Microsoft Exchange Server vs Kolab

Microsoft Exchange Server vs Kolab

Microsoft Exchange Server are susținerea celui mai mare furnizor de software din lume și interoperabilitate cu un mare stabil de produse Microsoft. Sistemul Exchange Server nu este liber de utilizat; cu toate acestea, Microsoft oferă o probă gratuită de 180 de zile a software-ului.

Acest server de e-mail poate fi instalat doar pe Windows Server, deci dacă căutați un server de e-mail pentru un alt sistem de operare sau doriți doar să vă îndepărtați de marile case de software, atunci Kolab este o alternativă interesantă.

Despre Kolab

Kolab utilizează procedurile și protocoalele de livrare prin e-mail pentru a crea o „suită de colaborare” care include gestionarea sarcinilor, calendare și luarea de note. Acesta este un proiect open source, astfel încât să puteți obține codul sursă și să-l adaptați dacă aveți resurse de programare. Ca sistem gratuit, open source, utilizatorul standard Kolab se bazează pe un forum comunitar pentru sfaturi și asistență.

Cei care doresc să facă upgrade pentru a ajuta asistența la birou pot plăti Kolab Systems pentru un pachet software complet acceptat și gestionat. versiune plătită este identic cu Kolab gratuit standard, dar vine cu garanții de performanță, patch-uri de securitate, și asistență telefonică completă.

Kolab Systems are sediul în Elveția și oferă o versiune a Kolab bazată pe cloud, care rivalizează cu pachetul Microsoft Exchange Software ca serviciu (SaaS).

Prin urmare, Kolab se măsoară ca o alternativă viabilă la Microsoft Exchange Server. Să aruncăm o privire la compararea acestor două sisteme de e-mail.

Platforma server

Cerințele hardware pentru aceste două opțiuni le diferențiază imediat. Microsoft Exchange Server poate fi instalat doar pe Windows Server.

Kolab este un sistem Linux cu versiuni construite în principal sau CentOS și RHEL. Software-ul poate fi instalat și pe Debian, Ubuntu, SLES, Univention, OpenSUSE, și ClearOS.

Clienți compatibili

Clientul Kolab Desktop este disponibil atât pentru Windows, cât și pentru Ubuntu și Fedora Linux, deci nu trebuie să aveți un mediu numai Linux pentru a utiliza acest sistem. Serviciul bazat pe cloud este accesat prin intermediul clientului Kolab, astfel încât veți putea utiliza Kolab în afacerea dvs. chiar dacă nu aveți un server Linux.

Atât serverul de e-mail local Kolab cât și versiunea bazată pe cloud pot comunica cu clienți de e-mail non-Kolab, inclusiv Microsoft Outlook. Alți clienți care lucrează cu serverul Kolab sunt KDE KMail și Kontact, Cub rotund, Mozilla Thunderbird, și Fulger.

Microsoft Exchange Server utilizează un protocol proprietar pentru a comunica cu clienții. Aceasta a limitat inițial alegerea utilizatorilor de clienți de e-mail. Serverul Exchange a fost proiectat pentru a comunica doar cu Microsoft Outlook. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, Microsoft a dezvoltat mai mulți clienți de e-mail și permite, de asemenea, altor dezvoltatori de clienți de e-mail să protocoale de comunicare, care se numesc MAPI / RPC. Evoluția GNOME Linux suita de gestionare a informațiilor personale poate canaliza Microsoft Exchange și astfel hiri, un client de e-mail care se instalează pe Windows, Mac OS și Linux.

Implementarea serviciilor Web Exchange ca metodă de comunicare alternativă la MAPI a permis Microsoft să dezvolte clienți compatibili cu Exchange pentru Mac-uri. Acestea sunt Microsoft Entourage și Microsoft Outlook pentru Mac. Posta Apple poate comunica acum și cu Microsoft Exchange Server.

Microsoft a extins apelul de lansare a platformei Outlook atunci când a creat Outlook Mobile Access, care creează acces din aplicațiile Outlook pentru iOS și Android. Platformele web, inclusiv propriul Outlook.com al Microsoft, extind accesibilitatea Microsoft Exchange.

Adăugarea de protocoale de e-mail deschise a extins opțiunile de client deschise pentru întreprinderile care folosesc Microsoft Exchange. Mozilla Thunderbird și notite Lotus poate acționa ca clienți la Microsoft Exchange Server prin protocoalele POP3 și IMAP4, care sunt acum încorporate în Microsoft Exchange.

Atât Microsoft Exchange Server cât și Kolab pot comunica cu Protocol de transfer prin poștă simplă (SMTP), Protocolul poștal (POP3), Protocolul de acces la mesaje Internet (IMAP), și ActiveSync.

Server de e-mail bazat pe cloud

Mulți furnizori independenți de servicii cloud oferă servere Microsoft Exchange incluse în serviciile celorlalte servicii. Adesea, e-mailul Exchange este inclus cu serviciile de găzduire web, iar Microsoft oferă, de asemenea, propriul său server Exchange administrat pe bază de cloud pe planurile de abonament lunar. Planurile Microsoft Exchange Online sunt percepute anual, pentru fiecare utilizator.

Baza Pe net planul include 50 GB stocare. Planurile mai mari includ stocarea nelimitată și, de asemenea, procesarea vocală. Planul de top oferit ca pachet de servicii cloud de pachete Microsoft în toate suitele Microsoft Office care pot fi accesate de angajați online. Acest pachet include și funcții de conferință video.

Kolab Acum este oferirea de cloud a Kolab Systems care adaugă servicii comerciale pe serverul gratuit Kolab Mail gratuit, open source. Kolab Now nu este gratuit și pachetul său de bază este mai scump decât oferta Microsoft la nivel de intrare. Structura de prețuri Kolab Now oferă conturi individuale sau conturi de grup. Tarifarea contului de grup nu este la fel de transparentă ca tariful Microsoft și este scalabilă în funcție de numărul de utilizatori și de cantitatea de spațiu de stocare pe care cumpărătorul o specifică.

Kolab Now oferă un proces gratuit de 30 de zile pentru ambele planuri. Microsoft nu oferă nicio probă gratuită pentru planurile Exchange Online. Cu toate acestea, planul de top pentru Microsoft Exchange Online este de fapt o parte a pachetului Office 365 Business Premium și care poate fi efectuat într-un proces gratuit de 30 de zile.

Metode de autentificare

Kolab oferă proceduri de autentificare mai complete decât Microsoft Exchange Server. Kolab sistem necesită autentificare separată la sistemul de fișiere al serverului de e-mail și al bazei sale de date, în timp ce o conectare la sistemul de administrare din Exchange primește acces la toate elementele.

Sistemul de autentificare Microsoft Exchange Server se bazează pe Active Directory. Acesta este un sistem de gestionare a resurselor și a utilizatorilor bine stabilit, care este utilizat de multe aplicații. Inima sistemului este o bază de date care leagă utilizatorii la resurse. AD este disponibilă doar pe sistemul de operare Windows și este metoda de autentificare standard utilizată pentru toate produsele Microsoft, inclusiv sistemul de operare Windows.

Autentificarea utilizatorului lui Kolab se bazează pe LDAP. Acesta este protocolul de acces ușor la director și este un alt sistem de autentificare bine cunoscut. LDAP nu se limitează doar la Windows, deci este disponibil pentru sistemele Linux. LDAP este utilizat pentru Serviciul de nume de domeniu (DNS), astfel încât de fiecare dată când accesați o pagină Web, computerul utilizează LDAP pentru a obține adresa IP a site-ului pe care doriți să îl vizitați.

Atât Microsoft Exchange cât și Kolab folosesc standardul SMTP AUTH. Aceasta este o extensie a Protocolului de transfer prin poștă simplă, care specifică procedurile pentru accesul și securitatea utilizatorului. Când POP3 este în folosință, atât Exchange cât și Kolab utilizează capacitatea APOP pentru a aproba în prealabil utilizatorii și a elimina nevoia unui utilizator să se autentifice pentru a trimite fiecare mesaj..

Kolab Now, versiunea online a serverului Kolab, oferă autentificare în doi factori pentru conectarea utilizatorului ca opțional. O problemă cu această caracteristică este că dezactivează sincronizarea prin e-mail și face imposibilă utilizarea procedurilor IMAP care descarcă mesajele în stocare în aplicația client de e-mail.

Securitatea datelor

Atât Microsoft Exchange Server, cât și Kolab angajează prevenirea pierderilor de date (DLP) metode pentru facilitarea copiei de rezervă a datelor și păstrarea conținutului și a informațiilor de urmărire disponibile.

Implementarea DLP Microsoft respectă în mod specific standardele de reglementare din informații de identificare personală (PII) si Industria cardurilor de plată (PCI).

Exchange utilizează ActiveSync pentru a pune la dispoziție e-mailurile oriunde. Sistemul este capabil să ștergeți e-mailurile stocate de la distanță și să blocheze un cont individual. Aceste funcții vizează în mod special protejarea datelor companiei în cazul pierderii sau furtului dispozitivelor mobile care au acces la e-mailurile gestionate de Microsoft Exchange.

Securitate prin poștă

Procedurile de securitate ale sistemului dvs. de e-mail depind în mare măsură de clientul de e-mail pe care îl utilizați și de compatibilitatea clienților pentru corespondenții tuturor e-mailurilor trimise de utilizatorii sistemului dvs. de e-mail. Criptarea end-to-end, prin definiția sa, trebuie să fie coordonată de clienții expeditorului și receptorului și nu poate fi implementată de server. Cu toate acestea, serverul poate juca un rol în protecția datelor între el și clienții săi.

Atât Kolab cât și Microsoft Exchange utilizează Securitatea stratului de transport (TLS) proceduri prin an Biblioteca SSL pentru a proteja datele aflate în tranzit. În ambele cazuri, Perfect secret înainte (PFS) reedită negocierea de criptare cu fiecare transmisie pentru a preveni expunerea tuturor comunicărilor pentru cheile compromise.

Serviciile bazate pe cloud ale ambelor sisteme folosesc HTTPS pentru a proteja încărcările și descărcările de date către și de pe server.

Măsuri anti-spam

Cadrul de politici pentru expeditori (SPF) blochează răspândirea prin verificarea faptului că serverul de e-mail de expediere este de fapt serverul autorizat pentru domeniul conținut în adresa de e-mail de pe un e-mail de intrare. Acest sistem este folosit atât de Microsoft Exchange cât și de Kolab.

Atât la fața locului, cât și la versiunea Cloud a Microsoft Exchange au măsuri anti-spam mai complexe decât omologii lor Kolab. Schimbul la fața locului include protecție antivirus, în timp ce versiunea bazată pe cloud integrează un pachet de măsuri de securitate, numite Schimbă protecția online (EOP). Deși este bazat pe cloud, filtrarea EOP poate fi aplicată și la implementările la serverul Exchange.

EOP ia o mulțime de măsuri pentru a proteja clienții de e-mail de utilizator și, de asemenea, serverul de e-mail în sine împotriva atacurilor malware și a strategiilor de hacker Sistemul este un serviciu de filtrare prin e-mail care scanează toate e-mailurile primite înainte de a ajunge la serverul dvs. Filtrul caută anomalii de identificare a expeditorului cu SPF și, de asemenea, urmărește abuzatorii de e-mail printr-o listă neagră centralizată. EOP va scanează semnături malware și aplicați filtrarea politicilor selectate de client, blocarea e-mailurilor din surse interzise sau nume de domeniu care includ cuvinte cheie specificate.

Sistemul EOP oferă o protecție foarte puternică și poate fi abonat la un serviciu autonom, indiferent de serverul de e-mail pe care îl utilizați, astfel încât să puteți utiliza Microsoft EOP ca un front-end pentru serverul dvs. de email Kolab..

Aplicații Companion

Kolab este facturat ca un sistem de colaborare cu funcții de calendar și baze de date de contact care permit programarea sarcinilor și partajarea datelor. Cu toate acestea, implementarea acestor funcții depinde foarte mult de compatibilitatea clientului de e-mail ales de întreprindere pentru a interacționa cu serverul Kolab.

Calendarul poate fi configurat cu grupuri, astfel încât o sarcină scrisă de un utilizator se deplasează la calendarele asociaților. Sistemul Kolab permite, de asemenea, partajarea fișierelor. Cu toate acestea, această caracteristică necesită stocare de fișiere care integrează controlul versiunii și blocarea fișierelor. Un al doilea sistem de calendar centralizat permite rezervarea resurselor, precum echipamentele și sălile de ședințe.

Microsoft Exchange vine de asemenea cu o caracteristică de calendar și o bază de date de contacte. Aceste caracteristici se plasează cu Outlook, deci dacă mergeți cu combinația recomandată de Exchange și Outlook, veți putea beneficia de funcții complete de programare și chat de grup al acestui server de e-mail.

Cu Outlook ca client, fiecare utilizator poate accesa aceeași listă de contacte, calendar și Inbox de e-mail pe dispozitive. Sistemul Exchange permite, de asemenea, implementarea de calendare centralizate pentru programare, într-un mod similar cu caracteristicile de colaborare ale Kolab. Exchange include, de asemenea, urmărirea documentelor și controlul versiunilor.

accesorii opționale că ofertele Microsoft cu Exchange sunt imbatabile. Decât să-și exprime suita de productivitate, Office 365 ca un supliment la Exchange, compania oferă pachete Exchange Server în Office 35 Business pachet. Acest lucru vă face integrarea cu excela, Cuvânt, și celelalte instrumente incluse în suita Office 365.

Comparație Microsoft Exchange Server și Kolab

O comparație simplă între versiunile de bază ale Microsoft Exchange și Kolab este mult mai ușor de efectuat. Exchange funcționează pe Windows și Kolab funcționează pe Linux.

Schimbul este un pachet plătit, în timp ce Kolab este liber de utilizat. Ambele servere la fața locului oferă funcții de colaborare și includ niveluri similare de protecție a datelor și securitate a transmisiei.

Sistemele online ale celor două servere de e-mail alternative au mai multe în comun decât versiunile la fața locului. Kolab oferă funcționalități mult mai mari în versiunea sa cloud decât pachetul de bază gratuit de bază open source local; ambele platforme cloud șterg dependența de sistem de operare care diferențiază versiunile instalate. Un alt factor care aduce versiunea online a Kolab, Kolab Now, mai aproape de oferta Microsoft Exchange este faptul că este un serviciu plătit.

Kolab este un server de e-mail excelent pentru mediul Linux și adaptabilitatea sa la numărul de clienți de e-mail pe care îl poate funcționa înseamnă că poți chiar distribui Outlook către utilizatorii tăi și să obții o mulțime de funcționalități frontale pe care le oferă Exchange.

gratuit Kolab este un opțiune bună pentru întreprinderile mici. Cu toate acestea, întreprinderile mai mari care au nevoie de performanță garantată ar trebui să opteze pentru pachetul de asistență Help Desk oferit de Kolab Systems. Odată ce accesați versiunile plătite ale Kolab, fie la fața locului, fie online, avantajul de preț al Kolab erodează și avantajele de performanță ale Microsoft Exchange devin mai atractive.

Oferind o opțiune gratuită, open-source, Kolab Systems a ajuns la o piață mai largă decât Microsoft. Cu toate acestea, Microsoft este încă imbatabil pentru a deservi sectorul de afaceri.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =

Microsoft Exchange Server vs Kolab

Microsoft Exchange Server vs Kolab

Microsoft Exchange Server ima potporu najvećeg svjetskog pružatelja softvera i interoperabilnost s velikim stabilnim Microsoftovim proizvodima. Sustav Exchange Server nije slobodan za upotrebu; međutim, Microsoft nudi besplatnu probnu verziju softvera od 180 dana.

Ovaj poslužitelj e-pošte može se instalirati samo na Windows Server, pa ako tražite poslužitelja e-pošte za drugi operativni sustav ili jednostavno želite pobjeći od velikih softverskih kuća Kolab je zanimljiva alternativa.

O Kolabu

Kolab koristi postupke i protokole isporuke e-pošte kako bi stvorio "paket suradnje" koji uključuje upravljanje zadacima, kalendare i bilješke. Ovo je projekt otvorenog koda, tako da možete dobiti izvorni kod i prilagoditi ga ako imate programske resurse. Kao besplatni sustav s otvorenim kodom, standardni Kolabov korisnik za savjete i podršku oslanja se na forum zajednice.

Oni koji se žele nadograditi za pomoć u službi za pomoć, mogu platiti Kolab Systems za potpuno podržani i upravljani softverski paket. plaćena verzija isto je kao i standardni besplatni Kolab, ali dolazi s njim jamstva za izvedbu, zakrpe za sigurnost, i puna telefonska podrška.

Kolab Systems sa sjedištem u Švicarskoj i nudi verziju Kolaba temeljenu na oblaku, koja je rival Microsoft Exchange softveru kao servisnom (SaaS) paketu.

Dakle, Kolab djeluje kao održiva alternativa Microsoft Exchange Serveru. Pogledajmo kako se uspoređuju ova dva sustava e-pošte.

Platforma poslužitelja

Hardverski zahtjevi za ove dvije mogućnosti odmah ih razlikuju. Microsoft Exchange Server može se instalirati samo na Windows Server.

Kolab je Linux sustav s prvenstveno izgrađenim verzijama ili CentOS i RHEL. Softver se također može instalirati na Debian, Ubuntu, SLES, Univention, OpenSUSE, i ClearOS.

Kompatibilni klijenti

Kolab Desktop klijent dostupan je za Windows kao i za Ubuntu i Fedora Linux, tako da ne biste trebali imati okruženje samo za Linux da biste koristili ovaj sustav. Usluzi koja se temelji na oblaku pristupa se putem klijenta Kolaba, tako da biste mogli koristiti Kolab u svom poslu, čak i ako nemate Linux poslužitelj.

I lokalni Kolabov poslužitelj e-pošte i verzija utemeljena na oblaku mogu komunicirati s klijentima e-pošte koji nisu Kolab, uključujući Microsoft Outlook. Ostali klijenti koji rade s Kolabovim poslužiteljem su KDE KMail i Kontact, Roundcube, Mozilla Thunderbird, i Munja.

Microsoft Exchange Server koristi vlastiti protokol za komunikaciju s klijentima. To je u početku ograničilo korisnikov izbor e-pošte klijenata. Exchange Server osmišljen je za komunikaciju samo s Microsoft Outlookom. Međutim, tijekom godina, Microsoft je razvio više klijenata za e-poštu, a također omogućuje ostalim programerima e-pošte da razviju njihove komunikacijske protokole, koji se nazivaju MAPI / RPC. Linux GNOME Evolucija paket za upravljanje osobnim podacima može kanalizirati Microsoft Exchange i tako može hiri, klijent e-pošte koji se instalira na Windows, Mac OS i Linux.

Implementacija Exchange Web Services kao alternativne metode komunikacije MAPI-ju omogućila je Microsoftu razvoj klijentima kompatibilnih s Exchange-om za Mac. To su Microsoft Entourage i Microsoft Outlook za Mac. Appleova pošta sada je također u mogućnosti komunicirati s Microsoft Exchange Serverom.

Microsoft je proširio prozivku platforme Outlooka kada je stvorio Outlook Mobile Access, koji stvara pristup Outlookovim aplikacijama za iOS i Android. Web platforme, uključujući Microsoftov vlastiti Outlook.com, proširuju pristup Microsoft Exchangeu.

Dodatak otvorenih protokola e-pošte proširio je mogućnosti klijenta otvorene tvrtkama koje koriste Microsoft Exchange. Mozilla Thunderbird i Lotus Notes mogu djelovati kao klijenti na poslužitelju Microsoft Exchange Server putem protokola POP3 i IMAP4, koji su sada ugrađeni u Microsoft Exchange.

I Microsoft Exchange Server i Kolab mogu komunicirati s Jednostavni protokol za prijenos pošte (SMTP), the Protokol poštanskog ureda (POP3), the Internet Protocol Access Protocol (IMAP), i ActiveSync.

Poslužitelj e-pošte utemeljen na oblaku

Mnogi neovisni pružatelji usluga oblaka nude Microsoft Exchange poslužitelje u paketu sa svojim drugim uslugama. Usluga razmjene e-pošte često je uključena u usluge web hostinga, a Microsoft također nudi svoj vlastiti Exchange Server sa sjedištem u oblaku na mjesečnim pretplatničkim planovima. Microsoft Exchange Online planovi naplaćuju se svake godine po korisniku.

Osnovni Na liniji plan uključuje 50 GB prostora za pohranu. Viši planovi uključuju neograničeno pohranjivanje i obradu govorne pošte. Najviši plan koji Microsoft nudi kao paket usluga u oblaku u svim paketima Microsoftovog ureda kojima zaposlenici mogu pristupiti na mreži. Ovaj paket uključuje i značajke video konferencija.

Kolab Sad je ponuda oblaka Kolab Systems koji dodaje komercijalne usluge uz dodatak besplatnog Kolab Mail Server otvorenog koda. Kolab Now nije besplatan, a osnovni mu je paket skuplji od Microsoftove ponude na ulaznoj razini. Struktura cijena Kolab Now nudi pojedinačne račune ili grupne račune. Cijene za grupni račun nisu tako transparentne kao Microsoftova tarifa i skalabilne su ovisno o broju korisnika i količini prostora za pohranu koje kupac odredi.

Kolab Now nudi 30-dnevno besplatno probno razdoblje za oba plana. Microsoft ne nudi nikakvu besplatnu probnu inačicu za svoje planove Exchange Online. Međutim, gornji plan za Microsoft Exchange Online zapravo je dio paketa Office 365 Business Premium i on se može naći na 30-dnevnoj besplatnoj probnoj verziji.

Načini provjere autentičnosti

Kolab nudi sveobuhvatnije postupke provjere autentičnosti od Microsoft Exchange Server. Kolab sustav zahtijeva zasebnu provjeru autentičnosti na datotečni sustav poslužitelja e-pošte i njegove baze podataka, dok jedna prijava u administracijski sustav u Exchangeu ima pristup svim elementima.

Sustav provjere autentičnosti Microsoft Exchange Server-a oslanja se na Active Directory. Ovo je dobro uspostavljen sustav upravljanja resursima i korisnikom koji koriste mnoge aplikacije. Srce sustava je baza podataka koja korisnike povezuje s resursima. AD je dostupan samo u Windows operativnom sustavu i to je standardni način provjere autentičnosti koji se koristi za sve Microsoftove proizvode, uključujući Windows operativni sustav.

Autentifikacija korisnika Kolaba temelji se na LDAP. Ovo je lagani protokol pristupa katalogu, a radi se o još jednom dobro poznatom autentifikacijskom sustavu. LDAP nije ograničen na Windows, pa je dostupan za Linux sustave. LDAP koristi se za Usluga imena domena (DNS), pa svaki put kada pristupite web stranici vaše računalo koristi LDAP za dobivanje IP adrese web mjesta koju želite posjetiti.

I Microsoft Exchange i Kolab koriste SMTP AUTH standard. Ovo je proširenje Protokola jednostavnog prijenosa pošte koji određuje postupke za pristup i sigurnost korisnika. Kad se koristi POP3, i Exchange i Kolab koriste APOP mogućnost da prethodno odobre korisnike i iskorijene potrebu da se korisnik prijavi za slanje svake poruke.

Kolab Now, internetska inačica Kolabovog poslužitelja, nudi dvofaktornu provjeru autentičnosti za prijavu korisnika kao dodatnu dodatnu opremu. Jedan problem ove značajke je taj što onemogućuje sinkronizaciju e-pošte i onemogućuje upotrebu IMAP postupaka koji preuzimaju poruke u pohranu u aplikaciji klijent e-pošte.

Sigurnost podataka

I Microsoft Exchange Server i Kolab zapošljavaju prevencija gubitka podataka (DLP) metode za olakšavanje sigurnosnog kopiranja podataka i zadržavanje dostupnih sadržaja i informacija o praćenju.

Microsoftova implementacija DLP-a posebno je u skladu s regulatornim standardima na osobne podatke (PII) i Industrija platnih kartica (PCI).

Exchange koristi ActiveSync za omogućavanje dostupnosti e-pošte bilo gdje. Sustav može obrisati udaljeno pohranjene poruke e-pošte i zaključati pojedinačni račun. Ove su funkcije posebno usmjerene na zaštitu podataka tvrtke u slučaju gubitka ili krađe mobilnih uređaja koji imaju pristup e-porukama kojima upravlja Microsoft Exchange.

Sigurnost pošte

Sigurnosni postupci vašeg sustava e-pošte uvelike ovise o klijentu e-pošte koji koristite i kompatibilnosti klijenata za dopisnike svih poruka e-pošte koje šalju korisnici vašeg sustava e-pošte. Krajnju enkripciju, prema samoj njezinoj definiciji, moraju koordinirati klijenti pošiljatelja i primatelja i ne može ih implementirati poslužitelj. Međutim, poslužitelj može igrati ulogu u zaštiti podataka između sebe i svojih klijenata.

Koriste se i Kolab i Microsoft Exchange Sigurnost transportnog sloja (TLS) postupke putem an SSL knjižnica radi zaštite podataka u tranzitu. U oba slučaja, Savršena tajna naprijed (PFS) ponovo pregovara o šifriranju sa svakim prijenosom kako bi se spriječilo da kompromitirani ključevi izlože sve komunikacije.

Usluge oba sustava temeljene na oblaku koriste HTTPS za zaštitu prijenosa i preuzimanja podataka na i sa poslužitelja.

Mjere protiv neželjene pošte

Okvir politike pošiljatelja (SPF) blokira podmetanje provjeravanjem da je poslužitelj e-pošte koji je poslani zapravo ovlašteni poslužitelj za domenu koja se nalazi u adresi e-pošte na dolaznoj pošti. Ovaj sustav koriste i Microsoft Exchange i Kolab.

I vanjska i Cloud verzija Microsoft Exchangea imaju sveobuhvatnije mjere protiv neželjene pošte od svojih kolega Kolaba. Mjesta na licu mjesta uključuje antivirusnu zaštitu, dok verzija u oblaku integrira paket sigurnosnih mjera, koji se nazivaju Mrežna zaštita putem interneta (EOP). Iako se temelji na oblaku, EOP filtriranje se također može primijeniti na lutrične implementacije Exchange Server-a.

EOP poduzima puno mjera kako bi zaštitio korisnike klijenata e-pošte i samog poslužitelja e-pošte od napada zlonamjernog softvera i hakerskih strategija. Sustav je usluga filtriranja e-pošte koja skenira sve dolazne poruke e-pošte prije dolaska na vaš poslužitelj. Filter traži nepravilnosti identifikacije pošiljatelja sa SPF-om i također prati zlostavljače e-pošte putem centralizirane crne liste. EOP će skeniranje za potpise zlonamjernog softvera i primijeniti filtriranje pravila koje je odabrao klijent, blokiranje e-poruka iz zabranjenih izvora ili imena domena koja uključuju određene ključne riječi.

EOP sustav nudi vrlo jaku zaštitu i na njega se može pretplatiti kao samostalna usluga, bez obzira na poslužitelj e-pošte koji koristite, pa biste mogli koristiti Microsoft EOP kao prednji dio vašeg Kolab poslužitelja e-pošte..

Popratne aplikacije

Kolab se naplaćuje kao sustav suradnje s kalendarskim funkcijama i kontaktnim bazama podataka koji omogućuju planiranje zadataka i razmjenu podataka. Međutim, implementacija ovih značajki uvelike ovisi o kompatibilnosti klijenta e-pošte koji je odabralo poduzeće za interakciju s Kolabovim poslužiteljem.

Kalendar se može postaviti s grupama, tako da zadatak koji jedan korisnik upiše u kalendare suradnika. Kolab sustav omogućuje i dijeljenje datoteka. Međutim, ta značajka zahtijeva pohranu datoteka koja integrira kontrolu verzije i zaključavanje datoteke. Drugi, centralizirani kalendarski sustav omogućuje rezervaciju resursa, poput opreme i sala za sastanke.

Microsoft Exchange isporučuje i značajku kalendara i bazu podataka o kontaktima. Te se značajke povezuju s Outlookom, pa ako jeste idi s preporučenom kombinacijom Exchangea i Outlooka, moći ćete imati koristi od potpune značajke zakazivanja i grupnog razgovora ovog poslužitelja e-pošte.

S Outlookom kao klijentom, svaki korisnik može pristupiti istom popisu kontakata, kalendaru i Inboxu na svim uređajima. Sustav Exchange također omogućuje upotrebu centraliziranih kalendara za zakazivanje na sličan način kao i značajke kolaboracije Kolaba. Exchange uključuje i praćenje dokumenata i kontrolu verzija.

neobavezni dodaci što Microsoft nudi s Exchangeom nenadmašiv. Umjesto da izrazi svoj paket produktivnosti, Ured 365 kao dodatak Exchangeu, tvrtka se nalazi u paketu Exchange Server postaje Office 35 Business paket. To vam omogućuje integraciju nadmašiti, Riječ, i ostale alate uključene u paket Office 365.

Usporedba Microsoft Exchange Server i Kolab

Jednostavna usporedba osnovnih verzija Microsoft Exchangea i Kolaba mnogo je jednostavnija za izvedbu. Exchange djeluje na Windows, a Kolab na Linuxu.

Exchange je plaćeni paket, dok je Kolab besplatan za upotrebu. Oba lokalna poslužitelja nude značajke suradnje i uključuju slične razine zaštite podataka i sigurnosti prijenosa.

Internetski sustavi dva alternativna poslužitelja e-pošte imaju više zajedničkog od onih na web lokaciji. Kolab nudi mnogo veću funkcionalnost u svojoj cloud verziji od osnovnog besplatnog lokalnog otvorenog koda; oblačna platforma oba sustava briše ovisnost operativnog sustava koja razlikuje instalirane verzije. Drugi faktor koji internetsku verziju Kolaba, Kolab Now, bliži ponudi Microsoftove razmjene jest da je to usluga koja se plaća.

Kolab je sjajan poslužitelj e-pošte za Linux okruženje i njegova prilagodljivost broju klijenata e-pošte s kojima može raditi znači da čak možete distribuirati Outlook svojim korisnicima i steći puno naprednih funkcionalnosti koje Exchange nudi.

besplatni Kolab je dobra opcija za mala poduzeća. No, veće tvrtke koje trebaju zajamčene performanse trebale bi se odlučiti za paket podrške za Desk koji nudi Kolab Systems. Nakon što pređete na plaćene verzije Kolaba, bilo lokalno ili putem interneta, cjenovna prednost Kolaba smanjuje i prednosti Microsoftove performanse postaju sve atraktivnije.

Nudeći besplatnu opciju otvorenog koda Kolab Systems je izišao na šire tržište od Microsofta. Međutim, Microsoft je i dalje nepobjediv za posluživanje poslovnog sektora.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 71

Adblock
detector