HWMonitor Guide – annak korlátai és a 10 legjobb alternatíva

HWMonitor Guide - annak korlátai és a 10 legjobb alternatíva

A működési hardver az a minimális szint, amelyre a munkanapon belül termelékenység fenntartásához szükség van. Számos vállalkozás azonban nem tudja megfelelően ellenőrizni hardvereit. A lelkiismeretes vállalkozások között a hardvermegfigyelő eszköz HWMonitor egy háztartási név, de még így is, méretarányban korlátozásokba ütközik.

Az alábbiakban bemutatott eszközök mindegyikére nagyon sok részletet belefoglalunk, de ha kevés az ideje, itt van az összefoglaló a HWMonitor 10 legjobb alternatívájának felsorolása:

  1. SolarWinds szerver & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet) Megfigyelő rendszer, amely lefedi a Windows Server és a Linux szerverek összes állapotát.
  2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) Ez az eszköz figyeli a hálózatokat, szervereket és alkalmazásokat. Szervereken az összes hardverállapotot lefedi, és figyelmeztetéseket tartalmaz a határokon kívüli feltételekkel kapcsolatban.
  3. Atera (INGYENES Kísérlet) Rendszerfigyelő és -kezelő csomag a kezelt szolgáltatók számára.
  4. hwinfo Infrastruktúra-figyelő eszköz, amely lefedi a hardver állapotát. Fut a Windows rendszeren.
  5. ManageEngine OpManager Hálózati monitor, amely az SNMP-t használja a hálózati eszközök állapotának fülének tartására. Elérhető Windows Server és Linux verziókban.
  6. AIDA64 A Windows hardver monitorja, amely négy kiadásban érhető el.
  7. SysGauge Könnyű hardver teljesítményfigyelő, amely Windows rendszeren fut. Ingyenes és fizetett kiadásokban érhető el.
  8. PA szervermonitor Megfigyelő eszköz a Windows Server és a Linux operációs rendszerekhez. Árfigyelő eszközönként.
  9. Nyissa meg a Hardver figyelőt Könnyű, ingyenes szervermonitor, amely elérhető a Windows és a Linux számára.
  10. Ipswitch WhatsUp Gold Hálózati monitor, amely magában foglalja az eszköz állapotának figyelését. Bővíthető a szerver megfigyeléssel.

Mi a HWMonitor??

A HWMonitor egy ingyenes hardvermegfigyelő program, amely a sebesség, feszültség, hőfok, rajongók a hálózathoz csatlakoztatott PC-k száma. Az eszköz meg tudja mondani, ha egy eszköz túlmeleged vagy rosszul teljesít. A HWMonitor-t úgy tervezték, hogy együttműködjön olyan népszerű szolgáltatók ARM-folyamataival, mint az AMD, Intel és VIA.

A teljesítményadatok listátáblázat formátumban jelennek meg, amely az egészségügyi érzékelőket mutatja a csatlakoztatott eszközökről rögzített adatokkal. Mindössze annyit kell tennie, hogy megtalálja a kívánt teljesítményadatokat, vagy görgessen lefelé a megfelelő szakaszhoz.

A vizualizációkhoz van egy Grafikongenerátor amely automatikusan létrehozza a felhasználási adatok grafikonjait, amelyeket a naplómappába menti. A grafikon méretével kapcsolatba léphet a kattintással választási lehetőség. Noha ez nem olyan kifinomult, mint néhány más szabadalmaztatott termék, ez segít a fentről lefelé mutató perspektíva megjelenítésében..

Miért érdemes használni a HWMonitor szoftvert??

A HWMonitor használatának fő oka az, hogy könnyű. Az asztaltervezés alapvető elrendezése megkönnyíti a szükséges adatok görgetését és megtalálását. Nem fog eltévedni vagy elkerülni a többi funkciót. Viszonylag könnyen megnézheti az összes szükséges hardver információt a képernyőn anélkül, hogy túl sok lenne keresni.

A HWMonitor használatának másik jó oka az, hogy rendszeresen frissítik. Bár sok eszköz a CPU-figyelő eszközöket következetlenül frissíti, a HWMonitor néhány hónaponként új frissítéseket készít. A rendszeres javítások szigorítják a figyelési élményt és kiküszöbölik a felhasználók által talált hibákat.

A HWMonitor műszaki képességein túl az alacsony ár egy másik indok az eszköz megfontolására. A HWMonitor standard verziója ingyenesen elérhető, és a kkv-k és a nagyobb szervezetek számára elérhetővé teszi. Van azonban egy Pro verzió amely magában foglalja a további naplózási képességeket, a távoli műveleteket és a grafikonokat. A HWMonitor Pro ára 22,40 USD (17,69 £) 10 távoli kapcsolat és 39,33 $ (31,05 £) akár 20 távoli kapcsolat számára..

A HWMonitor legjobb alternatívái

A HWMonitor egyetlen problémája az, hogy csak az adatpontokat mutatja, például a hőmérsékleteket, feszültségeket és frekvenciákat. Nincs olyan mély figyelési funkciók, mint a többi versenytárs eszköz. Hasonlóképpen, nincs meg annak a termelési értéknek vagy a megjelenítésnek a tulajdonságai, amelyek néhány népszerű hardvermegfigyelő szolgáltatónál vannak.

Áttekintettük a legjobb alternatívákat, és besoroltuk őket jellemzőik és előnyeik, a könnyű használat és az általános teljesítmény alapján.

1. SolarWinds szerver & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet)

SolarWinds Server és alkalmazásfigyelő

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő egy szerver és hardver megfigyelő platform, amely a listán az egyik legegyszerűbb felügyeleti élményt nyújtja. Az eszköz nyomon tudja követni a hardver felvételi információk állapotát processzor, memória, lemez terület, hőfok, ventilátor sebesség, és tápegység. A felhasználói felület ezt az információt olyan lista formátumban jeleníti meg, amelyet részletesebben kidolgozhat vagy minimalizálhat.

A vizuális elemek azonban a SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő fejlettebbek, mint a HWMonitoré. Például a jelenlegi hardver állapotát a zöld gombokkal együtt mutatjuk be, hogy jelöljük az eszközöket fel. A közöttük lévő eszközöket jelöljük Figyelem és ha egyszer elérték kritikai szinteket vörös jelöléssel látják el. Részletes grafikonokkal is rendelkezik, amelyek megmutatják a hardver teljesítmény túlórájának változását.

Ha jobban szeretne együttműködni harmadik fél gyártóival, SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő jönni valakivel sablonok több mint 200 különböző alkalmazás figyelésére. A sablonok elérhetőek a Windows, a Microsoft IIS, az Exchange, az SQL Server, az Active Directory, a Linux, az Apache és egyebek számára. Tehát, ha olyan eszközt keres, amely különbözõ gyártóktól származó hardvereszközöket figyeli, ez az eszköz ideális választás.

Az ára SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő versenyképes egy prémium hardvermegfigyelő termékért is. Az ár 2 995 USD-tól (2 364 £) kezdődik. Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

SolarWinds szerver & Alkalmazás MonitorDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

Paessler PRTG hálózati monitor

Paessler PRTG hálózati monitor egy olyan hálózati megfigyelő eszköz, amely hardvert is képes figyelni. Val vel PRTG hálózati monitor figyelheti a processzor, RAM, és merevlemezek hálózati eszközök. Az eszközök által ellenőrzött eszközök között vannak számítógépek, kapcsolók, útválasztók és nyomtatók. Az eszköz a hálózati eszközöket rögzíti az értékeléshez válaszidő és elérhetőség. Az eszköz tehát jó választás, ha a hálózathoz csatlakoztatott eszközök széles keresztmetszetét szeretné figyelemmel kísérni.

A riasztási rendszer be van kapcsolva PRTG hálózati monitor kivételes. Az érzékelők testreszabhatók, hogy értesítsék Önt, ha egy eszköz teljesítményproblémákat tapasztal vagy egyértelműen meghibásodik. Az értesítéseket e-mailben küldjük el, szöveges üzenetek és értesítések. A push értesítések elérhetőek az Android és iOS eszközökre, így mindig tisztában van a jelenlegi fejleményekkel.

PRTG „Alapszolgáltatás” elérhető a Microsoft Windows 2012 R2, 2016, 10, 8, 2008 R2 és 2008 rendszeren. A készpénzre szoruló kkv-k számára PRTG hálózati monitor jó választás, mert méretezhető árképzési modellt alkalmaz. A termék ingyenes, kevesebb mint 100 érzékelővel történő monitorozáshoz.

A fizetett verziók PRTG hálózati monitor Kezdje 1600 dollárral (1 263 font) 500 érzékelőnél, és 60 000 dollárnál (47 399 font) lépjen fel korlátlan érzékelőknél, 5 szerver telepítéssel. tudsz töltse le az ingyenes próbaverziót.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. Atera (INGYENES Kísérlet)

HWMonitor Guide - annak korlátai és a 10 legjobb alternatíva

Az távfelügyelet és -kezelés (RMM) funkciói Atera lefedi az ügyfél webhelyének összes hardvert, nem csak a végpontokat. Az eszköz támogatja a kezelt szolgáltatók (MSP) munkáját, így magában foglalja az adminisztrációs funkciókat, valamint a segédprogramok figyelését.

Az Atera rendszer egy felhőalapú szolgáltatás amely magában foglalja a szerver idejét és helyét a feldolgozáshoz és a tároláshoz, így a csomaghoz feliratkozó MSP-nek nincs szüksége a webhelyén jelentős infrastruktúrára. A megfigyelt távoli rendszereknek azonban telepíteniük kell az ügynök szoftvert. Az MSP-k vezetői és technikusai az Atera műszerfalra jutnak keresztül bármilyen szabványos böngésző. Az Atera szintén gyárt ingyenes alkalmazások mobil eszközökhöz hogy hozzáférjen a rendszerhez.

Az Atera hardvermegfigyelési szakaszai felügyelik CPU, memória és lemezterület, megjegyezve az egyes termékek potenciális kapacitását és figyelemmel kísérve a felhasználást. Az eszközben található rendszergazdai funkciók kiterjednek a karbantartási feladatokra is, például a rendszer biztonsági mentésére és visszaállítására, valamint a lemez tisztítására és a töredezettségmentesítésre. A rendszer egyéb vezérlőelemei lehetővé teszik a technikus számára, hogy ellenőrizze az eszköz összes szoftverét, telepítse az új szolgáltatásokat és programokat, valamint a leállítási és indítási kiszolgálókat és a végpontokat.

Technikusok kapnak távoli asztali hozzáférés a végpontokra az Atera Help Desk támogatási csomagjának részeként. Az Atera csomagnak ez a része távoli hozzáférést is tartalmaz a rendszer felfedezéséhez, a javításkezeléshez és a szkriptvégrehajtáshoz az automatizált adminisztrációs és beépítési feladatokhoz.

Az Atera rendszer előfizetéssel felszámítva technikusonként felszámított díjakkal. Az MSP dönthet úgy, hogy havonta vagy évente fizeti a szolgáltatást - az éves terv olcsóbb lesz. Az Atera előfizetési modellje ezt a szolgáltatást nagyon méretezhetővé és bármilyen méretű MSP-hez alkalmassá teszi. Az Atera tulajdonságait a 30 napos ingyenes próbaverzió.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. HWiNFO

hwinfo műszerfal képernyőképe

hwinfo egy hardvermegfigyelő eszköz valós idejű rendszerfigyelő képességekkel. A hardver-összetevők, amelyeket ezen eszköz segítségével megnézhetnek, tartalmazzák CPU, GPU, meghajtók, alaplapok, és perifériák. Adatok szempontjából figyelemmel kísérheti a RAM, logikai CPU-szám, hőfok, memória sebessége, és a csatlakoztatott eszközök akkumulátora.

Hasonlóan a többi hálózati megfigyelő eszközhöz, hwinfo olyan funkciókat kínál, mint a figyelmeztetések és jelentések hogy folyamatosan frissítse a felhasználót. A riasztások testreszabhatók hogy ellenőrizze a választott paramétereket. Hasonlóképpen jelentéseket generálhat a XML, CSV és HTML hogy megosszák az eredményeket a csapatával.

Vannak még kiegészítői - a hwinfo. Kiegészítők elérhetőek a következőhöz: hwinfo tartalmaz RivaTuner / MSI Afterburner / EVGA Precíziós képernyő-képernyő, Esőmérő plug-in, HWiNFOMonitor, LCDHost plug-in és több. Minden kiegészítő hozzáad egy új funkciót a programhoz. Például a HWiNFOMonitor kiterjesztés hozzáad egy testreszabható oldalsávot, amely további grafikonokat ad a megfigyeléshez.

hwinfo a HWMonitor természetes utódja, és egyértelmű, de részletes hardver- és rendszerfigyelési élményt nyújt. A program 32 és 64 bites Windows rendszeren érhető el. Letöltheti hwinfo ingyen.

5. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager egy hardver és hálózati monitor Windows és Linuxhoz. Az eszköz használja SNMP eszközök pingolására és a teljesítményadatok lekérésére. A dolgok, amelyek segítségével megfigyelhetők ManageEngine OpManager tartalmaz hőfok, ventilátor sebesség, feszültség, és processzor állapota. A szoftver kompatibilis a VMware, kis erdős völgy, Cisco HP, és több így fenntartja a teljes átláthatóságot.

Mint fő hálózati megfigyelő eszköz, ManageEngine OpManager Riasztási rendszerrel is rendelkezik. A riasztásokat e-mailben és SMS-ben küldik el hogy biztosan ne hagyj ki valami fontosat. Amikor az eszközök lemennek vagy megfelelnek bizonyos paramétereknek, riasztások merülnek fel. A riasztásokat négy kategóriába sorolják; Szolgáltatás le, Figyelem, Baj, és Kritikai. Ezeket számlapként a bal oldali oldalon mutatják be riasztók oldal.

A Három változatnak van ManageEngine OpManager megvásárolható; az Standard Edition, Professional Edition és Enterprise Edition. A Standard Edition 245 dollárt (193,42 fontot) fizet 1000 eszközön. A Professional Edition 345 USD-t (272,37 £) fizet 1000 eszköz számára, olyan kiegészítő funkciókkal, mint a VMware megfigyelés és a hiper-v megfigyelés. Az Enterprise Edition 11.545 dollárt (9.144.56 GBP) fizet 10 000 kiegészítő funkcióval rendelkező eszközért.

6. AIDA64

AIDA64 műszerfal képernyőképe

AIDA64 egy hardvermegfigyelő szoftver, amely kínál hőfok, processzor, ventilátor, sebesség és lemezmegfigyelés. Az eszköz a következő használatával működik hardver érzékelő motor információkat talál a csatlakoztatott eszközök által használt szoftverről. Azáltal, hogy láthatja, hogy a szoftveres eszközök milyen távolról használnak, növeli az átláthatóságot. További bónuszként, AIDA64 is nyújt stressz tesztelés neked számítógép, merevlemez, SSD, és OpenCL GPU.

Az egyik oka annak AIDA64 annyira széles körben használják, mert benchmarking képességeit. A referenciaértékeket annak mérésére használják, hogy a számítógép milyen gyorsan fejezi be a folyamatokat és a feladatokat. Más szavakkal: a referenciamutatók tesztelhetik a rossz teljesítmény jeleit, és észlelhetik a hardverproblémákat, például a hardver leromlását.

AIDA64 elérhető a Windows 95, 98, 2000, XP, testnevelés, 2003, Távlat, 2008, 7, 2008 R2, 8, 2012, 8.1, 2012 R2, 10 és 2016. Ennek négy változata létezik AIDA64 amit meg lehet vásárolni; Szélső, Mérnök, Hálózati ellenőrzés és Üzleti. Az Extreme verzió otthoni felhasználóknak szól és 39,95 dollártól (31,54 font) indul. A Engineer verzió hozzáadja a parancssori automatizálást és 199,90 USD-tól (157,80 £) indul..

A Network Audit verzió hálózati leltárt, parancssori automatizálást és változáskezelést kínál 100 dollárért (78,94 font). Végül, az üzleti kiadás tartalmazza a fentiek mindegyikét, távoli kezeléssel 199,90 dollárért (157,83 font). Letöltheti az ingyenes próbaverziót.

7. SysGauge

Sysgauge képernyőképe

SysGauge egy rendszerfigyelő megoldás, számos CPU figyelési funkcióval. Az CPU Monitor modul olyan információkat mutat, mint a CPU-használat, felhasználói CPU használat, kernel CPU használat, CPU megszakítási arány, CPU frekvencia, és több. A kijelző grafikonokra és szöveges adatokra bontható. A vizuális kijelző viszonylag alapvető, de könnyen olvasható.

A program szintén nagymértékben testreszabható. Használhatja például a Rendszerfigyelő modul a CPU megfigyelési profilok konfigurálásához a felhasználók számára. Ezután kiválaszthatja azokat a helyi és távoli számítógépeket, amelyeket a felhasználónak meg kell figyelnie. A. Fizetett változataiban SysGauge itt van még a parancssori felület, ahol közvetlenül ellenőrizheti a CPU használatát.

SysGauge a Windows számára elérhető 32 és 64 bites alkalmazásként Windows XP, Távlat, 7, 8, 10, 2003, 2008, 2012, 2012 R2, és 2016. Az SysGauge A platform ingyenes 10 vagy annál kevesebb monitor számára.

A SysGauge három fizetett verziója létezik: SysGauge Pro, SysGauge Ultimate, és SysGauge Server. A SysGauge Pro 50 monitorral érkezik 50 dollárért (39,48 £). A SysGauge Ultimate akár 100 monitort támogathat 125 dollárért (98,70 fontért). A SysGauge Server ára 125 USD (98,70 £), és akár 200 monitort támogat további extra távirányítóval. Ingyenesen letöltheti a SysGauge alkalmazást.

8. PA szervermonitor

PA szervermonitor
PA szervermonitor egy hardver és szerver megfigyelő eszköz, amely figyelemmel kíséri a Windows és a Linux eszközöket. PA szervermonitor megmutatja a fütyülés, processzor, memória, és korong a helyi környezetre vonatkozó adatok. Van még távfelügyelet távoli számítógépek és más eszközök figyelésére. A felhasználói felület kissé elavult, de továbbra is kiváló minőségű megfigyelési élményt kínál több mint 1000 szervert vagy eszközt figyelhet.

A szoftver fejlettebb funkciókkal is rendelkezik, mint például a riasztások. A riasztásokat automatikusan e-mailben küldjük el vagy SMS miután teljesült egy adott indító feltétel. A program konfigurálható a következőkre: automatikusan újraindítja a szolgáltatást vagy futtasson egyéni szkriptet válaszolni a kérdésekre. A riasztási rendszer által kínált automatizálás lecsökkenti a válaszidőt, amikor a teljesítménygel kapcsolatos problémákkal foglalkozik.

További részletek: lefordíthatja a hálózati használati adatokat jelentések. A jelentések állapotjelentések formájában készülnek, amelyek rendelkezésre állnak, rendelkezésre álló adatokkal. A jelentések HTTP formátumban érhetők el és küldheti el email a többi csapatnak. Karbantartási ütemterveket is kidolgozhat a munkaidőn kívüli felügyelet kikapcsolásához.

Ennek négy változata létezik PA szervermonitor megvásárolható; Lite licenc, Pro licenc, Ultra licenc, és Vállalati Ultra. Minden megfigyelt szerverhez vagy eszközhöz licencet kell vásárolnia. A Lite licencek tartománya 49 USD-től (38,68 £) kezdődik az 1-9-es készülékektől egészen 4 USD-ig (3,16 £) 1000-nél nagyobb eszközöknél. Az árazási lehetőségekkel kapcsolatos további információkért ellenőriznie kell a webhely összehasonlító táblázatát. Letöltheti az ingyenes próbaverziót.

9. Nyissa meg a Hardver figyelőt

open_hardware_monitor

Nyissa meg a Hardver figyelőt egy könnyű hardvermegfigyelő segédprogram, amely népszerű ablakok felhasználók számára. A program az nyílt forráskódú és képes figyelni hőfok, CPU terhelés, ventilátor sebesség, feszültség, és óra sebesség. Mindezek az információk alaptáblázat formájában tekinthetők meg. Bár a divatos funkciók vagy a bemutatás szempontjából nincs sok lehetőség, az Open Hardware jó munkát végez, ha a számítógép teljesítményét egy ablakban mutatja be..

Ha alapvető hardverfigyelési élményt keres Nyissa meg a Hardver figyelőt fedezted? A program egyszerűen megmutatja a szükséges mutatókat, és semmi mást. Nyissa meg a Hardver figyelőt elérhető a Linux, ablakokXP, Távlat, 7, 8, 8.1, és 10. Nézze meg az ingyenes letöltést.

10. Ipswitch WhatsUp Gold

WhatsUp Gold műszerfal képernyőképe

WhatsUp Gold egy hardvermonitor, amelyet széles körben használnak a kkv-k és a nagy szervezetek. WhatsUp Gold nyomon tudja követni a hőfok, rajongói állapot, és tápegység a készülékeidet. Az APC teljesítménymonitor automatikusan nyomon követi a csatlakoztatott eszközök energiafelhasználását, miután felfedezték őket. A program képes nyomtatót nyomon követni, amely támogatja az IETF Printer, MIB, RFC 3805-et.

Az egyik leghasznosabb szolgáltatás, amely a WhatsUp Gold az a képesség, hogy automatikusan felfedezheti a teljes hálózatát. Az összes csatlakoztatott eszköz elhelyezkedik és ábrázolódik egy topológiai térképen. Innen megnézheti az állapotát a fel eszközök zöld és nem sikerült vörös színű eszközök.

A riasztási rendszer szintén rendkívül hasznos. tudsz hozzon létre egyedi figyelmeztetéseket értesíti Önt, ha egy adott paraméter teljesül. A riasztásokat a következő küldi email, SMS, Laza, internetes riasztások és IFTTT hozzászólások hogy ne maradjon le semmiről.

A Három változatnak van WhatsUp Gold amit meg lehet vásárolni: Prémium éves előfizetés, Prémium licenc, és a Teljes plusz licenc. A Premium és a Total Plus licenc közötti különbség az, hogy az utóbbi rendelkezik hálózati forgalom elemzéssel, alkalmazásfigyelés, virtualizációs megfigyelés, konfiguráció-menedzsment, és több. Ha az árazási információkat szeretné megtekinteni, akkor közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az eladóval. Az Ipswitch ingyenes próbaverziót kínál.

HWMonitor alternatívák: SolarWinds Server & Alkalmazásmonitor, PRTG Network Monitor és HWiNFO

HWMonitor önmagában sokoldalú eszköz, de ha valami másra vagy modernebbre vágyik, SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő, Paessler PRTG hálózati monitor és hwinfo remek alternatívák lehetnek. Ha van költségvetése, akkor SolarWInds Server & Alkalmazásfigyelő teljes körű hardver-figyelési élményt kínál, amelyet könnyen konfigurálhat.

Ugyanakkor ha elengedhetetlen egy alacsony árú pont A Paessler PRTG Network Monitor programjai ingyenes kiadás ideális. Akkor jobb minőségű kijelzőket és megjelenítést kínál HWMonitor ugyanazon az áron. Ennek ellenére, ha inkább valami kissé egyszerűbbet szeretsz hwinfo a természetes természetes utódja HWMonitor riasztásokkal és beépülő modulokkal a további megfigyelési lehetőségekhez.

Kapcsolódó: A legjobb hardvermegfigyelő eszközök

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 76

Adblock
detector