Legjobb partíciókezelő – 7 alternatíva a Ranish partíciókezelőhöz

A Ranish Partition Manager 7 alternatívája

A Ranish partíciókezelő egy ingyenes, nyílt forráskódú projekt, amelyet a számítógépre telepíthet a merevlemez particionálására.

A Ranish szoftver elérhető a Sourceforge-nál. A segédprogram elnevezése Michael Ranish volt, aki kidolgozta és fenntartja a kódot.

Az eszköz képessége több primer partíció létrehozására is kiterjed. Valójában, akár 30 is létrehozható, és mindegyikre különféle operációs rendszereket telepíthet. kívül ablakok, telepítheti Linux, Ingyenes DOS, és FreeBSD egy Ranish partíción.

A Ranish Partition Manager, amely RPM-ként is ismert, a partíció teljes egészében lemásolásához használható biztonsági mentési lemez létrehozására. Ez a klónozás bitszinten történik. Az RPM-t egy cserélhető lemezen is lefuttathatja, így létrehozva helyreállítási lemezt.

Sajnos a Ranish Partition Manager nem fut a Windows 10 rendszeren. A Ranish Partition Manager azonban egyáltalán nem az egyetlen lehetőség, amikor a lemezek másolására vagy a partíciók létrehozására törekszik..

A legjobb partíciókezelő

Itt van a listánk a hét legjobb partíciókezelő:

 1. Aranyos partíciókezelő
 2. Paragon Partition Manager
 3. AOMEI partíciós asszisztens
 4. DriveClone
 5. Minitool partíció varázsló
 6. Ingyenes RAW partíció-helyreállítás
 7. EaseUS Partition Master

Az alternatívákról a következő szakaszokban olvashat bővebben.

1. Aranyos partíciókezelő

Aranyos partíciókezelő
Aranyos partíciókezelő egy ingyenes eszköz amely lehetővé teszi a partíciók beállítását a számítógépen. Ez nem egy számítógép-rezidens alkalmazás. Helyette a programot lemezen vagy USB-meghajtóra kell másolni és indítsa el, hogy a partíciókezelő képernyőjére érjen.

Az interfész szintén nem a point-and-click GUI változat. Ehelyett a billentyűzetet használja a karakterparancsok megadására. A képernyő azonban karakterek felhasználásával emulálja az űrlap elrendezését. Az eszköz a kék képernyő BIOS segédprogramjai.

Bár a grafikus felhasználói felület hiánya bosszantó lehet, ennek a forgatókönyvnek megvannak az előnyei. Először is, a képernyőkódolás nélkül a program nagyon kicsi. Ez azt is jelenti, hogy az Aranyos Partíciókezelőt felhasználhatja állítson be partíciókat még az operációs rendszer telepítése előtt. A segédprogramnak számos fájlrendszer-képessége van, beleértve FAT16, FAT32, NTFS, Linux csere, EXT2, EXT3, és Resier. A partíciókat a segédprogrammal is megváltoztathatja és törölheti.

2. Paragon Partition Manager

Paragon Partition Manager

Paragon Partition Manager egy másik nagyszerű alternatívája a Ranish eszköznek. Ez az eszköz az operációs rendszer tetején található, és elérhető a következőhöz: ablakok. A segédprogram felülete nagyon kifinomult, és nagyon jól néz ki. Ez a szoftver egy ingyenes csomag része, az úgynevezett A Paragon merevlemez-kezelője Windows rendszerhez.

Az eszköz alapvető funkciói lehetővé teszik a partíciók létrehozását és eltávolítását. Választhat a következők közül HFS és NTFS és még egy partíciót konvertálhat az egyik fájlrendszerről a másikra. A beállítási funkciók nagyon lenyűgözőek. Csúszka segítségével megváltoztathatja a partíciók méretét, és a tárhelyet feloszthatja.

Az eszköz fájlkezelő rendszerként is hasznos. Az tud fájlok átvitele más helyi meghajtókra az Ön számára, valamint a csatlakoztatott adathordozókhoz. A partíciókat teljes egészében másolhatja biztonsági mentés céljából, valamint a biztonsági másolatok megszervezését is; az eszköz újratöltheti az adatokat a lemezről egy partícióra.

A Paragon Partition Manager által kínált összes funkció irányítva, így a tárolással kapcsolatos feladatok megkönnyítik még a nem műszaki felhasználók számára is. Noha az alapvető Paragon Partition Manager ingyenesen használható, vannak fizetett frissítésben a vállalkozások számára átfogóbb fájltárolási kezelési funkciók is..

3. AOMEI partíciós asszisztens

AOMEI partíciós asszisztens

Az AOMEI partíciós asszisztens ingyenes és fizetett változatban is elérhető. Vannak kiadások a Windows és a Windows Server számára - mind a 32, mind a 64 bites. Az ingyenes verzió neve AOMEI Partition Assistant Standard Edition, a fizetett verzió pedig Professional Edition. Ez tovább fog futni Windows XP, Távlat, 7, 8, 8.1, és 10.

A Windows Server ingyenes verziója AOMEI Partition Assistant Lite, a fizetett változat pedig AOMEI Partition Assistant Server Edition. Jelenleg a Windows Server 2000, 2003, 2008, 2012, és 2016.

Az eszköz mindkét ingyenes verziója lehetővé teszi formázza a partíciókat, és még létrehozása, beállítása és törlése őket. A fizetett verziók fejlettebb funkciókkal rendelkeznek, például lehetővé teszik a partícióméretek dinamikus beállítását. Két magasabb fokozatú lehetőség közül választhat Az AOMEI partíciós asszisztens korlátlan, amely lehetővé teszi a szoftver telepítését és futtatását korlátlan számú számítógépen a vállalata számára. A másik az AOMEI partíciós asszisztens, amely lehetővé teszi a szoftver telepítését és működtetését a kiszolgálott ügyfelek számítógépén, tehát ez jó lehetőség a kezelt szolgáltatók számára.

4. DriveClone

DriveClone

DriveClone egy csomó segédprogramot tartalmaz a merevlemezek kezelésére és az általuk tárolt adatok védelmére. Ez a segédprogram nem hoz létre olyan partíciókat, mint a Ranish Partition Manager, de lefedi a Ranish termék sok biztonsági mentési funkcióját. Ez a segédprogram lehetővé teszi egy indítólemez létrehozását, és segít a helyreállításban az olyan katasztrófák után, amelyek megakadályozzák a ablakok a számítógép az indulástól kezdve. A tároló közeg lehet akár CD-lemezt, akár egy USB-meghajtót.

Ennek a segédprogramnak a klónozási lehetőségei sokféle lehetőséget kínálnak. Beállíthatja, hogy a rendszer egyenesen másolatot készítsen egy partíció CD-jére vagy USB-meghajtóra. Te is visszaállíthatja a partíció tartalmát egy biztonsági mentési forrásból.

Más klónozási lehetőségek lehetővé teszik a növekményes biztonsági mentések létrehozását, így folytathatja az új fájlok hozzáadását a biztonsági másolathoz, miközben hozzáadja azokat a merevlemezre. Ezzel megtakaríthatja, hogy minden biztonsági másolat frissítéséhez minden partíció tartalmát át kell másolnia. A meghajtó tartalmát hálózaton keresztül másolhatja. Ezzel a módszerrel a tárolást az egyes végfelhasználói eszközöktől a fájlkiszolgálóra központosítja. Ezután a tárolt fájlokat a hálózat bármely termináljáról elérhetővé teheti a virtualizáción keresztül VMWare vagy Hyper-V.

Az eszköz átfogó naplókat készít a biztonsági mentési tranzakciókról, így nyomon követheti vagy blokkolhatja a tárolt fájlok jogosulatlan másolását.

A DriveClone fut Windows 7, 8 és 10. Sajnos a rendszer nem szabad. Három változatban kínálják. Az alapcsomag hozzáférést biztosít egy felhasználóhoz. A következő verzió öt felhasználót fed le. A rendszer legfrissebb kiadását nagyszámú felhasználó számára tervezték.

5. Minitool partíció varázsló

Minitools partíció varázsló

A funkcionalitás Minitools partíció varázsló nagyon jól illeszkedik a Ranish Partition Manager segédprogramjaihoz. Ezzel a csomaggal partíciókat hozhat létre, módosíthat és eltávolíthat, és otthoni használatra ingyenes.

A Minitools Partition Wizard partícióbeállítási képességei között szerepel a partíciók átméretezése, valamint a partíciók átméretezése konvertálja a fájlrendszert használt. Kijelölhet egy partíciót elsődlegesnek, vagy eltávolíthatja azt.

Ennek az eszköznek számos kiadása van, a Ingyenes kiadás a belépő szint. A fizetett frissítések közé tartozik a Pro Edition és a Indító CD verzió, amely lehetővé teszi a számítógéphez való hozzáférést akkor is, ha nem rendelkezik operációs rendszerrel, vagy ha a számítógép indítószektora megsérül, és helyre kell állítani.

Két, jobban fizetett változat kifejezetten a vállalkozásoknak szól. Ezek a Server Edition és a Enterprise Edition. Az Műszaki kiadás jött létre, hogy segítse a kezelt szolgáltatókat ügyfeleik támogatásában. Ezek a magasabb verziók tartalmazzák a dinamikus lemezkezelést, amely automatikusan átméretezi a lemezpartíciókat az üzleti igényeknek megfelelően. A Minitools partíció varázslója csak azokra érhető el ablakok. Azonban az operációs rendszer összes jelenlegi verzióján fut.

6. RAW partíció helyreállítása

Nyers partíció helyreállítása

Az RAW partíció helyreállítása csomag a iData helyreállítás egy népszerű eszköz a Windows összes verziójához, amely nagyon magasra értékeli a felhasználókat. A rendszer a Windows és a Windows Server összes verzióján fut, és vállalati használatra is ingyenes.

Ahogy a neve is sugallja, ez a segédprogram összpontosít nyers adatok. Képes biztonsági másolatot készíteni a partíciókról és visszaállítani az adatokat a számítógép fájlrendszerében adatvesztés esetén. A nyers adatok manipulációjának fogalma a következő: hozzáférés a lemez tartalmához bitszinten, ahelyett, hogy az operációs rendszer által biztosított fájlkezelési segédprogramokkal foglalkozna. Ez a stratégia kiküszöböli az összes olyan hibát, amely eltérő operációs rendszertípusok vagy verziók által okozhat értelmezési hibákat.

A segédprogram ingyenes verziója teljesítménykorlátozással 100 MB visszaállításonként. A fizetett verzióra nincs korlátozás. Ez a segédprogram a tároló hardver és a konfigurációk széles skáláját képes kezelni. Ezek tartalmazzák:

 • SCSI
 • IDE
 • SATA
 • SSD
 • RAID rendszerek
 • FireWire merevlemezek
 • USB-vel csatlakoztatott meghajtók
 • USB flash meghajtók
 • CF kártyák
 • SD-kártyák
 • SDHC
 • MicroSD

Ez a segédprogram képes számos fájlrendszer-hibát megoldani, amelyek jelentkezhetnek ablakok. Ide tartoznak a speciális karakterekkel rendelkező fájlnevek, a fájltáblák sérülése, a lemezszektor károsodása, a formázási problémák, valamint a szokatlan fájlkiterjesztések és típusok. Ha a fájlrendszer nehezen tudja értelmezni a fájlneveket és a tartalmat, akkor az ingyenes RAW partíció-helyreállítási eszköz rendeli ezeket a problémákat..

7. EaseUS Partition Master

EASEUS

Az EaseUS Partition Master ingyenes és fizetős változatban is elérhető. Az ingyenes kiadás kiváló eszköz otthoni használatra. A szoftver a ablakok operációs rendszer. A fizetett verziók a Pro Edition Windows és a esetén Server Edition amely a Windows Server rendszeren működik.

Az ingyenes verzió tartalmazza az összes kulcsfontosságú funkciót, amelyeket a Ranish Partition Manager segítségével szerezhet be. Ide tartozik a partíciók létrehozása, beállítása és eltávolítása, valamint a partíciók biztonsági mentésre másolása. Az üzleti felhasználók várhatóan fizetnek a szoftverért, ám pénzükért sokkal több funkcionalitást kapnak, mint az ingyenes kiadás otthoni felhasználói.

A rendszer fizetett verziójával: átmásolhatja az operációs rendszert az egyik partícióról a másikra, beállíthatja a partícióméreteket az automatikus beállításhoz, a dinamikus kötetek létrehozásához, a virtuális lemezek kezeléséhez, a MBR és GPT, közötti konvertálás ZSÍR és NTFS, és létrehozhat indítható USB-eszközöket.

A szoftver biztonsági másolatot készíthet a fájlrendszereiről USB, HDD, SSD, SD kártya, memóriakártya és egyéb külső adathordozók. Emellett kezeli az adatok helyreállítását a merevlemezek véletlen károsodása esetén is.

Ez egy nagyszerű rendszer, amely kezeli tároló segédprogramok tömbje. Megváltoztathatja a partíciós címkéket, törölheti és egyesítheti a partíciókat, és ellenőrizheti a lemezek integritását. Ha van új lemeze, vagy törli a lemezen lévő összes helyet, dönthet úgy, hogy formázza ezeket a lemezeket és tárolóeszközöket az EaseUS felületen keresztül.

Kicsit idegesítő, hogy az üzleti felhasználók ingyenesen nem férhetnek hozzá a segédprogramhoz. Az EaseUS azonban ingyenes próbaverzióval kínálja a Partition Master Pro verzióját. Ingyenes kiszolgálói kipróbálás is rendelkezésre áll a Server Edition számára.

Partíciók kezelése

A lemezek partíciókra osztása sok előnnyel jár. Ez lehetővé teszi futtasson több különböző operációs rendszert ugyanazon a számítógépen és a technika is segíthet Önnek allokáljon tárhelyet különböző felhasználói csoportokhoz vagy alkalmazástípusokhoz. A partíciók merev felosztása azonban néha problémákat okozhat. Ha az elosztási politika azt jelenti, hogy a naplózási rendszer egyik napról a másikra elfogy a tárhely, akkor elveszíti az értékes rendszerinformációkat, és veszélyeinek teheti ki a rendszert. Tehát a dinamikus partíciókat is meg kell vizsgálnia.

A partíciók használatából származó számos előnye szűk keresztmetszetekké és extra munkaterheléssé válhat, ha nem rendezi a partícióstratégiát. Szüksége van egy partíciókezelőre így a partíciók használatának minden előnye élvezhető anélkül, hogy szembesülne a fejfájással.

Használ partíciókezelőt? Még mindig tudja használni a Ranish Partition Manager alkalmazást, vagy abba kellett hagynia a használatát, amikor a Windows 10-re frissítette? Kipróbálta valamelyik ajánlott szoftvert a listánkban? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások szakaszban, és ossza meg tapasztalatait a közösséggel.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

Adblock
detector