LAN Monitor: 12 legjobb LAN figyelő eszköz 2023-ra

LAN Monitor: 12 legjobb LAN figyelő eszköz 2023-ra

Mi az a LAN monitor??

A LAN monitor (vagy a Local Area Network monitor) a helyi számítógépes hálózat láthatóságát biztosítja, ideértve a számítógépeket, útválasztókat, szervereket, nyomtatókat és egyebeket. A LAN-figyelő eszközök figyelemmel kísérik a hálózati teljesítményt, és figyelmeztetnek olyan problémákra, mint például a nyomtató offline állapotba lépése vagy a nem működő útválasztó.

Az alább részletezzük azokat a szerszámokat, amelyeket a listához kiválasztottunk, de Ha csak ideje van egy gyors összefoglalásra, itt található a legjobb LAN-figyelő eszközök listája:

 1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (INGYENES PRÓBAVERZIÓ) Ez a legfontosabb eszköz a SolarWinds infrastruktúra-kezelési segédprogramjainak stabiljában. Az SNMP-n keresztül kommunikál a csatlakoztatott eszközökkel, és a Windows Server rendszeren fut.
 2. Paessler LAN megfigyelés PRTG-vel (INGYENES Kísérlet) Ez az eszköz figyeli a szervereket és alkalmazásokat, valamint a LAN-okat. Windows rendszeren fut és érzékelőket tartalmaz a forgalom figyelésére, valamint a hálózati eszközök állapotának ellenőrzésére.
 3. SolarWinds Flow szerszámcsomag (INGYENES SZERSZÁM BUNDLE) A segédprogramok háromszöge, amely segítséget nyújt a hálózat kapacitásának tesztelésében.
 4. AdRem szoftver NetCrunch (ingyenes próbaverzió) Infrastruktúra-figyelő rendszer, amely kilenc funkcionális modulban kapható. Fut a Windows és a Windows Server rendszeren.
 5. Site24x7 hálózati megfigyelés a felhővel (INGYENES Kísérlet) Felhő alapú szolgáltatás, amely figyelemmel kíséri a hálózatokat, alkalmazásokat és a felhasználói viselkedést.
 6. ManageEngine OpManager Átfogó hálózatkezelő rendszer, amely telepíthető Windows és Linux rendszereken. Az eszköz az SNMP használatával ellenőrzi a hálózati eszközöket.
 7. Nagios Core és Nagios XI A hálózati monitor fizetett (Nagios XI) és ingyenes (Nagios Core) verziói, amelyek alkalmasak kis- és középvállalkozások számára.
 8. Pandora NMS SNMP-vezérelt hálózati monitor, amely tartalmazza az IP-címkezelést és a konfigurációkezelő modulokat.
 9. Zenoss - Fizetett és ingyenes (Zenoss Core) verziókban választhatja ki, hogy a hálózatfelügyeleti szoftvert helyben futtatja-e, vagy előfizetéssel előfizetéssel elérhető a felhőből..
 10. Dynatrace Hálózati kapcsolatfigyelő, amely kiterjed a szerver és az eszköz állapotára is.
 11. A ConnectWise automatizálja Hálózati monitor, amely tartalmazza az automatikus figyelmeztetéseket, amelyeket állapotriasztások váltanak ki.
 12. Zabbix Ingyenes nyílt forrású hálózati monitor, amely az SNMP-t használja a hálózati eszköz állapotának nyomon követésére.

LAN-figyelő eszközök értékelése

A LAN-monitorok bonyolultsága a csomag-szippantási eszközöktől a teljes hálózati adminisztrációs rendszerig terjed. A hálózat kezelése során a legfontosabb feladatok a képesség nyomon követni a létesítmény kihasználtságát, annak biztosítása, hogy a berendezések ne kerüljenek túlterhelésre, valamint az összes berendezés működőképességének ellenőrzése és biztosítása. A LAN-monitorok valós időben tájékoztassák Önt, hogy megelőzze a problémákat, még mielőtt azok befolyásolnák a teljesítményt.

Mivel a hálózat valószínűleg számos gyártótól beszerezhető berendezést tartalmaz, nem akarja, hogy a LAN megfigyelő eszközeinek szabadalmaztatott rendszere legyen. Fontos ellenőrizni, hogy a megvásárolt megfigyelő rendszer kompatibilis-e az összes már meglévő hálózati berendezéssel. Bár a vezeték nélküli hálózatok hivatalosan nem képezik részét a „LAN” meghatározásának, a monitor megszerzése, amely tartalmazhatja a wifi útválasztóját, szintén jó lehetőség arra, hogy figyeljen a.

A legjobb LAN figyelő eszközök

Ez az útmutató felsorolja a LAN megfigyelő eszközöket, amelyek lefedik a követelmények teljes spektrumát, nem csak a nagyvállalatok rendszerei. A rendelkezésre álló LAN figyelő eszközök megtekintésekor a következő tulajdonságokat vették figyelembe:

 • Megjelenítés - szüksége van a monitorra, hogy egy pillanat alatt megmutassa a teljes hálózat állapotát
 • figyelmeztetések - a monitornak visszajelző rendszert kell tartalmaznia a hibák és a stressz kiemelésére
 • Testreszabásaim - a rendszernek lehetővé kell tennie, hogy saját szkripteket írhasson a jelentéskészítés automatizálásához
 • Több gyártó kompatibilitása - a felügyeleti rendszernek képesnek kell lennie arra, hogy kommunikálni lehessen az összes meglévő berendezéssel.
 • Elemző eszközök - néha képesnek kell lennie a hálózat felfedezésére, egészen a csomagokig

Ezeket a szempontokat szem előtt tartva összeállítottuk a legjobb LAN-figyelő eszközök listáját.

1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (ingyenes próbaverzió)

Solarwinds NPM képernyő
A SolarWinds jelenleg a LAN technológiai piac egyik legnagyobb ütközője. A társaság olyan termékcsaládot állít elő a hálózati rendszergazdák számára, amelyeket külön-külön lehet megvásárolni, vagy össze lehet szerelni egy teljes hálózati menedzsment rendszer kialakításához.

Nem kell elköteleznie magát az összes többi modul megvásárlása mellett a Network Performance Monitor használatához, de valószínűleg kísértésnek tűnik megnéznie a többi SolarWinds segédprogramot, miután megszokta a LAN figyelő eszközt.. Ennek az eszköznek a legfontosabb jellemzője, amely a listánkban győztesvé válik, a jól megszervezett műszerfal. A felhasználói felület egyetlen pillantásával áttekintést kap a teljes hálózat teljesítményéről. A hálózati tevékenység valós idejű mutatói grafikus bemutatókkal, kördiagramokkal és vonaldiagramokkal azonnal láthatóvá válnak.

Ha Ön több helyért felelős, a távoli megfigyelési képességeinek köszönhetően kibővítheti a Network Performance Monitor kompetenciáját. Ilyen módon egy központi helyről kezelheti a WAN-ban lévő összes eszközt.

Az Összegzés nézet négy panele egyike tartalmazza a nap során bekövetkezett kritikus körülmények listáját. Az összefoglaló oldalba bevitt élő adatok az SNMP módszertanból származnak. A legtöbb új, hálózattal kompatibilis készülék SNMP-funkciókkal rendelkezik, amelyek előre vannak töltve a firmware-be és a A SolarWinds Network Performance Monitor automatikusan felismeri és együttműködik az eszközügynökökkel, hogy tájékoztassa Önt a berendezés állapotáról.

Ezek a valós idejű állapotjelzések a megfigyelő rendszer alapját képezik, de nem akarja, hogy minden figyelmeztető üzenet elárasztódjon a monitorba. Az interfész testreszabható az állapotriasztások szűrésére és a különböző csoporttagok értesítésére a különböző hálózati tevékenységi feltételek szerint ami felmerülhet. Ez elősegíti az idő hatékonyabb kezelését, ha egy nagy hálózat felelős, amelyet szakemberek egy csoportja támogat. Ez a szolgáltatás különösen akkor hasznos, ha sok hardvertámogatást kiszervezik - a Network Performance Monitor közvetlenül értesíti a szolgáltatót, így nem kell pazarolnia az időt a támogatási felhívások benyújtására..

A figyelőcsomag vezetékes és vezeték nélküli hálózatokat kezel. Fúrással lekérdezheti a hálózat minden csomópontját, hogy megvizsgálja a problémákat és nyomon kövesse a felhasználást. A csomópont részleteinek képernyője ismét grafikus megjelenítéssel rendelkezik, hogy egy pillanat alatt teljes képet kapjon a teljesítményről.

A SolarWinds Network Performance Monitor nagy vállalati hálózatokra irányul, a belépő szintű rendszer 2895 dollárba kerül. Az árak a hálózaton lévő csomópontok számának megfelelően növekednek. Tehát, ha csak kicsi hálózattal és nagyon szűk költségvetéssel rendelkezik, ez az átfogó LAN figyelő eszköz valószínűleg nem az Ön számára.

A SZERKESZTŐ Választása

SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő: Ennek az eszköznek van egy sima műszerfal, amely egyetlen pillantással áttekintést nyújt a teljes hálózat teljesítményéről.

Letöltés: Töltse le az INGYENES 30 napos próbaverziót a SolarWinds.com webhelyen

Hivatalos oldal: http://www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

2. Paessler LAN megfigyelés PRTG-vel (INGYENES Kísérlet)

Paessler PRTG műszerfal
A Paessler PRTG rendszer lefedi a szerver figyelését, valamint a LAN és a WAN felügyeletet. A megfigyelő segédprogram alapjául szolgáló technológia a NetFlow rendszer. Ez képes valós időben nyomon követni a hálózat átviteli sebességét. A protokoll szintű lefelé nézéshez egy legfrissebb segédprogramot egy csomag-szippantási segédprogram biztosít. A megfigyelés azonban nem csak a forgalom figyelésének feladata. A Paessler PRTG LAN figyelő funkciói az SNMP-re támaszkodnak, hogy riasztásokat nyújtsanak a hardver állapotáról. Az SNMP által biztosított riasztások lehetővé teszik a hálózati rendszergazdák számára, hogy a válság előtt álljanak. Nagyon sok pénzt takaríthat meg az ügyfélszolgálaton, ha megelőzheti a hardverhibát, és kijavíthatja azt, mielőtt a felhasználói hívások kezdett elmenni.

Az SNMP nagy előnye, hogy nagyon kis sávszélességet használ, tehát a készlettel végzett megfigyelés nem lassítja le a hálózat leépülését. A Paessler rendszer irányítópultja egy nagyszerű felhasználói felület, amely grafikonokat, diagramokat és tárcsákat tartalmaz, hogy azonnali információkat kapjon a hálózat általános állapotáról. tudsz lekérdezi a hálózat egyes csomópontjait, hogy azonnali állapotjelentéseket kapjon, élő adatokat tartalmazva. Ezek az eszközspecifikus oldalak könnyen követhető grafikákat tartalmaznak, és az egész műszerfal elérhető a hálózat bármely számítógépéről, valamint a táblagépekről és az okostelefonokról..

  Окончательное руководство по TCP / IP

A PRTG különösen nagy hatékonyságú több telephelyen végzett műveleteknél, amelyek internetkapcsolatokat és felhőalapú szolgáltatásokat tartalmaznak. Az összes hálózati menedzsment funkciót egyetlen helyre központosíthatja, és távolról hozzáférhet az egyes helyszíni LAN-okhoz, a Paessler Távoli szonda technológia. A PRTG a vezeték nélküli hálózatokat is figyeli.

A Paessler PRTG telepítése nagyon erősen irányított. Számos telepítési eljárás automatizálódik, és az integrált hálózati felderítési szolgáltatás automatikusan leképezi a topológiát. A LAN figyelő eszköz olyan sablonokat tartalmaz, amelyek az egyes eszközök állapotinformációit gyűjtik. Ez egy szabványos formátumot hoz a felügyeleti erőfeszítéséhez, lehetővé téve, hogy egyenlő figyelmet fordítson a hálózat összes berendezésére. A PRTG figyelő rendszer sok aspektusa testreszabható, így értesítéseket és állapotokat kap, amelyek a hálózat sikere szempontjából kritikusak lettek..

Paessler PRTG ingyenes próbaverziója korlátlan számú érzékelőt tesz lehetővé, de csak 30 napos időszakra áll rendelkezésre. Van egy ingyenes verzió is - amelynek célja a kisvállalkozások támogatása növekedésük során - amely jelenleg akár 100 érzékelőt is képes határozatlan ideig használni..

Paessler LAN megfigyelés a PRTGDownload 30 napos INGYENES próbaverzióval

3. SolarWinds Flow eszközcsomag (INGYENES SZERSZÁM)

SolarWinds NetFlow eszközcsomag

Az Flow eszközcsomag A SolarWinds három hálózati forgalom elemző segédprogramot tartalmaz. Ez a csomag teljesen ingyenes.

A hálózati teljesítményfigyelők általában a hálózati eszközök állapotára összpontosítanak; hálózati forgalom elemző eszközök, mint például ez, nézd meg az eszközök közötti hálózati kábel mentén áthaladó forgalom mennyiségét. Nem kell hálózati csapot rátennie a kábelre, hogy láthassa azt a forgalmat, mert minden csomag a hálózati eszköz kábele mentén áramlik. Így megértheti az eseményeket a kábelen, ha megnézte a hálózati berendezés forgalmának áramlását mindkét végén.

A Cisco Systems létrehozva NetFlow hogy a rendszergazdák forgalmat gyűjtsenek az útválasztón. Ez a rendszer a gyűjtésre összpontosít csomag fejlécek. Mindkettő lemásolja a forgalmat, és kiszámítja a forgalom típusainak és mennyiségének összegzését. A Flow Tool Bundle együtt működik NetFlow v5 és segít a NetFlow által létrehozott adatok elemzéshez történő felhasználásában. A csomag három segédprogramot tartalmaz:

 • >NetFlow Configurator
 • NetFlow replikátor
 • NetFlow generátor

Az NetFlow Configurator interfészként működik az összes Cisco útválasztónál. A NetFlow az IP csomag fejléceken működik, tehát a kapcsolt funkciók releváns funkciója. Ahelyett, hogy minden egyes útválasztóra bejelentkezik, és az útválasztó menükön dolgozna, használhatja ezt az egyszerűsített kezelőfelületet, amely szűkíti az összes funkciót, hogy csak bekapcsolja a NetFlow képességeit, és irányítsa ezt a forgalmat a NetFlow gyűjtőjére. Ez nagyszerű időmegtakarítóként működik.

Az NetFlow replikátor eszköz elmenti a mentett NetFlow adatokat és lejátssza a hálózaton zajló eseményeket. Ez lehetővé teszi, hogy egy pillanat alatt megnézze a forgalmat. Ez megkímélheti Önt attól, hogy elmulasztotta az esetleges lelassulás vagy hiba okát, amely esetleg az irodából vagy az íróasztalától távol tartózkodhatott..

Az NetFlow generátor hamis forgalmat hoz létre, hogy extra mennyiséget biztosítson a hálózat körül történő futáshoz. Ez egy nagyszerű gyakorlat, ha szolgáltatásainak bővítését vagy extra végpontok hozzáadását tervezi a hálózatához, amelyek nagyobb forgalmat eredményeznének. Tesztelheti a terheléselosztók, a tűzfalak és a hálózati teljesítményfigyelő riasztások teljesítményét a tervezett változások bekövetkezése előtt.

A Flow Tool Bundle segít megelőzni a katasztrófát, még mielőtt megtörténik. Ebben az eszközben nem jelennek meg grafikus adatok, de lehetősége van arra is, hogy kipróbálhassa hálózatát a saját idején, hogy megakadályozza a dolgok rossz működését, ha máshol foglalják el. A Flow Bundle ingyenes segédprogramként kerül felkínálásra.

SolarWinds Flow Tool BundleDownload 100% INGYENES Tool Bundle

4. AdRem szoftver NetCrunch (INGYENES Kísérlet)

LAN Monitor: 12 legjobb LAN figyelő eszköz 2023-ra

NetCrunch a. terméke Adrem szoftver. A társaság létrehozott egy hálózati megfigyelő platformot, amely speciális modulokat tartalmaz. Tehát testreszabhatja megvalósítását a megvásárolt modulok kiválasztásával. Minden modul független eszközként működik, de több modul nagyszerű betekintést nyújt az infrastruktúra több aspektusába.

A hálózati megfigyelés legfontosabb modulja a SNMP monitor. Ez az összes hálózati eszközbe beépített Simple Network Management Protocol képességeket használja. A NetCrunch hálózati monitor SNMP menedzserként működik a rendszernél, lekérdezi az eszközügynökök állapotjelentéseit. A monitor olyan figyelmeztetéseket is kap, amelyeket az eszközügynökök „csapda”Üzenetek, amikor vészhelyzetek merülnek fel.

A rendszeres eszközválaszokat grafikus megjelenítésekre rendezik a NetCrunch irányítópultján, amely bemutatja élő állapotok minden hálózati eszközhöz. A csapdákat riasztásokká értelmezik, amelyek megmutatják az állapot feltétel súlyosságát és a problémát jelentő eszközt.

Az SNMP monitor hasznos eszköz a lehetséges eszközhibák elhárításához, és lehetővé teszi a problémák kijavítását, még mielőtt a teljesítmény romlik és a felhasználók észreveszik. Az eszköz magában foglalja kapcsolófigyelés és portleképezés. Ellenőrzi a hálózati szolgáltatások elérhetőségét, valamint az eszközök állapotát. E szolgáltatások közé tartozik DNS, DHCP, FTP, és HTTP.

A NetCrunch másik nyolc modulja közül valószínűleg az első, amely segítene jobban megfigyelni a LAN-ot, a Forgalomáram-elemző. Ez az eszköz útválasztókkal kommunikál az IPFix, NetFlow (v5 & v9), sFlow, JFlow, netStream, cFlow, AppFlow és rFlow. Ezeket a protokollokat a különféle hálózati eszközök gyártói használják, így nem korlátozódhat csak bizonyos eszközök figyelésére, ha több gyártó környezete van.

A Traffic Flow Analyzer irányítópultja megjeleníti a rendszer élő forgalmának mennyiségét. Közlekedési mintákat tárol a történeti elemzés céljából. Az eszköz integrálja az NBAR2-t is, amely a forgalmat protokollkategória szerint mutatja. Ez egy fontos asszisztens, amikor a forgalom alakítását a sorba állítás révén kívánja végrehajtani, hogy több teljesítményt kivessen a hálózati erőforrásokból és elkerülje a szűk keresztmetszeteket..

A LAN kezelésének másik fontos NetCrunch modulja a 2. réteg topológia leképező. Ez megmutatja a hálózat összes 2. rétegének eszközét a térképen, megmutatva az összeköttetések közötti kapcsolatot. Az irányítópult megjeleníti az egyes linkek forgalmát és automatikusan frissíti a térkép elrendezését, ha eszközt ad hozzá, mozgat vagy eltávolít.

A NetCrunch hasznos, kibővíthető hálózati megfigyelő eszköz. A szoftver telepítésre kerül ablakok és Windows Server. 7 napos kipróbálást kaphat a NetCrunch modulok közül bármelyikről vagy mindegyikéről anélkül, hogy adatait regisztrálnia kellene. Ez a vizsgálati időszak a következőre terjed ki: egy 30 napos ingyenes próbaverzió ha regisztrálja adatait.

Az AdRem Software NetCrunchStart 30 napos ingyenes próbaverzió

5. A Site24x7 hálózat megfigyelése a felhővel (INGYENES Kísérlet)

Site24x7

Az Site24x7 hálózati megfigyelő eszköz egy átfogó informatikai infrastruktúra-figyelő rendszer, amely az alkalmazásokat is figyeli. A csomag egy másik modulja nyomon követi a felhasználói viselkedést a webhelyeken, és szintetikus felhasználói áttekintéseket készít a webhelyek tesztelésére.

Az infrastruktúra-megfigyelő szolgáltatás jelentős része a hálózati monitor. Ez egy olyan hálózati teljesítményfigyelő, amely a hálózati kábelek áthaladása helyett a hálózati eszközökkel kommunikál, nem pedig a forgalmat figyeli.

Ez egy felhőszolgáltatás, így nincs szükség a rendszergazda szoftver telepítésére a helyszínen. A szolgáltatás az interneten keresztül csatlakozik a megfigyelt hálózathoz. A hálózat és a felhőben lévő vezérlő közötti minden kommunikációt titkosítás védi. A felhőben található irányítópulthoz való hozzáférést bármilyen webböngésző megkönnyíti. A hozzáférés adatátvitelét titkosítás is védi.

A Site24x7 úgy kezdi meg szolgáltatását, hogy felveszi a kapcsolatot a megfigyelt hálózattal, és elvégzi a rendszermosást. Ebben a szakaszban a hálózati monitor kapcsolatba lép minden eszközzel az azonosítás részleteiért, beleértve a gyártmányt, a modellt és az állapotokat. E vizsgálatok eredményeit beírják leltár. A Site24x7 szintén létrehoz egy hálózati topológia térkép az automatikus felfedezés során gyűjtött információk alapján.

A leltárt és a topológiai térképet folyamatosan frissítjük, hogy tükrözze a hálózatban és az azt üzemeltető eszközökben bekövetkező változásokat. A kapcsolókon és az útválasztókon kívül a szolgáltatás figyeli a tűzfalakat és más csatlakoztatott eszközöket. Figyelemmel kíséri a WAN-kapcsolatok, a vezeték nélküli hálózatok és a felhőszolgáltatások, valamint a helyszíni vezetékes hálózat teljesítményét.

A Site24x7 LAN megfigyelő szolgáltatás alapja a Egyszerű hálózatkezelési protokoll (SNMP). Ez a protokoll ipari szabvány. Az SNMP rendszerben két elem van: eszközügynökök és SNMP kezelő. Az SNMP manager feladata az eszközügynökök felmérése. Minden ügynök átvizsgálja az általa megfigyelt eszközt az állapotok vonatkozásában, és ezeket az információkat szabványos formátumba helyezi. Amikor az információkérés megérkezik, válaszol az állapotjelentés aktuális verziójával, amelyet a-nak hívnak Vezetői információs alap (MIB). Az SNMP kezelő a kapott MIB-eket a rendszer irányítópultján megjelenő állapotokba állítja.

  Hálózati katasztrófa utáni helyreállítási terv

Az SNMP-ügynököket a berendezés gyártói töltik be minden hálózati eszközre. A Site24x7 kitölti az SNMP manager szerepét. A kezelő sürgős állapotjelentéseket is kap az eszközügynököktől, amikor kritikus állapotot észlelnek. Ezek az értesítések figyelmeztetésekké és riasztásokká alakulnak át a Site24x7 irányítópultján, így a hálózatkezelőknek nem kell várniuk, amíg egy eszköz problémája észlelhető teljesítményproblémákat okoz a hálózaton.

A Site24x7 ingyenes verzióban és négy fizetett változatban érhető el. Az ingyenes verzió öt webhely vagy szerver figyelésére korlátozódik. A díjköteles verziók előfizetéssel fizetnek, és ezek mindegyike elérhető egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

A Site24x7 hálózatfigyelése a CloudStart 30 napos ingyenes próbaverziójával

6. ManageEngine OpManager

OpManager műszerfal
OPManager által gyártott ManageEngine, egy másik jelentős szereplő a hálózati szoftveriparban. Kaphat egy ingyenes verziót az OpManager rendszerről, hogy megismerje annak funkcióit, és hogy megfelelően felügyelje kisvállalkozásának hálózatát.

Legfeljebb tíz eszközt figyelhet az ingyenes OpManager segítségével. Mindazonáltal továbbra is ugyanolyan szintű rendszer-értesítést kap, mint a fizetős verzió felhasználói. A megfigyelési módszertan motorja az SNMP-t használja. Ez be van építve az összes új hálózati kompatibilitási hardverbe, így automatikusan valós idejű visszajelzést kaphat a hálózathoz kapcsolódó összes eszközről a hálózati tevékenységekről. Egy másik általános technológia, amely alátámasztja az OpManager rendszert, a NetFlow forgalomfigyelési módszertan.

Függetlenül attól, hogy az ingyenes rendszert használja, vagy ha úgy döntött, hogy fizet, a szoftver letölthető a Linuxra vagy a Windowsra. Ez magában foglalja az SQL-alapú adatbázisokkal, a MySQL-vel, az Active Directoryval és az Eventlog-nal való interakció képességét.

Ha meg akarja vásárolni az OpManager rendszert, akkor két terv közül választhat: Essential és Enterprise. Az Essential terv segítségével akár 1000 csomópontot és az Enterprise csomag segítségével akár 10 000 csomópontot is kezelhet. Mindkét lehetőség kiterjesztheti figyelését a WAN és a távvezérléses és QoS funkcióval rendelkező hangrendszerekre.

Olyan szolgáltatás, amelyet nem kap az OpManager ingyenes verziójával, az automatikus felfedező segédprogram. Ez leképezi a hálózatot, és egy szép grafikával jeleníti meg az irányítópulton. A képernyőn megjelenő térkép egy valódi világtérképen alapul, így megkaphatja a teljes hálózat megjelenítését, még akkor is, ha globális. A műszerfal főoldalának felső szíja miniatűr grafikonokkal, táblázatokkal és tárcsákkal van tele. Bár ezekre a képernyőkre kattintva teljes képernyőre kerül, az ikonikonok színes kódolása nagyon egyszerűvé teszi a hálózat állapotának gyors áttekintését..

Az irányítópult eszköz lebontást tartalmaz, és bármilyen alkalmazást beszerezhet táblagépekhez és okostelefonokhoz a hálózati állapotinformációk eléréséhez, bárhol is van. Az ingyenes OpManager jelenléte nagyszerű hír a kisvállalkozások számára. Ez azonban egy kis ugrás a fizetős verzió elérésében. Jó lenne, ha a cég egy belépő szintű csomagot kínálna, amely lefedi a 400 vagy 500 csomópontot, hogy segítse a kisvállalkozásokat az OpManager rendszerben maradni, amikor közepes méretű vállalkozás területére tolódnak.

7. Nagios Core és Nagios XI

Nagios XI képernyő
A Nagios a nyílt forrású hálózati megfigyelő szoftvert kezeli, azaz teljesen szabadon használható. A Nagios Core nevű ingyenes rendszer felülete nem túl átfogó. Kap egy alapvető webes felületet a fő letöltéssel, majd kereshet a Nagios Core közösségi oldalakon, hogy beépülő modulokat és nyersanyagokat keressen, amelyeket más felhasználók maguk számára fejlesztettek ki és hajlandóak megosztani.

A Nagios Core rendszer nagyszerű lehetőség, ha nincs költségvetése a LAN figyelő eszközökhöz, és készen áll a kompromisszumra a bemutatás során. A Nagios XI ingyenes verziója korlátozásokkal ingyenes - csak hét csomópont figyelésére használhatja. Ez az ajánlat, valamint a fizetett használat két osztálya, azt jelenti, hogy a Nagios XI alkalmas minden hálózati méretre.

A szokásos fizetős verzió 995 dollárra érhető el, legalább 100 csomóponttal a hálózaton, az Enterprise kiadás pedig 3495 dollárral kezdődik. Ez egy egyszeri vételár, amely magában foglalja az e-mail támogatás és a közösségi fórumok elérését. A telefonos támogatásért külön fizetni lehet. Az Enterprise kiadások vásárlói kötelesek évente előfizetni karbantartási tervre vagy karbantartási és támogatási tervre.

A Nagios XI-vel megkapja a Nagios Core valós idejű megfigyelési képességeit, de az összegyűjtött adatokat sokkal jobban emészthető formában kezelik, mutatják be és szűrik.. Az irányítópulton található grafika az összes munkát elvégzi az Ön számára. Azonnal láthatja, hogy vannak-e problémák a hálózaton. Az interfész oldalain diagramok, grafikonok és tárcsák találhatók, amelyek segítségével egy pillanat alatt megkaphatja a teljesítményadatokat.

A Nagios XI rendszert könnyű beállítani, mivel a szoftver magában foglalja az automatikus felfedezést, tehát önmagában leképezi a hálózatot. Ez a szolgáltatás nagyon hasznos, ha berendezést ad a hálózathoz. A Konfigurációs varázsló segít az interfész ízlés szerint történő működtetésében. Létrehozhat felhasználói csoportokat és egyedi fiókokat, hogy a csoport tagjai között részben hozzáférhessen az adatokhoz.

A Nagios képes ellenőrizni a távoli helyszíneken lévő berendezéseket, és a Remote Program Execution ügynök telepítésével ezekre a szerverekre elmélyítheti a kiszolgáló fizikai állapotának távfelügyeleti képességeit..

Az előfizetési lehetőségek köre, beleértve a Nagios Core-t és a Nagios XI ingyenes verzióját kis hálózatok számára, azt jelenti, hogy ez a rendszer valóban méretezhető. A Nagios Core csak a szoftver telepítésével frissíti a Nagios XI-t. Amikor átvált az ingyenes Nagios XI-ről a standard verzióra, majd az Enterprise-csomagra, akkor nem veszíti el testületét. Ez egy nagyon jó tulajdonság a gyorsan bővülő vállalatok számára.

8. Pandora NMS

Pandora NMS képernyő
A Pandora NMS telepítése egy hálózati söprítéssel kezdődik, amely lehetővé teszi a rendszer számára a topológia feltérképezését. A hálózati térkép csak egyike az irányítópulton található grafikáknak amely segít egy pillanat alatt nyomon követni a rendszert.

A Pandora NMS figyelési funkciói SNMP eljárásokon alapulnak. A központi hálózatkezelő csomópont folyamatosan lekérdezi a rendszert az eszköz állapotának nyomon követése érdekében. A szokásos SNMP riasztások jelentik a kritikus feltételeket, amikor azok felmerülnek, anélkül hogy várnának állapotkérelmet a hálózatkezelőtől. A Pandora motor képes kommunikálni az eszközökkel az SNMPv1, v2c és v3 segítségével.

A Pandora csomag nemcsak a valós idejű hálózatfigyelést foglalja magában. A szélesebb rendszer, az úgynevezett Pandora FMS, magában foglalja a címkezelést és a beépített IPAM-ot is. Az IP-címkezelő IPv4 és IPv6 címekkel is működhet.

A Pandora FMS harmadik eleme a konfigurációs menedzsment rendszere, amely nyomon tudja követni a vállalata szoftverjavításának állapotát, és felismerheti a rendszeren futó rosszindulatú szoftvereket..

Az, hogy ez a kombináció érdekli-e az ön érdekeit, attól függ, hogy van-e már DDI csomagja és konfigurációkezelő rendszere, mellyel elégedett vagy. Ha azonban egy teljesen új hálózati eszközkészletet keres, akkor ez a lehetőség jól működhet.

Ha több helyszíni hálózattal rendelkezik, akkor távoli megfigyelés útján központosíthatja a szervezet WAN-kezelésének összes helyét.. Az irányítópulton azonban felosztható a felelősség és a rendszerhozzáférés, hogy a helyszíni kezelők hozzáférése csak alhálózatokhoz korlátozódjon - az irányítópult tartalma teljesen testreszabható. Lehetőség van a szerepek meghatározására is a konzolon belül, hogy részleges hozzáférést biztosítsanak az irányítópult vezérlőelemeihez, lehetővé téve a fiatal személyzet számára a biztonságos részvételt és a felsővezetők számára a jelentési funkciók elérését..

A Pandora NMS egy spanyol termék és árait euróban határozzák meg. Az alapvető hálózati figyelő szoftvercsomag ingyenesen elérhető a nyílt forráskódú szoftver „közösségi” kiadásaként. A teljes funkcióval rendelkező hálózatkezelő rendszer 2625 eurótól indul, és az ára növekszik, ha több hálózati csomópontot használ. Ez az ár tartalmazza a karbantartási és támogatási csomagot egy évre. A nagy hálózatokhoz tartozó Enterprise megoldás magában foglalja a felhőalapú szolgáltatás követését. Ez a terv az első évre 3750 euróval kezdődik, egy éves támogatással és karbantartással együtt.

  Полное руководство по Nmap: основы сканирования

Néhány extra szolgáltatás elérhető hozzáadott extrákként, de ezek szerepelnek az vállalati tervben. Tartalmazzák távoli elérési rendszerek és SAP figyelés. Ha szüksége van rájuk, fontolhatja meg a vállalati tervre való áttérést, ahol ezeket a kiegészítő szolgáltatásokat az ár tartalmazza. A vállalati csomag ára tárgyalások útján történik.

9. Zenoss

Zenoss képernyő
A Zenoss Core egy nyílt forrású hálózati megfigyelő rendszer amit telepíthet ingyen. Ennek a valós idejű hálózati megfigyelő és elemző szoftvernek két fizetős változata van. Lehet kapni egy helyszíni verziót, amelyet Zenoss Service Dynamics néven hívnak, vagy rendelkezhet egy felügyelt felhőalapú szolgáltatással, a Zenoss-as-a-service néven..

Bármelyik opciót is használja, automatikus felismerési modult fog kapni. Ez automatikusan leképezi a hálózati topológiát és naplózza a rendszerhez csatlakoztatott összes eszközt. Legfeljebb 1000 hálózati eszköz engedélyezett, de mindkét fizetős szolgáltatással korlátlan lehet az eszközök száma.

A megfigyelés nem csupán a szabványos hálózati eszközökre, terminálokra és nyomtatókra korlátozódik. Ezenkívül figyelemmel kíséri a tápegységeket, szerverállványokat, portokat, ventilátorokat és szövetkártyákat.

A hálózati megfigyelő rendszer az SNMP-n alapul. Ez nagyszerű, mert azt jelenti, hogy automatikus kompatibilitást kap az összes, a hálózati csatlakozókkal jelenleg gyártott új berendezéssel. Az SNMP riasztások olyan eszközhiba-értesítést nyújtanak, amely közvetlenül a műszerfalba kerül. A hálózat körüli forgalom áramlását a NetFlow figyeli.

Függetlenül attól, hogy a helyszíni rendszert vagy a Zenoss LAN-figyelő szolgáltatásának felhőalapú verzióját használja-e, a műszerfal web-alapú, ami azt jelenti, hogy bármilyen GUI operációs rendszerről elérhető. Bővítheti a Zenoss képességeit több hely lefedésére és távoli megfigyelés létrehozására azáltal, hogy minden helyre gyűjtőket telepít.

A szokásos figyelőszoftvert a ZenPacks bővítheti. Ezek olyan értesítési kiegészítők, amelyek a jól ismert berendezésgyártók által gyártott speciális hardverekre vonatkoznak. Nem kell az összes elérhető ZenPacket telepítenie. Azonban a ZenPack létezésének ismerete egy adott eszköz számára megkönnyíti új eszközök vásárlását a több gyártó környezetében..

A Zenoss hálózati megfigyelő szoftver minden íze szerver- és tárolófigyelő funkciókat tartalmaz, valamint IP-címkezelő funkciókat is.

10. Dynatrace

Dynatrace képernyőképe
A Dynatrace különbözik a listán szereplő összes többi hálózati megfigyelő rendszertől. Nem a hálózathoz csatlakoztatott eszközök állapotára, hanem a hálózati kapcsolatok teljesítményére összpontosít. A hálózat grafikus ábrázolása lenyűgöző rávilágítanak arra, ahol a fizikai kábelezés túl bonyolult volt, áttekintést adva arról, hogyan lehet jobban elrendezni a hálózatát.

A valós idejű hálózatfigyelés kiterjed a virtuális környezetre is. A fizikai hálózathoz hasonlóan a Dynatrace felfedezi a kapcsolatait és leképezi azokat. A virtuális környezet elrendezése megmutatja, hogy mekkora forgalmat vonz az egyes virtuális gépek, jobb esélyt ad a jobb méretre való képességhez. A virtuális környezet részeként leképezett csomópontok tartalmazhatnak minden olyan felhőalapú szolgáltatást, amelyet vállalkozása alkalmaz.

A Dynatrace a hálózati forgalmat elemzi a folyamat szintjén. Láthatja, mely folyamatok használják a legtöbb erőforrást, és az infrastruktúra melyik szempontjai vannak feszültek. A hálózati erőforrások mellett a Dynatrace bemutatja a szerverhasználati mutatókat, beleértve a memóriát, a lemezt és a CPU-felhasználást.

A Dynatrace rendszer ideális lenne online vállalkozások számára. Nyomon követheti az alkalmazás teljesítményét, és megnézheti, hogy az egyes felhasználók tevékenységei miként vihetők át a szoftver aktiválásához, a hálózati folyamatok feldolgozásához és az erőforrások felhasználásához. A hálózati tevékenység reprezentációi nagymértékben támaszkodnak a feltérképezésre. Ez a teljesítményfigyelés meglehetősen egyedi megközelítése, és nagyon hatékony. Ha a folyamatokra összpontosítunk, nem pedig a berendezés teljesítményére, ez inkább hálózati elemzőként, mint egyszerű monitorként szolgál.

Ha megnézi a listán szereplő többi hálózati monitort, és úgy döntött, hogy nem igazán adnak meg Önnek információkat a keresett adatfolyamokról, akkor a Dynatrace valószínűleg a válasz a problémájára..

11. ConnectWise Automate

A ConnectWise automatizálja
A ConnectWise számos hálózati szolgáltatást állít elő, és hálózatmegfigyelő rendszerét Automatizálják. Ez a felhőalapú megoldás a kis- és középvállalkozások számára szól. A társaság nem teszi közzé árait a weboldalán. Ehelyett kapcsolatba kell lépnie egy értékesítési képviselővel, hogy megbeszélje az árajánlatot. A titkos árképzési módszer kissé eltolódhat a vállalkozók számára.

Az irányítópult számos nézetformátumot kínál az Ön adataihoz, így egyszerűen csak az események egyszerű listáját nézheti meg, vagy az élő adatok grafikus megjelenítését is elérheti..

Az Automate név magyarázza a csomag működési módszertanát. Az ötlet az, hogy ez a megfigyelő rendszer mindent megtesz az Ön számára, ideértve a hálózati felfedezést és a felhasználói követést. Számos extra lehetővé teszi, hogy sok hálózati adminisztrációs feladatot futtasson az auto-pilótán. Például, A verziószabályozás általában nem olyan funkció, amelyet egy hálózati megfigyelő rendszer vár. Az Automate azonban tartalmaz egy javításkezelő eszközt, amely naplózza a szoftver összes verzióját a rendszerén, és lehetővé teszi az összes frissítését egy központi helyről.

A ConnectWise Automate nem korlátozódik egyetlen webhelyre. A szoftver képes az MSP több ügyfelének és sok hálózatának kiszolgálására. Az automatizálás több helyet is megfigyelhet IP-tartományon alapul, valamint beépítheti az ügyfélhálózatok alhálózatait.

Távoli menedzsment eszközök, például ConnectWise Control, Ez jó megoldás lehet egy szoftver vagy informatikai szolgáltató számára, mert az informatikai osztálynak teljes felhasználói támogatási képességeket nyújt, nem csak egy hálózati megfigyelő szoftvert..

12. Zabbix

Zabbix műszerfal
A Zabbix egy másik nyílt forráskódú rendszer. A nyílt forráskódú szoftver előnye, hogy bárki készíthet kiegészítőket. Az alapprogram ingyenesen elérhető, és így a legtöbb kiegészítő.

Annak ellenére, hogy ingyenes, a műszerfal nagyon profi megjelenést mutat. YAz ou kikapcsolhatja az irányítópult elemeit, hogy a legfontosabb információ a képernyő legszembetűnőbb részein látható legyen. A műszerfal jellemzői az élő események adatait, grafikonjait és színkódjait tartalmazzák, hogy a fontos információk azonnal felismerhetők legyenek.

A Zabbix valós idejű hálózati figyelő modulja az SNMP-re támaszkodik, tehát előnyeit élvezheti azoknak az eszközöknek az ügynökei, amelyeket a készülék már gyártója telepített. A Zabbix rendszer figyelemmel kíséri a felhőalapú szolgáltatásokat, az alkalmazások teljesítményét, a hardvereket, például a rackszekrényeket és az UPS-t, valamint a kiszolgálókat. A rendszer távoli megfigyelést is végrehajthat, ha van más webhely, amelyet központilag kezelni kíván.

Nincs előre elkészített jelentéskészítő modul a Zabbixnél, de megteheti hozzon létre saját egyedi jelentéseket és keresse mások által írt jelentésformátumokat a Zabbix webhely közösségi fórumain.

Sok hálózati protokoll gyengesége, hogy alacsonyabb szinteken működnek a protokollkészletben, ami megnehezíti a titkosítást. A Zabbix titkosítási réteget tartalmaz, amely lezárja a nyomtatót és a snooperokat, és lehetővé teszi az adatok biztonságos átjutását a hálózaton. A titkosító rendszer elérhetővé teszi a hitelesítési eljárásokat, így különféle jogosultsági szinteket hozhat létre a hálózati monitor irányítópultján elérhető adatok eléréséhez..

A Zabbix kis- és középvállalkozásoknak szól, tehát ha csak most indul, ez az ingyenes hálózati figyelési megoldás ideális az Ön számára.

Nyílt forrású hálózati szoftver

A nyílt forráskódú szoftverek koncepciója egyre gyakoribb a hálózati technológiában. Ez azért van, mert a szabadalmaztatott, zárt forrású rendszerek a rosszindulatú programokat elfedhetik és így a hálózattulajdonosok hajlamosak voltak vonulni a nagy szoftverszolgáltatók, például a Microsoft és a Cisco felé. A nagyobb vállalatok azonban bebizonyosodtak, hogy nem teljesen megbízhatóak.

Erre a helyzetre példát mutattak be az Edward Snowden által az NSA által az amerikai állampolgárok számára kémkedésre tett kijelentések során. Kiderült, hogy a Microsoft beépített egy hátsó ajtót a Skype titkosításába, lehetővé téve az NSA számára a magánbeszélgetések részleteit..

Így, a nyílt forrású mozgalmat pozitív megoldásnak tekintik a szoftverbiztonság szempontjából. Gondolhatja, hogy ha a világ minden hackere hozzáférne a hálózati szoftverek forráskódjához, akkor ideje számukra kidolgozni, hogyan lehet feltörni és behatolni a hálózatba. A biztonsági szempontból érzékeny alkalmazásokhoz tartozó nyílt forráskódú szoftverek azonban általában kipróbált és bevált hitelesítési eljárásokat tartalmaznak, amelyeket senki sem képes megtörni. Alapvetően a nyílt forráskódú modell a biztonság alapos megközelítésén alapul, és nem azt várja el, hogy elegendő a titoktartás.

A nyílt forráskódú hálózati monitorok a kisvállalkozások számára ingyenes belépést biztosítanak a hálózatkezelő szoftverekhez.

LAN figyelő eszközök kiválasztása

Ha kisvállalkozást irányít, és meg kell kezdenie a megfigyelő szoftver vásárlását a bővülő hálózatához, akkor vessünk egy pillantást az útmutatóban felsorolt ​​néhány nyílt forráskódú opcióra. Ha olyan kiváló minőségű rendszert szeretne, amely folyamatosan figyeli a hálózati tevékenységeket, amikor vállalkozása bővül, akkor SolarWinds, OpManager és Paessler PRTG valószínűleg a legjobb választás lenne. Vessen egy pillantást a listánkon szereplő egyéb megfigyelő rendszerekre, például a Dynatrace felfedezni néhány egyedi funkciót, amelyek jobban megfelelnek a hálózati megfigyelési igényeknek, mint a csomag vezetői.

A LAN megfigyelő szoftver kiválasztása időigényes feladat lehet, mivel olyan sok versenyző létezik a piacon. Ennek az útmutatónak köszönhetően a keresést csak a tíz legfontosabb LAN figyelő eszközre korlátozhatja.

About the author

Comments

 1. egfigyelő eszközök támogatják-e az összes eszközt, amelyeket a hálózatban használ. A legjobb LAN-figyelő eszközök A fent említett eszközök közül a SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő az egyik legjobb választás, mivel ingyenes próbaverzióval rendelkezik, és számos funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek a hálózat hatékonyabb kezelésében. A Paessler LAN megfigyelés PRTG-vel is jó választás, mivel ingyenes kísérleti verzióval rendelkezik, és figyeli a szervereket, alkalmazásokat és a LAN-okat. A SolarWinds Flow eszközcsomag is jó választás, mivel ingyenes szerszámcsoportot kínál a hálózat kapacitásának teszteléséhez. Az AdRem szoftver NetCrunch is jó választás, mivel ingyenes próbaverzióval rendelkezik, és kilenc funkcionális modulban kapható. A Site24x7 hálózat megfigyelése a felhővel is jó választás, mivel ingyenes kísérleti verzióval rendelkezik, és figyelemmel kíséri a hálózatokat, alkalmazásokat és a felhasználói viselkedést. A ManageEngine OpManager is jó választás, mivel átfogó hálózatkezelő rendszer, amely telepíthető Windows és Linux rendszereken. A Nagios Core és Nagios XI is jó választás, mivel alkalmasak kis- és középvállalkozások számára. A Pandora NMS is jó választás, mivel tartalmazza az IP-címkezelést és a konfigurációkezelő modulokat. A Zenoss is jó választás, mivel fizetett és ingyenes verziókban választhatja ki, hogy a hálózatfelügyeleti szoftvert helyben futtatja-e, vagy előfizetéssel elérhető a felhőből. A Dynatrace is jó választás, mivel kiterjed a szerver és az eszköz állapotára is. A ConnectWise Automate is jó választás, mivel tartalmazza az automatikus figyelmeztetéseket, amelyeket állapotriasztások váltanak ki. Végül, a Zabbix is jó választás, mivel ingyenes nyílt forrású hálózati monitor, amely az SNMP-t használja a hálózati eszköz állapotának nyomon követésére. Összességében, a legjobb LAN-figyelő eszközök között számos jó választás található, és fontos, hogy az Ön számára legmegfelelőbbet válassza ki a hálózat hatékonyabb kezelése érdekében.

 2. egfigyelő eszközök támogatják-e az összes eszközt, amelyeket a hálózatban használ. A legjobb LAN-figyelő eszközök A fent említett eszközök közül a SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő az egyik legjobb választás, mivel ingyenes próbaverzióval rendelkezik, és számos funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek a hálózat hatékonyabb kezelésében. A Paessler LAN megfigyelés PRTG-vel is jó választás, mivel ingyenes kísérleti verzióval rendelkezik, és figyeli a szervereket, alkalmazásokat és a LAN-okat. A SolarWinds Flow eszközcsomag is jó választás, mivel ingyenes szerszámcsoportot kínál a hálózat kapacitásának teszteléséhez. Az AdRem szoftver NetCrunch is jó választás, mivel ingyenes próbaverzióval rendelkezik, és kilenc funkcionális modulban kapható. A Site24x7 hálózat megfigyelése a felhővel is jó választás, mivel felhő alapú szolgáltatás, amely figyelemmel kíséri a hálózatokat, alkalmazásokat és a felhasználói viselkedést. A ManageEngine OpManager is jó választás, mivel átfogó hálózatkezelő rendszer, amely telepíthető Windows és Linux rendszereken. A Nagios Core és Nagios XI is jó választás, mivel alkalmasak kis- és középvállalkozások számára. A Pandora NMS is jó választás, mivel SNMP-vezérelt hálózati monitor, amely tartalmazza az IP-címkezelést és a konfigurációkezelő modulokat. A Zenoss is jó választás, mivel fizetett és ingyenes verziókban választhatja ki, hogy a hálózatfelügyeleti szoftvert helyben futtatja-e, vagy előfizetéssel elérhető a felhőből. A Dynatrace is jó választás, mivel hálózati kapcsolatfigyelő, amely kiterjed a szerver és az eszköz állapotára is. A ConnectWise Automate is jó választás, mivel hálózati monitor, amely tartalmazza az automatikus figyelmeztetéseket, amelyeket állapotriasztások váltanak ki. Végül, a Zabbix is jó választás, mivel ingyenes nyílt forrású hálózati monitor, amely az SNMP-t használja a hálózati eszköz állapotának nyomon követésére. Összességében, a legjobb LAN-figyelő eszközök között számos jó választás található, és fontos, hogy az Ön számára legmegfelelőbbet válassza ki a hálózat hatékonyabb kezelése érdekében.

 3. egfigyelő eszközök támogatják-e az összes eszközt, amelyeket a hálózatban használ. A legjobb LAN-figyelő eszközök A fent említett eszközök közül a SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő az egyik legjobb választás, mivel ingyenes próbaverzióval rendelkezik, és számos funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek a hálózat hatékonyabb kezelésében. A Paessler LAN megfigyelés PRTG-vel is jó választás lehet, mivel ingyenes kísérleti verzióval rendelkezik, és számos érzékelőt tartalmaz a hálózati forgalom figyelésére és az eszközök állapotának ellenőrzésére. Az AdRem szoftver NetCrunch is jó választás lehet, mivel kilenc funkcionális modulban kapható, és ingyenes próbaverzióval rendelkezik. A Site24x7 hálózati megfigyelése a felhővel is jó választás lehet, mivel felhő alapú szolgáltatás, amely figyelemmel kíséri a hálózatokat, alkalmazásokat és a felhasználói viselkedést. A ManageEngine OpManager is jó választás lehet, mivel átfogó hálózatkezelő rendszer, amely telepíthető Windows és Linux rendszereken. A Nagios Core és Nagios XI is jó választás lehet, mivel alkalmasak kis- és középvállalkozások számára. A Pandora NMS is jó választás lehet, mivel tartalmazza az IP-címkezelést és a konfigurációkezelő modulokat. A Zenoss és a Dynatrace is jó választás lehet, mivel kiterjed a szerver és az eszköz állapotára is. A ConnectWise Automate is jó választás lehet, mivel tartalmazza az automatikus figyelmeztetéseket, amelyeket állapotriasztások váltanak ki. Végül, a Zabbix is jó választás lehet, mivel ingyenes nyílt forrású hálózati monitor, amely az SNMP-t használja a hálózati eszköz állapotának nyomon követésére. Összességében, a legjobb LAN-figyelő eszközök között számos jó választás található, és fontos, hogy az Ön szükségleteinek megfelelő eszközt válassza ki.

Comments are closed.