WebSphere Application Server útmutató és felügyeleti eszközök

A vállalkozásnak képesnek kell lennie arra, hogy adatokat gyűjtsön minden rendelkezésre álló forrásból, és az irányító személyeknek képesnek kell lenniük arra is, hogy mindegyikből kivonhassák a végrehajtható információkat. Függetlenül attól, hogy hány forrásból származik, vagy milyen eltérő lehet az adatformátumok, léteznie kell egy olyan rendszernek, amely valós időben pontos információkat nyerhet. Az egyik rendszer, amely segíthet ebben, az IBM WebSphere Application Server.

Ha csak az eszközökkel foglalkozik, itt van az összefoglaló a legjobb WebSphere Applications Server megfigyelő eszközök listája:

 1. SolarWinds WebSphere teljesítményfigyelő eszköz SAM-mal (INGYENES KÖVETELMÉNY) A SolarWinds Server és az Alkalmazásfigyelő része, ez az eszköz teljes infrastruktúra-nézetet nyújt Önnek, hogy elkülönítse a teljesítményromlás okát. Fut a Windows Server rendszeren.
 2. AppDynamics IBM WebSphere Application Server Monitoring Átfogó WebSphere megfigyelő eszköz, amelyet a Cisco Systems leányvállalata készített.
 3. ManageEngine Applications Manager Alkalmazásmonitor, amelyet ugyanaz a gyártó más infrastruktúra-figyelőkkel kombinálhat a teljes rendszermegtekintés érdekében. Ez a modul speciális WebSphere megfigyelési képességeket tartalmaz, és elérhető a Windows Server és Linux rendszerekhez.

Mi a WebSphere Application Server?

Ahogy a neve is sugallja, a WebSphere Application Server egy alkalmazáskiszolgáló, amely a közepén helyezkedik el - az adatforrások és a végső rendeltetési helyek között, amely általában a tárolóegység vagy kiszolgáló -, tehát a „middleware.”

WebSphere Application Server útmutató és felügyeleti eszközök

Pontosabban fogalmazva, hogy a WebSphere Application Server az IBM futási környezete a Java Platform, Enterprise Edition (Java EE) alkalmazások futtatásához és telepítéséhez.

Amellett, hogy egyszerűen csak vezetékként működik a háttérberendezések (szerverek stb.) És az előlapi rendszerek (terminálok, alkalmazások stb.) Között, a WebSphere Application Server valójában egy szoftver keret amely szintén Java virtuális gépet (JVM) futtat, valamint tárolókat Java alapú webes alkalmazásokhoz.

Ez azt jelenti, hogy a WebSphere Application Server szerveren futó bármely alkalmazásnak Java alapúnak kell lennie. Noha ez inkább korlátozásnak tűnik, valójában nem. A szerver az alkalmazásokat szinte bármilyen más rendszerrel vagy végponttal integrálhatja, még akkor is, ha azok harmadik fél termékei.

WebSphere Application Server útmutató és felügyeleti eszközök

Tehát, hogy pontosan hogyan használja a WebSphere Application Servers?

A WebSphere Application Server lenne ideális választás olyan vállalkozások számára, amelyek számos Java-alapú alkalmazással rendelkeznek, és kommunikálniuk kell a különféle platformon futó alkalmazásokkal.

Egy a Java virtuális gép (JVM) Középen ülve és rajta futó Java-alapú alkalmazásokkal megkönnyítené ezt a szükséges kommunikációt az adatok jönnek és mennek, bármilyen formátumra alakíthatók át, mielőtt továbbadnák őket.

A WebSphere Application Server számos operációs rendszer platformon beállítható - Windows, Linux, Solaris, valamint az IBM i és z / OS rendszereken. A köztes szoftverhez csatlakozó felhasználók ezt követően:

 • A bemeneteket feldolgozza, és továbbítsa azokra a tárolóeszközökre, amelyek szintén hozzá vannak csatlakoztatva.
 • Adatok kinyerése a WebSphere Application Server kiszolgálón kívüli háttérkiszolgálókról és alkalmazásokból, importálás a köztes szoftverbe, feldolgozásuk és a felhasználók számára a böngészőkből történő felhasználás lehetővé tétele.

Bár úgy tűnhet, hogy egy komplex és többlépcsős művelet a végétől a végéig, az egész folyamat zökkenőmentesnek tűnik a fogyasztó számára, nem különbözik attól, ha közvetlenül egy szerverhez férnek hozzá.

A webes alkalmazáskiszolgáló megvalósításának előnyei

Ezzel a köztes szoftverrel a vállalkozás a következő előnyökre számíthat:

 • Zökkenőmentes felhasználói élmény, amely lehetővé teszi a különféle formátumú adatok elérését.
 • Különböző forrásokból és platformokból származó adatok integrálása.
 • Információgyűjtés, amely felhasználható pontos következtetések levonására az üzleti ügyek jelenlegi helyzetéről.
 • A külső üzleti partnerekkel való együttműködés képessége anélkül, hogy aggódnunk kellene az adatcsere kompatibilitása miatt.

WebSphere Application Server útmutató és felügyeleti eszközök

A fenti képen láthatunk egy példahelyzetet, amelyben a különböző érdekelt felek összejönnek, áthaladnak a webes alkalmazáskiszolgálón keresztül a közepén, és végül hozzáférnek az adatbázisokhoz, az üzenethálózatokhoz és más szolgáltatókhoz..

A legjobb WebSphere Applications Server megfigyelő és irányító eszközök 

Most azon a ponton érkeztünk, ahol tisztáztuk, mi a WebSphere Applications Server és hogyan segíthet bármely vállalkozást; itt az ideje, hogy megnézzük, hogyan tudjuk kezelni és figyelemmel kísérni különféle eszközökkel.

Valójában az alábbiakban nézzük meg három legnépszerűbb WebSphere Applications Server adminisztrációs és figyelő eszköz.

1. SolarWinds WebSphere teljesítményfigyelő eszköz SAM-mal (INGYENES KÖVETELMÉNY)

A SolarWinds egy technológiai vállalat, amely az évek során bebizonyította magát, és a digitális ipar sok szempontjából. És most ebből a társaságból az egyik legjobbat is megkapjuk WebSphere teljesítményfigyelő eszköz a szerver & Alkalmazásfigyelő (SAM), amely nem csak a fő WebSphere kiszolgálón működik, hanem szinte bármilyen támogató informatikai infrastruktúrán.

WebSphere Application Server útmutató és felügyeleti eszközökKözvetlenül a telepítés után, még ha egy kezdő is megteszi, megjelenik a teljes tartományuk hálózatának képe, mivel ez a megfigyelő eszköz a földre fut; közvetlenül a dobozból azonnal felmérheti a körülötte lévő összes eszközt.

Néhány további részlet megvizsgálásához van egy eszközünk, amely:

 • Megmutatja a „nagy képet”, amely segítségével megismerheti a szerverek általános állapotát. Ez hasznos lenne egy olyan forgatókönyv esetén, amikor talán kissé erőteljesebben kellene nyomja a kiszolgálókat, amíg a missziókritikus idő le nem telik, és enyhítheti a karbantartás és a hulladéktisztítás nyomását. Ez csak akkor lehetséges, ha tudja, hogy szerverei egészségesek, elegendő erőforrással rendelkeztek, és minden szolgáltatás a vártnak megfelelően működött.
 • A gyökér-ok elemzése ezzel az eszközzel egyszerű, mivel mélyreható monitorozást és diagnosztizálást végezhet a felügyelete alatt álló rendszerek egészsége szempontjából..
 • A megfigyelés és elemzés nem csak a WebSphere szervert fogja lefedni, hanem több mint 200 más gyártó több alkalmazásának és kiszolgálójának egy felületről is, egyetlen felületről.
 • Az adminisztrátor hatóköre kiterjed az olyan adatbázisokra, mint az Oracle, SQL Server, SAP ASE és MySQL, amelyek helyileg vannak tárolva, különböző helyekben vagy akár a felhőben.

Bárki értékelni fogja ennek az eszköznek a pompáját, amikor figyelembe veszi ezt a tényt a WebSphere kiszolgáló összeomlására vagy alulteljesítésére telepített vállalati Java alkalmazások fő okai azért vannak, mert a következőkkel találkoznak: 

 • Kezeletlen kivételek
 • A memória szivárog
 • Időtúllépési problémák, amelyek miatt más rendszerek megszakítják vagy leállíthatják őket
 • Hardverhiba
 • A támogató hardver gyenge teljesítménye

A WebSphere segít megállítani ezt.

Letöltheti a WebSphere teljesítményfigyelő eszköz részeként SolarWinds SAM egy a 30 napos ingyenes próbaverzió.

A SolarWinds WebSphere teljesítményfigyelés a SAMDownload 30 napos INGYENES próbaverziójával

2. AppDynamics IBM WebSphere Application Server megfigyelés

Tól től AppDynamics, ami egy Cisco cég, nem kevésbé, jön a IBM WebSphere Application Server Monitoring eszköz. Ez a termék teljes körű megoldást kínál, amely széles körre terjed ki, és bármilyen platformon futó WebSphere kiszolgálókkal használható.

WebSphere Application Server útmutató és felügyeleti eszközökMi több, itt várhat néhány nagyszerű funkciót:

 • Ezt az eszközt azoknak a vállalkozásoknak fejlesztették ki, amelyek folyamatos teljesítményükön akarnak maradni. Az AppDynamics úgy hozta létre, hogy az üzleti folyamatok teljes körének nyomon követésére konfigurálható legyen, hogy alapos perspektívát nyújtson az összes folyamatukhoz és az őket meghatározó munkafolyamatokhoz. A rendszergazda bármikor láthatja, hogy melyik folyamat mit csinál, és milyen jól hajtja végre.
 • Valójában az üzleti vállalkozás hozzárendelheti WebSphere alkalmazásokat a kulcsfontosságú teljesítménymutatókhoz (KPI), és hozzáigazíthatja a szoftver és a hardver megoldásokat az általános teljesítményük javításához..
 • Az alkalmazások és folyamatok hibaelhárítására, elkülönítésére és megoldására fordított idő drasztikusan csökken. Az összes rendelkezésre álló erőforrás részletes „térképével” mindössze percekig tarthat, hogy meghatározzuk a probléma helyét, sőt azonosítsuk is pontosan mi okozza - ez lerövidíti az adminisztráció idejét. Még ennél is jobb, hogy automatikus javító intézkedéseket (például a szerverek indítását / leállítását) meg lehet hozni ezeknek a problémáknak az emberi beavatkozás nélkül történő megoldására..
 • Ha felismeri, hogy készen áll a WebSphere munkaterhelés áthelyezésére a felhőbe, ez az eszköz megkönnyíti az átalakítást az Ön számára. Megmondja, mely alkalmazások készen állnak a felhőbe mozgatására, és melyeknek szüksége lehet némi finomításra, mielőtt az új környezetre optimalizálnák. Miután áthelyezték őket, akkor ezen eszköz segítségével megfigyelheti őket - még akkor is, ha az alkalmazások több, különálló felhő-környezetben találhatók.

Ezzel az eszközzel egy vállalkozás átveszi az irányítást az összes WebSphere alkalmazás felett, és valóban felhasználhatja azokat általános versenyképességének javítására.

3. ManageEngine Applications Manager

Egy másik nagyszerű WebSphere megfigyelő eszköz a ManageEngine útján érkezik: az Application Manager képes megfigyelni és kezelni különféle alkalmazás-kiszolgálókat, beleértve a WebSphere Applications Server-t is..

WebSphere Application Server útmutató és felügyeleti eszközökEz a többkiszolgálós eszköz olyan lenyűgöző funkciókkal rendelkezik, mint például:

 • A rendszergazdák a felhasználói élmény nyomon követésével mérhetik a Alkalmazásteljesítmény-index (Apdex), amely egy alkalmazás teljesítményét méri - a WebSphere által üzemeltetett is. Az adatbázis-teljesítmény, munkafolyamatok és kódhibák kiértékeléséből összegyűjtött visszajelzés hozzájárulhat az ügyfél-elégedettség javításához.
 • A rendszergazdáknak nem kell lebegniük hálózataik és kiszolgálóik körül. Az eszköz úgy konfigurálható, hogy valós időben küldjön riasztásokat, amely lehetővé teszi számukra a változásokra való reagálást, mielőtt a végfelhasználókat érintik. Más esetekben a szkriptek végrehajthatók, ha bizonyos feltételek (általában a teljesítmény változásai) teljesülnek.
 • A memóriahasználat részletes ellenőrzése és a szivárgások megelőzése, a memórián kívüli kivételek elkerülése és a maglerakók létrehozása - alapvetően proaktív módon ügyelve arra, hogy egyetlen alkalmazás vagy hardver eszköz ne okozzon összeomlásokra, leállásokra vagy késleltetésekre. Ezek az izgalmas szolgáltatások, amelyek az Applications Manager alkalmazáshoz tartoznak.
 • A rendszergazdák automatikusan felismerhetik a csomópontokat és a kiszolgálókat, amelyek időt és energiát takarítanak meg a nagyobb hálózati környezetekben. Alternatív megoldásként ezen csomópontok és hálózatok egyes részeit „figyelmen kívül lehet hagyni”, miközben a figyelmet mások felé fordítják a részletes megfigyelés vagy tesztelés céljából.

Még ennél is érdekesebb, hogy ez a szoftvermegoldás a Zoho vállalati megoldások csomagjának gyártóitól származik. Ha ez nem minőségi jel, akkor valójában nem tudjuk, mi az.

Mit mondnak a vélemények a WebSphere Servers programról??

A WebSphere Application Server előnyeivel és hátrányaival jár; nézzünk meg néhányat:

Előnyök

 • A WebSphere használata egyszerű, adminisztrációs konzolja pedig még a legbonyolultabb konfigurációkkal is megkönnyíti a munkát.
 • Kompatibilis számos Java verzióval is, azaz nem kell arra kényszerülnie, hogy válasszon egyet, vagy attól tart, hogy esetleg néhány alkalmazását elutasítja.
 • A legtöbb szolgáltatás lehetővé teszi az adminisztrátor számára, hogy proaktívvá váljon az alkalmazások és szerverek zökkenőmentes működésében. Valójában a tervek és a konfiguráció lehetővé teszik az erőforrások hardver- és szoftverkövetelményeinek növekedésének előrejelzését oly módon, hogy a tendenciákat idővel összegyűjtik és korrelálják.
 • Nincs több tűzoltás - a rendszergazdák proaktív résztvevőkké válnak a szervereik és alkalmazásuk optimális megtartásában a WebSphere segítségével, így hatékony munkaerő-részvé téve őket..
 • Erőforrások hozzáadása és eltávolítása nagyon egyszerű - sőt, a legtöbb munka a WebSphere kezdeti telepítésekor történik. Ettől kezdve az új csomópontok, szerverek és alkalmazások felfedezése kevés vagy semmilyen erőfeszítéssel nem jár.

Hátrányok

 • Mint az IBM szinte minden termékének, a WebSphere meglehetősen drága; annyira, hogy az nem lenne túl téves, ha azt gondolnák, hogy valójában túlbecsüljük a még összetettebb licencdíjakat, amelyeket követni kell - kiemelt megoldás vagy sem. Ezenkívül nincs ingyenes próbaverziójuk - ki nem?
 • Vannak, akik panaszkodnak, hogy a beruházás megtérülése (ROI) nem elég magas, még akkor sem, ha elkötelezik magukat a WebSphere hálózatba történő bevonása mellett..
 • Annak ellenére, hogy nagyon hatékony alkalmazás, költségekkel jár - általános költségei nehéz helyzetben lehetnek a piacon található hasonló hasonló megoldásokhoz képest. Erőforrás-igényes, különösen a CPU és a memóriahasználat szempontjából.
 • Míg a WebSphere telepítése grafikus és egyértelmű, a konfiguráció kissé félelmetes lehet, mivel ezt főleg parancssorokkal és az XML fájlokkal történő beállítással hajtják végre. Szakértőnek szinte mindig kéznél kell lennie a munka ezen részének kezeléséhez.
 • Egy ilyen nagy vállalati szoftvermegoldás esetén a WebSphere Application Servers esetében a közösségi támogatás vagy akár az online jelenlét meglehetősen alacsony. Majdnem olyan, mintha sok ember nem tud róla, a nagy üzleti világ területén kívül. Lehet, hogy az IBM-nek a közönség felé kell tolnia. Olyan helynek kell lennie, ahol az emberek jöhetnek, hogy megbeszéljék az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat.

Ha kap egy WebSphere Application Server-t?

Ajánlásunk a következő: Ha számos, független Java-alapú alkalmazás van, amelyeknek „beszélni” kell más idegen rendszerekkel, és úgy ítéli meg, hogy ez kritikus jelentőségű az üzleti folyamatok szempontjából, akkor keresse meg - ha engedheti meg magának..

Másképp, a kisebb IT költségvetéssel rendelkező kisvállalkozásoknak nem kell zavarniuk a WebSphere Application Server szolgáltatást, mivel vannak más olcsóbb, kevésbé ömlesztett megoldások is.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Adblock
detector