Mi az SNMP csapda?

Mi az SNMP Trap?

A név "Egyszerű hálózatkezelési protokoll," más néven SNMP, Úgy hangzik, mintha ez a módszertan gyors, de alacsonyabb szintű alternatívája egy jobb protokollnak. Valójában az SNMP a hálózati eszközök univerzális megfigyelési szabványa, és az összes megvásárolt hálózati eszközben megvalósul. Nincs jobb rendszer.

Az alábbiakban bemutatott eszközök mindegyikére nagyon sok részletet belefoglalunk, de ha csak gyors pillantásra van idő, itt van a a legjobb SNMP hálózati megfigyelő eszközök listája:

 1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (INGYENES Kísérlet) Automatikusan megkeresi a hálózatot, és felsorolja az összes telepített eszközt az SNMP használatával. Az eszközök felvétele és eltávolítása után a szoftver frissíti a hálózati térképet.
 2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) A telepítéskor automatikusan leképezi a hálózati eszközöket, és számos térképmegjelenítést kínál.
 3. Atera (INGYENES Kísérlet) Hálózati megfigyelő rendszer, amely jól integrálódik a Help Desk-hez. Az adatok felhasználhatók az alkalmazottak időnaplójának követésére és számlázására is.
 4. SysAid megfigyelés Helpdesk és informatikai szolgáltatáskezelő rendszer, amely az SNMP-t használja a hálózaton végrehajtott eszközváltozások nyomon követésére.
 5. Kaseya Network Monitor Térképbe helyezi a hálózati eszközöket, és átteszi azokat egy földrajzi térképre. Az irányítópult hasznos grafikonokat, táblázatokat és tárcsákat is tartalmaz.
 6. ManageEngine OpManager Átfogó hálózati teljesítményfigyelő Windows és Linux rendszerekhez. Az SNMP-t használja a hálózati változások észlelésére.
 7. Spiceworks Network Monitor Ingyenes, hirdetésekkel támogatott hálózati megfigyelő rendszer a Windows számára.
 8. Pulseway IT menedzsment szoftver Az SNMP felhasználásával valós idejű leltárt készít a hálózati eszközökről.
 9. LogicMonitor Felhő alapú szolgáltatások, amelyek Windows, Mac OS és Linux rendszereken futó gyűjtőket használnak. Az irányítópult felhőalapú, és távolról is elérhető.
 10. Event Sentry Biztonsági alapú hálózati eseménykövető, amely felhasználható az illetéktelen használat figyelmeztetésére és a rosszindulatú tevékenységek felismerésére.
 11. Ipswitch WhatsUp Gold SNMP kezelőként működik, és Windows kiszolgálói környezetben fut.

SNMP konfiguráció

Az SNMP három elemet tartalmaz: központi menedzser, eszközügynök, és menedzsment információs bázis (MIB). A hálózati eszközökön már lesz telepítve egy SNMP ügynök. Előfordulhat, hogy az SNMP használatának lehetőségei kikapcsolódnak, amikor először szerez be egy eszközt, tehát akkor biztosnak kell lennie, hogy az ügynök aktív-e, ha SNMP-t kíván használni a hálózatához.

A központi vezérlő nem szabványos rögzítőelem a számítógépeknél. Hálózati megfigyelő rendszer telepítésekor ez valószínűleg az SNMP-t használja és az SNMP-kezelő szerepét veszi át. Az új hálózatkezelő szoftver valószínűleg egy olyan felület, amely értelmezi a MIB fájlokat, és megjeleníti az eszközügynököktől összegyűjtött adatokat..

Az SNMP kezelő rendszeres időközönként információ-kéréseket küld minden eszközügynöknek. Minden eszközügynök válaszol erre a kérésre egy fájl visszaadásával, amelyet az Egyszerű Hálózatkezelési Protokoll MIB előírásainak megfelelően szerkesztettek. Miközben az eszköz ügynöke információigényt vár, folyamatosan frissíti a MIB saját példányát, így a visszatérő információk teljesen naprakészek és készen állnak arra, hogy igény szerint kiküldésre kerüljenek..

Lásd még: SNMP magyarázat

Az SNMP csapdák

Az SNMP normál működése azt írja elő, hogy az eszközügynök passzív szerepet tölt be. SNMP-üzeneteket csak akkor küld ki, ha az SNMP-kezelő kéri. Ha azonban az ügynök vészhelyzetet észlel az általa megfigyelt eszközön, figyelmeztető üzenetet küld a kezelőnek, anélkül, hogy várná az adatok lekérdezését.. Ezt a vészhelyzeti üzenetet csapdának hívják.

Nem minden csapda aggasztó. Például, ha egy nyomtató azt észleli, hogy egyik festékkazettája lemerül, és azt akarja, hogy rendeljen újat, akkor a nyomtató SNMP ügynöke ezt csapdaként kezeli. Néhány nagyon súlyos állapot nem vezet csapdaüzenetekhez. Például, ha az eszköz végzetes hibát kap, és nem működik, az megakadályozza az SNMP ügynök működését is. Továbbá, ha egy eszköz hálózati kártyája megsérül, az SNMP ügynök nem képes csapdaüzenetet küldeni. Ezekben az esetekben a vészhelyzet akkor derül ki, amikor az SNMP kezelő legközelebb átpörgeti a hálózatot az SNMP válaszokhoz.

SNMP riasztások

Ha hálózati monitort telepít, akkor a szoftver irányítópultján nem fogja látni a „csapda” kifejezést. Ez a hálózati megfigyelési rendszerek egyezménye, amely szerint a csapdákat „figyelmeztetések”Helyett. Az eszköz vagy a hálózati kártya teljes hibája az egyetlen példa a riasztásokra, amelyek nemcsak a csapda megjelenítését jelentik.

A csapdaüzenet kézhezvételekor elvégzendő tevékenységek a hálózati megfigyelő szoftver kifinomultságától függenek. Ha a monitor csak az állapotokról számol be, akkor valamilyen más alkalmazást kell használnia a probléma kijavításához, vagy közvetlenül csatlakoznia kell az eszközhöz, hogy feltárja a hibainformációkat, és kijavítsa a problémát az operációs rendszerén keresztül. Néhány hálózati monitor valójában hálózatkezelő rendszer és lehetővé teszi az elvégzendő műveletek beállítását riasztási körülmények esetén.

Ha a csapda által bejelentett probléma fizikai, akkor semmit sem tehet a szoftvercsomag annak megoldására. Bizonyos esetekben nem szeretné, ha a hálózatkezelő rendszer kikapcsolna és megoldja a problémákat, anélkül, hogy megvárná a jóváhagyást a tervezett művelethez. Általában a hálózatkezelő rendszerek lehetőséget kínálnak arra, hogy a beállításokban meghatározza, hogy milyen szintű hibaelhárítási automatizálást szeretne.

A csapdaüzenetek a nap vagy az éjszaka bármikor előfordulhatnak, kivéve, ha este otthon kikapcsolja az összes hálózati berendezést. Ha nincs elég erőforrás ahhoz, hogy egész nap valakit a konzol előtt riasztási üzeneteket várjon, akkor ezt kell tennie keressen egy hálózati monitort, amely továbbítja a riasztási üzeneteket valamint megjeleníti őket az irányítópulton. Egyes felügyeleti rendszerek riasztási értesítéseket küldhetnek e-mailben, SMS-ben vagy csevegőrendszerben. A csapdaüzenet eredete eszköz típusa vagy az üzenet súlyossága alapján meghatározhat különféle csapattagokat is, akiknek üzeneteket kell küldeni..

SNMP verziók

A mai napig az SNMP három verziója volt. 1. verzió nem alkalmazták túl széles körben. Ezt 1988-ban adták ki. 1993-ban váltotta fel 2. verzió. Ezen a ponton a protokollt a hálózati eszközök gyártói nem integrálták a firmware-be. Azoknak a hálózati menedzsereknek, akik a szabványt bevezetni kívánták, az SNMP ügynök szoftverét telepíteniük kellett az eszközökre. Az SNMPv2 kompatibilis az 1. verzióval. Tehát, ha van egy 2. verziójú vezérlője, akkor képes lesz kommunikálni az 1. verzió eszközügynökeivel is. Ezt a kompatibilitást azonban beépítették az SNMP manager eljárásainak meghatározásába, mivel az SNMP csapda formátuma megváltozott a 2. verzióban.

Az SNMPv2 nem volt népszerű, mert beépített egy új hitelesítési módszert, amelyet nehéz végrehajtani. Az SNMP 1. verziójára megadott hitelesítési folyamat sokkal könnyebben használható, és így létrejött egy új 2. verzió kiadása, amely az 1. verzió hitelesítési rendszerét használja. Ez és az SNMP definíciójának ez a kiigazítása sokkal használhatóbbá tette. A nagy hálózati eszközök gyártói úgy döntöttek, hogy integrálják a SNMPv2c a készülékeik firmware-ébe. A hálózati eszközök piacán minden új belépőnek az SNMP-t is integrálnia kellett, különben termékeik nem lennének versenyképesek. Van egy másik változat a 2. verziónak, amely az SNMPv2u. Tehát három különböző típusú SNMPv2 létezik. Zavarodva, az SNMPv2c olyan domináns, hogy gyakran nevezik SNMPv2.

Van még egy SNMPv3. Az Simple Network Management Protocol legújabb verziója más titkosítási módszert is tartalmaz a MIB fájlok továbbításának védelme érdekében. A MIB struktúrája azonban változatlan marad. Így a vezérlő képes kommunikálni a 2. vagy a 3. verzióval mindaddig, amíg képes módosítani az általa használt átviteli biztonsági módszert. Általában a vezető hálózati monitorok kompatibilisek mind a 2. verzióval (azaz SNMPv2c), mind a 3. verzióval.

SNMP csapda formátum

A MIB egy sor olyan kódot tartalmaz, amelyek egy helyet képviselnek egy fa struktúrában. A teljes MIB-t nem kell minden alkalommal elküldeni, amikor az ügynök jelentést tesz a központi vezetőnek. A csapdaüzenet tartalmazza az időt, az azonosítót és az értéket. Az azonosító egy „OID”(Tárgyazonosító). Ez egy olyan kód a MIB struktúrából, amely jelzi a csapda helyzetét a fában. Minden OID a megfigyelt eszköz attribútumát képviseli. Tehát a központi vezérlő dekódolja az OID-t, és meghatározhatja, hogy melyik kapcsoló vagy útválasztó bitjét írja le a csapda.

Az SNMP végrehajtása

A MIB kódoló rendszer annyira bonyolult és homályos, hogy lehetetlen megkísérelni az SNMP üzenetek rögzítését, a csapdákat és manuálisan értelmezni. Az SNMP funkciókat integráló hálózati monitorok rendelkezésre állása megkönnyíti a protokoll kifinomult szoftvercsomagban történő megvalósítását. Számos SNMP-alapú hálózati monitor létezik, amelyek ingyenesen használhatók. Mások ingyenes verziókat kínálnak kis hálózatokhoz vagy ingyenes próbaverziót egy bevezető időszakra. Tehát az SNMP hálózaton történő bevezetésének költségei nagyon gazdaságosak lehetnek.

SNMP hálózati megfigyelő eszközök

Az ajánlott hálózati megfigyelő eszközök teljes leírását az SNMP magyarázata és a 11 legjobb SNMP megfigyelő eszköz cikkben találja meg. Ezeknek az eszközöknek az összefoglalását itt olvashatja:

Tudjon meg többet ezekről az eszközökről a következő szakaszokban.

1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (ingyenes próbaverzió)

SolarWinds Network Performance Monitor hálózati képernyőképe

A SolarWinds az SNMP használatával vezet iparági vezetõinek Hálózati teljesítményfigyelő. Az eszköz fog keressen a hálózaton, és dokumentálja az összes eszközt miután telepítette. A monitor által összeállított készlet az SNMP útján nyert információkból áll. A monitor interfészprogramjai összeállnak hálózati térképek az SNMP eljárások által biztosított eszközök nyilvántartásából.

A szokásos SNMP eljárások, amelyek megkövetelik a kezelőtől, hogy megőrizze a MIB jelentések lekérdezési eszközeit, azt jelenti a Network Performance Monitor folyamatosan frissítheti felszerelés-nyilvántartását és térképeit a hozzáadott, eltávolított vagy áthelyezett eszközök figyelembevétele.

A SolarWinds kifejlesztette az Orion platformot minden főbb rendszert figyelő segédprogramhoz. Ez azt jelenti, hogy felvehet más speciális figyelőket a szerverek és alkalmazások lefedésére, valamint a forgalom folyamatosságának figyelemmel kísérésére. A hálózati teljesítményfigyelőbe integrálható kiegészítő modulok a Network Configuration Manager, egy Felhasználói eszközkövető, és egy IP-címkezelő. Ha hozzáadja ezeket a további képességeket, nagyobb ellenőrzést biztosít az erőforrások felett.

Az SNMP csapdákat riasztásokká értelmezi az NPM. Ezeket a segédprogram irányítópultján jelenítik meg, és a szoftver is küldhet riasztási értesítések e-mailben vagy SMS-ben. Az irányítópult az élő adatok grafikus ábrázolásait tartalmazza, beleértve az SNMP válaszokat értelmező diagramokat és grafikonokat. Az adatok idősoron keresztül is rendelkezésre állnak, hogy lehetővé tegyék a teljesítmény elemzését kapacitástervezés.

A SolarWinds Network Performance Monitor telepítve van ablakok környezetben, és megszerezheti a 30 napos ingyenes próbaverzió.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A HIVATALOS SALWINDS-OLDALON:

SolarWinds Network Performance MonitorTöltse le az INGYENES próbaverziót a SolarWinds.com webhelyen

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

Mi az SNMP csapda?

Paessler PRTG figyeli a hálózatokat, szervereket és alkalmazásokat. A szoftvercsomag nagy számban jön ki a dobozból érzékelők amely különféle alkalmazásokként látja el a többi vállalat által forgalmazott funkciókat. Az érzékelő figyeli az egyik hardver elemet vagy a szolgáltatási körülményeket. A Paessler SNMP érzékelőt tartalmaz a PRTG rendszer középpontjában.

A PRTG SNMP funkciói leltárt készítenek az összes eszközéről, amint az megkezdi működését. Ezen információk alapján, az eszköz automatikusan generálja a térképeket. A PRTG számosféle térképtípust kínál, beleértve a saját tulajdonát is starburst elrendezés. Ez egy kör alakú grafikon, amely megmutatja a belső felni végfelhasználói alkalmazásokat és az összes olyan szolgáltatást, amely támogatja azokat az alkalmazásokat, amelyek sugárznak és csillag alakúak. A térkép színkóddal rendelkezik, hogy megmutatja a halomban lévő egyes elemek állapotát. Ez a megjelenítés nagyszerű módja annak, hogy pontosan meg tudja határozni, hogy mely szolgáltatásréteg akadályozza a kézbesítést amikor problémákat tapasztal a hálózattal.

Az SNMP rendszer folyamatosan vizsgálja a hálózatot, tehát észreveszi, amikor a berendezést hozzáadják vagy eltávolítják. Ezekben az esetekben frissíti a felszerelési leltárt, és automatikusan újrarajzolja az összes rendelkezésre álló térképet. Készíthet saját testreszabott hálózati térképeket a segédprogram leképező eszközén keresztül is.

A Paessler PRTG telepítve van ablakok környezetben, vagy úgy dönthet, hogy hozzáfér egy felhőszolgáltatás. Az eszköz ingyenesen használható akár 100 érzékelő számára. Kipróbálhatja a Paessler PRTG-t.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. Atera (INGYENES Kísérlet)

Atera

Atera Networks egy megfigyelő rendszer, amelyet integráltak az MSP támogatási környezetébe. Tehát olyan megfigyelési funkciókat kap, amelyek adatcserét cserélhetnek egy teljes Help Desk rendszerrel, amikor az Atera-t választja. Ennek a lehetőségnek a másik nagyszerű tulajdonsága az alkalmazottak időkövetési és számlázási rendszere. Ezért kivághatja az Atera-val végzett adminisztrátori munka nagy részét, ha informatikai osztályát költségközpontként működtetik.

Az Atera hálózati megfigyelő rendszere az SNMP segítségével nyomon követi a hálózati eszközök állapotát és a konzol kezeli Az SNMP csapdák. Riasztásokként csapdákat fog kapni a konzolban, és ha hibaüzenetet figyelmeztet, akkor a műveleteket a Help Desk rendszerbe továbbíthatja..

Az Atera tartalmaz egy szkript-támogatási modult amely lehetővé teszi saját automatizálási szkriptek létrehozását a hibák kezelésére. A műszerfal elérhető mobil eszközökről és az értesítéseket támogatási jegyekként állíthatja be, amelyek értesítési üzeneteket jelenítenek meg Önnek és a kijelölt csapattagoknak. Atera az egy felhőalapú szolgáltatás, így nem kell aggódnia az alkalmazás telepítésével vagy kezelésével. A teljes rendszer további szolgáltatásai közé tartozik a távoli felügyeleti lehetőségek, a konfiguráció vezérlése és a javításkezelő. Az Atera elérhető a 30 napos ingyenes próbaverzió.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. A SysAid figyelése

SysAid megfigyelés

A SysAid a Ügyfélszolgálat és informatikai szolgáltatáskezelő rendszer. A szerver és a hálózati megfigyelés kiegészítőt beszerezheti a Help Desk funkcióinak javításához. Ez nem rossz ötlet, mivel valószínűleg szüksége van egy Help Desk alkalmazásra az informatikai részleghez, valamint egy hálózati monitorra.

A SysAid hálózati figyelő szolgáltatása az SNMP használatával térképezi és nyomon követi a hálózati eszközök teljesítményét. Mint minden más SNMP megvalósításnál, a monitor folyamatosan lekérdezi a hálózati eszközöket, így észreveszi, amikor a berendezéseket mozgatják, eltávolítják vagy hozzáadják, és automatikusan frissíti a leltárt. A lista többi eszközével ellentétben a SysAid nem rendelkezik leképező modullal.

A SysAid erős öltözete az SNMP csapdák kezelése. Fogadott csapda esetén riasztást jelenít meg a műszerfalon és értesítéseket küldhet e-mailben vagy SMS-ben értesítésként. Azonban ez az alkalmazás is továbbítsa ezeket a figyelmeztetéseket a Help Desk rendszerre. Amikor a riasztás bejelentkezik a támogatási kezelőfelületbe, a Help Desk technikusai észrevehetik, hogy felmerült egy probléma a hálózat egy részével kapcsolatban, így képesek értesíteni a problémát sújtó felhasználókat arról, hogy megoldás van folyamatban. Automatikus jegygenerálás azt jelenti, hogy egy technikus automatikusan kirendelhető a riasztás kezelésére. Ez egy nagyszerű módszer az SNMP-ből kinyert információk integrálására a feladatütemező szoftverrel.

A SysAid felület tartalmazza szkriptnyelv amely lehetővé teszi a riasztásmegoldás automatizálását és a munkafolyamatok bevezetését a karbantartási és tűzoltási feladatok naplózására és nyomon követésére. Ez segít szigorúbb ellenőrzés alatt tartani informatikai költségvetését azáltal, hogy megmutatja, hol tölt a legtöbb szakember idejét.

A megfigyelő rendszer egyéb szolgáltatásai közé tartozik a konfiguráció és a javításkezelés.

5. Kaseya Network Monitor

Kaseya VSA

A rendszerfigyelő csomag hívta Kaseya VSA tartalmaz egy SNMP-t használó hálózati megfigyelő modult. Ez az eszköz képes rajzolni egy hálózati térképet és ábrázolni egy valódi világtérképen, miután kezdetben eszközöket keresett és regisztrálták azok adatait. Egyéb grafikus adatok ábrázolása a Kaseya műszerfal grafikonokat, táblázatokat és tárcsákat tartalmaz. Az SNMP csapdákat riasztásokként értelmezi a hálózati monitor.

Az eszköz tartalmaz egy fejlesztői környezetet, amely lehetővé teszi a műveleti szkriptek könnyű összeszerelését a Kaseya szabadalmaztatott szkriptnyelvén, amelyet Lua. Ha a helyén van a Lua szkript, beállíthatja a kiváltó eseményeket, például a csapdaüzenetek bizonyos típusait. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően sok vizsgálati és felbontási feladat automatizálható, ha közismert riasztási körülmények merülnek fel.

A Kaseya VSA további szolgáltatásai között szerepel a javításkezelés és a speciális szerverfigyelés. A Kaseya VSA telepítve van ablakok és megkaphatja egy 14 napos ingyenes próbaverzió.

6. ManageEngine OpManager

OpManager hálózati térkép

A ManageEngine OpManager egy nagyra becsült hálózati teljesítménymonitor, és valószínűleg a piac első három részében van. Mint a SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő, és WhatsUp Gold, Az OpManager a készletének alapvető figyelő terméke és sok más modul is hozzáadható ehhez, hogy kibővítse a rendszerfigyelési képességeit. Az OpManager azonban használja SNMP az adatok összegyűjtésére. Ez a szoftver telepítésre kerül ablakok vagy Linux. Az első futtatáskor elkezdi az SNMP kérelmek küldését és a fordítást eszközleltár a kapott MIB-válaszokból. Az OpManagernek is van kedve hálózati leképező modul amely különböző nézeteket ad a hálózati berendezésről és annak összeköttetéséről.

Az SNMP csapdák, amelyeket az OpManager processzor fogad, megjelennek az irányítópulton. Ha nincs az irodában, akkor jelentkezzen be a hálózattal az irányítópult távolról történő megtekintésével a mobil eszközén. Az irányítópult testreszabható, és csakúgy, mint a riasztások megjelenésekor végrehajtandó műveletek. A jelölt csapattagoknak értesítéseket küldhet a következő címen: email vagy SMS üzenetek.

Az OpManager képes másodpercenként 300 csapda üzenet feldolgozására - igen, másodpercenként. Ez a feldolgozási kötet képesség azt mutatja, hogy az OpManager képes biztosítani a szükséges sebességeket és teljesítményt nagyon nagy hálózatok. Ez a rendszer azonban az közepes méretű hálózatokhoz is alkalmas. A kis hálózatok üzemeltetői egy kicsit túl soknak találhatják az OpManager összes funkcióját. azonban, a társaság ingyenes eszközt kínál azoknak, akiknek akár 10 eszköze van a megfigyeléshez. A nagyobb hálózatok tulajdonosai bekapcsolhatják az OpManagert egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

7. Spiceworks Network Monitor

Spiceworks screenshot

A Spiceworks az egy ingyenes, hirdetéssel támogatott segédprogram hogy tudsz telepítés helyiségekre vagy választhat hozzáférés felhőszolgáltatásként. Az eszköz helyszíni verziója telepítésre kerül ablakok.

A hálózati monitor az SNMP-re támaszkodik az információforrások biztosításában, és ezzel kezdődik élettartama a hálózat vizsgálata eszközleltár összeállításához. Az SNMP csapdákat riasztásokként jelenítik meg az irányítópulton egy címsoron, és e-mailben értesítést kaphat az Ön számára. A műszerfal jellemzői egymásra rakható grafikonok amelyek megmutatják az eszköz állapotát a környezettel, az adatáramlással és az alkalmazás teljesítményével kapcsolatos információkkal együtt.

A Spiceworks hálózat menedzsment rendszere magában foglalja konfiguráció-menedzsment és felhasználói eszközkövetés, amely felgyorsítja a biztonsági ellenőrzést. A Spiceworks támogatását egy közösségi fórum biztosítja.

8. Pulseway IT menedzsment szoftver

Pulseway

A Pulseway RMM rendszerfigyelő modulokat tartalmaz, és a hálózati teljesítményfigyelő szakasz támaszkodik SNMP eljárásokat. Az SNMP manager-to-agent közötti rendszeres kommunikáció biztosítja a rendszert az eszközök leltára a hálózatán, amelyet folyamatosan frissítenek. Az SNMP csapdákat riasztásként értelmezik a konzolban, amelyet értesítésként küldhet telefon, email, vagy SMS üzenet. Az irányítópultot mobil eszközről is elérheti az interneten keresztül.

A hálózati megfigyelő szoftver az SNMP kezelőjeként működik, és műszerfallal rendelkezik az adatok megtekintéséhez és a monitor funkcióinak kezeléséhez. Ez a szoftver telepíthető ablakok, Linux, vagy Mac operációs rendszer. Megadhatja a riasztások kezelésének módját. Ez magában foglalja a látás képességétt prioritások olyan csapdákra, amelyek meghatározott eszközökről érkeznek vagy kevésbé fontos figyelmeztetések lemondására. A konzol tartalmazza szkriptnyelv amelyben olyan eljárásokat és munkafolyamatokat állíthat be, amelyek automatikusan beindulnak, amikor meghatározott eseményindító események felmerülnek.

A Pulseway IT Management csomag egyéb szolgáltatásai közé tartozik konfiguráció és javításkezelés. Az eszköz kulcsfontosságú eleme a távoli hozzáférés, így a más webhelyeken található eszközök problémáit kijavíthatja. A monitor többi része kiszolgálóra és alkalmazásokra terjed ki, beleértve a felhőből nyújtott szolgáltatásokat.

A Pulseway IT Management szoftvert a következő címen érheti el egy felhőszolgáltatás. Ebben az esetben, a monitor állandóan szabadon képes két végpont figyelésére. A fizetett szolgáltatás telepíthető vagy felhőalapú szolgáltatásként használható. Olyan egységgel kezdődik, amely képes 25 végpont figyelésére. A Pulseway ajánlatok egy 14 napos ingyenes próbaverzió a fizetett változat.

9. LogicMonitor

LogicMonitor

A Logic Monitor van egy felhőalapú szolgáltatás, de telepítened kell gyűjtők helyben. Ezek a gyűjtők tovább fognak futni ablakok, Mac operációs rendszer, és Linux. A LogicMonitor figyeli az Ön által alkalmazott felhőkiszolgálókat is, mindaddig, amíg mindegyikre telepíti a gyűjtőt.

Ez a szolgáltatás figyeli a hálózatokat, szervereket és alkalmazásokat, és ez is lehetséges nyomon követheti a felhasználói élményt, amely magában foglalja a rendszer minden segédprogramjának verem megjelenítését, amelyet az egyes felhasználói látogatások indítanak el. A szolgáltatás hálózati megfigyelési szakasza az SNMP-re támaszkodik, hogy adatokat gyűjtsön a hálózati eszközökről.

A kollektor működik az SNMP menedzser és megkérdezi az eszközöket állapotukra vonatkozóan. A gyűjtő által gyűjtött információkat ezután továbbítja a LogicMonitor felhőkiszolgálóra. A szolgáltatás irányítópultja a felhőkiszolgálón található, így a böngészővel bármilyen eszközről elérhető, és a vállalat mobilkészülékeket is kínál.

Az interneten keresztüli kommunikációt titkosítás védi. Mivel a LogicMonitor nem webhelyen működik, képes integrálni a WAN összes webhelyét, mindaddig, amíg minden helyre telepíti a gyűjtőt..

Az SNMP csapdák riasztásokként jelennek meg az irányítópulton. Testreszabhatja az irányítópultot, így lehetséges egy olyan nézet létrehozása, amely csak a riasztásokat jeleníti meg. Az egyedi képernyők létrehozásának képessége azt jelenti a hozzáférés testreszabható különböző csoporttagok számára, és lehetséges egy jelentési fiók létrehozása, amelyhez az üzleti vezetők hozzáférést kaphatnak.

Az SNMP MIB-kből származó élő adatokat grafikus tartalmak, például hisztogramok, diagramok és vonaldiagramok értelmezik. A hálózat megjelenítése egy térképre terjed ki, amelyet egy valós térképre vetnek fel. Az eszköz adatai és a hálózati kapcsolatok automatikusan frissülnek, hogy módosítsa a hálózati térképet. A rendszer adatokkal is megőrzi a trend elemzését.

Tudod kapni egy 14 napos ingyenes próbaverzió a LogicMonitor.

10. Event Sentry

EventSentry

Az EventSentry kifejezetten az biztonsági segédprogram, de nyomon követi a hálózati teljesítményt is, miközben vállalkozása biztonságban van a hackerek és a betolakodók ellen. A modern IT-szolgáltatásbiztonság egyik problémája az, hogy a valódi felhasználókat adathalász és maszkolás útján bántalmazzák a rosszindulatú cselekedetek végrehajtására. Tehát az adatok nyilvánosságra hozatala és a rendszer károsodásának elkerülése érdekében, nyomon kell követnie az engedélyezett felhasználók viselkedését valamint figyeljen az illetéktelen hozzáférésre. Ezt csinálja az EventSentry.

Ennek a szolgáltatásnak a hálózati megfigyelési szakaszai SNMP eszköz adatok gyűjtése. Ez magában foglalja a rendszeres SNMP szolgáltatásokat, ideértve a következőket: eszközleltár összeállítása és naprakész. EventSentry riasztást generál számos forrásból, ideértve az SNMP csapdákat is és naplózza az üzeneteket.

Az EventSentry további segédprogramjai közé tartozik konfiguráció és javításkezelés. A monitor lefedi a hálózati forgalmat, a szerver és a környezet teljesítményét, az alkalmazások kézbesítését, valamint a hálózati eszközök állapotát. A biztonsági ellenőrzések megvizsgálják az e-mailek, adatbázisok, naplófájlok és adatátvitel eseményeit.

tudsz ingyenesen használhatja az EventSentry programot az EventSentry Light elérésével. Ez a verzió a felügyeletre korlátozódik legfeljebb öt eszköz, tehát csak nagyon kicsi hálózatokhoz lenne megfelelő. A teljes funkcionalitású EventSentry a következő oldalon tapasztalható meg egy 30 napos ingyenes próbaverzió. A szoftver telepítésre kerül ablakok és Windows Server.

11. WhatsUp Gold

Mi az SNMP csapda?

A WhatsUp Gold egy hálózatfigyelő rendszer, amelyet az Ipswitch gyárt. A monitor funkciói: SNMP folyamatok alapján. A telepített szoftver SNMP kezelőként működik. A WhatsUp Gold segédprogram telepítve van Windows Server környezeteket, és elvégzi a rendszer kezdeti söprését, amint az eszköz fut.

A hálózat ilyen vizsgálata lehetővé teszi a program számára az összes eszköz regisztrációjának összeállítását és akkor hálózati térképek készítése ebből az információból. A rendszerleíró adatbázis és a térkép automatikusan frissül, amikor a hálózati hardver megváltozik. Ennek oka az, hogy a monitor folytatja a hálózat lekérdezését SNMP üzenetek alapján észreveszi, amikor az eszköz hozzáadásra vagy eltávolításra kerül. Az eszközregiszter elérhető az irányítópulton, ahol az adatmegtekintő lehetővé teszi a hardverkészlet nyilvántartásainak rendezését és szűrését.

Az SNMP csapdák riasztásokként érkeznek az irányítópultra és elküldheti őket neked e-mailek vagy SMS-ek. Riasztásokat is kaphat a csevegőalkalmazásokhoz, beleértve a Slack-ot is. Az irányítópult testreszabható, így felhasználói fiókokat és felhasználói szerepeket hozhat létre, hogy a különböző csapattagok hozzáférhessenek az adatokhoz és a kezelési funkciókhoz anélkül, hogy a junior alkalmazottak hozzáférést biztosítanának az összes vezérlőhöz..

A WhatsUp Gold bővíthető kiegészítő modulokkal, hogy több figyelési és hálózatkezelési képességet biztosítson. Ez a segédprogram alkalmas kis és közepes méretű hálózatokra, és megkaphatja egy 30 napos próba of WhatsUp Gold és annak kiegészítői.

SNMP csapdák használata

Az SNMP csapdák előnye, hogy ők az eszközhiba nagyon gyors jelentése. Nem adnak teljes képet a hálózatáról. Észre fogja venni, hogy a javasolt SNMP-eszközök listájának többsége más információforrásokba is belekeveredik, például NetFlow forgalmi adatok és syslog rendszer eseményekhez.

Mivel ezek az eszközök mind kínálnak ingyenes próbaverziók vagy ingyenes verziók, akkor képes lesz kipróbálni egy jelöltet kockázat nélkül. Lehet, hogy kipróbál egy pár SNMP-eszközt, amelyek a legjobban kísértik.

Jelenleg SNMP eszközt használ? Úgy találja, hogy jobban összpontosít az SNMP csapdák által felvetett riasztásokra, vagy a Syslog üzenetek relevánsabbak-e a hálózati adminisztrációs felelősségnél? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások az alábbi szakaszban megoszthatja tapasztalatait.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 26

Adblock
detector