WebLogic Server útmutató és eszközök

A mai modern üzleti környezet olyan technológiai beállítást igényel, amelyben több önálló rendszer kerül megvalósításra, majd elvárják, hogy zökkenőmentesen beszéljenek egymással. Valójában egyetlen önbeismerő vállalkozás sem hívhatja magukat versenyképesnek, ha egyetlen rendszerre támaszkodik – vagy akár egy sorozatra is, amelyek nem kompatibilis az adatkimeneti formátumokkal; a modern ügyféldemográfia ezt nem teszi lehetővé.

De van egy megoldás: az egyik olyan rendszer, amely áthidalhatja a különféle adatkommunikációs igényeket és jól kezeli a rendszerek integrációját, a WebLogic Server.

Rövid idő? Itt található a legjobb WebLogic Server eszközök összefoglaló listája:

 1. SolarWinds WebLogic Teljesítmény-menedzsment eszköz (INGYENES KÖVETELMÉNY) Ez az eszköz a SolarWinds Server és az Application Monitor része, és magában foglalja az Oracle adatbázisok figyelését és riasztását. Fut a Windows Server rendszeren
 2. BEA WebLogic adminisztrációs konzol Oracle termék, amely böngésző alapú interfész az adatbázisaihoz és a WebLogic megvalósításhoz. Tartalmazza a szerver és alkalmazás figyelését, valamint a hibaelhárítási eszközöket.
 3. WebLogic intelligens műszerfal és megfigyelés (WLSDM) Ez a Volthread Information Technologies okos eszköz átvizsgálja a WebLogic domainjét, és javítási javaslatokat ad a telepítéskor. Ezután folytatja a monitoringot és a tanácsadást.

Mi a WebLogic szerver??

A WebLogic Server egy olyan alkalmazáskiszolgáló, amely úgy működik, mint platform a többszintű (n-rétegű) elosztott Java-alapú alkalmazások fejlesztésére, telepítésére és futtatására. Hidaként vagy „összekötőként” szolgál a rajta tárolt alkalmazások és a távoli adatbázisok vagy üzenetküldő szerverek között is..

Az Oracle Corp. a mai piacon népszerű online tranzakció-feldolgozó (OLTP) platform szolgáltatóvá vált, és a WebLogic Server az egyik eszköz, amely lehetővé tette a technológiai társaság számára, hogy ilyen nagy versenyzővé váljon. Ezt a Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE) szervert megvásárolták a BEA Systems 2008-as megvásárlásával.

3 szintű WebLogic Server architektúra

Képforrás

A WebLogic Server a középső rétegben helyezkedik el – a proxyk és a tűzfalak kedvelésével együtt. Ez az a szint, ami az az elülső oldalra néző külső alkalmazások („Prezentáció vagy kliens réteg” – általában a böngészővel támogatott interfészek a külvilággal) és az adatbázis-kiszolgálók („Backend Layer” – azok a szerverek, amelyekben az adatokat tárolják) között.

Ebből a köztes szoftver helyzetből a WebLogic Server központosítja az alkalmazási szolgáltatásokat, például:

 • Webes szolgáltatások – a webszerver különféle funkciói
 • Üzleti szolgáltatások – a folyamat üzleti elemei
 • Háttér-kapcsolat – kapcsolatok engedélyezése a háttér-tároló eszközökhöz és szerverekhez
  Mi a hálózati teljesítmény? Plusz a 7 legjobb eszköz az áteresztőképesség figyelésére

Más szavakkal, ez a Java-alapú alkalmazáskiszolgáló lehetővé teszi az üzleti folyamatok optimális és ésszerű teljes körű végrehajtását. Sőt, az a tény, hogy technológiát használ olyan funkciók, mint a caching és csatlakoztatási pooling az átlagos WebLogic Server segít a feldolgozási és tranzakciós idők csökkentésében is.

Végül nem szabad elfelejteni, hogy ez a kiszolgálórendszer is nyújt vállalati szintű Biztonság és nagy szerepkör-adminisztrációs képességek.

WebLogic Server útmutató és eszközök

Szóval, pontosan hogyan használja a WebLogic Server?

Most, hogy láttuk a WebLogic Server általános meghatározását, készüljünk egy kicsit technikaibbra, és nézzük meg, hogy nem tudjuk lebontani az összetevőit, amikor megpróbáljuk leírni..

Az alapvető WebLogic architektúra

A J2EE szerverként történő kiszolgáláson kívül a WebLogic Server felhasználható más szerverek és így a rajtuk futó szolgáltatások szervezésére és adminisztrálására is. Mielőtt ezt megvizsgálnánk, definiáljunk néhány digitális fogalmat, amelyeket a birodalomban használnak.

Tartomány

Ez az alkalmazások gyűjteménye, amelyeket az adminisztráció megkönnyítése érdekében csoportosítottak. A tartomány egy adminisztrátor-kiszolgálóból és számos kezelt kiszolgálóból áll, amelyek ellenőrzése alatt áll.

Alap domain

Ez egy új domain, amelynek csak adminisztrátori kiszolgálója van, és semmi más. Lehet, hogy nem praktikus, de létezik önmagában.

Kezelt szerverek

Ezek a szerverek egy domainben léteznek, és különféle célokat szolgálnak. Ilyen szerverek például a SOA Suite, a WebCenter Suite és az Business Intelligence Suites.

A következő videó szemlélteti ezeket a fogalmakat vizuálisabb módon:

Oracle – A WebLogic architektúra megértése

Mi történik a WebLogic Server telepítésekor??

A WebLogic Server példányának letöltéséhez menjen az Oracle Technology Network szoftver letöltése oldalra. Miután elfogadta a licencszerződést és letöltötte a szoftver preferált verzióját, Ön készen áll a telepítés megkezdésére.

A lejátszható telepítési forgatókönyvek a következők:

 1. Alap domain létrehozása – Ha új WebLogic példányt telepít, alapértelmezés szerint létrehoz egy alaptartományt, amelyen nincs felügyelt kiszolgáló. Amíg a kezelt szerverek nem kerülnek hozzáadásra, valójában nem fog sok mindent megtenni.
 2. Kezelt kiszolgálók létrehozása az alaptartományban – ezután továbbmegy a kezelt kiszolgálók létrehozására, amelyeket hozzáadnak a fő bázishoz. Ezt nevezzük „az alaptartomány kiterjesztésének”.
 3. Menedzselt szerverek létrehozása új területeken – Ha úgy dönt, hogy a kezelt kiszolgálókat a saját domainjükön szeretné futtatni, akkor a WebLogic lehetővé teszi a meglévő adminisztrátor-kiszolgáló klónozását a fő tartományban, és új tartomány létrehozásához használja azt az új kezelt kiszolgálóhoz. Ez az úgynevezett „kezelt kiszolgálók kiterjesztése”.
 4. Fürtözött kezelt szerverek – ebben a forgatókönyvben, miután a kezelt kiszolgálókat telepítették a különböző tartományukba, össze lehet őket csoportosítani, hogy azokat egy adminisztrátor kiszolgáló futtassa, amely bármelyik tartományban található.

Bármi legyen is a telepítés vagy az építészeti konfiguráció kezdeti választása, bármikor később átalakíthatja a tervét, az üzleti folyamatok logikájának igényeitől függően.

  SolarWinds против ManageEngine

Ki a WebLogic Server?

Ideális esetben a WebLogic Server jól működne egy üzleti technológiai környezetben, ahol úgy konfigurálnák, hogy segítsen:

 • Szolgáltatási megoldásként szolgál minden Java-alapú alkalmazáshoz
 • A csúcskategóriás webhelyek otthona
 • A teljesítmény fokozása, mint az optimális és biztonságos megoldás a front-end alkalmazások és a back-end kiszolgálók közötti lassú kapcsolódással kapcsolatos problémákhoz
 • Hídré válva, amely képes kezelni az üzleti vállalkozások méretezhetőségi kérdéseit, mivel a digitális lábnyom továbbra is növekszik

Röviden elmondható, hogy a WebLogic Server olyan alkalmazáskiszolgáló, amelynek látnivalói a jövőben vannak. Megkönnyíti más [Java] alkalmazások, üzleti csomagok és hardver eszközök használatát, amelyeket be kell építeni az üzleti adatfeldolgozási folyamatba.

Milyen megfigyelési és felügyeleti eszközöket használnak a WebLogic kiszolgálók?

A többi rendszert lehetővé tevő rendszert gondosan kell konfigurálni és kezelni. Magának jól működnie kell, mielőtt más rendszereket felügyelne. Ezért fontos, hogy nyomon kövessük nyomon követési és irányítási eszközeiket.

Az alábbiakban nézzük meg három legnépszerűbb WebLogic Server adminisztrációs és figyelő eszköz.

SolarWinds WebLogic Teljesítmény-menedzsment eszköz (INGYENES Kísérlet)

Noha ez egy harmadik féltől származó termék, a SolarWinds WebLogic teljesítményfigyelő eszköz egy adminisztrációs csomag, amely magában foglalja a WebLogic kiszolgálók figyelésének és kezelésének minden aspektusát.

SolarWinds a WebLogic adminisztrációja és felügyelete

Az eszköz tulajdonságainak áttekintése betekintést nyújt bennünk, hogy valójában milyen hatalmas:

 • A memóriaelosztás és a felhasználás figyelése, biztosítva, hogy a folyamatok erőforrások bevonása nélkül befejeződjenek
 • Szerver- és alkalmazásfigyelés, amely mélyreható betekintést nyújt a szálakba és a készletekbe. Ez magában foglalja az aktuális várakozási időt és a kérések végrehajtásához szükséges időt, valamint a függőben lévő kérelmek nyomon követését
 • Ha integrálva van a Szerverrel & Az Application Monitor, a SolarWinds Database Performance Analyzer részletes elemzést és jelentéseket készít az Oracle adatbázisokról, a WebLogic Serverrel összekapcsolva, a tisztább kép érdekében

SolarWinds WebLogic adatbázis adminisztráció

 • Az adatbázisok, például az SQL Server, a MySQL, a DB2, az SAP ASE és az egyéb adatbázisok megfigyelése, amely lehetővé teszi az adatok tárolásának szinte 100% -os fedélzeti kommunikációját.
 • A virtuális környezetek és olyan alkalmazások figyelése, mint a VMware és a Hyper-V, lehetővé téve a replikációt és a szimulált beállítások tesztelését

Mint láthatja, ez az eszköz valóban beilleszthető a WebLogic Server telepítésébe, és olyan tömör jelentésekkel állhat elő, amelyek nemcsak informatívak, de könnyen megfoghatók és szemükben is kellemesen kezelhetők. A SolarWinds WebLogic teljesítményfigyelő eszköz a kiszolgálóval együtt érkezik, és az Application Monitor (SAM) letölthető egy 30 napos ingyenes próbaverzióra..

SolarWinds WebLogic teljesítményfigyelő eszköz SAMDownload 30 napos INGYENES próbaverzióval

BEA WebLogic adminisztrációs konzol

Ez a natív Oracle adminisztrációs konzol egy webböngészőn keresztül érhető el, és a WebLogic Server tartomány adminisztrációs kiszolgálópéldányából fut. MBeans néven ismert Java objektumokat használ, amelyek mindegyike tartalmaz egy attribútumkészletet, amely meghatározza a szerver adminisztrációjához használt különféle funkciók és műveletek paramétereit..

  12 лучших инструментов мониторинга SNMP плюс полное руководство

BEA WebLogic adminisztrációs konzol

Az adminisztrációs eszköz használatával elvégezhető munkahelyek a következők:

 • Példányok indítása, leállítása és a fürtök konfigurálása
 • Szerver szolgáltatások konfigurálása, például adatbázis-kapcsolat (JDBC) és üzenetküldés (JMS)

BEA WebLogic Administration Database konfiguráció

 • A felhasználók, csoportok és szerepek biztonsága, adminisztrációja és kezelése
 • A Java alkalmazások konfigurálása és telepítése
 • Szerverek és alkalmazások teljesítményének figyelése, hibaelhárítási segítség szerver és domain naplófájlok segítségével

Egy dolgot itt kell mondani, hogy bár a felület kissé elmosódottnak tűnik, ne tévesszen meg a színek és a pizazz hiánya miatt – elvégre ez egy erős eszköz, amelyet a WebLogic Server mögött élő emberek készítettek maga.

WebLogic intelligens műszerfal és megfigyelés (WLSDM)

Val vel WebLogic intelligens irányítópult és megfigyelés (WLSDM) van egy másik harmadik fél adminisztrációs és megfigyelő eszköz, amely a „kis motor, amely képes”. Ez egy konzolbővítmény – szemben az önálló megoldással – büszke arra, hogy olcsó megoldás legyen (ingyenes a fejlesztők számára), és olyan eredményeket érjen el, amelyek a legjobbak közül a legjobbak.

WLSDM figyelő jelentés képernyő

A WLSDM néhány nagyszerű tulajdonsága a következő:

 • Könnyű, gyors és nem erőforrás-igényes telepítés – a kiterjesztésekre jellemző előnye -, amely pillanatfelvételt készít a WebLogic domainről, és már az elején javaslatokat tesz.
 • Végtelen számú egyedi irányítópult létrehozása, amely kielégíti az adminisztrátorok ellenőrzési és jelentési igényeit

A WLSDM szolgáltatásai

Képforrás

 • Könnyen létrehozható riasztások és értesítések a WLSDM metrikus böngésző használatával
 • Régi adatok tárolása és beolvasása – ideértve a metrikus adatokat, a háttéradatokat és még a riasztásokat is – összehasonlítás és elemzés céljából
 • Szkriptek hozzáadása és ütemezése a CRON feladatok egyszerű kezeléséhez

Akár karcsúnak tűnik a WLSDM, még mindig meghaladja a súlyát, és a legjobbakhoz hasonlóan nyújt – ha nem jobb.

Mit mondnak a vélemények a WebLogic szerverekről??

Csakúgy, mint minden ott található szoftvermegoldás, a WebLogic Server eszköznek is vannak előnyei és hátrányai; nézzük meg:

Előnyök:

 • Ez egy minőségi termék az Oracle-től, a világ vezető adatbázis-készítője, és adatbiztonsági és integritási garanciákkal jár
 • robusztus hibabiztos megoldás – kötelező a küldetés-kritikus számítási környezetben
 • Képesség valamire rajzoljon egy teljes képet a WebLogic tartományon keresztül, kompakt jelentésekkel amelyek lehetővé teszik a könnyű megértést és a pontos döntéshozatalt

Hátrányok:

 • Lehet, hogy az egy kicsit terjedelmes és felfújt összehasonlítva más hasonló szoftvermegoldásokkal
 • Lehet harap a feldolgozási időkbe mivel a háttérrel kapcsolatos kérdéseket kezeli
 • Nem minden kis- és középvállalkozás engedheti meg magának meglehetősen összetett licencdíjak

Ha kap a WebLogic Server szolgáltatást?

A WebLogic szerverek azoknak a vállalkozásoknak szólnak, amelyek számítástechnikai képességgel bírnak a megoldás szállításában, és megfizethetik a meglehetősen meredek díjakat – vagy azok, akik olyan befektetésnek gondolják, amely érdemes megőrizni digitális környezetüket, és zökkenőmentesen működnek..

Akárhogy is, a rendelkezésre álló megfigyelési és felügyeleti eszközökkel a WebLogic Server népszerűsége továbbra is növekszik; különösen azokkal az Oracle rajongókkal, akiket a választás elkényeztet, amikor a középső és perifériás Oracle lakosztályokra kompatibilis,.

Hosszú távon a WebLogic Server fog mindig érdemes minden egyes centet beletenni – ez átveszi technológiájának felügyeletét, miközben az üzleti folyamatokra koncentrál.

About the author

Comments

 1. ározását, fontos megérteni, hogy hogyan lehet használni ezt a rendszert a vállalkozások számára. Az alapvető WebLogic architektúra tartalmazza a tartományokat, az alap domaineket és a kezelt szervereket. A tartományok olyan logikai csoportok, amelyekben az alkalmazások és a szerverek találhatók. Az alap domainek olyan sablonok, amelyeket a tartományok létrehozásakor használnak. A kezelt szerverek pedig azok a szerverek, amelyek az alkalmazásokat futtatják.

  A WebLogic Server telepítésekor fontos figyelembe venni a különböző adatkommunikációs igényeket és az adatkimeneti formátumokat. A SolarWinds WebLogic Teljesítmény-menedzsment eszköz, a BEA WebLogic adminisztrációs konzol és a WebLogic intelligens műszerfal és megfigyelés (WLSDM) olyan eszközök, amelyek segítenek a rendszer integrációjában és a megfelelő működésben.

  A WebLogic Server vállalati szintű biztonsági és nagy szerepkör-adminisztrációs képességekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az optimális és ésszerű teljes körű végrehajtást az üzleti folyamatokban. A WebLogic Server egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy versenyképesek maradjanak a mai modern üzleti környezetben.

Comments are closed.