SolarWinds az SFTP / SCP Server áttekintése

A SolarWinds SFTP Server webhely képernyőképe

A SolarWinds SFTP / SCP szervere biztonságos fájlátviteli rendszer. Noha a szolgáltatásba bevitt titkosítás alkalmassá teheti ezt a segédprogramot az interneten keresztüli fájlátvitelre, a SolarWinds az SFTP / SCP szerverét a hálózati rendszergazdák, mint a végfelhasználók eszközének tekinti. Ahogy ebben a felülvizsgálatban láthatja, ha rendszerfrissítéseket és konfigurációs biztonsági mentéseket hajt végre Cloud erőforrásokon keresztül, az SFTP / SCP Server használata az internetes tranzakciókhoz tökéletesen megfelelő.

Az SFTP a biztonságos fájlátviteli protokoll, az SCP a biztonságos másolási protokoll. Ez a két átviteli módszer mind könnyű alkalmazásban elérhető. Az SFTP SSH FTP néven is ismert mivel a protokoll biztonsága az SSH-ból származik, amely a „Secure Shell” kifejezést jelenti. Az SCP-t az SSH is biztonságossá teszi, de általában az Unix operációs rendszerekkel van társítva..

A SolarWinds szerint, ennek az alkalmazásnak a fő célja egy útvonalválasztók és kapcsolók konfigurációs fájljainak archiválására szolgáló mechanizmus létrehozása. Ez a közeg a firmware-frissítések és a javítások terjesztésére szolgál az útválasztó berendezések számára. Mindkét alkalmazás TCP-t használ a kapcsolatok kezelésére. Az SFTP és az SCP alapértelmezett portja 22. A hálózati fájlátvitelhez használt portot azonban módosíthatja az SFTP / SCP szerver felületén..

Mennyibe kerül?

A SolarWinds SFTP / SCP szerver díjmentes.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A HIVATALOS SALWINDS-OLDALON:

www.solarwinds.com/free-tools/free-sftp-server/

A SolarWinds Free SFTP / SCP Server letöltés ingyenes verziója a SolarWinds.com webhelyen

Melyek az SFTP / SCP Server jellemzői??

Az alkalmazás felülete nem túl kifinomult. A SolarWinds szándékában áll ezt az alkalmazást a rendszergazdáknak, nem pedig a hálózati felhasználóknak kell használniuk. A SolarWinds SFTP / SCP Server fő jellemzői a következők:

1. Hatékony feldolgozás

A kiszolgálószoftver felhasználói felületének egyszerűsége az alkalmazás általános kialakításának része, csökkentve a programhoz szükséges erőforrások mennyiségét. Mivel ez inkább adminisztrációs eszköz, mint végfelhasználói alkalmazás, nem szabad megragadnia a hálózatot, a feldolgozási energiát vagy a lemezterületet. Ennek a segédprogramnak a szolgáltatásai a legfeljebb 4 GB méretű fájlok átvitelének kezelésére korlátozódnak. Noha ez a korlátozás egy nagyméretű fájlt jelent, a fájlátviteli méret korlátozása megmutatja, hogy az alkalmazás célja, hogy alacsony sávszélességet használjon. A SolarWinds hangsúlyozza, hogy ennek az eszköznek a célja a konfigurációs fájlok hálózaton történő továbbítása.

  8 лучших менеджеров паролей для корпораций и сетей

A SolarWinds SFTP / SCP szerver

2. Protokoll opciók

Az SFTP / SCP szerver beállításai lehetőséget adnak arra, hogy a segédprogramot SFTP, SCP vagy mindkét protokollhoz használja. Azt is meg kell választania, hogy az SSH melyik verzióját használja a rendszer az SSH1 és SSH2 verziókkal, mint a rendelkezésre álló lehetőségek. Az összes transzfert TCP használja a munkamenet létrehozásához, alapértelmezés szerint a 22. portra, de megváltoztathatja a portszámot. Az SCP-t használná az egyszerű fájlátvitelhez, és az SFTP-t választja, ha távoli eszközökön is könyvtárakat kell létrehoznia, vagy fájlokat át kell helyeznie rajta..

SFTP szerver TCP beállítások

3. Alkalmazási korlátozások

Az SFTP / SCP-kiszolgálóval korlátozhatja a felhasználói műveleteket. Ezek a beállítások bezárnak bizonyos parancsokat, ideértve a fájlkönyvtár lekérdezését, a könyvtár törlését, a könyvtár létrehozását, a fájlok törlését és a fájlok átnevezését.. A kiszolgáló műveleteit korlátozhatja a fájlok letöltésére, a feltöltésekre vagy az átvitelre mindkét irányban. A lemezen lévő meglévő fájlok új példányai új fájl létrehozására kényszeríthetők, ahelyett, hogy felülírnák a meglévő fájlt. A fájlkiszolgálót elérhetővé teheti a hálózat összes csomópontja számára, vagy csak azoknak az IP-címeknek, amelyek bekerültek az SFTP / SCP interfész beállításaiba. Az SCP-re korlátozás korlátozná azokat a károkat, amelyeket a kevésbé tapasztalt vagy új csapattagok okozhatnak a hálózati eszközökön.

SFTP / SCP szerver beállítások

4. Felhasználói hitelesítés

Az SSH biztonság beépítése lehetővé teszi az SFTP / SCP szerver számára a felhasználói hitelesítés érvényesítését. A felhasználói fiókokat a kiszolgáló felületének beállítási oldalain állíthatja be. Mindegyik felhasználói fiókhoz hozzá kell rendelnie egy jelszót. A felhasználói fiókok lehetővé teszik annak azonosítását, hogy melyik felhasználó végrehajtotta az egyes műveleteket, és javíthatja az ellenőrzési nyomkövetést.

SFTP szerver felhasználói beállítások

Mi a helyzet a TFTP-vel??

A SolarWinds webhely áttekintésekor észreveheti, hogy a cég ingyenes TFTP szervert is kínál. Ezt a terméket a SolarWinds számlázza a konfigurációs fájlok biztonsági másolatának készítésére és telepítésére is. Miért kínál a vállalat két ingyenes eszközt, amelyek lényegében ugyanazt a feladatot hajtják végre?

  Обзор WhatsUp Gold (со скриншотами)

A TFTP a triviális fájlátviteli protokoll. Ez egy nagyon könnyű rendszer, amely kevés feldolgozási energiát igényel, és a fájlátvitel során nagyon kevés fölösleget hoz létre. Ezt a könnyedséget költséggel lehet elérni. A TFTP nem tartalmaz felhasználói hitelesítési eljárásokat, és egyáltalán nem rendelkezik titkosítással. Ez problémát jelent a biztonság szempontjából, mivel a huzalcsatlakozók hasznosíthatják az eszközkonfigurációs adatokat, mivel a TFTP által szállított egyszerű szövegben halad át a hálózaton.

Csak kockáztatnia kell a TFTP biztonságos magánhálózatokon történő használatát. A TFTP használatát a hálózati adminisztrációs feladatokban arra a feltételezésre alapozzák, hogy a hálózatot más eszközökkel is biztonságban tartják. Manapság, amikor a távmunka, az elosztott WAN-ok és a Cloud szolgáltatások gyakoriak, a rendszerfájlok fenntartása magában foglalja az interneten történő továbbításokat. Soha ne használja a TFTP-t az interneten keresztül. Ehelyett a SolarWinds SFTP / SCP szervert használja.

Noha az SFTP / SCP szerver nagyszerű eszköz a fájlok átviteléhez, nincs felügyeleti funkciója, így nem fog segíteni a konfigurációs kép verziók nyomon követésében, és nem tudja nyomon követni a beszállítói adatbázisokat a javítás és a frissítések elérhetősége szempontjából. Az SFTP / SCP szerver segítségével biztonságos módon továbbíthatja a fájlokat, nem pedig a konfigurációkezelő eszközt.

Mik a rendszerkövetelmények??

A SolarWinds SFTP / SCP Server program csak a Windows operációs rendszer számára érhető el.

Mi lenne a nagy hálózatokkal??

Azon cégeknek, amelyeknek a hálózata nem nagyon kicsi, azt tanácsolják, hogy válasszon átfogóbb konfigurációs rendszert. Ebben az esetben a SolarWinds Configuration Manager sokkal jobb megoldás lenne.

SolarWinds Network Configuration Manager (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

SolarWinds Network Configuration Manager

Az SolarWinds Network Configuration Manager a szolgáltatások átfogóbb listája, amely jobb szolgáltatásokat nyújtana a nagyobb cégeknek az eszközkonfiguráció felügyeletéhez. Ezek az attribútumok kiterjednek az olyan biztonsági eljárásokra is, amelyek védik az eszközbeállítások váratlan változásait. Miután a hackerek bekerülnek a hálózatába, gyakran az első cél a hálózati eszközök, például kapcsolók és útválasztók konfigurációinak elérése. A DNS referenciák és a proxykiszolgálók közvetlenül a hálózat kezelő eszközein belüli beállításának lehetősége túlságosan csábító ahhoz, hogy a behatolók ellenálljanak, ezért fontos ezeknek a konfigurációknak a lezárása..

  Hogyan javítható a csomagvesztés

Az SFTP / SCP kiszolgálóval elküldheti az eszköz operációs rendszerének és a firmware frissítéseit, valamint biztonsági másolatot készíthet az eszközkonfigurációkról. Van azonban több eszközkonfigurációs vezérlő, amelyre szüksége van a teljes biztonság érdekében. A Network Configuration Manager konfigurációs sablont és szkriptkezelést biztosít a hálózati eszközökhöz, a változáskezelést, a naplózást és a fiókkövetést az IT menedzsment csapat együttműködésének és a feladat delegálásának támogatására..

A teljes konfigurációkezelő eszköz biztosítja az adatbiztonsági előírások betartását, amely segít megvédeni a jogi lépéseket és támogatni tudja a létesítménykezelési szerződés licitálását. 30 napos ingyenes próbaverzió alatt értékelheti.

SolarWinds Network Configuration ManagerTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

SFTP / SCP szerver áttekintés

Ennek a segédprogramnak a csupasz felhasználói felülete azt mutatja, hogy valószínűleg nem lenne jó eszköz a hálózat felhasználói számára történő átadására. Ezt csak a rendszergazdák számára szánják kicsi hálózatokon. A SolarWinds SFTP / SCP Server célja, hogy biztonságos módszert biztosítson a hálózati eszközök konfigurációs fájljainak biztonsági mentésére, és firmware frissítések küldésére ugyanahhoz a készülékhez.

A SolarWinds korlátozott hatálya ellenére, Az SFTP / SCP szerver biztonsága lehetővé teheti az egyének számára, hogy privát felhőkiszolgálót állítsanak fel. A segédprogram SSH védelme alkalmassá tenné az interneten keresztüli fájlátvitelre.

Azon cégeknek, amelyeknek a hálózata nem nagyon kicsi, azt tanácsolják, hogy válasszon átfogóbb konfigurációs rendszert. Ebben az esetben a SolarWinds Configuration Manager sokkal jobb megoldás.

About the author

Comments

 1. sét. Ez a korlátozás biztonsági szempontból fontos, mivel megakadályozza a felhasználókat abban, hogy véletlenül vagy szándékosan töröljék vagy módosítsák a fontos fájlokat. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók hozzáférési jogainak beállítását is, így csak azok a felhasználók férhetnek hozzá a fájlokhoz, akiknek engedélyezett a hozzáférés.

  4. Felhasználói hitelesítés
  Az SFTP / SCP szerver lehetővé teszi a felhasználók hitelesítését a felhasználói fiókok használatával, amelyeket a rendszergazda hoz létre. Az alkalmazás támogatja a Windows Active Directory-t is, így a felhasználók ugyanazokat a hitelesítő adatokat használhatják, mint amelyeket a Windows rendszeren használnak.

  Mi a helyzet a TFTP-vel?
  Az SFTP / SCP szerver nem támogatja a TFTP-t, amely egy másik fájlátviteli protokoll. Azonban az SFTP / SCP szerver használata hatékonyabb és biztonságosabb, mint a TFTP használata.

  Mik a rendszerkövetelmények?
  Az SFTP / SCP szerver minimális rendszerkövetelményei a következők:
  – Windows Server 2008 R2 vagy újabb verzió
  – 2 GB RAM
  – 20 GB szabad lemezterület

  Mi lenne a nagy hálózatokkal?
  Az SFTP / SCP szerver hatékonyan működik a nagy hálózatokon is, és lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy hatékonyan kezeljék a konfigurációs fájlokat és más fontos adatokat. Az SFTP / SCP szerver használata lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy biztonságosan és hatékonyan továbbítsák a fájlokat a hálózaton keresztül.

  SFTP / SCP szerver áttekintés
  Az SFTP / SCP szerver egy hatékony és biztonságos fájlátviteli rendszer, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy hatékonyan kezeljék a konfigurációs fájlokat és más fontos adatokat a hálózaton keresztül. Az alkalmazás könnyen használható, és támogatja az SFTP és SCP protokollokat, valamint a Windows Active Directory-t is. Az SFTP / SCP szerver díjmentes, és hatékonyan működik a nagy hálózatokon is.

Comments are closed.