális kurzus van a hálózatépítés minden egyes aspektusára. Tehát, mielőtt elkezdené a CCNA-t tanulni, el kell döntenie, hogy melyik hálózati területen szeretne részt venni. Itt van egy képernyőképet a Cisco Learning Network webhelyről, amely bemutatja az összes különféle karrierpályát, amelyet követhet a Cisco tanúsítással.

Cisco minősítési szintek

Amint a diagramból látható, a CCNA-nak sok verziója létezik:

 • CCNA Cloud
 • CCNA együttműködés
 • CCNA CyberOps
 • CCNA adatközpont
 • CCDA
 • CCNA Industrial
 • CCNA útválasztás és váltás
 • CCNA biztonság
 • CCNA SP
 • CCNA vezeték nélküli

CCNA szinten hálózati adminisztrátorként érkezett megr. Ha tovább akarja lépni a felső vezetésbe, vagy akár fel akar lépni az ülésterembe, akkor még magasabb képesítések vannak, amelyekre lehetőséged van.

Lásd még: CCNA: A végső útmutató

CCNP

A Cisco Certified Network Professional munka segít felmenni felső vezetői pozícióba. Ha azonban a szolgálatot szeretnék, akkor a CCNP képesítés nem elegendő. Cégének emellett képzést kell kapnia a projektmenedzsment, a személyzet menedzsment, a munkajog és a költségvetés tervezése terén. Egy másik pályafutási út, amelyet önéletrajzában a CCNP-vel választhatott, az alany-szakember, az értékesítés előtti tanácsadás és az ajánlattétel, valamint a kormányzati törvényhozói szerepek, vagy pedig saját vállalkozás létrehozása.

CCIE

A CCIE tanúsítás elviszi a szakterület tetejére. Ez az oka annak, hogy a képesítést Cisco Certified Internetwork Expert-nek hívják. Kevés ember veszi ezt a szintet a Cisco tanúsítvánnyal. Valójában a legtöbb hálózati rendszergazda leállítja a Cisco oktatási útját a CCNA segítségével. Ha CCIE szintre megy, akkor arra törekedned kell vezető tanácsadó vagy tanácsadó partner.

Ha önálló szabadúszó lesz, a CCIE-t túlképzettnek tekintik. Valójában nem fogja növelni a ráta az alapján, amit CCNP-vel keresne, vagy akár a sok éves tapasztalattal és CCNA képesítéssel rendelkező emberek pénzéből..

Bérek elvárásai

Ha pénzt keresett a hálózati adminisztrációba, a nagy fizetés csak akkor indul el, ha eléri a CCNA-t. Miután megszerezte a képesítést, akkor számíthat arra, hogy évi 55 000 dollárt keres, de ez a képesítés akár háromszáz vagy négy év alatt akár 90 000 dollárt vagy akár hat számot is igénybe vehet, a Payscale szerint.

A pénz, amelyet keres, attól függ, hogy hol lakik, és a cég típusától, ahol dolgozik. A nagyvárosokban, mint például New York City vagy San Francisco, a bérskála felső végét fogja létrehozni, de ne feledje, hogy azokban a helyeken nagyon magas a megélhetési költségek. Általánosságban elmondható, hogy a tanácsadók még többet fizetnek. Azonban elvárják, hogy az ország bármely részén elhelyezzen bármilyen elhelyezést, ami azt jelentené, hogy hónapokban a szállodában él, családjától távol.

Ha van CCNA-ja és néhány éves tapasztalata, akkor fontolóra veszi a szabadúszóvá válást is. Ez még többet fizet a havi jövedelem szempontjából, de nem kapnak béren kívüli juttatásokat, például fizetett képzést, betegfizetet vagy fizetett szabadságot.

Az Egyesült Királyságban egy CCNA 37 000 és 52 000 font között fog keresni. A munkavégzés helye ismét befolyásolja az elérhető béreket, és Londonban a legmagasabb bérek vannak, de a legmagasabb megélhetési költségek merülnek fel. A bérskálák nem fejezik ki teljes mértékben az Egyesült Királyságban a hálózati rendszergazdák keresőképességét, mert nagyon gyakori, hogy a tapasztalt szakemberek függetlenek.

Az Egyesült Királyságban a munkavállalóknak nyújtott magas béren kívüli juttatások azt jelentik, hogy nagy különbség van a munkavállalók bére és a szabadúszó által alkalmazott díjak között. Egy Londonon kívüli CCNA szabadúszó elvárhatja, hogy megszerezzen Napi 350 font és Londonban ez az arány kb Napi 450 font.  Ha továbbra is foglalkoztatni szeretne, keressen nyitót az egyik nagy tanácsadó cégnél a fizetése emelése érdekében. Is, a biztonsági szakemberek általában az átlagnál sokkal fizetnek tapasztalt hálózati rendszergazdák számára.

Kezdje el karrierjét

Soha nem lehet unalmas pillanat, amikor hálózati rendszergazda vagy. Az első kikötőnek a lehetséges útvonalon kell lennie, amelyet követhet, hogy munkalehetőséget kapjon. Bár számos online tanfolyam érhető el, a munkáltatók valóban olyan embereket keresnek, akiknek egyetemi vagy főiskolai végzettsége van. Tehát keresse meg az interneten az Ön közelében lévő oktatási intézményeket, és derítse ki, mely tanfolyamokat kínálnak.

Egyetemen ment a hálózati adminisztrációba, vagy más lehetőséget talált a mezőnybe való belépésre? Most ülsz CCNA vizsgákat, és elégedett vagy a választott specializációs patakkal? Sikerült-e utazni vagy külföldre költözni a hálózati adminisztrátor karrierjének köszönhetően? Ossza meg tapasztalatait azáltal, hogy üzenetet hagy az alábbi Megjegyzés szakaszban.

Kép:

 • A Pixabay hálózati rendszergazdája. Közösségi terület.
 • Cisco tanúsítási szintek a Cisco Learning Network-től. Igazságos használat.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =

Adblock
detector